Nem ott kell marni ahol bejelöleted.Hanem a vizpumpánál van egy csavar ami belog a forgatyusházba.annak a csavarháznak a külső feléből kell egy kicsit majd lemarni h neverjen bele a dugatyúszoknyája.De látni fogod mikor rakod majd össze h ott gond lesz egy pici.1mm az eltérés de ha nem szedi ki az ember akkor bizony csunya véget ér az első inditásnál.
A következő van Az üvegszál"paplan" az milyen struktúrájú ? Összevissza állnak a szálak vagy szabályos alakot adnak ? A másik nem tudom mikori a gyanta , de annak is van szavatossági ideje . Arra figyelni kell . Mielőtt nekiállsz bárminek is a müanyag felületét elő kell készíteni , mert nem fog a gyanta rátapadni . Én legyező koronggal szoktam egy kicsit megcsiszolni a felületét hogy érdes legyen , majd féktizstítóval zsírtalanitani . A második hogy a paplanból vágd ki a előre a formát ( pl ha lyukat akarsz eltüntetni akkor kb 1 cm-el nagyobb foltot vágyj ki mint a lyuk ). Kenjed meg ecsettel a müanyag felületét is műgyantával , meg az üvegszálat is jól kenjed meg gyantával annyira hogy átázzon a paplan . Majd helyezd rá a felületre , és a müanyag részénél jól ecsettel pamacsold rá . Kikeményedés után a felület csiszolható , gittelhető .
Most intéztem hengert, dugót, főtengelyt jó áron, teljesen makulátlan állapotút. A blokkból pontosan mennyit és hol kell kimarni? Raktam fel képet a blokkfélről és bejelöltem pirossal, hogy ott kell-e marni? és mennyit kell kimarni? Körbe kikell marni az egészet nem? http://kepfeltoltes.hu/view/100517/leo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egy rövidre visszatérve, én nem pártolom semmi módon a egyértelműen lopott gépek vásárlását. SAjnos azonban meglepődnénk, hogy mennyi papír nélküli gép van idehaza "sötéten". Ezzel mit lehet kezdeni? Azt, hogy az ember ne vegyen papírok nélküli gépet. Most már ezzel tisztában vagyok, vásárláskor leszartam.
Az, hogy a rendőr elveszi kétes eredete miatt, vicc. Hacsak nem idehaza lopták el, szinte zéró az esélye. Kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy külföldi tulajdonosának jót tegyenek idehaza. Habár, éppen kinek a seggét kell nyalni... Egy biztos, attól nem tartok, hogy kiveszik alólam a gépet az eredete miatt (adásvételi van, előző tulaj gyereken leverhetem jogilag), a ccm miatt inkább bajban lehetek. Én azt mondom, beszélni kell az scarabeo eladóval (tuti kereskedő), kérdésekkel bombázni. Olyan motornak megvenni, amivel gurulni lehet, az hiba lenne, de donornak bontásra eléggé megérős alternatíva.
Bun-D: Köszi, de a méret és az ár (már amennyiben annyi amennyi) nekem nem éri meg.
A blokot igy is ugy is szétkell huzni mivel csak a fötengely cserével együt lesz 200ccm.A másik az h nem teljesen egyforma a blokház sem.Pl a leoba egy kicsi faragásal lehet csak berakni mert a dugó egy helyen bele ér különben a blokban.Azt én egy marogépel egy perc alatt szoktam megoldani.
Igen gazdaságosabb egyben venni 200 scarabeot és ugy átrakni a motora a hengert és a föntengelyt mind bontottan venni.Ez benne van a pakliban de ez sok alkatrészel igy van.Kocsiban is sokszor elöfordul.
srácok fura kérdésem lenne. A has idom ki van zöldülve kétoldalt, a naptól sztem. Ilyen furcsa zöld réteg van rajta pedig kék színű rendesen, pl legalul. Mivel lehetne eltüntetni? Üdv
nem feltételeztem róluk hogy hülyék és nem tudják. hanem inkább vmiért nem érdekli őket vagy nem foglalkoznak annyira vele. persze ha száguldozol és aládvágnak az természetes. de ha látják h normálisan közlekedsz meg normális vagy velük mikor megállitanak. akkor szerintem nem problémáznak. mégiscsak emberek ők is.
meg nagyon nem hallani olyan sztorykat h kivették vki alól a motort mert lopott volt. vagy mert nem 50es volt és rendszám nélkül ment. pedig aztán nálunk tényleg ha elkapnak vkit jogsi nélkül még azt is nagy dobra verik.
Azért ennyire nem kell a sünöket sem hülyének nézni... Sajnos ha akarja akkor ~10 percen belül utánajárnak a vázszám alapján mi a dörgés. Autóknál 2-3perc és megmondják neki rádión mi a tényállás, motornál nem ilyen egyszerű mert nincs még rendszámhoz kötve a jelenlétük az utakon. Sok-sok nyilvántartásuk van ám, és állandó kapcsolatban vannak márkakereskedésekkel is.
Vagy addig áll ez amig valamelyik barom ki nem találja hogy minden moci rendszámos legyen mert akkor az eredetiség vizsgálaton ki derül minden. Szerintem a mocik 50% bal menetes. Én is csak azért örizgetem az eredeti olasz papirjait. De valahogy nincs kedvem 100K ki adni a rendszámozásra. Pláne hogy amugy is cserélnem kell a vázamat mert tropa.
Ebben igazad van de csak addig amig a sündörség számitogép rendszerét fel fejlesztik az eus szintre. Csak be pötyögi az alváz számot és szia moci . Ezért akarok én is minél elöbb rendszámot rá. Illetve nem erre hanem már ugy venni egy mocit ami már teljesen legális . Vagy bontoba le adott teljesen legális alváz számos rendszámos alvázat venni :D
jo de figyelj. annak amit irtál az esélye szerintem nagyon kevés. végülis mind csalunk mikor kigurulunk a 125 150 250es leokkal az útra. amugy nem tudtam h igy működik. de szerintem ha megállitanak. és igazoltatnak. nem ez az első számú amit kinéznek a motorodból h ez most lopott vagy nem.
depmod te téleg ilyen vagy többet gondoltam rolad.Nem véletlen hogy az eu ban az összes mocinak rendszáma van és eltünésekor fel kerül egy eu-s körözési listára. Efektiven bármikor bármilyen számozott alkatrésznek utána lehet nézni pláne a fö alkatrészek esetében van igy. Ha Vizsgálatnak veszik alá azt is meg mondják melyik alkatrészt mibe szerelték be mert a sündörségnek az összes gyártoval van kapcsolata és be tekintése az össze szerelt mocik adataiba. Az hogy magyar országon nem használják az eus körözési listát az csak szerencse.De ebben nem bizhatsz." Állandoan nem dobhatsz hatost" :DDDD
szerintem ugy szépek ezek a matricák, ha vizesen meg van csiszolva a moci. felragasztod a matricát. és meglakkozod ujra. és akkor van egy lakkréteg a matricán. és ugy tényleg nagyon szépek tudnak lenni. és fel sem jön a szélük. meg nem kopnak semmit.
Szia! Nekem vannak matrincáim fel is dobtam a mocimra... 10-12cm-esek a matricák, de akkorába adok amekkorát csak akrsz...szint is válogathatsz ha nem a gyári kell. Csak írjatok pontos méreteket...Nekem nagyon feldobta...szép lett (a szar fényezést elől elrejti:D)
de most és akkor mi van? ha kintről lopták? persze hiányolja az olasz/osztrák... stb gazdája. de akkor is. most ha már haza vitted. ott az adásvételid. és 50esként akarod használni. akkor a sünök bevehetik mert nagyon semmit sem tudnak tenni. hogyan bizonyitaná h lopott?
szerencsére az én leomnak megvannak az osztrák papirjai. de akkoris. szerintem ha igy be tudod szerezni. mindenkinek megéri. persze etikátlan meg minden. de...
Az, hogy idehaza nem helyezhető forgalomba, azt jelenti, hogy nincsenek papírjai. Ez a tény. Az, hogy milyen forrásból került hozzá, az csak feltételezés, de erősen gyanús. Amúgy van 160 körül is 200ccm-es scarabeo, szintén papírok nélkül. Akkor az tiszta? Én is jó áron vettem a leomat, mondhatni piaci ár alatt, akkor lopott?
Én értem, hogy mit mondasz, egyet is értek veled bizonyos pontig, csak a dolog logikáját és a végkövetkeztetésed kifogásolom némiképp. Fel kell hívni a pasast, és néhány keresztkérdéssel kiderülhet a turpisság. Megmondani persze nem fogja, ha szürkeimport, de ki tudja, mit fecseg el...
Amúgy meg mindegy, mert secc-perc alatt elviszik, és nem biztos, hogy donornak.