Nem tudom, nekem ez új. Több olaj nehezebben libben el (ha esetleg valami elnyújtott kanyart forszírozol, mondjuk versenypályán), jobban hűt, kevésbé gond, ha hígul üzemanyaggal... Nekem színig van mind, így is marad :).
Az a baj, hogy ez a "jelentős olajfogyasztás" mindenkinek mást jelent. Valakit nem zavar, ha ezer kilométerenként rátölt egy litert, más meg összefossa magát, mert 15 ezer km alatt lement a nívón 2 mm. Én is töltögetek rá nagy ritkán, 10e alatt nagyjából egy liter elmegy, de a kompót hidegen minden hengerben 13 bar, úgyhogy köszönöm szépen, én ezzel elvagyok bőven.
Mást cikkszámot hoz erre is arra is. Lehet a schiefring miatt? Nem akarok üzletet rontani ez egy jó ár és egy szép kormány. Csak már jártam így hogy megesküdött az eladó hogy stimmel aztán ment a herce hurca az alkatrésszel. Téged akarlak megkímélni ettől. Akkor még nem ismertem a realoemet.
Nem jó, mert BMW LL-04 specifikációja van, az meg nem való E36-ba. Castrolt amúgy sem töltenék bele, mert egyszerűen túl sok körülötte a kérdőjel, az "urban legend", állítólag már csak a márkanév létezik egyébként is. Mondjuk a diffibe nincs mese, muszáj azt tölteni.
Én személy szerint Motul X-cess 5w40-et használok a 28-ba.
Azért 5w30-ra gondoltam,mert a legtöbb helyen ezt olvastam, de én is inkább hajlok másabb felé. Mondjuk Castrol Magnatec 10W40 ? Erről van valakinek tapasztalata BMW-be? /Én '90-es Toyotába ezt használtam, ott nem volt vele gond/
"Azért kell először a negatívat levenni (ha berakod/vissza szereled az akksit, akkor pedig pozitívval kezdeni), mert a pozitívat szerelés közben véletlenül letestelheted pl. kasztnin, ha a másik még a helyén van."
Azért kell először a negatívat levenni (ha kiszeded az akksit, akkor pedig pozitívval kezdeni), mert a pozitívat szerelés közben véletlenül letestelheted pl. kasztnin, ha a másik még a helyén van.
Tömítésekből reinz vagy elring, szűrőkből mahle vagy mann, az 5w30 nekem kicsit meredeknek tűnik, de ha nem fogja enni, akkor maradhat. Az olajok egyébként feleljenek meg a gyári előírásnak, nem néztem meg, hogy amiket választottál, megfelelnek-e.