Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Hogy apja fizesse, azt kizártnak tartom, nem olyan. Elég sok időbe telt amíg az első beismerések után a tagadást kitalálták. Érdeklődéssel várom, mikorra eszkábálnak össze valami hihető verziót .
Lehet hogy a HM igazat ír, és nincs közük az Orbán ivadék kiküldéséhez? A Brit Királyi Akadémia az egy felsőoktatási intézmény, ahová civilből is jelentkezhetnek a britek. Gondolom ezek államilag finanszírozott helyekre mennek, de lehet, hogy lehetőség van önköltséges helyen is tanulni. Mi van ha Gazsit az apja bedugta ide, és farzsebből kifizette a számára pitiáner nagyságú 36 milliós tandíjat? A lányát is Svájcban iskoláztatta.
Igen, amikor ezt mondják, hogy 5-ös töltet, akkor kiveszünk a réz hüvelyből két fedelet, meg öt zacskót ami felül van, majd visszarakjuk a fedelet. A lövészet folyamán a zacskókkal el kell számolni. Vagy nem. Kollégánk a nyári szünetre hazavitt vagy 10 zacskót. Hirtelen jobb ötlete nem volt, begyűrte az egészet a tisztaszoba kéményébe. Megfeledkezett az egészről, szeptemberben visszajött a suliba. Októberben kapra a levelet a szüleitől, hogy a kémény ledőlt, a nappali romokban, pedig csak be akartunk gyújtani.
Végre sok konkrétum a Pzh 2000 lövegparancsnoki képzésével kapcsolatban. Az utolsó bekezdést ajánlanám figyelmetekbe, nagyon zöld mezősnek tűnik a befogadás előkészítése. Ha zöldmezős, akkor miért nem a régi Kincses-tábort reaktiválják? Kimegyünk a kerítésen kívülre és már lőhetünk is. Kérdés továbbra is, hogy mikor lesz a tűztámogatók, tűzkoordinátorok, tűzvezető központok, drónosok, radarosok tanfolyama? https://honvedelem.hu/hirek/harom-loves-kilenc-masodperc-alatt.html?fbclid=IwAR0KrBM5iy58XI2xhD1nkgzyEGmzviyJPojvG8TO9PNM2EG9VnIK4mxO7lc
A makarónizásért egy kedves lakótárs hívta ránk a zsarukat. Senkit nem zavart, csak egyedül őt. A zsaruk felmentek a szüleinkhez, a fater le kellett, hogy kenjen a zsaruk előtt két nagy pofont. Aztán elrendezték a kedves lakótársat is keresetlen szülőzések közepette. Mi meg mentünk át Tassra makarónit keresni.
Sorállományúként mi is rájöttünk, hogy jobban tesszük, ha büszkélkedhet velünk az elöljáró. Attól kezdve jó sorunk volt, senki nem bacogatott. Az időszakos felméréseket meg ki lehetett bírni. Azért is csak jó nagy lebaltázást kaptunk, meg két hét laktanyát, amikor a járőr behozott minket a tiltott kocsmából. Aztán legközelebb a kocsmáros zárórát rendelt el és megkérdezte, hogy mit parancsolnak a vitéz urak. Ez Fehérváron volt.
Szerintem a FUG-on nincs torony. Tiszti iskolásként egyszer magunkra rántottuk a bajt. Mi, Üllői útiak, tüzérek, Szentendrére mentünk valami vegyi-biológiai-atom kiképzésre. Önként lehetett jelentkezni a foglalkozás elején a VSFUG-ra. Kollégámmal gyanútlanul jelentkeztünk, "melegbe utazunk!" Beszállásnál követelmény volt a teljes beöltözés. Szenvedtünk, folyt rólunk a víz, viszont megtanultuk a kocsiban lévő vegyi és sugárfelderítő műszerek használatát. Lődöztük a sárga zászlókat a talajba. A foglalkozásvezető századossal azért csak sikerült rendesen összebalhézni. Egy nagyon meredek hegyoldalon "megengedte", hogy futkározzunk le-föl teljes vv-ben, mi meg a kollégámmal megegyeztünk, hogy mindent maximálisan végrehajtunk. A százados rájött, hogy ezek nem fáradnak. Látom, nem csak pofáztok, teljesítmény is van a tarsolyotokban! Vetkőzzetek le! Fél liter víz ki csizmánként. Százados elvtárs jelentem... Állj, ha én tegezlek benneteket, akkor az kölcsönös! Nem volt jellemző, hogy egy tanár pertuba lett volna a hallgatókkal. A századost áthelyezték az Üllői útra. ÜTI-t adott. Mi tüzérek a tüzérségi éleslövészeten megmentett makaróniból készített rakétáinkat indítottuk éjszaka a Gyáli úti oldalon a sportpályán. Oda ette a fene. Kettőnket a sötétben is megismert, csalódtam volna ha nem ti vagytok! Nem jelentett fel bennünket.
Én akkor találkoztam a PSZH-kkal, amikor pécsi határvadász század kapott 5 darabot. Együtt gyakoroltunk a perekedi gyakorlótéren a BMP század, a határvadászok és a tüzérek lövész százada. A pécsváradi lőtéren megpróbáltam én is lőni a 14,5-sel. Betöltöm, elsütöm, kimegy öt, akadály. Elhárítom, megint öt, megint akadály. A toronyrögzítők nem működnek, terpeszben a bakancsommal próbáltam tartani a tornyot, hogy lövés közben ne forduljon el. Legalább egy PSZH az ötből mindig bent állt a műhelyünkben, mert a lövészektől örököltünk PSZH szerelőt, meg fegyvermestert is, nem nagyon lehetett javítani sem a járművet, sem a géppuskát. A végén a határvadászok kaptak BTR-eket, ki sem kellett azokat bontani, az amik lerendezték Milosevicséket.
Meglepetten olvastam, micsoda gonoszsággal adta el a honvédség a jelenlegi tulajdonosának, a tervező mérnöknek. A gépjárműbe rendszeresített rádiót kifurkálták, így használhatatlanná tették. Nem volt rá semmi megmagyarázható okuk, hisz nem egy titkos készülék volt az R-107-es. Ráadásul már a már több van amatőr kézben, mint a honvédség tulajdonában.
Mondjuk az 500 Suzuki helyett vehettek volna 400-at és 100 árából fel lehetett volna újítani pár FUG-ot. Mert a semminél mégis csak többet ér, ami üzemel!
Gyorsan meg is jegyzem, hogy a versenyszférában sem úgy megy, hogy mindent kidobunk. Pár éve jártam a KÖFÉM egyik utódjánál, amerikai vagy kanadai tulajdonban van. Kérdezték, hogy értek-e a korszerű elektronikus hajtásokhoz, pl. frekvenciaváltókhoz. Majd gyorsan hozzá tették, hogy még működik náluk egy Ward-Leonard gépcsoporttal hajtott berendezés, tudom-e, hogy mi az? Persze, hogy tudom. De az egy őskövület, miért hagyták meg? Azért mert nem dobunk ki semmit, ami működik.
A FUG (és továbbfejlesztése) azért nem volt egy űrtechnika, de '87-ben a tartós raktározásból reaktivált zászlóaljnyi PSZH többsége még elindult Tapolcán.