"Ez nagyon érdekes! Itt megint van egy köztörvényes a rendszerben! A Keletiben 5375-ért vesztegették a fenti jegyet! Na ezért készítem el a "tesztet"! Aztán majd a rendőrség és a fogyasztóvédelem megbeszéli a Gizikkel a kérdést!"
Nono. Én figyeltem, azt mondtad, hogy férfi volt a pénztáros. Gizi nem lehet csak Géza:))
És még elégedett is voltál, hogy megoldották ezt a bonyolult kérdést.
Mivé lett a dicséret:)
Így bízzon meg az ember a pesti nemzetközi pénztárosokban:)
Máskor vidéken kérdezz ilyen fogós ravasz kérdéseket. Látod, Szegeden olcsóbb az élet.
amúgy erről ezt írtam a 168443-ban:
"A múltkor pont ugyanezt a kérdést tette fel Andó Gergely a Keletiben és még elégedett is volt a rá kapott válasszal, de, hogy pontosan mi volt az, azt már nem írta be ide.
Próbáld meg Te is a MÁV direktet (06-40-494949) és/vagy valamelyik nemzetközi pénztárat.
Nekem eddig erre mindig azt mondták, hogy jöjjek ugyanazon a határponton vissza, ne variáljak:)
Bizonyára ki lehetne adni vagylagos útirányon át is a jegyet, csak éppen ez nem biztos, hogy minden pénztárosnak sikerülne.
Erre mondok egy árat - 4935,- Ft szerintem - és kíváncsi vagyok, hogy ha utánakérdezel, ők mit mondanak.
Szerintem ugyanis a menettérti kedvezményt figyelembevéve eltérő útirányon át ennyi lenne a jegyár. Őszintén érdekelne, hogy hozzáértők szerint mennyi és miért.
Ez bonyolultabb, mint egy Budapest-Kotoriba menettérti, ami már így is túl nagy falat volt a Nyugatinak:("
Húsz forint különbséggel annyi, mint Szegeden.
Ebből úgy tűnik, hogy ez lehet a jó ár, de azért még nem bízom el magam:))
Egyébként ez évek, évtizedek óta így van, hogy nem mindig,de sok esetben több helyen kérdezve különböző az ár.
Ha közel azonos, a kerekítés miatt akkor is el szokott térni néhány forinttal a menettérti kedvezményes jegyár, illetve amiatt, hogy az EUR összegből, vagy a forintból és - ha a 2 országra a kedvezmény mértéke azonos - a végösszegből, vagy országonként számítják a kedvezményt.
A másik, főleg, amikor az ECU árfolyam sűrűn, akár havonta is változott, érdemes volt több helyen megkérdezni a jegyárat, ha pl. InterRailt-t vettél, mert volt, hogy valahol még olcsóbb ECU árfolyamon számoltak és ezzel több ezer forintot lehetett nyerni.
Ezt egyébként meg lehetne előzni csak nem ilyen programokkal amikkel próbálkoznak. El kéne kapni ezeket a firkás majmokat és megverni őket. Mert ugye a vasútőr kötekszik-hiába van engedély nálam-ha a Ferdinánd-hídnál bemegyek usgyit fotózni. De a firkálókat sosem képes elkapni egyik sem. Pedig azt kéne: elkapni és adni nekik, majd megtudni a lakcímét elmenni hozzás és összefújni az apja kocsiját. Majd elmagyarázni ez miért volt, vagy ha már van akkor az ő kocsiját. Én elkapnék egyet kettőt az tuti, hpogy kezei gipszben. Ez most túlzás csak mindig felmegy bennem a pumpa ha ilyenről van szó.
Megismétlem: Nem az utasszám határozza meg, hogy hova kerüljenek új járművek.
A mondatból hiányzik egy "az", ami a Te értelmezésedben benne van, miszerint: hova kerüljenek "az" új járművek. Tehát én általánosan közelítettem meg a kérdést, nem konkrétan.
30a-ra nem szívesen tennék belőlük. Ahogy ott kinéznek a szerelvények, oda V43+főjavított 19-57 (normális utasoknak)+n*Gabs szerelvényeket tennék, akárcsak a 142-re. Bár a pécsiek és a szegediek kocsijai is eléggé okádékok, bár ott nemcsak az utazóközönség egy rétegének ténykedései, hanem a "minőségi" karbantartás és takarítás miatt is.
>Nem az utasszám határozza meg, hogy hova kerüljenek új járművek.
De bizony jelentős részben az. A 100a utasszámát ezekkel nem lehetne elvinni. Nem tömegnyomor lenne, hanem rendszeres utaslemaradás. Amíg jelentős sűrítésre (15/30 perces ütem) nincs lehetőség, addig a 100-asra muszáj mozdonyos vonatokat tenni. Hiszen éppen radio100jozsi hangoztatja nap, mint nap, hogy a 6Bhv+Bdt sem elég.
Egyébbiránt ha a rongálással így haladnak a "kedves" utasok akkor nemsokára a 100(a) vonalra is jöhetnek az új motorvonatok.... Olyan mértékben fajult el a dolog, hogy az ajtó ablakán már nem lehet kilátni a karcolások miatt, a tűzoltókészülék "ablaka" be van törve és az egész előtér óriási fekete maszatoktól éktelenkedik, melyek a volt graffitiket jelképezik(mert ugye nem lehet normálisan lemosni). Bizoznyos szempontból jobb a régi Bhv mivel azon már nem látszik a további rongálás ill. már nincs mit rajta rongálni... :) Szerencsére, hogy a Dezsőket nem rongálják ennyire....
Ha gondolod, átadjuk Nektek az új motorvonatokat. Aztán fogsz csodálkozni, amikor meglátod, hogy kb. feleannyi hely van egy csatolt szerelvényben, mint a mostani mozdonyos vonataitokban. Esetleg Desirot kérsz csatolva? Ami jó közelítéssel a 2Bhv+Bdt utasszámát hozná? Hidd el, a MÁV-nál sem mindenki fajgyűlölő, egyszerűen rájöttek, hogy a 100a forgalmát ezekkel a megoldásokkal csak jelentős sűrítéssel tudnák kiszolgálni, arra meg most nincs lehetőség.
Azért még a kedvenceim szaladgálnak Bdt-3??+6 db 20-27 bhv+V43-1???. Nem értem miért kevés az utas az Érd környéken millió By-on van vagy már más jár helyettük.
Az elmúlt időszak elővárosi járműbeszerzései, korszerűsítései a Ti oldalatokat érintette,
Csak én azt mondom, hogy nem áll arányában az egész, ha kiszámolnánk, hogy a Posta Bhv-s gányolás mennyibe került, mennyi utasra, és a motorvonat mennyibe kerül, mennyi utasra, lehet a 100(a) utasai járnának rosszúl.
Ezért volt érdekes számomra a 2-es vonali utasszám annyi befektetett pénzért cserébe.
Nem az utasszám határozza meg, hogy hova kerüljenek új járművek. Az elmúlt időszak elővárosi járműbeszerzései, korszerűsítései a Ti oldalatokat érintette, itt az ideje a 30, 40-es vonalakon is valamit változtatni ezen a téren (is).
5ezer/nap a 2-es vonalon, amikor annyit szenvednek vele, hát, elég drága muri ez a Dezső ide, még a 142-esen is Dezső PR vonat nélkül több utas van.
Viszont azon meglepődök, hogy az 1-30-40-esre szerzendő új motorvonatok olyan vonalra kerülnek, ahol összesen nincs akkora forgalom, mint maga a 100(a)-n.
De az is érdekes, hogy a 70-esen 30 perces munkanapi napközbeni követés van Vácig, kevesebb utasra, mint a 100(a)-n, ahol csak 60 perces van.
De úgylátszik a számok senkit nem érdekelnek, hogy a 100(a)-n valamit kocsihosszban és vonatsűrűségben csináljanak már.
Én - mivel modemes netelérésem van - kapcsolat nélküli üzemmódban szoktam olvasni a topikot. Nekem ez így jobb(spórólás), mert nem kell a netre újra és újra rákapcsolódni...
De ennek ellenére van amikor zavar a két mérföldes hozzászólás.
(Én itt csak összefüggéstelenül írogatok, fogjátok a fáradságra)
A MÁV tavaly elfogadott stratégiai terve szerint a zsúfoltság csökkentésére a mai 114-ről 127-re növelné az üzemelő szerelvények számát
Ja, csak az eddigi 114 vonat 7+vezérlővel járt, a 127 meg 6+ vezérlővel, így az egész csak nagy PR maszlag, mert a 100(a)-n annyira sikerűlt csökkenteni a zsúfoltságot, hogy 1 kocsit levettek az ingákról december óta.
Így aztán lehet mit utaszámban növelni így? Pedig itt lenne még utas aki vonattal ingázna Pestre Monorról, csak elrisztja a heringjárat...
Ebere válogatja. Szvsz jobb beírni a szöveget végig nem csak linkelni. Én is csomószor ofline olvasom a topicot, letöltőm, elmentem, aztán később elolvasom. Ilyenkor nagyon jól jön, ha valaki beírta a teljes cikket.