Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
130-as meg 160-asban van a fórumon többeknek, korrekt gépnek mondják. (a 2 év garancia sem rossz) A 160-as változat az teljesítményben kb mint a BLM1600TM, 39900-ért. (bár az alfaweldnél nem reklámozzák a generátoros üzemet, meg a hosszú hosszabbítós témát)
Hát vannak árak. Nekem 9000-ért hajlítottak 32-es csövet négy helyen a hegesztőkocsihoz. Igaz, hogy drága gépen, nagyon precízen, szögbe, de azért csuklottam egy kicsit. Egy hajltópofáért kicsit pofátlan ár a 60-80 ropi.
Nekem is ez a nyűgöm, az esztergályos akinél a szomszéd városban voltam rögtön mondott a hajlító pofa elkészítésére 60-80 eFt-ot, melytől rögtön dobtam egy hátast.
Nekem ilyen profílhajlitom van. Csak kellene bele a videon látott nagygőrgô.meg a támasztó görgő. Csak itt nincs esztergályos aki megcsinálná. Láttam készletben neten 300 euro. De nekem csak félcolhoz kellene.
Igen a fél collossal is hasonló eredményre jutottam. Rosszul van kitalálva a működési elve, így vékonyabb falvastagságú csöveknél csak bűvészkedve lehet normális hajlítást elérni az ilyen csőhajlítóval.
köszi, majd akkor jobban körül nézek, még úgy sem kell csak idejében utána szeretnék nézni. már régen is akartam venni de azóta még nem szántam rá magam.