Keresés

Részletes keresés

gertibor Creative Commons License 2006.06.24 0 0 238

Nemrég az ecserin árultak egy zománcos táblácskát, mivel drágáltam, így leírtam, mert megtetszett. Egy jó pincemondóka:

Ó TE ÁLDOTT PINCE

TELE JÓ BOROKKAL

ELJÖTTÜNK MI HOZZÁD

KISZÁRADT TOROKKAL.

S ITT EGYMÁSNAK ÖNTÜNK

MI JÓ BARÁTOK,

S RÓZSASZÍNBEN LÁTJUK

E CUDAR VILÁGOT

üdv. gertibor

gertibor Creative Commons License 2006.06.24 0 0 237
Jóskabácsi, ha meg tudok menteni legalább egy üveggel jövőre, akkor megírom, hogy a szine ugyanolyan-e. Most 1 évesen a pilisi régiós borversenyen (Piliscséven) aranyérmes lett a zweigelt rosém. Gyönyörű és finom, csak egy baja van, hogy már alig van belőle. Van Merlot sillerem is (az a rosé és a vörösbor között van) az ezüstöt kapott, ha sikerül eltennem, annak a színére is kiváncsi leszek. Azelőtt csak vörösbort készítettem, de lehet, hogy átnyargalok a roséra, legalább is azt is akarok készíteni. Tavaly sajnos egy kicsit felmelegedett a cefrém, ha valaki jó tanáccsal tud szolgálni, hogy hogyan lehet kivédeni, kérem írja meg. üdv. minden borbarátnak
Előzmény: joskabacsi (182)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 236

Sajnálom,hogy nem tudtál kijönni!  :(

Jó volt a fesztivál,és jók voltak a borok is!!

Majd legközelebb!!  :)

Előzmény: joskabacsi (232)
lalá Creative Commons License 2006.06.23 0 0 235
-Más:
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=104702
joskabacsi Creative Commons License 2006.06.20 0 0 234
főként , ha az az illat fél óra szellőzés után már nyomokban sincs a borban ...  
Előzmény: lalá (233)
lalá Creative Commons License 2006.06.16 0 0 233
-A túl intenzív illatú vörösborokkal (ha az nem Cabernet, Merlot, Medoc) mindíg óvatos vagyok kicsit.
Előzmény: fan_fan (231)
joskabacsi Creative Commons License 2006.06.16 0 0 232

Bocs , sajnos nem jön össze a fotó - vitorlázni megyek a Balatonra !

 

:-(

Előzmény: Tündi29 (221)
fan_fan Creative Commons License 2006.06.15 0 0 231

Hasonlóképp látom a dolgot.

 

Nemrég vettem egy chilei cabernet sauvignont. Harmónikus íz, semmi tannit-túltengés, mondhatni korrekt termék igen kedvező áron - semmi illattal. Ez sem lesz a kedvencem, az biztos.

 

Volt persze - magyar borral, fentit csak kíváncsiságból teszteltem, egy borbarát legyen kíváncsi ! - ellenkező tapasztalatom, száraz vörössel. Intenzív, de kellemes, gyümölcsös illat, önmagában élményt nyújtó. Majd egy korty... na ebből sem lopták ki a csersavat ... Szóval azért az íz-illat nem mindig járnak kézenfogva.

Előzmény: konaking (228)
lalá Creative Commons License 2006.06.15 0 0 230
-Az utolsó mondatot nyugodtan elfelejtheted. Hajrá Szegzárd!
Előzmény: konaking (228)
lalá Creative Commons License 2006.06.15 0 0 229
-Magamról. Tudod én már csak ilyen ""egoista"" vagyok.
Előzmény: Tündi29 (226)
konaking Creative Commons License 2006.06.15 0 0 228
Nem vagyok nagy borszakértő, csak szeretem a finom borokat, ( itt Szekszárdon azért akad), de nem értek egyet veled, szerintem sokat elárul a bor finomságáról, hogy milyen az illata, milyen koronája van. (remélem jól írtam) Igazán ezt akkor értettem meg, mikkor a tavalyi szüreti fesztiválon elmenetem egy-két bórkóstolóra, ahol 10 díjnyertes bórt mutattak be, és még azok között is nagy különbségek voltak, és érdekes, de én, mint laikus is találtam összefüggést az illat és íz között. Lehet, hogy sznob vagyok?  

Előzmény: comad (213)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 227
De jó,hogy "látlak"!!
Igen...beszéltük!!
De azért várlak,bármelyik nap is jösz!!
Örülök,hogy "megismertelek"!!!!
Előzmény: kulináris kóstológia (225)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 226
lalá...miről beszélsz?
Előzmény: lalá (224)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.14 0 0 225

Szia, Tisztelt Tündi Borbarát!

 

Gyerekkoromban volt szerencsém a Kecel - Császártöltés közötti, 54-es útra dűlő szőlőpásztában kapál(óz)ni, s szőlőművelés nehézségi fokozataival megismerkedni: az' óta is tisztelem a nem pancs, tiszta borokat, és készítőiket!

Szülői ágon ezt volt szerencsém életre szólóan megtanulni!:-)))

Köszönöm kedves megkeresésedet!

Üdvözöllek: kulináris

Előzmény: Tündi29 (223)
lalá Creative Commons License 2006.06.14 0 0 224
-Jó Neked! Nekem már nagyon fáj a derekam. Bizony az élet minden könyvnél nagyobb tárháza a tudásnak. Én már lassan azt is tudom, hogy mit nem tudok. Bizonyítanod meg pláne nem kell. ( hihi, most és csak a Te kedvedért, utoljára :-)) )
Előzmény: Tündi29 (222)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 223
Tisztelt Borbarát!

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Kosuti Borfesztivál.

A főváros pesti oldalán kíván olyan meghitt és kulturált hangulatot teremteni,amely már számtalan helyen bizonyította,hogy a borkóstolás művészete az emberi kapcsolatok jó megteremtője.

Szeretettel várok mindenkit saját standomon,ahol közel 40 féle olasz borral ismerkedhetnek és kóstolhatnak meg.

Belépő nincs,a vendégek kóstoló jegyekkel fizethetnek.

Helyszín: Budapest,XX. Pesterzsébeti városközpont sétáló utcája,korzója.
Időpont: 2006.június 15-18. 10.00-23.00-ig
Elérhetőség: Erdei Tünde 06/209512575 tunde_erdei@velvet.hu

MINDENKIT SZERETETTEL VÁROK!

Borbaráti üdvözlettel, Erdei Tündi
borszakértő
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 222
lalá....én is szoktam kapálni,hidd el...nem csak könyvekből van tudásom!!
bizonyítani kell Neked??
Előzmény: lalá (212)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 221
Sajnos telefonról készült ez a kép rólam...
De minden további nélkül,...persze,hogy készíthetsz.Örömmel veszem!!
Előzmény: joskabacsi (220)
joskabacsi Creative Commons License 2006.06.13 0 0 220

Ha elmegyek - csinálhatok jobb képet rólad ennél?

 

:-)

Előzmény: Tündi29 (219)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 219
A héten csütörtöktől-vasárnapig I.KOSUTI Borfesztivál lesz a XX.kerületben Pesterzsébeten,a városközpont sétáló utcájában és környékén.

Én is kiállítok, 40 féle olasz borral,mindegyikből lehet decire kóstolni.

Ha kiváncsiak vagytok a részletekre,netán a kiállított borokra, e-mailben elértek!!

MINDEN BORBARÁTOT SZERETETTEL VÁROK!!!

lalá Creative Commons License 2006.06.13 0 0 218
-Vannak ilyen zsenik! Tőlük szoktam szaktanácst kérni. (hihi)
-Meg vannak a szépüvegbenjószagúborcsúcsdizájnnal.
Előzmény: Törölt nick (217)
fan_fan Creative Commons License 2006.06.13 0 0 216
A sznobokat én sem kedvelem. (Különben a fő ismérvük, hogy a bor áráért rajonganak főképp :-) ) Azzal azonban vitába szállok, hogy az illat nem számít. Igenis számít. Minden ital sőt étel esetében. Úgyhogy aki "szagolgat" az még nem feltétlen sznob. Én is fogok ma délután. :-))
Előzmény: comad (213)
lalá Creative Commons License 2006.06.12 0 0 215
-Tudod, én meg csak azokat a sznobokat utálom akik majmolnak. Forgatják, szagolgatják, de amúgy lila f...juk nincs a borról. Én néha még a vizet is megszagolom, majd vigyorgok egyet a szakmai ártalmon. Azért biztatnálak arra, hogy egy formás, testhezálló pohárban próbálgasd forgatni, nézegetni, szagolgatni., kortyolgatni. Az sem baj, ha az első kortyot lenyeled minden hókusz-pókusz nélkül (nehogy szomjan halj!), majd utánna veszed vizsgálat alá a bort.
Előzmény: comad (213)
joskabacsi Creative Commons License 2006.06.12 0 0 214

Miért kapnál ?

A bor mindenkinek mást jelent , más örömet talál benne .

Ha neked az íz hozza ezt a boldogságot , idd és ne figyelj semmi másra !

 

Én azok közé a sznobok közé tartozom akik lötyögetik , forgatják a pohárban , mert úgy jönnek elő az illatok amik nekem az élményt adják. Ahogy melegszik a bor , ahogy érintkezik a levegőből és fokozatosan mutatja más-más oldalát úgy találsz egyre több ízt egyre több harmóniát a jó borban ....

Előzmény: comad (213)
comad Creative Commons License 2006.06.12 0 0 213
Asszem most kapni fogok hideget-meleget. De! Engem a bornak csak az íze érdekel. Látom a sok sznobot, ahogy lötyögtetik, nézegetik, szagolgatják a bort, szerintem ez hülyeség. Finom, vagy nem! Kész.
lalá Creative Commons License 2006.06.12 0 0 212
-Szia! Biztosíthatlak, hogy itt is csak borszakértők vannak! Mégpedig a legkiválóbbak! Vigyázz, néha kapálni is kell!! Van aki már harminc éve tanulja a szakmát mégsem tudja.(hihi; nálam ez a szmájli)
Előzmény: Tündi29 (211)
Tündi29 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 211
Sziasztok!!
Borszakértő vagyok,szívesen eszmét cserélnék bárkivel,akár szakmabeli,
vagy csak borkedvelő!! Kérdésekre is szívesen válaszolok! Üdw,T.
zsandár Creative Commons License 2006.06.03 0 0 210
Persze.Vagy 6-8 szor váltott hideg-forró víz.dagasztás,stb.
Előzmény: lalá (209)
lalá Creative Commons License 2006.06.02 0 0 209
-De ugye úgy gondoljátok, hogy első a dagasztás. Sűrűn cserélt hideg vízzel, hogy bele ne dohosodjon. Utánna a többi. Egy a lényeg: -Akkor kész, ha a kifolyó vizet meg lehet inni.
Előzmény: comad (206)
lalá Creative Commons License 2006.06.02 0 0 208
-A diófapácot javasolnám, nemcsak azért, mert ez a tradicionális, de egy olajos külsejű hordóra sok minden ráragad. Azután avasodhat, miegyéb. Gittbe való az olaj. A levegőtől való elzárásra lakkot ajánlanék.
Előzmény: zsandár (205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!