Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.07 0 0 811
Ezt az ír GYILKOSt nincs esély valahogy hazahozni ? A műanyag lakat rohadjon rá ...
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.07 0 0 810
Most volt a tv-ben. Amíg az ilyen büdös parasztot aki (ami) a kamerásra húzza rá mérgében a kocsit helyben le nem verik, nem sokminden változik :-( Ha mindezt úgy tette, hogy tudta miért van a forgalomlassítás akkor a tűzoltók melegedjenek a háza mellett ...
Jól csináltátok.

(Ha előbb tudom megyek pogit zabálni ... :-)))

Előzmény: MGPB (808)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.03 0 0 809
...lélekben Veletek leszünk mi négyen is!
Előzmény: MGPB (808)
MGPB Creative Commons License 2003.04.03 0 0 808
Szombaton 4 és 8 között forgalomlassító demonstráció lesz Leányfalun. Aki szeret tüntetni, jöjjön. Aki csak átutazna, inkább kerülje el a 11-es utat.
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.27 0 0 807
Két kislányt gázolt el a zebrán az idős férfi

március 27. 11:13
[Havaria]

Két kislányt gázolt el egy gyalogos átkelőhelyen egy idős férfi Salgótarjánban - jelenti a HavariaPress. A két - 15 éves illetve 16 éves - varsányi lány egyike súlyos, másikuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset a nógrádi megyeszékhelyen szerdán délután, a könyvtár és a vasúti felüljáró közti kijelölt átkelőhelyen történt. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

evaklinger Creative Commons License 2003.03.23 0 0 806
Szia MGPB!

En Amerikaban elek majdnem 2 eve,redszeressen olvasom a hireket a neten.Amikor a tortentekrol olvastam elosszor bevallom el is sirtam magam,le sem tudom irni mit ereztem.(Mar akkor is akartam irni,de nem egy egyszeru megtalalni ezt az oldalt,legalabbis nem ugy ahogy az le van irva.)
Sajnos otthon a dolgok nehezen mukodnek,foleg ha birosagra kerul.El tudom kepzelni,hogy min mentetek keresztul.
Eleg reg nem olvastam arrol,hogy hol tartotok ez ugyben.De ma veletlenszeruen kaptam egy csomagot egy ismerosomtol,egy konyvet es a Decemberi Nok lapjaval volt korulfogva.Mivel eleg regota nem olvastam ottoni ujsagot,igy beleneztem es maglattam a rolatok szolo cikket,igy rogton el is olvastam.Nagyon megorultem,hogy ujjabb kisbabatok van!Minden jot kivanok nektek!

MGPB Creative Commons License 2003.03.21 0 0 804
Forgalomlassítás, ahogy Olaszországban láttam: sebességmérő összekötve egy jelzőlámpával. Ha 50-nél gyorsabban mész, pirosat kapsz. Mire megállsz, már újra zöld. A falu elején tábla: verde con 50. (ötvennél zöld)

Mondjuk arra nem szokás piroson áthajtani, ettől működik az egész.

MGPB Creative Commons License 2003.03.21 0 0 803
Hat év a rozsályi halálos baleset okozójának

március 21. 13:11
[Havaria]

Hat év börtönre enyhítették a március elején Rozsályon történt halálos baleset okozójának büntetését. Március 2-án hajnalban a szatmári településen villanyoszlopnak ütközött egy Wartburg, amelyben nyolc fiatal utazott. Egy lány és egy fiú a helyszínen belehalt sérüléseibe, két utas súlyosan, egy pedig könnyebben sérült. A rendőrség feltevései szerint a balesetet ittas vezetés és gyorshajtás okozta. A 25 éves kishódosi sofőr büntetésének enyhítését a másodfokon eljáró bíróság azzal indokolta, hogy az áldozatok maguk is hozzájárultak a tragédiához. A fiatalok ugyanis nem kötötték be a biztonsági övüket, ráadásul tisztában voltak vele, hogy az autóvezetést elvállaló társuk is részeg. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntető Tanácsa által meghozott ítélet jogerős.

Vegetable Creative Commons License 2003.03.08 0 0 802
(Rájöttem, pedig pont ugy viselkedett a link, mint mikor csak egy idézőjel van kitéve... Fene se érti... bugzik ez a vacak szoft...)
Előzmény: Törölt nick (801)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.08 0 0 801
off - semmi gond, de nem az idézőjel hiánya okozza az anomáliát...
Előzmény: Vegetable (800)
Vegetable Creative Commons License 2003.03.08 0 0 800
(megáll az eszem! MOst meg megjelent mindkettő! ilyen nincs...)
Előzmény: Vegetable (799)
Vegetable Creative Commons License 2003.03.08 0 0 799

(remélem, nem haragszol a kis segitségemért :)

Előzmény: Törölt nick (798)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.08 0 0 798
...egy szál virág az Anyukának, akinek volt ereje újrakezdeni, s a kislánya emlékének, akit elvett Tőle ez a kegyetlen világ...
Baggins77 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 797
Megint eljutottunk a tipikus magyar viszonyokhoz: az önkormányzat csak arra nem fordít elegendő pénzt, amire tényleg kellene. Csak egy példa: a havonta megjelenő ingyenes kisvárosi lapban, az ún. Önkormányzati Híradóban minden év elején (most pl. februárban) az Önkormányzat pályázatot hirdet meg a közutak kátyúzására. Cirka júniusban elkezdik a kátyúzást, őszre befejezik, télen szétfagy az út, következő év elején pedig ismét pályázatot írnak majd ki, mint idáig minden évben.
A "zebrahelyzet" már csak a jéghegy csúcsa.
Tűzijáték viszont háromszor biztos van egy évben önkormányzati pénzből. Érdekes a preferenciasorrend...
Nem akarok nagyon politizálni, de az is furcsa, hogy a városunk parlamenti képviselője immáron 13. éve Kuncze Gábor, de semmi javulást nem tapasztaltam az elmúlt évtizedben. Talán ő is tehetne valamit a térségért, de legalább csak a polgárok biztonságáért, ha már egyszer a szerencsétlenek megválasztották.
Tavaly a Hortobágyon jártunk autóval. Azon a tájon pár száz kilométeren keresztül gyönyörű minőségű utakon haladhattunk. (Nem köptem ki a belem a rázós utakon. Az is furcsa volt, hogy szinte 'hangtalanul' suhant az autó.) Azt hittem, hogy az a térség elmaradottabb a pest megyeinél. Ill. lehet, hogy az, csak ott megnézik, hogy mire kell pénzt fordítani elsődlegesen. Értelmes dolgokra.
Előzmény: Törölt nick (796)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.04 0 0 796
Az ilyen helyeken vélhetőleg valami teljesen át kellene szabni az utakat, a nyomvonalát (kanyarokat bele), külön biztonsági elemeket betenni, mittudoménmégmi. Ahol zúzni tudnak, ott hiába a felfestett zebra, sajnos. Ja, és statáriális jelleggel kellene büntetni az ilyeneket. Nem holmi pontozás, csesszék meg. Pontokat rajzolhasson a cella falára...
Előzmény: Baggins77 (793)
Baggins77 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 795
Akkor annál a zebránál lépni nem lehetne a felkoncolt 'emberek' tömegétől. :-(
(Van hogy két percig kell várni, hogy aztán átsprintelhessek a zebrán.)
Előzmény: ZöPö (794)
ZöPö Creative Commons License 2003.03.04 0 0 794
Néha arra gondolok, ezeket ott a helyszínen kellene felkoncolni és közszemlére ott hagyni, talán a többinek eszébe jutna a KRESZ, amikor zebrához közelít.
Előzmény: Baggins77 (793)
Baggins77 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 793
A mi kisvárosunk zebráin rendre padlógázzal robognak át a gépjárművek függetlenül attól, hogy épp van-e ott gyalogos vagy sem. Ma majdnem elgázolt egy 6-7 év körüli kislányt a zebrán egy nagy sebességgel haladó kamionos. Az öröm az volt az ürömben, hogy hál' Istennek a kicsinek jók a reflexei, így egyet hátraugrott. Döbbenten álltam a zebra szélén (én a túloldalon várakoztam, hogy a barom autósok elengedjenek), végigfutott a hátamon a hideg, míg azt figyeltem, hogy a kicsi rémülten pihegve ácsorog a nagy sulitáskával a hátán az út szélén.
Írtam egy érdeklődő e-mailt a Városházánkra, az ügyben, hogy mikor szándékoznak felújítani a zebrák felfestését, mivel az ominózus zebra helyén is csak itt-ott lehet felfedezni holmi szürke foltokat. :-(((
Előzmény: ZöPö (792)
ZöPö Creative Commons License 2003.03.04 0 0 792
Magyarország, XXI. század. Sajnos, ettől a 45 éves mátramindszenti fehérjehalmaztól (nem írok nőt, embert, de még állatot se) sem fogják örökre elvenni a jogosítványt. :-(
Előzmény: ZöPö (791)
ZöPö Creative Commons License 2003.03.04 0 0 791
Nem törődött a zebrával - egy gyerek súlyosan megsérült

március 4. 11:41
[Havaria]

Súlyos sérülést szenvedett az a fiú, akit zebrán gázolt el egy asszony Salgótarjánban. A baleset hétfőn délután történt, a Füleki út és Acélgyári út kereszteződésében. A 45 éves mátramindszenti nő autójával Hatvan felé haladt. A kereszteződésben azonban nem állt meg a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt, és elütötte az úttestre lépő 10 éves salgótarjáni kisfiút. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

estika Creative Commons License 2003.02.07 0 0 790
Üdvözlök Mindenkit!
Ezek az történetek mindig nagyon megrázóak.Sajnos felelőtlen emberek mindig lesznek. Nekünk kell megtanítanunk a gyerekeinket, hogy vigyázzanak magukra, és másokra is. A felelősségérzetet tőlünk tanulják, ha tapasztalják!
Én az ilyen vezetőket a büntetés mellett kényszermunkára is ítélném. Gondozzanak olyan családokat, akik gépjármű balesetben vesztettek el valakit, vagy súlyosan megsérültek.
Biztosan másképpen gondolkodnának, ha nap mint nap szembesülnének olyan életekkel, aminek saját maguk is okozói lettek.
És komolyabban venném a jogosítvány megadását is.
Aki kocsiba ül, felelős másokért. Biztosan lehetne valahogy tesztelni ezt a tulajdonságot is!
És örülök, hogy Barnus olyan családba született, ahol nagyon sok szeretet adnak egymásnak. Adjon ez erőt mindnyájuknak, egész életükben!
jucoka1 Creative Commons License 2003.01.30 0 0 789
Az én kislányom is 12 éves volt...
ZöPö Creative Commons License 2003.01.24 0 0 788
"miért kell a drága gyermekeinknek meghalni a felnőttek hibája, felelőtlensége miatt"

erre most sincs válasz

Előzmény: pokmen (784)
ZöPö Creative Commons License 2003.01.24 0 0 787
lakos Creative Commons License 2003.01.13 0 0 786
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem voltak bekötve...
Mintahogy az ausztriai balesetnél sem...
Laja73 Creative Commons License 2003.01.13 0 0 785
szörnyű, most hallottam én is...
pokmen Creative Commons License 2003.01.13 0 0 784
Halálos baleset a Nagykovácsi úton

2003. január 12., vasárnap, 22:11

Egy nyolcéves kislány életét vesztette és hat másik személy - köztük gyermekek - sérültek meg abban a közlekedési balesetben, amely vasárnap este következett be a fővárosból Nagykovácsiba vezető úton.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője szerint egy terepjáró és egy személygépkocsi frontálisan ütközött az említett útszakaszon, a 13-as és a 14-es kilométer szelvény között.

A szóvivő elmondta: a személygépkocsiba szorult két személyt különleges feszítő-vágó eszközzel kellett kiszabadítaniuk. A balesetben megsérült nyolc éves kislány a helyszínen életét vesztette, egy másik gyermek pedig súlyos koponyasérülést szenvedett. Két gyermek sérüléseit a helyszínen látták el a mentősök.

Az ütközés következtében egy felnőtt korú személy súlyos, életveszélyes, két másik személy pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Soha nem értem meg miért kell a drága gyermekeinknek meghalni a felnőttek hibája, felelőtlensége miatt. Drága istenem, vigyázz minden kicsi emberre!

lakos Creative Commons License 2003.01.06 0 0 783
"Egy magyar férfi és 14 éves kislánya életét vesztette a szombatra virradó éjszaka Stájerországban, Murau közelében, miután a férfi vezette kisbusz a valószínűleg jeges úton megcsúszott és felfordult.
2003.01.04 13:59 MTI

A rendőrség tájékoztatása szerint a kisbusz nekiment az utat szegélyező rézsűnek, majd felborult. A férfit és lányát a baleset lendülete kirepítette a kocsiból: a kislány a helyszínen meghalt, a férfit súlyos sérülésekkel a friesachi kórházba vitték, ahol azonban az éjszaka folyamán elhunyt.

A szintén a kisbuszban utazó 12 éves kisfiú sértetlen maradt - közölte a rendőrség."

Ne haragudjatok, hogy beidézem ezt ide, de nekem is csak egy hír volt a többi között addig, amíg meg nem tudtam, hogy ez a család régi, jó ismerősünk. Sokat voltunk együtt síelni, a gyerekeket születésük óta ismertem. A férfi apját is régóta ismerem, ő egyébként a második gyerekét vesztette el... Iszonyatosan fájdalmas, észbontó tragédia, még így nekem is ismerősként. És ott az édesanya aki egy pillanat alatt elvesztette férjét és gyönyörű kislányát, de ugyanakkor - talán lehet mondani - visszakapta a halál torkából a kisfiát. Nem tudom, hogy lehet elviselni, mit lehet tenni, de tovább kell menni, folytani kell hiszen ott a fiú. Más történet ugyan, de a lényeg talán hasonló. Csak remélni merem, hogy lesz bennük annyi, csodálatra méltó erő, hit, akarat és türelem a sorssal szemben, ami az itt megismert házaspárban megvolt/megvan...

Laja73 Creative Commons License 2003.01.03 0 0 782
bocs:)
Előzmény: ZöPö (781)
ZöPö Creative Commons License 2003.01.03 0 0 781
"Gáboréknak" -> Bencééknek :-)

"Azon szoktam gondolkodni, hogy élték meg a régi világban (néhány évtizede csupán) az anyák, hogy 8 gyerekből jó ha 5 felnőtt egészségben."

Talan nem eppen ebben a topicban kellene megtargyalni :-) de nagyon jo kerdes, rengeteg mindent lehetne beszelni rola. Itt es most csak annyit, hogy a kozfelfogas mindig a statisztikahoz alakul.

Előzmény: Laja73 (779)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!