Keresés

Részletes keresés

Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79995
Ki ne találd, hogy a modern bankrendszer alapja a betétes...
Állítólag a takarékszövetkezetek máig így működnek. Mekkora a piaci részesedésük?
Előzmény: V.4_BlackVoid (79992)
Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79994
"A pénzügyi rendszer nem halott. Ezt onnan tudom, hogy képes vagyok arra, hogy pénzzel fizessek, a forintomat (egyelőre) át tudom váltani valami másra, illetve kapokm érte cserébe dolgokat. Banki átutalást is tudok végezni, ha akarom, betehetem a pénzem a bankba, sőt, egyelőre ki is vehetem."

EGYELŐRE.

Kunstler hozott egy jó analóg példát, bármilyen hülyeségei is vannak néha.
Konkrétan járt valahol délen, ahol konganak az ürességtől a mallok, ott fejtenek keresztrejtvényt az eladók, a boltbérlők nem képesek kifizetni a havi bérleti díjat a mallnak, többhavi hátralékuk van, mégse teszik ki őket. Ugyanis a mai szar helyzettől csak az lenne még szarabb, ha félig üres lenne a mall, értve ezalatt, hogy az üzlethelységek fele kiadatlan lenne, mert újbérlőt fogni esélytelen.
Tehát minden szereplő ÚGY TESZ, mintha minden menne a szokott úton, pedig mindenki tudja, hogy már nem, csak igyekszenek kitolni az időpontot, amikor ezt muszáj elismerni, mert akkor összeomlás lesz.
Ezért van, hogy te EGYELŐRE tudsz a kártyáddal fizetni. Siess vele, használd amíg lehet (én is ezt teszem), ki tudja, meddig tart az úgytevési időszak.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (79989)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79993

Előbb kell az új.

 

Keringési rendszer nélkül a paciens 5 perc alatt meghal. Szívátütetés létezik, de előbb kell az újat beszrezni, és arra cserélni a régit, nem kidobni a régit, és gyorsan keresni egy újat. Ha közben átmenetileg gépi keringetésre van szükség, akkor előbb kell bevinni a gépet, aztán lekötni a két vérkört a rossz szívről, mert ha fordítva csinálod, nem lesz sok sikerélményed.

 

Ezek a nagy rendszerek nem omolhatNÁnak össze, mert az tényleg világvége rengeteg embernek. Szerintem a pénzügyi rendszer életben tartása jóval fontosabb, mint a fűtési rendszer életben tartása vagy akár több országnyi ember életben tartása. Ha a pénzügyi rendszer szűnik meg, akkor ugyanis a fűtési rendszer és sok országnyi ember is megszűnik vele együtt. Meg még egy rakás dolog.

Előzmény: Arma Gedeonka (79988)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79992
Ez nem megoldas, mert ha mindenki ezt teszi akkor bedol a bank. A beteteseknek csak a toredeke tudna kivenni a penzet.
Előzmény: Arma Gedeonka (79988)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79991
"A pénzügyi rendszer nem halott."

Ha az emberek ertenek hogy mi van, abban a pillanatban osszedolne az egesz. Azert tud meg mukodni, mert nem teljesen veszett el a bizalom.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (79989)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79990
Az OTP-nek a kovetkezo hitelezoi vannak:
- Mariska nenik es Pista bacsik akik betettek a penzuket
- Mas bankok
- Reszvenyesek

Mariska neni betetjere allami garancia van, oket kotelezo kimenteni. A tobbieket nem.

En tovabbra is azt mondom, hogy aki rosszul gazdalkodott az menjen csodbe. Ez a kapitalizmus. Az emberek allasat es penzet kene megmenteni es felallitani egy uj bank es penzugyi rendszert. Egyaltalan nem azt mondom, hogy mindenkit tonkre kell tenni - pont ezt kene elkerulni.

Annak lesz nagyon sulyos ara, hogy mindent es mindenkit meg akarunk menteni. A vegen nem fogunk megmenteni senkit.

A Ft-ot persze hogy meg kene menteni, de nem IMF hitellel, hanem avval hogy azonnal leallitja a kormanyzat az osszes luxusberuhazast (metro, autopalya, egyebek), visszafogja a kiadasokat hogy pluszban legyen a koltsegvetes. Ehelyett maszatolnok, tokolodnek es remenykednek.

Elkeserito latni az egeszet. Es ami ebbol lesz az meg elkeseritobb.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (79986)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79989

A pénzügyi rendszer nem halott. Ezt onnan tudom, hogy képes vagyok arra, hogy pénzzel fizessek, a forintomat (egyelőre) át tudom váltani valami másra, illetve kapokm érte cserébe dolgokat. Banki átutalást is tudok végezni, ha akarom, betehetem a pénzem a bankba, sőt, egyelőre ki is  vehetem.

 

Egyetértek azzal a megállapításssal, hogy a pénzügyi rendszer inog. Azzal is, hogy a pénzügyi rendszernek ebben a formában nem sok van már hátra. Azzal is, hogy a pénzügyi rendszer akármikor összeomolHAT. Még azzal is, hogy (azoknak, akik valóban értenek hozzá), sok munkájukba kerül majd, hogy ne omoljon össze -- és nem is biztos, hogy el tudják/tudjuk kerülni.

 

De a fentiek egyike sem jelenti azt, hogy a pénzügyi rendszer halott volna teszemazt Magyarországon. Zimbabwében tényleg halott a pénzügyi rendszer (is), ám Zimbabwe más képet is mutat, mint Püspökladány (egyelőre).

 

 

Előzmény: V.4_BlackVoid (79985)
Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79988
Mariska néninek szólhatna a fia, lánya, unokahúga, bárki, hogy vegye ki a pénzt az OTP-ből és vegyen rajta pl. fával működő sparhetet, meg ilyeneket.
Ezzel mentheti a megtakarításait.
Mariska néni költözzön össze gyermekeivel, hogy ki megy kihez, azt a viszonyok döntsék el és a megtakarításokat költsék az új viszonyokhoz alkalmazkodásra.

Persze igazad van, kell egy működő gazdaság és pénzügyi rendszer, és általában nem jó a tiszta lappal indulás, de most kivételesen talán a régi összedőlése fogja azúj kikínlódását megelőzni, mertamíg nem dől össze, a népek nem hiszik el, hogy valami más kell.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (79986)
Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79987
Vagy hogy egy neves szerzőt idézzek, a tömött buszon áll a hulla, azért nem dőlt még el.
Előzmény: V.4_BlackVoid (79985)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79986

Vannak, akik már tervezik a helyi pénzügyi rendszereket. Ezek már kisebb közösségek megállapodása esetén is működhetnek, mondjuk megyényi, vagy akár járási méretben. (Háztömb méretben is, de ahhoz olyan nagyon tervezni sem kell.)

 

20%-os életszínvonal-csökkenés nagyon-nagyon sok. Egyik hónapról a másikra... az a háború esete, vagy a totálisan összeomlott szolgáltatószektoré / infrastruktúráé. Az életszínvonanak NEM a GDP a mércéje. A GDP 20%-s esése is rengeteg, de egy 20%-os GDP-csökkenés még 10%-os reálbér-csökkenést sem kell, hogy feltétlenül jelentsen. 20%-os GDP-csökkenések pedg nem szoktak egyik hónapról a másikra bekövetkezni. A 20% az még 3-4 év alatt is sok(k), nemhogy egyetlen hónap alatt.

 

 

 

 

szepen latszik mit ertek az eddigi bailoutok. Annyit, hogy a bankok eletben maradtak

 

 

Az, hogy a bélák rosszak voltak, nem egyenértékű azzal, hogy a pénzügyi szektort nem kell megmenteni. Úgy kezeled/kezelitek a bankot, mint valami elvont intézmény, ahol a nagyon gonosz bácsik ármánykodnak, és elveszik a szegények pénzit. Ez tulajdonképpen nem áll messze az igazságtól, de sajnos ez most mindegy. "Történemileg így alakult."

 

Az a fontos, hogy az OTP az nem egy elvont cumó, ahol a gonosz Csányi ármánykodik (bár ott ármánykodik, az igaz) hanem egy intézmény, ahol Pista bácsi és Mariska néni pénze van. Ha az OTP becsődöl, akkor Pista bácsi és mariska néni is becsődölnek. Nagy lakosági bank -- sok mariska. Sok Mariska, nagy felfordulás. Céges vonal -- ugyanez tökben, csak ha lehet, még gyorsabb.

 

Egészen más kérdés az, hogy meg kell-e menteni az OTP-t (talán, de nem biztos), hogy meg kell-e menteni a forintot a zimbabvésodástól (ez azért valószínűleg hasznos lenne), illetve hogy meg kell -e menteni Mariska néni OTP-ben lévő forintját -- Mariska néni számára (teljesen biztos vagyok benne, hogy igen).

 

Mindezt egyetlen félmondattal elintézni, hogy a pénzügyi rendszer úgyis halott, ezért aztán a bankokat egyáltalán nem kell megmenteni... nagy merészségnek (és nagy butaságnak is) tartom.

Előzmény: V.4_BlackVoid (79983)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79985
A penzugyi rendszer HALOTT.

A nagyvilaggal a HIRT MEG nem kozoltek, a korbenallo orvosok felnek bejelenteni. Inkabb kisminkelik a hullat es nyilatkozgatnak....
Előzmény: V.4_BlackVoid (79984)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79984
A penzugyi rendszer HALOTT.

A nagyvilaggal a penzt mar nem kozoltek, a korbenallo orvosok felnek bejelenteni. Inkabb kisminkelik a hullat es nyilatkozgatnak.....
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (79980)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79983
"A bankokat lehet, hogy nem (mind), de a pénzügyi stabilitást érdemes lenne, mert égszakadás-földindulás lesz abban a pillanatban, hogy tényleg összedől a pénzügyi rendszer. "

Folyamatban van, ez a baj. Es ezert kene kitalalni valami ujat, ami hosszu tavon is mukodni fog. Ami most megy az nem reform, hanem a meglevo rendszer tovabbelesenek eroltetese.

A jelek szerint a kormanynal / kormanyon ulok sem ertenek hozza, mert nem lattak mekkora valsag jon.

"ki az, aki képes lenne azon a Magyarországon élni, amelyiken egyik hónapról a másikra 20%-os életszínvonaesés következik be"

Attol tartok ez hamarosan kiderul.

"Beszélni nagyon könnyű ezekről a dolgokról, ám az az érzésem, hogy átélni nehezebb."

Nekem is.

"Mintha ezek jó poénok lennének, mert 'izgi', mint egy cserkésztábor. Játsszunk összeomlásosdit!"

Igen, neha elfelejtjuk milyen magas a tet. Talan a forumos idiotizmussal probaljuk levezetni a feszultseget.

"Néha meg vagyok döbbenve azon, hogy mire alapozod ezeket a 100%-osan fekete-fehér, ex-katedra kijelentéseket."

Speciel arra, hogy szepen latszik mit ertek az eddigi bailoutok. Annyit, hogy a bankok eletben maradtak. De a hazarveresek mennek tovabb, az elbocsatasok mennek tovabb, a tozsdek esnek tovabb, stb. Alapvetobb reform kene, pontosan a hosszu tavu stabilitas erdekeben. Azokat mentjuk akik a bajt okoztak. Pl. Magyarorszagon nem a devizahiteleseket kene kimenteni, hanem azon dolgozni, hogy a tobbiek - akiknek volt annyi eszuk hogy megtakaritottak - megorizzek a penzuket. Nem a bukott bankok reszere kene IMF hitelt felvenni, hanem arra, hogy uj bankokat allitsunk fel.

Most egy atfogo globalis reformmal meg talan el lehetne erni valamit. Hamarosan keso lesz.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (79980)
Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79982
Elvtárs, egy cipőben járunk, nekem is fájni fog, neked is fájni fog, BlackVoidnak is fájni fog! Mindannyiunkra rátör ez a pánikolás ebben a második kiadásban, az első hullámnál ástuk bele magunkata témába és ez egy darabig megnyugtató volt. Most, hogy közeledik a java, feltartóztathatatlanul, most már épp a tudás miatt pánikolunk megint, joggal.
Veled vagyok!
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (79980)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79981
Most jut eszembe, hogy a Pikolajat is sok helyen összeesküvés-elméletnek titulálják.. találtam már ilyen oldalakat...
Előzmény: tnsnames.ora (79974)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79980

Néha meg vagyok döbbenve azon, hogy mire alapozod ezeket a 100%-osan fekete-fehér, ex-katedra kijelentéseket. Ilyeneket olyan emberek sem szoktak gyakran mondani, akik tényleg értenek a bankrendszerhez.

 

 

 

A penzugyi rendszer HALOTT.

 

 

Erről konkrétan az jut eszembe, hogy: Isten halott -- Nietzsche. Nietzsche halott -- Isten.

 

Last time I checked, pénzzel fizettem a boltban, sőt, bankkártyával is. Mások is tesznek ilyeneket. Ha azt mondom az internetszolgáltatómnak, hogy jövő hónaptól nem fizetek, mert a pénzügyi rendszer úgyis halott... nem sokáig fogok netezni itthonról, mert az internetszolgáltatóm más véleményen lesz.

 

 

 

Nem kell megmenteni a bankokat

 

 

A bankokat lehet, hogy nem (mind), de a pénzügyi stabilitást érdemes lenne, mert égszakadás-földindulás lesz abban a pillanatban, hogy tényleg összedől a pénzügyi rendszer.

 

 

Néha (gyakran) az az érzésem van, hogy halvány fingotok nincs arról, amiről beszéltek. Úgy kerülnek elő 20%-os fogyasztáscsökkenések, 30%-os munkanélküliségek, a pénzügyi szektor teljes halála, stbstbstb., mintha ezek jó poénok lennének, mert 'izgi', mint egy cserkésztábor. Játsszunk összeomlásosdit!

 

Kíváncsi vagyok, hogy mindeközben ki az, aki szembe tudna nézni azzal, hogy 5 perc múlva tényleg összedől az ő személyes pénzügyi rendszere (egy fillérje sem lesz többé), ki az, aki hosszan bírja munkanélküliként, ki az, aki képes lenne azon a Magyarországon élni, amelyiken egyik hónapról a másikra 20%-os életszínvonaesés következik be.

 

Beszélni nagyon könnyű ezekről a dolgokról, ám az az érzésem, hogy átélni nehezebb. Ja, és nagyjából lófaszt nem fog segíteni az, hogy nő-e 15 tő csicsóka a kertedben.

Előzmény: V.4_BlackVoid (79935)
-hanga- Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79979
A Reakció blogból. Mit szóltok a kommenthez?

Sokkterápia és új IMF-hitel - ez vár ránk remélhetőleg

Egyre többen emlegetik az államcsőd veszélyét Magyarországon. A Portfolio.hu utánaszámolt, az eredmény több mint figyelmeztető.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=3&i=110486

Kommentek:

zsoszta 2009|02|20 19:59:51

Az olaszknál cirka 110% az eladósodottság, még sincsenek besz@rva! Nálunk is csak pár jól fizetett szarházi csinálja a pánikot, azok, akik általában valamelyik külföldi bank vagy épp az IMF virtuális behajtó-verőlegényei! El kell hajtani az IMFet és a hitelezőket a bús pitlákba, egszerűen meg kell tagadni a visszafizetést vagy felfüggeszteni 10 évre. Ha kell nekik a pénz, akkor úgy is belemennek. Fel kell vetni azt is, hogy kilépünk az EUból, NATOból és fordulunk az oroszok, kínaiak, indiaiak, irániak dél-amerikaiak felé! Nem lenne hülyeség feltámasztani az "El nem kötelezett országok szervezetét" vagy valami hasonlót. Az EUval, NATOval ezidáig csak a nagypénzes burzsujok, pár száz EUban dolgozó bürokrata, és pár tízezer fiatal járt jól, a jónép nagy része számára nem sok pozitívumot hozott. Az osztrákoknak van egy jó mondásuk, ha van 1000 Euro adósságm, az az én gondom, ha van 1 millió, az már legyen a hitelező bank gondja! Nem kell megíjedni az államcsődtől, az argentínok is vidáman túlélték! Keményen kell bánni az IMFfel, el kell hajtani őket a picsába, és azokat a népellenes hazaárulókat is, akik sokkterápiát akarnak rászabadítani a jónépre! Ha ilyenbe kezd valaki, én bedózerolom azt az elqúrt Parlamentet a Dunába, utána meg kimegyek Molotov koktélozni a nagyúri burzsujnegyedekbe! Szerintem többmillányian fognak követni :D))))
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79978
Meg kell nezni hogy az ezer masik mokus mondott-e valami ertelmeset regebben. Illetve azt is meg kell vizsgalni, hogy jozan paraszti esszel van-e ertelme amit mond.
Előzmény: tnsnames.ora (79972)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79977
Nem is reszvenylufit irtam, hanem HITELLUFIT.
Előzmény: Bucser (79966)
Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79976
"Számomra a "haláltánc"-feeling egyik jele, hogy ez az interjú (médiahack?) így ahogy van kijött."

Találó.
Előzmény: tnsnames.ora (79947)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79975
>Nem lenne jó, ha az infrastruktúra pénzeket azok a politikusok osztogatnák és ugyanannak a vállalkozói körnek mint most az uniós pénzeket.

Miért? Ők már megszedték magukat és nem fognak lopni, az újak meg kiéhezettek. ;)
Előzmény: RónaLD (79870)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79974
>Drábik is valami hasonlót mond, ez mennyire reális szerintetek? Vagy tiszta lázálom?

Sajnos túl sok információs hatás ért az utóbbi időben (itt meg a ZG-topikban). Próbáltam neked kikeresni, amit ez ügyben olvastam, de sajnos nem találtam. :o(

Arra emlékszem, hogy akik komolyan elmélyedtek Drábikban, azok között az volt a konszenzus, hogy van amiben igaza van, van amit meg jobban is lehetne csinálni, ráadásul _elvi_ okokból. Érdemes lehet róla beszélni.

Engem mondjuk nagyon zavar benne, hogy ennyi betüt önt a világra. Én ilyenkor az átlagnál is jobban kételkedem, de ez tudd be az én hülyeségemnek.
Előzmény: Zottjoghurt (79869)
Cose Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79973
Üdvözlet

Engem érdekelne az Armstrong anyaga, ha lehet. Feltéve hogy nem arról a 77 oldalas anyagról van szó, amit tavaly október környékén írt, mert az már megvan. Köszönet előre is.

ja és jó a topik, rendkívül tetszik.. :)
Előzmény: Törölt nick (79873)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79972
>http://www.geocities.com/WallStreet/Exchange/9807/Charts/SP500/Outlook.htm
>Talán érdekesnek találod. Ő húzta meg 2002 márciusában !!!!! azt a trendvonalat, hogy 2015-ig esni fogunk.

Némileg csatlakozva borsörmesterhez, nekem egy klaszikus mérnöki szállóige jut eszembe. "Egy mérés nem mérés".

Az hogy valaki trendet analizál, aztán másik valaki másik trendet és vagy telibe trafálnak vagy nem, az akármi is lehet, meg semmisem. :o)

De most viccen kívül, egy benchmarknak akkor van értelme, ha van viszonyítási alap, ha egyáltalán több versenyző van.

Volt egy amerikai(?) közgazdász professzor (biztos van aki tudja a nevét itt is), akivel az index még interjút is csinált tavaly év vége felé. Ő egy évvel korábban megjósolta a tavaly őszi eseményeket. Na de, ha ezer másik mókus más számolások alapján mást jósol, akkor hogyan tudsz relevánsan dönteni közöttük, most aktuálisan nézve a kérdést?
Előzmény: hanyattesett (79858)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79971
>-Miért mivel foglalkozol?
>-Bodzaszedés? :)

:o))))))))))))))
Na ez tuti szállóige lesz a továbbiakban. Kérdés hányan fogják érteni. (Mármint, hogy itt az indexen vagy hol levezették, hogy lehet belőle BMW)
Előzmény: Törölt nick (79846)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79970
>>>Mióta láttam Greenspant ártatlan arccal arról nyilatkozni egy meghallgatáson, hogy neki fogalma sem volt, hogy ez idáig fajulhat, azóta biztos vagyok benne, hogy kitervelt hack volt..:)))

Ez még akár jogos is lehetne, de ekkor meglehet abból kell ilyenkor kiindulni, hogy az információ áramlás '29-ben töredéke volt a mostaninak.

Én azt gondolom, hogy csak itt a topikban is olyan elmék vannak, akik elött nem lenne titok Greenspan szupertitkos fegyvere (ha véletlenül lenne ilyen).... És az is valószínűsíthető, hogy ezt az infót megosztanák. ;)

Te tudsz ilyenről? Mert én egyelőre nem látok ilyet.
Előzmény: Zottjoghurt (79968)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79969
>>>>>>>>>
- http://www.mfor.hu/cikkek/Bekesi_a_Gyurcsany_tervekrol__ep_eszu_ember_ilyet_nem_mond.html
- ...qva gyorsan kellene egy 800 milliárdos vágás legalább, különben a 2012-es armageddon nélkülünk fog megtörténni...
- egyenlőre valami eutanázia elősegítő félautomata készülék megszerzésén dolgozok....
>>>>>>>>>

Belegondolt mélyebben csak ebbe a három egymást követő hozzászólásba., bárki is?
Előzmény: Törölt nick (79827)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79968

Mióta láttam Greenspant ártatlan arccal arról nyilatkozni egy meghallgatáson, hogy neki fogalma sem volt, hogy ez idáig fajulhat, azóta biztos vagyok benne, hogy kitervelt hack volt..:))) A megérzéseim ritkán csalnak.. már megfigyeltem.

A 29-es trükköt már nem lehetett újra előadni.

Előzmény: tnsnames.ora (79960)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79967
>>>>"Kiszámoltuk, hogy egyszerű modellünkben mekkora további kiigazítás kellene ahhoz, hogy 2020-ig újra elérjük a maastrichti limitnek számító 60 százalékos adósságmutatót."

>Hol él ez? ...Hol lesz 2020-ban "maastrichti limit"?

:o))))))))))))))
Na ez volt az egyik pont, amikor percekig hangosan hahotáztam magamban, és tegnap a kollégáim nem tudták mire vélni... :o)
Előzmény: Arma Gedeonka (79822)
Bucser Creative Commons License 2009.02.21 0 0 79966
29-ben nem a részvénylufi volt a gond, hanem a Bank Runok és a korábbi idők 0,5%-os alapkamata. Nem maradt a bankoknak likviditása így a feldolgozó szektoroknak nem tudtak hitelt adni a nyersanyag vásárlásra így a nyersanyag a termelőnél maradt aki szintén nem tudta visszafizetni a hitelét és beborult az egész rendszer.
Előzmény: V.4_BlackVoid (79961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!