Keresés

Részletes keresés

Haragos Creative Commons License 2005.10.09 0 0 155

 

Veka/?/, szerintem egy gyenge, lehet, hogy egy  átlagos tömegcikk. Talán az ára eladhatja. Ablakot nem csak a lakhatásiért veszed!!!

Üdv.:

Előzmény: Loll (154)
Loll Creative Commons License 2005.10.09 0 0 154
A Veka ugyanaz a megbízható német gyártmány szerintem, csak olcsóbb valamivel. Nem láttam különbséget, sőt, a vasalat meglepően jó. Láttam Kömmerling-et is úgy záródni, hogy a teteje 2 centivel le volt maradva az aljához képest...
Mi bemutatóteremben néztük meg a Vekát és szép volt meg stabil is. Jól megnéztük, mert mi is 400ezer körül rendeltünk tőlük (ráadásul úgy, hogy éppen 20%os kedvezmény volt a gyártónál).
Szerintem nézd meg Te is helyben és hasonlítsd össze a Rehauval. Műanyag ablakot elszúrni szerintem - a technika és a nagyobb gyártók fejlődésével - mára már csak a vasalatnál lehet. Hoffstadter bemutatóteremben közölték velünk, hogy ne csukogassuk-nyitogassuk az ablakokat, mert elromlanak. :) Mondanom sem kell, hogy az ilyen mondatok hová ássák a termék tekintélyét... Viszont az Arcadia-sok nagyon rendesek, bemész az eladóval a raktárba, és megmondja frankón az igazat, hogy ezt meg ezt ne vegyed, mert szar, viszont a másik tökéletesen megfelel arra a célra, amire neked kell.
Egy próbát megér, végül is nincs vesztenivalód egy látogatással.
Sok sikert! :)
Előzmény: Axióma (153)
Axióma Creative Commons License 2005.10.09 0 0 153
Koszonom a tippet! Meg is van a valahol a reklamanyaguk a hazepitok klubjan keresztul. Ezek hova sorolhato termekek a Rehauhoz kepest?
Előzmény: Loll (152)
Loll Creative Commons License 2005.10.09 0 0 152
Arcadia 98 Kft-t keresd fel, nekik vidéken is van nagyobb raktáruk, ahonnank 1 nap alatt Budapestre tudják hozni a cuccot. Fenstherm és Veka termékeket forgalmaznak, nagyon korrektek. Nagy szerencsével talán van nekik raktáron ennyi...
www.arcadia98.hu vagy tel: 430-3344 (Csillaghegyen van az egyik telepük egyébként: Csillaghegyi út 24/c).
Előzmény: Axióma (151)
Axióma Creative Commons License 2005.10.09 0 0 151

Ugy nez ki, hogy szerzodest kell bontanunk a beigert ablakainkra. Tud-e valaki olyat, ahol a standard meretekbol (leginkabb: 60x60 es 120x150) akar raktaron is lehet 1,4-es uveggel, kozepminosegben? Eddig Rehau volt, de nem ragaszkodunk hozza, es lenne egy 1M-s rendelesunk, azonnalra is keso... ha a nagy resze megvan a tobbire tudunk varni kicsit (bedeszkazas utan riasztosithato az most a kulcskerdes). Mindezt Bp kornyeken (beepiteni Pomazon kene).

Elore is koszi a tippeket!

Loll Creative Commons License 2005.10.07 0 0 150

Szia Jósitácska!

 

Nézz át az ABLAK topic-ba (AJTÓ topic híján), pont beltéri ajtókról kérdeztem én is: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9072056

 

Márkát én is néztem, ajánlom pl. a Porta Doors gyártó ajtóit nézegetésre, egy normálisabb kinézetű MDF profilú úgy 45e körül van (www.porta.sm.pl). A weblap címéből ítélve ez is lengyel gyártmány. :-) Elég szépek.

 

Előzmény: Jóstikácska (148)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.09.12 0 0 149
ha olyan, mint az enyém, akkor attól függően, hogy alul vagy felül akad, lehúzod a zsanérról (vagy miről; az a bigyó, amin elfordul az ablak, amikor kinyitod) a műanyag védőtokot (henger alakú). Az alatt van egy lyuk, amibe tökéletesen belepasszol a (hatos) imbuszkulcs. Néhány tekerés, és kész.
Előzmény: csikal (147)
Jóstikácska Creative Commons License 2005.09.12 0 0 148
Sziasztok!

Érdeklődnék hogy van e valakinek tapasztalata dekorfóliázott ill. furnéros lakkozott beltéri ajtóval (a furnéros STOLBUD, lengyel gyártmány.) Panel lakásban lenne a csere 4db ajtó.Olyat szeretnénk ami relatíve olcsó ( darabja max. 40.000 ft) ne keljen felületkezelni festeni stb. Gyors segítségeteket (sürgős lenne :) ) köszönjük.
Érdekelnének vélemények, márkanevek, tapasztalatok vagyis bármi:)
Jóstikácska
csikal Creative Commons License 2005.09.09 0 0 147

Sziasztok,

 

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Nekem is műanyag nyílászáróm van. A problémám az, hogy az egyik teraszajtó akad egy kicsit amikor be akarom csukni. Úgy néz ki, hogy megsülyedt az a része ahol a kilincs van. Ezt valahol be lehet állítani? Probálgattam de nem igazán jutottam semmire.

Szerintetek mi lehet a megoldás?

 

Előre is köszönöm a segítséget.

mimi24 Creative Commons License 2005.09.06 0 0 146
Köszi a tanácsot.
Előzmény: kentaura (118)
mimi24 Creative Commons License 2005.09.06 0 0 145
Szia! Bocsi, hogy csak most írok, de rég jártam itt. Igen, az a cég volt, amit Te írtál és még mindig nincs semmi gond az ablakokkal. Ha van még valami kérdésed, írj nyugodtan.
Előzmény: almalma (129)
Axióma Creative Commons License 2005.08.22 0 0 144
Ismet csak nagyon koszonom!
Előzmény: kentaura (143)
kentaura Creative Commons License 2005.08.22 0 0 143

A műanyag ablak merevségét a tokban lévő acél profil és az üvegezés megfelelő kiékelése biztosítja. Ha jól van kiékelve az üveg (NEM MINDEN ABLAKNÁL ÉKELIK KI JÓL! ÉS AKKOR SZOKOTT LESZÁLLNI A NYÍLÓ ABLAKSZÁRNY) elvileg a 3 kamrás is ugyan olyan merev mint a többkamrás. A jó ékelést (józan paraszti ésszel is levezethetően) úgy kell kialakítani, hogy az üveg a két átellenes sarkán van kiékelve oly módon, hogy a leszállni készülő ablakszárny nyomóerőit fel tudja venni.

 

 _.................

l                   :

:                  :

:                  :

:                  :   ezen az oldalon van a zsanér

:                  :

:                  :

:                  :

:................._l   ezekkel jelöltem az ékelés helyét

 

 

tehát valahogy így kell kiékelni egy nyíló ablak üvegezését, ha az a jobb oldalán forog

Előzmény: Axióma (142)
Axióma Creative Commons License 2005.08.22 0 0 142

Talaltam egy ceget (Ezredveg), akik teljesen korrekt es nem utolso sorban elerheto aru megoldast adnak szunyoghalora. Leginkabb muanyag ablakoknal mukodik, mert ott nem szokott vizveto lenni mint fanal. Vesznek egy olyan alu profilt, ami ket kulonbozo vastagsagu (teglalap metszetbol az egyik resz vekonyitva), ebbol csinalnak keretet a szunyoghalonak, amit bepattintanak az ablaknyilasba (lehet rogziteni is), es az ablak meg mindig teljesen jol razarhato moge. Mindezt br. 4-6e Ft kozott ablakonkent, amit a redonybol kihuzhato ara mellett (20e korulit mondtak persze redonytokon felul) egesz jonak tartok. Ugyanezt tudjak kulon kerettel kivulrol rogzitve (pl. erkelyajtora rugosan, zsanerral), az kicsit vastagabb. Hatrany, hogy nem apeh-listasok, nem is tudjak mi az de nem is mutattak hajlandosagot a belepesre.

A lenyeg: tud-e valaki olyan ablakgyartot, aki csinal meg ilyet, es valami ismertebb ablakprofillal dolgozik? Jobb szeretnem egyben csinaltatni amit lehet, de ezek kicsit messze is vannak, meg valami torok profilt hasznalnak es nem olcsobban mint mashol egy egyszerubb Rehau.

Meg egy kerdes a vegere: ha 120x150 egyszarnyu bny ablakaink (is) lesznek, mennyire lenyeges a tobbkamras profil a merevsegnel? Vagy bevallalhatom a 3-ast is, nem kritikus annyira? Penzugyek miatt a valasztas vagy jobb de 3-as, vagy kevesbe jobb de tobb kamras a valasztasi lehetoseg, mindent egyszerre nem lehet...

 

Axióma Creative Commons License 2005.08.22 0 0 141

Köszi, nem gondoltam volna hogy ilyen létezik! Még szerencse, hogy így alakult, mert tuti nem tudtam volna hogy ilyet is kell figyelni (és persze az eladók szerint jó kültérre). Tetőkilógásunk lesz, de valahol a födémnél van a vége hiába 1,2m (ráadásul az ajtó egyik részén csak 90cm), úgyhogy nem lesz túlságosan védve az esőtől.

Egyre inkább áldom az eszemet, hogy kivitelező csinálja és nem én szervezek, ez a két-három terület ahol bele kell folyjunk is bőven tartogat meglepetéseket...

Előzmény: kentaura (137)
F.Szilvi Creative Commons License 2005.08.21 0 0 140

Szia

 

 

Ja  utólag  én  is  okosabb  vagyok.

A  gyártót  megkerestem  , írtam  nekik, de  még  csak  válaszra  sem  méltattak.

Azt  hiszem  marad  a  szilikonos  megoldás, tok  csere.? -  kizárt !

Minden  kész  van , most  vagyunk  túl  a  festésen  , elég  volt....!!!!

Azt  hittem  létezik  olyan  valami  anyag  mint  pld:  a  folyékony  fa  csak  éppen műanyagban.

Azért  köszi.

Sz.

 

 

Előzmény: kentaura (139)
kentaura Creative Commons License 2005.08.21 0 0 139
Ezért kellene elvileg deszkát rakni a beépített ajtókeretek köré, hogy a részeg, vagy álmos, eseleg "elmerengő" melós ne tudja leharcolni olyan könnyen a tokot. Én még nem hallottam műanyag ajtótok javításáról, de az a legjobb, ha megkeresed a gyártót, hogy mit ajánl. Lehet, hogy azt fogja mondani, cserélni kell a tokot.
Előzmény: F.Szilvi (138)
F.Szilvi Creative Commons License 2005.08.21 0 0 138

Szeretném  a  tanácsotokat  kérni, a  műanyag  bejárati  ajtómat  a   féleszű  köműves  ahogy  tolta  be  a   talicskát  megsértette, de  úgy, hogy  egy  kis  körömnyi  részen  kiszakadt  a   keret, mivel  javítható?????

Köszi

kentaura Creative Commons License 2005.08.21 0 0 137

Meg kell nézni, hogy hányszoros ütközésű a tok-szárny csatlakozás és van-e a tokban kialakítva a külső ütközés után dekompressziós csatorna (egy kiöblösödés a tok és a szárny között, az első ütközési felületen bejutott csapadékvíz elvezetésére), ami a küszöbnél ki van vezetve a kültérbe. Ha ez nincs, akkor tényleg csak esővédett helyre szabad beépíteni.

 

Az építési törvény előírja, hogy építési célra anyagot, szerkezetet és berendezést forgalomba hozni, megrendelni, építménybe tervezni vagy beépíteni csak a jogszabályban (39/1979(XII.19) KTM-IKIM) meghatározott megfelelőségi igazolással lehet.

A terméket Megfelelőségi nyilatkozattal kell ellátni, ami a  főbb minőségi paramétereket tartalmazza.

 

tehát ha elkéred a minőségi bizonyítványát az ajtónak, szerepelnie kell benne, hogy beépítheted-e kültérbe csapóeső elleni védelem nélkül. Ha azt írja hogy beépítheted és mégis beázik, vissza kell hogy fizessék az árát+a beépítés/elbontás költségeit (elvileg, de ezt lehet hogy csak jogi úton éred el)

Előzmény: Axióma (135)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.18 0 0 136

Panel lakásban északi fekvésű nappali szoba erkély ajtaját és közvetlenül mellette elhelyezkedő alsó és felső fa nyílászárót szeretném műanyag nyílászárókra cserélni. Hosszas utánjárású, fórumok és internet böngészés után az alábbiak maradtak a kalapban:

 

1. Rehau német profil: 3 légkamrás, 1,4 W/m2, low-e, 4-16-4 közte levegő >>> 173.000 (Jel+G Kft.)

2. Thyssen német profil: 3 légkamrás, 1,3 W/m2, low-e, 4-16-4 közte levegő >>> 173.500 (Ramstein és Wintherm Bau Kft.)

3. Actual 500 osztrák profil: 3 légkamrás, 1,1 W/m2, low-e, 4-18-4 közte argon gáz >>> 177.000 (Ablakvilág)

 

Hajlok a legutolsóra, de erről a profilról a legkevesebb az információm. Ha valakinek van konkrét tapasztalata, megköszönném, ha kapnék tanácsot.

Axióma Creative Commons License 2005.08.18 0 0 135
Muanyag bejarati ajtot szeretnenk a hazunkra. Az egyik nagyaruhazban most le is vannak arazva, de - allitolag! - ezek csak felig fedett terhez (fedett teraszra, tornacra nyiloan) megfeleloek, mert a vizet nem szeretik. En ezt nem ertem! Lehet ilyen? (Amugy a szorolap szerint tomor szerkezet, aluminium boritas.) Megkoszonom ha valaki felvilagosit...
ezoz Creative Commons License 2005.08.14 0 0 134
Tavasszal cseréltem bejárati ajtót és egy ablakot, akkor néztem én is a Vekát. Nekem nem tetszett a kidolgozása, olyan nagyon olcsó tömegcikknek tűnt.
Valójában Rehau lett volna az igazi, az szép és jó, de még sokat kellett volna gyűjtenem rá. Köztes megoldáskén találtam egy Tyssen nevezetű profilt, ami teljesen ismeretlen volt számomra, de az ára nem volt magasabb mint a Vekáé, és nekem sokkal jobban tetszett a profil kialakítása is és az ajtók között is találtam olyat, ami nekem pont megfelelő volt.
Előzmény: Loll (133)
Loll Creative Commons License 2005.08.13 0 0 133
Üdv mindenkinek!

Mi most szeretnénk műanyag nyílászárókat venni felújítás alatt álló kertes házunkba. Körbejártunk pár kereskedőt, és egyelőre a Veka profilt gyártó és forgalmazó Fenstherm tűnt ár/minőség arányban a legjobbnak. Ha van valakinek bármiféle tapasztalata a Veka-val kapcsolatban és ezt megosztaná velem, nagyon hálás lennék. Cserébe az árajánlatukat szívesen megosztom itt a fórumon.

Előre is köszönöm!

Loll
ezoz Creative Commons License 2005.08.13 0 0 132
A "bent aludtak a masik szobaban a tulajek" rész fölött elsiklottam, ezért írtam butaságot a mozgásérzékelőről.
Nekem is csak a bejárati ajtón van nyitásérzékelő, de én éjszakára nem is akarom bekapcsolni, mert 65nm-emen csak felfigyelek egy éjszakai betörőre.
Ha kihagyod a nyitásérzékelőket, akkor éjszakai módban Te sem tudod majd használni.
Előzmény: Axióma (131)
Axióma Creative Commons License 2005.08.12 0 0 131
Pont hogy a mozgaserzekelok ki vannak kapcsolva azon a teruleten, ahol te alszol (es persze a kornyeken hogy kimehess wc-re). Tehat ha nyitas nincs, akkor riasztas se... Ettol fgtl en is hihetetlennek tartom, es egyebkent mivel mindenkepp muanyagot szeretnek, ezzel jol le is beszeltek a nyitaserzekelokrol:) (majdnem duplaja lenne vele a rendszerunk ara).
Előzmény: ezoz (130)
ezoz Creative Commons License 2005.08.11 0 0 130

Nekem elég hihetetlen az eset.

 Általában több ponton záródnak az ablakok is, sőt úgytudom belül fémmerevités megy körbe. És az ablak szerkezetét megnézve kintről,elég mélyen van a zárszerkezet, tehát hogy odáig megolvadjon, olyan hosszú idő lenne, hogy már rég lángolna az egész keret és a szomszédok az éget szag miatt kihivták volna a tűzoltókat.

A riasztó pedig megszólalt volna, hiszen mozgásérzékelő mellé kiegészitőként szokták a nyitásérzékelőt szerelni. Ha esetleg nem jelezne be a nyitás-érzékelő, mert tokkal együtt kiemelik, akkor a mozgásérzékelő észreveszi.

Előzmény: Axióma (128)
almalma Creative Commons License 2005.08.11 0 0 129

Üdv, Fórumozok!

 

Örülök, hogy rátaláltam erre a topikra!

Tervezzük, hogy '80 körül készült faablakainkat korszerű műanyagra cseréljük.

Nemrég a levélszekrényben találtuk az ablakos.hu felhívását, hogy környékünkön ablakcsere-akciót szerveznek. Tud esetleg valaki referenciát adni erről a vállalkozásról?

Mimi24, olvastam, hogy veled is hasonlóan léptek kapcsolatba. Ez az ablakos.hu volt?

 

Almalma

 

Axióma Creative Commons License 2005.08.09 0 0 128
A riasztos volt nalunk  mult heten, es azt mondta, hogy a muanyag nyilaszarok eseten volt olyan esetuk, hogy kiolvasztottak a keretet(?) es igy nyitottak ki az ablakot egy olyan szinten, ahol nem volt riasztva mert bent aludtak a masik szobaban a tulajek. Nekem ez az egesz hihetetlen, letezhet? Azt sajnos nem tudom mar, hogy hejvedelem (nyilaszarora erzekelo) volt-e az adott esetben vagy nem, mondjuk nem lesz penzunk arra a valtozatra tehat vszinu esetunkben tok mind1 - de azert erdekelne, hogy hallott-e mar valaki hasonlot.
monyesz Creative Commons License 2005.08.09 0 0 127

asdf !

Ha még nem késő (illetve már az) !

Denaturált szesszel próbáld meg, az nem bántja a műanyagot. Egy két helyen nekem is maradt ragasztó, nekem denszesszel lejött.

Előzmény: asdf_ (121)
monyesz Creative Commons License 2005.08.09 0 0 126
Meg fogja érni hosszú távon az 5 kamrás. Max a kisméretű (WC, kamra, stb) ablakoknál legyen 3 kamrás. A trend-line nem 6 kamrás ? Nekem is aluplast profil van, az 5 kamrás - jól szuperálnak.
Előzmény: Emi2 (125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!