Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Csak ott vagyok meglőve mert azt mondta a villanyszerelő ,hogy az eon nem kapkodja el a kábel cserét az oszloptól az óráig. Ha 400v veszek akkor még a hasítót sem tudom csinálni.
Volt akinek 4 hónap volt mire kicserélték a kábelt :(
Az egyfázisú gépnek továbbra is 16A lesz, akárhány fázis is lesz. Vastagság háááát ezt a vékony lemezt simán bevállalnám egy kissebb géppel is.Igaz mikor évekig műhelykocsin dolgoztam az agregátor 2,5mm-es bázikus elektródát bírt el, no azzal is hegesztettünk kotró gémet, nyesőláda vonórészt dózer tolólap szárat.Nem tört el, jól be lett égetve sorolva és mehetett dolgozni, több gép külszíni bányába dolgozott.
Elég pici gép :-) "Méretek: 39x12,5x24mm" Tulajdonképpen már 16A tól működik és írja mint lehetőséget az áramfejlesztő igényt, tehát a szántóföldön is használhatod, ha van áramfejlesztő :-)olyan Blm jellegű csak jóval nagyobb teljesítményű.
szia, otthonra tökéletes! csak kérjél hozzá hosszabb kábeleket mert a gyári elég rövid. én 5-5 méterest kértem de ha most kellene vegyem akkor 3 méter test és 7 méter elektródafogós kábellel kérném.
Remélem már tavaszra meglesz a csőhajlító átalakítása, legalább egy 33,7-es pofa elkészítése és akkor szívesen elmondom a tapasztaltaimat. ( a szerkezet már elkészült csak a pofák vannak hátra.) Az időjárás meg hátráltat mert egyenlőre csak egy féltető alatt tudok bütykörészni.