Keresés

Részletes keresés

krezidiesel Creative Commons License 2005.09.08 0 0 3733
Magyarul?
Előzmény: vomit (3731)
krezidiesel Creative Commons License 2005.09.08 0 0 3732
Én vidéken lakom, de villany nélkül megfagynék télen.És nemcsak egy nagyvárost kéne lekapcsolni, hanem az egész országot. Áramszolgáltatós ismerős mondta, hogy a hazai rendszer is igen szar állapotban van, főleg mióta privatizálták két külföldi(!) cégnek. USA-ban se rózsásabb sokkal a helyzet, és legalább a lakosság fele él 1 milliónál nagyobb városokban. Baj esetén a nagy népsűrüség erősen felnagyitja a problémát...
Most készülök egy kandalló projektre, pont emiatti félelmem miatt. Kutam már van, pincém is,kecském is, veszek még 100q akácfát, két disznót,5q krumplit,1q hagymát 200l bort, 20l pálinkát, 500db gyertyát...
Mi bajom lehet? :-))))
Előzmény: Törölt nick (3730)
vomit Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3731

meg fox lepodni, van aki mar ennel is tovabb gondolja, jelesul hogy ezek a katasztrofak csak imitaljak a sorscsapasokat, mintha vmi eszelos siettetni akarna a bibliai joslatok teljesuleset. errol ir mellekesen ez az allitolagos nemet titokszolga jelentes:

http://www.whatreallyhappened.com/strenggeheim.pdf

angolul:

http://tbrnews.org/Archives/a652.htm

Előzmény: krezidiesel (3729)
krezidiesel Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3729
Nekem van egy vizióm:
Egy hideg téli napon, úgy január elején,mikor betör északról csúnyán a hideg, és az ünnepek után amikor a hűtők is üresek a szegényebbeknél, egy számitógépes virus mesterséges túlterhelést produkál az amerikai villamos hálózatban,(ami amúgy is borotvaélen táncol) a védelem leold és utána a felkapcsolódást megbénitja. Ha a külső hőfok három napra ebben az időben nappal is -10C alatt van, és ezidő alatt nem tud a rendszer talpraállni USA fele meghal.
Végig kell gondolni részletesen mi minden áll meg ha nincs villany...
Nincs viz, nincs fűtés (három nap után szétfagy minden vizellátás és fűtőrendszer, tehát utána se lesz).
Nincs üzemanyag, mert villany nélkül lentmarad a földalatt a kúton.
Semmiféle biztonsági és kommunikációs rendszer nem működik, nincs média. Tehát totális káosz, és pánik.
Nincs pénz, mert minden jenki kártyával fizet.
A maradék közlekedés is megbénul mert 10milliós nagyvárosok lámpák nélkül 5 perc alatt bedugulnak.
Ilyen helyzetben a rendfentartás , a katonaság is teljesen tehetetlen...
Stb,Stb.
És nincs kin bosszútállni, mert ha okos a virus akkor a rendszer hibájának ,és a szerencsétlen körülmények egybeesésének fog tűnni az egész.
Ebben a hurrikános dologban meg elgondolkoztam az a legszörnyűbb, hogy szerintem a szive mélyén senki se sajnálja a jenkiket a történtek miatt. Aztán ahogy kiderülnek még az erőszakos , aljas események amik a káoszban történtek, mindenkitől csak azt hallom: nem véletlen, meg megérdemelték... és a hurrikánszezon ezután jön, a durvák mindig októberben vannak.
Lehet ez csak a kezdet? Mégis van Isten, és elkezdte a dolgát végezni?
Előzmény: lcoder (3722)
mcsaba111 Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3727
vomit Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3726
koszi, hogy elolvastad.
a haboruk szitasa konnyebben megy, mint gondolnad. az elmult ket evszazadban a megfelelo emberek minden nagyobb konfliktus MINDKET oldalat finansziroztak. csak elsore vicces, hogy az elso vilaghaboru parizsi beketargyalasain kulonbozo orszagokat kepviseltek a Warburg fiverek.

>It should be noted parenthetically that Lord Milner, Paul, Felix and
>Max Warburg represented "their" respective countries at the Paris
>Peace Conference at the conclusion of World War 1.

ha egyszer van idod, ezt meg megnezhetned (1 komplett konyv, kinyomtatva betumerettol fuggoen 70-100 oldal) ha maskor nem, majd mar ha aram se lesz, megtudhatod belole, mit a turo folyik itt valojaban.
http://reactor-core.org/none-dare.html
Előzmény: Alejandro DeSilva (3656)
ezerkilenszaznyolcvannegy Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3725

 

Félelem és reszketés New Orleans-ban

 

Egy New Orleans-i bemutató (már a hurrikán előtt is a félelem városa volt)

http://www.leftturn.org/Articles/Viewer.aspx?id=670&type=W

 

Bradshaw és Slonsky egy konferencián voltak New Orleans-ban.  Ez az ő beszámolójuk:

http://www.emsnetwork.org/artman/publish/article_18337.shtml

 

 

Ezek a beszámolók érdekes dologra világítanak rá: nem csak arról van szó, hogy nem volt mentés a hurrikán után, hanem arról, hogy a helyi mentési akciókat minden lehetséges módon akadályozták a szövetségi szervezetek.

Erre az egyik magyarázat az lehet, hogy bebizonyítsák, hogy Bush nélkül semmi sem működik, aztán amint ő megérkezik a helyszínre akkor minden megjavul és ő lesz a szegények és elesettek személyes megmentője.

Ez a forgatókönyv a visszájára sült el.  Most még a republikánusok egy része is elgondolkodik, hogy "ez lenne az az elnök, akire én szavaztam, és aki megvéd minden veszélytől?"

 

A másik érdekes megfigyelés, hogy a hatóságok valósággal rettegtek attól, hogy nagyobb csoportok verődjenek össze ellenőrizetlenül.   Amint ilyen előfordult, azonnal megpróbálták feloszlatni ezeket.  Rekvirálás is előfordult a hatóságok részéről - arra kényszerítették a túlélőket, hogy az innen-onnan összeszedett enni- és innivalót hátrahagyva menjenek valahová máshová, de a várost elhagyniuk nem volt szabad amíg meg nem érkeznek a segélykonvojok.  Azok pedig nem érkeztek.

Igencsak félhettek a hatóságok, nehogy a Los Angeles-i lázongásokhoz hasonlóak történjenek itt is.

 

Úgy látszik egész Usákiát egy nagy félelem járja át: félnek attól, nehogy lázadások legyenek otthon, félnek attól, nehogy megszünjön a dollár hegemóniája a nemzetközi kereskedelemben,  félnek attól, nehogy ne legyen elegendő benzijük a SUV-ba, félnek attól, nehogy terroristák támadják meg Usákiát, és a terrorfélelem miatt Bushra szavaznak.

Félelmeiket pedig kisugározzák a világba, elhitetik az országokkal, hogy az Usák hegemóniát megkérdőjelezni nem kell, félnetek jó lesz.

 

 

További hurrikán utáni felkavaró jelenetek:

 

Barbara Bush (az elnök édes jó anyukája) :

"Mindenki, akivel beszéltem Houstonba akar költözni.  Amint hallom, mindenki Texasban akar lakni.  Mindenkit lenyűgöz a vendégszeretet.  És sokan itt az arénában, akik - amúgy is hátrányos helyzetűek - szóval ez nagyon jó itt nekik."

 

Barbara BUSH: "Almost everyone I've talked to wants to move to Houston.  What I'm hearing is they all want to stay in Texas.  Everyone is so overwhelmed with the hospitality. And so many of the people in the arena here, you know, were underprivileged anyway so this, this is working very well for them."

 

 

http://canofun.com/blog/videos/barbarabushwelcometotexasolbermann.wmv

 

 

Photo operation: Bush 2 del-Afrikai akcentussal beszélő hölgyet ölelget, akik helyi (Biloxi) túlélőknek adják ki magukat.  A túlélőknek szép tiszta ruhájuk van.

 

http://canofun.com/blog/videos/bushphotoopinbiloxi.wmv

 

 

Aaron Broussard - a Louisana-i Jefferson Parish (Jefferson egyházközség) elnöke.

 

"magunkra hagyott a saját országunk"

"a Wal-Mart" küldött 3 teherautó vizet.  A FEMA (Federal Emergency Management Agency - Szövetségi Szükségállapot Felügyelő Ügynökség) visszafordította őket- mondván, hogy nincs rá szükség.  A parti örségnél volt raktáron 4000 liter benzin.  Elmentünk érte, de a FEMA nem engedélyezte a hozzáférést.  Tegnap jött a FEMA és elvágta az összes vészhelyzeti telefonvonalunkat - mindenféle értesítés nélkül.  A serifünk Harry Lee visszaköttette a telefonvonalakat, és őrséget állított mellé.

A srác, aki felügyeli ezt az épületet, napi 24 órát dolgozott.   Az anyja bennrekedt az  öregek otthonába.  Naponta hívta a fiát, és kérdezte: "Jösz fiam? Jön valaki?", mire mondta a fia "Igen anyám, érted jönnek, valaki érted jön Kedden, valaki érted jön Szerdán, valaki érted jön Csütörtökön, valaki érted jön Pénteken."  Péntek éjszaka vízbe fulladt az édesanyja.  Péntek éjszaka vízbe fulladt.

Sír.

 

 MR. BROUSSARD:  ...that have worked 24/7.  They're burned out, the doctors, the nurses.  And I want to give you one last story and I'll shut up and let you tell me whatever you want to tell me.  The guy who runs this building I'm in, emergency management, he's responsible for everything.  His mother was trapped in St. Bernard nursing home and every day she called him and said, "Are you coming, son?  Is somebody coming?"  And he said, "Yeah, Mama, somebody's coming to get you.  Somebody's coming to get you on Tuesday. Somebody's coming to get you on Wednesday.  Somebody's coming to get you on Thursday.  Somebody's coming to get you on Friday."  And she drowned Friday night.  She drowned Friday night.

 

Transcript:

http://www.msnbc.msn.com/id/9179790

 

video:

http://www.canofun.com/blog/videos/JeffersonParishonMTPviaDU.wmv

 

 

 

lefordíthatatlan, de valami olyasmit mond Bush, hogy a házak romjaiból fantasztikus házakat építenek és ő a tornácon fog ülni. (magabiztos mosoly a háttérben)

 

BUSH: Out of the rubles of trent(?) lots houses, had lost its entire house, there's gonna be a fantastic house.  I'm looking forward to sit on the porch.

 

http://canofun.com/blog/videos/BushTrentLottNO.wmv

 

 

Korrekt kritika a média (MSNBC) részéről:

 

http://canofun.com/blog/videos/olbermannwhostoblamecommentarysep5.wmv

 

 

A bosszúszomjas Bush semmibe veszi Blanco kormányzót.

A vita oka: Bush szerette volna ha Louisiana kormányzója aláírja a papírost miszerint a nemzeti gárda irányítását (önszántából és senki által nem kényszerítve) átadja a Fehér Háznak, de Blanco kormányzó nem ment bele ebbe a játékba.  Bush másodszor is ellátogat a Louisiana-ba, de erről nem értesítik a kormányzót.

 

http://canofun.com/blog/videos/olbermannwhostoblamecommentarysep5.wmv

 

 

Jack Cafferty (CNN) - Azt hiszed, hogy a segély konvojok megérkezése és (Bush)fotózkodási műveletei csak véletlenül történnek egyidőben?

 

http://canofun.com/blog/videos/caffertyembarrassingsep2.wmv

 

 

Ha esetleg kimaradt volna valami fontos, itt bepótolható:

 

http://www.canofun.com/blog/default.asp

 

 

ráadás:

 

Hadsereg: a vihar után készen álltunk a mentésre, de az elnökre vártunk (néhány napot), hogy engedélyezze az akciót.

 

"We had been ready, but we had to wait for the president to authorise us the action."

 

http://news.globalfreepress.com/movs/katrina/BBC_Katrina.mpg

 

 

 

 

padisah Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3724

 

Egyszer elgondolkoztam azon, hogy be kéne vezetni valamiféle hülyeségcenzúrát. Ennek az volna a lényege, hogy ha valamit TV-ben, rádióban, újságban stb. leírnak, és az fizikailag, műszakilag (tehát objektív, természettudományos kérdésekben) egy egetverő baromság, akkor azt NE lehessen leírni, kiadni, ha mégis az járjon komoly szankcióval.

 

 Pl. népbutító amerikai filmekben a téma körítése ( a lövöldözés mellett) néha idegesítően nélkülöz mindenféle természettudományos alapműveltséget, és sajnos ezt a laikusok komolyan is veszik.

Előzmény: ezerkilenszaznyolcvannegy (3721)
hubab Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3723

Ne is beszélj - szvsz az életszínvonal elsõ jelére a nép a zöldeken fogja elverni a port. A zöldek iránti szimpátia az áramszünetek hosszával együtt fog csökkenni, méghozzá radikálisan.

Ebben igazad van, de egyenlőre minden hatalmon lévő kormány fél az olyan döntésektől, amellyel muníciót ad az ellenzéki zöld beállítottságú pártoknak. Ezt az egész világon érezni, még nálunk is.

Előzmény: lcoder (3722)
lcoder Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3722
Szvsz egy mai város kismillióképpen támadható. De a terrorizmus csak a demokrácia ellen fegyver - egy diktatúrában ha valaki felrobbant egy atomerõmûvet max. egy igen kemény válaszcsapást provokál ki maga ellen, Pl. egy szélsõséges muzulmán igen könnyen koncentrációs táborba küldheti ezzel a többi - egyébként ártatlan - muzulmánt, esetleg atomcsapást provokálhat ki valamelyik muzulmán fõváros ellen.

És akkor persze még nem beszéltem a zöld mozgalmakról.
Ne is beszélj - szvsz az életszínvonal elsõ jelére a nép a zöldeken fogja elverni a port. A zöldek iránti szimpátia az áramszünetek hosszával együtt fog csökkenni, méghozzá radikálisan.
Előzmény: hubab (3719)
ezerkilenszaznyolcvannegy Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3721

 

"Szerintem a cikk írója amerikai, farenheitben számol, és rosszul váltotta át celsiusra.

Ezek szerint viszont a -13 F a jó adat. Az hány celsius?"

 

No ezt még egyszer elmagyarázom, aztán továbblépek.

A cikk írója azt írta, hogy -13 oF.  A -13oF = -25oC.  Időközben elkezdett nagyobbodni a oCelsius karikája, és valamelyik átírás közben a -25oC átalakult -250 C-vé.  Capisci?

Előzmény: padisah (3715)
hubab Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3720
Ha elkerülhetetlen az, hogy az olajtermelés csökkenjen, akkor az lenne egy ideális forgatókönyv a túlélés szempontjából, ha valami kvótarendszerrel valamilyen arányban felosztva kapnák az országok, így mindannyian egyszerre szenvednék el a készletfogyás kínjait és élnék meg motivációit, így talán még egy életszínvonal csökkenés is elviselhetőbb lenne. De erre semmi esély nem látszik. Az USA minden bizonnyal addig fog ragaszkodni mostani pazarló életszínvonalához, míg az egész világon már csak neki futja rá hatalmi helyzetéből adódóan. De addigra a leghátrányosabb helyzetből indulók már rég káoszba zuhannak, és az erősebbek is tántorognak.

De ő sem úszhatja meg már ezt a fázist sem súlyos következmények nélkül, hiszen az ő gazdagsága is a jól működő világpiacból fakad. Hiába lesz olaja, ha piacai beszűkülnek, bevételei elapadnak. Vagy lehetséges lenne, hogy az olaj feletti monopóliumából szerzett jövedelmek önmagukban elégségesek lennének a pozíció tartására? Nehezen tudom elképzelni.

hubab Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3719

Pillanatnyilag én sem látok jobbat, habár, mint ezt már korábban írtam, egy válság felé sodródó földön nem a legbiztonságosabb ilyen könnyen támadható Achiles-sarkokat építeni, az ellenségnek nem is kell atommal rendelkezni, hogy nukleáris csapást mérjen rád, ezek lehetnének a legvonzóbb célpontok. De ha bízunk egy háborúmentes jövőben, akkor most ez a megoldás, egy darabig.

És akkor persze még nem beszéltem a zöld mozgalmakról. Éppen most olvastam az origón, hogy milyen felháborodás van a zöldek körében a Csernobilról írt jelentés kapcsán, ami szerint bizonyíthatóan igen kevés halálos áldozat volt. Máris úgy értékelték, hogy nyomul az atomlobbi, és ezért meghamisítják a valóságot, hogy gyengítsék az ellenállást.

Előzmény: padisah (3718)
padisah Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3718

"A globális felmelegedés hatékony ellenszere ezek szerint az atomerőmű."

Előzmény: hubab (3717)
hubab Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3717

"A globális felmelegedés hatékony ellenszere ezek szerint az atomháború."

Hogyne, és a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását is befagyasztaná, sőt egy kis szünet után indítaná újra a felhalmozódását a földkéregben.

Előzmény: NGid (3714)
lcoder Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3716
Visszafelé nem is. Az áruk onnan jönnek ide és a jármûnek vissza is kell mennie, többnyire üresen. És szvsz hajó esetén az hogy mennyi terhet szállít sokan nem változtat az üzemanyagköltségen, így a visszafelé utazó hajó szvsz viszonylag olcsón szállíthat kínába újrafeldolgozható anyagokat.
Előzmény: erbe (3713)
padisah Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3715

Szerintem a cikk írója amerikai, farenheitben számol, és rosszul váltotta át celsiusra.

 

 Ezek szerint viszont a -13 F a jó adat. Az hány celsius?

Előzmény: erbe (3712)
NGid Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3714
A globális felmelegedés hatékony ellenszere ezek szerint az atomháború. Jó kis összesküvés elmélet lehet még ebből :)
Előzmény: ezerkilenszaznyolcvannegy (3709)
erbe Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3713
Addig, amíg tőlünk is Kínába viszik a begyűjtött eldobható üdítősflakonokat, hogy ott műszálas pulóvert gyártsanak belőle, nem lehet olyan drága!
Előzmény: Első Polgár (3711)
erbe Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3712
Nem a fordító a hülye!
Idézet az eredetiből:
" In the baseline case, land temperatures, except for narrow strips of coastline, dropped to minus 250 Celsius (minus 13 degrees Fahrenheit)"
Előzmény: ezerkilenszaznyolcvannegy (3709)
Első Polgár Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3711
jah, arra en is kivancsi lennek, hogy 1t arut mennyibe kerul Kinabol Amszterdamba vagy San Franciscoba behajozni.
Előzmény: erbe (3710)
erbe Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3710
"Az olajár növekedésével a kínaiak helyzete igen gyorsan romlani fog. Ugyanis a magasabb szállítási költség kompenzálhatja az olcsóbb munkaerõt."
Mit gondolsz, most hány teherhajóban van az a 75 millió ruhadarab? Az mennyi Eurót ér, és az árán hány hajófordulóra való olajat lehet venni?
Volt már felvetés, hogy atomjégtörővel, tengeralattjáróval vontassák a teherhajókat.
A nagytávolságú, nagytételű szállítás minimális mértékben drágul az olajár függvényében.
Előzmény: lcoder (3698)
ezerkilenszaznyolcvannegy Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3709

 

"of course, -13 F = -25 C = 248K
nehez elkepzelni, de lehet benne vmi."

így már helyes.

 

-13 oF = -25 oC

fordítás / átírás közben egy kevéssé hozzáértő a -25 oC -ból csinált -250 Celsiust.

Előfordul.

 

a -25 oC-t könnyű elképzelni.  Gondolj egy hideg téli napra :))

 

Előzmény: Első Polgár (3706)
Első Polgár Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3708
aszongya 1Mt atombomba 100 000 t port ver fel a legkorbe.
13000Mt atom volt akkoriban rendszerben, ennel ma joval kevesebb van, szvsz
mindenesetre 13 000 Mt atom az 1.3 mrd tonna por a legkorben
a fold felulete 506 mkm2, azaz az eszaki feltekre jusson egyenletesen 1.3 mrd tonna por /250mkm2 = 5.2 t/km2 = 5.2 g/nm2. Legyen a por surusege 2.6 kg/dm3, akkor 5.2 gram por 0.002 dm3/nm2 ez egy 2 mikrometer vastagsagu portakaro.
H acsak a szarazfoldokete nezzuk, akkor mondjuk 10 mikronos vastagsagu.
Azer ettol nem lesz -25C fok. szvsz
Persze lehet elszamoltam a mertekvaltas valahol
Előzmény: malócz (3701)
ezerkilenszaznyolcvannegy Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3707

 

"18 Fahrenheit biztos nem -250 C, inkabb 250K, -23 C. bar azt hiszem 30 F korul van 0 C"

 

18 Fahrenheit = -7,7 oC

 

 

 

Előzmény: Első Polgár (3705)
Első Polgár Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3706
of course, -13 F = -25 C = 248K

nehez elkepzelni, de lehet benne vmi.
azert kivancsi lennek ujabb modelekre, nyilvan gyorsabb szamitogepekkel jobban lehet szimulalni.
Előzmény: Első Polgár (3705)
Első Polgár Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3705
18 Fahrenheit biztos nem -250 C, inkabb 250K, -23 C. bar azt hiszem 30 F korul van 0 C
Előzmény: padisah (3702)
lcoder Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3704
Viszont ha a szomszédnak van atomfegyvere akkor az elindulók létszáma radikálisan lecsökkenhet... Amióta atombomba van szvsz a nagyhatalmak csak tessék-lássék háborúzgatnak, de igazából atomhatalmak nem nagyon próbálkoznak átfogó hadmûveletet kezdeni egymás ellen, sem nukleáris sem hagyományos fegyverekkel.
Előzmény: hubab (3703)
hubab Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3703

Hát a leírt dolgok valóban hátborzongatóak.

A hidegháború idejében elegendő is volt az elrettentésre, hiszen mindkét fél előtt azok voltak az alternatívák, hogy vagy elpusztulunk garantáltan egy világégésben, vagy élünk tovább békében, szomorúan konstatálva, hogy nincs gyors megoldás a másik fél feletti győzelemre.

Egy mostani legrosszabb forgatókönyvnél már más a helyzet. Vajon, ha az a választási lehetőségem van, hogy biztosan éhenhalok békében, azon vízionálva, hogy talán egyesek majd túlélik, és újrakezdik az emberiség nagy menetét, vagy pedig elindulok a szomszéd felé, akinek még van kajája, de sajnos atomfegyvere is?

Előzmény: malócz (3701)
padisah Creative Commons License 2005.09.07 0 0 3702

Az a minusz 250 fok azért egy kicsit erős volt... Ott már megfagyik a levegő, és rögtön kiülepedne a por is - levegő nélkül nem lebeghet.

 

 De azt hiszem -50 fok is épp elég lenne ...

Előzmény: malócz (3701)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!