Keresés

Részletes keresés

szervezkedő Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7725
Hát a mi környékünkön úgy tudom hogy van egy kijelölt szeméttelep és oda borítják. Szerintem ez egy olyan szeméttelep, mint amilyenek nálunk is volt több ezer éven keresztül az "EU mumus" megjelenéséig. Egy gödör amit minden lommal megtöltenek és kész!
Szerintem ami szemetet látunk mindenütt azt nem a kukásautók ürítgetik!
De az ősztől lesz pesten montenegrói diplomáciai képvisleet!
És maj djól megmondjuk nekik mire figyeljenek!!!!
Előzmény: obi van kitobi (7718)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7724
Hümi!
Ebből egy kicsi csalódottságot érzek ki!
Neked elnézzük ha írsz egy pár mondatos élménybeszámolót, miért favorizálod, a horvát nyaralás után Montenegrót?????De csak óvatosan! Mert tudod mennyire érzékeny a lelkem és azonnal elsírom magam! ...és csa ríííííjjjjjjok!!!!
Előzmény: Hümi (7722)
potika Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7723
Hacsak úgy nem :-).
Előzmény: obi van kitobi (7721)
Hümi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7722
Jelentem megjöttem Horvátország-Omis nyaralás után...a Number One...továbbra is Monenegró...
obi van kitobi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7721
Én sokat eszek.:)
Előzmény: potika (7719)
moncsa03 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7720
Szervezkedő!Teljesen így érzek én is, négyszer nyaraltunk már Montenegróba, idén úgy látom sajna már nem lesz belőle semmi! De jövőre tuti megint Montenegró lesz a cél! Akinek nem tetszik az legalább nem jön, annyival több helyünk lesz a parton!:))
Előzmény: szervezkedő (7717)
potika Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7719
Nem tudom, milyen éttermekben szoktál enni, nekünk elég volt max. 20 EUR is, és nem csak a legolcsóbb helyre mentünk. Amúgy a Balaton is bőven elég 30, jobb helyen is, nemrég próbáltuk.
Előzmény: obi van kitobi (7718)
obi van kitobi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7718
Megértelek, korábban úgy gondoltam, jó lenne valamikor Kotorban (vagy a közelében) élni, bár lehetőségem nem igazán lett volna, de nem csak pillanatnyi fellángolás volt.

A szeméttel kapcs.: csak az a kérdés, hová viszik a szép, új kukásautók.Mert ha legurítják egy szakadékba, azzal sokat nem javítanak a helyzeten..:)

Az árakhoz: nem nevezném drágának Montenegrót, figyelni kell az árakat, két ember kb. 30 €-ból jól tud lakni, ugyanez pl. egy balatoni étteremben nem megoldható...
A 2006-os árakhoz képest viszont sok minden a duplájára nőtt.
Előzmény: szervezkedő (7717)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7717
Én ugye csak elfogult véleményt tudok alkotni az országról, tehát ez nem számít annyira, mint azok akik egy nyaralás után mondják el a véleményüket.
De abban a térségben ahol mi leginkább mozgunk, napi szinten érezhető a fejlődés! A szemétkezelés kérdésével kapcsolatban: május közepén a környékünkön az összek szemetes konténert kicserélték vadi újakra. Kb tavaly óta tapasztalom a konténereket "takaró" kis kerítéseket rendszeresen festik. A konténereket vadi új Merci kukásautók ürítik naponta többször. A konténerek körül seprűvel feltakarítják az apró cuccokat.
...és a másik! Az élet, egy családi nyaralás közel sem kerül annyiba, mint amit itt sokszor párhuzamba állítotok. Tehát pl. görög vagy horvát részek.

Természetesen engem is bosszant pár dolog, de mindenért kárpótol amikor este ülök a teraszon! Néma csend! Csak egy mécses világít! Előttem egy pohár abban másfél deci vörös bor! Az egyik pillanatban a tenger felől a párás, meleg sós, majd picit kérőbb a hegyről lecsúszó hűvös hideg levegő gyógyítgja itthon széthajtott, stresszes lelkem, a testemet pedig a cseppenként kortyolt hideg bor!
...ilyenkor azt érzem: imádok élni!!!

obi van kitobi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7716
Ja, még egy apróság.

Idei nyaralásunkat Zabljak-ban kezdtük, mert érdekelt a Tara és maga a Durmitor, úgy általában.Csodálatos helyek, mindenkinek csak ajánlani tudom, de: foglaljatok szállást előre!!!Mi így tettünk, hál' Istennek, mivel Zabljak fullon volt, az előzetes híresztelésekkel ellentétben.
Előzmény: obi van kitobi (7715)
obi van kitobi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7715
Szemerke,

nem tudom, merre jártál az országon belül, én a két évvel ezelőtti kiruccanással együtt lassan bejártam egész Montenegrót.Akkor Kotorban laktunk, ami nagy szerelmem lett, nagyon megfogott az a kisváros!Körbejártuk az öblöt, Tivattól-Herceg Novi-ig.Jártunk Ostrogban, voltunk a Lovcenen, végigautóztuk a partszakaszt többször, megnéztük Stari Bar-t, stb.
Épp emiatt idén Ulcinj-t választottuk, így közelebb volt a Shkoder-i tó.

Budva óvárosát ne sajnáld, két éve baromira tetszett, idén nem lehetett megmozdulni az oroszoktól.Teljesen ellepték Budvát, ez látszik az építkezéseken is, a Splendid egy dolog, de az AstraMontenegro projectből világosan látszik, ki lesz a célközönség arrafelé.Nem a magyarokra számítanak, hanem a pénzes oroszokra.Érthető.Nincs igazán nyelvi probléma, kultúrájuk, vallásuk egy.

Szerintem nem arról van szó, hogy bejön valakinek, vagy nem, hanem arról, hogy a hihetetlen mennyiségű szemét látványa mindenütt elrontja az összképet.Persze Albániához képest sehol sincsenek, ott van csak igazán dzsuva!!!

Érdekes, de 2 éve az emberek nagyon másképp viselkedtek.Sokkal kedvesebbek voltak, értékelték, hogy próbálok szerbül beszélni (kaját rendelni, gyógyszertárban vásárolni már megy simán:).Idén úgy éreztem, elvárás, és nem is fognak más nyelven megszólalni (étteremben egy angol alap lenne sztem).
A kedvességnek csak hűlt helyét találtam, tisztelet a kivételnek, de legtöbbször úgy éreztem, még nekem kell elnézést kérnem, amiért a pincérnek/boltosnak stb. dolgoznia kell.

Senki kedvét nem áll szándékomban elvenni az utazástól, erről szó nincs.
A Moraca-kanyont, a Tara- kanyont, vagy Kotort mindenkinek látnia kellene egyszer, mert felejthetetlen.De ha a CrnaGoracok nem akarják elriasztani a turistákat, van rengeteg tennivalójuk.
Először is, rendezni kell a hulladékfeldolgozás-szemétszállítás kérdéskörét.Nem lehet az a megoldás, hogy kib@sszák a szemetet a hegyoldalban, mert nincs hová vinni.
A közlekedési morált is muszáj megváltoztatniuk, mert ez így nem lesz túl vonzó, képzeld, egy német vagy egy svéd sofőr mit élhet ott át...!

És végül, de nem utolsósorban magukon is van mit változtatni...pl. nem tolakszunk a szerencsétlen külföldi turista elé sem a patikában, sem a pékségben..ugye?
Előzmény: szemerke (7714)
szemerke Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7714

Sajnálom, hogy nem jött be! Talán csak rossz helyet választottatok.

Amerre én jártam arra szép volt minden! Igaz Budván nem voltam...sajnos...a vásrost megnéztem volna.

Előzmény: KopaszT (7711)
kissárpi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7713

Sziasztok!

Én is megjöttem Montenegróból. Oda Bosznián át egy éjszaka Szarajevóban, visszafelé a másik úton ott is egy éjszaka Banja Lukában. Budvában voltunk 5 éjszakát a legkirályabb helyen, majd a tűz miatt kettőt Tivatban. A sok magyar tökölős vezetőt mind elküldeném egy kis vezetési tréningre Montenegróba. Egy a lényeg a gyorsabban haladót engedd el. Élménybeszámoló árakkal, képekkel később. Szevasztok. 

obi van kitobi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7712
Sok mindenben igazad van...sajnos.

Az emberek egy része valóban undorító...egy apró, ámde gyomorforgató sztori az ulcinji strandról: kb. 25 év körüli "hölgy", először hosszasan öblíti a száját a tengervízzel.Tudjátok, mint a TV-maci, úgy gargalizál...ez megy percekig, majd vizet vesz a tenyerébe, azt az ORRÁVAL felszívja, majd takonnyal, mindennel együtt kicsapja a vízbe.Ezt addig ismételgette, amíg inkább odébb mentünk.A jó kurva anyját az ilyennek.Amúgy is köpködnek mindenhová, a parton a homokba a lábad mellé, az utcán, az étteremben - teljesen mindegy.

A közlekedési morálról már többször volt szó, így ezt a témát most mellőzném.(Amúgy egy véleményen vagyunk...)

Azt nem tudom, ki mondta Neked, hogy Becici homokos, én mindig úgy tudtam, hogy Montenegróban csak Ulcinjnál van homokos partszakasz (az viszont jó hosszú).
Amúgy mi Ulcinjban a Mallorca beach-en strandoltunk, az tiszta volt, mindenki szépen a kihelyezett szemetesekbe dobta a hulladékát.

Előzmény: KopaszT (7711)
KopaszT Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7711
Hy mindenkinek!

Most értem haza! Hát nemmondom, felejthetetlen élmény vólt!!!!!!!!!

Mivan veletek, ti nemláttok??????????????????????????
Vagy csak a szép hegyeket látjátok és a szakadékokat?
Ez mind szép és jó, de kiüti az a töménytelen mennyiségű szemét ami folyamatosan jelenvan az utakon és a parton egyaránt. Életemben nemláttam még ilyet!!!!!!
Budva-Becici az valami katasztrófa (a hegyről felülről jólnézki) a várost ellepte a rengeteg autó, a közlekedés katasztrófális a partjaik igénytelenek és undorítóak a sok szeméttől. A szennyvíz a szemed előtt csurog lefelé a parton!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezt miértnem írja le senki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt olvastam valakitől, hogyha egy kicsit is igényesvagy ne menny oda, szerintem nemvagyok egy nagy igényű ember, de azért igénytelen se!!!!!!!!

Budván és a híres Becicin ne is keress homokos partot az nincs. Nemtudom minek írkálják a homokos partot.

Az emberek negyede undorító (elöttem dobja ki a fikát a sétáló utcán, a szemetet kiönti az árokba a házelé) negyede bunkó (dudálnak mint a hülye letólnak az útról és még te vagy a hülye, hogy mit képzelsz, hogy a város közepén ahol mellesleg rengeteg embervan 60 al mersz menn)i. Elsem hinné ha nemláttam vólna 100 -110 -140 ki hogy, a város közepén és rádásul felesleges rendőrök minden sarkon. Iszonyuan balesetveszélyes. Kamikaze átmenni a partra az uttesten. Persze vannak normális és inteligens emberek is.

Mind ezt megunva 1 éjszakát töltöttünk el Budván.

Irány Ulcinj
Hátha találunk nyugotabb környezetet és tisztábbat.

Á semmi a város ottis nyomott és szemetes, de a part már tényleg homokos.
Tovább mentünk és a város után még ulcinj ban találtunk egy fullos szállást tisztát és eléggé igényeset.

a Miami Beach re jártunk le, az a part vólt egyedűl tiszta, volt szemetes a napágyak melett és esténként takarították. Egyébként 100 m rell odébb újra rengeteg szemét és gáz emberek (az vólt az ingyenes rész, mármint úgy hogy nemkelett napágyat bérelni)

Jetskit az nemnagyon láttunk legalábbis bérlő helyet, ugy álítottunk le egyet és béreltem ki.

Az utakkal egyébként megvóltam elégedve, nálunk sokkal roszabbak is vannak, eltévedni meg nemtudtunk, hiszen minde jól kivan táblázva.

Ugyhogy ezvan, én nemmennék mégegyszer oda.
Ezt a látványt megkapon a görög szigeteken is. Ott is vannak öblök és hegyek vagy akárhol csak szemét és tömeg nélkűl.

Egyébként az árak sem voltak hű de nagyon jók. Vagy annyiba kerültek a dolgok mint náluk vagy drágább vólt.

Kivétel az éttermek ott talán olcsobbak mint mi.
És finom péksüteményeik vannak.

Mindent összevéve a leggyengébb nyaramvólt.

halacs Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7710
A pakolás és a tesztelés fontos dolog.
Türelmes vagyok, de már nem sokáig, szóval igyekezz. :-))))
Előzmény: Törölt nick (7709)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7709
Jó volt.
Utjehában voltunk, Csakamunka topictárs jóvoltából,utólag is köszönet érte neki.
Ez egy aránylag felfedezetlen terep a számunkra de van benne vitriol.
Majd összeszedem gondolataim,+a képeim és beszámolok később,most el vagyok foglalva a pakolással +a lozával+a niksicko tesztelésével hazai körülmények között.
Előzmény: halacs (7708)
halacs Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7708
No és persze mesélj, mi volt, hogy volt. :-)
Előzmény: Törölt nick (7706)
halacs Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7707
Pukkadj meg! :-)))
Előzmény: Törölt nick (7706)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7706
Jó estéket!
Egy picit visszaolvasva, látom jól elvagytok,de ÉN MÉG MA REGGEL ÁZTATTAM A LÁBAM A TENGERBEN! Na ezt überelje valaki.

szervezkedő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7705
Az utolsó fecskéknek üzenem!
Canjban az ismerőseim már csak 2 hétig maradnak. Hosszú volt a nyár és már erős a honvágy!
Az utolsó két hétre most foglalók 35 helyett 25euró/nap/ apartman áron szállhatnak meg!

(Sutomoreba a szobák szept. 1től a nyári 8 helyett 6euró/fő / éj vehetők ki!)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7704
Már azt hittem végleg rabul ejtett a hely!
Részvétem itt az óhazánkban!

Következő csavargás tervezés alatt áll már. Én az októbert már nézegetem, de még nem tudom mit lehet kihozni belőle!!!???

Majd meglátjuk!
Előzmény: baffalolev (7703)
baffalolev Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7703
Sziasztok!!!!!!!!

Megjöttem jelentem minden OK.
Zoli szia visszafele is 8,5-9 óra alatt értünk haza.
1 nagy baj volt nagyon meleg volt na de kibírtuk.

PÁ PÁ
vargamarcs Creative Commons License 2008.08.26 0 0 7702

Most érik bennem az "írnivaló" előbb-utóbb jelentkezem vele. Montenegro gyönyörű, de nem tetszik, hogy az oroszok kezdik teljesen "lefedni"

Nemsokára jelentkezem.... Addig is:

Előzmény: Amari bp (7699)
halacs Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7701
Szerencsére még maradt pár hely Montenegróban is... :-)
Előzmény: Amari bp (7700)
Amari bp Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7700
Egen, nem vágyik mindenki Dubaiba.
Előzmény: halacs (7698)
Amari bp Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7699
Megtetszett jönni:) lehet mesélni.
Előzmény: vargamarcs (7696)
halacs Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7698
Baromi jól néz ki, de ez már nem az én világom. :-(
Előzmény: vargamarcs (7696)
vargamarcs Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7697

Astra Montenegro

Szóval most ilyen.

vargamarcs Creative Commons License 2008.08.25 0 0 7696

Akik Budvába is ellátogatnak, megnézhetik eredetiben. Én láttam, félig már készen van az "objektum".

Ilyen lesz, ha kész lesz:

http://eng.astramontenegro.com/3dvideo.html

Most ilyen:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!