Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Dragan1 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81494

Most Svájcban vagyok  jövőhéten otthon leszek szerdától ,egyszer használtam talán 8 hónapja vagy 1 éve vettem ,lemezzel mindennel stb 10-ért oda adom ,tudom van olcsóbb kínában ,de ez itt van helyben 12-ért vettem,meg legyen kerek szám.

Majd írj ha érdekel mert ha nem akkor meg sem nézem :D

Egyszer kipróbáltam azt vissza tettem a csomagolásban ,a családban már senkinek sincs VAG-os autója.

Előzmény: eddmex (81492)
olomana Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81493

Lehet azért, mert egyébként is minden második autó szürke :)?

Előzmény: (M)Ákos (81487)
eddmex Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81492

Én egyszerüen a MaxiDot-ban alitottam vissza, VAG-com nélkül.

Amúgy még mindig erdekelne eladó diagnosztika ha valaki megunta volna, vagy Újjabra cserélne.

Előzmény: jacksly (81488)
BorosRs Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81491

Sziasztok!

O3 és O3FL-be csereszabatosak az alábbi dolgok?

- szőnyegek

- csomagtartó betét

- tetőcsomagtartó

Dragan1 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81490

Nekem eddig két piros autóval volt majdnem kis kocc vagy nagyobb mert későn vettem észre ,az egyiket nem is láttam,pedig elnéztem jobbra,kifordultam és akkor dudált a hátam mögött " hát ez meg hogy került ide" Hát nem láttam pedig elnéztem arra és színvak sem vagyok.

Előzmény: www.octinfo.com (81481)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81489

Kell hogy legyen ha nincs neki izzó pl w5w akkor a DRL dimmel ,nálam legalább is a helyzetjelző az mikor a DRL dimmel gyárilag.

Előzmény: (M)Ákos (81472)
jacksly Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81488

Jó lett bele a MANN olajszűrő. :-)

Érdekességképpen azt megosztanám a nagyérdeművel, hogy olajcsere után ilyen cuccal nullázták le a szervízintervallumot:

http://www.injektor.hu/9-muszerteszt/72-muszerteszt-xvii-gutmann-mega-macs-42-se

Előzmény: jacksly (81342)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81487

Azt magyarázza meg még valaki, hogy miért pont a szürke autóban ülők közlekednek előszeretettel világítás nélkül?

Már többször elkezdtem számolgatni, majdnem minden 2. "aszfaltszínű" volt.

Előzmény: www.octinfo.com (81481)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81486

O3-nál minél erősebb a környezeti fény, annál erősebb a háttérvilágítás. Külön dimmelési görbe van világító/nem világító tompított fényszóró esetére (2016-os modellév előtt a helyzetjelzőt figyeli, azt hiszem).

A műszerfal és az ajtók gombjai + az érintőképernyő világítása is együtt változik a műszerfaléval.

Ha a user nem kapcsol lámpát időben sötétedésnél, akkor csak a mutatók világítanak. Valamennyit azoknak a fényerejével is variál talán.

Sokan nem szeretik ezt a funkciót, MY16 előtt könnyen át lehet állítani VCDS kábellel a fényerőket.

Előzmény: www.octinfo.com (81484)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81485

jól emlékszel :)

Előzmény: www.octinfo.com (81484)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81484

Ez egy okos megközelítés - de nem vagyunk egyformák. Nekem O2-n sokszor azért van helyzetjelző, mert kell a műszerfal világítás.

Lehet, erre találták ki a facelift-es O2-n hogy világítanak a mutatók a sebességmérőben és ford.szám mérőben.

Sőt, újabb autókon mintha a műszerfalnak nappal is lenne valamennyi világítása - de nem biztos, hogy jól emlékszem.

Előzmény: (M)Ákos (81464)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81483

A car-társ kicsit másként szemléli a világot. Gumis témában is. De hát nem vagyunk egyformák. Nekem sem mindig egyezik a véleményem mindenkiével itt, pl. a tieddel sem. Ha ezt kultúráltan tudjuk kezelni, akkor a fórum eléri a célját: eszmét és véleményt cserélünk, megvitatunk dolgokat és lehet, hogy új nézőpontot is felfedezünk a világképünkben.

Ha meg nem, akkor meg jön a classic stlye, azaz 3 hozzászólás után jön az anyázás, személyeskedés. Sajnos ez a jellemző mostanság - legalábbis nálunk, mert pl. a Briskoda fórumon nem nagyon láttam ilyet. Pedig ott még az egymást nem szerető népek fiai is találkoznak.

Előzmény: nohab (81457)
Octi19 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81482

Nem hiszem, hogy a két hiba összefüggne. A nyitásérzékelő mikrokapcsolója (már persze ha az a baj valóban és a nyitást sem érzékeli és azért nem világít) a felső zárszerkezetben van.

A védőburkolat csapóajtajának tengelye képes ki csúszni a helyéről és a rugó félre tud billenni amitől lassulhat a mozgása, vagy az is előfordulhat, hogy nem megy vissza a helyére teljesen.

A tolatóradar szenzorok nem valami nagy minőségűek... szinte azt is lehet mondani hogy egy pár ezer forintba kerülő, utólagos kínai vacakban stabilabban működnek mint a gyári szenzorok. (de diagnosztikára kellene tenni és akkor többet lehetne látni)

Előzmény: Hacsahu (81480)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81481

Én még emlékszem azokra az időkre. Akkor még gyerekként ('-70-es, '80-as évek) is feltűnt nekem, hogy bizonyos környezetben nehéz észre venni szembejövő autókat. Pl. ott, ahol fák miatt a fény/árnyék viszonyok bekavarnak.

Meg azt is, hogy bizonyos színű autókat is nehéz észre venni.

Én jó ötletnek tartom a világítást. Nyilván, most meg azokat nehéz észre venni, akik nem kapcsolják fel.

Viszont a DLR szerintem sokkal jobb, a tompított túl sok fényt ad és nagy területre, sokat kitakar a szembejövőből mert valamennyire elvakít. A JÓ DLR pedig megmutatja, hogy jön szembe valami de engedi azt is meglátni, hogy kb. mi az a valami (személyautó, teherautó) és mivel nem "vakít" annyira, mint a tompított, talán jobban meg lehet becsülni a szembejövő sebességét is.

Előzmény: (M)Ákos (81455)
Hacsahu Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81480

O2 2008. évi 1.9 PDTDI esetében a hideg beálltával olyan hiba alakul ki, hogy a csomagtér lámpája nem gyullad ki. Maga a felnyitáskor a zárszerkezet alsó kampójának műanyag védőburkolata is később enged el. Valamint ehhez most csatlakozott egy tolatóradar hiba is (mármint nem működik). Lehet a kettőnek köze egymáshoz? Javítási javaslatok?

Octi19 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81479

Hatalmas butaságot csináltatok! A csavarokat feltétlenül cserélni kell, illetve nem szabad újra felhasználni, mivel ha egyszer már meg voltak húzva akkor olyan szerkezeti változások történhettek meg az anyagában ami már nem teszi biztonságossá!!!! Minden olyan csavar ami nem fix nyomatékra hanem adott szögű túlfordításra van meghúzva azt biztosan nem szabad újra felhasználni mert az egy kritikus nyúlásra van méretezve. Annak a csavarnak ha jók az emlékeim, akkor 60Nm +90° a meghúzási előírása.

...egyébként nekem a BXE motor több mint 300 ezer km-el lett eladva 30 ezres olajcserével. Most már közel lehet a 400 ezerhez és még nem hallottam, hogy tönkrement volna. 250 ezernél lettek a csavarok cserélve. A gyárilag végig menetes csavarok hagyományos kinézetű, nem végig menetes változatra. ...sajnos már nem emlékszem a gyártmányára...

Előzmény: virtualista (81478)
virtualista Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81478

Megijedve a BXE kódú motorok lekönyökölésétől, most cseréltettem le a hajtókar csapágyakat. Az autóban 230E km. van.

Meglepetésemre gyönyörűek voltak a csapágyak, épphogy látszódott rajtuk a használat. Olajsár sem sok volt, úgyhogy remélem, hogy ez a hiba valóban kiküszöbölhető a 10000km-enkénti olajcserével.

A csavarokkal volt egy kis problémám. A katalógus szerinti csavarok ugyanis nem voltak végig menetesek és más kialakításúak is voltak, mint az eredetiek. Mivel a rövid menetek miatt nem találtuk biztonságosnak, visszakerültek az eredeti csavarok. Tudom, kockázatos, de osztom a korábban itt olvasott véleményt, hogy nem a csavar hibájából halnak meg a motorok, hanem a csapágy megszorulása miatt.

Előzmény: -Yasin- (81453)
nohab Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81477

Én is agy frászt kapok a mai gondolkodás miatt, hogy egyesek nem tudják már, hogy hány réteg jólhangzó BIZTONSÁG lepedőt terítsen magára. 

Ennek köszönhetően csökkent fajlagosan kb. 1/50-edjére az egységnyi megtett útra vonatkozó halálesetek száma, és további csökkenés várható.

Nem tudom, én örülök annak, hogy a szeretteim ennyivel nagyobb eséllyel érnek haza épségben az utakról, de biztosan nem vagyunk egyformák.

Előzmény: Törölt nick (81474)
Primary92 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 81476

Sziasztok!

Az 1-es Octavia ülésfűtés nem működik a vezető oldalon. Hol érdemes kezdeni a hibakeresést? A relét hallom, hogy kattog. Ha a fűtőszál szakadt, akkor azt mennyire bonyolult javítani bőr ülés esetén?

decybel Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81475

Igen dimmeli. Tompított állásban ha leveszed a gyújtást, amíg benne van a kulcs akkor is dimmelt dlr+hátsó helyzetjelző.

Előzmény: (M)Ákos (81468)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81474

Elnézést, de én sikítófrászt kapok 

Nincs gond. Én is agy frászt kapok a mai gondolkodás miatt, hogy egyesek nem tudják már, hogy hány réteg jólhangzó BIZTONSÁG lepedőt terítsen magára. 

Régen a balesetek nem azért következtek be, mert nappal nem égett valamelyik lámpa. Most kötelezően világítanak a lámpák, mégis történnek balesetek ...

(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81473

Egy erős fénnyel egyébként tesztelni tudod a műszerfal világítását (célszerűen sötétben). Valahol az alján látni is fogod a szenzort, ha megvilágítod. Kicsit várni kell, mire reagál, de jó játék. :D

Előzmény: f_zoli (81471)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81472

Az mondjuk érdekes, ha álló helyben sincs helyzetjelző funkció. Sötétben, járó motorral az út szélén akkor hogy kéne ácsorogni..? A DRL és a tompított is vakítja a népet...

Előzmény: f_zoli (81471)
f_zoli Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81471

Én úgy figyeltem meg, hogy DRL-ként meg helyzetjelzőként is ugyanolyan erősséggel világít a LED csoport, akár menetben, akár állva. Nem ez lenne az elvárt, de valahogy nem zavaró látvány, vagy az erősség, vagy az irányítottság jól el van találva. (O3 FL sima)

Ezzel az O3 FL az első olyan autó (amit ismerek), amivel szabályos helyzetjelző állásban menni (term. ha a körülmények engedik), mert előre =DRL, hátra piros helyzetjelző. :)

A műszerfal függését holnap megfigyelem, sztem a gombok egy része is ki van világítva, de hogy így mondjátok, gyanús is volt, hogy valami meg sötét. (Napfelkelte-tájt használom, amikor tudattalanul már nem evidens, hogy ki van-e világítva az óracsoport)

Előzmény: (M)Ákos (81468)
nohab Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81470

Üveghang azért nem kell, de egy benzines motornál azért 3000 fölött kellene tartani a fordulatszámot. (egy dízelnél meg 2000 fölött mint alatta)

Nincs különbség dízel-benzin között, a főtengelycsapágy kenése a legkritikusabb pont, kb. 1800-2200 az ideális hideg motornál kis terheléssel, alatta és felette is nagyobb az esélye itt a vegyes súrlódásnak.

Előzmény: Octi19 (81465)
olomana Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81469

Hát én mindig tompítottal járok, oszt nincs vele gond.

(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81468

Akkor végre megoldották, hogy ne lehessen "helyzetjelzővel" közlekedni? Az jó hír, mert sokan oda kapcsolnak, addig jól ki voltak világítva elöl, de utána már nem.

Álló helyben dimmeli a DRL-t azért helyzetjelző állásban?

Előzmény: decybel (81466)
szakma11 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81467

Amig melegszik 2-3 ezer között szoktam menni kis gázzal, és olyan 70fokos olajjal már inkább3-4 ezerig pörgetem

Előzmény: Octi19 (81465)
decybel Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81466

Egyetértek, igenis világítson dlr vagy tompított mindegy. O3 2017 FL. gyújtást ráad, dlr megy,műszerfalon csak a mutatók vannak megvilágítva. Egyet kapcsol, dlr+ hátsó helyzet megy, műszerfalon csak a mutatók vannak megvilágítva. Következő állásban dlr dimmelve, tompított+hátsó helyzet megy, műszerfal teljes pompájában világít. 1.8 tsi style (nem céges) egy hónap alatt csak a magunk örömére 5000 km. :)))

Octi19 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81465

Az bőven elég és nem is a fordulatszám az ami jobban számít hanem a gázpedál állása és így a kipufogógáz mennyisége. Amikor terheled sokkal több kipufogógáz képződik mint alacsonyabb terheléskor hasonló fordulatszámnál.

Egyébként nyugodtan forgathatod jobban is! ...nagyobb fordulaton magasabb az olajnyomás, kevesebb ideje van a kenőanyagnak kipréselődni az alkatrészek közül és hamarabb is melegszik a motor. Üveghang azért nem kell, de egy benzines motornál azért 3000 fölött kellene tartani a fordulatszámot. (egy dízelnél meg 2000 fölött mint alatta)

Előzmény: szakma11 (81462)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81464

Ha a köd nem párosul borongós idővel, akkor nem kapcsolja a tompítottat. De a többit 100%-osan megoldja. :)

Egyébként a műszerfal világítás is azért működik úgy, ahogy, hogy a sofőrnek (esetleg) eszébe jusson lámpát kapcsolni a sötét műszerfal láttán. A 16-os modellévtől már helyzetjelző állásban is képes sötét maradni, jól teszi. Sok gyártó nem gondolt még erre, rendszeresen látni este világítás nélkül közlekedőket, belül meg virít a műszerfal.

Előzmény: Realtukko (81461)
szakma11 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81463

de amúgy nem pörgetem hidegen nagyon, 2-3 ezerig szoktam csak

Előzmény: Octi19 (81452)
szakma11 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81462

Köszi

Előzmény: Octi19 (81452)
Realtukko Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81461

Ha már világítás: nekem nagyon tetszik az új Octin az auto funkció, elég jól érzi, hogy mikor kell felkapcsolni a tompítottat, és így biztos nem is felejti el az ember. 

Nekem mondjuk ködben is felkapcsolt, persze valószínűleg egyszerűen csak a borongós ég miatt. Azért résen voltam. :)

Ja, és ha már köd:

Városban valahogy kétfajta sofőr van többségben. Az egyik halál nyugodtan felbukkan a sűrű ködből a kivilágítatlan (minekaz??) autójával, a másik pedig mindenki örömére a dugóban araszolva is tolja a többiek pofájába a ködzárófényt (lehetőleg duplát). 

Octi19 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81460
Előzmény: (M)Ákos (81454)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81459

Az asszonynak beadni ezeket a dolgaimat annó én már művész szinten űztem :D ez a korszak is lecsengett :) már annyira nem érdekel az autó,azt meg tanultam hogy olyat kell venni amiben minden benne van és később nem hiányoznak az extrák és így nincs a kis ördög ,hogy mit kéne fejleszteni rajta.

Ha veszek autót már tudatosan teljes felszereltet veszek akkor kicsit drágább ,de nem kell után mókolni ami nagyon sok idő és lóvé meg harc a nővel :)

Előzmény: TyggeR (81436)
nohab Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81458

A hajtókar is (már ahol) csak 200e fölött kezd gond lenni, addig gond nélkül bírják!

Főtengelycsapágy. A hajtókarral semmi baj nincs, a főtengelycsapágy megszorul és azért törik a kar. Ha a csapágy és a hajtókarcsavarok időben ki vannak cserélve, akkor a hajtókar ugyanannyit elmegy mint bármelyik másik 1.9 TDI.

nohab Creative Commons License 2018.01.11 0 1 81457

Régen nem világítottak elől a lámpák, még sem voltak ennek okán balesetek. 

Elnézést, de én sikítófrászt kapok az ehhez hasonló beírásoktól. Téli gumi meg hátsó biztonsági öv kapcsán is megírják sokan, hogy régen sem volt, 'szt mégis itt vagyunk.

Igen, csak régen ötödennyi országos járműkilométerre jutott tízszer ennyi emberhalál minden évben az utakon, és aki beleesett ebben az ötvenszeres szórásba, az nem fogja itt elmondani a véleményét.

Előzmény: Törölt nick (81446)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81456

A hajtókar is (már ahol) csak 200e fölött kezd gond lenni, addig gond nélkül bírják!

Nálunk kb. 170, 210 és 235 ezernél pukkantak szét a BXE motorok a céges Golfokban.

(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81455

Régen nem világítottak elől a lámpák, még sem voltak ennek okán balesetek. Ha valaki égve felejtette villogtak rá, integettek neki, hogy figyuszmá!

Ezt egyrészt nem tudod igazolni, másrészt régen minden lassabb volt a lóerők hiánya miatt. Jobban meggondoltak a sofőrök pl. egy előzést.

Ez a világításos szarság veszélyes. Régen amikor nem volt kötelező a nappali világítás, sokkal jobban figyeltük a szembe jövőket.

Ebben akár lehet is valami, de pl. rám pont nem igaz.

Kb. a szerencsémnek köszönhetem, hogy nem vagyok még a föld alatt, egyszer én is elkezdtem előzni egy fákkal árnyékolt útszakaszon, mert egyszerűen nem vettem észre a szembejövő aszfaltszínű autót. Szerencsémre a hülyéjének legalább annyi esze volt, hogy elkezdett villogni, és még vissza tudtam húzódni a sávomba.

Továbbra is fotonágyúzok mindenkire, aki nem kapcsol lámpát, amikor kéne. Nem azért, mert szeretek rendőrösdit játszani, hanem azért, hogy hátha sikerül vele megmentenem valakit.

(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81454

ha a nappali fény előre kötelező lett, hátulra miért nem?

Talán arra gondoltak, hogy legalább a frontális ütközéseket próbálják elkerülni, a ráfutásos meg nem annyira durva. Bár, annak is csúnya következményei lehetnek.

Külföldi fórumon olvastam olyasmit, hogy be fogják vezetni a hátsó DRL-t is, de (akkor) nem találtam hozzá hivatalos forrást.

Én is jártam már úgy, hogy ködben rám villogtak hátulról, az AUTO lámpa ezt az egyet nem tudja. Azóta figyelek.

Előzmény: TyggeR (81445)
-Yasin- Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81453

120000 és 100000 km van bennük.

:-)

-Y-

Előzmény: TWdoktor (81448)
Octi19 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81452

A téltől és a hidegtől... és nem füst hanem gőz! ...minden autóból jön a gőz hidegindítás után télen, pláne ha pörög a motor.

Előzmény: szakma11 (81450)
-Yasin- Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81451

Tapasztalat alapján az a véleményem, hogy nem kell túlaggódni a világítás témát.

Ok, de te nem használsz indexet sem!!

-Y-

szakma11 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81450

Sziasztok! Faceliftes Octavia 2m van, és télen hidegen pörgetéskor füstöl. Nem tudjátok hogy mitől lehet? 

TWdoktor Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81449

Ne fáradjatok, megtaláltam... elég ciki, hogy csak most vettem észre.

Előzmény: TWdoktor (81401)
TWdoktor Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81448

Nekem BKC, BXEa motorral szerelt autóm is van, egyikkel sincs gond, igaz, nagyon vigyázunk rájuk. 120000 és 100000 km van bennük.

Előzmény: www.octinfo.com (81447)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81447

srudolf1 car-társ!

Olvastam, hogy egy kikönyökölt hajtókaros BXE-s motor helyett bontott BKC-s motor került egyik autódba. Nagyon régen... :)

Mi a tapasztalat vele?

Bárki mástól is kérdezem:

a BKC-val ugya nincs semmi hajtókar, hajtókar csapágy, hajtókar csavar probléma?

Kollégának bőven 200e km felett beütött a krach (kicsit szellős lett a motorblokk) a Golf 5-ben. Most ilyen motor került szem elé, és kérdezi, hogy abban kell-e cserélni mindent a biztonság kedvéért vagy a BKC-vel nem lesz gond?

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81446

sokan azt hiszik, ha elől világít, akkor hátul is. És képesek végigszambázni este, vagy nappal alagútban, vagy reggel a tökig ködben DLR-el úgy, hogy az autó hátulja sötét (kivéve, amikor fékez). 

Szerintem ez a téma is túl van lihegve. Régen nem világítottak elől a lámpák, még sem voltak ennek okán balesetek. Ha valaki égve felejtette villogtak rá, integettek neki, hogy figyuszmá! Úgy maradt a lámpád! A Zsigulisok azért égették a világítást mert a fesszabályzó túltöltött. Most, amikor pár bittel üzembe lehet helyezni szinte bármit, a felhasználók igyekeznek minél több dolgot üzemeltetni a kocsijukon. 

Tapasztalat alapján az a véleményem, hogy nem kell túlaggódni a világítás témát. Tud valaki olyan baleseti statisztikát felmutatni, amiben kimutatják, kevesebb a baleset, ha nappal, kezdődő szürkületben, alagutakban ment a hátsó világítás? Szerintem nincs ilyen stat és az is biztos, hogy a BIZTONSÁGOS túlaggódás s teljesen felesleges, csak azért, hogy a júzer igazolja a döntését. Ez a világításos szarság veszélyes. Régen amikor nem volt kötelező a nappali világítás, sokkal jobban figyeltük a szembe jövőket. Most sokkal rosszabb a helyzet mert, ha valakinek nem világít elölről, effektív baleset veszélyes! Hozzá szoktunk ahhoz, hogy a fényre figyeljünk. Ami nem világít úgy mint egy karácsonyfa, az nincs is ott ... 

Előzmény: braun (81442)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81445

egyébként az eu ezt pont nyugodtan kötelezővé tehetné. velem is megesett korábban, másik autóval, hogy mondjuk autópályára érve elfelejtettem fényszórót kapcsolni, mert "úgyis ott a nappali fény". és aztán kapcsoltam x kilométer után, hogy bakker, így nem látnak hátulról rendesen

a júzer úgyis hülye, el fogja felejteni a lámpát. de ha állandóan, mindenkinél világítana a hátsó, máris sokat tennénk a láthatóságért. ha a nappali fény előre kötelező lett, hátulra miért nem?

Előzmény: nohab (81444)
nohab Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81444

illetve olyankor, ha a látási viszonyok miatt kell (akkor is a hátsó lámpa miatt)

Jó ideje tervezem, hogy a DLR mellé felprogramozom a két hátsó helyzetjelzőt és akkor ezt nem kell figyelni, ha nem látok akkor lámpa, egyébként DRL. 

Előzmény: braun (81437)
Octi19 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81443

Nem feltétlenül! Vannak országok ahol együtt kell mennie a hátsó helyzetjelzőkkel (skandinávoknál, ezért is hívják skandináv módnak) és van ahol, például itt nálunk nem.

Előzmény: braun (81442)
braun Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81442

Nappali menetfényhez (DRL) hozzátartozik a hátsó helyzetjelző is, vagy nem? 

Nem, csak elől. Át akarom én is kódolni, de még nem jutottam hozzá. Nagyon zavaró egyébként, hogy sokan azt hiszik, ha elől világít, akkor hátul is. És képesek végigszambázni este, vagy nappal alagútban, vagy reggel a tökig ködben DLR-el úgy, hogy az autó hátulja sötét (kivéve, amikor fékez). 

Előzmény: -Yasin- (81438)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81441

Sziasztok!

2004-es Octavia 1-esemmel elütöttem egy őzet. Összetört a hűtőmaszk, a bal első lámpa(műanyag, ködlámpás, elektromos állítású), elhagytam a bal oldali lámpamosót. Jó lenne, ha valaki megosztaná velem a tapasztalátát az utángyártott lámpáról vagy hűtőmaszkról, mert nem tudom mitévő legyek. Bontott eredetire vadásszak (elég reménytelennek tűnik), vagy meg lehet venni egy 14 éves autóra az utángyártottat is. )Állítólag 2 év elteltével elkezd a króm leperegni az utángyártott krómkeretről. Előre is köszönöm.

www.octinfo.com Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81440

Nem.

TyggeR Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81439

elvileg csak akkor tartozik hozzá, ha direkt úgy van kódolva. alaphelyzetben a drl-hez nincs hátsó helyzetjelző, én direkt beállítottam, hogy mindig legyen hátsó lámpa. de addig nem volt, csak fényszóróhoz

-Yasin- Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81438

Nekem nappal elég a menetfény, csak sötétben kapcsolom fel, illetve olyankor, ha a látási viszonyok miatt kell (akkor is a hátsó lámpa miatt)

Nappali menetfényhez (DRL) hozzátartozik a hátsó helyzetjelző is, vagy nem? Most ne az utólagos gagyi led-csíkokat nézzük (amik gyakran a tompítottal együtt is világítanak), hanem a gyári megoldásokat.

Nekem a gyújtásra a műszerfalon is világít a tompítottat jelző lámpa, ilyenkor van első DRL-em , illetve hátsó helyzetjelzőim (a zárójelek :-).

Ha felkapcsolom tompítottra, akkor kialszik a DRL és felkapcsol a fő fényszóró, de hátul nincs változás.

-Y-

braun Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81437

Nekem nappal elég a menetfény, csak sötétben kapcsolom fel, illetve olyankor, ha a látási viszonyok miatt kell (akkor is a hátsó lámpa miatt). Ha futásteljesítményt nézzük, akkor most járhat olyan 30e km-nél, de a szintén olyan fontos fel és lekapcsolás ciklusszámát, illetve a START-STOP miatti feszültséglökések számát nem tudom:)))

Előzmény: (M)Ákos (81426)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.11 0 0 81436

persze, eladásnál nem fog érni semmit, max. annyit, hogy könnyebben elmegy. de nekem így sokkal jobban tetszik, és már az asszony is belátja, hogy nem volt olyan rossz ötlet :)

a rendszámmal még cikizget, de előbb-utóbb azzal kapcsolatban is belátja, hogy jóvanezígy

Előzmény: Dragan1 (81427)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81435

Na majd utána járok hogy az enyémbe lehet e faragás nélkül ,de ha picit is alakítani kell akkor passzolom :)

Előzmény: (M)Ákos (81433)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81434

Na ja, még huligán koromban használtam illegál 100 W-os H7-et a Golf 4-ben, világított mint a fene, de 10 ezret sem bírt. Ráadásul folyton villogtak rám az extra szórt fény miatt (Golf 4-ben volt).

A H15 problémájával nem vagy egyedül, a Briskodán is olvasom időnként. A 15W-os izzószál fénye gyenge ahhoz, hogy a kékes üveg "kifehérítse".

Előzmény: seniorvs (81432)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81433

Szerencsére nem rinyál érte, a Briskodán az egyik srác Morimoto XB55 (valódi 50W) trafókat tett be, azért se szól.

Nekem ebben az volt szimpatikus, hogy a gyári helyére megy, nem kellett faragni semmit.

Egy német Audi fórumon találtam az infókat, csak azért mertem belevágni, mert ott már több száz órára tesztelték.

Azt mondjuk bánom, hogy a Skoda úgy eldugta a trafókat, hogy a lámpák kivétele (és a lökhárító leszedése) nélkül nem cserélhetőek. Ráment egy estém 10 perc helyett.

https://www.youtube.com/watch?v=62v6k7MAS2Y

Erről van szó, felment az ára, nekem még szállítással együtt volt 50 USD a 2 db.

Előzmény: Dragan1 (81431)
seniorvs Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81432

Nekem is jól bírják a NBU-k. Most tartanak 3,5 év/52 ezer km-nél.

Tény, hogy csak akkor használom őket, ha szükség van rá. Nappal ott a menetfény, miért égessem a tompítottat?

A reflektorba én megkaptam ajándékba az Osram emeltfényű H15-ös izzóját, de a menetfény része nem sokkal fehérebb, mint a gyári. 

A refi viszont észrevehetően jobb lett, különösen, hogy a NBU tompított mellett a gyári refi nagyon haloványnak tűnt.

Így most szép, kiegyensúlyozott a világítás, szerintem normál halogénből sokkal több nem hozható ki a szabályok betartása mellett.

Nyílván egy xenon, led, vagy leaser sokkal jobb, de jelenleg még sötétben, vizes "fekete aszfalton" sem érzem úgy, hogy nem látok semmit.

Előzmény: (M)Ákos (81426)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81431

Hát valamit valamiért igen kisárgul a nagyobb watt-tól tudom ajánlani az Osramtól a cool bluet ,tényleg jó kompromisszum igaz drága ,de egyszer kell meg venni azzal szerintem 50-55 watton lenne 4300 kelvin körül 5500-ról.

Ilyen tiszta fehér messziről néha kékesen becsillan ,tényleg még jól látni is vele .

Simán kicserélted a trafókat azt kész nem vinnyogott érte a can ?

Előzmény: (M)Ákos (81430)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81430

Hehe, a gyári ballasztot még mindig ki tudod cserélni erősebbre, ahogy én. :) Basszus, most nézem, hogy az Ali-ról rendelt ballasztok 14 hónapja vannak benn, és teljesen hibamentesek. Megtettem velük 70 ezer km-t, amiből mondjuk min. 20 ezret működtek. A gyári Philips XenStart csövek is jól bírják az extra 30% teljesítményt, bár valamennyit már biztos fakultak. De ha elmegyek egy másik xenonos O3 mellett, az enyém még mindig erősebb. :P Egyébként pár hete a csöveket is kiszedtem, megnéztem, semmi gyanús nem látszik rajtuk.

Egyedül ami nem tetszik, hogy elvesztettem néhány száz Kelvint, a fény színe valahol fél úton van a halogén és a gyári xenon között. Még mindig erős a késztetés, hogy bevásároljak valami jóféle 5000K csövekből, amivel kb. visszanyerném az eredeti színt...

Előzmény: Dragan1 (81429)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81429

Max annyit csináltam a mostanival hogy a gyári DS1 Philips-eket kicseréltem Osram cool blue intensev-re teszt gyűztes Osram NBU után a második helyezett xenon csövek között,kompromisszum a hideg fehér fény 5500K és a még látok vele..

Előzmény: Dragan1 (81428)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81428

de nem kezdenék mégegyszer bele

Előzmény: Dragan1 (81427)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81427

Nem irigyellek egyszer én is átestem egy ilyenen ,azóta egyik alap hogy gyárilag legyen benne kanyarkövetős xenon vagy LED én mégegyszer nem csinálom végig ,akkor izgi volt meg meg volt feeling-je ,de kezdenék mégegyszer bele ,meg eladásnál totál telibe sza----ják hogy ennyi lett költve rá km-óra állás évjárat ,a többire csak vállat húznak .

Persze az ember nem is azért csinálja mert majd milyen jó lesz ha eladja ,tény hogy jó mikor kész ,de sokat is lehet vele szívni :)

Előzmény: TyggeR (81420)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81426

Na jó, de abból mennyit világított? :)

Nekem úgy tudták a 30 ezret, hogy mindig.

Előzmény: braun (81424)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81425

O3-hoz nincs halogén projektoros lámpa, szóval ezen nem kell törpölnöd. :)

A retrofit projektorok meg szerintem inkább xenonhoz vannak optimalizálva, azaz szélesebb a vetítési képük. Ha ilyenbe halogén izzó kerül (harmad fényerővel), akkor lesz belőle egy szép széles vetítési kép, csak nem lehet majd látni vele.

Ha a helyedben lennék, erősen elgondolkodnék egyébként Bi-LED projektor beépít(tet)ésén. A nagyobb nevek mellett ott van pl. a kedvező árú (de elfogadható tudású) Optima Bi-LED, ha érdekel keress rá a youtube-on. Kínából is lehet ilyesmit rendelni, beépítés előtt mondjuk komoly teszteknek vetném alá.

Előzmény: TJani0711 (81423)
braun Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81424

Nekem az O3-ban NBU van és eddig 50e km van benne (1 év és 3 hónap)

Előzmény: -Yasin- (81422)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81423

No ez a másik dilemmám, hogy érdemes-e projektoros fényszorót használni a tükrössel szemben halogén izzók esetén? régi superbemen, projektoros lámpa volt halogén izzóval és az sokkal gyengébben világított, mint az O3 tükrösse.

Előzmény: -Yasin- (81422)
-Yasin- Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81422

Osram Nightbraker Unlimited nekem bevált régebben

Esetleg még egy (pici) lépcsővel feljebb van a Night Braker Laser.

Picit fehérebb és -talán- erősebb, de cserébe gondolom kevesebbet bír. Nekem az NBU 1 év volt (kb 27e km), a NBL még az első telét koptatja. Projektoros a fényszóróm (O2), ezért a fénynyaláb vége elég jól látszik, de a bevilágított tartománya világosabb.

-Y-

Előzmény: (M)Ákos (81415)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81421

ja, és a kínait felejtsd el egyébként is, biztosan nem használható szabályosan európában (E jel maximum hamisítva lehet rajta), amiből lehetnek problémák

Előzmény: TJani0711 (81419)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81420

na, azért ennyit nem költöttem rá, de nem is újonnan vettem meg a cuccokat. itt elolvashatod, mennyibe vót

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=145219052&t=9029418

Előzmény: TJani0711 (81419)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81419

No igen, ha rendesen meg akarjuk oldani akkor az nagyon drága játék és lehet meg sem éri, annyival nem jobb a cucc. A projektoros fényszoró kínai 2db(150eFt) a gyári meg szorozva 2vel és ez csak a lámpatest és még nincs benne a xenon meg az elektronika, meg a munkadíj. Tény hogy jobban néz ki vele a kocsi, meg valamivel jobban is látni vele, de ennyit nem ér meg szerintem. Vagy mindenki döntse el maga megéri-e.

Előzmény: TyggeR (81418)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81418

a szívás még hagyján, de a kőőőőőőőőőcségek :) bár továbbra sem bántam meg, sokkal jobban néz ki led-csíkos xenonnal

Előzmény: (M)Ákos (81415)
Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81417

Nekem O2-ben a GE/Tungsram Sportlight szett van. Csodát azért nem tapasztaltam, de jók. 

Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81416

Nekem az a tapasztalatom, hogy pont a gyári izzók a gyenge pontjai az O3 világításának. Gyárilag longlife izzók vannak benne, eléggé harmatos fénykibocsátással és színhőmérséklettel.

A kocsi átvétele után 1-2 hónapig használtam az autót a gyári izzókkal, de mindenhol azt láttam, hogy nem látok semmit :-)))

Így a tompított fényszóróba H7-es Osram NightBraker Unlimited izzókat tettem (de Tungsam/GE Sportlight, vagy Megalight izzók is jók).

A fényszóró nehezebb ügy, mert abba H15 jelű, két izzószálas izzó kell, ami Osram gyártmányban 8 eFt-ba kerül darabonként. Ezért ott most kínai Pegasus izzókat használok, ezek elég olcsók (2700 Ft egy pár izzó) és a fényük is színben és fényerőben is elfogadhatóbb, mint a gyári LL izzóké.

Előzmény: TJani0711 (81414)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81415

Osram Nightbraker Unlimited nekem bevált régebben, páromnak is olyat vettünk nem rég. Az előző autómban folyamatos világítással rendre 30 ezer km-eket bírt, szemben a gyári longlife izzó 70 ezrével. Szerintem megéri az árát.

VCDS-el fel lehetne emelni az izzókra jutó feszültséget, de annak valószínűleg nem sok értelme lenne.

Xenon-t ne tegyél bele, tükrös lámpában az kib@szás a többi sofőrrel. Az O3 halogén fényszórójának viszonylag sok a szórt fénye szerintem, tutira vakítanál vele. Meg lehet csinálni normálisra is, utólagos projektor beépítéssel. (Az O3 lámpája azt hiszem, nem hőre lágyulóval van összeragasztva, szóval halmozottan szívás.)

Utólagos LED-ből is nagyon nehéz lenne megfelelőt találni: fényerő, fényterítés, élettartam, beszerelés, és megint csak vakítás problémák várhatók. Nézz körül ezen a csatornán, ha kíváncsi vagy, hogy buknak el az ilyen cuccok a méréseken. Ezeknél alapvető probléma, hogy a fényforrások máshol vannak, mint az izzószál.

Ha az ECU-d támogatja a xenon-t (VCDS-el kideríthető), akkor esetleg neki lehet futni a gyári rendszer beszerelésének, az ezzel kapcsolatos szívásról Tygger kolléga tudna mesélni. :)

Előzmény: TJani0711 (81414)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81414

Köszönom Ákos neked is a választ és az utánajárást.

Még egy dolgon szeretnék változtatni az autón ez pedig az első fényszorók, fényereje. Az O3-nak eddig úgy gondoltam elég jó a világítása(gyári izzóval), de nem rég vezettem egy sx4scross-t amiben ledes a főfényszoró és hát sokkal jobban látni vele éjszaka.

Gondolom nem annyi az átalakítás hogy ledes izzót rakok az autóba, hanem ennél bonyolultabb, de mindenesetre, egy fehérebb fényű xenon vagy led hatású izzót el tudnék képzelni. Van ötletetek, típus ami megfelelő fényerőt biztosít és nem ég ki 1év alatt? tudom ez lehetetlen, de hátha van valami bevált típusú akár HID izzó a tarsolyotokba.

Előzmény: (M)Ákos (81399)
rogergerro Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81413

Sziasztok!

Mi a becsületes neve/kódja ennek a hálónak?

Ez fel van csavarozva a kalaptartóra alulról?

(2012 -es Octavia II-ről van szó)

Köszi előre is! 

Üdv,

Gerro

Töck Jenő Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81412

Magam részéről azt hiszem, hogy miután városban 1km megtételéhez több motorfordulat tartozik mint autópályán ahelyes az lenne, hogy x millió motorfordulatnál kell cserélni. Esetleg az, hogy ha főleg városban használják ennyi ezer km-nél, ha főleg országúton akkor y ezerrel több. Vagy ennyi meg ennyi év. Ezeket nehéz a gyakorlatban használni és talán üzletpolitikailag sem nyerő, tehát úgy adják meg ahogy megadják. Egyébként nem tudom, hogy az összes motor fordulatot mennyire lenne nehéz számolni.

Előzmény: Syracusa (81407)
skoda octiii Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81411
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81410

köszönöm az infókat.

Előzmény: Feco.1.0807 (81403)
Syracusa Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81409

Igazából elég stabil műanyagokból áll össze és normál esetben nem fáradhat el idő előtt, de ettől még persze működik az entrópia.
Egy jó kis elhanyagolt, forró és savas közegben én is jobban öregednék. :)

Előzmény: MZ/Y (81408)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81408

Elhiszem, hogy nekik nem számít, ha elszakad. :)

Ha jól rémlik, leírva soha nem volt ez a 6-7 év, de mivel gumi, öregszik az is.

Egyébként AEE motornál "filléres" tétel, így nem volt kérdés az első cserénél, hogy idő alapján lecseréljük-e. Másodszor meg a km hamarabb eljött.

Előzmény: Syracusa (81407)
Syracusa Creative Commons License 2018.01.10 0 0 81407

Skodánál én is rákérdeztem tavaly, mert nem volt egyértelmű. Azt mondták hogy nincs ilyen, felesleges cserélni előbb, 210e km és kész.

A pár tízezerrel előbbi csere inkább a tulaj lelkének védelmében indokolt, és az sem megvetendő szempont, szóval én sem várom ki. :)

Előzmény: MZ/Y (81406)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81406

De a 6-7 (le nem írt) év ajánlás továbbra is él szerintem.

Előzmény: Octi19 (81405)
Octi19 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81405

2010 után 210 ezer km. (előtte 180 volt)

Előzmény: Új skodás (81404)
Új skodás Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81404

Sziasztok!

Lassan esedékessé válik a vezérműszíj cseréje.

Oktávia 1,6 CR TDI (2012.es) két szakszervízben is érdeklődtem, hogy mikor esedékes az egyik 150 000, másik 200 000 Km-es, majd kaptam infot egy független szerelőtől180 000Km vagy 6 év után ajánlott a csere.

Van valakinek tapasztalata, hogy melyik az igaz?

Mit célszerű még cserélni a szíjon kívűl? Régen olvastam itt a fórumon,hogy még valami görgőket is célszerű ilyenkor cserélni,hogy ne keljen pár hónap múlva ismét megbontani a rendszert.

Feco.1.0807 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81403

Nekem is 2016-os Octáviám van Gyári kamerám van(itt rendeltem,+ 36 70 425 7498   
                  + 36 70 389 1615)És itt rakták be (profi cég)http://tempomatszereles.hu/kapcsolat-m4.html

Előzmény: TJani0711 (81374)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81402

egyebkent ja, a gyari kamera nem egy nagy szam. haveromnak uj a6osa van - na abban sem... sporolos nemetek

Előzmény: (M)Ákos (81399)
TWdoktor Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81401

Sziasztok!

Meg tudjátok mondani, hogy mi a különbség (az árukon kívül) az alábbi féktárcsák,

http://www.fekmester.hu/cikkszam/ZIM+100.3300.20+%4014/
http://www.fekmester.hu/cikkszam/ZIM+600.3221.20+%4014/

és az alábbi fékbetétek között?

http://www.fekmester.hu/cikkszam/ZIM+23131.195.1+%4014/
http://www.fekmester.hu/cikkszam/ZIM+23587.200.1+%4014/

Első féktárcsa+betét csere előtt állok, és emlékeztem, hogy itt a fórumon a Zimmermann cuccokat elég jónak tartjátok... a szerelőmet kérdeztem, de azt mondta, hogy válasszak valami márkát, ő azt rakja be, amit én mondok. Faja, mert ezen az autómon még nem volt fék javítás, a korábbin (1996-os Seat Toledo) ATE szett volt fenn, hogy értékelhető fékhatás legyen, de az hamar elkopott.

Esetleg, ha valaki tud valami alternatívát, azt is szívesen venném!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81400

Hát nem hiszem h azok. Náluk jártam amikor a 2T csere ügyében érdeklődtem.  Mondjuk sógorom azért ott vett gumiszonyeget (sztem pont annyiért amennyiért itthon kapni)

Előzmény: WhirlpoolDoktor (81390)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81399

Vagy berakatod a gyárit sok pénzért, és tuti jól látsz vele a halszem optika miatt, vagy kockáztatsz olcsóbb megoldásokkal.

Gyorsan körülnézve az Ali-n ez a 2 kamera elfogadható kompromisszum lehet: link1 link2 A másodiknak talán jobb a látószöge (a rögzítésével viszont maszekolni kell), de nem garantált, hogy O3-ban teljesen jó felé néz (2013-as Golf kombis kép van róla a visszajelzéseknél). Az elsővel meg úgy tűnik, hogy pont nem látszik a lökhárító, amitől én frászt kapnék.... Csak azokat a kamerákat néztem, ahol van értékelhető képes visszajelzés!

Részemről az olcsó megoldás mellett döntöttem, sok tanakodás után az állítható, befúrós változat lett. Kétszer vettem meg, mert az elsőnek elég gagyi volt a látószöge. Egy idő után meguntam, és megvettem az upgradelt változatot. :) A beépítésnél maszekolnom kellett, mert a rögzítőcsavar semmire se jó. Fogpiszkálókkal rögzítettem a kívánt pozícióba a kamerát, majd 2K epoxival ragasztottam a házához. Ha mással építteted be, ez a megoldás neked nem valószínűleg nem játszik... A képe egyébként tisztább, élesebb, mint a gyári kamerának. :D A látószöge csak annyival rosszabb, ami még nem zavaró (a lökhárító és a horizont belefér).

Innen indultam, és megosztottam az élményeimet is. :)

A kamera megrendelése előtt bekódoltam a fejegységet, és rákötöttem egy fényképező videó jelét, ellenőrizendő hogy működik-e a dolog. Composit NTSC jelre van szükség.

Alapfeltétel a gyári kihangosító megléte, egyébként nincs kamera támogatás, azaz videó bemenet. Néhány BT-s fejegység még így sem kompatibilis, egyszer láttam egy cikkszám listát erről, de most nem találom. Egyébként MIB1/MIB2 Bolero/Amundsen/Columbus támogatja, talán a MIB2 Swing is.

Vannak egyéb megoldások, amiket hamar elvetettem, pl. rendszámtábla világításba vagy rendszámtábla tartóba integrált kamera.

A második kamerámba segédvonalat se kértem, szerintem haszontalan.

A végére még annyit, hogy ebben a trutymós időben gyakran kell törölgetni a lencsét (ujjbeggyel egy mozdulat). Az O3 FL-be már a mosófúvókás kamera került, azt is be lehet építeni egyébként. Ez a hátsó ablakmosóról kapja a vizet. Hát, én legalább ötször letörlöm a kamera lencséjét, mire egyszer lemosatnám a hátsó ablakot, szóval ez olyan hm-hm megoldásnak tűnik.

Előzmény: TJani0711 (81380)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.09 0 1 81398

Annyival kiegészítenélek, hogy az 1.8tsi és a 2.0tsi motoroknál nem csak közvetlen befecskendezés van, hanem vegyesen a szívócsonkba is történik befecskendezés, ami elvileg kiküszöböli a kokszosodást, mivel a benzin lemossa a szelepket. Kisebb terhelés esetén történik ezen az ágon a befecskendezés.

Előzmény: timla (81397)
timla Creative Commons License 2018.01.09 0 1 81397

Szia!

Először is nem az évszám számít, hanem a modell. Az Octavia II végig a problémásabbnak mondott 1.2 TSI-vel készül az Octavia III pedig már a frissített motorral érkezett.

Az OIII-ban a vezérlés már biztosan nem lesz problémás mert a láncot szíjra cserélték ezért ettől nem kell tartani. A másik gyakran emlegetett probléma a kokszosodás. Ez elvileg továbbra is gondot okozhat mert a befecskendezés továbbra is közvetlen maradt.

Saját véleményem szerint talán kicsit túl van aggódva a TSI-k kokszosodási hajlama, én legalábbis még nem találkoztam olyan Octaviással akinél a kokszosodás működési hibát okozott volna.

Előzmény: Skodaaa01 (81396)
Skodaaa01 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81396

Sziasztok,

Kérdésem lenne hogy a 2013-tól gyártott  újabb octavia 1,2 Tsi motorral  már jók?  vagy is az előző típushibákat kiküszöbölték?  Úgy tudom ez már szíjas, a szelep koszolódás meg van e még?  

Vagyis mit  érdemes tudni erről a szériáról??

Köszi előre is

TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81395

sajnos 17-es kéne, és fekete :) trius black

Előzmény: timla (81392)
Bakter27 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81394

Üdv esetleg elkérhető? :)

Meg köszönném :)

Előzmény: WhirlpoolDoktor (81384)
Xender159 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81393

Sziasztok

Van egy I octaviám 1.9 81kw állóhelybe elkezdett belole folyni az olaj egy nagyobb gázadás után a turbo felölioldalról elkezdett folyni az olaj (az összes olaj kifolyt) szerintetek mi lehet a probléma?

Válaszaitokat elore is köszönöm

timla Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81392

Ha a 16-os Ilias felni megfelel: http://www.felninet.hu/

Előzmény: TyggeR (81385)
WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81391

ez volt régen a telszám

Előzmény: WhirlpoolDoktor (81390)
WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81390

heloro-cars.sk

Szerintem már ez nem ugyanaz akik voltak 4-5 éve

Előzmény: TyggeR (81389)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81389

oké, megpróbálom megkeresni majd, köszi

Előzmény: WhirlpoolDoktor (81388)
WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81388

Nem

Csak most nem jut eszembe

Skoda márkaszervíz

Régebben sokmindent vettem ott,csak most nem tudom hirtelen a nevüket 

Mindig a magyarok is oda vittek szervízelni kocsikat,pl.taxisok

Előzmény: TyggeR (81387)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81387

tőlük? Autovarga - ŠKODA AUTO PART

Előzmény: WhirlpoolDoktor (81386)
WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81386

Párkányi Skodától is kérj ajánlatot

Ott picit olcsóbb lesz

Előzmény: TyggeR (81385)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81385

gyári skoda felniket szeretnék venni újonnan, nincs esetleg valakinek jó kis fix kedvezménye?

WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81384

Nekem magyar van :)

17.8.0

Előzmény: TyggeR (81383)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81383

az aliexpresses kínai klón vcds-t (angol)

Előzmény: WhirlpoolDoktor (81382)
WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81382

Magyar VCDS-t is használtok?Vagy csak angol német?

Előzmény: TyggeR (81379)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81381

kb. ilyesmik voltak anno, ezen a területen nincs sok újdonság. a tükörbillentést én már ki is kapcsoltam azóta, mert nem ugyanoda áll vissza, ahonnan elindul

Előzmény: TJani0711 (81380)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81380

köszi :) én is béna vagyok nem állnék neki...Zsoltiékra bízom a dolgot, csak még rágodom az összegen :)

Miket tudtak még aktiválni? nekem anno 4-5dolgot tudtak beletenni, de lehet azóta okosodtak ők is.

Hegymenet vezérélés, kanyarkövető ködlámpa, jobb oldali tükörbillentés, hátralévő üzemanyag literben kijelzés.

Előzmény: TyggeR (81379)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81379

zsoltiék 100-ért csinálták munkadíjjal együtt, gyárit tettek bele (azért olcsóbban is meg lehet azt venni). akkor még nem volt vcds kábelem, ezért az árért egy rahedli funkciót is aktiváltak

saját magadnak sokkal olcsóbb, de én ehhez béna vagyok. sajnos ennyibe kerül

Előzmény: TJani0711 (81378)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81378

ha nem vagyok indiszkrét elárulod mennyibe kerül? Gyári kamerát kaptál bele, vagy valami utángyártott cucc? A gyári kamera a skodaszervizek.hu oldalon nézve 90-95e Ft. + 10e Ft a kábelezés. ez nagyon sok!

Előzmény: TyggeR (81376)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81377

köszönöm a gyors választ, Zsoltinál már jártam korábban, ismerem őket.

Előzmény: TyggeR (81376)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81376

ja, zsolték tették be, tempomatszereles.hu

Előzmény: TyggeR (81375)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81375

a miénk is bolerós, és be lehetett tenni a kamerát. a bolero verziószáma a döntő, illetve hogy első vagy második generációs

ha utóbbi, akkor valószínűleg megoldható, ezt kell hangsúlyoznod

http://www.juk-performance.de/nachrüstung-rückfahrkamera/fahrezge-m-bolero-mib-i-ii/

Előzmény: TJani0711 (81374)
TJani0711 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 81374

Sziasztok!

O3 2016-os autó BOlerojához szeretnék tolatókamerát kötni, de általában az a válasz hogy nem tud videojelet fogadni. Ugyanakkor a youtubon látok videokat hogy mégis működik valahogy. Van tapasztalat Fórumtársak ez ügyben? Van köztetek vagy ismerősötök közt akinek sikerül utólag kamerát kötni a boleróra? Szerelőt tudnátok ajánlani ha igen?

A másik kérdés a 150LE tsi motorra mennyire jellemző a kokszosodás? hogyan lehet megelőzni?

üdv. J.

Syracusa Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81373

Mármint az meg kimaradt, hogy a rendszám bizony személyes adat, mert összeköthető a tulajdonossal, így a kezelése, nyilvánosságra hozása feltételekhez kötött. Ezzel együtt az esetek nagy részében szerintem is hülyeség ez a korlát, sokszor kifjezetten káros és nem fair (ha valaki barom az úton, legyen bátor utána is és kalkulálja be hogy kikerül a youtube-ra), és másrészt mégsem olyan "rejtett" adat, mint a tb szám, vagy a szifilisz teszt eredménye, de mégis így van.

Előzmény: Syracusa (81370)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81372

Félreolvastam, bocsi. :)

Ez enyémnek legalább nem lesz részecskeszűrő baja. :))

Előzmény: MZ/Y (81371)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81371

Mondom a kollégád.

A tiéd nem kéne, tudom, hogy egy állat vagy. :)

Előzmény: (M)Ákos (81364)
Syracusa Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81370

Hát, igazából ésszerűen így lenne, de mégsem így van, az új ptk óta pláne nem. Nem kell érdeksérelem, elég ha beleegyezés nélkül készült a kép. Sőt. Arckép esetén az sem kell, hogy kikerüljön bárhova, már az elég, ha kattan a gép.
Ha érdeksérelem is van, az külön perelhető. Ez a hülye szabályozás nyírja/nyírta ki itthon pl. a streetfotót, annak is a portré műfaját.

Előzmény: Octi19 (81366)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81369

ugy ertettem, hogy egy szabalytalan elozesrol keszult video, kocsog parkolasrol keszult foto nyilvan mehet rendszammal - a rendorsegnek. de az elkoveto szemelyisegi jogai azt nem engedik meg, hogy orszag-vilag lassa olyan - negativ - helyzetben, ami csak a hatosagra tartozik. nagyon helyes, hogy ilyenkor ki van takarva a rendszam, mert ezert lehet perelni

a mi autonkat nem ilyen helyzetben abrazoltak :)

Előzmény: Octi19 (81368)
Octi19 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81368

"...hatosag helyett nem lehet rendorkodni."

...hát "rendőrködni" azaz intézkedni, vagy beavatkozni valóban nem. Az egyetlen amire a KRESZ az a veszélyhelyzet elkerülésére való törekvés, de a rendőr tudomására hozni ha bűncselekményt észlelsz, az elvileg állampolgári kötelességed! (azt meg nem vagy köteles tudni, hogy valami meddig szabályszegés és honnan bűncselekmény)

Előzmény: TyggeR (81367)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81367

:)

kicsit eros lenne emiatt perelni. a szabalytalankodas mas teszta, hatosag helyett nem lehet rendorkodni. de egy artatlan, szabalyos parkolas az semmi, csak az tortent, hogy most tobben lattak, mint akik amugy epp akkor a parkoloban voltak. akarmerre jarok, egy csomo ember latja a rendszamot

a kitakaros hirdeteseket sem ertem igazan

Előzmény: Syracusa (81365)
Octi19 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81366

Nehezen lenne nyerhető. Ez egy statikus kép, kimész az utcára és ezrével látsz ilyet a rendszám is nyilvános adat.

Akkor lehetne perelni ha a képek nyilvánossága miatt hátrány érné. (mondjuk Alidi dolgozó, bizalmas munkakörben és interjúzni volt a Lidl-ben de nem jött össze a dolog. Most meg az Aldi e kép alapján elbocsájtaná mivel megrendült benne a bizalma, na akkor lehetne perelni a közzétevőt. ...esetleg...)

Előzmény: Syracusa (81365)
Syracusa Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81365

Mellékes és fura, de ha meg felraksz egy videót egy idiótáról, aki záróvonalon előz vagy ilyesmi, akkor ki kell takarnod a rendszámot. És mindenki másét is, aki belóg a képbe.
Esetleg perelhetne a kép miatt, simán visszakapná a rendszám árát különösebb macera nélkül. :) Még magyarázkodnia sem kell, hogy milyen érdeksérelem érte.

Előzmény: Octi19 (81361)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81364

Most tekintsünk el (M)Ákos olvtárs kollégájának az autójától, aki autópályán, de nyugdíjas tempóban hajtja

Ez jó...2-5 percenként padlógáz (szó szerint), amikor végre elengednek a belső sávban. :D

A nyugger tempó meg 146 km/h valós (óra szerint 154).

(Értem, mire akartál kilyukadni, de muszáj volt reagálnom.) :D

Előzmény: MZ/Y (81350)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81363

MQB platformon (Octavia 3, Golf 7, stb.) könnyen megoldható, amit szeretnél, de O2-nél gyors guglizás nekem nem hozott eredményt. Gondolom, VCDS-ben már bogarásztál ez ügyben.

Én is kapcsolgatom a ködlámpámat a refi mellé, ha nincs szembe forgalom. Be is programozhatnám, de valamiért nem tettem. :) Pedig úgy is meg tudnám csinálni, hogy fénykürtre ne csinálja.

Előzmény: Bakter27 (81311)
Trabee Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81362

Hozzánk most hoztak 20 db Transportert ezzel a rendszámmal :-)

Előzmény: matchbox (81340)
Octi19 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81361

Tisztára híres lettél... lassan jogdíjak kellene szedj!

;-)

Előzmény: TyggeR (81358)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81360

A bevallottan-ról van egyrészt szó.

Az autópályát írtam én is, de ugye nem csak pályásokat tekernek vissza. És pl. ahogy itt olvastam, a klíma a km-rel aranyosan kopik, ha használod, ha nem. Egy kompresszor-csere, ha nincs nagyon jó ismerősöd, egy kettőstömegű csere árát közelíti. De biztos van még sok dolog, aminek nem használ a több km - és nyilván nem a kopó-fogyó alkatrészre gondolok.

Szóval én amondó vagyok, számít az állapot, de számít a km is. És tulajdonképpen azért írtam, mert az utóbbi időben - nem feltétlenül itt és szó szerint, de - eljutottunk oda, hogy milyen hülye, akit érdekel a km, mer' csak az állapot...

Az átbaszástól meg genetikailag irtózom, így semmilyen indokkal ("a vevők követelték ki") nem tudom elfogadni. Tudom, nem ebbe az országba kellett volna születnem. :) Valójában persze :(((.

Előzmény: -Yasin- (81359)
-Yasin- Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81359

2 adott autó pillanatnyi állapota ugyan jó, ránézésre/fülre/compjuterre egyforma, de az egyikben 100e van, a másikban meg 250e.

Annyiban nincs igazad, hogy a 2 egyforma autó (tegyük fel, hogy évjáratban is nagyon hasonlóak) közül amelyik egységnyi idő alatt 2x annyit futott, azt valószínűleg hosszú távokon, esetleg autópályán tette, ahol folyamatosan meleg a motor, és nem kopik a ktl. Egy 100e km-es kizárólag városi használat sokkal rosszabb, mint 300e autópályás km.

Én pl ezért vettem annak idején korához képest (bevallottan) sokat futott autót, és eddig be is jött a dolog.

-Y-

Előzmény: MZ/Y (81350)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81358

a rendszámos cikkek nagyon menők, mindig sok van belőlük :)

Előzmény: paddyjoe (81357)
paddyjoe Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81357

Jön a tavasz, teríteni kell a bulvártrágyát... :-)

Előzmény: WhirlpoolDoktor (81355)
nohab Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81356

Szóval nem szabályos úgy beállítani, hogy a ködlámpa minden esetben világítson a tompított, vagy a reflektor felkapcsolásakor.

A szabály betűje szerint nem, de ha a reflektor mellett megy a ködlámpa az a világon senkit nem zavar.

Előzmény: Pierr_Kardán (81316)
WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81355

öcsém ,már az origon is a számmániás őrült octaviás...

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81354

Beszéltem a Doni műhellyel és nem megoldható a kiolvasás. Köszönöm a segítségeteket.

Előzmény: MZ/Y (81353)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81353

Szerintem nem. Régebbről a már említett dízel rémlik.

Ha itt a fórumban rákeresel Doni-ra (talán Donibcs), akkor találsz hozzá elérhetőséget, Ő egy vw-csoport specialista szerelő. Felhívod, rögtön megmondja, van-e lehetőség.

Előzmény: Törölt nick (81352)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81352

Ember lett. Az a kérdés már csak, hogy ennek az Octavia I típusnak engedi-e motorvezérlője a betekintést. Ezt nem tudta a szaki. Valaki tudna ebben segíteni?

paddyjoe Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81351

Tisztában vagyok vele cartárs, lemaradt egy kacsintás! (Meg aztán jó egy kicsit "húzni" vele a tulajt. ;-) )

Más.

Ez a pikáns rendszámtábla ügy kissé túl van pörgetve, ilyen alapon a GEC, KAK, PIS vagy SZR is szerepelhetne. Talán egy P1NA derülésre adahatna okot, de egy PNA fasorban sincs. Mondjuk nekem a PDA, PNA rövidítések rémlenek fel... Nem vagyunk egyformák, tudom! :-)

Előzmény: www.octinfo.com (81336)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81350

Azért ez az "állapotot veszünk" mantra pont' annyira fals, mint a km-óra fetisizálása.

2 adott autó pillanatnyi állapota ugyan jó, ránézésre/fülre/compjuterre egyforma, de az egyikben 100e van, a másikban meg 250e. Vajon melyikben kell hamarabb számítani nagyobb kiadásokra sokkal nagyobb valószínűséggel? Úgy is kérdezhetem, ha ott a kereskedésben 2 egyforma állapotú, egyforma autó, egyikben 150e, másikban 300e, ki választaná a dupla annyit futottat?

A technika fárad, annak az árban is tükröződnie kell(ene)*. És senki sem szereti, ha átbasszák.

*Most tekintsünk el (M)Ákos olvtárs kollégájának az autójától, aki autópályán, de nyugdíjas tempóban hajtja, az akár 2x annyi km-rel is lehet jobb, mint sok városi autó.

Az igaz, minél öregebb az autó, annál kevésbé számít a km, ott már sokszor az (el)öregedés a probléma.

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81349

A tulaj eljön, vele nincs probléma ebből a szempontból. Balatonfüredre hallgat a lakcíme, én mennék Bp-ről, csak nem derül még ki, hogy hova vigyem. Benzines.

Előzmény: TyggeR (81347)
Marceee222 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81348

Szia!

"valós km kiolvasása: a TDI motorvezérlők egy része saját memóriában is tárolja az autó futásteljesítményét, így ezekből kiolvasható a ténylegesen futott km. Ez az adat független az óracsoport általmutatott km-től."

http://tempomatszereles.hu/skoda/octavia_i_1_1u/vezerloegyseg_beallitasok-c58.html

Egy próbát megér, pesti, de hátha tud segíteni neked. 

Előzmény: Törölt nick (81346)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81347

a porsche hungária ezt az adatot konkrétan nem szereti kiadni. de amúgy is csak akkor tudják, ha 12 éven át folyamatosan márkaszervizbe hordták a kocsit

ha ez igaz rá, akkor úgy kell kérdezni, hogy az adataik szerint milyen, hány kilométeres szerviz a következő? de egyébként meg lehet kérni a tulajt is, hogy nyomtattassa ki a rendszerben szereplő adatokat, akkor nincs probléma a személyiségi jogok miatt

Előzmény: Törölt nick (81346)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81346

Jól látod, ha már megvettem akkor hagyom. Nem vettem még meg. 2 Skoda szervizt is felhívtam egyik sem látja szerintük. Hogyan lehet egy 95-ös gyártású mercinél látni itt meg nem?

Előzmény: TyggeR (81345)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81345

mármint már megvetted? akkor már hagyd, az a legbiztosabb :)

Előzmény: Törölt nick (81343)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81344

kivétel mindig van :)

Előzmény: -Yasin- (81341)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81343

Tudjátok csak annyi a probléma, hogy magasabb az ára az autónak, de ha nem igaz a keveset futottság akkor feleslegesen adtam ki pár százzal többet. Ezért lenne fontos az, hogy ki lehet-e valahogyan kérdezni erről a kevés futásról. Skoda márkaszervizek ettől elzárkóznak, Mercik nem.Tudom, hogy állapotot veszünk..

Előzmény: -Yasin- (81341)
jacksly Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81342

Köszi. Meg is rendeltem egy MANN olajszűrőt, majd kiderül, hogy jó-e bele. Remélem igen.

Előzmény: (M)Ákos (81284)
-Yasin- Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81341

ha import, akkor oda tekerik az óráját, ahova akarják, neppertől semmi pénzért nem vennék külföldről behozott kocsit

Erre is igaz, hogy állapotot veszünk, nem km-t, és nem az eladót vesszük, hanem az autót.

Nekem 2 autó áll a garázsban, az egyik flottás volt, a másik Németországból nepper által behozott. Elméletileg a legrosszabb források.

Az O2 volt a flottás, egy Bp-i kereskedésben találtam, már kb fél éve hirdették mielőtt megvettem (természetesen szakadó esőben). De volt szervizkönyv, 4 évesen 150e km. Most 272e van benne, egy turbó-cserém volt 240e-nél, generátor szíjtárcsa-csere 220e-nél, meg a klíma nyomás-szenzorát cseréltem 225e km-nél, ezeken kívül csak a kopó-fogyó dolgok, meg a csinosítások.

A másik egy 2008-as Nissan Note 1.4, amit a nejem használ (anyataxi üzemmódban). Azt Orosházáról hoztam, szintén szervizkönyves, papíron a kinti eladótól vettem meg, akivel -természetesen- nem is találkoztam, én csináltam az átírását, az új rendszámot és a szélvédő-matricát is magam tettem fel. Már az is nálunk van 2,5 éve, rögtön vettem rá egy garnitúra 4 évszakos gumit (meg alufelnit), és most ősszel kellett felújítani a hátsó féket, illetve kapott egy új kuplung-szettet. Abban 170e km van, de évente csak 2-3e-rel gyarapszik (annál bicajjal többet megyek :-))

Mindkettő az akkori kínálat felső harmadában volt ár szerint, de ezt az állapot is tükrözte, egyiket sem bántam meg.

-Y-

Előzmény: TyggeR (81335)
matchbox Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81340

A PNA rendszámot egy Renault-n tudnám elképzelni :-)

Előzmény: Nagyi17 (81337)
potyi20 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81339

jaja, ha megint talaxok vele,megkerdem tole,hogy nem e tett lepeseket ez ugyben..

Előzmény: TyggeR (81329)
skoda octiii Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81338

Mostanában megbolondult a SWING autórádióm, fogja magát és elkezd sávot keresni megállítom majd egy-két perc múlva újrakezdi. Mit lehet vele tenni?

Nagyi17 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81337
Előzmény: TyggeR (81307)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81336

Lidl, Aldi leginkább csak Audi-t vesznek. Megfigyelhető, hogy ha egy boltban ott a manager akkor fekete Audi is van valahol a parkolóban. Mindig.

Előzmény: paddyjoe (81304)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81335

a lényegen nem változtat. ha magyarországi, a nyilvántartásban lesznek korábbi km-adatok

ha import, akkor oda tekerik az óráját, ahova akarják, neppertől semmi pénzért nem vennék külföldről behozott kocsit

Előzmény: Törölt nick (81334)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81334

O.K. ez 2006-os. Azért köszi

Előzmény: TyggeR (81333)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81333

és persze segít ez is. ennyi éves autónál tényleg felesleges azon rugózni, vissza van-e tekerve, ha még életben van, az már önmagában jó jel. nem minden a kilométer, ne ez legyen állandóan az alap

http://kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo/

Előzmény: Törölt nick (81331)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81332

most őszintén, nem halál mindegy? annyira régiek az o1-esek, hogy bármennyi lehet benne

ennyi éves autóknál tudod, az aranyszabály: állapotot veszünk, nem kilométert

Előzmény: Törölt nick (81331)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81331

Értem, abban tudnál segíteni, hogy hol lehetne kiolvasni a valós km-t belőle?

Előzmény: gmarc (81330)
gmarc Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81330

Nekem 20 éves Octavia 1-esem van, nagyon meg vagyok vele elégedve, viszonylag megkímélt, 268 ezer km van benne. 

Előzmény: Törölt nick (81328)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81329

az nagyon durva

ezt akkor nagyon bemákolta a helyi importőr, de két év ide vagy oda, én ezt nem hagytam volna annyiban

Előzmény: potyi20 (81327)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81328

Sziasztok! Octavia I vásárlásán gondolkodom. Elég kevés a km benne, van arra mód, hogy a valós km-t megtudjuk? Más típusnál az ECU tárolja, ezt most olvastam itt a fórumon. Nem tudom, hogy ennél a típusnál van-e biztonságos hely erre a vizsgálatra.

potyi20 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81327

szlovakia..nalunk csak mult evtol adnak 5 evet.

Előzmény: TyggeR (81323)
Syracusa Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81326

1Z0919137 vagy hasonló. 

Előzmény: Syracusa (81325)
Syracusa Creative Commons License 2018.01.08 0 0 81325

Úgy emlékszem, ehhez van plexi külön. De mindenképpen átszerelhető, egy döglött műszerfalbetétről pl.

Előzmény: peug (81324)
peug Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81324

Sziasztok!

Lenne egy nagy kérdésem! Ki kellet vetetnem a műszerfal kmórát az oktavia 1z3 ból. Miközben szedte ki a szaki ,elrepedt az óra plexi előlapja. Tudok ilyet venni valamerre, vagy csak egyben az egész órát?

Előre is köszi.

TyggeR Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81323

melyik orszagban???

Előzmény: potyi20 (81321)
potyi20 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81322

okes,koszi,sajnos eleg dragan merik a 1,8 es a tarsaikat ..  :(

Előzmény: Realtukko (81320)
potyi20 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81321

ujan vette 2015 be. gari csak 2 ev volt ra...

Előzmény: MZ/Y (81315)
Realtukko Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81320

1.4-esek már szíjasak, így ott vezérlés probléma elvileg nem lesz. Az 1.8 és a 2.0 maradt láncos, de sok köze nincs az előző generációhoz, eddig ott sem hallani vezérlésproblémákról. Utóbbi kettőnél ráadásul van szívócső befecskendezés is a közvetlen mellé, így talán a kokszosodást is megússzuk.

Előzmény: potyi20 (81308)
Bakter27 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81319

Üdv.

Köszönöm tudom én is a szabályt és nem is akarom használni tompítottal a ködlámpát. Meg amúgy sem használom. Csak erdős helyen közlekedek és jól jönne ha bevilágítanà az út szėlėt

Mert amúgy én is gyűlölöm ha valaki ködlámpával jön velem szemben.

Hanem ha refit kapcsolok akkor szeretném csak. Azt meg úgy is leveszem ha valaki jön szembe. "Jelenleg külön kapcsolgatom"

És akkor ez nem zavarja.

Jó tudom a szabály........ :) :)

skoda octiii Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81318

Ez tényleg nem hangzik jól, én 190 el vettem ezért az elején féltem, hogy sokat kell rá költeni de szerencsére egyelőre semmi baj nincs vele. Túl sokat én sem járok vele de még sosem volt baj a részecskeszűrővel de az tény, hogy én nagyon oda figyelek rá és mindig hagyom, hogy befejezze a regenerálást. Remélem ezután sem lesz vele baj.

Előzmény: potyi20 (81314)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81317

A fiam Golf 7 fl-je kanyarodásnál, tolatásnál használja az első ködlámpákat. Ha olyan a forgalmi helyzet, hogy tudjuk használni a távolsági fényszórót, miért ne lehetne hozzá társítani a ködlámpákat?! Én engedélyezném! :-)

Ködben (a sűrű ködre gondolok)  a ködlámpáknak meg van, illetve meg kellene, hogy legyen a használati etikettje, de sok esetben sajnos nem úgy használják ... :(

Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81316

Ez van a KRESZ 44. § 4. bekezdésében:

Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.

Szóval nem szabályos úgy beállítani, hogy a ködlámpa minden esetben világítson a tompított, vagy a reflektor felkapcsolásakor.

Előzmény: Bakter27 (81311)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81315

Azt hittem, újonnan vette 2015-ben.

Előzmény: potyi20 (81313)
potyi20 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81314

2 eve elojott a dpf eltomodes,kicsit keveset van jarva vele hosszu uton. kilett pucolva,persze nem kis penzert, 1 evire ujra elojott.telen amint hidegebbek vannak,elég -3 tol lejjebb,csak 20 ik probalkozasra lehet begyujtani.a szerelok csak talalgatnak,hibakod nincs,es amit gondoltak kicsereltek.inkabb visszaadtak,jarjad igy mondattal elkuldtek..1 honapja elromlott a gyujtaskapcsolo, 250 eur,es meg a kormanyzar meg mindig nemjo,csak egy resze lett cserelve. kettostomegu lendkerek is cserere erett.jelenleg 109 000 km van a kocsiban.2009 es. szoval kicsit nemjart jol vele :)

Előzmény: skoda octiii (81310)
potyi20 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81313

sajnos a garancia lejarat utan adta meg a kocsi magat.elmondasa szerint meg szeretne hasznalni egy darabig,csak zavarja ,h miert pont gari utan kellettt melyen zsebbe nyulni.

Előzmény: MZ/Y (81309)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81312

van egy olyan pozitiv hatasa is, hogy mivel kicsit maskepp, mas szogben vilagit, ezt jobban szereti a tolatokamera. a valtas ota sokkal jobb, elesebb kepet ad sotetben. erdekes, de ennek orulok :)

Előzmény: (M)Ákos (81283)
Bakter27 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81311

Üdv!

Esetleg valaki? :)

Állított már valaki VCDS-ben olyat,hogy ha kapcsolok reflektort akkor hozzá kapcsolja az elő ködlámpákat. O2 fl-előtti "2007"

Úgy tudom be lehet állítani ez a funkciót.

Köszönöm!

skoda octiii Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81310

Szia.

Miért szeretne tőle menekülni mi volt a gondja az 1,6 diesellel? Én két éve vettem szeretem, vásárlás után azonnal EGR szelep csere azóta semmi baja nem volt. De tény az 1.4 TSI az más kategória az O2 FL láncos volt ezért vettem dieselt ha esetleg lesz O3 asom akkor az valószínű TSI lesz. Majd biztos válaszolnak a többiek de én úgy emlékszem a kokszosodás ott is jelen lehet.

MZ/Y Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81309

Vigasztalja, hogy legalább garancián belül.

Pontosabban a kiterjesztett időben és mostmár lehet szurkolni, hogy több nagy baj ne legyen. Vagy éven belül van a költség-korlát?

Csodálom, hogy a pohu-t még nem vették elő a megtévesztő reklámért. Bár, szinte biztos, hogy "ez éppen nem hozzánk tartozik" kategória... 

potyi20 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81308

hali.Testverem erosen gondolkozik,hogy tavasszal lecseréli a O2 fl,1,6 Crtdi, skodajat,valami benzines Tsi re.beszeltem neki a 1.2- regebbi betegsegeirol,vizpupma,kokszolodas,vezerles.  mennyire ervenyes 2013-2016 kozotti Tsi -motrokra ez ? meg mindig szenvednek ezek a motrok ilyentol? 1,8 tsi, es 2.0 -is utoler ilyen ? 1,6 ostol menekulni szeretne,nemjott be neki,inkabb benzinesre valtana. Haverom 2015 nyaran vett O3 at 1.6 ossal, tel elott ment el a turbo,es par honapja a vizpumpa..gyonyoruu...

TyggeR Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81307

amit lecsereltunk, nfl volt, na azert sokan tenyleg odavannak/voltak. az meg engem hagyott hidegen :)

en csak 7eseket akartam, nem betuket. de ha mar kolteni kellett, ertelmesebb betuket akartam hozza

ha nfl-777 lett volna az elozo, az teljesen boldogga tett volna, de nem igy alakult 

Előzmény: Dragan1 (81301)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81306

Talán könnyű megjegyezni,nem tudom nem kérdeztem..rendszám téma hidegen hagy,nekem aztán oly mindegy :) 

Előzmény: Octi19 (81302)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81305

ott parkoltam, ennyi :)

Előzmény: paddyjoe (81304)
paddyjoe Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81304

Nem vagy egyedül... ;-)

@TyggeR

Ez valami lidl-ös repmobil? Vagy csak a véletlen műve?

Előzmény: Octi19 (81302)
Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81303

Cserélni akarok a tolató kamerát. Ezt tálaltam. Véleményetek?  O2 kombiba

https://m.aliexpress.com/item/32731134234.html?spm=a2g0n.shopcart.0.0.1ff9e0baqmo51t#autostay

Octi19 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81302

...mondjuk ennek a jelentése nekem sem jön le...

Előzmény: Dragan1 (81301)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81301

Az enyém NXE mondták mikor hozta a srác hogy sokan ölnének ezért a rendszámért ,engem sosem érdekelt ..

Előzmény: Octi19 (81297)
Dragan1 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81300

Feleségemé PER -XXX nagy poén volt mikor mondta először na megyek elindítok egy pert :D

Előzmény: Eszementszergej (81298)
WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81299

Mindent nem tudhatsz

Én is akartam régen,de már nem aktuális

RIC-135

GLI-135

MBS-135

emberek nagy részének fel sem tűnne,hogy Skodás rendszámok

Előzmény: Eszementszergej (81298)
Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.07 0 0 81298

Tényleg vannak nagyon fantázia dús ötletek rendszam teren. De lehet látni olyat is amit akárhogy nézek nem tudok megfejteni. Sztem ha már egyedi rendszam legyen olyan amit mindenki levág h mit is jelent. 

Octi19 Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81297

Én egyszer a Balatonnál Siófok és Zamárdi között a 7-es úton láttam az NKM-111 rendszámú autót. Nem tudom, hogy direkt volt-e de de a "nekem mindegy" pont stimmel rá. Ez ha jól emlékszem akkor 2015 vagy 2016 nyarán volt, szóval akár véletlen is lehet...

Szipolykaa Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81296

Te jo eg... Nezem az arakat... Nemetorszagban az egyeni rendszam 14 euro. A mi autonk rendszama ezert a monogramom es adzuletesi evem - Ferj akart olyat, amit meg tud jegyezni (ugyanabban az evben szulettunk, a nevemet pedig tudja).

TyggeR Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81295

gepjarmukeresoben nincs ra talalat, es ez meg ugyan nem perdonto, de arra tippelnek, hogy tenyleg szabad. jopofa otlet :)

Előzmény: Eszementszergej (81294)
Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81294

Hmmm egy jó TUZ-105 nem lenne rossz 🤔😎🚒

LUCAS Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81293

Nekem a topic igazán összedobhatná a LUCAS-1-et... :-)

WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81292

Na én meg a BPO-500ra vágyom :)

Előzmény: TyggeR (81290)
b.lacika Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81291

Hello J

Egy 2000-es évjáratu Skoda Octaviaról lenne szó 1,6 (55KW).Az volna vele a gond, hogy a műszerfal gondol egyet és leáll. Lényegében nem megy rajta a fordulatszám- sebességmérő, a víz hőfokmérője, meg a benzinszint mutató, a többi megy. Hirtelen lé áll, kis idő múlva megy tovább.
Találkozott már valaki hasonló hibával? Mi okozhatja ezt?

Válaszokat előre is köszönöm.

TyggeR Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81290

van egy ilyen reklamugynokseg, hogy hat, a 90-es evekben pont a suzukival dolgoztak. az ovek, es volt is nehany swift reklamban :)

a het-777 tizeniksz eve nincs forgalomban, de nem kaphattam meg ujra...

Előzmény: WhirlpoolDoktor (81287)
Realtukko Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81289

Új celeb születik... :D

TyggeR Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81288

a sok rendszamvadasz :)

Előzmény: Eszementszergej (81286)
WhirlpoolDoktor Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81287

Még ha HAT-666 lenne...

:)

Előzmény: Eszementszergej (81286)
Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81286
Trabee Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81285

Fenn van a kocsid a vezess.hu-n

Előzmény: TyggeR (81282)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81284

Ha beírod a rajzról a 2 féle gyári cikkszámot, 10 találatot dob ki. Nem tudom, ez mennyit segít.

http://hu.realoem.me/Skoda/CZ/OCT/2014/753/R/1/115/115015 (CHP motort nem láttam, ez a CHPA)

Előzmény: jacksly (81280)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81283

Jó lett, szép egyenletes fényt ad. :)

Előzmény: TyggeR (81282)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81282

menő lett, mindenkinek ajánlom ezt a 2400 ft-os lámpát :)

Előzmény: TyggeR (81279)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81281

nem voltam elég figyelmes :) azt leírták szabályban, hogy felragasztás esetén hova kell felragasztani a matricát, de ha mi a forgalmiban tartjuk, mint ahogy fogjuk, nem köthetnek belénk. sőt, igazából tarthatjuk a parkolójegytartóban is

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet

96. § (1) Az ellenőrző hatósági személy az eljárása során a forgalmi engedélyt, illetve az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt a helyszínen elveszi, ha

g) az új típusú rendszámmal rendelkező járművön nincs regisztrációs matrica elhelyezve, és azt a jármű vezetője nem tudja a helyszínen bemutatni, és a matrica utángyártására vagy egyedi gyártására vonatkozó kérelemmel sem rendelkezik.

Előzmény: TyggeR (81272)
jacksly Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81280

Srácok, 2014-es O3 kombiba (motorkód: CHP) milyen olajszűrő kell pontosan?

Mert itt: https://www.autodoc.hu/jarmu-alkatreszek/olajszueroe-10359/skoda/octavia/octavia-combi-5e5/58764-1-4-tsi különféle átmérőjű és magasságú olajszűrők vannak, a fene se tud kiigazodni ezeken, hogy melyik lenne pontosan a jó...

TyggeR Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81279

simán ment kézzel, be is kódoltam. pedig a szervizben mondták, hogy nekem octaviám van, ugye tudom, hogy ahhoz nem jó, és egyébként is kódolni kéne? buzgón helyeseltem, mondtam, hogy ismerősnek lesz :) simán működik, majd este lefotózom

Előzmény: (M)Ákos (81268)
olomana Creative Commons License 2018.01.06 0 0 81278

Azt hiszem, már a vasárnapi autós címet is elvesztettem: épp két hónapja tettem le a kocsit lemosva a garázsba, és most fogom először elővenni azóta. Remélem beindul, és nem poshadt bele a benzin :). Még hidegindítást, ablakvakarást és sós latyakot nem látott az idei télen, úgyhogy nincs rossz dolga!

Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.05 0 0 81277

A hatsoval én is szívtam a Fabiaval és az O2-vel is. Aztán jött a Bosch 😁

Előzmény: www.octinfo.com (81276)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.01.05 0 0 81276

O2-re a Bosch nekem is tuti. Újkora óta horzsoló hangot adott a hátsó ablaktörlő. Vettem rá másik gyári lapátot, azzal is.

Most vettem egy Bosch-t és elkussolt! 13 év után először.

Elől Bosch volt a gyári is, de hátul nem tudom, nem láttam rajta semmilyen gyártó nevét.

Tényleg, miért lapát? Nem is lapát alakú... Angolul wiper blade, és hát pengére inkább hasonlít. :)

Előzmény: Eszementszergej (81275)
Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.05 0 0 81275

Én az Auchanban vettem decemberben aránylag akciós áron bosch lapátokat. Nekem eddig beváltak 

Előzmény: gmarc (81274)
gmarc Creative Commons License 2018.01.05 0 0 81274

Én Spáros téli ablakmosót vettem tavaly, valami karácsonyi illatúnak reklámozták, ehhez képest olyan szaga van koncentráltan, mint egy kisüsti pálinkafőzőnek nagyüzem idején :DD Biztos az alkohol miatt :D Ha egy kis szélvédőmosás után megállítanak a rendőrök, lehet, hogy bejelez a szonda az ablakon bedugva :DD 

Más: jó minőségű ablaktörlő lapátokat hol lehetne venni O1-hez, mármint olyat, ami nem csíkoz 3 törlés után...? 

Előzmény: TyggeR (81253)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.05 0 0 81273

Köszönöm a tippet, utánanézek.

Előzmény: -Yasin- (81271)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.05 0 0 81272

az ügyfélkapus gépjárműkeresőben már aktív is a rendszám, szóval már csak be kell gyűjteni a forgalmit az intézőtől :)

viszont most, hogy bruttó egy órám elment az előző szélvédőmatrica teljes lekaparására, ki merem jelenteni, hogy ennél a ragacsnál nagyobb faszságot ki sem lehetett volna találni ebben a kurva országban. tudja valaki, mi értelme van, úgy igazából?

de velem nem b@sznak ki, mivel most már saját rendszámunk van, ennek a matricáját mindkét oldalon átlátszó ragasztófóliával burkoltam, a szélvédőre pedig kétoldalú átlátszó celluxszal tapasztottam fel. alulra-fölülre egy-egy csík, ha majd egyszer autócsere lesz, sitty-sutty lekapom, nem lesz vele szenvedés. és a becsomagolás miatt a "matrica" is sokkal tartósabb, ellenállóbb lett

ha rajtam múlna, simán a parkolójegytartóba tenném, de a jogszabály felragasztást ír elő. viszont azt nem tiltotta meg, hogy kezeljem a matricát, és ilyen cselesen legyen felragasztva

Előzmény: TyggeR (81267)
-Yasin- Creative Commons License 2018.01.05 0 0 81271

Ez kiegészítés működik limuzinban is? Vagy akkor már nagyon kicsi fölötte a hely? Hol lehet ezt kapni? Meg mi a neve?

Gyárilag csak a Combi-hoz van a "dupla padló", viszont tökéletesen passzol a ferdehátúba is. Annyira, hogy a hátsó ülések támlája alatti keresztmerevítőn ki van alakítva a két fogadó nyílás, ahová be lehet tolni a polc két lábának a nyúlványait (kicsit bonyolult, ha látod, egyértelmű lesz). A két oldalsó talp is tökéletesen passzol a hátul lévő csomagrögzítő pontokhoz.

Ahol nem tökéletes az illeszkedés, az a hátfal. Egyrészt nem követi tökéletesen az ívét (ez csak behajolva látszik), másrészt a háromszöget ki kell venni, mert abba pont beleütközik a becsukott tető. De ettől eltekintve szépen beszerelhető, én is nemrég vettem egy ilyet, szépen a helyén van.

Most van is eladó:

https://auto.jofogas.hu/fejer/Skoda_Octavia_Csomagter_polc_74783369.htm

-Y-

Előzmény: Törölt nick (81138)
Bakter27 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 81270

Üdv!

Állított már valaki VCDS-ben olyat,hogy ha kapcsolok reflektort akkor hozzá kapcsolja az elő ködlámpákat. O2 fl-előtti "2007"

Úgy tudom be lehet állítani ez a funkciót.

Köszönöm!

TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81269

na ezt meg en is meg tudom csinalni, koszi :)

amugy is vissza kell mennem a szervizbe, mert a mobilitasgarancia most lemaradt...

Előzmény: (M)Ákos (81268)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81268

https://www.youtube.com/watch?v=U45srnK-OdU

A csavarhúzót felejtsd el, ha megugrik, annyi a fényezésnek. Valami műanyag eszközzel told őket balra, de nekem kézzel is sikerülni szokott.

Előzmény: TyggeR (81267)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81267

holnapra lesz forgalmi, szoval hamarosan meglesz :) ezek bepattintosak amugy?

Előzmény: (M)Ákos (81266)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81266

Az nem pénz érte, majd bobj egy képet a szépen kivilágított hetesekről. 😀

Előzmény: TyggeR (81260)
timla Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81265

Hmm, akkor az enyém nem gyári készlet, vagy már kivették belőle. 10.000 km-nél került hozzám az autó.

Előzmény: (M)Ákos (81247)
timla Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81264

Indításgátló esetleg? Másik kulccsal próbáltad?

Előzmény: Gyugyuka 1947 (81263)
Gyugyuka 1947 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81263

Segitséget szeretnék kérni!

Skoda octávia 1.6 I. 1999-es, motorkód AKL.

A kocsit trélerrel kellett hazaszállitani,leállt a motor. Gyújtás van,nem kap üzemanyagot.

A szerelőm.aki nem villamossági szerelő, megnézte diagnosztikával,azt írta ki,nem kap áramot az AC pumpa!

Vizsgáltuk a biztosítékját,a bizti jó,viszont azon se mérhető semmi,szerinte a reléje lehet rossz.

A kérdésem,hol található a reléje, talán az utastérben?

(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81262

Jaja, ez a tipik olcsó szar (bocsi). :)

Előzmény: jacksly (81255)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81261

hinnye, nem gyenge, hogy egy izzócseréhez ennyit kell melózni :)

Előzmény: (M)Ákos (81256)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81260

megkérdeztem, és meg is rendeltem: kemény 2400 huf darabja, ami nem sokkal olcsóbb ugyan, de így biztosan tényleg gyárit kapok

Előzmény: (M)Ákos (81236)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81259

nem olyan nagy gond, így biztosan nem basszák el, hogy rendesen visszategyék :) nem néztem meg, miket vágtak rá, majd talán egyszer. csak ne álljon a víz, oszt nekem nyóc

én sem tapasztaltam még ilyet soha, hogy szar lenne egy ablakmosó, de úgy tűnik, ezekbe is minden szart belekevernek már. valamit meg nem szeret az elektronika, hát ez legyen a legnagyobb veszteségem az életben

Előzmény: (M)Ákos (81258)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81258

Érdekes tapasztalat, soha nem gondoltam volna, hogy van olyan "víz", ami ilyet okoz.

(Én MOL-ost használok, semmi gond.)

A tömítéssel kapcsolatban "vegyék be", biztos szabadulni akarnak a régi szaroktól.

Előzmény: TyggeR (81254)
Imre55 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81257

Tisztelt Tagok!

Találkozott e már valaki közületek Octavia II (2009.12)  1.4TSI kocsinál a tempómat olyan jelenségével, hogy nem tud gyorsítani. A gyorsító gomb nyomására és meredekebb emelkedőn is egyszerűen kikapcsol. Köszönettel: Imre

(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81256

A hátsó lámpákat ki kell szedni izzócseréhez, de nem vészes.

https://www.youtube.com/watch?v=zewmXnW-XOQ

Amire figyelni kell:

- kihúzásnál csak óvatosan szabad körkörösen mozgatni, ne recsegjen

- amikor végre kiszabadul, akkor hirtelen indul meg, és marha rövid mögötte a kábel (nekem az egyikből sikerült így kitépnem a csatlakozót, aminek le is tört az egyik rögzítőfüle)

- visszarakásnál figyelni kell, nehogy odacsípd a kábeleket (vissza kell vezetni a nyílásba), különben nem funkcionál a tömítés, és bele fog folyni a víz

- ha már egyszer kiszedted, zsírozd meg a rögzítőcsapokat, legközelebb nem lesz akkora sz.pás

- a fekete takarólemez visszarakásánál figyelni kell a hátsó fülekre

Okulva az első kísérletből másodszorra már úgy szedtem ki őket, hogy térddel rátámasztottam a lámpára a hirtelen kirántás ellen.

Első alkalommal lámpánként 10-15 percet szívtam a kiszedéssel, viszont kollégáé meg egy ismerőséé sokkal könnyebben engedett, 1 perc alatt megvolt.

Előzmény: TyggeR (81250)
jacksly Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81255

Ilyenem van 2 db:

https://forum.index.hu/img/indafoto/nem_elerheto.png

De akkor hanyagolom, és veszek az általad belinkeltből.

Köszi szépen a tippet, veszek ilyen LEDeket, aztán 3-4 hét múlva, ha betettem őket, majd tolok fel képet, hogy milyen lett. m/

Előzmény: jacksly (81229)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81254

btw itt a szervizben is említettem, hogy volt ilyen, van rá gyári megoldás: tartályt leereszteni, gyári - drága - folyadékkal feltölteni :)

tömítést nem cserélik csak úgy, amíg létezik a gyári bevagdosós utasítás, különben nem fizetik ki nekik... ha így sem lesz jó, akkor majd újra megreklamálom

Előzmény: TyggeR (81253)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81253

hát, srácok, vannak ilyen szar ablakmosók. kispricceltem, vettem tescósat (ami korábban volt benne), feltöltöttem, és így már nem rinyál. ha már én kidobtam pár száz hufot, olyan cuccot ne vegyetek, aminek ilyen rénszarvas van a címkéjén

Előzmény: TyggeR (81238)
Roll-80 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81252

Köszi a tippet 

Helyzetjelzőbe (összes)mit szabad , szoktak,érdemes venni?

Előzmény: (M)Ákos (81246)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81251

na, ez nekem túl brutál :)

Előzmény: (M)Ákos (81242)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81250

és ezeket az izzókat nehéz cserélni?

Előzmény: (M)Ákos (81240)
nohab Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81249

Az én dízelem egyértelműen sokkal óvatosabbra van állítva.

Anno olvasgattam (és írogattam is ide), ez a 2.0 TDI-ket érinti elsősorban. Nálad nem gond, de az állófűtéseseket sz0patja, mert nekik van a tankban még 10 liter gázolaj és már nem hajlandó bekapcsolni az állófűtést, mert ő olyan k¤rva júzerfrendli. De át lehet állítani.

Előzmény: (M)Ákos (81224)
nohab Creative Commons License 2018.01.04 0 0 81248

belefutottam egy olyanba, hogy beragadt a mosófolyadékot feltölteni üzenet

Nekem ugyan be nem ragad, de az 5,5 literes tartálynál kb. akkor jelez, amikor még legalább másfél liter van benne.

Előzmény: TyggeR (81227)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81247

Érdekes, nekem a gyári izzókészletben van ködlámpába való is (+felesleges H15 is 😀).

Előzmény: timla (81244)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81246

O2-ről semmi tapasztalatom, de van rá esély, hogy jó lesz. Érdemes visszajelzéseket olvasgatni Ali-n, hátha okosabb leszel. Párom 2010-es VW-jébe is találtunk olyat, amiért nem reklamál, de kicsit szerencsejáték volt.

LED-re átprogramozni sajna neked nem lehet, legalábbis VCDS nem elég hozzá. VAS5054 meg valami segédprogram kell hozzá.

Előzmény: Roll-80 (81243)
Eszementszergej Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81245

Úgy látszik most mindenki ledesit 😁 a héten cseréltem a belső tér világítás izzóit és ma raktam be a csomagtérbe (kombi O2) ketoldalra led szalagot. Iszonyat fényük van 

Sarfogo gumikat is vettem ma, de mielőtt felszerelnem őket kiszedem holnap a kerekdob borítását mert ma a garázsban leszedtem a bal elsőt részben , egy nápolyis vödörnyi sarat, levelet szedtem ki.

timla Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81244

Nem RS és ezek szerint nem is H16 van benne. Összefagyott kezekkel gyorsan rákerestem még az autó mellett és a H16 volt az első találat. Végül azért nem cseréltem ki, mert 1-én nem tudtam új izzót venni, a szándék az volt pótolom az izzókészletből de abban meg csak az alap izzók vannak. Aztán amikor összeraktam el is tűnt a hiba.

Előzmény: (M)Ákos (81241)
Roll-80 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81243

Szia ,én is szeretném szinte az összes izzot LED-re cserélni, először hozzád szólnék az ügyben hogy amiket linkeltél az jó O2-be is ?és programozás nekünk is működhet (már ha 2008-asba lehet ilyet)

A többiektől aminek sima O2 je van mi az ami bevált és évek óta működik gond nélkül(link).

Köszönöm előre is

Előzmény: (M)Ákos (81234)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81242

Ja, és elöl nem lehet csak úgy cserélni az irányjelző izzót, ki kell vágni/törni egy fedelet, utána jöhet a javítókészlet (fedél+tömítés+csavarok vagy egyéb maszekolás a luk lefedésére).

Ráadásul hozzáférni is alig lehet, a javítási könyv azt írja, hogy vedd le a lökhárítót, majd vedd ki a lámpákat...

Megoldható a motortérből is, csak 2 óra volt, és nem sok bőr maradt a kezemen. :S

Előzmény: TyggeR (81239)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81241

RS-ed van? Mert abban van H16, egyébként H8 való bele.

Talán csak valami érintkezési bibi volt, amit a szét- összeszereléssel megoldottál.

Haldokló izzó lehetne még, de a ködlámpa nem is nagyon szokott kiégni a kevés üzemóra miatt.

Előzmény: timla (81237)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81240

Elöl is kicseréltem ledre, de nem vagyok elégedett vele, szembe nem szór elég fényt. Kicsi, erősen ívelt a reflektor, valami olyan kéne, ahol közel vannak a ledek a foglalathoz, de olyan meg nincs rendes fényűben.

Hátul a brutál verzió maradt benne, a videón egyébként sokkal durvábbnak tűnik, mint a valóságban. A kilépő fény egy bazi nagy hotspot lett, tényleg minden szögből látszik. A hátsó reflektor kialakítása szerencsés az ilyen sok fényforrásos cucchoz. Utólag már tolatólámpának is ezt a fajtát venném, létezik odavaló fehér fényű is.

Előzmény: TyggeR (81239)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81239

vegul melyik indexes ledet hagytad bent? elol-hatul az van vagy csak hatul?

Előzmény: (M)Ákos (81234)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81238

hat, holnapra kiderul, elmulik-e nalunk is :) ha nem, kispriccelem az egeszet, betoltok masfelet, es ha akkor is rossz marad, legalabb plusz info a szerviznek

ilyen izzoparaknal erintkezesi gond elofordulhat, esetleg a foglalat szarakodik, azzal, hogy megmozgattad, pont jo lett. o2 fl-nel allando szopas volt a nappali menetfeny :)

Előzmény: timla (81237)
timla Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81237

Én is így jártam, de nekem feltöltés utan írogatta aztán másnapra elmúlt. Én most télen átálltam az aldis folyadékra. Lehet, hogy az okozta?

Nekem hétfőn panaszkodott az autó a ködlámpa izzóra. Kiszedtem fél óra alatt és megtudtam hogy H16 van benne. Jobb híján visszaraktam és azota is jó. Ez mi lehetett?

Előzmény: TyggeR (81231)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81236

Kérdezd meg Skodáéknál, ha úgy is mész arra. Állítólag itthon se drága, árat egyszer mondott valaki nekem, de már elfelejtettem.

Előzmény: TyggeR (81233)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81235

belső világításnak szerintem jobb a melegfehér

Belül én se szeretem, a lábtérbe ezért magam maszekoltam 4000K ledekből. :)

raktam bele a beépített lámpatestek LED-esítésén felül a két oldalra LED szalagot is

Jó ötlet, mert a csomagok könnyen kitakarják a gyári lámpák fényét. A kombiban nincs alkalmas vízszintes felület, L profilt meg nincs kedvem beragasztani. :)

Előzmény: Pierr_Kardán (81230)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81234

Alapvetően 2 dolog öli meg ezeket a ledes cuccokat: túláram, túlmelegedés. Ha a tieid villognak, az már a döglődő ledek jele is lehet.

Azért érdemes CC elektronikásat venni, mert akkor a túláram problémája ki is van pipálva. A hűtéssel persze még mindig gond lehet, ha "túlhúzták" őket.

Amit meg végképp nem szabad betenni állandó világításnak, azok az egyszerűbb, de can-bus-osnak csúfolt ledes "izzók". A plusz terhelő ellenállás (ami az ECU-t próbálja átverni) könnyen megsüt mindent. Itt egy tanulságos videó erről.

A CC drivereseknek van még egy olyan kellemes mellékhatása, hogy képesek átverni az autó agyát, töredék fogyasztás mellett. Legalább 5 féle ilyen volt/van már nekem az O3-ban (irányjelző, tolatólámpa). 5-7 W fogyasztás, hibajelzés még sincs. :)

---

A Rapid LED rendszámtábla világítás egy komplett lámpa, nem lesz jó a csomagtérbe. Az irányított fénye miatt se lenne szerencsés.

---

Tolatólámpa LED (2x fényerő, ez se hülye kékes): link   videó

Irányjelző LED1 (2-3X fényerő, sokkal jobban szórja a fényt=jobban látják oldalról is): link   összehasonlító videó egy másik fajtával (CREE 50W), ami kicsit jobb volt a gyárinál

Irányjelző LED2 (ez brutális...): link   összehasonlító videó a gyári izzóval

---

Amikor átprogramozod a lámpa típust LED-re, akkor 2 dolog történik: szaggatott ~14 Volt (PWM) helyett tiszta egyenfeszültséget kap, és az ECU boldog lesz kisebb fogyasztással is. Egy jó LED "izzóra" nincs hatással, hogy így vagy úgy hajtják.

Előzmény: jacksly (81229)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81233

erre a rendszam ledre a 17 euro szallitassal jo ar vajon?

http://skoda-acc.com/OEM%20Skoda%20LED%20License%20Plate%20Light%20SET%20000052110

Előzmény: (M)Ákos (81228)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81232

mondjuk az meg sanszos, hogy szar a lotyi, metanol/desztillalt viz okozhat jelproblemat mas forumok szerint

Előzmény: TyggeR (81231)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81231

hibakodja ennek a bibinek nincs, szupppi :) meglatjuk, a szerviz kitalalja-e

Előzmény: TyggeR (81227)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81230

A belső térképolvasó lámpába nekem ezek a LED-ek váltak be (a melegfehér verzió, sok hidegfehéret próbáltam, de belső világításnak szerintem jobb a melegfehér, a hidegfehér túl barátságtalan).

Természetesen vehetsz bármilyet, ami tetszik. Egy dologra kell figyelni, a LED fényforrás teljes hossza nem lehet több, mint 30 mm, mert ha hosszabb, akkor nem tudod visszapattintani a lámpa takaróbúráját, mert a LED nem engedi a helyére menni (ez igaz elöl és hátul egyaránt).

Nekem Ákos autójától eltérően 5 ajtós kivitelű van, én raktam bele a beépített lámpatestek LED-esítésén felül a két oldalra LED szalagot is, így egyenletesebb lett a fény a csomagtartóban.

Előzmény: jacksly (81226)
jacksly Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81229

Köszi szépen Ákos a kimerítő választ, ez jól hangzik!

Hasonló LED-em van 2 db (csak az 2 oldalas, holnap tolok fel róla képet, azon gyárilag van is zsugorfólia),  a csomagtartó világításba és a rendszámtábla világításba is belepróbáltam már korábban, de nem volt tartós megoldás, hol érintkezik, hol nem. Mondjuk VCDS-es LED-re állítást nem csináltam, mert a VCDS kábelt még csak ma rendeltem meg (szóval kb. 3-4 hét múlva fog csak megérkezni), lehet ez volt a baj...

Ez Rapid cucc tök jól néz ki, asszem benevezek kettőre... :-) Ez csomagtérbe is jó, nem? Oda ugyanaz a foglalat van.

Hátsó irányjelzőre és tolatólámpára is vannak bevált (gyárinál erősebb) dolgaim, ha érdekel.  Igen, érdekel! ;-) Köszi!

Előzmény: (M)Ákos (81228)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 1 81228

Bevált LED a csomagtér világításba, éppen belefér, utólagos zsugorcső ajánlott az elektronikára, mert nagyon közel kerül a feszültség alatt lévő fém izzótartóhoz.

Igazából berakhatod rendszámtábla világításnak is (oda könnyen befér), de erre a célra tényleg brutál fényes, légyszi festegess le 1-2 ledet alkoholos filccel. :)

A csomagtérben némi szivárványosodásra számítani lehet. A lábtér lámpáknál ezt úgy oldottam meg, hogy 30-as vásznon lecsiszoltam a lámpák prizmaszerű felületét, a csomagtérben lesz.rom. :)

A fényerőt minimum ötszörösre saccolom, de lehet hogy keveset mondtam... A színe szép 5000K, nem hülye kékes. Az összes fény oda megy, ahova kell, mivel 1 oldalas. CC driver van rajta, ami vigyáz a ledekre.

Elvileg lábtérvilágításba is befér, de oda is túl világos lesz. És minél erősebb LED kerül bele, annál nehezebben szabályozható (pl. 10%-on is túl erős lesz vezetés közben).

LED festegetés helyett VCDS-el is le lehet venni a fényerőket a lábtérben és a rendszámtáblánál, ez mondjuk elegánsabb megoldás. :D

Akár az ajtó figyelmeztető lámpákba is mehet, de oda pirosat illik venni (a fehérrel sem vészes, de kicsit narancsos lesz a fény).

Térképolvasó lámpákba ezt venném, ha vennék (nem foglalkoztam velük, nem használom őket). Ennek a 36 ledes (hosszabb) változata funkcionál nekem helyzetjelzőként. Vigyázat, a térképolvasókba csak ilyen rövidebb LED fér be!

Hátsó irányjelzőre és tolatólámpára is vannak bevált (gyárinál erősebb) dolgaim, ha érdekel. Ezeknél pl. kódolás se kell (elfogadja őket az ECU), de a rendszámtábla világításnál nem úszod meg.

Apropó, ha megelégszel a gyári fényerővel, akkor a Rapid ledes rendszámtábla világítása nem drága, és passzol bele. Az O3 FL gyári ledes lámpája azt hiszem, jóval drágább.

Briskoda VCDS kódolós topic, ott találod a rendszámtábla ledre átállítását is.

Előzmény: jacksly (81226)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81227

tiszta szerencse, hogy holnap megyek a szervizbe (bár a rohadt kuplung az utóbbi napokban nem kattog, talán a hideg miatt, tököm tudja), mert most belefutottam egy olyanba, hogy beragadt a mosófolyadékot feltölteni üzenet. reggel felvillant, hazaérés után teletöltöttem, ehhez képest azóta is folyamatosan minden indításnál jelez

szeretem az ilyen hibákat, remélem, lesz rá gyors megoldás holnap

jacksly Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81226

Sziasztok,

2014-es 1.4 Octavia kombim belső- és rendszámtábla világításait szeretném lecserélni LEDesre.

Milyen LEDet ajánlotok, ami kellőképpen erős is, és jó is?

(Nem baj, ha eBay, Aliexpress, akármi, külföldi beszerzés, nem okoz gondot, sőt, még olcsóbb is gondolom, mit itthonról...)

Illetve olvastam itt korábban, hogy VCDS-ben át kell valahol állítani LED-es világításra ilyenkor... az erre is vonatkozik, vagy csak a tompított LEDes világítás esetén? Ha igen, VCDS-ben hol?

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.:  jacksly

-Yasin- Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81225

Nekem meggyőződésem, hogy az 50 literes katalógusadat ellenére 55 literes a tank.

Ez nem új dolog, az O2 tankja is papíron 52 liter, de én gyakran tankolok bele 55-56 litereket, a rekordom 58,5 liter, és még akkor is ment, bár már 0 litert írt a maradék gázolajra. Szerintem 60 liter a teljes kapacitása, teljes kifogyásig nem merem leüríteni, félek más gondot is okozna.

-Y-

Előzmény: Blackslac (81223)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81224

Az én dízelem egyértelműen sokkal óvatosabbra van állítva. 50 litert csak akkor tudok tankolni, ha a "0" után elhasználok még kb. 4 litert.

Egyébként "meg is púpozom" mindig, 3-3.5 liter még belemegy kattanás után. Kicsit türelemjáték, de nekem megéri a plusz hatótávot. :)

Előzmény: TyggeR (81217)
Blackslac Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81223

Ugye OIII-ról beszélünk?

Nekem meggyőződésem, hogy az 50 literes katalógusadat ellenére 55 literes a tank. Rendszeresen 51-52 litereket tankolok, az eddigi legnagyobb mennyiség 54,69 liter (!) volt.

Egyszer feljegyeztem, hogy miután nullára váltott a "még megtehető út", még mentem 49 km-t, és akkor tankoltam 53,78 litert.

A mutató ekkor már negatívba hajlik :) Azt gondolom, hogy a Skoda ezzel presszionál, hogy soha ne fogyasszam ki teljesen a tankot - ami általában javasolt is a tank alján esetlegesen összegyűlő szmötyi és víz miatt.

Előzmény: timla (81218)
timla Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81222

Igen, át is verhettek, de legalabb 50%-ban azon a Shell kuton tankolok. Plusz a BC 6,9-et számolt fogyasztásra a tankolás  alapjan pedig 6,8 jött ki.

Előzmény: TyggeR (81221)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81221

mondjuk ez kijöhet úgy is, hogy hm, nem volt pontosra kalibrálva a kútfej :) 

Előzmény: timla (81219)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.03 0 0 81220

Akkor nálad is kb. 1.5 l volt a tévedés, ennyi belefér szerintem. És jó irányba téved. :)

Előzmény: timla (81219)
timla Creative Commons License 2018.01.02 0 0 81219

Megtalaltam róla a fotót, 10 km volt még a tankban az autó szerint.

Előzmény: timla (81218)
timla Creative Commons License 2018.01.02 0 0 81218

Én már tankoltam bele 50,11 litert. Nem emlékszem, hogy mennyi volt még hátra a BC szerint, de biztosan több mint nulla.

Előzmény: TyggeR (81217)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.02 0 0 81217

hm, hetvegen mi is pont elmentunk 0 km-ig, es az 50 literes tankba be is ment 48,4 liter :) necces...

Előzmény: (M)Ákos (81216)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.02 0 0 81216

Szuper, viszont arról nincs infóm/tapasztalatom, amit kérdezel.

Nem kapcsoltam be ezt a funkciót, mert nekem teljesen haszontalan lenne, meg egyébként is azt írják mindenhol, hogy elég pontatlan.

Azt viszont kitapasztaltam, hogy a "0 km" után van még min. 5 liter a tankban, legalábbis a 2.0 TDI kombiban. Erről jut eszembe, a szintjelzőt is lehet állítani, de azzal végképp nem foglalkoztam.

Előzmény: Zsolt Csépke (81215)
Zsolt Csépke Creative Commons License 2018.01.02 0 0 81215

Köszönöm Ákos megoldódott  :)

Még egy kérdés,a kijelzőn engedélyeztem az üzemanyag mennyiség fogyását de újratankolás vagy km reset után eltűnik.Erre valami megoldás létezik ? Köszi.

Előzmény: (M)Ákos (81205)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.01.02 0 0 81214

Akkor ez a szabad rablás kategóriája.

Persze tudom, hogy ezt nem bekerülési költség alapon kell megközelíteni, hanem olyan alapon, hogy aki aktiváltatja a SmartLinket, az szinte biztosan nem vesz gyári navigációt. Tehát a SmartLink a gyári navigáció vevőit viszi el, a navigáció eladásában jelentkező bevételkiesést kell a SmartLink eladásából kompenzálni.

Előzmény: TyggeR (81210)
Tetra79 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 81213

Köszönöm az infókat! Megpróbálom a héten kiszedni! :)

Előzmény: (M)Ákos (81161)
skoda octiii Creative Commons License 2018.01.02 0 0 81212

Szia.

Nem tudom pontosan mi az EGR szelep baja, állítólag néha a tisztítás is segíthet. Kb 2 éve nekem is tönkre ment az EGR és a tisztítás nem segített, így kapott újat.

Előzmény: Ottó Biky (81162)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81211

hm, erdekes, a smartlink kipipalasa mar tenyleg nem hozza fel, hogy bolerot legalabb valasztani kell. de 54e az ara jelenleg, szoval ennyi lesz utolag is

Előzmény: Pierr_Kardán (81209)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81210

utolag is ugyanannyit kernek erte, amennyiert a konfiguratorban szerepel, mar ennyi az ara sajnos

Előzmény: Pierr_Kardán (81208)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81209
Előzmény: TyggeR (81207)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81208

50 ezer Ft az aktiválása? Az nem semmi...

Amikor 2015-ben vettem az autót, akkor kicsivel több, mint 20 eFt lett volna ez a funkció, ha gyárilag rendelem.

Azt megértem, hogy mondjuk egy vonóhorog utólagos beépítése lényegesen többe kerül, mintha gyárilag kérte volna az ember, mert az autót szét kell bombázni a beszereléshez, de egy kód aktiválása miért kerül kétszer többe utólag Magyarországon elvégezve, mint a gyártás során Csehországban???

Előzmény: TyggeR (81201)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81207

nala nem lehet. legalabb bolero radio kell hozza

Előzmény: mozo01 (81206)
mozo01 Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81206

Lehet. Pénzért megcsinálja a Skoda. Írj nekik emailt.

Előzmény: decybel (81198)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81205

A két lámpa egy csatornán van, tehát elvileg párhuzamosan vannak kötve. LED-re állítva a maradék 1 db 5W izzóval se kéne szólnia.

Áh, van egy tippem. Be kell menni az autó menüjébe, és nyomni egy gyári beállítást a világításra. Ez csinál egy soft reset-et az elektronikán, és megnyugszik. Ha újabb VCDS-etek van, akkor a kódolás előtt be lehet pipálni a Soft Reset opciót, az eredmény ugyanaz.

(Kb. 1,5 órát csesztem el anno a rendszámtábla világítás ledesítésével, hiába programoztam led-re, csak ott virított a figyelmeztető lámpa a műszerfalon. Később olvastam a resetelésről...)

Előzmény: Zsolt Csépke (81204)
Zsolt Csépke Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81204

Köszönöm válaszod. vcds-el ledre átállitva azzal semmi gond de ugye ez egyik rendszámtábla világitást kivettem és ezért reklamál,ezt hogy lehet kiiktatni ?

Előzmény: (M)Ákos (81200)
decybel Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81203

Köszi.

Ez nem jó hír.

Előzmény: TyggeR (81201)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81202

koszi, kiprobalom majd. 4-en megyek a szervizbe, holnap rajuk telefonalok, hogy a tomitescsere mennyire lehet amugy idoigenyes

Előzmény: (M)Ákos (81195)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81201

erre a radiora nem lehet, smartlinket raadasul csak markaszerviz tud aktivalni, ez nem olyan funkcio, mint sok masik

(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81200

VCDS megoldja, át kell állítani a világítást LED opcióra, úgy kisebb áramfelvétellel is megelégszik az ECU.

Lehet még kísérletezni (hűtőbordás) terhelő ellenállásokkal, de az nem a legjobb megoldás. Ráadásul a rendszámtábla világításra nagyon háklis az elektronika, ún. canbus-os LED izzókkal is sokan felsültek már.

AliExpress-ről tudsz olcsó VCDS kábelt rendelni, min. egy 16.8-as kéne.

Előzmény: Zsolt Csépke (81196)
Realtukko Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81199
decybel Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81198

Sziasztok.

O3 2017 FL Swing rádióra utólag fel lehet telepíteni a Smartlink funkciót, vagy csak engedélyezni kell ?

Bakter27 Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81197

Üdv!

Én a múlt hónapban jártam úgy, hogy nyitottam fel a csomagtartót és folyt ki az ajtóból a víz és a szőnyegen is volt belőle.

A hátsó ablak törlő motor tengelye ami ugye egyben a vízszállító cső is, a vége ami a műanyag házba csatlakozik teljesen el volt rohadva. És ott nyomta ki a vizet amit az ajtó bevezetett a csomagtérbe.

Azt nézd meg minden képen.

Én le vettem a csomagtér műanyag borítását (elég trükkös volt :)), és be nyúltam a zárhoz meg nyomni a mikrókapcsolót mintha le lenne csukva a csomagtér ajtó (nyitott ajtóval nem csinál semmit) és az asszonyt meg kértem indítsa el a hátsó mosót. Hát órán száján jött a víz. Tengely "csere" (Kapott egy perselyt :)) után a hiba megszűnt.

B.Ú.É.K

Előzmény: huntiti (81171)
Zsolt Csépke Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81196

Sziasztok,

2015-ös Skoda octaviaba szereltem a jobb oldali rendszámtábla világitás helyére egy tolató kamerát...

Most visszont reklamál hogy kiégett.Hogy lehet letiltani ?

Köszönöm

(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81195

Ha a tömítések ragadnak oda, próbálj meg egy szappanos vizes mosást az érintkező felületeket is beleértve.

Lehet, hogy az autókozmetikában bekenték valamivel, amit nem szabad.

Nekem ilyen beragadás nem volt, helyette nyáron recsegés szokott előfordulni (padkára felállás és társai közben), a lemosás mindig segít.

Elvileg nem szabad bekenni semmivel a gumikat, gyárilag van valami tapadásgátló réteg rajtuk.

Előzmény: TyggeR (81193)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81194

(labmosas termeszetesen adott, de eddig nem zavart annyira)

Előzmény: TyggeR (81193)
TyggeR Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81193

es ha nagyon hidegben beragadnak az ajtok, az is tomitescsere?

Előzmény: (M)Ákos (81192)
(M)Ákos Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81192

Ismert probléma, létezik már módosított tömítés, C végű cikkszámmal (amíg nem volt, extra lukakat vágtak rajta).

Az én 2014-esem is tartja a vizet, de az utastérbe még soha nem folyt be.

Cseréltesd ki gariban, elvileg nem problémázhatnak rajta.

Briskoda topic (cikkszámok pl. a 7. oldalon)

Előzmény: Pierr_Kardán (81188)
MZ/Y Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81191

Ne viccelj már, hogy lenne elfogadható dolog? Ezzel még a szerviz sem fog bepróbálkozni.

Octi19 Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81190

Boldog Újévet minden kedves topiklakónak!

Meg kellene nézni, hogy hol enged a tömítés. lehet hogy elég lenne vékonyan bekenni a kédert valami púderszerűséggel és ahol lemosódik ott a gond.

...de ha ez egy 2015-ös autó akkor még garanciában kellene megnézetni a dolgot.

Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81189

Bocsánat, BUÉK mindenkinek !!!!

Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.01.01 0 0 81188

Szintén víz probléma. Kezdem unni, hogy mostanában minden esős napon ez a látvány fogad mindkét első ajtó kinyitásakor (O3, 2015-os vétel)

A küszöb mellett korábban is felgyűlt a víz esős időben, de mostanában akkora árvíz van a küszöbnél, hogy a víz befolyik az utastérbe.

Tudnak ezen segíteni a szervizben, vagy el kell fogadni, hogy ez ilyen és a csak gumiszigetelés kivágásával lehet szabad kifolyás engedni a víznek?

Totti100 Creative Commons License 2017.12.31 0 0 81187

Hát ha valami kattogott, pattant akkor ott gond van. Most hogy szétszedtem, közelről hallgatva is csak a motorok halk zúgását lehetett hallani, mikor minden rendben volt már a kalibrációval. Akkor kattogott-pattant, mikor a fogasíveket nem jó helyzetbe kapcsoltam össze, és átugrottak egymáson. Az hogy most jó, lehet attól is, hogy a most megfelelő helyzetben álltak meg a lapátok. Nálam pont a "hideg" oldalon állt meg, ezért is vettem észre.

Egy ismerős Passatja ugyan ezt produkálta, hidegebbet nyomott az utasoldalra, a szervíz elküldte, hogy semmi baja az autónak, ez ilyen volt mindíg is...Nagyon nem hajtotta a hibát, mert két hét múlva cserélték az autót, céges volt. Én kipróbálnám manuális üzemben mindenhol a min-max. hőmérsékletet tudja-e külön-külön. Ha egyformán megy a jobb-bal oldal, akkor minden rendben van. Ha nem, be lehet mutatni a hibát a szervíznek. :)

Előzmény: timla (81185)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81186

Nekem 4 éves korában a hátsó ablaktörlő tengelyénél lévő tömítés adta meg magát.

Úgy vettem észre, hogy kocsimosás után felnyitottam a csomagtér fedelet és a hátsó szélvédő aljáról elkezdett folyni egy csíkban a víz a teteje felé - de a belső oldalon!

Teszteld le te is így!

Szerintem simán előfordulhat, hogy befolyik a csomagtér ajtóba és szépen a zár mellett lemegy a fenéklemezre.

Előzmény: huntiti (81171)
timla Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81185

Az enyem 2014-es szintén 1.2-es. Nalam az utas oldalra fuj sokkal huvosebbet. Januarban viszem szervizbe, ket napot igertek javitasra. Parszor megcsinaltam a kalibraciot. Eleinte kattogott, aztan az utolso alkalommal pattant egy nagyot es azota mintha jo lenne.

Előzmény: (M)Ákos (81184)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81184

Esetleg nézelődj a lábtéri befúvók környékén, hátha ott köpött ki valamit, és megtalálod.

Előzmény: Dorosz72 (81183)
Dorosz72 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81183

Sziasztok!

Szintén Climatronic téma. 

Az autó akárcsak Totti100 kollégáé O3, 1.2 TSI, 2003-as.

A Climatronic működése közben több alkalommal is kattogott, ropogott kb. 10-20 másodpercekig. Az esetek között összefüggést nem találtam.

Csináltam két kalibrációt, mindkettőnek a legvégén furcsa recsegés, ropogás volt hallható. A harmadiknak szintén a végén a ropogás után egy olyan hang, amit ahhoz tudok hasonlítani, mint amikor a ventilátor lapátai kidobnak valami apró, idegen tárgyat pl. egy csavaranyát, ami azután a lendulettől még pár másodpercig ide-oda csapódik a műanyag alkatrèszeken. 

Ez a hang mintha a sebváltó-box alól jött volna.

A negyedik reset már teljesen csendben zajlott, és azóta működés közben sincs rendellenes hang (kb. Azóta 150 km).

Ennek ellenére azért azt nem mondanám, hogy teljesen nyugodt vagyok a jövőt illetően.

(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81182

O3 bi-xenon / O3 FL LED összehasonlító teszt: https://www.youtube.com/watch?v=sExYyQN8hyA

(A ködlámpás résznél figyelembe kell venni, hogy RS szerepel a videóban, aminek ledes a ködlámpája is.)

(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81181

Örülök, hogy sikerült (részben) megjavítanod. Én meghagyom ezt az örömöt a szerviznek, szerencsére az enyém céges verda.

Előzmény: Totti100 (81180)
Totti100 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81180

Így van összerakva. Bele van pattintva a motorba és ez hajt egy fogasívet, ami szerintem a lapátokat mozgatja. kalibrációt megcsináltam, működik a fűtés.  A lapátmozgató fogasívet többször áttekertem, szorulást nem éreztem. Valamiért szétesett, úgyhogy előbb-utóbb csere lesz. Remélem kapható külön is.

Előzmény: (M)Ákos (81179)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81179

Hoppácska, ez a fogasív, ami a terelőlapátot mozgatja..?

Ha úgy is egyszerűen ki tudod szedni, próbáld ki, hogy kézzel könnyen tudod-e mozgatni azt, amit ez mozgatna. Lehet, hogy szorul a terelőlapát, és azért rúgta le? Csak egy tipp.

Nekem a bal oldalon egyértelműen szorult a lapát (kézzel megmozgatva a végállások között jobb lett), az én esetemben maga a motor rúgta szét magát, belátni a fogaskerekekhez. A következő szerviznél megcsináltatom, lesz öröm a cégnél, amikor meglátják a számlát. A középső terelő akadozása miatt szerintem műszerfal kiszerelés lesz.....

Robbantott rajzokat itt találsz, valahol csak meglesz. Fogalmam sincs, hogy van rögzítve ez a fogasív, vagy hogy lehet-e maszekolni rajta valamit. Meg, hogy kapható-e külön (nem csodálkoznék, ha nem).

Ha sikerül összeraknod a dolgokat, a kalibrációt mindenképp futtasd le, akár többször is.

Előzmény: Totti100 (81178)
Totti100 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81178

Köszönöm még egyszer a segítséget. A kesztyűtartó alatt lebontottam, a képen lévő alkatrész esett ki. Visszaraktam a helyére, törést nem láttam rajta, de elég könnyen kiugrik a helyéről. Deformálódhatott? Ezt külön meglehet venni, vagy a motorral egyben van?

Előzmény: (M)Ákos (81177)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81177

...azt még érdemes lenne megnézni, hogy a hőmérséklet állítására mozdul-e a jobbos állító motor. Sajna valamennyit biztos bontani kell hozzá. Az alsó burkolatot levenném a kesztyűtartó alól, hátha belátni oda (a balost látni a kormány alatt).

Előzmény: (M)Ákos (81176)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81176

Keress a "temperature sender" kifejezésre a klímás doksiban.

Úgy látom, 2 érzékelő van az oldalsó műszerfali befúvókban (ezeket látod is, ha benézel) + 1 érzékelő van a lábtér levegő csatornában (érdekes, azt gondoltam volna, hogy ebből is van jobb-bal).

Szerintem ki lehetne olvasni VCDS-el, hogy mit érzékelnek, hátha ott van a baj.

Előzmény: Totti100 (81174)
Dragan1 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81175

Kopogó hang nem is fog ,mert mehanikai hiba ,kiszáradt egy műanyag forgó alkatrész ,olajozni kell ,tipus hiba.Műszerfal középpen ventillátor lapát vagy a terelő az.

Előzmény: Roll-80 (81170)
Totti100 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81174

Köszönöm a segítséget, a kalibrációt megcsináltam, de nem változott semmi. Fura zajok sem voltak. A hőmérsékletet hogy figyeli a kétzónás ? Külön érzékelői vannak?

Előzmény: (M)Ákos (81172)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81173

...és a Body Work (353. oldaltól)... 351. oldaltól

Előzmény: (M)Ákos (81172)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81172

Talán a jobb oldali hőmérséklet szabályzó motorral lehet a baj. Szerintem első körben próbálj meg egy kalibrációt, és fülelj a (furcsa) zajokra.

Hibakód olvasás se lenne hülyeség, mert ha megszorult az állítómotor, nagy eséllyel nyoma lenne.

Itt találod az O3 javítási útmutatókat. Ha jól látom, akkor a Heating, Air Conditioning (109. oldaltól) és a Body Work (353. oldaltól) érdekesek számodra, amennyiben az állítómotorral van baj. Ha jól látom, kesztyűtartó ki, és hozzáférhető.

Úgy tűnik, a Climatronic nem egy sikerszéria az O3-ban. Nekem a bal oldali hőmérséklet állító motor esett szét félig durva kerregések közepette (190e km előtt kicsivel), a középső befúvó terelőlapátja is hallhatóan akadozik (150e körül kezdte). A hőmérséklet állító motorra volt/van hibakódom.

Előzmény: Totti100 (81169)
huntiti Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81171

Sziasztok. Octavia 2 2006-os.Azt vettem észre hogy a pótkeréknél áll a víz.Megnéztem a csomagtér gumikéderét de nem látok szakadást rajta.Valaki találkozott ilyennel?

Roll-80 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81170

Hát úgy vélem működik minden,semmi különöset nem tapasztalok,és 2-3 szor meg csináltam a resetet ...hát nem tűnt el a kopogó hang .

De majd próbálgatom hátha beáll ....

Előzmény: Roll-80 (81128)
Totti100 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 81169

Sziasztok.

Octavia 3, 2013-as, 1,2 TSI, Climatronic. A jobb oldalon nincs fűtés, nem változik a levegő hőmérséklete, hiába tekerem fel a hőfokot. Gondolom valamelyik motor adta meg magát. Rajzot nem tud valaki hozzá? Cseréhez ki kell venni a műszerfalat?

www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81168

Ennyit találtam, plusz az alábbiakat:

A motorvezérlő utasítja a nagy ventilátorba épített ventilátor vezérlőt ami kapcsolja a kicsi ventilátort is ha szükséges.

A hűtőfolyadék hőmérsékletét a 17-es számú alkatrész méri.

Relét nem fogsz találni - szerintem. Van kb. 2 db biztosíték (10A a venti vezérlőhöz, 50A a nagy ventilátorhoz - ez a tápja mindkét ventinek) ami kapcsolódik még a rendszerhez és ennyi. Relézve a motorvezérlő van meg egyéb, más eszközöknek is tápot adó vonalak.

Ez a privát véleményem, és nem vagyok szerelő.

Előzmény: www.octinfo.com (81166)
MZ/Y Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81167

Értem, amit mondasz, de a gyakorlat azt mutatja, hogy nagy mínuszokban is leviszi a párát, ha benyomjuk a klímát. De majd tesztelem télen.

Azóta beugrott, hogy nagy esőben is szenvedtünk, az ablak tetejéről nem tudta leszárítani a párát. Addig eljutottam, hogy pollen-szűrő, de az a hülye lyuk már nem jutott eszembe. :(

Előzmény: www.octinfo.com (81164)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81166

EZT nézd meg!

Előzmény: lakkmen (81134)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81165

Találkoztam én is azzal az oldallal, még azt is tudta, hogy rendeltem gyári textil szőnyeget az autóhoz. Megmondta a gyártás pontos napját is. Nyilvánvalóan gyári adatbázisból dolgozott.

Előzmény: Syracusa (81157)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81164

Az 5 fok nem klíma vezérlés függő hanem fizika. Lefagyna az elpárologtató (ha jól emlékszem) ha 5 fokos külső hőmérséklet alatt is bekapcsolna a rendszer.

Nekem is manuális van (félautomata, de majdnem manuális, mert csak egyetlen beltéri hőérzékelő alapján próbálja tartani a beállított hőmérsékletet nagyjából sikertelenül), 5 fok alatt nem csinál semmit, csak világít a visszajelző lámpa a gombon.

Előzmény: MZ/Y (81153)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81163

Silver line akciós modell a Favoritból volt. :)))

Előzmény: Octi19 (81156)
Ottó Biky Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81162

Sziasztok! EGR szelep hibát ir a hibakód alapján. Szerintetek érdemes-e próbálkozni a tisztitásával ( Adalék?), vagy inkább tegyek bele újjat. Esetleg érdemes a kivétel után tisztítani és visszatenni a sajátját? A gép 1,6 CRTDI  2011-s Oktavia Combi.

(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81161

Biztos nem normális. :)

Az enyémet zörgésmentesítés miatt kiszedtem, íme néhány kép. Lehet, hogy nálad kilazult és kibillent az alsó rész? Kivenni felülről ilyenekkel tudod (nekem egyszerre hármat kellett bevetnem), vagy leszeded az ajtóbehúzó alsó részét (megrántod az utastér felé), és csavarhúzókkal kitolod a kapcsolót alulról.

A szíjjal kapcsolatban nézz körül itt.

Előzmény: Tetra79 (81160)
Tetra79 Creative Commons License 2017.12.29 0 0 81160

Sziasztok!

Octavia 3-ban (4 éves) a vezető oldali ablakemelők megadták magukat. Lötyög mindegyik gomb. Ez normális? :) Ilyennel még sosem találkoztam egy autónál sem.

Illetve valaki meg tudná mondani, hogy milyen időközönként kell vezérmű szíjat cserélni? 1.4 TSI, 140Le, CHPA

Köszönöm!

Dragan1 Creative Commons License 2017.12.29 0 1 81159

Nekem ez az oldal az utóbbi 3 autómnál még valós km óra állást is hozott ,dokumentált fényképekkel....Franciából,hollandból,Belgiumból behozott autóknál szinte mindig talál km óra állást.

Asszony bmw-jéhez is hozott az viszont Osztrákoktól hoztam ,csak kiváncsiságból chekkoltam és stimmelt 3000 ft semmi érte.

Előzmény: hrabci (81158)
hrabci Creative Commons License 2017.12.28 0 0 81158

Van egy autodna.hu oldal, kb. két ropi, ha jól emlékszem...

Előzmény: Nagyi17 (81145)
Syracusa Creative Commons License 2017.12.28 0 0 81157

Pár éve egy román oldalon volt teljes PR lista és gyártási-eladási adatok alvázszám alapján, de csúnya per lett belőle és már nem érhető el sehol ilyesmi. Anno az FI-hez ki is nyomtattam, még az elsősegélycsomag összetétele is benne volt, meg a gyári olajfeltöltés márkája, ilyesmik. Most csak a PR kódlistát lehet bepötyögni egyenként, ha valamit részletesebben is tudni akar az ember.

Előzmény: Nagyi17 (81154)
Octi19 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 81156

Octinfo honlapján is van VIN dekóder, de az alvázszámban (avagy VIN-ben) csak az alapfelszereltséget kódolják (többek között) és ez a címkén is rajta van egy  betűs kóddal.

Egyébként ezen szinte minden rajta van, úgy mint VIN, motorkód, váltókód, színkód, az összes felszereltségi (PR) kód amik olyasmiket is kódolnak, hogy milyen fékrendszer, motor környezetvédelmi osztály, futóműkialakítás stb... van gyárilag az autóban. (ne egészen olyasmire számíts mint egy extralista, hanem annál gyakorlatiasabb megnevezésekre, de ott lesz minden!)

Szerintem teljes felszereltségi listát mindenféle fantázianevekkel egy kereskedésben tudnak majd adni. (egyébként nem rémlik sem az alu- sem a silver-line, mint felszereltség.

Előzmény: Nagyi17 (81148)
skt15 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 81155

Hibatárolót olvastasd ki

Előzmény: Ottó Biky (81143)
Nagyi17 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 81154

Ne haragudj,de pont a tippelgetèseket szeretnèm kizárni,ès biztosra tudni,hogy pl mièrt nem a gyári skodás van ott... Tesóm már így vette ès èrdekel,hogy van-e jelentősège vagy csak egyszerű küszöbvèdő.

Előzmény: Eszementszergej (81152)
MZ/Y Creative Commons License 2017.12.28 0 0 81153

Manuális klíma, szerintem ennél nincs ilyen 5 fokos mizéria (sőt, szinte biztos, mindig a klímával takarítjuk a párát), viszont hihetetlen, hogy így telibe trafáltad látatlanban. :) Azt a dugót egy "szerelő" eltökítette, akkor hirtelen leragasztottam, aztán jól elfelejtettem venni. Pár hete leesett a ragasztó, de továbbra is kimaradt a pótlás, pedig tervben volt, csak az a fránya memória... Holnap pótlom.

Kósz, hibátlan diagnózis. :)

Előzmény: nohab (81149)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.28 0 0 81152

Csak egy tipp, kuszobvedo. De aztán lehet h extrákat is jelent.

Előzmény: Nagyi17 (81148)
nohab Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81151

Autópályán a fogyasztás és a zajkomfort az 1.6-os Octaviáknál 110-ig kellemes. Lehet vele 140-nel is menni, csak 4000 felett fog pörögni és 9 felett fog fogyasztani (akkor amikor 140 felett mész, átlagban nyilván attól függ, hogy mennyi az ilyen szakasz, nekem egyszer német pályán 9,9 is összejött, mert siettem és a terep alkalmas volt erre).

Ha szinte kizárólag ezekre az utakra kell autó, akkor benzinesből - MZ/Y kollégához csatlakozva - csak 6 sebességest érdemes.

Előzmény: giornalista (81126)
nohab Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81150

Illetve mondja már meg valaki h ha rückwerz-be kapcsolok miért állítja belső keringetésre mind az Octi mind a Fabia a levegő beáramlást?

A mögöttes gondolatmenetet megírták a topiclakók. Én az ilyen fícsörök 90%át kifejezetten utálom, de kikapcsolhatatlanok.

Előzmény: Eszementszergej (81107)
nohab Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81149

O I-nél mire érdemes gondolni, ha lassan viszi le a klíma a párát a szélvédőről?

tipp: a jobbkormányos verzió ablaktörlőkarjának a ledugózása a pollenszűrő felett van, ha ott befolyik a víz, akkor a pollenszűrőbe folyik, az segít a párásításban. Bár ez a klímával nincs összefüggésben - viszont 5°C alatt a klímád nem kapcsol be.

Előzmény: MZ/Y (81104)
Nagyi17 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81148

Van a küszöbömön egy "alu-line" (vagy silver line már nem rèmlik holnap megnèzem :)) felirat,ès kíváncsi lennèk,hogy ez valami extra-e vagy sem. Ilketve,hogy ezen kívül mèg mik vannak,amiről nem tudok. Bmw-nèl volt vin dekóder vagy mi ès ott alvázszám alapján meg tudtam nèzni,de majd utánanèzek a papíroknak,hátha kiderül valami. Köszi a segítsèget!

Előzmény: Octi19 (81147)
Octi19 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81147

ott olyat talán nem, de a felszereltségi (PR) kódok alapján amik a csomagtartóba ragasztott tenyérnyi címkén és a szervizfüzetben található ugyanolyanon vannak megtudható, hogy mik vannak benne.

Előzmény: BBéci (81146)
BBéci Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81146

Topiktársunk, octinfo oldala. :-)

Előzmény: Nagyi17 (81145)
Nagyi17 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81145

Szoasztok. Tudtok olyan oldalt linkelni,ahol le tudom kerdezni az auto felszereltsègèt alvázszám alapján? Köszi

BBéci Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81144

Rejtett rakodórekesz a neve, vagy valami nagyon hasonló. Negyven egynéhány ezer forintos extra, sokáig gondolkoztam, megrendeljem-e. Sajnos nem tettem, pedig elférne alatta minden apróság, ami most az oldalsó rekeszekben van, plusz a laptoptáskám és a kormányzár. No meg az autóhifi erősítője is, de akkor be kellene építeni két ventilátort.

Előzmény: Eszementszergej (81140)
Ottó Biky Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81143

Sziasztok! Adott egy 2011-s 1,6 CRTDI-s Octávia. Az autópályán 130-s tempónál a vezérlés takarékra állította a gépet (2500 fordulat/ 100-stempó). a műszerfalon villogott az előizzítást jelző lámpa. Motorleállítás után, a lámpa elaludt, a vezérlés is vissza ált. Mi lehetett az oka szerintetek?

MZ/Y Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81142

Pár éve itt, a fórumon is volt egy olvtárs, aki ilyenben utazott.

Csak azért emlékszem, mert én lektoráltam a weboldalát. :)

Előzmény: Eszementszergej (81139)
lakkmen Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81141

Sziasztok!Segítségeteket kérem!Skoda octavia 1.4 2005-ös autóm van és megtudnátok e mondani hogy hol van a hűtőventilátor vezérlő reléje??Segítségeteket köszönöm!

Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81140

Nálam ilyen a kombiban a csomagtér. Kivenni nem volt kedvem de olyat már mindenki látott 

Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81139

Nem tudom.mi a hivatalos neve és h a limuzinba is létezik e ilyen. De majd lefotózom mindjárt.

Mas:

A facebook-on tálaltam egy oldalt aki Škodahoz gyárt méretpontos gumi és szövet szőnyegeket. Hat ha valakit érint, belinkelem ha nem baj. Nem én vagyok a cegtulaj és semmi kozom hozzájuk (sajnos :) ) 

https://www.facebook.com/tritexautoszonyeg/

Előzmény: Törölt nick (81138)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81138

Ez kiegészítés működik limuzinban is? Vagy akkor már nagyon kicsi fölötte a hely? Hol lehet ezt kapni? Meg mi a neve?

Lábfüggő? Hajaj... meg nagyon kell figyelni. De én inkább kényelmes vagyok, minthogy annyira odafigyeljek. :)

Előzmény: Eszementszergej (81137)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81137

Egy apró kiegészítés ehhez. Nekem kombi van és a csomagtérben nekem van egy kiegészítő, dupla fenekű lesz tőle a csomagter és így a csomagtérajtó "küszöb " szintjére emeli az egész csomagteret. Nagyon praktikus cucc, ha kell fel lehet hajtani és így félig mely, félig emelt a csomagter padozata. Emellett vannak háló horgok ahova le lehet kötni a csomagokat. Ha pedig a teljes csomagterre van szükségem felhajtható, illetve 2 egyszeru mozdulattal kivehető a csomagtartóból. 

Nekem O2 2006 2.0 pdtdi dsg van. 140km-en, 31es főút, 4es út, M0 vagy Budapesten át (ha nincs nagy forgalom) és M1 Tatáig télen 5.2 l/100km nyáron 4.5-4.8 l/100 fogyasztással jön ki nekem, óra szerinti 135-140km/h -s tempóval. Mint látszik én nem a versenyző típusú vezető vagyok. A fogyasztás nagyon labfuggo! 

Előzmény: Törölt nick (81127)
Marceee222 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81136

Sziasztok! Climatronic vezérlő panelt kell cserélnem. A ülésfűtés kapcsolóval szerelt változat beszerelhető, azon kívül hogy nincs ülésfűtésem, nem okoz semmi hibajelenséget? (nem találok más fajtát most jelenleg a neten, ellenben ha valakinek van eladó, szívesen megvenném)

MZ/Y Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81135

I-est felejtsd el. Skodában is már 20+ éves technika, a legkisebb Golf klónja, a II-es mindenben jobb.

Hosszú pályázáshoz én vagy dízelt, vagy 6 sebességes benzinest keresnék, 1-2 száz km alart is agybajt kapok az üvöltő motortól, több ezer km után biztos nem lennék kedves és bájos. :)

lakkmen Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81134

Az a baj az autómmal hogy a hűtőventilátor folyamatosan megy!Nem akar leállni!a két hőfokjeladót kicseréltem de nem szünt meg a hiba!Most ezt a hőkapcsolót  meg a vezérlőrelét szeretném tesztelni de egyiknek sem tudom a helyzetét!A hőfokkapcsolót a hűtő motor felöli oldalán néztem de nem találtam!:(Sajnos a vezérlő relét se találom!:((A relének is tudod esetleg a helyzetét?

Előzmény: lakkmen (81132)
giornalista Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81133

:) nem kint élek, az egész történet inverz: egy ír költözött Budapestre, és a kutyák miatt autóval tudunk a legkönnyebben ellátogatni hozzájuk.

Előzmény: Törölt nick (81131)
lakkmen Creative Commons License 2017.12.27 0 0 81132

Két ventilátoros az autó!Annyit had kérdezzek már még hogy a hűtőn szétnéztem de nem láttam semmit!Ez álltalába melyik részén van a hűtőnek?

Előzmény: www.octinfo.com (81120)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81131

Miért nem kint veszel? Ha kint élsz ?

Előzmény: giornalista (81130)
giornalista Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81130

első helyen a megbízhatóság lenne. mivel nem értek hozzá, nem vagyok műszaki ember, minden szir-szarral szerelőhöz fogom vinni, szóval minél ritkábban kell, annál jobb.

korábban egy Wagonr R+-unk volt, nekem az is elég volt, persze azzal nem 4-5 ezer kilométereket mentünk :)

elég magas vagyok, ezért gondolkozok Octaviában, plusz abban elfér a két kutya, esetleg csomagok. a 2. generációsat új korában vezettem (egy hétig, tesztautóként), imádtam. az egy kétliteres dízel volt egyébként.

ha "bármilyen" autót vehetnék, egy F10-es 530D-be ülnék, de hát az teljesen esélytelen. és nem is tudnám fenntartani, ezt csak megemlítem. egy Octavia minden igényemet kielégítené igazából kétszer :)

egy ülésfűtés nem lenne baj, ha lenne benne, meg napfénytető, de pl. napfénytetős alig van. kombi vagy 5 ajtós, nagyjából mindegy, a kombi lenne a jobb, de nem létkérdés.

a legtöbb utazás, nyaralás autóval lenne, mert a két kutyával macerás repülni. vonatozni még csak-csak, de az Dublinba teljesen reménytelen szopás. akkor már inkább bérelnék egy autót, ha nem lenne.

ami nagy hátrányom, hogy sosem volt dízel autóm. a benzineseket annyira ismerem, hogy tudom, mi romlik el rajtuk és kb. mennyiből lehet helyrerakni. egy dízelnél tanácstalan vagyok, hogy vásárlás után mit kellene cserélni, és mennyi lenne az az összeg, amit mondjuk rá kellene borítani egy jobb állapotú autóra, hogy 100-120 ezer kilométerig ne térdeljen le (persze nem olajcsere nélkül). vonzó lenne a 4-5 liter körüli fogyasztás, ha tudnák ezt, de nem olyan áron, hogy rettegni kelljen.

nehéz ügy valóban :) 

Előzmény: Törölt nick (81129)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81129

Valamit elfelejtettem. Azt kell eldöntened, hogy egy autóban mire van szükséged. Ha ezt tudod, akkor ennek megfelelően válassz. Felesleges dolgot ne vegyél bele, mert egyrészt pénzbe kerül, másrészt, ha nem használod, minek? Nyilván, ez azért nem ilyen egyszerű, de amennyire lehet...

Azt nem tudom, hogy milyen motorok vannak az Octi I-ben, nekem BSE van ( 2008-as ), nem olvastam róla semmi különösebb rosszat, de nem értek hozzá, meg nem is érdekel különösebben. De itt biztosan lesz, aki segít ebben. Mielőtt kifizeted, nézesd át egy rendesebb helyen. Ez 6 ezer Ft körüli összeg, nem egy nagy dolog, de legalább megnyugszol. Én az ER-Mobilnál vettem Vácon és a Derzbachnál nézték át.  ( Az autó úgy ki volt nyalva, hogy alig mertem beleülni. Mint az új és ez nem vicc, az ER-Mobillal szemben van egy varázsgarázs, ott volt a puceválás... )

Roll-80 Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81128

Köszönöm,holnap még nézem hogy mit is hallani és próbálgatom a restelést is

Előzmény: (M)Ákos (81115)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81127

22 évig egy benzines, 1,4-es SE motoros Astrám volt. Caraván. Nincs jobb annál, mikor a strandról hazafelé a felfújt gumimatracot hátulra begyömöszölöd. A baj csak a karosszériával volt, mindenhol rozsdás volt. A motor, mint az új, minimális probléma volt vele 22 év alatt.

Ugyanilyet akartam venni, mert az új Astrák ehhez képest hulladékok. Persze, csak 15 év felettiek voltak...A szerelőm megkérdezte, hogy jó volt az Astra? Jó. Akarok versenyezni, száguldozni, nem. Mennyit megyek egy évben? Mondom talán 10 ezret. Akkor vegyek egy nagyon egyszerű autót. Nem kell 16 szelep, nem kell turbó, ha lehet, nem kellenek bele kütyük. Akkor nincs ami elromoljon. Először egy Mitsu Lancerben gondolkoztam, de sok km-rel nagyon drágának találtam. Az eleje még csak kinéz valahogy, de a belseje, meg a hátulja, hát az nagyon fapados.. A másik, amit ajánlott az Octi. Ezt ugyanannyiért megvettem, harmad annyi km-rel. Nem bántam meg. Egyszerű, négy év alatt egy hibája volt, egy relé, két perc alatt kiderítettem, megvettem, egy Meyle-t 1300,-Ft-ért, betettem, jó. Nekem jó is, szép is. Nem kell jobb autó. Ez bőven elég. Fekete, metáll, ha lemosom, egyszerűen gyönyörű, téli, nyári gumik könnyűfém ( ? ) felnin. Egyetlen bajom van csak vele: az Astra hátulja olyan volt, hogy a csomagtartóból egyszerűen ki tudtam csúsztatni egy csomagot. Ebből ez nem megy, mert át kell emelni a hátulján. És mondjuk egy 30 kilós gumicsónakot már nem is olyan egyszerű ezen átemelni.

Más kérdés, ha valaki sokkal többet autózik, akkor már más kategória kell neki. Az drágább is, meg többet kell vele foglalkozni, stb. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Benzines, vagy diesel? Nehéz döntés...

giornalista Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81126

köszönöm, ez nagyon hasznos volt. hiszen ha a benzines 7-et eszik, a dízel pedig 5-6-ot, akkor nem biztos, hogy érdemes dízelben gondolkoznom használtan, hacsak nem találok egy ellenőrizhetően jó példányt. a benzinesben kevesebb a buktató.

ez az 1.6-os motor az 1-es és a 2-es Octaviaban is "ugyanaz"? TSI-t semmiképpen sem szeretnék, ha nem 1.9 TDi, akkor 1.6-os szívó. a menetdinamika nem annyira számít, főleg ilyen hosszútávon. az összesített ft/km (szereléseket, mindent beleértve) kellene, hogy jól kijöjjön.

@astraturbod, köszi, én is gondolkoztam ezen, hogy az első generációs talán már túl "egyszerű" lenne, meg régiek, elhasználtak. viszont abból nyilván olcsóbban lehetne leinformálható, ellenőrizhető, karbantartott példányt választani. igazából ez lenne a legfontosabb. nem lenne jó, ha mondjuk Dublinban nem tudnék leállni vele a kompról, stb.

lehet, marad a benzin, tényleg. magasabb fogyasztás, de kisebb kockázat... 7-7.5 liter nem a világ vége.

Előzmény: Törölt nick (81125)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81125

Benzinesről tudok mondani valamit. Gödöllő, Fonyód viszonylatot 7l/100km körüli átlaggal szoktam megtenni. Ez azt jelenti, hogy M31-140-es tempó, M0 110...120-as tempó ( sok a kamion ), aztán M7-es Siófokig 120...125, külső sáv, mert 5 percenként jön valaki 180-nal és le akar tolni az útról, Siófoktól Fonyódig sokkal kisebb a forgalom, ott 140. Két óra alatt meg szoktam tenni, egyszer állok meg cigizni, meg kinyújtózni a pákozdi pihenőnél, 5 percre. Ez nem túl jó érték, de ez csak egy 1,6-os ambiente, BSE. Cserébe nagyon egyszerű a motorka...

Előzmény: giornalista (81121)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81124

Azért szerintmemaz octi 1 már elég fapad, 20 éves design. azzal nem mennek 4-5 e kmert. 

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81123

Alapvetően jó, de mivel sok taxi rendőr flotta tag volt, fel lehet ülni a szopó rollerre is. Sokban 500k körül lehet mostanra, 

1.9 bxe 2006 ig érdemes, vagy ha utána gyártott akkor számolni kell esetleg hajtókar csavar csapágy cserével, mert vmit 2007 től elbasztak rajta. 

Dieselt nehéz lesz találni szerintem, de türelemmel nem lehetetlen, a régi benzinesek azért ettek rendesen szerintem, az ujak sokkal kevesebbel beérik. Régi tsit nem vennék a kokszosodás miatt..

Nekem bxe diesel 1.9 van, pályán gps szerint 145 el, a 6.2őt elkéri.

Vegyes 5,8-6 normál nem spórolós tempóban.

https://totalcar.hu/magazin/technika/2015/05/18/szivocsatorna_es_szeleptisztitas_diohejszorassal/

https://totalcar.hu/belsoseg/2016/07/14/az_oreg_pd_tdi_orokke_tart_-_vagy_megsem/

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81122

Ma megint kattogott egy kicsit, aztán abbahagyta. De mintha a kormányoszlop alól jönne. Ettől még lehet, hogy tényleg a motortérből jön... A napokban viszem  fékbetét cserére, megkérdezem a szerelőmet. De 4 éve ez van. Nem különösebben zavar, de jó lenne tudni, hogy nem okoz e valami kárt.

Előzmény: www.octinfo.com (81118)
giornalista Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81121

sziasztok!

autóvásárláson töröm a fejem és felmerült egy dízel Octavia, első vagy második generációs, ez még nem dőlt el.

a tervezett felhasználás hosszútáv, akár 4-5000 kilométeres utak is, tehát fontos lenne az alacsony fogyasztás és a megbízhatóság. azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az Octavia 1.9-es dízelmotorjai közül melyek az inkább javasoltak, és melyek az inkább kerülendők?

illetve, a benzines példányok (1.6) mennyit fogyasztanak hosszútávú autópályatempónál? "megéri" a dízel? még sosem volt dízelautóm. az biztos, hogy nem a kínálat aljáról válogatnék, akár facelifteset, akár korábbit veszek.

köszönök bármilyen segítséget és tanácsot. próbálok minél több infót begyűjteni a típusról. még sosem volt dízelautóm és VW-konszernes kocsim sem. a fő szempont, hogy tartós, megbízható és olcsón üzemeltethető kocsim legyen, amivel nyugodtan el lehet indulni Európa másik felébe (természetesen megfelelő karbantartás mellett).

www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81120

Ha jól emlékszem, a motorvezérlő kapcsolgatja a hőmérséklet jelek alapján. Azoknál a modelleknél (motortól függ) amelyekben két ventilátor van a hűtőre szerelve, a kisebbiket a nagyobbik vezérli.

Előzmény: lakkmen (81110)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81119

Ez a funkció csendben aktiválódik és csak a kikapcsolásakor ad egy kattanó hangot. Akkor kapcsol ki, ha kiveszed hátramenetből és el is indulsz előre.

Onnan tudod megállapítani, erről a dologról van-e szó, hogy magas fokozatba kapcsolod a szellőző ventilátort és figyeled a légáramlás hangját. Amikor bekapcsol vagy kikapcsol a belső keringtetés, megváltozik a hang.

Előzmény: Roll-80 (81109)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81118

Elképzelhető, hogy a motortérből hallatszik be az aktívszenes szűrő kattogása (olyan 7-8 kattanás majd csend és ez néha ismétlődik).

Előzmény: Törölt nick (81105)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81117

pedig ezt en is azonnal bekapcsolnam...

Előzmény: (M)Ákos (81116)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81116

+1

Még azt is megoldhatták volna, hogy a szélvédő mosatásakor is belső keringetésre tegye, és hagyja is úgy még egy percig. Párom Scirocco-jába pl. nem jön be a fincsi (téli) ablakmosó szag...

Sajnos hiába keresgéltem, nem találtam kódolási lehetőséget, hogy bekapcsoljam ezt a funkciót :(

Előzmény: TyggeR (81114)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81115

Hexából decimálisba konvertálva 710-es hibakódod van, ami nem ismeretlen: link

Kérdés, hogy a mechanika akadozik, vagy a motorral van baj... Működik a szélvédő párátlanítás (ki- be tudod kapcsolni az oda fújt levegőt)?

A csere sajnos hivatalosan úgy kezdődik, hogy műszerfal kiszed...nem 1 órás meló... link

Ha egyébként működik, akkor megpróbálhatsz együtt élni a kattogással, esetleg futtasd többször a kalibrációt, hátha javít rajta.

Előzmény: Roll-80 (81106)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81114

jo, de ha mar tizbol haromszor olyanok a korulmenyek, hogy bejonne a szag, mar megeri. egy tolatas nem olyan hosszu dolog, hogy ettol allotta valna a levego :)

Előzmény: Töck Jenő (81113)
Töck Jenő Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81113

Szélsebesség és szélirány kérdése, hogy van-e értelme. 

Előzmény: TyggeR (81111)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81112

Így már értem. Köszi a választ! 

TyggeR Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81111

pont igy van, egy hatrafele mozgo auto pont a sajat fustjebe megy bele, okos dolog, hogy magatol belso levegore valt 

lakkmen Creative Commons License 2017.12.26 0 0 81110

Sziasztok!Tudnátok segíteni abban hogy van egy skoda octavia ll  2005 autóm és hogy merre található benne a hűtőventilátor kapcsoló?Segítségeteket előre is köszönöm!!

Roll-80 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81109

Mitha olyan rémlene hogy a kipufogó gáz nem kerüljön az utastérbe ,de vannak akik Tudják is nem csak rémlik, mint nekem

Előzmény: Eszementszergej (81107)
Roll-80 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81108

Egyelőre semmi konkrét nem derült ki  a hiba okáról, még tapogatózok keresgelek

Előzmény: Törölt nick (81105)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81107

Műszerfal mögül kalapáló hang a haver Fabiajanal pl a külső és belső levegőt állító ajtócskaknal keletkezett. Ott a műanyag lapot körben gumi -szerű anyag határolja és gondolom elfáradhatott mert elég fura hangot ad amikor a levegő "megrángatja" ezeket az ajtocskakat. Ez mondjuk az utas oldalon van és Fabiaban. Az Octinal nem tudom milyen módon állítja a külső és belső levegőt. Illetve mondja már meg valaki h ha rückwerz-be kapcsolok miért állítja belső keringetésre mind az Octi mind a Fabia a levegő beáramlást? 

Roll-80 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81106

Na hát akkor most kezdhetek aggódni hogy mi lehet a baj.

Amúgy ennek mi a neve ,hogy keresgéljek a neten ez ügyben....?

Mondjuk ezt se tudtam hogy van diagnosztika vagy reset ......köszi azért hogy tudtok ilyeneket ,és segíteni...

Előzmény: (M)Ákos (81102)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81105

Hasonló gondom van nekem is. A kormány fölött, a műszerfalból néha kattogó hang jelentkezik. Olyan, mintha egy kis inga lenne benne és az nekiütődik valaminek. Ez van 3 éve, de ez nem doromboló, hanem ütésszerű hang. Néhány koppanás, aztán abbahagyja. Halk, de azért jól halllható. O2 , BSE kóddal. Nem tudom semmivel sem összekötni, nem függ semmitől, néha előjön, aztán két hétig semmi. Nincs kedvem lebontani a műszerfalat. Mennyire veszélyes ez? 

Előzmény: Roll-80 (81087)
MZ/Y Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81104

Na, erről jut eszembe:

O I-nél mire érdemes gondolni, ha lassan viszi le a klíma a párát a szélvédőről? A pollen-szűrő rémlik, de most volt cserélve. (Előtte is volt ilyen gond.) Nyáron lett a klíma utántöltve, bár alig hiányzott gáz, határozottan jobban hűt, a klíma hibát is kizárnám.

Most beugrott, hogy a kondenzvíznek mintha lenne elvezetője, esetleg az dugult el? Bár büdös meg egyáltalán nincs, nagyon nem panghat ott víz.

Előzmény: (M)Ákos (81103)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81103

Ez a "defrost flap motor" tippem szerint a szélvédőre fújt levegőt állítja, lehet hogy onnan jönnek a zajok nálad?

(Most jöttem rá, hogy nekem is az akadozik az O3-ban, elég ki-be kapcsolni a gombját, és már jön is a zaj.)

Előzmény: (M)Ákos (81102)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81102

Ez érdekes lehet: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?6935204-Climatronic-Diagnostic-Mode-Reference-Guide

Lehet, hogy valami nem oké (Defrost flap motor - Without Tension or Blocked): http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4563949-Climatronic-Issues-READ-THIS

Azt írják, 444-nek kéne megjelennie a diagnosztika végén, ha minden rendben van.

Előzmény: Roll-80 (81101)
Roll-80 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81101

Na mintán megcsináltam ezt a mit tudom én mit írt ki

Dragan1 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81100

Inkább O3-at vegyél sokkal jobb mint az O2 lóvéban is majdnem ott vagy.

Előzmény: jetkarcsi (81099)
jetkarcsi Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81099

Köszönöm az infót!!  Egyenlóre csak dilemmázom, hogy cseréljek-e egy 2007-es  fl előtti O2-t , erre. Csak a kora miatt és cseppet jobb a felszereltsége ami a javára szólna. Na meg az ésszerű anyagi tehetség is behatárol.

Előzmény: TyggeR (81098)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81098

2013. marciusig gyartottak... ilyen kesoi helyett mar miert nem o3???

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Škoda_Octavia

Előzmény: jetkarcsi (81097)
jetkarcsi Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81097

Sziasztok. Egy kis segítséget vagy infót szeretnék kérni. Van egy O2 fl ami érdekelne. 2013-04. i gyártással. Eddig amit találtam 2011 a gyártás vége.  Tud valaki biztosabb adatokat a valós gyártási ( tól-ig. év/hó ) adatokat. előre is köszönöm. 

Roll-80 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81096

Köszönöm, szerintem meg is  van ki is fogom próbálni majd.

Előzmény: (M)Ákos (81095)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81095

Nézz körül a youtube-on, lehet hogy neked más gombokat kell nyomnod.

https://m.youtube.com/results?q=skoda%20octavia%20climatronic%20reset&sm=1

Előzmény: Roll-80 (81094)
Roll-80 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81094

Nálam is működhet?

Nekem digitális klíma van de úgy eleve nincs A/C gomb

Viszont a econ és a fere lévőt nyomom egyszere akkor ez  jön elő

Előzmény: (M)Ákos (81042)
nohab Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81093

Általában a hőmérsékletállító lapátok mozgató mechanikája kopik el. Nem az igazi, nekem is volt ilyen a Golf 5-ben, és nyáron vagy ütközésig letekertem a hőmérsékletet és szétfagytam, vagy bárhová máshová állítottam és megfőttem. Végül meguntam a flottások bénázását (megcsináltattuk, most jó --> 3x) és kértem egy másik autót.

Marceee222 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81092

Kalibrálás gondolom a belső lapátokra érvényes, szenzorokat nem állítja alapra. Gondom az hogy a climatronic középső gombján lévő belső érzékelő -30 / -40 fokot mutat, onnan indul el felfele ha megleszik az utastér, így élve szeretne engem az autó megsütni. Ha átállítom "LOW"-ra azonnal hűt. Erre amúgy valakinek van valami ötlete, vagy volt valakinél hasonló probléma? :)

Előzmény: (M)Ákos (81088)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81091

aliexpress.com

kereses: vagcom vcds 16.8

20 usd

Előzmény: Roll-80 (81083)
Dragan1 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 81090

Tipus hiba ,kiszárad a ventilátor forgórésze ,enyém is ilyen volt hidegen kattogott aztán abba hagyta ..... vissza keresel volt már róla szó ,azt hiszem megoldás is van ,a teknikára nem emlékszem ,de nem kell cserélni hanem kenni vagy fújni.

(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.24 0 0 81088

Ha digitális klímád van, megpróbálhatsz egy kalibrációt.

A 2009-es Golfom is csinálta a kattogást (tik-tik-tik-tik), utólag a terelőlapátok végállás problémájára gondolnék (akkor fogalmam se volt ilyesmiről).

Roll-80 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 81087

Estleg arra nincs valami trükk hogy 2008 1.6 O2 BSE a műszerfal mögött olyan dorombolo kattogo hang jön mintha valami kaparna odabent :)és elhallkul aztán újra kezdi...

Előzmény: (M)Ákos (81042)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.24 0 0 81086

Békés boldog karácsonyt kívánok a markatarsaknak!

Bakter27 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 81085

Kellemes Karácsonyt és Boldog Új évet kívánok mindenkinek.

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.12.24 0 1 81084

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!

Köszönöm az infókat a ködlámpa tolatáskor történő felgyulladásával kapcsolatban, elég kínos, hogy 2 és fél év után vettem észre ezt a (rendkívül hasznos) funkciót  :-)))

Roll-80 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 81083

Először is nagyon boldog karácsonyt kívánok!

Másodszor abba kérnek segítséget hogy ha szeretnék venni egy 2008 -as 1.6 benzines O2 (BSE)hoz kábelt venni hogy mélyebben hozzá tudják férni a autóhoz mire kell figyelni vásárláskor?és persze a programba is hasonló segítséget szeretnék kérni....

Köszönöm

MZ/Y Creative Commons License 2017.12.24 0 1 81082

Kellemes ünnepeket minden Skodásnak (és nem Skodásnak)!

timla Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81081

Apósom szintén szólt, hogy valami rossz az autón mert össze-vissza világított amikor álltam be az udvarra.

Kalibráltam a klímát az alapján amit linkeltel, jobb lett de nem tökéletes és nem is volt jó hangja miközben beállt alaphelyzetbe. Pénteken beugrottam a szervizbe és januárra kaptam időpontot egy két napos javításra. Meg sem néztek csak megbeszéltem, hogy viszem majd. Úgy tűnt, hogy ismert hiba lehet.

Előzmény: (M)Ákos (81079)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81080

Nekünk nem szűnt meg amíg ki nem töröltem.

Előzmény: Syracusa (81069)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81079

Igen, elég hasznos dolog, párom autóján utólag kapcsoltam be a "kanyarfénnyel" együtt.

Mama szaladt is egyszer utána integetve, amikor ki akart állni az udvarból.

"Valami nem jó, mert azok az alsó lámpák felváltva világítottak, de olyan is volt, hogy együtt a kettő." :)

Előzmény: Octi19 (81077)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81078

eddig nem vetted eszre :) egyebkent nekem is akos irta nemreg, hogy ez a gyari mukodes

egyebkent tenyleg nem rossz dolog, ha sotetben tolatok be a kertbe, megvilagitja az elol levo akadalyokat az alaszedeshez. vcds-sel kikapcsolhato elvileg (akos turta ki)

Előzmény: Pierr_Kardán (81076)
Octi19 Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81077

Nálam a Passatban is így működik. Ilyenkor, igyekszik körbevilágítani az autót. Tolatáskor az autó eleje "kaszál" ha irányt váltasz és ilyenkor jó ha be van világítva a környék és legalább az árnyékokból, de esélyed van észrevenni egy talaj menti akadályt.

Előzmény: Pierr_Kardán (81076)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81076

Ma egy kirakattal szemben álltam meg és a kirakatban azt vettem észre, hogy ha rükvercbe teszem az autót, akkor felgyulladnak az első ködlámpák (próbálgattam, ez csak akkor következik be, ha a tompított világít, ha csak a DRL, vagy a helyzetjelző világít, akkor nem gyullad fel a ködlámpa).

Ez valami hiba, vagy ennek így kell működnie, csak ezt eddig nem vettem észre?

Ha így kell működnie, akkor mi értelme van annak, hogy tolatáskor világítanak az elöl lévő ködlámpák?

2105-ös O3 az autó...

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81075

Csak e két típus közül lehet választani?

Ha csak e kettőből kell választani, akkor is kérdés még, hogy veszed, vagy kapod?

Már többször feltették itt a két típus közötti választás kérdését és 99 %-ban azt mondtuk, hogy az 1,6 CR TDI-t csak akkor érdemes használni, ha a cég teszi az ember alá és végképp nincs más választás.

Ha viszont te veszed, akkor mindenképpen érdemes még spórolni egy kicsit és a 2.0 CR TDI-t venni.

Egyébként egyre növekszik az a futási érték, ami felett érdemes a dízelt választani, régebben évi 15-20 ekm futásteljesítménynél már megérte a dízel, ma már ez évi 25-30 ekm körül (vagy felette) van. A dízel értékvesztése olyan mértékű lett, hogy lassan nem drágábban, hanem olcsóbban mérik használtan, mint a benzineseket.

Előzmény: becike111 (81073)
becike111 Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81074

cikusolkra=ciklusokra

összeakadt a kezem. :)

becike111 Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81073

Üdv.

Ha dízel ,akkor melyik a jobb és megbízhatóbb?

-1.6 CRTDi

-2.0 CRTDi

És persze mennyni km-ig érdemes ezekkel foglalkozni használtautó esetén-gondolva a normális karbantartási cikusolkra.

A válaszokat előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81072

Na majd megnezem, ritkan haSználom..

Előzmény: SzG11 (81071)
SzG11 Creative Commons License 2017.12.23 0 0 81071

Nekem androidos van benne.

A kikapcsolását lehet időzíteni, de nem tud alvó módba menni.

A tolatókamera viszont gyakorlatilag azonnal ad képet.

Előzmény: Törölt nick (81064)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81070

Hát nem tudom, toyota, a gyári csati helyére ment...

de megnezézem majd

Előzmény: Eszementszergej (81068)
Syracusa Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81069

Minden VAG autóban előfordulhat, ahol ezek a sínre szerelt lemezbiztosítékok vannak, Volkswagennél vagy Audinál is. Ha ezt a baja, akkor azonnal megszűnik a hibajelzés amint a pumpa kap tápot.

Előzmény: www.octinfo.com (81056)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81068

En is ugy gondolom hogy a stabil 12+ és a kapcsolt 12+ van megcserélve. 

Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.22 -1 0 81067

Igen nekem is cserélni kellett a jobb hátsót, és nekem is az ABS, esp és a kereknyomas visszajelző világított. De az O1-ben még nem volt ilyen technika.

Előzmény: Nagyi17 (81065)
zida Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81066

Nekünk ilyenek vannak, ez nem normális működés szerintem. Az enyém pöccre bekapcsol, szoktam várni pár másodpercet indítózáskor, amíg az össze kontrolllámpa el nem alszik, addigra már rég szól a rádió.

Nejem autójában kb 20sec amíg bekapcsol, de nem nulláról indul ez sem. Nem lehet hogy rosszul van bekötve? Amikkel én találkoztam azok kapnak egy fix 12v-ot, illetve egy kapcsolt tápot. Nem lehet hogy ot,t ahol fix tápot vár a rádió, az szakad meg és ezért indul mindig 0-ról?

Nagyi17 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81065

Azt nem nèztem,hogy O1 vagy O2. Viszonz az abs lampa miatt gondoltam abs jeladora. Kereknyomas erzekelőt csak az miatt írtam,mert nekem ezt is jelezte a műszerfal az esp ès abs mellett. 

Előzmény: Eszementszergej (81047)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81064

Csak azért kérdezem, mert jelenleg ha a felesegem leveszi a gyujtást, akkor leáll, de olyanszinten mintha egy androidos mobilt kikapcsolnánk, kell neki egy perc vagy több mire feláll a rendszer, hogy ez így noooormális, vagy lehetne altatni is valahogy.? 

Előzmény: Törölt nick (81063)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81063

Van valakinek kinai droidos fejegység a kocsijában?

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81062

Nekem meg az oct.25 rendelt sem ért ide, de amit dec 1 rendeltem, nyomkovetes szerint a postán.

Előzmény: MZ/Y (81058)
MZ/Y Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81061

Nem volt rá szükség. :)

Azt sem tudom, falubeli-e. Hozzánk Debrecenből is megéri kijárni dolgozni, olyan rendes népek lakják a falut. :)

Előzmény: www.octinfo.com (81059)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81060

Baba, én is erre szavaztam volna. :)

Előzmény: TyggeR (81049)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81059

Úgy könnyű a kézbesítőkkel semmi bajnak lenni, átsétálsz 5 perc alatt a házához és megkérdezed, hogy ugyan má' miért volt olyan nehéz a villanyszámla, hogy a postára kellett érte menned mert nem bírta kivinni? :))))

Előzmény: MZ/Y (81058)
MZ/Y Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81058

A 6-ból 2-ért be kellett mennem, de azok tényleg "nagyok" voltak. Eggyel volt baj, tegnap szólt a postás, hogy ünnepek előtt végignézte a szekrényeket és dec. 8. óta vár rám egy ilyen "csomag". Arról nem kaptam értesítést, valahol elkeveredett. És a leveleim is megjönnek. :) Bár a szombathelyiről szívesen lemondtam volna. :)

Egyetlen függő cuccom lett, de az dec. 9. óta a hollandusoknál vesztegel.

Amúgy persze vannak gondok, de egy részük a kézbesítők sara, nálunk nincs baj egyikkel sem, pedig cserélődtek rendesen az utóbbi időben. Másoknak is ilyen kézbesítőket kívánok. :)

Előzmény: www.octinfo.com (81053)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81057

így-így, ez valóban szép munka volt

egyébként korábban tényleg azért késtek sokat a kínai csomagok, mert - legalábbis a mi kézbesítőnk szerint - valóban konténerekbe döntötték a cuccot az olk-ban, és nagyon, de tényleg nagyon lassan ment a feldolgozás erőforráshiány miatt

itt történhetett változás, de kíváncsi vagyok, meddig tart ki a lendület :)

(apropó, erzsébet-utalvány, az asszony a saját szemével látta, amint az egyik címzett a postai átvételt követően megcsókolta a borítékot. szóval amit itten ezek kitaláltak, az működik, nagyon is működik)

Előzmény: MZ/Y (81052)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81056

Fabia2-ben nem egyedi eset, hogy kontakhibás lesz annak a biztosítéknak az aljzata!

Barátom és fórumtársam autójának javítása így lett 0 Ft-os (csak egy kis tisztítás és egy hibakód törlés kellett).

Ezzel a tisztítással, biztosíték cserével az a baj, hogy a hiba nem feltétlenül fog eltűnni, míg ki nem lesz törölve, hiába javították már meg az elektromos részét.

Biztonsági funkció, mint a légzsák is. Az ilyen hibák törlésig maradnak és a visszajelzők is világítanak. Akkor is, ha már nincs is hiba.

Előzmény: Syracusa (81054)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81055

igen, tényleg külön érzék kell ehhez :) a döntés előtt letöltöttem azt a betűtípust, amivel a magyar rendszámokat készítik, és sokáig nézegettem. azért is lett svn, mert tényleg jól néz ki, a v betűtől jobbra és balra is nagyjából ugyanakkora hézag van, jól mutat, na. az e betű kicsit torzította a dolgot, de mivel szavazásra bocsátottam a kérdést, meg is mutatom: olyan tolakodó benne az e betű (de ehhez tényleg kattantnak kell lenni kicsit :D)

Előzmény: www.octinfo.com (81051)
Syracusa Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81054

ABS biztosítékot nézd meg első körben a motortérben. Ne csak szemre, vedd ki vagy legalább nyomogasd meg, el szokott repedni.

Előzmény: Xender159 (81044)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81053

Igen, állítólag vettek fel embereket, de olyat is olvastam a héten, hogy 5 db levelet(!) sem vittek ki egy személynek, be kellett érte mennie a postára.

A reggeli rádióműsorban Balázsék kérdezték ezt a dolgot, a szóvivő azt mondta, csak azokat a cuccokat nem viszik ki, amelyek borítékban érkeznek, de nem levelek. Hanem a tipikusan Kínából rendelt apróbb dolgok. Mert ezeket jogszabály vagy akármi izé értelmében nem is kötelességük.

Olyasmik, amik szuszakolva férnek csak be a postaládába vagy sehogy.

Ennek ellenére úgy látom, a levél levél nem kézbesítődik, a kínai cucc meg igen. Ez olyan magyaros.

Bár - sajnos - nem ez a legnagyobb problémánk.

Előzmény: MZ/Y (81052)
MZ/Y Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81052

Én erre szavaztam volna, jobban bejön, mint a sev-777. (Szerintem a magánhangzóval kiegészítés önkéntelenül megy, így lett a szomszédnál is kevin a kvn-xxx.)

Posta: valami történt velük, mert nekem is a november eleje-közepe-vége körül megrendelt 6 nem nyomkövetett cucc mind megjött - több 10-12 nap alatt. Egy ajánlott cucc tegnapelőtt délután ért az országba, tegnap délután belföldi feldolgozásra továbbítva, 2 perce meg hozta a postás. 2 hete ez utóbbi szakasz 3 nap volt, szerintem a sok balhé hatására extra embereket/műszakot állítottak be. A sok - jogos - baszogatás után megérdemlik a dicséretet is, főleg, hogy még a propaganda-utalványokkal is szopatták őket.

www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81051

Én a másik verziót javasoltam, de elismerem, hogy ez így jól mutat.

(Aki nem érti, hogy lehet ez szép, az nyugodjon meg, a hiba nem az ő készülékében van, ezt csak bizonyos, speciális drótozású egyének értik... hihi).

www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81050

Gratulaaaa!

Szép!

Ne is tedd fel, mert még koszos lesz! :))))

TyggeR Creative Commons License 2017.12.22 0 1 81049

egy kis off így karácsony előtt: mintha olvastam volna egy hírt nemrég, hogy a posta gyorsítja a kínai csomagok kézbesítését. hát elképesztő módon most hoztak egy csomagot, amit 7-én adtak fel kínából, nyomkövetés nélkül. karácsony előtt 15 nap - szerintem új rekord

és végül S(e)V(e)N-777 lett, szívesen lefotóztam volna az autón is, de ma nem tudtam elintézni az átrendszámozást, mert a magyar bürokrácia megint hozta magát egy orbitális faszsággal, nem is részletezem :)

Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81048

Kínai klón fejegysegre. Win Ce de árban elérhetőbb volt számomra mint a hasonló tudású android. Persze megvannak a maga kis hibái de ezert az árért én elfogadtam őket.

Előzmény: Törölt nick (81041)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81047

Az O2 és itt O1 -ról van szó. Nem a kereknyomas érzékelő problémája ez. Érdekes mert apu O1 Tour-javal egyszer jártunk így h karacsonyfa lett a műszerfal. Leállít újraindít és megszűnt minden hiba. Hibataroloban semmi hibakód nem marad utána. Rejtély...

Előzmény: Nagyi17 (81046)
Nagyi17 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 81046

Nekem is így volt,hogy indítás után az esp,kerèknyomás,ès abs jelző lámpa eltűnt,majd pár másodperc múlva megint világított a műszerfalon. Gèpre kell tenni,ès kiírja melyik jeladót kell cserèlni.

BBéci Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81045

Mindkettő elófordult az előző autómmal. Az ABS hiba okát nem tudom, aki megvette, tett bele másik kettőt, azokkal sem működött. A turbó problémát a nyomásszabályzó cseréje szüntette meg.

Xender159 Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81044

Sziasztok

A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy I octaviám 1.9 tdi 81kw 2002.

Az abs és a kipörgésgátló (asr) kijelzok álandóan vilâgítanak nagyon ritkán indítás után elalszanak de egy kis ido mulva eloszor az abs majd az asr is kivilágít mi lehet a gond. Továbbá van egy kis turbó problémám is ez általában 4-ik 5-ik fokozatban szokott mutatkozni 3000 fordulatszám felett (hirtelen kigyorsításoknál) mintha eltunne a turbonyomás és nem megy az auto ez ujraindítás után megszűnik.

Válaszaitokat elore is köszönöm. 

nohab Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81043

Az elégetlen gázolaj fehér füsttel jár, ha az egyenetlen járás megszűnése után hamar eltűnik, akkor az az oka, hogy az érintett hengerekben nem ég el az üzemanyag. Izzítógyertyák cseréje után meg kellene szűnnie. Ha nem, akkor más is van.

Előzmény: Marceee222 (81018)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81042

Próbálj meg egy kalibrációt, és közben fülelj, hogy nem szorul-e valami. Hátha szerencséd lesz, és újrakalibrálja. Az enyém már beteg, hallatszik is a videón.

Én még az első 50 ezer km-en jártam úgy 2-3 alkalommal (+ egyik kollégám is), hogy a vezetőoldaliból egyszer csak elkezdett ömleni a meleg (nyári klímázás közben). Szerintem megakadt a hőmérséklet állító motor, vagy a terelőlapátja. Az az oldal is adta be a kulcsot végül...

Esetleg VCDS-el lehetne még ránézni. Hibakód keresés, vagy gondolnám, hogy az élő adatoknál azt is meg lehet nézni, hogy milyen hőmérsékletet érzékelnek a szenzorok (a műszerfali szellőzők mögött láttam is őket).

Az én másik felem nyáron minden alkalommal reklamált, hogy nem tudja elzárni az oldalsó befúvót. A sokadik alkalom után lecsekkoltam, és tényleg. Kiszedtem, megcsináltam, szét volt esve belül a mechanika. Szóval, néha hinni kell nekik. :D

Előzmény: timla (81037)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81041

Mire cserelted?

Előzmény: Eszementszergej (81040)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81040

O2 facelift előtti. Így akkor az ünnepek után beugrok egy markakereskedesbe és meglátjuk mit mondanak. Próba szerencse.   

Előzmény: www.octinfo.com (81036)
timla Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81039

Hát most éppen fűteni kellene. Inkább mintha nem tudna szabályozni a jobb oldalon. Balon 22 fokon kellemes meleget fújt míg jobbra hidegebbet de azért nem kinti levegőt. Amikor a jobbat felvettük 28-ra érzésre akkor sem adott melegebb levegőt mint a 22 fokos balon. Az feleségem egyébként régóta panaszkodik, hogy fázik az autómban de eddig nem hittem neki.

Előzmény: Dragan1 (81038)
Dragan1 Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81038

Francia autóknál ha kevés a gáz akkor igyekszik az ecu a sofőr felét hütteni ,az az elsődleges szempont ,lehet a német autóknál is ez van ,meg kell nézni van e elég gáz pl enyémbe 520 gramm kell ,de 250-nél már csak a sofőr felet hütti.

Az új autóknál már simán benne van hogy 4 évesen klímát kell tölteni. 

Előzmény: timla (81037)
timla Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81037

Sziasztok!

OIII-mal járt már valaki úgy, hogy az utas oldalon jóval hidegebb levegőt fúj be az utastérbe mint a sofőrnél? Digit klímás az autó és mindkét oldalon ugyanannyira volt állítva a hőmérséklet.

Előzmény: www.octinfo.com (81036)
www.octinfo.com Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81036

O2 FACELIFT ELŐTT: Ez úgy van, hogy a gyárilag beépített rádió kódját nem tudjuk. Nincs benne semmilyen doksiban.

Ha garanciálisan cserélnek rádiót (mint nekem) akkor az új rádió dobozában ott van a kód.

Használtan vásárolt rádiót pedig be tudnak aktiválni hivatalos szervizben bármikor. Online le tudják kérni a kódját. Mondjuk nekem elhitték, hogy nem loptam a rádiót de egyébként elképzelhető hogy valami adásvételit azért nem árt mutatni nekik. Ez olyan 7-8 éve volt (te jó ég!), ha azóta variált valamit a gyár a folyamaton, akkor lehet hogy amit leírtam már nem igaz.

FACELIFT után annyi a változás (én csak erről tudok) hogy a gyári fejegység nincs összekódolva az autóval!

Nullrevízió során kell kódolni. Annak idején, mikor láttam ilyesmit mert épp ott voltam a szervizben, ki is kellett szerelni a rádiót a még el sem adott autóból mert a gyári száma az oldalán a címkén volt és kellett a művelethez. Bár lehet, hogy ezt az online kódolás már kiváltotta a későbbiekben.

Előzmény: Eszementszergej (81023)
Syracusa Creative Commons License 2017.12.21 0 0 81035

E-bay olcsóbb. Gyári szám alapján megmondják pár dollárért tíz percen belül. 

Előzmény: Eszementszergej (81031)
SzG11 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81034

Nekem a (hozzáértő) szerelő meg tudta mondani.

De titokban.

Előzmény: (M)Ákos (81030)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81033

Alapból nem is értem ezt. A kocsival adjak és adnak hozzá persze angol (nekem német) nyelvu kezelési utasítást. Abba miért nem írjak bele a kódját?!

Előzmény: Eszementszergej (81031)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81032

Engem elküldtek a csába...

Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81031

Raerdeklodok ha nem, akkor jöhet a moka miki és eprom olvasás...

Köszi ☺

(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81030

Mintha egyszer írta volna valaki, hogy Skoda kereskedésben meg tudják mondani. Nem biztos, de egy kérdést megér.

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81029

Hallottam olyan embert aki megkapta mikor megvette a kocsit...papiron

nem tudom vcds-el ki lehet e olvasni.?

elviszed valami mokamikihez és kb kiszedi az epromot kiolvassa visszateszi kb 5 pénz..dunaharasztiba tok egyet, én is ott csináltattam...

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81028

multkor kaptam hirevelet az ...depo től hogy black friday, meg minden 45% csapokra, a kludi amit vettem szeptemberben, ugyanaz a csap csak 154 ft al volt drágább az akcíóban....

gondoltam felnyomom őket a fogy védnél, számlám van print screen van,,,

hát ügyfélkapu kell...

nem baj van...

3x irtam meg töltöttem ki de kidobott hogy jelenkezzek be újra..

így feladtam...

Előzmény: MZ/Y (81019)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81027
Előzmény: (M)Ákos (81025)
paddyjoe Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81026

Nem is értem, miért ezt csináltad! A telóból kellett volna lenyisszantani hosszában, úgy belefért volna. :-) Komolyra fordítva: ügyes, gratula!

Előzmény: (M)Ákos (81025)
(M)Ákos Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81025

O3 "régi" telótartó módosítása iPhone 7-hez.

Éppen belefér egy vékony tokkal együtt. :)

MZ/Y Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81024

Hát, igen, hol lenne az izgalom, ha ezek is tennék a dolgukat és korrekten tájékoztatnának?

Előzmény: Pierr_Kardán (81021)
Eszementszergej Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81023

Sziasztok

Kicseréltem az Audience (6cd-s mp3) rádiót a kocsiban korábban. Ezt szeretném pénzzé tenni. De elvileg ha másik kocsiba kerül kell hozza kód. Ezt honnan lehet megtudni? Vagy ehhez is csak a négy 0 a kód? 

skt15 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81022

Szelepszárszimmering?

Előzmény: Marceee222 (81018)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.12.20 0 0 81021

Szuperek vagytok, köszönöm szépen az információkat!

cinyoka Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81020

Ahol lemehetsz ott vissza is mehetsz amikor jössz hazafelé.... pl Pest megyei matricával az M5-ről Lajosmizsénél jöttünk le és ott is mentünk vissza...semmi gond nem volt

Előzmény: Pierr_Kardán (81013)
MZ/Y Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81019

Az a baj, hogy sohasem tud. Mindig éppen nem illetékes. Írtam már, szvsz náluk az új "munka"erő első féléve tanfolyamokkal telik, ahol az a tananyag, hogyan lehet lerázni a panaszost.

A Te esetedben egy járható út:

Bejelented a konkrét esetet.

Pár nap múlva érdeklődnek az autó után.

Ha megint hazudnak, odamennek és jól megbasszák őket.

De valóban egyszerűbb, kevesebb macerával (munkával) jár, ha nem illetékesek, ezt nem tagadom. Csak akkor mi a szarért tartjuk el ezeket (is)?

Előzmény: becike111 (81008)
Marceee222 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81018

Urak! Reggel hidegindításnál feltűnt hogy egy kevéske kék füst hagyja el a kipufogót. Sajnos 2 izzító nem működik, így van egy pár másodperc traktorhang mire észhez tér, gyertyákat januárban cserélik. Köze lehet a kék füsthöz, vagy motor kopott már egy picit és kerül egy kis olaj az égéstérbe? (2.0 pdtdi, 330e km) 

TyggeR Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81017

termeszetesen visszafele is mukodik, amiota van megyei, pest+fejer komboval jarunk a balatonra a veszpremben levo 90-es kijaratig (es vissza)

Octi19 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81016

Igen így van. Az utolsó felhajtótól érvényes a következő megyei matrica.

Marceee222 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81015

Régi trükk sajnos. Skoda elött 159-es alfákat nézegettem tucatszámra, "család hű társa eladó, napi használatból" - majd N-el kezdődő rendszám ott virít rajta, 2 tonna szilikon, nepper persze a háznál fogad, a "minden nap használt" autót be se tudta indítani, mert plusz indításgátló volt benne amit ő elfelejtett.

Előzmény: Törölt nick (81006)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81014

Tavaj csináltam ilyet csak M5ön a kutas aszondta ok, és büntit se kaptam, én se tudtam értelmezni, de igy lenne logikus. 

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81013

2018-ban kicsit egyszerűsödnek az autópálya matrica használat szabályai.

Viszont van egy dolog, amit nem tudok pontosan. A megyei matricák használatával kapcsolatban ugye ez a szabály:

Az adott megye gyorsforgalmi úthálózatát az ennek használatára jogosító matricával a szomszédos megye első lehajtójáig lehet jogszerűen használni, ezt követően a gyorsforgalmi úthálózat igénybe vétele kizárólag a szomszédos megyére érvényes matricával, vagy a teljes úthálózatra (például 10 napos jogosultság) jogosító termék birtokában lehetséges.

Tehát menetben a szomszéd megye első lehajtójáig mehet az autós, de a kérdésem az, hogy visszafelé jövet is szomszéd megye utolsó felhajtóján fel lehet menni az autópályára?

Tehát ha Pest megyei matricával Pest felől megy az autós az M3-ason, akkor a 21-es út kereszteződéséig használhatja az M3-ast. De ha jön visszafelé, akkor is felhajthat a 21-es út kereszteződésében, vagy visszafelé jövet el kell mennie a Pest megyében lévő Aszódig és csak ott lehet felhajtani az M3-ra?

A térkép azt sugallja, hogy oda-vissza lehet használni az M3-as autópályát a 21-es út kereszteződésétől, de az írott szöveg csak a lehajtásnál engedélyezi ezt, felhajtás esetéről nem beszél.

Ki mit tud erről?

becike111 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81012

Én most úgy látom,hogy az igazság győzött ,de sajna én mégis vesztettem.

Tanulságos volt az eset és egy csalódás... De nem adom fel az álmaim, mert azok visznek előre.

Olvasgatom tovább a fórumot és tovább gyűjtöm az infókat.

Köszönöm mindenkinek,hogy kiálltatok mellettem. :)

becike111 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81011

Nyugodt lehetsz, ezután biztosan nem fogok autót venni egyik pesti neppertől sem !

Inkább ne legyen kocsim,de ilyenektől nem kell semmi.

Előzmény: Horváth Ozzy (80993)
becike111 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81010

Gondoltam rá,de ha én ezt meglépném,akkor előbb-utóbb pereskedés lenne a vége.

Erre nekem ár nincs erőm és pláne pénzem. Pedig nagyon jó lenne megmutatni ezeknek a gyerekeknek,hogy a hazugságért és a félrevezetésért mit kaphatnak.

Előzmény: Octi19 (80998)
becike111 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81009

Ez durva...Sajnálom az eseted és megértelek. Remélem ,én soha nem fogok így járni.

Előzmény: Törölt nick (81003)
becike111 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81008

A fogyasztóvédelem ebben az esetben semmit nem tud tenni és ezt a nepperek is tudják,vissza is élnek a helyzettel,mintha törvényen felüliek lennének.Sajnos...

Előzmény: MZ/Y (81004)
becike111 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81007

Én a forgalmi megtekintéséig el sem jutottam.Nem mutatták meg.

Előzmény: Törölt nick (81006)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81006

Nekem volt olyan hogy a nepper hazavitte a kocsit mintha maganszemely lenne...forgalmibol derült ki, hogy cég nevén van kivonva a forgalomból, ő meg azt hazudta 1tulaj

Előzmény: cinyoka (81005)
cinyoka Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81005

látod, én nagyon sokszor jártam így - a legtöbb kereskedő hazudik mint a vízfolyás - ezért már régen megfogadtam, hogy max 50km-t vagyok hajlandó utazni egy autóért és inkább magánszemélytől vásárolok, ha tudok... igaz már túl vagyok kb 20 autón és még nem vagyok 50 éves :D

Előzmény: becike111 (80992)
MZ/Y Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81004

Megértem a mérged és valóban megérne egy misét a dolog. Az egy dolog, ha az autó nem egészen olyan, mint amit hirdetnek, de ha hónapok óta meg sincs... Ne raboljuk egymás idejét? Ez akkor nem jutott eszébe, mikor azt hazudta, megvan az autó?

Ha a fogyasztóvédelem nem csak annyit tudna, hogy "ez nem hozzánk tartozik", fel tudnának lépni ez ellen. Vagy az átbaszott vevők, bár a nepperek egy részével nem feltétlenül jó ujjat húzni.

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81003

Én sosem vennék kereskedésből autót többet, 15 autóm volt ebből kettő kereskedésből, mind a 2 egy rakás szar...pedig azt hittem nem lesz...

asszem ez a ceg volt oratekesesben is érintett vmik cikkben, de a hirdetésről lerí hogy átbaszás.

nem a legolcsóbbat kell megvenni, én szeretem ha egy pici por is van a motoron, normális jól szituált eladó ház stb... sokat elárul mennyit foglalkozott vele stb...

persze nem baj a szervizkönyv, hozzá nyomtatott számlákkal, és a bankkártyás fizetesről szóló bizonylatok is hozzátűzve...de ez meg ritka...

2004 ben vettem egy lomegát, probakor stb..fasza minden papirok fizetés és be se indult a kocsi.

mondom a csávónak hogy wtf, erre aszongy a probakör megvolt, ment, indult sz@pjak lovat...és ramzárta a kis faháza ajtaját. 

egy év mulva derült ki hogy az akksi néha cella zárlatoss volt.

de cseréltem, kardánt, hykomat váltóba mágnes szelepet, lámpát, porlasztó csúcsot, generator önindito stb...stb...1G minuszban adtam el azt a foshalmazt...

lakkmen Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81002

A klímát nem használom sose!A vezérlőrelé nem lehet?

Előzmény: timla (81000)
trozgan Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81001

Szaisztok!

Az autóm egy 2007-es Octavia 2, 19. TDi. A napokban előjött egy hiba, miszerint a kuplungom csak félig jön vissza magától. Elég nehezen is old, de padlóig benyomva azért még old és lehet váltani. Amikor kezdődött akkor fél távról keményen "visszarúgott", most pedig féltávon megáll és csak lábbal megpöccintve jön vissza. Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy mi lehet a hiba...

timla Creative Commons License 2017.12.19 0 0 81000

Ha kinyomod a klímát akkor is megy?

Előzmény: lakkmen (80999)
lakkmen Creative Commons License 2017.12.19 0 0 80999

Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem felétek hogy van egy skoda octavia ll autóm és a hűtőventilátora folyamatosan megy mikor beindítom a motort!A hőfokjeladókat kicseréltem de semmi eredmény!Van valami ötletetek?

Octi19 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 80998

... azért egy próbát megér, és az sem kizárt, hogy nem tekerték. (elég nehezen hiszem el, hogy két autónak szögre azonos a futása, persze lehet flottás is, de az is sokat mond, hogy 167 ezerre rommá vált a beltér! Egy Octavia beltere és ülései még dupla futásnál sem ritkán újszerűek...)

De azért erre a, "nem a hirdetett autót találja a vevő" dologra is rá lehetne repülni, mert valahol ez is csalás. Emlékeim szerint volt is ilyesmi már emlegetve az egyik legutóbbi cikkében.

Előzmény: TyggeR (80997)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.19 0 0 80997

zách daninak ez kevés, sőt bármelyik újságnak kevés. ha a konkrét autóról mondjuk kiderült volna, hogy így meg úgy tekert, akkor már más lenne a helyzet. ez csak egy szomorú tanulság

Előzmény: Octi19 (80995)
TyggeR Creative Commons License 2017.12.19 0 0 80996

ha már ezt lőtted be életkornak, ne vegyél o2 fl-t, kicsit többért o3-akat keress inkább. szerintem

sajnos a sztorid klasszikus neppertörténet, nem tudsz tenni semmit. az aaa autó heti rendszerességgel százakat autóztat meg feleslegesen, és mindig találnak újabb pácienst :(

Octi19 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 80995

Jelenteni kell a hirdetést és megfelelő módon megszellőztetni a sztorit, a megfelelő hashtag-ekkel ellátva... (a TotalCar-nál van egy srác aki előszeretettel ugrik az ilyen sztorikra és cikkeket is ír róla)
Ennyi "bosszút" szerintem megér a bosszankodásod, az egy napod és az útiköltséged...

Horváth Ozzy Creative Commons License 2017.12.19 0 0 80994

Ja bocs, most nézem ebbe nincs xenon. Pedig ha jól emlékszem az elegance felszereltségben mintha alapból benne lett volna az is. Na mindegy.

Előzmény: Horváth Ozzy (80993)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!