Keresés

Részletes keresés

jager7 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 519

egy dolog szöget ütött: úgy gondoltam, hogy 2 db 90-es nyílászáró helyett kérek egy 180-as középen felnyílót, hogy ne legyen középen borda.

Az egyik cég azt írta, idézem: "Egyetlen hátránya az, hogy az ablak és így a rászerelt redőny is 180 cm széles lesz, de a redőnygyártónk 170 cm-nél szélesebbet nem szokott javasolni, mert ha nagyon szeles helyre kerül a lamellákat a szél kitépheti a lefutóból."

ez logikusan hangzik. A fura, hogy a többi cég ezt nem említette.

szerintetek?

jager7 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 518

én csak a fórumon olvasottakra tudok támaszkodni, de az én olvasatom szerint:

a 4-16-4 üveg default 2.6-os.

Ha erre low-e jön, akkor  1.4 (1.3),

ha gáz is van, akkor 1,1 (1,0).

ezt most találtam, mint érdekesség:épületenergetikai követelmény:(u [W/m2K])

külső fal: 0.45 (könnyű 0.35)

homlokzati üvegezett nyílászáró (fa v PVC):1,6

már kaptam pár ajánlatot. Le a kalappal nagyon profik...sajnos árban is. Éljen itt az EU, kár hogy a fizetésben nem.....-)

r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 517
Ja és ezek az adatok a 4-16-4 üvegezésre vonatkozik.
4mm üveg, 16mm légrés, 4mm üveg.:-)
Előzmény: r0226 (516)
r0226 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 516
Nem igaz. Az 1.4-es az a low-e nélküli, a low-e -s az 1.3, ha ebbe argon van az 1.1 és ha mind a két üvegen van low-e és argonos az 1.0.
Megállsz az üveg előtt és meggyújtod az őngyújtót, kb 15-20 cm-re rakod az üvegtől, megnézed a lángokat ami tükrözödik az üvegben ha 2 lángot látsz akkor sima dupla üveg ha a közelebbi lángot duplának látod (az egyik rózsaszines szinű olyan mintha szellemképes lenne) akkor a belső üvegen van a low-e ami így szabályos. Ha a külsőnél látod akkor fordítva rakták be az üveget a keretbe.:-)))
Ha 1.0-ás ablakot rendeltél akkor két szellemképes lángot látsz.:-)
Előzmény: YakQzA (514)
b.80 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 515
Én is ezt hallottam.
Előzmény: YakQzA (514)
YakQzA Creative Commons License 2008.01.28 0 0 514
Most jöttünk meg egy kereskedőtől és a következő dolgot mondta:
Az 1.1-es üveg ugyanaz mint az 1.4-es csak argongázt is nyomatnak közé!
Ez igaz?
b.80 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 513
Érdekelne hogy lehet így ellenőrízni?
Előzmény: r0226 (512)
r0226 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 512
Mondjuk lehet nem is rakják bele csak jól hangzik a low-e, de ezt egy öngyújtóval lehet ellenőrizni.:-)
Előzmény: r0226 (511)
r0226 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 511
Hát a honlapon a szöveg nem valami precíz és reméljük nem ilyen a munkájuk.:-)
A másik, azt írják,hogy az akció a thyssen profilra vonatkozik de az nem derül ki, hogy 3 vagy 5 kamrásra.

Pl. ez tetszik: "A négykamrás rendszer előnye, hogy átmenetet jelent a három illetve az ötkamrás rendszerek között."

A low-e s ablak nem 1.4 hanem 1.3-as de legalább nem szépítettek ez az alap náluk.
Én 1.1-nél rosszabbat nem vennék.
Előzmény: jager7 (510)
jager7 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 510

Sziasztok,

végig olvastam a fórumot és rengeteget segített. Már alapvetően tisztában vagyok mire kell figyelni, milyen profit / üveget /gyártót érdemes keresni.

viszont sokan említették a beépítés szakszerűségének a fontosságát.

Erre vonatkozólag szeretnék pozitív-negatív  példákat kapni.

Dán típusúp panellakásba szeretnék cserét, teljeskörű szolgáltatással

(felmérés /régi nyílásázó elbontása, elszállítása/ új beépítése/ külső belső takarás-párkány/ redőny)

A 'szomszéd' őket ajánlotta http://www.azzurro99.hu/--> nekik viszont számomra nem annyira  ismert termékeik vannak(pl:Spectus TK60 profil). Viszont árajánlatot  egy nap alatt kaptam emilben. (ha érdekel vkit felrakom). És

Tehát soxeretettel várom a tapasztalatokat pro-kontra :-)

tnx

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.23 0 0 509

Hali!

Ezt GEALAN 6 kamrás profilból 1.0 üveggel 147.000 Ft- ért beépités nélkül tudnám neked megszerezni.

Üdv: Windowking

Előzmény: giccshuszár (508)
giccshuszár Creative Commons License 2008.01.14 0 0 508
Hello!

Kettő darab nyílászárót szeretnénk cserélni a barátnőm lakásában! Az egyik egy kétszárnyú erkélyajtó 150x240-es a másik pedig egy 120x150-es osztott ablak.

Az ablakguru-t hívtam fel, nálunk a 6 légkamrás aluplast ablak 1-es üveggel 149.000ft lenne (csak a két nyílászáró, szerelés, egyebek nélkül)
A Hofstadternél pedig ugyanez a classic sorozatból 156.000, a Streamline sorozatból meg 166.000Ft lenne.

Ennyiért persze szimpibb a Hofstadter...

Mit érdemes venni? Ajánlhattok mást is ha jobb, elérhetőséggel, ha kérhetem!

Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.02 0 0 507

Hello!

Hát igen, ezért kell magyar terméket venni, mert ha ilyen problémák vannak, akkor ugye Lengyelrszág elég messze van, és a reklamációs ügyintézés elég macerás.

Amugy ha ez egy félig meddig használható vasalattal van  ellátva, akkor ezek 3D vasalatok azaz 3 irányba, azaz fel , le illetve jobbra balra , valaimt az ablaktól el és rá lehet mozditani.

Hivd ki a beszerelődet, akinek kötelessége garanciális beállitásokat elvégezni.

Igy ha valahol nagy a hézag, akkor feltételezhetően az ellentétes oldalon túl rálóg a tokra a szárny. Ez relative könnyen orvosolható, pár perces beállitással.

Rosszabb esetben el van szabva a szárny és egyszerüen kissebb annál mint kéne és azért nem zár rendesen.

Valamint ahogy már irtad, a rászorítást is lehet állitani a vasalaton lévő csapokkal.

Remélem tudtam valamennyire segiteni, és javaslom a közeljövöben a Magyar gyártóktól származó termékek vásárlását.

Ahogy nagyapám szokta mondani: Fiam, mi nem vagyunk olyan gazdagok, hogy megengedhessük magunknak, hogy olcsót, bóvlit vegyünk.

Üdv Windowking

passátos Creative Commons License 2007.11.27 0 0 506
Szia!
Igen, olyan mintha hézag lenne némelyik helyen, lehet érezni a levegőt, ha szél pedig erössen fúj akkor meg érzik tisztán a levegő. Azért furcsálom ezt, mert ezeknek az ablakoknak már sztinte légmentesen kellene zárni. Állitottunk is már a zár részén hogy beljebb huzzon záráskor, de még így sem tökéletes. Ami pedig a tanusitványt illeti, már felvilágositottak(remélem jól) hogy a számla csak a vásárlást igazolja, illetve a vele fellépő esetleges garanciális munkához kell. De ezen felül is kellene egy minőségi bizonylat, amiben le van írva az ablak milyen anyagból készült, milyen üveg van benne,ennek a k-értéke, iso szabványok stb...Ha te vagy valaki jobban tudja ennek a részleteit, szivesen venném a hozzászólását, mert még mindig nem tudok biztosat erröl az egészről.Köszi
Előzmény: NeomatiK (505)
NeomatiK Creative Commons License 2007.11.26 0 0 505

Szia! Szerintem maga a számla a tanúsítvány.

Azt akarod mondani, hogy csukott ablaknál ki-be jár a levegő?

Előzmény: passátos (504)
passátos Creative Commons License 2007.11.25 0 0 504
Sziasztok!
Tavaly építkeztem, műanyag ablakokat vettem.Persze a szűkös anyagi lehetőség miatt probáltam olcsobbat de jót venni.Kaptam is egy jó árajánlatot egy cégtől.1.1- es argongázos üvegezésü, roto- vasalattal, szürke gumi, esztétitkus külső stb...Állitólag lengyel országból hozzák, azért tudja jó áron adni, mondta a kereskedő.Végűl ők szerelték be az ajtókat-ablakokat. És most jön a lényeg.Télen észre vettem hogy az ablak tokjához közelitve hűvösebb a hőmérséklet, valahol még a levegő mozgását is érezni enyhén.Az üveggel nem érzek problémát szerintem az megfelelő lenne, de a tokkal nem vagyok kibékülve.Lehet hogy beszerléskor nem megfelelően rakták be, vagy eleve gyenge minőségü a tok???Ja, és nem kaptam minőségi tanusítványt sem, ami állitólag kötelező lenne!TUD VALAKI HOZZÁSZÓLNI VAGY SEGÍTENI TANÁCSOT ADNI EZZEL KAPCSOLATBAN? KÖSZI ELŐRE IS!
Ildi80 Creative Commons License 2007.10.21 0 0 503

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Wymar S 2500 nyilászrókkal, ill árnyékoló stúdió '92-vel?

Előre is köszönettel a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.24 0 0 502

Szio!

Én A gealant jvasolnám, bár egy kicsit elfogult vagyok velük :))

Ha gondolod tudok esetleg még árban segiteni, ha mellettük döntenél esetleg

Üdv Orbi

Előzmény: meri (501)
meri Creative Commons License 2007.09.05 0 0 501
Sziasztok,

házbővítés, új nyílászárók. Két ajánlat maradt ringben: REHAU és Gealan (IQ Fenster). Közel azonos lenne az ár; ha csak a nevet/renomét nézem, akkor REHAU - fűtésrendszerünk, belső szennyvízhálózat is ezzel készül(t), tetszik. Ezért elsősorban olyanok véleményét olvasnám szívesen, akik tapasztalattal rendelkeznek a fenti profilok minőségéről, értékéről, egymáshoz viszonyítva.

(Mindkettő 4 kamrás, 70 (R.) ill. 74 mm-esek (G.), 1.1-es 4-16-4 Low-E/argon üvegezéssel, közel azonos hozzávalókkal)

Köszönet előre is!
bakmarci Creative Commons License 2007.09.04 0 0 500
Sziasztok!

Salgótarjáni gyártású bukó-nyíló ablakaim vannak és szeretném kicserélni a gumi tömítő profilokat. (Ezekhez nútba tehető kell.) Tudna e valaki ajánlani olyan helyet, ahol lehet ilyesmit kapni? (Solymár PEMÜ-ről tudok, de nekem a XI.ker. és Gyál között, vagy környékén kellene egy bolt.)

Köszönöm a segítséget!
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.25 0 0 499
vésővel óvatosan, csak kicsit erősebben és meglátod menni fog
Előzmény: Viktorboy (498)
Viktorboy Creative Commons License 2007.08.01 0 0 498

Sziasztok!

Rehau profilból készült ablakunk van. Hogy lehet kiszerelni az üveget tartó léceket?

A hőszigetelt panelt akarom nyárra kicserélni egy másikra amit kitudunk vágni a mobilklíma csövének. Próbáltam már feszegetni de lehet hogy nem vagyok elég bátor.

Viktor

topikolos Creative Commons License 2007.07.26 0 0 497
Köszi, ez bíztató...

Egyébként, ha már összeszerelés, mit tudok megnézni, amikor leszállítják, mit érdemes figyelnem, amiről esetleg észreveszem, hogy hibalehetőség?
Előzmény: Jancsii (496)
Jancsii Creative Commons License 2007.07.23 0 0 496
Állítólag a legjobb, de ez csak az egyik tényező. Az összeszerelés minősége is döntő.
Előzmény: topikolos (490)
fgcs Creative Commons License 2007.07.17 0 0 495
Egy e-mail cím és egy mobil szám... bíztató :)
Előzmény: kal.andor (494)
kal.andor Creative Commons License 2007.07.15 0 0 494
a cúgmentes bt-vel van valakinek tapasztalata (cugmentes.hu)?
kicsit parázok tőlük, de jó az áruk.
kisrobert Creative Commons License 2007.07.15 0 0 493
Idejövünk, beirogatunk, vissza nem olvasunk?
Legalább néhány bejegyzést...
Előzmény: SammyJR (492)
SammyJR Creative Commons License 2007.07.15 0 0 492
Sziasztok!

Lenne egy technikai kérdésem! Milyen lényeges különbség van egy 1.1 illetve egy 1.4-es üvegezés között! Ha jól tudom az 1.4-es még nem argongázos ugye?
Most tervezek üvegezést cserélni és mindenhol azt hallom, hogy pár év után az 1.1-ből eltűnik ez a lényeges szufla! Nem éri meg jobban egy 1.4-es? Én speciel nem látok köztük lényeges különbséget még árban sem, de hosszú távon legalább az 1.4-es megtartja a tulajdonságait! De javítsatok ki ha tévednék!
Axióma Creative Commons License 2007.07.13 0 0 491
Ja azt hogy az ablakszarny ket merete 1:3 vagy meg kisebb aranyu, nagyon elnyult. Ez nekem nem tetszik. Masnak meg igen.
A regi hazakon inkabb 210-es szemoldokmagassag es egy nagy szeles nyilas szokott lenni. Mondjuk 200 x 120. Ilyen meretu ablakot lehet siman kozepen felnyilonak csinalni (bar lehet ugyanazzal az erovel sorolni ket kulon nyilo sima ablakot, igaz akkor nyitaskor is van kozepen egy elvalaszto). Ma inkabb tobb kulon ablakot terveznek be. Szoval leginkabb a terven mulik, de nyilvan ha jelzed a tervezonek, hogy milyet akarsz, akkor olyat fog beepiteni.
Előzmény: drsoul (489)
topikolos Creative Commons License 2007.07.13 0 0 490

Én is kérdeztem, azt mondták, hogy most vezetik be, ezért akciós (35%-ot számoltak), ez a legolcsóbb ajánlatom, valószínűleg ez lesz.  A tok egyebként 6 cm, az ablakszárnyak 7 cm-esek.

Maga a Kömmerling,mint márka,az jó ugye?

Előzmény: Jancsii (486)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!