Nem is tudtam okos szaltós, hogy az utóbbi 20 évben mindig bejutottunk az EB legjobb 8 csapata közé (2 éve ez a korosztály) illetve folyamatosan ott vagyunk az első 14-ben (7*2)
milyen elvek? muszáj mindenkinek ugyanazt fújnia mint neked? érdekes... semmivel sem jobb ez a korosztály, mint az utóbbi 20 évben bármelyik. ez a véleményem csak kinyíltak a határok, megszaporodtak az ügynökök/pénzhajhász klubvezetők + megnőtt a bulvár-média fogyasztás. Ez pedig képez egy látszatot...
Gera mindig Angliában szeretett volna játszani, most lehetősége van még ott is válogatni és egy Everton már egyáltalán nem kiscsapat. Ráadásul ő Angliában már nevet is szerzett magának, szerintem nem kellene elmennie. Priskin viszont más, neki egy skót középcsapat (a két nagy mögötti, de nem is kieső) tényleg jó lehetne, továbblökhetné a pályafutását és ott ő is tudna érvényesülni, segítnei a csapatát. Ferenczi megint más szvsz. Ő Barnsleyban elég jó helyen van, játéklehetőséget is kap, ha ott jól érzi magát akkor szvsz. hülyeség lenne elmennie egy svéd csapathoz vagy akár a Nottinghamhez is. (ha valahova mégis, akkor az utóbbihoz inkább)
Nezd, a napnal is vilagosabb, hogy szG az amugy teljesen ertheto es indokolt Varszegi-utalatat mindenre es mindenkire valogatas nelkul kivetiti, akit kapcsolatba tud hozni vele.
Ennyi. Hogy az oltozojelenetet miert kellett idekeverni, azt nem tudom.
Tisztában vagyok vele, hogy a dolog ennél sokkal bonyolultabb, és nem feltétlenül a transfermarkt listája alapján áll össze egy kezdőcsapat.
Az akadémikus kérdés inkább az, hogy a 29 éves, pályafutása csúcsán lévő, de a mostaninál jobb teljesítményre már aligha képes Gerának mi lenne a legjobb döntés? Egy szuperliga kis- vagy középcsapatában rendszeresen kezdeni, egy szuperliga erős klubjában gürcölni az esetleges félórás játéklehetőségért vagy egy kevésbé magas színvonalú bajnokság nemzetközileg jegyzett sztárcsapatában harcolni a csapatba kerülésért.
Változatlanul az a véleményem, hogy Gerának a Celtic lenne az ideális klub.
Priskin mostani watfordi helyzete némileg hasonlít az auxerre-i Vadóczhoz. Ha nem tud stabil játéklehetőséghez jutni, akkor az a jó, ha inkább vált. Vadócznak nagyon bejött a skóciai kerülő utáni nijmegeni szerződés. Lehet, hogy Priskinnek sem lenne rossz egy skót vagy holland kiscsapat.
Hasonló volt a kilencvenes évek elején Kozma helyzete is. A Bordeaux-ban semmire sem ment, a Dunfermline-ban viszont olyan remek teljesítményt produkált, hogy onnan egyenesen a Liverpoolhoz vezetett az útja. Az már egy másik dolog, hogy ott mire volt képes. Ám odáig el is kellett jutni.
Az Evertonban nincs is het kozeppalyas, ne vicceljunk mar.
Amugy sem piaci ertekre megy a dolog, es a kozeppalyasok meg nem szabadon felcserelheto arucikkek.
Egy Gera tipusu kozeppalyasra az Evertonnal peldaul nagy szukseg van. De meg nagyobb szukseg van vedekezo kozeppalyasra. Gera nem lenne alkalmas vedekezo kozeppalyasnak, pedig papiron mindket poszt csak "kozeppalyas".
Ez azért nem ilyen egyszerű. Az Everton vagy a Celtic alapból "értékesebb" csapat, ha Gera odaigazolna, már azelőtt, hogy egy percet is a pályán töltene, azonnal felmenne az értéke 5-6 millióra.
Érdekes, most nem hallom a Németh-et ócsárló és nagyképűnek tituláló kijelentéseket... Nem kötözködésképpen, de azért egy-egy szar meccse után nem kéne mindig lehurrogni, hogy ez nem tud semmit, hiába van Liverpoolban stb.. Én tudtam hogy be fogja bizonyítani, hogy jó focista, írtam is előbb hogy Ciprus ellen már gól(oka)t fog rúgni. És persze Benítez sem zsákbamacskát vásárolt tavaly. A netes ócsárolások helyett inkább menjünk ki a szombati meccsre, és buzdítsuk a válogatottat. Itt van egy újabb nagy lehetőség, hogy újra EB-résztvevő legyen ez a korosztály, és bebizonyítsa, nem véletlenül a kirakatcsapat. Remélem teli lesz a stadion.
A transfermarkt szerint Gerzson piaci értéke 3,5 millió euró. A keltáknál 8 olyan játékos van a keretben, akinek ugyanekkora vagy ennél magasabb az árfolyama. A 8 futballista között 4 középpályás van.
Az Everton idei keretében 15 játékosnak ugyanakkora vagy magasabb az értéke (ebből 7 középpályás!), a Benficában pedig 10 (ebből 6 középpályás). A Portsmouth keretében 18 játékos áll 3,5 millió eurón vagy efölött!
Szerintem az a Gera, aki a WBA-ban sem volt mindig bombabiztos kezdőember, legkönnyebben a Celticnél férne be a kezdőcsapatba. Ráadásul egy olyan csapatról van azó, amelyik idén nyolcaddöntős volt a BL-ben, a vele egyenértékű városi rivális pedig UEFA Kupa-ezüstérmes, azaz a Celtic nemzetközi szinten olyan magasságokba röpíthetné Gerát, amit tényleg megérdemelne a magyar futball legszimpatikusabb "sztárja".
Komoly elismerésben részesült Huszti Szabolcs Hannoverben, az év összesített rangsora alapján ugyanis magyar szélső bizonyult a szezon második legjobb játékosának, a gólvonalon parádézó német válogatott kapus, Robert Enke mögött. Az indoklás szerint a volt Fradi-játékos góljai és gólpasszai mellett a mezőnyben is nagyot alkotott.
És itt jön elő megint a nagy kérdés: vajon Dzsudzsák vagy Huszti kezdjen szombaton? Én Husztit választanám, ő a válogatottban mindig hajt, és egyenletesen tud jól teljesíteni. Míg Dzsudzsáknál még hullámzó a teljesítmény, reméljük nem sokáig.
Jó-jó, elhiszem, hogy érdekesen beszélnek Skóciában, de biztosan könnyebb lenne Birmingham után megszokni, mint Lisszabont.
Azért érvelek a Celtic mellett, mert Gerzsonnak sajnos még mindig "üres" a pályafutása. A magyar bajnoki aranyakat leszámítva nincs élvonalbeli trófeája, és nagy nemzetközi tornán sem vett részt. Ha azt nézem, hogy Lisztes, Lipcsei, Szabics, Dárdai, Juhász, Király, Bodnár, Torghelle vagy Fehér Cs legalább a BL-ig eljutott (és Dzsudzsák is rövidesen eljuthat), akkor tényleg azt mondom, Gerzson is megérdemelné az esélyt az európai színtérre.
Az Allsvenskan tavasz-oszi menetrend szerint megy, tehat pont akkor, amikor normalisan focizni szoktak az emberek (vagyis kb. novembertol marciusig), Ferenczi nem jatszana egy meccset se.
A Nottingham Forest most jutott fel a masodosztalyba.
Torghelle meg hova igazoljon meg lejjebb a nemet harmadosztalynal? Neki sincs semmifele jovoje a valogatottnal, de Ferenczivel ellentetben jelene sincs.
A napokban olvastam, hogy a Celtic is érdeklődik Gera után. Amennyiben nem jönne össze az Everton vagy a Portsmouth, akkor szerintem Gerzsonnak a kelták ajánlatát érdemes lenne elfogadnia. A Bajnokok Ligája részvétel mellett azért is jobb a Benficánál, mert nem kellene új országot és nyelvet megszoknia.
Elsősorban persze az angol ajánlatokat érdemes figyelni, de csak akkor tanácsolnám a váltást, ha a kérő fix nemzetközi kupa-résztvevő.
Hoppá, rögötn korrigálom is magam. Most látom, hogy a Nottingham ezüstérmes lett a League One-ban, így felkerült a második vonalba. Így természetesen más az ábra. Ugyanakkor a svéd vonalat sem vetném el.
Nekem teljesen más a véleményem. A 31 éves Ferenczinek kifejezetten jó lenne Svédország, feltételezve, hogy stabil élvonalbeli klubról van szó. A Nottingham egy csődtömeg, ráadásul tudomásom szerint csak a harmadosztályban szerepel.
Egyébként Ferenczi jövője nem perdöntő a válogatott szempontjából. Kisebb részben az életkora, nagyobb részben pedig a tudása miatt ő legfeljebb ideiglenes megoldás lehet a válogatottnál.
Sokkal jobban érdekel, hogy mi lesz Torghelle sorsa. A Jena kiesett a harmadik ligába, így semmi értelme a maradásának. Szerintem az lenne a legjobb, ha egy kevésbé jegyzett bajnokságba igazolna, olyan csapatba, amelynek van esélye a nemzetközi kupaszereplés kiharcolására. Ausztria vagy Belgium ideális lenne.