Ebbe a topicba várunk minden Pentax gyártmányú terméket. Mivel létezik canon ill. nikon adok veszek, így kérem a topicot életben hagyni.
Licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
A szériaszámot a hozzászólásban kell elhelyezni, szöveges formában. Képen nem megfelelő!
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Egyedül a króm felületek és a csillogó vízfelület amit nem annyira komál, ott CA-zik, (pl. opi utolsó képén ha teljes méretben nézed látszik mire gondolok) de egy szerethető obi.
A "sima" APO-s Sigma 70-300-at lenyomja, az APO DG-s verzió meg már érezhetően drágább és van aki nem szereti a sárgás színvilágát (bár ez ízlés kérdése)
A Pentax 55-300nak érezhetően jobb a képe, valamivel kisebb és van benne squick-shift, hátránya az 1,4m minimum fókusztáv és, hogy nincs benne 1:2 makró (bár ez Tamronnál is csak 300-as végen igaz szóval nem akkora hátrány, és egy Raynox DCR-250 ezt a gondot is megoldja)
Summa: Ha van annyid Pentax, ha nincs Tamron, vagy Sigma APO DG verzió.
Képeket (legalább 6MPx-ben ajánlott) a pixel-peeperen nézegethetsz mindegyik obival.
Szia! A 70-300 Tamront én is tudom ajánlani, én legalábbis imádom. F8-től már tűéles képe van. Itt van pár friss kép vele a Szilveszter rallyról. ( a képek 99%-a vágatlan, nyers kép) http://picasaweb.google.hu/opi025/SzilveszterRally2009#
Megnéztem a képeidet, nagyon jók! Sokan javasolták a Tamront is teleobinak, meg a makrója is csábító, még rágódok rajta egy kicsit. A pentax használtan is kétszer annyiba kerül, nem biztos hogy annyival jobb.
Eladó egy kiváló állapotú Soligor CL Maxi 2 nagy méretű fotós táska. Belseje tetszés szerint alakítható tépőzáras elválasztókkal (6 különböző méretű van benne). Elől és hátul zipzáras zsebek, oldalt tépőzáras zsebek, belül zipzáras hálós zseb található. Derekán csatos derékpánt van. Belső méretei: 28x17x17,5 cm. Elfér benne 2 dslr, 3-4 obi, vaku kiegészítők. Ár 8000 Ft.
1600-on nem fotózunk? De ha a célnak így is elég? Pentax 55-300-al, kézből egy csokor 1600-on, egy iskolai ünnepségről. Csak úgy, a magunk örömére. Egyébként én is a Sigma 70-300-ast cseréltem le a Penatxra. Ég s föld... :-) Ormió 1600
Ja! Értem. Azt hittem Sigma és/vagy Pentax 17-70-est keresel.
A pentax bajonettet felesleges odaírni ebben a topikban, mind tudjuk, hogy nem canikon bajonettes Sigma 17-70-est fogsz keresni:-)
No, lehet majd eladó lesz az enyém tavssszal, majd meglátom. Erősen érdekel az utódja...képstabival, jobb fényerővel, igaz a közelpontja és aleképzése már nem oylan jó.
Az előbb lemaradt, van egy eladó Pentax-A ZOOM 28-80mm 1:3.5-4-5 macro objektívem is eladó, a gyári hátsó kupakját elvesztettem de van rajta egy házi gyártmányú. Tökéletesen működik.
Nekem volt 70-300, most 55-300 van. Ég és föld, ha teheted, akkor az 55-300-at válaszd, a 70-300 makróját értelmesen úgy sem tudod kihasználni (kézből nagyon nehéz kitartani a 300as makró állást).
Én egy ilyen Sigma 70-300 APO és egy 55-300-as Pentax megvétele között dilemmázok. Milyenek a tapasztalatok a Sigmával? Nincsenek véletlenül vele készült képeid a neten?
Én az ilyen életszerűtlen helyzetek kedvelője vagyok. Kevés fényben, vaku nélkül (a beépítettet nem használom, a metzem meg nem mindig van a gépem) nincs más választás.