Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Kolleganőm Lynksys xxxx wifi routerjén (kicsi, egyszarvú) a Power led áram alá helyezés után fél percig zöld, utána átmegy narancssárgába, a többi néma csend, semmi sem változik. Leírásom nincs, így nem tudom, mit jelent. Mit jelent? Tippelni tudok, a bekapcsolási szekvencia vaahol leáll. De mitől? Találkozott már valaki ezzel? Mit lehet tenni?
Windows 8.1-el ellátott lumia 520- asom tegnap jött vissza a szervízből. Boot szektor hibás volt. Megcsinálták, teljesen jól működött, a zenéket meg tudtam nyitni. Ma reggel zenét szerettem volna hallgatni, [A frissítés végrehajtása] ezt írta ki és kidobott. a zenetárat máskor is frissítette, de miért nem férek hozzá a zenéimhez? Segítség!!!!!!!
Naja, csak ha a saját hülyeségemnél maradunk, hogy pld. karaoke szoftver? Itt is elküöldtem egyszer énektanárnak. Next next, igen, okés, file, open, működik. Onnan elég egyértelmű a felület. Persze finomítani lehet, de egy hangszerkészlet telepítése sem űrtechnika. Ezzel meg eljátszottam vagy 1 hetet, aztán több fórumos is segített, majd szerteágazó véleményük miatt inkább nem mondtam csúnya szavakat...
Főleg mert arra készültem, hogy rátolom penre az egész OS-t, az kevésbé kényes a hardverre, néha rakhatom másik laptopba is és max. külső vinyóról olvassa az adatokat. Aztán ahogy ezt Móricka elkélpzelte :-D
Vice nevezetű proggit azért megtaláltam, bár a sok device, service közt elég nehéz volt kitallózni, ami viszont nincs bent a központi ellátásban, az tömény szopás. És ez szopó, mert azt jelenti, hogy írok Linuxra valamit bizbaszprogramot, akkor ugyanígy nem tudom terjeszteni és nem fut le a júzereknél?
Mindegyiknek, minden oprendszernek megvan a maga baja, én speciel használom mindkettőt plusz a tabon Androidot és egyikkel sincs különösebb gondom, igaz az elején mindegyiket tanulni kellett, bezony még a Windowst is, semmit nem adnak ingyen :-)
Értem én, de mezei user nem mindig úgy működik, ahogy azt az álomvilágot egy üzemeltető elképzelte. Lát egy programot, esetleg kell, megtalálja weben, aztán nem lehet telepíteni?
Tényleg, Mageia csomagkezelőjét (és egy másikét is, csak az most nem jut eszembe) simán összedöntöttem, mert az olyan. Többinél már előfodrult, hogy én voltam a hülye júzer, mert oylan triviális bajaim voltak, hogy alkalmazást nem lehetett teljes képernyőre kirakni...
Többit már el sem merem mondani voltaképpen mit szerettem volna a Linuxos vassal, nyilván mindegyiknél ezer+1 percet töltöttem azzal, hogy eleve egy vezérlőpultfélét megtaláljak. Van aminél logikus (bár nekem felét inkább ne magyarosították volna), van aminél csak kavartam összevissza.
És akkor még .Net a mumus? Itt is feltesz egy csomó más szükségeset, amikhez még kettőt és még hármat, ha nem megy fel a szoftverközpontból, akkor megy a fejvakarás és a doksiolvasás.
Irodai gépekre toltam fel Kubuntukat az XP-k helyére. Néha elmegyek ránézni, de különösebb gond nélkül használják őket, egyszerűen jobb erre a célra, nép elégedett. A cég meg spórolt vagy 150 ezrest.
Rohadt "platformfüggetlen" Abev miatt kellett hagyni egy windowsos/iexploreres gépet. Volt egy W7 licenszük, én meg úgy voltam vele, hogy akkor nem küzdök az abevvel Linuxon.
Mezei usernek még a csomagkezelőben lévő cucc isis bőven sok
Játék is egyre több lesz rajta, plusz van hozzá natív Steam kliens, Office helyett ott a Libre, PS helyett ott a GIMP, böngészők, lejátszók is vannak dögivel.
5 évente beszopjuk, hogy "ez már a desktop Linux éve". Hjahh, hóóógyne. Mondjuk zseniálisak a vérbeli arcok is, igaz tényleg segíteni szerettek volna a maguk módján, de mikor ott kötünk ki, hogy az a program nekem nem is kell, vagy pár éves program ócska és nem fog menni? Először védik, mert nincs függőség, aztán mindenki úgy kezdi, hogy mik a függőségek és miért kellene lecserélnem a disztrót másra, mert "az jobb".
Igazából amit a saját központjából teszel fel csomagkezelővel, az okés, csak én vagyok az a bonyolult lélek, aki ott nem taláta meg, amit szeretett volna.
Nézegettem ilyen 100 megabyte alatti kioskos CDket, mert egy időben játszottam vele, aztán éveken keresztül nem sok disztróba futottam, most valahogy újra felvirágoztak. Hozzátoldom ezt is, max. valami lesz, vagy sem.
Na, ezt a Mintet meglesem. Van egy kisebb gépem, aztán mondom tolok rá valami alapot, ha 2 gigás benn a tárhely. Live CD-k nagy része nem indul, ami igen, az a VGAval szopózik, így most megyek sorban. Kb. annyira kellene, hogy elinduljon egy böngésző, meg minimális youtube, mp3, ilyenek.
Valószínűleg több esetben előfordul hogy nagyobb mennyiségű fájlt mozgatsz/telepítesz/egyéb. Ilyenkor a win próbálja a hozzáférést optimalizálni ezerrel, és ez egy darabig eltart.
A másik kérdésedre.
Az említett formátumokat simán tudod kezelni pl. egy Mint alól, mint ahogy a wines szerkesztő programok is telepíthetők. "Mindössze" egy átgondolt Wine telepítése szükséges.
A mostani Linuxok kezelése egyszerű és bonyolult is lehet, akár a windowsoké. Én Mintet használok, a megbízhatóságával (legalábbis a KDE/GNOME asztalkezelőkkel) nem igazán volt/van gond. (Cinnamon illetve MATE felületen akadtak furcsaságok azért)
Ja, amúgy valami tesztvason próbálgass ki párat. Ubuntufélék elvileg jók, magyarul is beszélnek. Aztán majd jól elmegy tőle a kedved, mert rájössz, hogy kb. böngészni jó és mindent újra kell tanulni. Nekem elmúlt hetekben voltak megfejtéseim, letöltötetm programot, leírás alapján elkezdtem felrakni, majd a komplett közösség lehülyézett, hogy azt nem úgy kell. Bammeg, program mellé adták a leírást. Legalább a többi 5 nagyjából 8 félét beszélt és arra jutottak, hogy hülye vagyok, ha az a program kell nekem és különben is már ócska, sok éves, felejtsem el :-D Ááááá, fejem verem a falba.
Állítólag. Én mondjuk fordítva jártam vele, de az mindegy, lehet csak némi X akta volt. wines szervereimmel sincs baj, van ami sokat kiszolgál, meg látok én pár gépet, elég kevés az a szopószorzó vagy stabilitási dolog, amit a Win számlájára lehet írni. Én aztán csináltam cifra dolgokat is, mondjuk 2 képernyős munkaállomás, fele kivetítő, felén rendezvényen táblázatokat otlogattak, mentettek, többi gép digizett, DVD-t írt, netezett, váltott műszakban netes termiálkodott, ésatöbbi. Ha ilyeneket kibírnak 24 órásban váltott személyzettel, akkor ne legyen gond odahaza sem a stabilitással. Mondjuk RAMot kaptak dögivel és nem nyitottunk 40 fület televerve Javaval a böngészőben...