Keresés

Részletes keresés

Visatone Creative Commons License 2017.07.11 0 1 1391

Két szürke hályog műtéten túlesve mondom: nem kell nagy ügyet csinálni a mosdásból, hajmosásból. Én is próbáltam az úszó szemüveget: nem sokat ért, és kényelmetlen is volt. A lényeg: a szemet mindaddig csukva kell tartani, amíg teljesen szárazra nem töröltük az arcunkat. A mosakodás és a hajmosás technikáját ehhez kell igazítani. Amire ügyelni kell: legalább egy, de inkább két hónapig nem tanácsos strandon, vagy wellness szállóban medencébe menni.

Előzmény: platz (1390)
platz Creative Commons License 2017.07.09 0 0 1390

Köszönöm mindenki segítségét. Igyekszem az információkat felhasználni.

beteg46 Creative Commons License 2017.07.07 0 0 1389

Bocsánat! Mármint a klóros vízre gondolok és a samponra, ami nem tesz jót a szemnek.

Előzmény: platz (1385)
beteg46 Creative Commons License 2017.07.07 0 1 1388

A szőlőmag lisztről már hallottam, hogy több betegségre is jó, de az allergiára eszembe sem jutott. Köszönöm az ötletet, kipróbálom. Ha a sok betegségemből csak az allergiára hat, már az is jó, ha többre is, az meg szuper. Jelenleg az Artelac Rebalance szemcseppet használom, de már csak egy pár napig elég, utána megpróbálom az általad javasolt systane balancet.

Előzmény: seva1971 (1378)
Cimili Creative Commons License 2017.07.07 0 0 1387

Ezt jó, h írtad, legfeljebb fertőtlenítem majd a szemüveget. Szeptember végéig még van időm felkészülni.

beteg46 Creative Commons License 2017.07.07 0 0 1386

Én próbáltam az úszó szemüveget, de csak a második hét után. Addig száraz sampont használtam, bár ez sem az igazi, de a zsíros hajnál jobb. Nagyon vigyázz, hogy jó minőségű és jól záró szemüveget válassz (nem feltétlenül a drága a legjobb). A gumi szélű jó, ami "rácuppan" a szemedre, de vigyázz, hogy ne legyen túl szoros sem (ne nyomja a szemed). A kórokozókról nem tudok mit mondani, az sajnos mindenhol ott van. Víz szerintem több hétig nem jó a szemnek, a klór és a sampon nekem mindig csípi, kivörösíti a szemem.

platz Creative Commons License 2017.07.07 0 0 1385

Visszamenőlegesen olvastam úszószemüvegről, de nem tudom, az mennyire vált be a használónak.

Félő a dolog, mert maga a szemüveg is vihet kórokozókat a szem közelébe. Én is csak hezitálok. Ebben a melegben mégis csak valahogy meg kell majd oldanom a hajmosást. A gondommal hát nem vagyok egyedül.

Előzmény: Cimili (1384)
Cimili Creative Commons License 2017.07.07 0 0 1384

A hajmosás témához. Arra gondoltam, h veszek búvár szemüveget és akkor meg tudom majd mosni a hajam. Esetleg valamelyikőtök próbálta már?

platz Creative Commons License 2017.07.06 0 0 1383

Köszönöm neked a válaszodat, ez  nagy segítség a számomra. További szép napot kívánok neked.

Előzmény: dalos veréb (1382)
dalos veréb Creative Commons License 2017.07.06 0 0 1382

Én úgy tudom tiszta vízzel, becsukott szemmel le lehet mosni az arcot, vagy nedves törülközővel letörölgetni, már a műtét utáni 2-3.napon.

Sampon , és semmi nem mehet a szembe.

Talán 10 napig nem muszáj hajat mosni.

Utána is úgy hogy hátra hajtod és és valaki megmossa és nem menjen semmi a szembe, se sampon, se lakk.

Ki kell bírni.

Hallomásból tudom.

Előzmény: platz (1381)
platz Creative Commons License 2017.07.05 0 0 1381

Sziasztok! Ti a műtött szem környékét hogyan tartjátok tisztán? A tájékoztatóm szerint  amit írásban kaptam nem szabad neki vizet érni. Papír zsebkendővel szabadna a tájékoztatás szerint, de arról nem ír hogy nedves, vagy csak száraz jöhet szóba.  Már egy hete műtötték, ideje lenne vele valamit csinálni. Ugyan ez vonatkozik a hajmosására is? Azt hogyan, vagy hány hét eltelte után szabad először? 

Köszönöm az esetleges válaszokat.

seva1971 Creative Commons License 2017.07.03 0 3 1380

A hálapénz mértéke függ a településtől és hogy szemész szakorvos vagy főorvos műt -e. 10-50 között mozog szemenként.

Előzmény: dalos veréb (1365)
seva1971 Creative Commons License 2017.07.03 0 1 1379

Kicsit belelássatok! Nem kell osztozni! A műtőszemélyzet "követeli" a pénzt. Megvan az előre megalkudott műtéti tarifa, amit köteles az orvos letenni a nap végén a műtős személyzetnek.

Előzmény: Visatone (1375)
seva1971 Creative Commons License 2017.07.03 0 0 1378

A systane hidratlós és a systane ultra is gyors segítség a szemszárasságra, de nem hosszan tartó megoldás. A systane balance beül a szaruhártya sejtjei közé és folyamatosan adagolódik vissza. Kicsit sűrűbb folyadék, ne lepődj meg.

Bármely allergia elleni szemcseppet használhatod. Viszont személyes tapasztalat: barátom is allergiás, mindenféle orrcseppet, szemcseppet már használt. Bioboltban javasolták neki a szőlőmag kapszulát. Azóta nincs szükség szemcseppre, orrcseppre. Próbáld ki.

Előzmény: beteg46 (1376)
Adelade Creative Commons License 2017.07.02 0 0 1377

Ráadásul műtétkor nincs is alkalom erre, hisz ki se jön a doki a műtőből, egymásután futószalagon operál. Csak a kontrollon, az meg nem minden eseteben ott van, ahol műtött.

Előzmény: Visatone (1375)
beteg46 Creative Commons License 2017.07.02 0 0 1376

Seva1971 köszönöm a válaszod.

Systane Balancet még nem próbáltam, csak a Systane hidratálóst, GenTeal és Artelac Rebalance cseppeket. Valahogy egy nagyon rövid ideig hatnak a szárazságra, a vörösségre nem. Bár egyébként is hosszútávon kellene hatni mindegyiknek, biztos csak nekem nem válik be. Allergiára is tudnál ajánlani szemcseppet, mert lehet hogy a vörösség emiatt van. Az Oculotect szemgélt kellene még éjszaka használnom, csak nem lehet kapni a gyógyszertárakban, állítólag már nem gyártják. A gyógyszertárban nem ajánlanak helyette semmit, főleg ha megtudják hogy szürkehályog műtétem volt. Ráadásul az Oculotect gélt csak receptre lehet kapni, gondolom a többit is.

Előzmény: seva1971 (1360)
Visatone Creative Commons License 2017.07.01 0 1 1375

Az is lehet, hogy az ember összeállít egy csinos ajándékcsomagot márkás finomságokból celofánnal, masnival a sarki csemegében,

Lehet, de nem túl praktikus. A szürke hályog műtétet ugyanis egy team végzi, aminek az előkészítést és a kontrollt végző asszisztensek, továbbá a műtő személyzete is tagjai. A műtétet irányító (tisztességes) orvos velük osztozik a hálapénzen. 

Előzmény: Polüphémosz (1374)
Polüphémosz Creative Commons License 2017.06.29 -3 0 1374

Sziasztok! Némi motiválással is elő lehet ezt adni, pl. 5 ropi előtte, finoman jelezve, hogy a másik 5 lehet a sikerdíj és majd kérnék számlát a hálámról, mert szeretném leírni költségként a tb-járulékból... 

Az is lehet, hogy az ember összeállít egy csinos ajándékcsomagot márkás finomságokból celofánnal, masnival a sarki csemegében, és kettéválasztja a tartalmát. Előtte odaadja a pörkölt omniát, badacsonyi szürkebarátot, őszikonzervet, a sikeres műtét után pedig befigyelhet a muskotályos bb, hubertusz, tibicsoki is:) 

Nem muszáj mindig pénzt dugdosni, az mindenkinek olyan kellemetlen, főleg, amikor az első kontrollon kiderül, hogy a fele is sok, vagy érezni, hogy a kétszerese is kevés lett volna, de ez csupán a velejárója az olyan zavaros kapcsolatnak, amelybe az egyik felet akaratán kívül belekényszerítette a betegség, és azért fizet valamennyit, hogy megváltsa a félelmét és kiszolgáltatottságát.

A másik oldal szolgáltatást nyújt, tehát mindketten valójában üzletként, kölcsönösen előnyös csereügyletként kezelik a helyzetet, de közben a beteg az orvosról, az orvos pedig a betegről gondolhatja, hogy a hála megnyilvánulásának tekinti a pénzt, amely így mindenkinek megkönnyebbülést hozva és megtisztulva gazdát cserél.

Cimili Creative Commons License 2017.06.28 0 2 1373

Valahol igazad van, értem amit gondolsz, de sajnos ennél többet nem tudok majd adni. Bár tehetném!

Sikeres műtétet kívánok!

Előzmény: platz (1372)
platz Creative Commons License 2017.06.27 0 0 1372

Mindenki maga dönt, természetesen. Az én műtétemkor a kórteremben 10 -et "híreszteltek". Ott az egyik hozzátartozó úgy fogalmazott, hogy 10fő szorozva 10 ezerrel, ez úgy is 100 e.Ft. Ez szépen hangzik, de mégis csak a saját hálámat fejezem ki, de szól a szemem világáról is a történet és persze másról is.

Én ezt az összeget 10 ezret megalázónak tartom, inkább akkor semmit. Én 30 -ban, de inkább 40 -ben gondolkozom. Természetesen sikeres műtétet feltételezve. Most lesz egyébként a második műtétem.

Visatone Creative Commons License 2017.06.27 0 0 1371

Tízezer az "átlag".

Cimili Creative Commons License 2017.06.27 0 0 1370

Köszönöm a válaszaitokat! :)

Adelade Creative Commons License 2017.06.27 0 1 1369

20

Előzmény: Cimili (1367)
gaszkonyi Creative Commons License 2017.06.27 0 2 1368

Nem tud senki felelősen válaszolni. Én túl vagyok rajta, és azt tudom mondani ,hogy 0-tól 30 000 ig adnak.  Mindenki maga dönti el.. Anyagi helyzete , gondolkodás módja és a többi. Kérdeztem a szoba társakat ezeket tudtam meg .. Egy alsó kategóriás szemüveg menyibe kerül , ez meg egy életre szóló törhetetlen..Ez a humor helye ))))) ..Nem kell szégyenkezni tudni fogja miért kapott keveset és ,hogy miért kap többet.. A döntést mindenki maga hozza meg..

Előzmény: Cimili (1367)
Cimili Creative Commons License 2017.06.26 0 0 1367

Azért én se bánnám, ha olyanok is írnának, akik már túl vannak ezen.

Cimili Creative Commons License 2017.06.26 0 0 1366

Ezen már én is elgondolkoztam és egyáltalán nem tartom pofátlanságnak a kérdésed. Engem szeptember végén fognak műteni, nem magánrendelőben. A húgomat múlt héten műtötték, ő 10 ezret adott és elmondása szerint, a többiek is ennyit, akikkel együtt (8 fő) műtötték.

dalos veréb Creative Commons License 2017.06.26 0 0 1365

Khmmm

Sok hasznos tanácsot olvastam, amit magamévá tettem.

viszont, arról sehol nem olvastam hogy valaki hallott-e a hála mértékéről.

Szerencsére a családban/rokonságban még senki nem szorult komolyabb műtétre.

Bocsika a pofátlanságért.

roszan Creative Commons License 2017.06.22 0 0 1364

Pozitív élményeim vannak eddig. Pedig nagyon féltem, hogy mi lesz a műtét után, mennyit változik az életminőségem. A vicces az hogy távolra -3dioptriára van belőve a szemem, erre az eddigi -4, 25-ös szemüvegemmel tű élesen látok. A műtét utáni kontrollon az orvos elém tette a -3 dioptriát, majd olvasnom kellett a táblát. Hát nem ment, erre mondom neki felvenném a régi szemüvegem, mert azzal jól látok. Nézett kicsit furcsán azt mondta tegyem és simán olvastam vele. A végén megjegyezte, hogy szerencsém van, mert így nem kell szemüveget cserélnem. :-)) 

Maga mütét nem fájt. Nem voltak fájdalmaim. Nekem 70%-os látás volt a szemem amit műtöttek. Így a lencse sem volt teljesen kemény. A betegek akiknek előrehaladottabb állapotban volt a hályogjuk ők panaszkodtak, hogy voltak a műtét után fájdalmaik. Hát ennyi eddig a tapasztalat 2 nap után. :-)

Előzmény: seva1971 (1363)
seva1971 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 1363

Írtam. Milyen élményekkel vagy tele:))

Előzmény: roszan (1362)
roszan Creative Commons License 2017.06.21 0 0 1362

Köszönöm a válaszodat seva1971.  Most már rám tudsz írni.

Tegnap meg volt nekem is az első műtétem. :-) 

Előzmény: seva1971 (1361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!