Itt johet be egy uj vasuti munkakor a malhazoseged.
Régen is volt ilyen. Úgy hívták, hogy hordár. Sőt, Németországban most is van ilyen a nagy pályaudvarokon. De úgy láttam, hogy nemcsak a csomagokat, hanem az utasokat is elviszi az előcsarnoktól a peronig.(Persze, nem ingyen.)
Az Index vcacakolásának köszönhetően kissé nehezen rákerestem a Tisza kulcsszóval a válaszokra. Pont a múlt kedden volt, és akkor nem volt időm pótolni a lemaradást, utólag meg már nem tettem meg ezt. :(
Ja, a lényeg! Tegnap reggel mentem a 18000 sz. vonattal Pécsre, és két vasútőr 0.03-kor közölte velem, hogy nem szállhatok fel a vonatra, csak legkorábban az indulás előtt fél órával, addig menjek be a váróterembe! Megkérdeztem, hogy ezt meg honnan veszi, mert ilyenről én még csak nem is hallottam! Erre azt mondja, hogy az alagsorban az információnál ki van írva, egy nagy "Utazási feltételek" című papírra...
Hát ők írták és küldték el e-mailban, hogy mi legyen benne! :))))))))
Az a baj, hogy gyakran igazad van...
A betekintés, a jegyzetkészítés és a fotózás között tényleg nincs jogilag különbség?? Dehát ha én "betekintek" egy kerítésen át, akkor ott "be is fotózhatok"?
Ennek némileg ellentmond, hogy amikor az olajválság alatt a hétvégén nem volt szabad autózni (az akkori) Nyugat-Németországban, mindenfajta turistaforgalom a tizedére esett.
Ezekszerint már akkor is volt ilyen intézkedés? Mehettek volna vonaton is. Nem menetek. Az ő bajuk. Pedig akkor még sűrűbb volt a vasúthálózatuk is.
A szülők meg utálják a gyerekeknek kellő néhány tíz kilónyi cuccot felcipelni a vonatra.
Minek kell annyi cuccot vinni?
Kell egy kis tesmozgás, úgyis eléggé elhíztak már.
Jót tett helyében jót várj, leszel te még jogtanácsos a CÉG-nél! :))
Akkor élnék a jogi továbbképzés lehetőségével: etikus-e, hogy a január 1-én életbeléptetett árakat csak a 17 nappal későbbi Közlekedési Értesítő tartalmazza?
Még annyi kiegészítés, hogy a Tisza pu. alatt nem messze van egy folyami rakodó a kikötő feletti szakaszon, a Boszorkány-szigetnél, ahonnan a Tiszából kitermelt homokot és kavicsot lehet kirakni. No nem vonatra, hanem teherautóra.:-)
Kaptál kettőnktől is, csak azt nem tudom, hogy minek, ha nem érdekel.:-(
"A pályaudvar a Tisza mellett van. Gondolom, kikötő is van ott.
Rosszul gondolod.
"1. Mekkora ott a hajóforgalom?"
Mivel nincs kikötő, ezért semekkora.
"2. Mekkora és milyen teherforgalma van a Tisza pályaudvarnak?"
Minimális.
A medencés kikötő onnan délre kb. 1-1,5 fkm-re található. A kikötőbe ugyan vezet iparvágány, de nem a Tisza pu.-ról, hanem Szeged-Rendezőről. A vágányt nem használják, mivel a kikötő kiszolgálása - V42 515 nagy örömére:-) - közúton történik.
>Amúgy meg ha valaki nem tud elmenni messze kirándulni, akkor elmegy vonattal egy közeli helyre, így a helyi gazdaságot támogatja, nő a vasúton a forgalom, ... Ennek némileg ellentmond, hogy amikor az olajválság alatt a hétvégén nem volt szabad autózni (az akkori) Nyugat-Németországban, mindenfajta turistaforgalom a tizedére esett.
>Azért a német vasúti közlekedést ne hasonlítsd a magyarhoz, ... Egy napon sem említem őket. Ha a német vasutat hétfőn említem, a magyart legkorábban kedden, de inkább csak szerdán.
> ... a gyerekek többsége meg szeret vonatozni. Az igaz. A szülők meg utálják a gyerekeknek kellő néhány tíz kilónyi cuccot felcipelni a vonatra.
>Viszont minél magasabban van a teteje, annál több probléma lesz a súlypont magasabbra helyeződéséből, ... Hát igen... Üres, emeletes konténereket vittek egy széles, sekély folyó fölötti, felső pályás hídon. A szél úgy belefújt néhány tízet a vízbe, mint a pinty... De nagy baj nem történt, senki sem sérült, a konténerek sem úsztak el a sekély vízben, szépen kiemelgették őket egyenként. Csak a forgalom állt le ott vagy fél napra.
"Legkevesebb 6,5-6,6 méterre magasodik a sínkorona fölé. Nagy látvány!"
Nem kétlem. Viszont minél magasabban van a teteje, annál több probléma lesz a súlypont magasabbra helyeződéséből, és hamar kimerül az alagutak "szirmosításának" lehetősége, a felüljárók "alápolcolása". Maradnak az olyen helyek, ahol semmiféle tereptárgy, műtárgy nem zavar, és felsővezeték sincs. Továbbá nincs ív (túlemelésben megálló jármű vs. súlyponti helyzet). Ha olyan piszok szerencséd adódik, hogy két kikötő között, vagy a felhasználási helyig végig ilyen a pályád, akkor nyertél.
"A múltkoriban szóbajött a Tisza pályaudvar (Szeged). Akkor már rákérdetem, de nem kaptam rá választ, "
Kaptál többet is.
"ezért nem olvastam vissza azt a napot."
Akkor érdemes válaszolni a kérdéseidre?!
"Jelenleg mekkora ott a forgalom? "
Nagyon gyér,mérlegelés folyik,van egy cég akinek rendszeresen jön pár magánkocsi,a Sole rakodik tejet,alklmanként pár konténer.Megszünt a vámudvar az Unióba lépéssel.
" Mennyi árut raknak át vasútról hajóra vagy fordítva?"
Tisza pu.-n semennyit,fizikaliag lehetetlen.Kevered a medencés kikötővel.?
"A pályaudvar a Tisza mellett van. Gondolom, kikötő is van ott."
Hol?A Tisza mellett igen,de a pu.-tól kb. 1 km-re délebbre.
"2. Mekkora és milyen teherforgalma van a Tisza pályaudvarnak?"