Jó éjszakát gyerekek ! Remélem ágyban vagytok már ?
Akkor most egy mesélek!
Egyszer volt, hol nem volt, egy elvetemült középiskolai tanár, aki Győrbe az osztályát nem a kényelmes háztól-házig busszal viszi az AUDI-ba, hanem Bzmot, majd tömött Pécsi 4 kocsis rettenet, aztán Ex Győrbe, no és hazafele HAB a tortán EC 25 , < gyerekek ilyen lesz a 40-42 es vonal pár év múlva > reményében egy kis elegancia ÖBB módra.
Ofő felkészül vonattanból, másol, soxorosít amit lehet, hiszen nevelünk ugye?
Majd este 3/4 hatkor dunaújvárosi pénztár, ofő rendel mindenféle jegyet - már lassan sajnálja a szegény pénztárost, hogy a különböző elszámolások miatt szegény annyit ír egy laza enter helyett.
Tényleg is a "pénztárgépek" mindenhol, azonos szoftverrel rendelkeznek?
Miért nem lehet egy szorzó számmal, egy gombnyomással egymás után pl. 10 db ugyanolyan jegyet kiadni?
Ezt a programot gyermekeim bemelegítésként megírják:-))
Na nem is ez a lényeg, hanem inkább a hölgy ! :-)
Kifele menet a buszon gondolkodtam, hogy szóljak, próbára tegyem, hiszen múltkor is (3 alkalommal) Dújv-Győr jegyet laza 200-al számították meg, pedig 203 a nyerő!
Szóval nem volt szívem a szivatásra, de nem is kellett.
Nem volt droid, jól elbeszélgettünk és közel 40 perc alatt a 41 fős csapatnak mindenféle jegyigénye ki lett elégítve < OFF - patyolat bezárt - ON >.
És akkor eszembe jutott a keddi bemásolt cikk az újvárosi állomásfőnökről.
A széles nyomtávot már 20 éve Katowicénél láttam, ha emlékezetem nem csal. Pedig Katowice az ukrán határtó igen csak messzi van.
Mi csak Záhonyig engedtük be, hogy lehessen un. átrakó körzetben pl. befagyott vasércet a vagonból bányászni.
Kedves scsabi!
-----
Azt hiszem veled is madarat lehetne fogatni, ha a 2001- re tervezett ICE szerelvénnyel 1 órán belül Szegedre érnél Budapestről. Talán Te is beleegyeznél külön pályán a 300 km/ó sebességhez jelenleg előírt fékúthoz!
------------
üdv: felder
>>Ezért alkalmazzák az USA-ban, mert megvan a nagy tengelyterhelésre a lehetöség,
Az oroszoknál olyan 25 t minimum. Az sem kevés.
>>a szerkesztési szelvény is nagy.
Az USÁ-ban sem fértek el mindig a duplakonténerek. Ha jól emlékszem olyan 10 év alatt építették át a hálózat egy részét.
>>Olyan vonalakon, ahol bármilyen mütárgy ezt akadályozza, nem engedik használni.
Ki hitte volna:) Egyébként ha van ilyen műtárgy, azt átépítik.
>>Egyes államokban ettöl nem kell tartani, mert fa is alig akad, nemhogy alagút.
Szerintem a hágóknál is van duplakonténerezés, mert ott van a leginább szükség rá. Ugyanis ott a legkisebb a pálya kapacitása.
>>Európában, beleértve Oroszországot is, soha nem fogják használni.
Ez attól függ. Ha a lengyelek átépítik a széles pályát, akkor fogják használni Európában is. Az oroszok meg fogják csinálni, mert a Kína - EU és viszont fuvar nagy üzlet.
Nem. Attól félek (lehet, hiányos ismereteim okán), hogy a hsz-ok törlésével a traficc által indított társalgási szálak is törlődnek. Ez a 9900 hsz mellett tízezres nagyságrendű további hozzászólás-törlést jelentene. Mondjuk a VMVB utolsó harmincezréért nem lenne nagy kár.
Tegnap nem is írtam, hogy a keddi 2517-esben szerencsém volt a papagáj utáni posta Bhv-ban ismét átélni a 20-05 725-ös kellemes rázkódását. A középső ajtó és oldalfal akkora zajjal rezonált, hogy nem halottam rendesen a rádiót a fülhallgatón, na meg az ülés remegett alattam. Pedig a kocsin már a plussz csillapítós forgóváz volt. Érdekes, hogy ez nem minden posta Bhv-ra jellemző, mert a mai 2527-esben simán ment a kocsi, amiben ültem. Most megpróbálom az alapján figyelni, hogy melyik gyártott sorozatú, vagy milyen futóművű kocsiknál van ez a rezgés a kocsiban, mert valami nem stimmel ezekkel, érdekes más tipusoknál nem tapasztalok ilyen dolgokat.
Kedves vaskerék!
"Végül van egy rossz hírem! A nagysebbességü vonatok fékutja 300-330Km/h-ról
eléri a 3000 métert! Igaz ezek külön számukra épített pályán haladnak ennyivel"
Kivételesen, de kimondottan csak EBBEN az esetben elfogadnék 3010 m fékutat!
üdv: felder
En tudom, pontosan tisztaban vagyok vele. En egyet szerettem volna hangsulyozni, mint aki lassan 25 eve tapasztalja itt a balaton szezonokat, hogy a vasut ittlete nem vettek el a turistak kedvet. Volt itt sok minden mas, de sosem mondta senki, hogy a vasut miatt ide aztan tobbet nem jon!
"...azok egy héten belül mentsék le a mostani kb. 9900 db-os anyagot..."
OFF ...mert nyilván a cserkészverseny harmadik helyezettje elhárította traficc-ot, kimutatva, hogy itteni írásai egyaránt rombolják a kétnyakkendős és a háromnyakkendős prominensek esélyeit, nem említve a négynyakkendősöket... ON