Keresés

Részletes keresés

rrroka Creative Commons License 2006.12.04 0 0 281
Nekem pont fordítva mondta az ablakszerelő és logikusnak is gondolom, hogy az ablak üvegfelületén szökik ki a több meleg, hiszen az a kb 3/4 felülete.
na most ki beszéli az igazat?
Előzmény: Trust11 (280)
Trust11 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 280
Az én ablakomon nincs résszellőző, és a 150*150-es egyben van, nem kétszárnyú.
Lehet, hogy ezért olcsóbb. Én úgy tudom, hogy azért jobb a több kamrás profil, mert hiába jó hőszigetelő az üveg, a meleg nem ott, hanem a profilnál szökik el, és az minél
több kamrás, annál jobb a hőszigetelése. Egyébként levegő sehol sem jön be, csak a meleg megy ki...
Előzmény: puntooo (279)
puntooo Creative Commons License 2006.12.04 0 0 279
Pontosítok: 59000 Ft-os ajánlatot kaptam!
(Középen felnyíló, az egyik szárny bukó-nyíló-résszellőző)

puntooo
Előzmény: puntooo (277)
rrroka Creative Commons License 2006.12.04 0 0 278
nekem itt az ablakszerelő tag azt mondta, h az egyre több légkamra leginkább marketing, ha bazira szigetel az ablak, akkor meg folyton szellőztetni kell, mert annyi pára marad bent h penészedik a fal. Az üveg közti szigetelőgáz szerinte is hasznos, mert sokat számít, amig ott is marad, merthogy ezek szép lassan elillannak.
nekünk a legegyszerűbb veka 3 kamrás van, az olyan 30K körül volt a 120x150es. A konyhába és a fürdőbe két-két méretezett szellőzőt kell csináltatni annyira zárnak.
Előzmény: Trust11 (274)
puntooo Creative Commons License 2006.12.03 0 0 277
"A 150*150 B-NY. ablak bruttó ára 42500 Ft."

Csak?? Nekem haveri alapon, a párkányt hozzá ajándékba, de munkadíj nélkül 68000!
Na persze lehet különbség a keret kialakításában, de ennyi azért biztos nem! A vasalat 5 funkciós? És persze: melyik cégnél jártál?

puntooo
Előzmény: Trust11 (276)
Trust11 Creative Commons License 2006.12.03 0 0 276
A 150*150 B-NY. ablak bruttó ára 42500 Ft.
Előzmény: puntooo (275)
puntooo Creative Commons License 2006.12.03 0 0 275
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Trust, csak összehasonlítás végett nem küldenéd el, mondjuk egy 150*150-es bukó nyíló árát?

Köszi: puntooo
Előzmény: Trust11 (274)
Trust11 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 274
Helló! Építkezésünkhöz műanyag ablakokat keresünk. Már jártunk néhány cégnél, és jelenleg a Gealan 5 légkamrás, 1,0 hőszig. ablakok állnak az első helyen nálunk.
Van valakinek ilyen ablakokról tapasztalata? Esetleg jótanács, milyen ablakokat vegyünk?
Előre is kösz!
antikvár Creative Commons License 2006.11.13 0 0 273
Csak szeretném előre hozni a topicot, hátha így hét közben erre jár valaki, aki tud segíteni.
antikvár Creative Commons License 2006.11.10 0 0 272

Szeretném megkérni a hozzáértőket vagy tapasztalattal rendelkezőket, hogy írják meg véleményüket a CertainTeed tolós (függőlegesen fel, mint az angoloknál) müa. ablakokkal és az oldalra eltolható teraszajtókkal kapcsolatban.

Praktikussági okok miatt kedvező lenne a házunkban, de csak a gyártó-forgalmazó véleménye áll rendelkezésemre, ami - ugye tudjuk - mennyit ér(het).

Fáradozásotokat előre is köszönöm.

t3v3d3s Creative Commons License 2006.11.04 0 0 271
Nos, mi három éve ősszel költöztünk, úgy fél évvel az után, hogy kulcsrakész lett a lakás, tehát nem azonnal, de soha nem volt ilyen gondunk. Mi annyit tettünk, hogy 1) amíg nem laktunk ott, bukóra volt állítva a teraszajtó, ahová nem esik be az eső
2) amikor már bent laktunk, a konyhaablak és ugyanazon az oldalon egy másik ablak éjjel-nappal ki volt nyitva bukóra (kivétel a nagyon-nagyon hidegben), ebben a két helyiségben nem fűtöttünk
3) télen fűtöttünk - jobban is, mint fáztunk volna - az említett harmatpont dolog miatt.
A fürdőnk, vécénk alapból ventilátorosan szellőzik, azt értelemszerűen kicsit mindig tovább menettük a kelleténél.

A résszellőzőnek nem tudom, mennyi szerepe volt ebben: nekünk egyetlen (a legkisebb) ablakon van, de ha becsukom azt az ablakot, akkor simán levegőtlen a konyha. ALEF 45, állítólag 45 m3/h légcserével, de nagyon kis mennyiségű levegőt enged be (kb. 16, egy centiméter átmérőjű lyukról van szó a felső keretben!), és ha leereszted a redőnyt, akkor semmennyit. Ha a konyha párásodik főzés közben, muszáj ablakot nyitni, mert azon a pár lyukon semmi nem jut ki!

Lehet kölcsönözni ipari párátlanító készüléket, ha a fal vizes, de talán a fűtés és _állandó_ szellőztetés (pl. nem használt szoba ablaka állandóra nyitva, minimális fűtás) kombinációval is megszüntethető a probléma.
Előzmény: Pisti31 (267)
Vektor007 Creative Commons License 2006.11.03 0 0 270

Hi!

Alacsonyabb hőfokhoz alacsonyabb harmatponti hőmérséklet tartozik.

Tehát kevesebb nedvességet tud tárolni alacsonyabb hőmérsékletű levegő,

a felesleg a harmadpont alatti hőfokú felületeken, álltalában ablak lecsapódik.

Ruhaszárítás, fürdés, főzés párájára kell leginkább egy akkora lakásban figyelni.

Üdv.: Veki

Előzmény: Pisti31 (269)
Pisti31 Creative Commons License 2006.11.03 0 0 269
Szia Fido!

A lakás egy 50 m2-es új építésű lakóparki lakás. Másfél éve készült el. A falak téglafalak, a szigetelés jó. A ház fűtése egy központi kazánról megy, a lakás minden helyiségében van radiátor, a radiátorok termosztátosak, bármikor fel- és le kapcsolhatóak. Az ablakokkal sincs semmi gond, nagyon jó hang- és hőszigetelésűek. Túlságosan is jól szigetelnek. Nyilván még a ház sem száradt ki teljesen, de a páralecsapódást leginkább a túl jól szigetelő nyílászáróknak tulajdonítom. Belső munkálat nem volt az elmúlt másfél évben. Gyakran szellőztetünk, elég intenzíven, csinálunk kereszthuzatot is, hogy a pára elmenjen. A páralecsapódás problémája csak a téli hónapokban jelentkezik, de akkor mindennapos, ezért is gondoltam arra, hogy résszellőzőket építtetnénk be. Szerencsére penészedés még nem indult meg, arra nagyon figyelek, hogy ne legyen túl meleg benn a lakásban, illetve figyelek arra is, hogy naponta többször szellőztessek. Tavasszal, nyáron és ősszel semmi probléma nincs, akkor szinte mindig nyitva vannak az ablakok.
Előzmény: Fido Dido (268)
Fido Dido Creative Commons License 2006.11.03 0 0 268

Érdemes lenne először megkeresni a fokozott párásodás okát!

Mekkora a lakás/ház? Mikor épült? Mióta van ez a probléma? Milyen falak vannak, szigeteltek-e? Milyen gyakran és mennyi ideig szoktatok szellőztetni? Milyen fűtésetek van? Volt-e mostanában valamilyen belső munkálat, amitől pára képződhet (betonozás, vakolás, burkolás, stb)?

Előzmény: Pisti31 (267)
Pisti31 Creative Commons License 2006.11.02 0 0 267
Sziasztok!

Volna egy olyan problémám, ami valószínűleg sokakat érint. Késő ősszel és télen, amikor a szobai belső hőmérséklet jóval magasabb, mint a kinti, az ablakaim és teraszajtó belső oldalán pára csapódik le. Minél hidegebb van kinn, annál több pára és víz gyűlik meg az ablakoknál, ami sokszor lefolyik a parkettára. Mivel az én ablakaimba nincs gyárilag résszellőző beépítve, szeretném utólag beépíttetni. Végignéztem az ezzel foglalkozó cégek honlapjait is és már csak egy kérdésem maradt hátra. Azt tudom, hogy a legmaximálisabb eredményt a páraelvezetésben akkor érhető, ha az ablakokra szerelt légbeeresztők mellett egy légelvezető is beépítésre kerülne, így folyamatos lenne a levegő frissítése. Viszont mivel ez az egész nem túl olcsó mulatság, így arra gondoltam, hogy talán elég lenne, ha csak résszellőzőket szereltetnék fel az ablakokra. Kérdésem az, hogy van-e valaki, aki szintén csak résszellőzőket szereltetett fel utólag és milyen tapasztalatai vannak, sikerült-e a páralecsapódási problémát minimalizálni?

Köszi a válaszokat.

Pisti
SammyJR Creative Commons License 2006.10.03 0 0 266
"Vagy például az üveg sem mindegy, hogy "megszelepelik" a távtartót és telenyomják argonnal, vagy eleve argonkamrában ragasztják össze, és valószínű a második esetben benne is marad a gáz."

Tehát ettől függ, hogy mennyi ideig marad benne az argongáz az üvegben?
Először azt hittem, csak pletyka az a híresztelés, hogy egy idő után meglép az üvegből az argongáz és ezáltal jóval csökken az üveg fokozott hőszigetelése!
Vagyis ez a dolog nagyban függ a gyártás technológiájától?
Előzmény: Vektor007 (254)
CsRob1 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 265
Sziasztok!
Épülő házunkba mostanában rendelem meg a nyílászárókat. Mi a véleményetek/tapasztalatotok a következő típusokról?
Actual A600 5 kamrás műanyag profil, MACO vasalat, ajtóhoz Schüring zár és DR HAHN pántok
Rehau profil, Siegenia vasalat
VEKA profil, ROTO vasalat
Premier Comfort Line profil
Aluplast profil

Megéri-e az 5 kamrás profil magasabb ára a jobb hőszigetelő-képességet?
Ha most rendelem meg a nyílászárókat, akkor várhatóan kb. november eleje-vége lesz, mire beépítik. Milyen min. hőmérséklet szükséges/ajánlott a beépítéskor, esetleges kisebb éjszakai fagy okozhat-e kárt vagy minőségromlást?
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.21 0 0 264
Az ablakvilag.hu-ról (Remete Metál  Bt.) van vkinek tapasztalta? Actuall 500-as profilos ablakokat árulnak meglehetősen kedvező áron, eddig ő a nyerő, de nem szeretnék befürödni velük.
schwab Creative Commons License 2006.08.18 0 0 263

Szia!

A VEKA 3 kamrás profil a ma kapható műanyagablakok széles palettájából az alapkiépítést képviseli mind szigetelésileg, mind esztétikailag. A régi tönkrement faablakhoz képest mégis sokkal komfortosabb megoldás lehet.

Előzmény: rrroka (262)
rrroka Creative Commons License 2006.08.18 0 0 262

felénk ugy néz ki a veka lesz a nyerő, mert ez van raktáron és átépítésnél, amikor lakik is az átépítendő házban az ember ez hihetetlen előny...

bíztasson vki h jobb lesza veka 3 kamrás, mint a mostani 30 éves fa ablak! :)

Paul van Dick Creative Commons License 2006.08.17 0 0 261
Az Actual ablaka van vkinek? Munkatársam tavaly és az idén is olyat vett és azt mondta, hogy ő meg van vele elégedve, de érdekelne még más tapasztalata is.
Híd Creative Commons License 2006.07.21 0 0 260

Add hozzá a festés-mázolás munkadíját 4-5 évente cca. 150 ezerért, plusz a festékek, gittek stb. árát 30-40 ezerért, és máris öt év lesz a megtérülés :))

Én is most akarok cserélni különben. Eleinte mázoltatni akartam a régi, 30 éves ablakokat, de horror áron csinálják. Van tippetek, hogy kitől és hol érdemes műanyag ablakokat venni?

üdv:

Híd

Előzmény: szs75 (237)
schwab Creative Commons License 2006.07.21 0 0 259

A hibásan betett ablakot nem kellene átvenned. Kérni kell a hiba kijavítását. Ha még nem történt meg a számla kifizetése akkor gyorsabban fogják orvosolni. Ha már igen akkor be kellene menni a céghez, és a számlák birtokában garanciális bejelentést kellene tenned, jegyzőkönyv felvételével. A takaróléceket valószínűleg cserélni fog kelleni, a sziloplaszt eltávolítható kaparás nélkül, takarólécek rögzítésére egyébként is jobb a gyári öntapadó ragasztófelülettel ellátott. Azt jó tudni, hogy a premier ablakrendszer ha nem nála vizsgázott hivatalos szerelő építi be az ablakot nem vállal garanciát a hibás beépítésből adódó károkért. (lásd garanciajegyen)

rrix Creative Commons License 2006.07.09 0 0 258

Persze,adtak garanciát.Szóban.Premier ablak és Miskolcon építette be aPrimo-Plusz Kft amugy "ablakpont.hu"

Előzmény: rrroka (257)
rrroka Creative Commons License 2006.07.07 0 0 257

ötletem nekem nincs, csak anynit kérdeznék: adtak vmi garit?

azért azt áruld el nekünk kikm hol, milyen ablakot építettek meg, csak h elkerülhessük őket.

Előzmény: rrix (256)
rrix Creative Commons License 2006.07.06 0 0 256

Sziasztok!   Kezdő vagyok a gépen.Közel a 60-hoz a stilusom is konszolidáltabb,de ha ez nem baj kérem segítsetek adjatok tanácsot mit tennétek a helyemben.Tulvagyok az ablakcserén.A szereléskor sok hibát követtek el,melyek közül a legnagyobb és legbosszantobb,hogy a kb.125x125-ös egyszárnyú konyhaablakom nem függőleges,hanem 8-10mm-tbefelé dől.Emiatt ha megnyitom az ablakot az magától kb.45 fokig benyílik a konyha asztal közepéig aminek valahogy nem tudok ürülni.A javítás lehetséges,de ez további károkozással járna .mert kikellene bontani az ablakot ehhez kivül-belül lekell szedni asziloplaszttal odaragasztott takaró leceket.A sziloplaszt csak mechanikai úton távolítható el.Ők éles vésővel kapargatják le miközben ezáltal össze-vissza karcolják az ablak keretét mind a négy oldalon kivül és belül.Ezt tapasztalatból tudom mert igy karistolták össze az erkélyajtóm egyik oldalát amiért azon saját trehány munkavégzésük miatt-nem rézsletezem-takarólecet kellett cserélni.Aztán az ablak visszarögzítéséhez is újabb két -két lyukat kellene furni a tokokba.Felajánlották,hogy maradjon igy ahogy van és ajándékba adnak egy szunyoghálót.Képzeld el egy szúnyogháló áráért  viseld el mondjuk 20 éven át,hogy az ablakod minden nap benyílik a konyhaasztalod közepéig.Ez már egészen groteszk.Nem?Úgy látom ezen a fórumon komoly "szakértők" is hozzászólnak sok kérdéshez.A realitások talaján maradva szerintetek mit kérhetek vagy követelhetek.Avagy a sziloplaszt másként is eltávolítható mintsem,hogy  az új ablakom úgy nézzen ki mint amit most hoztak a szeméttelepről?    

rrroka Creative Commons License 2006.07.04 0 0 255

hú! jó lesz figyelni.

köszi!

Előzmény: Vektor007 (254)
Vektor007 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 254

Hi All!

Szal az, hogy valamit Veka profilból csinálnak, még nem sokat jelent.

Az csak a profil. olyat akár Te is vehetsz, és a garázsba összelegózhatod. De hidd el, egész más lesz az eredmény, ha azt egy GYÁRBAN és nem egy sufniban rakják össze. Pl. Vekát raknak össze egy nagy krakkói gyárban is (Oknoplast), valamint számos nagyobb garázsműhelyben. A garázsműhelyek ára nem sokkal marad el a nagy gyárakétól, hiszen ezen az árérzékeny magyar piacon úgyis megveszik.

Vagy például az üveg sem mindegy, hogy "megszelepelik" a távtartót és telenyomják argonnal, vagy eleve argonkamrában ragasztják össze, és valószínű a második esetben benne is marad a gáz.

Üdv.: Veki

rrroka Creative Commons License 2006.07.03 0 0 253
a VEKA és a Panoráma ablakok közt mi a lényeges különbség? találtam egy oclsónak tűnő közeli céget ahol ezt a kettőt nyomják, ráadásul a VEKA 3 légkamrást raktárról, 25% kedvezménynel. (elvileg...) (www.boikft.hu - érdi cég)
Judy29 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 252
Igen azonos, már amennyire én meg tudom állapítani. Mindegyik cégnek teljesen ugyanazt az emailt küldtem, és ajánlottak 3 ill. 5 kamrásat is. Tudsz valamit ezekről a típusokról?
Előzmény: monyesz (251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!