Keresés

Részletes keresés

Amari bp Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7755

A szigetek körbejárását legjobb ha a Murići strandon fejezzük be. Ez az egyetlen homokos strand a tó körül, melynek szépsége vetekszik a leszebb adriai strandokéval. A strandon van étterem, bérelhetünk csónakot is. Ha nem szeretjük a hosszú hajó utat, érkezhetünk ide a szárazföld felől is.

Nem ez?:)

Előzmény: szervezkedő (7752)
szemerke Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7754

Ó!  Én eddig 8X voltam Horvátországban...tudnak még olyan helyet mutatni ahol nem voltam :-) Pedig ahogy kiderült nem töltöm az időt a parton :-) állandóan megyünk, mindig más helyre...és mindent szeretünk felfedezni, azért napozunk és fürdünk is :-)

És hát Montenegró...10 nap 10 kaland...szerintem még kell egy pár alkalom...csak a Skadari tóra kellen több hónap!!!!

És a Durmitor, meg a Lovcen....

Azért mert sokszor volt valaki valahol...még lehet hogy nem látott semmit!

Előzmény: obi van kitobi (7741)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7753
Húú, akkor lehet hogy van több királynénis strand is! Ez a strand Canj mellet van kb 300-400 méterre a nagy strand mellett, gyakorlatilag a jobb oldalon lévő hegy mögött. Mi komótosan ringatóztunk (anyukám nem bírja vízen a sebességet) a taxi beelőzött bennünket, de így sem volt szerintem 10 percnél nagyon több az út!
Előzmény: vargamarcs (7751)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7752
Nemtom kinek a sírja ez!
De énn is valami hasonló helyen szeretnék "pihenni"!
Itt csodás lehet a feltámadás! Soha többé nem lenne kedvem meghatni!
Előzmény: H_G (7750)
vargamarcs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7751

Mi a kilátóhelyen, - ahonnan Sv. Stefant lehet fényképezni - kérdeztünk meg egy kis szobrokat áruló fiatal férfit, hogyan lehet a Királynő strandjára bemenni. Azt mondta, még pénzért sem engednek be, pedig ott volt a szemünk előtt. Most már sajnálom, hogy nem érdeklódtünk tovább, mert ezek szerint vizitaxival be lehetett volna jutni.

Az idén sajnos másik "kedvencünkre" nem tudtunk átjutni, ugyanis az utolsó napot akartuk ott tölteni, de olyan szél volt a 35 fokos meleg mellett, hogy egy vén tengeri medve sem vállalta a vizitaxival történő átszállítást.

Előzmény: szervezkedő (7749)
H_G Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7750
Kinek van ott a sírja? és hol van ez a hely pontosabban?

Előzmény: szervezkedő (7748)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7749
A képtáramba tettem fel még pár képet erről a strandról és egy másikról is.
Ez a másik a Canj melletti ún. királynő strandja. Ide csak hajóval lehet bemenni, 2euro a jegy, vagy vigyetek hajót:-). Ha egy kellemes, semitt sem csinálós napot is szeretnétek beiktatni, ajánlom figyelmetekbe.
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7748
Nekem nagyon tetszett a tavi pancsolás.
Nem találkoztam a vízen úszó intimbetéttel, szatyrokkal stb.
Azonban kicsit meglepődtem, amikor egy fügefa árnyékát élvezve, kis szunyókálás közben arra riadtam, hogy valami "daráló" darálja a fát felettem!
Háton fekve kinyitom a szemem és mit látok?
A fényképezőért nyúltam, de ez mind idő és addigra már nem volt olyan igazi a fotótéma, de a kép alján látszik a lábam.

Katttt!
Előzmény: halacs (7744)
H_G Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7747
"A napozóágyért és az ernyőért valóban fizetni kell, de azt sehol sem adják ingyen."

Nagy különbség, hogy szinte az összes jó strandolóhely be van-e borítva a fizetős napágyakkal-ernyőkkel (mint CG, GR, IT túlnyomó részén), vagy csak kivételképpen találsz ilyeneket is, ha direkt keresed, de egyébként hosszan-hosszan húzódnak a gyönyörű partszakaszok, ahol a vízhez közel érő árnyékos fák és a sziklák között teljesen jól elvagy egy gyékénnyel-törülközővel tök ingyen -- márpedig HR-ban ez a tipikus.

Utálom is azokat a fehér deszka/műanyag napozóágyakat mellesleg (az ingyeneseket is, egy panzióban pl.), mindenféle zsibbadást meg görcsöt és undorító ragadósságot jelentenek számomra, egyáltalán nem élvezetes pihenést.
Előzmény: vargamarcs (7740)
Zebrina Pendula Heritage Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7746
Szia halacs! :)

Mi (sajna csak) átutaztunk rajta júliusban, de gyönyörű volt az is, amennyit a széléből láttunk!
Előzmény: halacs (7742)
Hümi Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7745
"Egyedül Budvában Mogren I-II-n kellett fizetni..."

Viszont az minden pénzt megér...:)))
Előzmény: vargamarcs (7740)
halacs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7744
Egyelőre fogalmam sincs semmi konkrétumról. :-)
Tegnap este döntöttünk csak az útvonalat illetően, a részletesebb tervek majd ezután következnek.
Előzmény: szervezkedő (7743)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7743
Az idén lementünk mi is a Shkodari tóhoz pancxsolni egy napra. Nem mondom ki ajánlotta és azt sem mondom hol voltunk. Nagyon szép tiszta volt a víz, gyakorlatilag totál üre s strand és hhetetlen jól éreztük magunkat.
De ha most leírom akkor mindenki megindul oda és tömeg lesz, kosz szemét és nem lesz parkoló. De jövőre szerintem többször is átmegyünk és a csónakot is lerakjuk 1-2 hétre és jól körbehajókázzuk a tavat. Tud valaki arról valamit hogy hogy működik a tavon a határátkelés Albániába? Valakinek van ilyen tapasztalata?
Előzmény: halacs (7742)
halacs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7742
Mi most Albániából megyünk majd Montenegróba, az egyik úticél a Shkoderi-tó. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz. :-)
Előzmény: obi van kitobi (7741)
obi van kitobi Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7741
"A taj a gyonyoru, a videk a tenger a hegyek, azt nezd. Azert neked is csak tetszett monti ha mar masodszor is elutaztatok oda. "

Persze, pont ezt magyarázom, hogy elsőre beleszerettem, de ez a mostani valamiért nem volt az igazi.Egyrészt a táj miatt mentünk vissza, ráadásul most újakat is felfedeztünk.A másik ok a kedvesség volt, amivel mindenhol találkoztunk, most nem.
Szerintem szimplán arról van szó, hogy augusztusra elfáradnak a helyiek, talán ezért éreztük kissé unottnak őket.(anno szeptemberben voltunk, talán addigra fellélegeznek)
A Durmitorban bejártuk az összes autóval járható utat, csak ajánlani tudom mindenkinek.A Shkoder-i tavat mindenképp érdemes végigjárni, ez 2 éve kimaradt és nagyon örülök, hogy idén bepótoltuk!

Tettünk egy két napos albániai kitérőt is, ez erősen OFF lenne itt, erről csak annyit, hogy brutális, ami ott van.

"En is lattam biztosan sok olyasmit ami nem tetszett, de nem olyan jelentosegteljesek hogy valakit lebeszeljek az utrol. Meg nem is emlekszem mar rajuk, csak szep dolgok maradnak meg az emberben nem?

Talan nem volt szerencsetek pont olyan helyeket fogtatok ki, probaljatok meg ujra."

Eszem ágában sincs lebeszélni senkit sem!!!Erről szó sincs!
Fogok még menni Montenegróba, de az nem mostanában lesz, egész egyszerűen azért, mert szeretnék annyit látni a világból, amennyit csak a pénztárcám enged.Nem akarok állandóan ugyanoda menni.Van egy ismerősöm, aki 8 éve Horvátországba jár nyaralni.Ennek én nem látom értelmét, annyi minden van, amit látni kell..

Amit feltétlen szeretnék, ha visszamegyek: az egész Durmitort felfedezni egy gyalogtúrával.Az lenne az igazi!Egyszer biztos megvalósítom.

Végezetül: nem akarok én az ország ellen agitálni, dehogyis...csak megemlítettem néhány dolgot, ami nem tetszett.Ettől függetlenül JÓL ÉREZTÜK MAGUNKAT!!
Elhihetitek, szívesebben szürcsölném a Niksicko Tamnot a parton, minthogy épp a munkába készüljek..:(

Akiknek még hátravan, azoknak jó utat és kellemes pihenést kívánok!
Előzmény: moon. (7735)
vargamarcs Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7740

Montenegroban strandolás céljából szinte az egész partot végigjártunk. Egyedül Budvában   Mogren I-II-n kellett fizetni, ha jól emlékszem 2 EUR/fő. A többi strandon nincs belépő, - vagy csak mi nem jártunk arra. A napozóágyért és az ernyőért valóban fizetni kell, de azt sehol sem adják ingyen.

Előzmény: H_G (7733)
baffalolev Creative Commons License 2008.08.28 0 0 7739
Sziasztok

Októberig még legalább 2* muszáj munka van tudod de ahogy olvasgatom a fórumot hát nagyon megoszlanak a vélemények Montenegróról nem baj nekem akkor is tetszik és kész.
Ja szemét?????????
Nálunk nincs semmi szemét áááááááá, vagy csak már nem vesszük észre.

Na sziasztok.
Előzmény: szervezkedő (7704)
szemerke Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7738

Á! És kaja! Minden este étterem. 9-en...jó ebből kettő törpe....50 Eu föfött nem fizettünk, csak egyszer, Kotorban az Óvárosban...ez érthető, nem is számítottunk másra. Nem fogtuk vissza magunkat! .-)

Előzmény: obi van kitobi (7721)
szemerke Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7737

Hát, hogy merre jártam azt pár oldallal ezelőtt leírtam...kevés idő alatt, azt hiszem elég sok mindent láttam, olyan helyeken, ahol kevesebb turista fordul meg.

Nem írtam, hogy nem láttam szemetet, nem láttam érdekes dolgokat, nekem nem tetsző embereket....de igen láttam. De volt köztük magyar is :-) És erre nem voltam büszke!

Szemét, szemét, szemét...Ma volt szerencsém Bátaapátiban járni, biztosan tudjátok rádióaktív hulladék tárolót építettek oda, halom pénzért, gyönyörűen rendberakták a falut...minden szép...és tűzrakó hely kiváncsi magyaroknak...szemetessel, kézmosóval...és hát mindenhol szemét...még a fán is...a kuka pedig üres!!! És biztos vagyok benn, hogy ott is összegyűjtik a szemetet...csak aztán jön pár idióta aki nem tudja mire való a kuka!

Én ezt tapasztaltam kint is. És nem találtam az egész országot szemetesnek...én nem, de lehet, hogy rossz helyeken jártam...vagy nem elsősorban az volt a célom, hogy hibát keressek, mert először láttam...és megragadott?

Szemét terén én úgy gondolom van mit fejlődnünk bőven nekünk is, de szerintem ez az egész világon nme megoldott probléma...csak van ahol próbálják kezelni, de ott más a kultúra. És én ismerek Svédeket akik évek óta járnak Montenegróba. Szeretik, mert meleg van, szép a tenger, csodálatos a táj. Mert beleszerettek. :-) Mint én! :-)

Előzmény: obi van kitobi (7715)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7736
>A kedvességnek csak hűlt helyét találtam, tisztelet a kivételnek, de legtöbbször úgy éreztem, még nekem kell elnézést kérnem, amiért a pincérnek/boltosnak stb. dolgoznia kell.<

A helyszín Bar,annak is a Kaca nevű diszkontja /Ulcinj felé menő úton található,kifelé jobbra / amikor bekanyarodsz a parkolóba egy biztonsági őr már mutatja is neked a szabad parkolót,bent a boltban van minden ami nekünk kell,jó áron,bő választékkal,amikor fizetsz egy emberke pakolja a szatyrodba a cuccot ,amit Ő személyesen kitol a kocsidhoz majd megvárja,hogy bepakold a csomagtartóba,elköszön és visszatalicskázza bevásárló kocsit.
Ez is Montenegro!
moon. Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7735

Barhova is megy tudsz talalkozni hasonlo negativ dolgokkal. Szerintem mindenki meg akar sajat varosaban is. Hogy ki hogyan viselkedik az emberek kozul? Nyaron a tengerparton az emberek 80% turista, nem montenegroi. A szemet az valoban nagy gond, de errefele nem az? Pedig itt nyaron a lakossag szama nem tizszerezodik meg.

A taj a gyonyoru, a videk a tenger a hegyek, azt nezd. Azert neked is csak tetszett monti ha mar masodszor is elutaztatok oda.

Azert vannak meg itt eleg sokan akik nem adnanak oda egy montenegroi nyaralast semmiert. Szervezkedo aki lehet mar nem is magyarnak erzi magat :-)

Szemerke, ok most voltak eloszor es fantasztikus elmennyel lettek gazdagabbak beszamoloi alapjan.

Majd Humi, akinek szive ide huz  akkor is ha masfele jar, bafalolev, moncsa, vargamarcs, corleone meg bocs akinek most nem jut eszembe a neve.

Nem akarlak lehengerelni sem kioktatni, es persze hogy lekell irni a negativ dolgokat , felkell hivni ra a figyelmet.

En is lattam biztosan sok olyasmit ami nem tetszett, de nem olyan jelentosegteljesek hogy valakit lebeszeljek az utrol. Meg nem is emlekszem mar rajuk, csak szep dolgok maradnak meg az emberben nem?

Talan nem volt szerencsetek pont olyan helyeket fogtatok ki, probaljatok meg ujra.

Hümi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7734
Görögországban már voltam kétszer de semmi gondom ne volt vele...
Előzmény: szervezkedő (7732)
H_G Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7733
Hát pl. a strandolásért nem szednek pénzt a horvátok, csak elvétve néhány helyen... Montiban is, a Balatonnál is sokkal nagyobb eséllyel kell strandbelépőre költened, ha normális helyen akarsz fürödni.
Előzmény: szervezkedő (7730)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7732
Hümi te tudod! Én még nem voltam a görögöknél, most meg valszeg inkább a kertet kapirgálom montenegróban.

(VAn egy jó barátom! Volt már montiba 2-3x. De görögország is nagyon tetszik neki, ott is volt egy párszor. Tavaly csaltam jöjjön le hozzánk. Morcos volt mert én nem vittem le, ő meg a saját autójával nem indult el. Kettőjüknek a vonat kb 30e FT lett volna, a szállás meg ingyé nálunk. Ehelyett lement a görögökhöz kb 70e Ft és egy butasága miatt kifizetett még azt hiszem olyan 80-100e ft ot, mivel az adatkártyája folyamatosan ellenőrizte, töltögette a leveleit végig a 10 nap alatt. Na ebből a 170e Ftból a gázos autójával pontosan 8szor megjárta volna montenegrót oda-vissza. Tehát ilyen is van!)
Előzmény: Hümi (7731)
Hümi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7731
Köszönöm a jótanácsot...lehet...hogy megfogadom...:)
Előzmény: szervezkedő (7730)
szervezkedő Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7730
Én nem nagyon mondhatom hogy bebarangoltam a horvát Adriát mert csak az Isztián és Krken voltam, igaz ott többször. Számomra az utolsó nyaralás ott kb 8 éve volt. Akkor éreztem valami olyat ami miatt már nem vonzott az ország. Rüheltem azt hogy mindenért pénzt akarnak szedni és szednek is- csak tőlem nem, mert azóta nem járok feléjük.
(Utoljára amikor mentünk VOLNA, egy búvárkodós, hajókázós, kempingezős hét annyiba jött volna nyáron, hogy pár ezer forinttal kiegészítve, befizethettem volna egy téli Vörös tengeri 10 napra. Ezért nem mentünk! Ha pedig azt kell eldönteni hogy egy hét Adria, vagy egy hét Vörös tenger, szerintem nem csak én, hanem a TV2 Naplójának nézőönek 98%a is a Vörös tengerre küldené az sms-t.)

Hümi!
Nyugodj le! Tanulj a mostani nyaralásból! Mi is tanultunk a te nyaralásodból.
...és moon-t ne a görög út feliratozásáért csesztetsd és ne azon járjon az eszed, hanem maradj 1-2 nyaralásig még Crna Gorába, mert pár év, millió új intézkedés és már ez sem lesz olyan...
Előzmény: Hümi (7726)
Hümi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7729
Látod az lehet...:)
Előzmény: Degeczi (7728)
Degeczi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7728
persze, h ismeri, mert nem magyar szó, hanem szláv...
bár asszem arrafelé csak a szerelmi értelemben használják, akkor pedig nem csoda ha nem tetszett neki, h "drágám"-nak szólítod :-)
Előzmény: Hümi (7726)
KopaszT Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7727
Hogy honnan vettem azt, hogy Becici homokos?
Montenegroinfo.hu-Turizmus-Budvai riviéra-Becici.
Egésszen pontossan ezt tartalmazza:

Bečići
Az egyik legszebb és legnagyobb strandnak számít a dél Adrián. Homokos, hossza 1950 méter. 1935-ben Párizsban a Arany pálma díjat kapott, mint a legszebb európai strand. Turista központ tartozik a strandhoz, sport, rekreáció, pihenés, rendezett parkok, hotelek.

Egyszóval érdekes. De ez van.
Én most 5 évig biztosan nemfoglalom a helyet a partjain.

Egyébként ha valaki mégis Unciljba akar menni akkor ajánlom a város utáni út melett lévő Eldorado hotelt és Restaurantot. Azzal nagyon megvoltunk elégedve kivűl is belűl is árban is.
Hümi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 7726
Rendben...de csak a te kedvedért...lehet...hogy túl nagy elvárásokkal utaztam oda...valszeg ez köszönhető a szomszéd topikban olvasott sok szépnek és jónak is...a csalódások kezdete már az apartmannal kezdődött...viaszos vászonnal letakart asztal...amely ragadt a kosztól...se ez igaz volt az egész apartmanra...úgyhogy egy alapos nagytakarítással kellett kezdeni...később aztán láttuk...hogy miből állt a turnusváltási takarítás...ágyneműcsere és söprés...semmi több...a hűtőszekrény tropára volt jegesedve...büdös volt...az alsó zöldségtároló dobozban kifolyt és besavanyodott tejmaradvány...a teraszon szedett vedett bútorok...szocreál fémvázas asztal és székek...stb...na de ennyi az apartmanról...az árakkal nem foglalkozom mert tudtam...hogy milyenek...az ételek minősége is hagy némi kívánnivalót...udvariatlan kiszolgálás...jellemző...hogy amikor szóvátettem fizetéskor a csapolt sör ihatatlan savanyú mivoltát azt a pincér elintézte egy szájbiggyesztéssel egybekötött válrándítással...természetesen ki kellett fizetni a sör árát is...egy fagyizóban a négy gombóc fagyiért ami 20 kuna volt száz kunással akartam fizetni mire felháborodottan közölte a fagyis...hogy ő ebből nem tud visszaadni adjak kisebb pénzt...miután közöltem vele...hogy sajnos nincs valamit mérgesen vertyogva kikapta a kezemből és elviharzott...kb. 10 sec múlva hozta a visszajárót amit megvető dölyfösséggel...vertyogással kisérve nyomott a kezembe...a piacon egy "hölgy" rám akart tukmálni egy 25 dekás zacskó zöld fügét 25 kunáért...miután udvariasan megköszönve közöltem...hogy nem kérem felháborodva értetlenkedett...hogy miért nem...közöltem vele...hogy drága...úgy látszik ezt a magyar szót ismeri mert fennhangon rikácsolta...hogy drága?!...drága?!...drága?!...a tisztaság sem olyan mint amilyennek lenni kéne...a partot végig egy köfal szegélyezi melynek tövében sövények és fák vannak...ez a zöldterület bizony meglehetősen szemetes volt...ami tudom a segg turisták hibája de azért takarítani lehetne...ezt a tíz nap alatt nem tapasztaltam...Omis központjában is több olyan szemétlerakó helyt láttam amit csak akkor látható ha letérsz a megszokott turista utakról...azért azt meg kell...hogy jegyezzem Horvátország nagyon szép ország gyünyörű parttal is tiszta vízzel...de egy kicsit túl van misztifikálva...remélem nagyon nem rígattalak meg...:)))

Tudom...hogy ez az írásom nagy felháborodást fog kiváltani a szomszéd topikban...sajnálom...én csak leírtam személyes tapasztalataimat...nem akartam ezzel senkit sem megbántani...azért is nem írtam meg ezeket ott...

Erről a partszakaszról beszéltem...

Előzmény: szervezkedő (7724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!