Keresés

Részletes keresés

exmv Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170422
Azt hiszem, ők lehetnek azok, akik a kereszteződésben a húsztonnás kamionnal is próbára teszik a szerencséjüket. Amit az előző hsz-ban írtam, ide is vonatkozik.
Előzmény: oldmumus (170417)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170421
Halas temanal maradva:
Tudtommal vasuton balatoni halat a to mellol sosem szallitottak. Balatonszemesen van kisvasuti nyomtavu csillesornak sin, de az be a BHG uzemebe es onnan mindig kocsival vittek el.
Előzmény: SuedBahn (170418)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170420

??????????

mit ?

Előzmény: SuedBahn (170419)
SuedBahn Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170419
Mindezeket mar en is kerdeztem Monsenieur Traffic-tol, de mind ez idaig NEM hangzottak ela valaszai erre. Vajon miert nem????
Előzmény: sb2005 (170139)
SuedBahn Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170418

Udv!

En is csak most olvasgatok bele, most ertem haza.

Na a valaszaim:

Alapvetoen mindenben egyetertek veled, kiveve:

- a 30-as vonal nem a balatoni halaszat kiszolgalasara epult, hanem Bp - Adria osszekottetesre, abbol is egesz pontosan a Bp - Trieste osszekottetes volt az alapok (Wien Trieste mar megvolt, duplavagannyal, ez az igazi SuedBahn, aztan jott csak a terv, hogy magyarok vonala hol kapcsolodjon abba bele, Pragerhof-ra esett a vallaszras (a mai Pragersko), pedig Maribor jobb lett volna (akkori Marburg), mivel onnan meg megya drava menti vonal Klagenfurt fele, a mar mindegy...) Szoval az eredeti cel az volt, hogy Bp - Trieste via akarhogy, csak Pragersko-i bekotes miatt a Balatonpartra esett a vallasztas. Az akkori quasi hataratkelo Csaktornya volt, mivel Ormoz az mar sloven reven osztrak fennhatosagu volt, Csakovec meg meg magyar, reven Murakoz. Murakeresztur anno talan csak kis kitero allomas lehetett a szimplavaganyusag miatt, jelentosege csak azutan lett, hogy Murakoz Jugoszlaviahoz csatolodott igy Murakeresztur es Kotoriba lett a hatarallomas.

Amugy ha regen a politikusok nem szarakodnak annyit, akkor a Bp - Pragersko vonal Cakovec-en at duplavaganyu lett volna, mar a penz is megvolt ra, csak csakugy mint ma, sokat pofaztak a nagy emberek, ahelyett, hogy cselekedtek volna. Az ido meg csak ment es a penz felet visszavetek, masra is kellett. Sajnos... Pedig akkor ma nem lenne gond a 30-ason sehol sem!!!! Igy visoznt van es lesz is, mert ott mar 2. vagany nem lesz, soha. Elobb duplavaganyusitanak Hodos fele, habar csak egy IC megy arra, de hat az mar NYUGAT, ugyebar ...

- egy Pozsony - Horvato. teher soha sem megy (remelem legalabbis) Szekesfehervar fele. Pozsony - Rusovce - Rajka - Hegyeshalom - Csorna - Szombathely - Zalaszentivan - Nagykanizsa - Murakeresztur/Gyekenyes kivallo utvonal erre. Rovidebb is. Ezert is kene villamositani mar vegre a meg nem villamos reszet is, vagy majd tan a GyeSev megteszi, ha megveszi mar vegre Nagykanizsaig vegig. MAV meg vagy adja el, vagy felylessze, de a lassu amortizacionak ilyenforman nincs ertelme a 17-esen....

- Rijeka - Zagreb - Bp IC-ket en is szivesen latnak a 30-ason, de hat per pill. csak egy EC van es egy gyorosocska, sajnos! De ez meg lesz jobbi is, csak akarni kellene ...

- teher felolem is mehet 41-esen, de figyeld azert meg, hogy a tendencia mindig is az volt, hogy minosegi teherek (iranyvonat, kontenervonat, RoLa) 30-ason megy, mig elegy es egyeb teher meg 41-esen, ez regen is volt, ma is igy van. Abba a napi 5 teherbe a balcsisok sem halnak bele, kell is hogy javitsa a tajat es a vilagot arrafele...:-)

- Hodos szuletese es Gyekenyes/Muraker hanyatlasa politikai oku, Slovenia onallo orszagkent valo megszuletesenek koszonheto. Teljesen egyetertek, en is ezt mondtam mindig.

- Balatonparton teher: Nezz korul olasz tengerpartokon parrtal parhuzamosan futo vasutaknal, vagy Rajna volgye Nemeto, vagy tavak partja svajzban, van teher is boven. Szoval ha nagyon muszaly, elmegy. Ennek ellenere a mai kekeckedo turistanak valoban csak a nyugi kell, nem latja egy megrakott teher elhuzasakor az abban rejlo szepseget, sajnos ....:-(((

Előzmény: sb2005 (170132)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170417
Sokan lebecsulik a mozdony sebesseget es tavolsagat es arra szamitanak az auto konnyen atcsusszan...
Előzmény: exmv (170415)
Infós Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170416
Kedden mi is voltunk ott, FOMA-val meg comtom-mal...
Előzmény: Törölt nick (170411)
exmv Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170415

Ha nem latszik messzirol akkor ugy kozelitem meg, mintha nem mukodne.

Mint ahogy minden épeszű ember, aki félti az életét. Függetlenü attól, hogy valaki vasutas, vasútbarát, vagy nem: könnyű belátni, hogy az esetek nagy részében a vonat az erősebb. Aki nem látja be, vagy nem érdekli, jó eséllyel meghal. Engem csak az bosszant, hogy gyakran vele együtt más is.

Felder!

Mondd, pofán vágnál egy elefántot? Pedig nincs ráírva, hogy esetleg visszaüt...

Előzmény: oldmumus (170291)
bodecsabi Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170414

Aha. Értem a gondolatmenetet.

Ezt azért bátorkodtam beírni, mert azért az ED meg az IR nem éppen szökőévenként előforduló jegyek. A pénztárosok túlnyomó többsége meg is nézi, hogy az utas által kívánt viszonylatra olcsóbb-e. Azaz ha Te, a szenilis fejeddel odaballagsz egy nemz. pénztárhoz, akkor jó eséllyel ED jegyet adnak, ha az olcsóbb. Persze hülyéket ki lehet fogni, de ilyenekkel repjegy vásárláskor, szállásfoglaláskor is lehet találkozni.

Csabi

Előzmény: Törölt nick (170411)
Carpy Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170413
Gergo,

Fogadjunk egy sorbe, hogy eljon meg az az ido, amikor Te is toroltetni fogod a hozzaszolasaidat :)
Előzmény: Andó Gergely (170155)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170412

* * * * *

Előzmény: IST (170400)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170411

Látod ..látod........

Hiába írjátok le, nem bírom (már) megjegyezni.

Öregszem, szenilis leszek / vagyok.

a múltkor is meglátogattam a piros motorvonatok atyját meg a helyi véderő attasét, és csak úgy póriasan odaballagtam a Déliben a pénztárhoz és kértem egy jegyet oda-vissza PÉCS Citybe.

Se Ed-t nem mondtam se semmit, azt se tudtam mi járna.

Odamentem, vettem.

Kb.6-8 000 pénz volt ????????

Előzmény: bodecsabi (170406)
bodecsabi Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170410

A Belföldi rész megvan:

Mivel Jászakarajenőn nincs állomás, utólagos engedelmeddel Jászkísér-Vonyarcvashegy utat számoltam ki. Az út kb 6 és fél óra, legalább 3 átszállással. 

Feltéve, hogy a lurkók 6 éven felüliek (így már kell nekeik jegy), de még 18 év alattiak, náluk 67,5%-os kedvezménnyel, a szülőknél 33% kedvezménnyel számoltam, ez utóbbi kedvezmény bárkinek jár, akik két, 18 éven aluli gyerekkel utaznak együtt. (Max. 2 kísérő)

Beleszámolva, hogy oda-és visszaúton is egyszer IC vonatot is igénybevesznek, a menetdíj oda-vissza egy szülőre: 4570 forint, egy gyereknek 2578 forint.

Azaz a négyfős családnak 14296 azaz durván 14 és fél ezer forintba kerül a Jászságból Vonyarcvashegyre vonatozni.

Csabi

Előzmény: Törölt nick (170405)
mcg Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170409

"A két 2.o. GOSA kocsiban csak 6 szabad üh. volt. (IC 982)"

Az egész jó!....de lehet,hogy páran oda ültek a belföldiek közül is...majd hétvégén ha nem felejtem el megnézem e zagyva számokat is....:)

"Egy olyan utas volt, aki nemzetközi jeggyel jött Kanizsától :)))) "

Oooooooo...ezt a titkolózást.....:)))) Jók ezek a kiskapuk,ugye?..:))

Előzmény: bodecsabi (170407)
manhattani Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170408

> Szerintem ezek a füzetek kiadása 50 millió forint feletti összeg, köszönhetően a tanácsadásoknak, amit végre valahára manhattani nyert el. :-)))
Akkor lenne harmadik szám is...

>... az MD-t nevezzük inkább Piroskának, elvégre ő magyar jány, ellenben a cseszkó studenkával)
Akkor a Studenkát nevezzük Piroskovának.

bodecsabi Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170407

Továbbá ezen adatok tükrében ekkor 44 külföldi utas volt másodosztályon a vonaton,meg elsőosztályon 1-2 db...

Egy olyan utas volt, aki nemzetközi jeggyel jött Kanizsától :)))) Az első osztályon már Kanizsán érkezőben láttam két utast, ők lehettek a nemzetköziek.

Mit jelent a tele?

A két 2.o. GOSA kocsiban csak 6 szabad üh. volt. (IC 982)

Csabi

Előzmény: mcg (170404)
bodecsabi Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170406

Nem FIP, nem ED, nem EC, nem semmi..

Idézhetlek? :) Brummmmmmmm!

Az ED meg az IR ugyan kedvezményes ajánlat, de korlátozás nélkül, bármikor, bárkinek jár. Így durva dolog lenne kihagyni, kb. úgy, mintha a repülőjegyeknél kihagynánk a fapados társaságokat. Biztos megint a nők szédítettek meg :), de ezt már Gergő, Sosiforda és én is leírtuk Neked itt a topicban... 

Otthon vannak az árak, holnap reggelre lesz meg, de azt sejtem, hogy Dalmáciáig olcsóbb az ED mint a viszonylatos jegy.

Csabi

Előzmény: Törölt nick (170405)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170405

No ha a Túrizmus Rt-s Szabad Nép szeminárium véget ért, akkor a sok hitem helyett, legalább annyit beírhattak volna az olvtársak ami ebből sok sörparty dumából ide tartozik :

Például VASÚTI jegyárak.

Nem FIP, nem ED, nem EC, nem semmi..

Mondjuk :

Jászkaajenő - Balatonberébny

vagy

Jászkarajenő - Umag

Vonattal, 4 fős család, (papa+mama+2lurko) UTI KÖLTSÉGE, tokkal vonóval.

Nem azt hiszem, vagy úgy gondolom, meg talán és lehet............nem

Hanem Jászakarajenő Kossuth u.47. től mennyi idő alatt érnek el vonattal Vonyarcvashegyre vagy Jászakarajenő Kossuth utcából Umagra ???????

Jászakarajenő Kossuth u.47. től mennyi PÉNZÉRT  érnek el vonattal Vonyarcvashegyre vagy Jászakarajenő Kossuth utcából Umagra ???????

Nem vasutasok, nem közalkalmazotak, nem képviselők, .........

Tehát kérek 2 db Ft.-ot és 2 db óra+percet.

Vonattal.........+ busszal.

Ennyi.

Túrizmus stratégiai, piaci okfejtések HELYETT.

mcg Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170404

Jók ezek a zagyva számok....

Kis kiegészítés hozzájuk...:

Belföldre a nemzetközi részbe hivatalosan 24 db 1.o és 60 db 2.o utas lehet,a keszthelyiben az arány pedig 36 és 150....

Azaz összesen 60 1.o-ú és 210db 2.o-ú belföldi utas lehet hivatalosan max...

Most hétfőn a 2.o-ú helyeket tudom,hogy mind eladták,de emlékeim szerint a rendszerben az 1.o-ra se volt hely....

De érdekes,hogy a belföldi utasok közel fele (azt hiszem 104fő) Keszthelyről jött...ez elég nagy arány...

Továbbá ezen adatok tükrében ekkor 44 külföldi utas volt másodosztályon a vonaton,meg elsőosztályon 1-2 db...

Erősítés: Igen,lassan el kéne a vonatra,mert ennél még a régi menetrendben is több hely volt eladható...meg aztán nyáron vasárnap amilyen tömeg összegyűlik...főleg hogy ez az utolsó normális vonat felfele....

De:Én nem értem,hogy a nem helyjegyes vonatoknál a MÁV minek korlátozza le a pótjegyek számát...adjon el belőle minél többet. az utas nem panaszkodhat,hisz ő NEM a helybiztosításért fizet,hanem csak a magasabb komfortú vonatért...(elvileg). Ugyanígy a Győr fele menő nemzetközi EC/ICk-re is eladhatna akárhány jegyet.. Ha jön egy nemzetközi utas helyjeggyel,annak úgyis át kell adnom a helyem,ha a jegye oda szól ahol épp ülök...

Amúgy meg vannak kiskapuk a rendszerben,mert nálunk szoktak megírni néha űrjegyen is pár pótdíjat vonatra,tudva,hogy úgyis lesz üres hely még...ha meg nem lesz,akkor meg majd áll az utas,hisz fentebb már írtam,nem a helybiztosításért fizetem a 350.-et....!!!!

Corvinus:Én is láttam már rajta erősítést,főleg péntek/vasárnap tesz bele Pécs...elvileg a kocsi Sm-ig megy,aztán másnap délelőtt vissza...bár 981ben még nem láttam a számítógépbe betéve a kocsit,így haza már üresen ment mindig...de persze lehet tévedek....

">>>>a többi kocsi tele volt."

Mit jelent a tele? Itt is csak 36/96 db helyet adnak el belföldi utasoknak...de úgy hallottam, a nemzetközi statisztika meg csak lerontja a belföldit ezen járatnál,azaz ott alig van utas...:( De persze kiskapuk itt is vannak...

Előzmény: bodecsabi (170266)
oldmumus Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170403
Akkor ez tajjellegu becezes ugy latszik.
Előzmény: P.stephenson (170402)
P.stephenson Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170402

Háááát, ebből volt már vita. Maradjunk abban, hogy ez tájegységenként változik. Ahol Bézé jár, ott azt nevezik piroskának, ahol eMDé, ott azt nevezik annak.

(Szerény, és egyáltalán nem mérvadó véleményem szerint az MD-t nevezzük inkább Piroskának, elvégre ő magyar jány, ellenben a cseszkó studenkával)

P.s

Előzmény: oldmumus (170353)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170401

Olcsó jegyekkel és magasabb színvonalú szolgáltatásokkal kívánja visszacsábítani az utasokat a fapados légitársaságoktól egy lengyel vasúttársaság.

A vasút hét eurós jegyárral veszi fel a harcot az agresszívan terjeszkedő légiszállítókkal szemben.

Saját "fapados" vonala bevezetésével akar a lengyel PKP Intercity vasúttársaság beszállni az olcsó légitársaságok indította szállítási árharcba.

Áprilistól 23 viszonylatban gyorsvonatait olcsó jegyekkel teszi kelendőbbé: minden hónapban 10 ezer jegyet egyenként 27 zlotyért, azaz 7 euróért értékesít, a vonalak hosszától függetlenül.

A PKP Intercitynél azt remélik, hogy a kedvezményes árakkal csupán az idén másfél millió új utast szerezhetnek.

Ennek érdekében növelik a járatok biztonságát is: az éjszaka közlekedő vonatokon magán biztonsági cégeket bíznak meg, hogy elriasszák a néhány vonalon garázdálkodó rabló- és tolvajbandákat.

(MTI)

IST Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170400
Rosszul látod. Szerintem ezek a füzetek kiadása 50 millió forint feletti összeg, köszönhetően a tanácsadásoknak, amit végre valahára manhattani nyert el. :-)))
Előzmény: Infós (170399)
Infós Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170399

Kérdezném, hogy ez a közbeszerzési eljárás kötelező-e egyáltalán?

Asszem 50 milla felett kötelező kiírni. Vagy túllőttem? Esetleg alatta is ki lehet, csak nem szokták? Hogy megy ez?

(ugyanis ha nem írják ki, talán gyorsabban menne a fordítás/kiadás dolog...)

Vagy rosszul látom?

Előzmény: hmsoft (170398)
hmsoft Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170398
Gergő,

"Nos remélem nagyon, hogy a német szöveg fordítása tart 100 napig! Mert elég durva lenne 50 darab TCV I füzet nyomtatására közbeszerzési eljárást kiírni!"

Basszus, se nekem, se a "droidjaidnak" nem esett le, hogy itt nem is 1, hanem 2 közbeszerzési eljárás van:
1. fordítás
2. nyomtatás.
Mármost, a kettő párhuzamosan nem intézhető, egyfelől mert nincs kapacitás (bizonyítható xy módon), másfelől, mert az 1. eredménye szükséges a 2. specifikálásához (papírfelhasználás, miegymás).

Tehát a 100 nap valójában 200 kéne hogy legyen.

hm
Előzmény: Andó Gergely (170388)
amicus Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170397

Csakhogy elég-e ez? A MÁV Rt ugyanis nem (csak) a Finn Vasúttal kerül jogviszonyba, egy Helsinkiben kiállított Bécs-Budapest globáljegy kapcsán, hanem az utassal is!

Így van. Neked sem kell elmagyaráznom, miféle polgári jogi alapelvek sérülnek, ha az utas a számára kedvező garanciák korlátozásáról nem szerez tudomást! Hát még ha tudná, hogy a korlátozás maga jogilag szintén ... hmmmm, ... aggályos.

Ez alapot adhat egy ombudszmani, rendőrségi és FVF vizsgálatra!

Én is így gondolom.

Előzmény: Andó Gergely (170392)
Szütyi Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170396

B@szottnagy OFF

Idestova 4 éve minden nyáron ugyan abban az időpontban, ugyanoda megyünk a feleségemmel Badacsonyba nyaralni. Már az első alkalommal egy telefon is elég volt a szállásfoglalásra, kultúrált, magas szinvonalú a kiszolgálás, udvarias a személyzet jó a szállás és a kaja, 100 m a strand 70 a vasúti megálló:-), ja és abból a pénzből amiből 1 hétig tivornyázunk ketten Jellasicséknál max a szállásköltségem lenne meg, plusz itthon otthon vagyok, nem csípi a tengervíz a szemem:-))

ON

Előzmény: Törölt nick (170374)
Infós Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170395

OFF

Mail ment, az áthaladóra zárd, meg viszonylag hosszú! (900 kB)

Van még valami .pdf is, asszem TCV vagy talán ED? Nem tom. Vagy valami zagyva betűhalmaz! :)) Alkalmasint majd küldöm azt is!

ON

mczee Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170394

Kedves Fiatalok!

keresünk olyan MÁV igazolvánnyal rendelkező 18-30 év közötti fiatalokat, akik szivesen beutaznák európa egy részét ingyen.

az idei terv!!!

a program röviden:

Szlovénia - Olaszország - Franciaország -Spanyolország - Gibraltár és esetleg Marokko

Utazás tervezet:

oda: vonat (ingyen)

vissza : repülő (olcsó charter) vagy vonat

időpont:  kb aug 15-szept 1. (ez nagyon Kb)

feeling:  hátizsák, vadkemping, tenger, tenger, tenger és egy Monte Carlo-i kaszinózás (fakultativ) :))

van pár konkrét cél (Torino, Milano, Saint Tropez, stb), de a konkrét célokat még megbeszéljük.

kb 4-6 főre gondoltunk, eddig 2-en vagyunk :)

Jelige: "Jobb lesz, mint gondolnád!"

McZee

mczee@freemail.hu

Andó Gergely Creative Commons License 2005.03.31 0 0 170393

Infós!

Kell! Küld!

Két példányban! A túróst! Annyi példányban ahány pénztár van, plusz egy az utasnak, illetve annyi példány ahány érvényes vizsgával rendelkező van!!! MINDENBŐL!

Előzmény: Infós (170390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!