Sziasztok.Olyan tanácsot szeretnék kérni,hogy adott lenne 1 gyári 1,9 tdi 1Z-s motor,adagoló.Ennek az elektromos adagolóját ki tudná átalakítani úgy,hogy kb. 180 Le-ig bírja szállítani az üzemanyagot.Természetesen a porlasztócsúcsok is a gyáriak.Ezeket is le kellene cserélni nagyobbakra.Ha tudtok az átalakításhoz hozzáértő embert,kérem írjátok meg az elérhetőségét.Előre is köszönöm!
Üdv mica-r! Annyit megtudtam, hogy elvileg ajm hajtókar.Az 1z-be más a főtengely mint az ahf-be? Abba lehet ezeket rakni ahf-be nem kivitelezhető?Mennyi érhet ez?4hajtókar+4 dugattyú,gyűrűk nélkül.köszi
Nem azén autóm. Megírtam vkinek, a gyári mért 130le-ből 147-re sikerült. Nyomaték lett de felül mintha nem lenne üzemanyag. Más is próbálta előttem megírni ő is hasonlóan járt vele.
Neked van rajta chip, vagy erre nem is erdemes? Mas autoimban volt, de ebben bizonytalan vagyok, ugye az adagolo meg a porlasztok nem mennek el annyit mint az emlitett 90-110 lovas atombiztis tdi motoroknal.
Sikerült négy PD hajtókarhoz hozzájutnom. Azt hogy melyik motorból valók azt,hogy tudhatom meg? VW golf 4 AHF-be szeretném beépíteni. Mérés alapján,hossz,csapszeg furat egyezik viszont a hajtókar csapágy mérete nem. Össze lehet ezt hozni egyáltalán? A hajtókar belső mérete kb 53,5 .A főtengelyé 47,5. Létezik ekkora hajtókar csapágy? Aki tud segíteni ebben írjon.Köszönöm.
ugyanakkora kivezerlesnel alacsonyabb fordulaton magasabb nyitonyomassal kevesebb nyal jut be. magasabb fordulaton inkabb a csucs meret szamit. krezi szerint a hatar vhol 2000rpm kornyeken van.
==> ergo 2000 alatt meghagyhatod az ALE pumpajellegmezot. (bar en komplett az AFN jellegmezot masoltam bele 0.216-hoz(ujonnan 220-ra allitva) es 3000 felett 5%-kal csokkentettem, de szerintem kulonben is megtette volna)
Hringes nincsen még fent. Annyi időnk nincs foglalkozni az autóval, hogy egy éve felkerült rá egy külső WG (GTB 2260 mellé) és hogy beállítsuk. Zárt állapotában kitámasztottuk a töltőnyomással ideiglenesen, míg nincs időnk behangolni, azt azóta majd 5 versenyen ment így... Bowdenes adagolóval megy 1,9MJet, de az egyetlen adagoló ami ilyen motorra készült és az is csak saccra, az sincs befinomítva. Most is futómű gondjai voltak legutóbb, valami elment benne, a féltengely beleért a kasztniba, azt így ment 2:06-ot. Mondtam Pirinek, hogy tegyük be a motort szezonon kívül egy utcaiba, hogy legyen idő finomhangolni, de arra sincs se idő se pénz. A motor 3 versenyévadon van túl ezalatt egy turbó ment el rajta, egyszer cseréltünk rajta szíjat meg olajat minden szezon elején. Ezen felül a motorral nem foglalkoztunk. Portolt fej és a két veztengelyt kivéve széria a blokk. Nagyobb kipufogótengely kéne H hajtókar, kicsit kisebb kompresszióviszony (széria) egy jobb szívócsonk (az is széria) meg behangolni a WG-vel. Most 2,2-2,3baron megy minimális füsttel. www.youtube.com/watch?v=6_cOUxaCicU (ha megállítod 0:03-nál akkor láthatod a füstöt padlón a célegyenesben)
1 hét munkával meg tréninggel, és ha kivehetnénk belőle a 80kg súlyt amit berakatott az MNASZ akkor 2:00 körül tudnánk vele. Ugyanez a motor meg kisebb kasztniban még jobb lehetne. A 2,4-es lenne az igazi de nincs hozzá váltó, mert az 600NM felett lenne, és már ez a motor is túl nyomatékos neki.