Keresés

Részletes keresés

Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.17 0 0 5185

Nekem azt mondta, hogy ők gyártják. Én simán elhiszem, mert azért egy inverter nem lehet akkora kihívás, hogy egy felkészült szakember ne tudná legyártani. Szerintem ennél bonyolultabb dolgokat is gyártanak Magyarországon. De tény, hogy nem jellemző. Szerintem csak annyi a titok, hogy Kínából olyan olcsón be lehet szerezni a gépeket, hogy annyiért nem éri meg itthon forrasztgatni. Az sem ördögtől való dolog, ha pl. bizonyos alkatrészeket, paneleket máshonnan szereznék be. De azért a három év garancia az sejtet valamit a minőségről. Csak ne lenne olyan messze.

Előzmény: vaz05 (5183)
Mnagy Creative Commons License 2016.02.17 0 0 5184

Jó nagy dobozba tették, gondolom a nagy dob miatt. Át kell festened nem megy a színe a másik gépedhez :-)

Előzmény: Rahed Lee (5182)
vaz05 Creative Commons License 2016.02.17 0 0 5183

http://hegesztogepeink.hu/

Ez a honlapjuk, régóta gyártanak trafós gépeket. Nagykőrösön egy családi ház mögött van a műhelyük. Annak idején küldött képeket a co gépük összeszereléséről, belsejéről. Nekem is szimpatikus volt mikor beszéltünk, de már ők is kezdenek kínaiasodni. Az utcánkban a  kasztnisnak is tőle van gépe, kb 4éves de még trafós. Ezt az inverterest kb 1éve gyártják, erre én is kíváncsi lennék mert ugye igazi magyar inverterest még nem láttam.(csak átmatricázott kínait, kuko, Weldi)

Előzmény: Rahed Lee (5182)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.17 0 0 5182

Ezzel a géppel, gyártóval van valakinek tapasztalata?

http://www.jofogas.hu/pest/Fokozatmentes_inverteres_hegesztogep_30607768.htm

Beszéltem a hirdetővel, ők gyártják, szimpatikus volt. Egyfázis, 2T/4T, szakaszos üzemmód, visszaégésgátlás stb. Állításuk szerint C16-ról simán megy. Van nekik trafós is, de az úr szerint az azért bekapcsolásnál meghúzhatja úgy a rendszert, leverje a 16-ost, az inverteresnél ilyen nincs. Ipari felhasználásra is ajánlják és így is 3 év garanciát adnak.

Hentes papa Creative Commons License 2016.02.17 0 0 5181

Jó dolog ha van. Csak a normálisabbak nem olcsók.

6-8e körül már egész jókat lehet találni.

Előzmény: Törölt nick (5180)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.17 0 0 5180

Hát én sem sparhelt-ba  dugom be a pákám a parázsba mert szintén elektromossal rendelkezem. ) Te aztán nagyon precízen megcsinálod.  Én csak réz sarút használok mert azt le is tudom forrasztani rápréselés után. Bepréselés előtt  nipolán csövet húzok a csatlakozáshoz majd forrasztás után ráhúzom. Remélem jól írtam a nipolánt én így ismerem régimódi elnevezés. ) 

Ismerem a zsugor csövet is. Egy két esetben használtam is de nem ennél. Majd modernizálok már, tudom nem ártana hiszen beszereztem én inwerteres hegesztőgépet is.   Viszont  illő lesz már roppantó fogót és készletet is beszereznem. Mindig jó a háznál az ilyen, sokszor volt rá szükségem.

Előzmény: Hentes papa (5179)
Hentes papa Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5179

Sokszor jó dolog.

Pl.: olyankor, ha olyan vezetéken kell dolgozni amit csak az egész rendszerrel együtt tudsz áramtalanítani.

Legalábbis nekem csak elektromos forrasztóim vannak, amik ugye áram nélkül nem mennek.

Gyűrűs sarut ilyet szoktam használni, mert a bevonatosaknál nem mindegyik forrasztható.

Plusz a rároppantás mellett rá is forrasztom, majd zsugorcső.

Második képen a jelenlegi dobozka és a két présszerszámom.

Előzmény: Törölt nick (5175)
turbo2 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5178
turbo2 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5177

Mindenhol ahol csavarral szorítod össze a kábelt oldalról.

Kivéve ha szemes forrfül kell a végére, példáol a motorok csatlakozó csavarjai alatt, ott jobb egy rendel saru, teljes körrel vagy villásvégű kábelsaru.

Előzmény: Pete-weld (5172)
Pete-weld Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5176

Köszönöm!

csikarc neked is ;)

Előzmény: Hentes papa (5173)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5175

Ez egy szuper ipari dugalj tábla. A fázis sorrend bekötés ennél lényegtelen. Akkor van jelentősége amikor nem megfelelő irányba forog a motor. Abba az esetbe viszont elég a motorhoz csatlakozó dug.villába fázist cserélni. A motor kapocs bekötésnél én is sarut használok hiszen az biztonságos megoldás. Amikor vettem egy használt gyalugépet rögtön ezt a megoldást alkalmaztam mert a csupasz sodrott rézvezeték volt leszorítva az anyával ami viszont okozhat problémát. A vezeték végnél a réz hüvelyt csak lustaságból nem használtam eddig mert egyszerűbb volt forrasztani. Nekem az is tökéletesen megfelel, de majd fogok beszerezni olyat is. 

Előzmény: Hentes papa (5168)
Hentes papa Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5173

Én személy szerint mindennél használom ahol a kábelt valahova be kell kötni.

Kapcsoló, dugalj, dugvilla, kismegszakító, sorkapcsok, vagók.

Ha a hosszabbító alatt a hosszabbító dugvillába vagy a dugaljba való bekötésre gondoltál,

akkor természetesen ott tökéletesen alkalmazható.

A villanymotorok kapocslécének bekötésére inkább gyűrűs sarut célszerű használni,

abból is a vastagabb vörösréz fajtát.

Előzmény: Pete-weld (5172)
Pete-weld Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5172

Ez az érvéghüvely ez hosszabbítóknál is jó lehet? Vagy esetleg, ha lecserélem a villanymotor kábelét ott is?

Előzmény: Törölt nick (5150)
Riex Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5171
zooli53 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5170

Lemaradt a kép.

Előzmény: maseratisti (5160)
zooli53 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 5169

Nekem Alfaweld van de az adattábla nagyon hasonló.Egy gyárban készülhetett.

Előzmény: maseratisti (5160)
Hentes papa Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5168

A kicsit kipróbáltam, mivel csak 1db 32A 5pól van fent jelenleg így azon.

Ott a zöld világított. De mivel mind a 4 aljzatba ugyanaz a fázis van bekötve L1 nek l2 nek.... nagy eltérések nem hiszem, hogy lennének.

Jó ideje szerelek, igaz papír az nincs róla.  Meg hobbi gyanánt javítok ipari fényforrásokat, a teljes műhely elektromos rendszerét is én terveztem, készítettem el.

Pl.: Egy saját gyártású csatlakozó szekrény:

(Ez van a műhelyemben.)

Itt nem is az volt a probléma, hogy hogyan kell bekötni, egy aljzatot, csak még ilyen műszert nem láttam.

Előzmény: Törölt nick (5148)
Hentes papa Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5167

Érvéghüvelyt szoktam használni. A forrasztás macerás, főleg olyankor ha a főkapcsoló le van kapcsolva.

Előzmény: turbo2 (5149)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5166

oké:)

Előzmény: maseratisti (5165)
maseratisti Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5165

Meg egy rendes testcsipeszt,meg pár méter hegesztőkábelt, mert ezt a gépet 2x1,5m test, és elektródafogós kábellel adják :-( Még cipőfűzőnek is rövid. A dugók, meg az elektródafogó jók, de a csipesz az egy vicc, a kábel meg rövid. A MIG pisztoly az oké, az 3m.

Előzmény: Törölt nick (5164)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5164

köszönöm ismét.

Akkor lehet az lesz ,hogy megveszem a mig  gépet apu meg mma val meghegeszti a hasítót.

Azt ha lesz pénz akkor veszek palackot meg huzalt 

Előzmény: maseratisti (5163)
maseratisti Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5163

Igazából behatárolt az alkalmazás.

40-100A közt használható, 0,8-as a huzal, ugyan mély beolvadása van, de se a nagyon vastag se a nagyon vékony anyagra nem jó 2-6mm anyagvastagág közt használható, de a szakítószilárdsága/ütőmunkája alul marad a tömör huzalénak. A varrat felülete olyan pikkelyes mint a bevont elektróda, salakot drótkefézni kell. Kevésbé érzékeny a rozsdára mint a tömör huzal.

Pozitívumok hogy könnyű használni, gyors.

Kertkaput, zártszelvényeket, idomacélokat, betonvasat ...szóval ilyen egyszerűbb ház körüli dolgokat szinte gyakorlatlanul is meg lehet oldani (persze mérlegelni kell hogy erre meg nem a legolcsóbb technológia, mert 13-15000 Ft a 4,5kg huzal) de nagyobb horderejű munkára - mint a hasító - nem alkalmas.

Én szeretem, de egyre kevésbé használom. Szinte csak olyankor ha a műhelytől távol kell megoldani valamit. Pld leszakadt kapupánt. A tömör huzal szebb eredményt, a bevont elektróda meg nagyobb szilárdságot ad.

Előzmény: Törölt nick (5162)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5162

Én meg egyikből sem :) Porbeles huzallal mennyire hátrányos hegeszteni ? Mert akkor most egyenlőre nem vennék palackot ha a porbeleshez nem kell.

Előzmény: maseratisti (5161)
maseratisti Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5161

Nem vagyok túl jó bevont elektródából, de holnap késő délután tudok csinálni egy 2-3 perces videót róla ha az segíthet a döntésben. (csak rutilos elektróda van itthon, ESAB OK 46.16, és ER23)

Előzmény: Törölt nick (5159)
maseratisti Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5160

Van benne kakaó, elég szinte mindenre. Nekem majdnem 3 éve megvan.

Nekem már kapott egy kis "tuningot" 3 év alatt (kivezettem az előtolóról az előlapon a vezetéket hogy egyszerűbb legyen polaritást váltani, meg kapott hátul egy lyukat hogy külső dobról is tudjak huzalt bevezetni) meg átfestettem hogy jobban passzoljon a többi cucchoz. 

Gyári állapotban is tökéletes ki gép annyi pénzért. 

Van róla egy csomó videó a youtube-on, régi is, új is... ez pld ma délelőtti porbeles.

Előzmény: Törölt nick (5159)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5159

Csak nagyon megy az agyalás.

Mert  mma gép megvan 60ezerből.

Igazából én nagyon vékony lemezeket nem hegesztek vagyis apu sem.

Viszont ha veszek mig gépet akkor van mma gépem meg  mig is.

Igaz 90ezer + tartozékok.

Előzmény: Törölt nick (5158)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5158

Jó gép. Maseratisti nek is ilyen van.

Előzmény: Törölt nick (5157)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5157
Előzmény: Törölt nick (5156)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5156

melyik co gépet nézted ki?

Előzmény: Törölt nick (5151)
Mnagy Creative Commons License 2016.02.15 0 0 5155

Erről a háromról tudok, nekem Air Liquid van, a Dunafém-nél cserélem a palackjaimat.

Air Liquide Dunafém : http://www.dunafem.hu/

Linde : https://www.facebook.com/MGA-Iparig%C3%A1z-Kft-579119658783432/

Messer : http://messer.hu/Termekek_es_szolgaltatasok/Ertekesitesi_halozat/gazlerakatok/fejer/index.html

Előzmény: Törölt nick (5154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!