Keresés

Részletes keresés

kannibál Kovács Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56084

Egyetértek veled. Világröhej lenne, ha a nemzetközi hírű edző ott ül az íróasztal mellett és aktahegyeket gyárt, miközben a nemzetközileg eredménytelen, középszerű kókler irányítja a válogatottat.

A másik dolog, hogy Bölöni nehéz természetű ember, aki könnyen megsértődik. Elegendő lenne egyetlen rosszindulatú megjegyzés, mondjuk egy "Mit akar ez a román?"-féle, és már venné is a kalapját. Fényévekkel többet tud a szakmáról, mint a hazai edzői kar, és nagyobb kaliberű szakember Matthäusnál is. Számottevő támogatottsága biztosan nem lenne a hazai kollégái között, és nem rendelkezik azzal a médiahátszéllel sem, ami sokáig védőpajzsként védte Lothart.

Azt se feledjük, hogy kisteleki, mind a gyárfás-NS-féle sajtómaffia arról híres, hogy habozás nélkül hátba támadja azt, aki előzőleg még a támogatottjuk volt. Ha tegyük fel kikapnánk itthon a moldávoktól, az NS és a Sport Plusz már másnap teli lenne a Kenesei- és a Dárdai-interjúkkal és a rutinos játékosokat követelnék vissza a válogatottba.

 

kistelekinek ideje lenne végre elszámolni azzal, hogy miért üldözte el Mezeyt (nélküle az OTP és a Mol nem ad pénzt az utánpótlásnevelésre), Matthäust (nélküle nem érdekli a magyar futball a szponzorációs terveket szövögető világcégeket) és miért záratta ki a Fradit (a zöld-fehérek nélkül érdektelenségbe fullad az NB1, ráadásul a tőkeerős tévétársaságokat végképp nem érdekli a közvetítési csomag).

Előzmény: iolauskaaa (56075)
brand_boy Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56083
És aztán majd a kerítésen kívülről nézhetik a gyerekek ezeket a pályákat.
Réges régen a szünidő kellős közepén egy cimbivel beakartunk menni egy lasztival gurigázni az MTK XIII.kerületben lévő inkább földes, mint füves edzőpályájára.
Ugyan a kerítésen át mentünk, de a cimbi(joggal) azt mondta, megeszi a kalapját,ha innen elzavarnak, mert inkább libalegelő ez, mint focipálya.
Kisvártatva megjelent a gondnok, hogy menjünk szépen haza, mert föl van vonalazva a pálya, és tönkretesszük.
Hihetetlen nagyot röhögtünk( az egyik félpálya közepén az otthagyott fémkapukra játszottunk), szerencsére nem volt nálunk kalap.
iolauskaaa Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56082
Több mint száz önkormányzat kap a 3000-erből... Több, mint a semmi, tudom... és ennek is örülök:)))
Előzmény: Törölt nick (56081)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56081

"A szövetség OLLÉ (Országos Labdarúgópálya Létesítési program) néven új programot indít az Önkormányzati és Létesítményfejlesztési minisztériummal együttműködve. Ennek során több mint száz új, a legmodernebb felszerelésekkel ellátott, körbekerített műfüves pályát szeretnének építeni országszerte.

Több mint 3000 önkormányzat kap majd pályázati felhívást a közeljövőben a szövetségtől, amelyre március végégig lehet jelentkezni, s augusztustól már meg is kezdenék a munkálatokat, amely pályánként mindössze három-négy hetet venne igénybe.

Négy fajta pályát lehet építetni: játszótéri, iskolai, futsal, valamint normál nagypályát, amelyeket 90 százalékban az egyesületek használhatnának majd. "

 

http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=129170

iolauskaaa Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56080
természetesen nyírni:)))
Előzmény: iolauskaaa (56079)
iolauskaaa Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56079

Az elképzelései szenzációsak, de erre irtam, hogy ki fogják őt irni, nem tud ő sem ezzel a garnitúrával mit tenni...az edzőink nem tűrnek el pimaszságokat!

Előzmény: angyalhentes (56077)
iolauskaaa Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56078

Király szvsz a legjobb magyar kapus, de vlmiért nem megy neki mostanság a válogatottban. Elég nagyokat bakizott. Jó, a védelem sem volt mindig csúcsformában... a középpályások sem, a csatárokról meg ne beszéljünk!

Mi már megint csak annyit tehetünk, hogy sok sikert kivánjunk Várhidinek, és a csapatának, mert ők fognak minket képviselni 2007-ben... reménykedjünk, hogy az u19-esek lesznek a nagycsapatban is többségében- legalább a keretben, és akkor kellő rutinnal utaznának ki az elit körre.

Előzmény: angyalhentes (56073)
angyalhentes Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56077
Boloni szakmai igazgatonak elvileg nem lenne akkora hulyeseg. Amit legalabbis tudunk a "felteteleirol", az alapjan egy masfajta munkaszervezest szeretett volna a valogatottaknal es kornyekukon.

Akkor azt mondtam, hogy ezek a feltetelek mind jok, szaz szazalekig egyetertek veluk, de ez nem a szovetsegi kapitany dolga. Tenylegesen egy szakmai igazgatoi poszton jobban lehet ervenyesiteni ezeket a szempontokat.

Masfelol ugy gondolom, hogy ebbol a szempontbol egy ember akarata edeskeves, a magyar foci tehetetlensege nagysagrendekkel nagyobb.
Előzmény: iolauskaaa (56075)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56076
Hajnalt is behívta, pedig ő sem játszott az U19-ben Várhidi alatt :)
Előzmény: angyalhentes (56073)
iolauskaaa Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56075
Nekem az nem tetszik az egészben, hogy megint ugyanott tartunk, ahol eddig. Sikerült egy neves külföldi szakember helyett egy magyar szakembert szereznünk... Hol van már az a szólam, hogy magyar származású, de ne legyen megfertőzve a magyar szemlélettel... És sztem is az egyik legjobb hazai trénerünk, aki tényleg lát a focipályán, és még értelmes is. Most a másik szemnzációs felvetés, hogy jöjjön B.L. szakmai igazgatóként. Már megint miért akarnak minket átverni? Bölönire a gyakorlatban lenne szükségünk, erre oda akarjuk dobni a ragadozók közé... Kb a magyar szakemberek addig fognak mellette lenni, ameddig meg nem akarja mondani nekik, miért s.z.a.r. a magyar foci. Eddig mindig csak a terveit hallottuk, kedves elnök úr!!!! Lássunk most már vlmit azokból a tettekről!!! Eddig csupán a fradi kizárását, és 3 szöv kapitány kinevezését- Várhidit lényegében kétszer nevezték ki, előbb megbizottként egy meccsre, most meg egy évre. Szal kedves MLSZ! Tessék a gatyát felhúzni most már!
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56074

Ez komoly hiba volt. Nem vagyok egy felvágos típus, de én az első meccs után megmondtam, hogy egy kalap kutyagumi az egész Bozsik-féle válogatott...

A Várhidi csapat annál csak jobb lehet :)

Előzmény: kannibál Kovács (56065)
angyalhentes Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56073
Juhasz azert amellett, hogy tapasztalt, meg fiatal.

Huszti es Gera is meg lett hivva Kanada ellen, ha jol emlekszem, Kiralyt meg kihagyta.

Bar nem tudom, miert idegenkedik mindenki Kiralytol. Persze csak a topikon, a PL klubok menedzserei meg nem hallottak, hogy Kiraly valojaban szar, ok azt hiszik, jo. Nem ertenek hozza. Ha igazan ertenenek hozza, akkor ok is egy topikon osztanak az eszt, mint mi :)
Előzmény: csernovec (56072)
csernovec Creative Commons License 2006.12.15 0 0 56072
Biztos mindenkinek feltűnt az egyszerű ellentmondás, hogyha Kistelekit ennyire nem érdeklik az eredmények akkor miért rúgta ki Bozsikot? Különben meg semmi garancia arra hogy 3-4 év múlva majd olyan csapatunk lesz ami biztosan kijut egy világversenyre. Sokkal valószínűbb hogy nem jutunk ki akkor sem. Ha beérnek is a tehetséges fiataljaink, még akkor is egy nagzon jó kapitány és nagy adag szerencse kellene hozzá. Felelőtlennek és értelmetlennek tartom ilyen bizonytalan kimenetelű dolognak alárendelni az elkövetkezendő válogatott mérkőzéseket. Várhidi olyasmit nyilatkozott, hogy szükség lesz tapasztaltabb játékosra is. Ennek örülök, csak az a kérdés hogy konkrétan kikre gondolt. Csak remélni tudom, hogy inkább a Gera-Huszti-Juhász mintsem a Dárdai-Fehér-Király vonalra számít majd.
angyalhentes Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56071
Igen, a szenvedely komoly pozitivum. Persze mashol ez alap, de a szenvedely a magyar edzok tobbsegebol teljesen hianyzik. Matyiban ez szinten megvolt azert, ennyit ismerjunk el.
Előzmény: Callie (56060)
angyalhentes Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56070
Ezt az "egesz embert kivan" szoveget Matthausszal kapcsolatban szinten nem lattam eloadva a kollegatol.
Előzmény: Callie (56053)
angyalhentes Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56069
Azt hiszem, de ezt csak hiszem, hogy rosszul fogod meg a kerdest. Varhidi nem az MLSZ ukazara viszi a fiatalokat a nagyvalogatottba. Forditott a helyzet: Varhidi mindigis ezt szerette volna, es az MLSZ kivalasztotta azt az embert, aki most epp ezt akarja, mert pillanatnyi erdekeik ezt diktaljak. Ugyanilyen gyorsan fogjak eldobni is, ha valtozik a szeljaras.

De ezt ne varrd mar az o nyakaba, aligha tehet arrol, hogy Kistelekiek felevente valtanak "szemleletmodot".
Előzmény: kannibál Kovács (56052)
pikdáma Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56068

Koncepció helyett használjad az elképzelés kifejezést.

Azaz Várhidinak van elképzelése -- és akkor most röhögj....

Előzmény: kannibál Kovács (56063)
Darwin Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56067
Én meg még most is úgy gondolom, hogy Bozsiknak volt is csapata. A norvégok és máltaiak ellen is egyaránt pszichés és taktikai okok vezethettek a vereséghez. És hiányoltam is a keretből néhány fiatal játékost, de magukon vereségeken a személyük szerintem nem változtatott volna. Valószínűleg velük is ugyanazok a pszichés és taktikai gondok meglettek volna, plusz hozzájött volna még az, amit a kanadai meccs első húsz percében lehetett látni.
A Kanada elleni keret szerintem megint kicsit a ló túlsó oldala. Ezt egyébként a magyar kapitányoknál elég gyakran meg lehet figyelni, hogy az előd keretéből tűntetően minél kevésbé válogatnak és ugyanakkor az általuk gardírozott csapatból meg feltűnően sokat. (Bozsik így kerülte például Bodnárt és Hajnalt és alapozott a ZTE-re, Várhidi pedig kihagyta pl. Dárdait és Szabicsot és az U19-re alapoz.) Ami persze megintcsak nem erősíti a keretet... Szal az a véleményem, hogy ez a mértékű fiatalítás az ilyen Kanada, Ciprus, Moldávia meccseken még úgy-ahogy oké, de az erősebb (török, görög, norvég, bosnyák) ellenfelek ellen az újonnan bemutatkozó fiatalok (tehát pl. Husztit vagy Vanczákot már nem sorolnám ide) közül csak a megelőző meccseken legjobbnak bizonyuló 2-3-nak kellene pályán lennie.
Előzmény: kannibál Kovács (56065)
kannibál Kovács Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56065
Sajnos idén elkövettem azt a hibát - sokadmagammal együtt - hogy az első három barátságos meccs után elhittem, miszerint Bozsiknak van csapata. Megadtam neki a bizalmat, aztán jött a pofára esés. Elismerem, hogy Várhidi keményebb gyerek, és az általa elképzelt keretben van fantázia, de ameddig le nem győzzük a moldávokat, én bizony szkeptikus leszek. Legfeljebb kellemes csalódás fog érni.
Előzmény: Darwin (56064)
Darwin Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56064
Figy. Kanada ellen a folyamatosan követelt fiatalokból 3 nap alatt összerakott egy győztes csapatot, helyenként voltak tetszetős támadásvezetéseik is még. Ezek után szerintem most nem azzal kéne foglalkozni, hogy miért rossz, hogy ő lett. Mourinho-t is lehetne támadni pl. a modoráért, meg Arsene Wengert is azért mert folyton csak második volt, vagy Hector Cupert is az elveszített BL döntőiért. De biztos Lippinek és Hitzfeldnek se sikerült minden évben minden trófeát elhoznia. Ne legyünk már előre negatívak, várjuk meg mire lesznek képesek hosszabb távon.
Előzmény: kannibál Kovács (56063)
kannibál Kovács Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56063

Elnézést, de attól, hogy valaki jó szakkommentátor, még nem biztos, hogy kapitánynak is beválik. Mivel a szöv. kapitányság edzői munka, ezért Várhidit is kizárólag az eredményei alapján szabad megítélni.

A koncepció kifejezés őszintén szólva engem meg szokott röhögtetni...

Előzmény: Callie (56060)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56062
Előzmény: Törölt nick (56059)
Darwin Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56061
Sorsolás volt, a csoportunkban az összes csapat megszívta itt-ott.
Előzmény: Callie (56056)
Callie Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56060

Ez az egy? )

Különben miért hiányozna?

Meglátjuk - egyszerűen értelmesen és szenvedéllyel szokott beszélni a fociról, például ahogyan az olasz csapatokat elemzi a Sport tévében.

 

Mindenesetre így lesz értelme a következő évnek; nem csak az, hogy negyedikek vagy ötödikek leszünk-e a csoportban (tán harmadikok?), hanem egy ígéretes koncepció próbaéve.

Előzmény: kannibál Kovács (56057)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56059

"Ki volt az a hülye, aki június elejére tett két ilyen nehéz idegenbeli mérkőzést, ráadásul Európa két nagyon távoli pontján?"

 

Emlékeim szerint nem sikerült megegyezni a menetrendről, ezért sorsolták a meccseket. Egyébként igazad van, jobban járnának, ha leszerveznének vmi különgépet.

Előzmény: kannibál Kovács (56055)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56058

"Arra azért kíváncsi leszek, hogy amennyiben május 14. és 19. között Írországban irányítja majd az U19-es válogatottat a korosztályos EB-n, akkor utána hogy készül fel a június elején megrendezendő felnőtt EB-selejtezőkre? Egy ilyen kettős tétmeccs azt igényli, hogy legalább egy hónappal előtte elkezdje a kapitány a munkát. (Ellenfelek feltérképezése, taktika és keret megtervezése, utazás megszervezése stb.) Most viszont alighanem az történik majd, hogy úgy esik be a csapat Athénba a görögök elleni mérkőzésre..."

 

Ez azért csúsztatás. Most december van, és már régen tudjuk kivel fogunk játszani júniusban. Van fél éve, hogy elemezze a görög-norvég párost. És sztem is belefér az U19 is, főleg, hogy úgyis lesz átfedés a két csapatban...

Előzmény: kannibál Kovács (56055)
kannibál Kovács Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56057

Amúgy itt egy remek életrajz Várhidiről:

http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1rhidi_P%C3%A9ter

 

Annyi kiderül belőle, hogy eddig akárhová ment, az első év mindenütt jól sikerült, utána azonban jöttek a gondok: rendre olyan rosszul szerepeltek a csapatai, hogy mennie kellett.

Ha ez a trend marad, akkor az írországi U19-es torna vagy az A-válogatott Eb-selejtezői közül az egyik nagy égés lesz. Vagy mindkettő. Várhidi tehetséges edző, de egy dolog hiányzik belőle: a kiszámíthatóság és a szakmai stabilitás.

Callie Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56056

Gondolom, Athénból egyenesen Oslóba repülnek. Miért tennének kitérőt?

 

Különben a június eleje valóban furcsa.......valamint a dupla idegenkedés is.

Előzmény: kannibál Kovács (56055)
kannibál Kovács Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56055

Ha ez így van, akkor miért nem így csinálja a többi ország? Mindenki pazarló hülye, csak mi vagyunk az okosak?

 

Ami kistelekit illeti, tartom a véleményemet, hogy minden idők legrosszabb MLSZ-elnöke.

Várhidit különösebben nem kedvelem, de jelen helyzetben elfogadom a kinevezését. Rontani biztosan nem fog a helyzeten. Arra azért kíváncsi leszek, hogy amennyiben május 14. és 19. között Írországban irányítja majd az U19-es válogatottat a korosztályos EB-n, akkor utána hogy készül fel a június elején megrendezendő felnőtt EB-selejtezőkre? Egy ilyen kettős tétmeccs azt igényli, hogy legalább egy hónappal előtte elkezdje a kapitány a munkát. (Ellenfelek feltérképezése, taktika és keret megtervezése, utazás megszervezése stb.) Most viszont alighanem az történik majd, hogy úgy esik be a csapat Athénba a görögök elleni mérkőzésre...

 

Apropó, utazás. Júniusban is menetrendszerű járattal utazik majd a válogatott? Szombaton Athénban játszunk, majd utána szerdán Oslóban. Rohangálni fog majd a csapat Európa repülőterein, mint a mérgezett egér? Ki volt az a hülye, aki június elejére tett két ilyen nehéz idegenbeli mérkőzést, ráadásul Európa két nagyon távoli pontján?

Előzmény: Callie (56053)
VS Creative Commons License 2006.12.14 0 0 56054
Nem lehet Ciprus elen tutira menni - senkinek sem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!