A Keleti alatti alagút látogatására tavaly tavasszal volt lehetőség. Csak vissza kell keresni az akkori hozzászólásokat. Sajnálhatja, aki nem járt ott...
>És ennek örömére a Keleti alól előszednek 10 NoHAB-ot ... Hülyéskedtek ezzel az alagúttal, pedig halálosan komoly dolog! A jövő héten megjelenő In ... (reklám nem lehet, negatív kell, és kiegyensúlyozott, szóval) abban az új magazinban olyan hülyeségekkel töltöm a helyet, hogy újabb, vasút alatti alagútról rántom le a leplet, míg ilyet más magazin nem csinál!!
Az erömüvi faszállítás állandó üzlet a MÁV-nak. Ez jó. Korábban aggódtam, hogy a szenes erömüvek gázossá építésével a vasút piacot veszit. Az erömüvek egy részébe Finn technologiájú fluid tüzelésü blokkot is építettek. Elöször "energiefü"-röl
volt szó, majd hamar kiderült hogy valójában fát tüzelnek a kazán homokágyán.
A bibi az, hogy Finnországban fele annyian élnek mint hazánkban, miközben
területe, azon belül is az erdök területe sokszorosa Magyarországénak.
Vagyis aránytalanul sok fa lesz a fürészgép, és a kazán martaléka. Ezt nevezik itt
És ennek örömére a Keleti alól előszednek 10 NoHAB-ot (az 50-ből), és bemutatják őket a nagyközönségnek, ezzel is készülve az idei balatoni szezonnyitásra.
>Országos demonstrációt és sztrájkot tervez a vasutas szakszervezet. Ez jótékony hatással lenne a költségvetésre (sokkal kevesebb villanyt fogyasztana a MÁV). Félek, hogy az olajfogyasztás nem csökkenne számottevően.
A DB és az ÖBB a mai napon próbamenetet végez az ICE dízelmotorvonatával. A szerelvény már benn van az országban. 13 óra körül fog érkezni a Keleti pályaudvarra.
Tállyán egy "fénysorompónak nevezett izé megint nem tudta betölteni azt a szerepet, amit naiv lelkek neki szánnának. Hány sérült és hány holttest kell még ahhoz, hogy megállapíthassuk, hogy vasúti átjáróba sorompót kell építeni?
Óvást nyújtok be mind a Stadler, mind a Siemens, mind az Alstom ellen, ugyanis én már bő egy éve megterveztem, sőt létre is hoztam az emeletes elővárosi kocsit!!!
Mindig ilyen hülyeségeken tökölsz, mehetnél akár vizet szitálni is!
Egyébként láttam egy ilyen kocsit, egy B kocsi volt, kissé kopott vestéssel, majd két évig állt Istvántelken a mérlegvágányon, talán az öntöde magáévá tette. Azon pl. volt S betű, sőt felírták rá a dátumot is, hogy lehessen tudni, mikor kell újra kenni!
>Környezetvédelmi és anyagtakarékossági célú kísérletekbe kezd a vállalat néhány tucat személykocsinál. Persze ez vicc, mert mikor kezd a vállalat anyagtakarékossági célú kisérletekbe.
De az, ha jól mondták, akkor a 80-as években, tényleg megtörtént, hogy a biztberesek újítást adtak be a réz földelőtüskék vas tüskével (sokkal olcsóbb) kiváltására. Amikor az újítást azzal utasították el, hogy a vas rozsdásodik, illetékes szervhez fordultak az újítók, hogy szabotálják az innovációt, mert a dolog nagyon jól megoldható, ha a vas földelőtüskét jó vastagon befestik a nedvességnek ellenálló festékkel.
Az EC 40 tegnap este repetázott. 29-e után 31-e este is gázolt. Az illetőt megvédte a részegek védőszentje így csak a bringája és a borosüvege veszett kárba. A Lehárnak meg 1 órája...