Keresés

Részletes keresés

miklos127 Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4
Hi All,

Írt nekem az Alesis. Igaz, hogy egyelőre csak a Tech Support, és nekem a Parts Dept kell, de valami elindult. A Tech Support nem biztos benne, hogy van még ilyen chipjük. Ha nincs, eladom a D4-emet (hál' Istennek népszerű itthon). A másolás is jó lenne, csak hát kéne egy új D4, aminél a tulaj bele is megy, hogy kiszedjem a ROM-ot, és barkácsoljunk. Megtudtam, hogy az upgrade nem csak a paraméterekben hoz változást, hanem néhány software "bug"-ot is kijavítottak. Pl itt van a note stealing, amikor megütöd, 'oszt nem szólal meg, hát elég annoying... :-( Megoszlanak a vélemények, de valószínű, hogy ezt is kijavították.

Padok.
Nekem arra kéne, hogy rárakom az akusztikus cuccra, bekötöm és mehet a móka. Namost, ha nem a saját cuccomon játszom, hanem mondjuk egy próbateremben egy szaron, akkor is jól jönne egy ilyen "add-on" felszerelés. A kis fekete gumipadok tehát nem jók (kicsik), és nem is jó rajtuk játszani.
A saját cuccomra egyébként valószínűleg kipróbálom azt a szövött vászonbőrt vagy mi a f@szt , állítólag ugyanolyan érzés, mint az igazi és triggerelni is könnyű, plusz nincs saját hangja. Próbálta valaki? (Asszem a Pintech gyártja).

OFF

Mellesleg tegnap kipróbáltam egy Sonor Force 2001-est, baszki, tényleg csak a könnyű hangosítás és a profi hangok miatt használok modult, az érzés, amit egy ilyen cucc ad, mint ez a Sonor, az uánozhatatlan!

ON

Üdv
M

MidiTom Creative Commons License 2002.11.18 0 0 3
miklos127:
figyu! Ha a gyártó aszongya, hogy bármelyik modulba betölthető az 1.04, akkor van egy tök falusias módszer.
Ki kell olvasni egy új D4 Eprom-ját, és beégetni egy üresbe (vagy a régi szoftvert tartalmazót felülírni), és betolni a helyére. Kész.
A lényegi eltérések egyébként a triggerelési paraméterek kezelésében vannak. AZ 1.04-ben talán kicsit könnyebb beállítani az akusztikus dobok trigger jeleinek a kezelését.
Előzmény: miklos127 (1)
Li2ard Creative Commons License 2002.11.18 0 0 2
Szia! Az általam kipróbált elektromos dobok között az egyetlen, amit viszonylag jól használhatónak ítéltem, az a Roland V-Drum (A trigger padek: PD-80, PD-100) - Ezt szoktam használni néha gyakorlásra, de rendszerint hamar elegem lesz a fejhallgatós dobolásból, és inkább kikapcsolom a hangmodult. Viszont a dobot megütni már majdnem olyan, mint az igazi. (a "bőrt" egyébként a Remo gyártja) A Yamahának vannak még állítólag jó trigger padjei, de azokat még nem próbáltam. A fekete, gumilap kinézetűekről (kényelmi szempontból) sok jót nem tudok mondani.

Li2ard

Előzmény: miklos127 (-)
miklos127 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 1
Szia Tom!

Máris sikerült némi infot szereznem, sajna főleg csak az államokból. Írt egy faszi, hogy ő upgradelt, úgy, hogy az Alesis Parts Department-től kellett megrendelni egy chip-et, jelképes $22-ért, és egyszerűen kicserélni a régivel. Azt írta, hogy nagyon megéri a csere, valószínűleg annyira sokkal jobb az új. Már csak egy kérdés van: supportálja-e még az Alesis a D4-est, legalább így, alkatrész-szinten.

Üdv
M

MidiTom Creative Commons License 2002.11.18 0 0 0
Nem vagyok tuti biztos abban, hogy a D4 4 féle verziója gond nélkül egymásba alakítható. Emlékeim szerint kisebb hardver variációkat is csináltak a modulban, és nem tudom, hogy emiatt minden hardver minden eprommal kompatibilis-e?
Előzmény: miklos127 (-)
miklos127 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 topiknyitó
Hi All!

Nem biztos, hogy frankó itt, a Midi alatt, de nem találtam jobbat, szóval.

Két kérdés:
Ki tud segíteni abban, hogy hol lehet Alesis D4-hez upgrade-ként ROM-ot szerezni? (Upgrade-elnék 1.01-ről 1.04-re). Érdekel mindenféle tapasztalat, ha valaki pl. már keresztülment ezen...

Másik:
Akusztikus dobok triggerelése. Szép téma, ugye? Könyvet lehetne róla írni, kezdjük el gyűjteni az infót. :-) Elsősorban az érdekel, hogy a pergőt hogyan triggerelitek, hogy a környezeti zaj ne zavarja (false triggering), és mégse vesszen el hang.
Van egyébként valamiféle vászonbőr v. mi fene is, direkt erre a célra. Tapasztalat?
Gumilapok? Van jóféle, amitől nem fáj a csuklód?

Rgds
Mik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!