PANTOGRÁFOSAT !
Mottó: Azért Andó Gergőnek néha igaza van, csak a stíluson kellene……
Tényállás:
Csütörtökön egy Dunaújvárosból induló laza balkanyarral Kelenföld érintésével Győr –AUDI az osztályommal.
Utazás odaútban a pécsi rettenetest leszámítva korrekt.
Sok-sok utazás alapján tapasztalat a vonatról:
Ha a 8009- ről MINDEN utas Pusztaszabolcson leszállna, a vonat akkor is TELE lenne !
Szóval Kelenig állófogadás:)))
Jön a jv, kollegám előveszi a saját jegyét – sajnos kommunikációs lassúmenet lehetett közöttünk, mert előző nap én is megvettem neki. Mondom neki, sebaj, jv-el leigazoltatjuk, hogy nem használta fel, és Kelenföldön van 20 percünk a visszaváltásra. Mivel a 3 kísérő tanárnak a külön-elszámolás miatt saját jegye volt, így ez nem zavart be a csoportos jegybe.
Érkezés Kelenre, én séta pénztárhoz és egy abszolút udvarias kérés a jegyvisszaváltásra:
Miszerint nem használtuk fel, itt az igazolás,meg a másik jegy is, mire a MÁVmunkáltatójúalkalmazott: de le kell adnom azt a jegyet is amivel utazott a kollégám, mert csak így kapom vissza a suskát.
Én kérdezem, hogy akkor hogyan megyünk tovább Győrbe, merthogy Kelenig kettő jegy is volt, onnét meg egy se ?
Válasz: OLDJAM MEG !
Ne ez a droid !!! Még szerencse, hogy a stílust a fiatalok között megszoktam, és az oskolában meg az ilyenekre nem szoktam visszaválaszolni, így azonnal kommunikációs szünetet rendeltem el szájon át magamnak.
Erre a pénztáros: Egyébként is 5 évig érvényes az igazolás !!!! és ezidőn belül bármikor visszaválthatom – persze akkor is le kell adnom a másik
jegyet is.
Kérdés: Akkor mit, és hogyan számolok el az oskolában?
Így ismét dupla jeggyel irány Győr. Ex 942 jv jő és jót nevet a storyn, majd igazolást ír, és bíztat: Győrben visszaváltják.
Győr Vasútállomás 13.00. Tomika (mármint én) pénztárhoz megy, hölgynek elmondja mit szeretne, és: 2 PERC ALATT egy LAZA ALÁÍRÁS ellenében visszakapom a jegy árát, és a másik jegy is MARAD nálam.
Majd a hölgy kér elnézést a KELENFÖLDI kolléga nevében !:))))
Szóval, ez nem külföldi bikfangos jegy, csak egy egyszerű 220-as („merthogy végig drót alatt mentünk”) 50%-os belföldi retur volt.
És volt droid is: Kíváncsi lennék, hogyha Kelenföldre visszamennék 2010 március 30-án, hogy váltsák vissza a 2005. március 31-i jegyemet, mennyit futnék 100-on ?
AUDI TOPICTALI - üzemlátogatás: Alakul a dolog, de egy másik csatornát kell igénybe venni, mert csütörtökön tudtam meg, hogy április 15-től leáll a TT szerelő sor, és az új beruházás miatt elég nehéz lesz a bejutás. De nem ismerek lehetetlent, ha kidobnak az ajtón, akkor jön az ablak (meg az üveges) !
Amikor lesz új infó jelentkezem !!
Üdv
geri