Belatelepi epulet nem mondhato klasszikus kivitelunek. Mivel ott szolgalati lakasok is lettek kialakitva. A kockabol nehez lenne.. Sot azt is hallottam ez korabban udulo volt, atvette a vasut a Sandortelepi strandtol.
Megallapithatjuk, hog yminnel nyugatabbra megyunk, annal jobb es surobb a vasuthalozat! Szep!
Na akkor egy Oeresund es kornyeke is:
Itt is szepen latszik, hogy Malmoe-ben is le akarnak vagni egy kanyart, nyugaton meg a +5 km is sok, na ja...
Bezzeg nekunk is csak ilyen kicsisegekkel kene foglalkoznunk, hejjj de jo is lenne az!
Poen kedveert akkor mar Berlin-Umgebung is jojjon:
Nagyon jol latszik, hogy a kulso korgyuru az CSAK Nuygat Berlint veszi korbe, zovjet talalmany volt, cseles. Sokkal jobb lett volna, ha a kor kozeppontja Berlin sulypontja lenne, es Kelet-Berlinbe nem metszene bele, de hat... Serti ez a szimmetriaerzekemet ...
Potsdam amugy Kelet-Nemeto. volt, megis a hurkon bellul van, cseles... Berlin Wannsee es Potsdam kozt volt az egykori hatar, megsem ott megy ...
Na es akkor mindjart kicsit megnezzuk Kelet Europat es Balkant is, ne csak mindig felylett nyugatban gyonyorkodjunk!!!
Priman latszik, hogy Austrai VALOBAN tervez direct Graz - Klagenfurt osszekottetest,aminek resze lesz az egykori Drava menti vasut egy szakasza is (Maribor - Klagenfurt). Prima!
Sot, Becstol nyugatra az is latszik, hogy Wien Meidling-tol Sankt Poelten fele uj palyat terveznek, Wien Meidling es Wiener Wald kozt mar a Tunnel asasa meg is kezdodott, folyamatban van.
Semmering-i BasisTunnel ugyeben a terkepen semmit nem latok viszont ...
Nos, igen.Ez amúgy egy korabeli képeslap.Mivel volt szerencsém rászabadulni egy képeslap-gyűjteményre,és találtam néhány vasúttal kapcsolatost,majd teszek fel belőlük.(ha nem baj) Ezen egyébként nem volt szerző feltüntetve.
"Lehet, hogy a hős dicső szovjet irányokat fejlesztették, de akkor a pécsi (1977-1983) és a dél-balatoni (1967-1973), stb. vonal felépítménye magától cserélődött ki, és lett végig térközi közlekedésre kiépített, nem szólva a D55 biztberrel ellátott állomásokról?"
Ezek a vonalak is fontosak voltak. Pl: a 30-as azért kellett, hogy egy vonal tartsa a kapcsolatot Tito Jugoszláviájával nyugati irányban, mert ugye ott volt a fontos rijekai kikötő. A 40-es pedig a mecseki bányák miatt kellett (feketekőszén és uránérc). Legalábbis én így gondolom.
"A kockaállomások pedig egy "építészeti stílus", kor jegyei, szerintem is bűnrondák, de szerintem abban a korban nem csak a vasútállomások épültek rondának, hanem az összes épület (pl. irodaháza)."
Ez volt a szocreál stílus. Ezen nincs mit szépíteni. Úgy kell felfogni, hogy ez is egy építészeti stílus. Igaz, hogy baromi ronda, és nem megfelelő: a lapostető ugyanis nálunk nem jó megoldás. Aki a kockákat szereti, az menjen a 100-asra. Szolnok és a felső szakasz (Szolnok egy baromi ronda épület).
sosiforda: "Ez azért jó, mert így - hacsak azóta a grazi jegy használati feltételei nem módosultak - legalább nemcsak az EURegio Special jegy különönül el az EURegio jegytől, de ráadásul az EURegio Special jegyek használati feltételei sem egységesek, hanem attól függenek, hogy melyik városba uatzáshoz váltja az utas."
Kiválló észrevétel!!! Már írom is be a feljelentésembe!!! Este meg e-mailben megküldöm a hatóságok egy részének, holnap meg "beadom" a rendőrségre...
Pereskedni nem fogok! Ha az állam úgy gondolja, hogy az állampolgár mellé áll a saját vasútja ellenében, akkor jó, ha meg nem, akkor meg kár minden bíróságért. A MÁV nem olyan, hogy egy precedenstől megváltozna...
A MÁV-ot az állandóan panaszkodó utasok képesek meghatni, főleg ha elég hangosan teszik, hatóságok közvetítésével. Ezekkel baj van, mert azokat nem lehet két soros válaszokkal lezárni! És egy fogyasztóvédelmi bírság nagyobb, mint az 50 euró, amit vissza lehet perelni.
A német és osztrák fogyasztóvédelmi szervezetk figyelmének felhívása erre a kérdésre nem is rossz ötlet! Tényleg az ő "tagjaiat" érintik...
nekem úgy rémlik, a bevezetéskor korlátozták a napijegy érvényességét. Csak az eurogios meg a Hh-ba bejaro személyekre volt érvényes. További különbség, hogy akkoriban lehetett venni +KZ100 -as napijegyet, ami érvényes volt a bécsi tömegközlekedésre. A négynapos új jegyeknél nincs ilyen, és tényleg érvényesek már minden vonatra.
Az azért elképzelhető , hogy a mai és holnapi Velencébe menő járatokon nagyobb utasszám lesz a Pápa temetése miatt. Aki épp arra utazik, az majd beszámolhatna. Lenne egyébként elég normális kocsi mondjuk Bp-Róma járatra? Egyátalán vajon az olasz vasút fel van készülve tömeges mennyiségü különvonat fogadására? A Trenitalia sem a legmegbízhatóbb társasásg ( gyakori sztrájkok, balesetek).