Maga ezt sosem mondta, hogy a vizigyarmuvek is erdeklik. Oppa, arra nincs is zEngedelyem, hogy fotozzak. Mindenhol megbamultak az Zengedelyem es eloadtam, hogy miert fotozom.
van 1-2 szabad órám, és nem akarok gyalogolni, meg "vizen járni ", akkor ha kibandukolok a komáromi állomásra, akkor legálisan mikor, menyiért vonatozhatok át Komarno-ba - és vissza, szintén Komáromba?
A mai napon bebizonyosodott számomra,hogy hasonlóan a MÁV-hoz,sem az ÖBB,sem pedig a ZSR nem áll a helyzet magaslatán a vasútközlekedés lebonyolitását illetően Következő a sztori: A mai napot Pozsonyben illetve Bécsben töltöttem másodmagammal. Pozsonyba Párkányból érkeztünk egy reggeli gyorsvonattal 10:20-kor. (A jegy ára fejenként 190Sk) Innen 12:04-kor a Bratislava Petrzalka-Wien Südbahnhof között ingázó személyvonattal mentünk tovább,ami 13.00-kor menetrend szerint meg is érkezett Bécsbe.(Jegyár menettértiben 308Sk/fő) Eddig minden rendben is ment. Kicsivel több mint 1 1/2 óra múltán,a 14:47-kor induló vonattal szerettünk volna vissza menni Pozsonyba,de ez már nem sikerűlt,MERT: A vonatunk indulási helyének a 7.vágány volt megjelölve,így fel is száltunk a bent álló motorvonatra. Úgy 15:50 körűl már gyanus lett,hogy nem indulunk,ezért leszálltam a vonatról,hogy meg nézzem a késésünk okát. És ekkor ért az első nagy meglepi: A 7.vágány táblájára már egy teljesen más vonat volt kiirva,mint ami 5-10 perccel ezelött volt. Magyarul szó nélkűl más vágányról küldték el a vonatunkat,ami ennek köszönhetően,már nélkülünk robogott Pozsony felé. Ezek után,mivel már csak egy esélyünk maradt arra,hogy a Bratislava HL.St-ról 17.21-kor Budapestre induló Hungária EC-t,amire már 1 hónapja megvan a jegyünk elérjük,meg kellett várjuk a 16:14-kor induló ER2546-os EuroRegio vonatot. Ami hajszál pontosan 17:23-or érkezett Pozsonyba. Tehát meglepetés No.2,az EC-t elküldtékelöttünk,és mi ismét nem voltunk azon a vonaton,amelyiken lennünk kellett volna. Tehát az EC jegy kukába helyezése után,vettünk egy-egy jegyet Sturovoba (190Sk/fő),és nekiláttunk,hogy elüssük az időt,a vonatunk indulásáig,ami 19:16-kor volt esedékes. Eme gyorsvonatnak nevezett csoda 20:49-kor érkezett meg Sturovoba,ahol jobb híján Taxival mentünk le a határig,majd Esztergomba felszálltunk a 22:05-kor induló személyre. Végűl 23:30 körűl sikerűlt a Nyugatiban lekászálódni a vonatról. Végeredményben,a kirándulás jó volt,csak azt nem értem,hogy mekkora gondot okozna a ZSR-nek,ha a menetrendjét összehangolná,legalább a nemzetközi vonatok esetében.
Ha van lehetőségetek régi ablako s By-onba utazni akkor használjátok ki mert ez lesz az utolsó nyár velük. Holnap felteszem a képeket valahová azt megnézétek. Sok mindent láttam ma. Viszont megrázó hogy a Bh kocsi ami büféként üzemelt a parkban kigyullad.
Melyik a régi ablakos??? Amelyikben az a piros-zöld ablakzáró gomb van?
Nem tudom, hogy a menetrendmódosítás miatt vagy csak véletlenül volt, de a mai napon az IC 600 és az IC 611 (meg gondolom a két "közbülső" járat) nem a szokásos 20-70 - 20-70 - 20-70 - 88-81 - 19-91 összeállítással közlekedett, hanem az egyik ICR-szerelvénnyel. Remélem hétvégente rendszeres lesz - nem árt egy kis változatosság ;-)
Ez vitt a parkba a nyugatiból. A régi By-onokban is ilyen házi villanykapcsoló van.
424-009 kéménye. Szépek a gözösök és jó volt a bemutató.
A 317-es szergej tettem egy kört székesfehérvár fele egy régi ablakos By-onal pontosan a By-249-el. Oda fele a By-253-al mentem ami 14.00-kor indult a déliből. Vissza meg ami fehérváról 15.55-kor indult M41-2139 hozta.
És egy rejtvény a végére hol készült. Ha van lehetőségetek régi ablako s By-onba utazni akkor használjátok ki mert ez lesz az utolsó nyár velük. Holnap felteszem a képeket valahová azt megnézétek. Sok mindent láttam ma. Viszont megrázó hogy a Bh kocsi ami büféként üzemelt a parkban kigyullad.
Budapest-Hegyeshalom között hol alkalmas 160km/h-ra a vonal? és mikor zavarják fel 160-ra a sebességet (persze, ha átépített gigant, vagy bika van a vonat elé kötve) belföldi gyorsvonatokkal is előfordul, vagy ott semmiképp?
"Hogyan, mikor –menetrend szerint-, mennyiért (legolcsóbban) lehet szlovák vasútnézőbe <Komarnoba> átvonatozni?"
Az attól függ! Honnan kiindulva. Ez dönti el, hogy Szob felé, vagy Rajka felé érdemesebb-e menni... Viszont "szlovák vasútnézésből" nem lesz hiány! Lehet keverni is Rajkát és Szobot, az most úgyis trendi a fórumon... Csak az a fránya 8-i komáromi útmegszakítást ne felejsd el! :))