Sajnos a kép nem mutatja igazán a tetőívet - bár látszik hogy lejt - a hátulját meg egyáltalán nem :(
Azt látni, hogy a ködlámpa körüli bevésés agresszívabb és markánsabban jön le, dől előre a front rész. Kicsit az Xr-re hajaz. Ahol 5 ajtós lent már visszahajlik ez még dől elől lefelé.
Érdekes dologra bukkantam a Ceed árlistáját nézegetve!
Sokszor sokan beszéltünk már a disel vs benzines "problematikáról", az élményautózásrtól, árkülönbözetről, megtérülésről.
Most - nem otthon vagyok ezért a klubboldalról a VerdaAutóház honlapját néztem csak és meglepődve láttam (titokban a távoli jövőben majd egy 2.0 CRDi Ceed-et szeretnék ha a mostanit végre kifizettem), hogy a két 1,6-os motor esetében(benzines-disel) egyező felszereltség mellett kb 400 ezerrel drágább a diesel, míg a 2,0-es motorok esetében azonos felszsereltség esetén a különbség "csak" 150 ezer Ft!!!!!!
Igaz a 2 literes motoroknál már úgy bebetonozzák a "választható" felszereltséget, hogy mindkét esetben bőven 5 milla fölött vagyunk.
A 2.0 CRDI 5.750.000 Ft, a 2,0-ás benzines 5.600.000 Ft, na és persze az "apró" (üzembehelyezés, metáll, stb.)!!!!!!
Ne izgulj, nálam ugyanez volt, amikor 2003-ban a Megane-be akartam a Shumát beszámíttatni. Olyan árat mondtak rá, mert hogy "márkaidegen", hogy megkértem az értékesítőt inkább buzizzon le, az kevésbé lenne megalázó. És eladtam pár hét múlva jó áron készpénzért Nagykanizsára. Csak korrektebb lett volna, ha azt mondja: "elnézést uram, de nem számítom be az autóját, mert nem tudnék olyan árat mondani, ami megfelelne önnek".
Ma hajnalban érkezett az sajtóközlemény Szöulból, most fordítjuk és teszem fel: Frankfurt szeptember 11. a pro cee'd bemutatása. Az egyetlen hivatalos kép - és hamarosan részletek - a kluboldalon: www.kiaceed.info
Várhatóan még augusztusban érkeznek az első sw-k Magyarországra. Sajnos a jövő év elejéig nem kapunk 1,4-est. :( Előzetes elképzelések szerint úgy 170-200 ezer lesz a különbözet.
Megerősítem a véleményed. Most vagyok abban a fázisban, hogy gyűjtöm az ajánlatokat és látogatom a kereskedéseket. Az amit a Lurdynál csinálnak az valami hihetetlen. Tökre hülyére vesznek és folyamatosan át akarnak verni. Van még néhány hasonló kereskedés, bár vannak jó tapasztalataim is. Türelem vbandit "coming soon".
Hát... a jelenlegi fizetésem mellett soha. :(( Talán majd használtan veszünk egyet egyszer vmikor. Elmentünk egy KIA szalonba, megkérdeztük, hogy egy lépcsős Rióba mennyiért számolnák be. Mondtak egy árat a bocira, azt hittem viccelnek, de kiderült, hogy nem. :(( Aztán számolgattunk. Úgy tűnik, eladjuk és spórolunk a köv. autóra. Az hogy mit veszünk majd a közeljövőben, még kérdőjel. Több tipus is felmerült, majd az idő megoldja.
ELméletileg ha nem vonatkozna azt külön kellene jelezni, vagy nem! Mondjuk én a Peugeotnál szembesültem azzal a ténnyel hogy futóműre nincs gari! Ez hogy lehet?
No para,mert nem KIA ról volt szó,csak a commmon rail azon befecskendezőiről,amelyeket azthiszem ?KÍnában? gyártottak,mert azok belülről koszosak!!! Nem tisztítják ki őket,ezt magyarázta,elég nehezen hiszem el,de majd ha személyesen látja az én automat majd okosabbak leszünk! Azért nem kell félni,mert a Rioban is elvileg ez a motor van,és azokkal sincs baj!!! A gari meg erre nem tudom hogy vonatkozik-e!!!
Nem konkrétan erre gondoltam de felénk vannak olyan sz@r szervízek (nem pont a KIA) -mondjuk az se valami fényes- hogy csak na! Nem az az első hogy mi a gond, hanem hogy mi a f...szt csináltál vele hohy bex@rt! VÉgülis nekem sincs még vele gondom és remélem így is marad:)))))