Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93364

Pontosan. Bayer Zsolt szerepe már nagyon régen csak és kizárólag a fideszes keménymag hergelésére és az akolmeleg érzés megteremtése. Semmi mást nem csinál. El is mondta ezt egyszer, hogy ha ő konszolidálódna akkor azzal új fogyasztókat már nem tudna megszólítani, viszont a mostani közönsége kiközösítené. Tőle a NER rajongói elvárják az ő stílusát. Szeretne és tudna ő konszolidált, konzervatív értékrendű és nemzeti érzelmű újságíró is lenni... de erre a saját táborában már nincsen igény.

 

A kérdés az, hogy bárki aki nem a NER pénzcsapjain lóg az miért partnere ebben? Miért legitimálja Schiffer ezt a stílust és tartalmat? Miért nem tud az ilyen felkérésre udvariasan nemet mondani? Mit vesztene vele? Jól menő ügyvéd, akinek bőségesen van jól fizető ügyfele. Olyan ügyeket vállal el amilyeneket akar. Miért van neki erre szüksége?

Előzmény: Hepci (93363)
Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93363

B. Zsót a saját táborának szól. Ő az ún. "nemzeti tábor" egyik ikonja, legalábbis többször hallottam már ekként emlegetni ezt a végtelenül undorító, szervilis faszparasztot.

Tehát teljesen mindegy, hogy mit mond, az övéi elhiszik neki. Mindenki más meg természetesen röhög rajta és akkor sem hisz neki, ha véletlenül igazat mond vagy reálisan ítél meg valamit.

Előzmény: BZoltan (93361)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93362

Három dolgot mosol össze... egyrészt a kapszula valóban környezetszennyező, ahogy minden más műanyag csomagolás is az. Ha lenne természetes alapanyagból készülő kapszula akkor én azt használnám. Doboz, ragasztószalag, címke már van, kapszuláról még nem tudok.

 

Az, hogy valaki milyen természetes vízbe megy be az egyéni döntés. Ha valaki magának palackoz bort akkor nyilván hülye ha kapszulázik. De ha valaki egy nyilvános strandot nyit és belépőt szed akkor elvárható, hogy a víz tisztaságát valamilyen szinten ellenőrizze. Ahogy egy kereskedelmi forgalomba engedett élelmiszernek a biztonsága is más mint egy olyan italé, ételé amit magamnak csinálok.

Mondom... a kereskedő nem termelő. A termelőtől elvárható, hogy mosson kezet mielőtt a kapszulázatlan palackhoz nyúl. A termelőtől elvárható, hogy a palackozás során ügyeljen az élelmiszerbiztonságra. De egy kereskedő akár rá is verheti a faszát a csomagolt élelmiszerre... ha az élelmiszer nem érintkezik ezzel a csomagolással akkor ez senkit nem igazán ráz meg.

De a borospalack száján átfolyik a bor... vagyis  egy kapszulázatlan palackot ha a bolti eladó megmarkol akkor az élelmiszerbiztonsági kockázat, ha pedig egy kapszulás palackot markol meg akkor az nem.

 

Pont ahogy a szép faszomat sem érdekli, hogy a tejes dobozt amit megveszek azt milyen redvás kézzel fogta meg valaki. Mert a kupak alatti steril felülettel fog a tej találkozni és nem a kupakkal és nem is a doboz külső felületével.

 

De például egy fagyitölcsért ha segges kézzel fog meg valaki az aggasztana.

Előzmény: Hepci (93360)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93361

"Bayer osszeveti a gonosz franciakat es a jo gazszerelot"

A vicces az, hogy egy forrás és név nélküli ismeretlen valakinek a véleményét adja elő mint megkérdőjelezhetetlen tényt.

Kezdjük azzal, hogy nem hiszem el, hogy a Lölö kétszer annyiért vásárolna fel szőlőt mint a francia tulajdonú cég. Ahogy nem hiszem el, hogy a Lölö megjelenésével nagyobb lenne a foglalkoztatás és több bért fizetne mint a francia cég.

Az amit a Bájerzsót csinál az egy ócska propaganda kamu... bedob egy ellenőrizhetetlen és megalapozatlan hazugságot és menjen a hírfogyasztó utána, csináljak én factchecket...

Előzmény: altimus (93354)
Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93360

Arra céloztam, hogy a dilemma műdilemma ahhoz képest, hogy hány tonnányi kapszula kerül szemétbe évente csak Magyarországon.

Ha valakit zavar az egészségügyi aspektus, bontás előtt lemoshatja/szappanozhatja az üveg nyakát, és feleségül vehet olyan nőt, aki nem megy be természetes vízbe, mert ugye az asztrális értékű puncogójába ott beférkőzhetnek a csúnya bacik. És természetesen azonnal a kórházba rohan szopás után...

Előzmény: BZoltan (93356)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93359

Schiffer egy kollaboráns faszfej. Én végignéztem a teljes műsort mert kíváncsi voltam a  Partizán videójának a kontextusára. Az ellenzéket nyíltan és keményen ekézi, a NER-t pedig pipettával csepegtetve, nagyon udvariasan és óvatosan, csak az értelmiség számára érthetően kritizálja egy kicsit.

 

Amit ez a szegény seggarc nem vesz észre, hogy ő lett a NER udvari ellenzékije... aki persze semmilyen veszélyt nem jelent, ugyanis nem politikus és nem indul választáson. Viszont megnyugtatja a nem teljesen retardált fidesz szavazókat, hogy hát még mindig jobb a NER mint bármi más.

Előzmény: altimus (93355)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93358

A legnagyobb akadálya annak, hogy a magyar borászatok többsége haza kereskedőkkel szopik az a nyelvtudás és a bátorság hiánya. A Csite Norbi által ajánlott spanyol dugós 500 dugót is minden felár nélkül elküldött nekem a legutóbb.

 

Előzmény: Daeril (93343)
Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93357

Schiffer érdekes figura - mindenesetre kakukktojás a köztévében, ahol már egy zs-kategóriás rockzenekar billentyűse se jelenhet meg, ha valaki jelentette róla, hogy az alsótapolcsányi kisebbik kocsmában, egy üveg szar bor után és két fingás között "felcsúti zsebhokistának" nevezte az akadémikus-miniszterelnök-nemzetjótevőt. :)

Előzmény: altimus (93355)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93356

Valamit félreérthettél, vagy még nem láttál palackozást és borászatot belülről. Az üvegek hutasterilen és lefóliázva érkeznek a palackozásra, a dugók is vákumcsomagolásban érkeznek a gyártótól, kereskedőtől. Borászatban és palackozóban meglehetősen kötöttek az élelmiszerbiztonsági elvárások. Az első alkalom amikor a bor egységsugarú átlagemberrel találkozik az a kereskedő polca vagy raktára.

 

Én amúgy a piacon vagy boltban vett zöldséget ás gyümölcsöt is meg szoktam mosni.

Előzmény: Hepci (93346)
altimus Creative Commons License 2021.12.19 -1 0 93355

Igen, Schiffer ostoba gyurcsany ellenessegevel es demagogiajaval szalonkepes ner ellenzeki lett. Ot mar regota sztarolja a ner, mert gondosan ugyel arra, hogy minden alkalommal beszoljon az ellenzeknek is. Amennyi kritikat meg megfogalmaz a ner fele, arra meg szukseguk is van, hogy demokraciasat lehessen jatszani.

Előzmény: Hepci (93353)
altimus Creative Commons License 2021.12.19 -1 0 93354

Azert Schiffer nagyon nem tudta vegigmondani mondanivalojat, de ez nem is tul erdekes persze, mert Schiffer halajoistennek eltunt a napi politika szintererol. Szerintem ritka irritalo figura volt, ugyhogy en nem nagyon banom ezt. Azonban az mokas, ahogy Bayer osszeveti a gonosz franciakat es a jo gazszerelot, mikozben nem sul le a bor a keperol.

 

Nem tudom kire erted azt, hogy "ezzel nehéz lesz választást nyerni...", a Gazdara-e, vagy az ellenzekre, de talan nem is fontos ez.

Előzmény: kifli (93352)
Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93353

Hihi, a Partizán még csak tanulja a göbbelszi propaganda alapfogásait, ami a Nemzethy PR-minisztériumnak (Antal & Árpád) már csuklóból megy. Lehet, hogy igazi geci lesz idővel a kis törékeny buziból is. :)

Schiffert látni a köztévén is, én ebből azért arra következtetek, hogy kialakult valamiféle kompatibilitása a NER-rel, különben ez nem történhetne meg (tudod, ott csak fideszes vitatkozhat még fideszesebbel, meg annál is fideszesebbel, és überelhetetlenül fideszessel).

Azért a legjobb a közrádió "Ütköző" című műsora: ott kb. ifj. Lomnici Zoltán ütközik önmagával. Ehhez képest még Bayerzsót is közszolgálat. :)

Előzmény: kifli (93352)
kifli Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93352

ez inkább szomorú, mint vidám, kb 23. perctől hallgasd

 

https://www.youtube.com/watch?v=RHzuIsnmFR4

 

ez nagyon gyenge, Schiffer végig tudja mondani a mondandóját.

 

ezzel nehéz lesz választást nyerni...

Előzmény: altimus (93348)
Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93351

Weinrieder Grüner Veltliner 'Schneiderberg' 2018

Több rettenetes magyar fehérbor után végre valami élvezhető. Ez itt nem valami wachaui, esetleg kamptali hatalmas sztár bora, hanem egy kevésbé presztízses borvidék (Weinviertel) kevésbé presztízses termelőjéé. Milyen kár, hogy még ezt a szintet se hozza egyetlen magyar zöldveltelini sem...

Csavarzár, rajnais palack, fajtatipikus illatok (sárgadinnye-mangó-ananász), de visszafogottan. Ízben szép savak és intenzív borsosság, az illatnak megfelelő aromák kíséretében. Az alkohol 13,5%, de a test nem igazán tömör, az utóíz nem hosszú - a sztároknál ez kb. a Federspiel/falubor-szintnek felel meg, csak azoknál jóval olcsóbb.

5+ vagy 6- pont, 4000 Ft (Füge Delikát)

Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93350

Nem értem az ilyen kereskedőket...

Tényleg ennyire hülyének nézik a kedves vevőiket, akikből élnek? Ki az az önmagát szívesen megalázó idióta, aki még egyszer vesz dugót egy ilyen faszpalotától?

Előzmény: Daeril (93349)
Daeril Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93349

Valahogy úgy... nem igazolható hogy nem technológiai hiba a borászatban, nekik van megfelőségi bizonylatuk, bla bla...

Előzmény: Hepci (93347)
altimus Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93348

hogy ne muljon el a nap vidamsag nelkul:

 

https://www.youtube.com/watch?v=v7zNt0ixMiY

 

 

Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93347

Hogy van ez a gyakorlatban? Volt az a bizonyos éved, amikor a dugók 30%-a rossz volt.

Azt mondta a dugókereskedő, hogy peched volt és csáó?

Előzmény: Daeril (93343)
Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93346

Nézd, közvetlenül kapszulázás előtt is ráverhette a palackod nyakára a farkát bárki, tehát engem az ilyesmi nem izgat - ha azon gondolkodnék, hogy ki mindenki fogdosta meg pl. a paprikámat, akkor szkafanderben venném le a polcról a boltban, becsomiznám 3 réteg zacskóba és rögtön vinném a népegészségügyhöz fertőtleníteni.

Előzmény: BZoltan (93335)
Daeril Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93345

A kapszulával kapcsolatos kifogásod az anyagát illetőleg van? Azaz müanyag vagy fém így nem fenntartható? Valami védelem biztosan kell, de a modern "viaszok" ugyanúgy szintetikus műanyagok, szóval ezen a fronton is én inkább divatot látok mint valódi fenntarthatóságra törekvést... Méhviasz az fenntarható, de le nem szeded a palackról...

Előzmény: BZoltan (93335)
Hepci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93344

Az abszolút környezetkímélő. :)

Előzmény: naivkezdo (93332)
Daeril Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93343

Lehet kicsik vagyunk, nemtudom. Sok direkt külföldi beszerzési forrást én nem ismerek. Főleg nem olyat aki kiszolgál 1-2 ezer dugóval. Jól működő kereskedelmi láncoknak ez lenne a lényege, növelni a termék elérhetőségét, megőrive a minőséget és a probléma kezelést. Ez a második rész még nem nagyon megy a dugókereskedőknek itthon.

Előzmény: homerx (93334)
ShiDeci Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93342

Plusz ha hosszabb évekig tárolnád a bort, le is kell róla törni, ezt tanácsolta legalábbis a villa Tolnay borásza.

Előzmény: BZoltan (93339)
kifli Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93341

a pecsétviaszban tökéletesen egyetértünk. Csak köpködni lehet

Előzmény: BZoltan (93339)
loading Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93340

Hatásodra nem vettem meg a Kreinbacher birtokvöröset az Aldiban (1999Ft aktuálisan).

Előzmény: Hepci (93318)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.19 0 1 93339

Nem kicsit, hanem elképesztően pepecs meló. Ráadásul én személy szerint gyűlölöm az így lezárt palackokat, mert ganét csinál amikor kibontom és ahogy te is mondod, szinte mindig jut a borba is pár morzsa.

Előzmény: bigup (93338)
bigup Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93338

És a most nagyon futó pecsétviasz? Mondjuk jót nevettem, amikor felkapott lett - a badacsonyi Németh pincészetnél már vagy 20 éve úgy "kapszuláznak". Nekem tetszik, csak olykor lehet köpködni a borba hullott viaszdarabokat :), nameg egy kicsit pepecs meló.

Előzmény: BZoltan (93335)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93337

A diam Szentesinél is működik, mert soha nem ittam tőle dugós bort. 

Előzmény: Benő Kemenczés (93336)
Benő Kemenczés Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93336

A DIAM nálunk is jól működik. Nem volt még probléma vele.

Előzmény: Daeril (93316)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.19 0 0 93335

A kapszulát illetőleg én is gondolkozom már egy ideje. Lehet, hogy körbeírok a kereskedőimnek és megkérdezem őket, hogy mit szólnának az ő vevőik ha holnaptól kapszula nélkül kapnák a borainkat.

 

De, nekem azért megszokáson túl van egy aggodalmam. A bor amikor öntjük ki a palackból akkor érintkezik a palack szájának a karimájával. Ezt a karimát hivatott védeni a kapszula. Namost váljék a kedves egészségedre az a bor ami egy olyan karimán folyt át amit egy karimatúrós és izzad seglukvakarós kézzel markolászott meg egy melós valahol a logisztikai láncolat során.

Előzmény: Hepci (93329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!