Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Hát, ez "na ezt még megpróbálom' nem jött össze. Ott tartok, hogy easycleanerrel/defragmentálóval rendet csináljak a winyón. Van is most már 88/250 GB sabad helyem, de a szabad hely nem összefüggő. Ott maradt 7-8 egység a szabad terúleten, még lrghátul is. (Egyáltalán, ezek hogy kerültek oda, 70 GB alatt sohasem volt a szabad hely?)
Így viszont a Partició menedzser nem engedi lecsökkenteni a partició méretét. Vagy egyébként sem engedné, hogy a lemez 100%-át elfoglaló partició méretét lecsökkentsem és a maradékból egy újat csináljak?
De végül is logikus, mert a cucc abban a másodpercben kapcsol befele, ahog ymegnyomom a gép bekapcsológombját. Mármint a számítógépét.
Erről eddig nem volt szó, ha jól láttam, vagyis én abban gondolkodtam, hogy amikor a Windows beolvassa a meghajtó tartalmát (máskor is emiatt szokott felpörögni a HDD), emiatt indul el.
USB 5V viszont olyan dolog, hogy az a számítógép kikapcsolt állapotában is jelen van a mai gépeknél általában, a készenléti 5 V-ot igénylő eszközök miatt.
Pl. a billentyűzet-egér USB-vevője sem tudna másképp működni, vagy maga az USB-billentyűzetről sem tudnám elindítani a számítógépet, ha nem kapna állandó 5 V-ot.
Hiába ki van kapcsolva a gép, de a tápegység 5 Vsb kimenetéről kapja a segédtápot.
Szerintem inkább az adatvezetéken jelenik meg valami, ettől pörög fel, az alaplap egyszerűen beolvassa a meghajtót, bootolható eszközöket keres, pendrive-ot stb., hogy felkínálja indításra, amikor lenyomjuk a megfelelő billentyűt boot közben.
Ha kihúzogatom, akkor az egy hónap alatt bőven eltűnik a kábel. Bekígyózik szépen az asztal alá/mögé, aztán kereshetem a kábeldzsumbujban fejjel lefelé lógva egy résben (mármint én lógok fejjel lefelé a résben, a kábel csak úgy amúgy).
Mondjuk értelemszerűen mégiscsak ez lesz, de attól még a guta ütöget, mert ezer és egy mobilvincsit átnéztem, direkt a főkapcsolóról kerestem képeket, és ez akadt fenn a rostán. Mert hogy van neki főkapcsolója. Aha.
Sajnos a betűelvétel tényleg nem segített. De végül is logikus, mert a cucc abban a másodpercben kapcsol befele, ahog ymegnyomom a gép bekapcsológombját. Mármint a számítógépét.
Az az USB-s műtét érdekelne. Honnan tudom, melyik benne a megszakítandó vezeték?
"amint bekapcsolom a gépet, abban a másodpercben már ég a kis lámpácskája"
Gondolom az USB kábelen amint átmegy a tápfesz egyenértékű a gombnyomással...
Megpróbálkozhatsz egy USB-kábelt feláldozni és házilag megszakítani benne a +(Vcc) tápvezetéket, mivel arra esetedben úgy sincs szükség. De ilyen kábelt kereskedelemben nem kapsz.
A másik lehetőség hogy veszer egy rendes billenőkapcsolót és megszakítod vele a dugasztáphoz menő vezetéket,
vagy notóriusan kihuzgálod a konnektorból, vagy veszel egy rendes billenőkapcsolóval ellátott usbtárat.
Ha havonta egyszer kapcsolod be, akkor felesleges állandóan bedugva tartani a konnektorban, csak melegszik folyamatosan, energiát fogyaszt (ha nem is sokat), használódnak az alkatrészei, kondenzátorok kiszáradnak, végén agyonvágja a merevlemezt.
Ha leállítod a forgását a kapcsolóval, akkor is bekapcsol, a gép indulásakor? Talán lehetne próbálkozni a Lemezkezelőben a betűjel elvételével, hogy akkor mit csinál.
Nekem nem WD van, de ezen is ilyen pillanatkapcsoló van, ami a belső elektronikán keresztül a HDD 5 V tápját szakítja meg egy kapcsoló-FET segítségével. (A 12 V ágat nem szakítja meg semmi, mert az csak a motortáp, a motoráramkör viszont leáll, ha nem kap vezérlőjelet.)
Egy idő után automatikusan lekapcsol, arra viszont nem emlékszem, hogy gépinduláskor mit csinál, mert nem szokott bedugva lenni.
Plusz van még rajta egy adatszinkronizáló gomb, ami csak a Nero BackItUp bizonyos verziójával képes együttműködni, de ez most mellékes.
Tennék még egy próbát az XP-vel, hátha újratelepítéssel elfelejti a hülyeségeit, és azt a keveset, amire az asztali gépet még használom, valahogy elbattyogok vele.
Ellenőrzésképpen: ha a 250 GB-os IDE lemezen a szabad helyből csinálok még egy 40 GB-os particiót, ami hátul lesz, arra is tudom az XP-t telepíteni. És akkor bootoláskor két XP-t fog feljaánlami a C: ről és a D:-ről. És akkor a másodikat kell kiválasztani?
Az nem kapcsoló lesz, hanem pillanatgomb. Havonta használatnál havonta dugod be, akkor meg nem mindegy? Nem megy, ha ki van húzva, ez a lényege. Gomb általában olyan, hogy fel lehet tenni egy szoftvert a gépre, aztán kijelölni mit akarsz menteni vagy szinkronizálni a vincsire. Amikor úgy gondolod, akkor vincsi bedug, gomb megnyom és kész, átmásolja amiket kijelöltél, nem kell kézzel bohóckodni.
Arra gondolnék, hogy nem kap elég kraftot a kikerült merevlemez.
Sajnos abban nem vagyok biztos, hogy egy optikai meghajtó vagy egy belső merevlemez hány watt energiát igényel induláskor - szerintem fajtája is válogatja, lehetnek eltérések - úgyhogy ebbe nem bonyolódnék bele.
Próbáld meg az optikai keret nélkül, egy usb-vel csatlakoztatni a lemezt, ha van hozzá cuccod.
Illetve egy másik lemezt az optikai keretbe tenni.
Tapasztalatlanként segítséget szeretnék kérni digitális fényképezőgép felvételeinek PC-re történő másolásához. Windows XP -t és Olympus T-10-es gépet használok Eddig /több éve/ minden rendben volt, de a napokban egy lefagyás után a PC-t ugy kapcsoltam ki, hogy megszüntettem az áramellátását. Ezt követően a bemásolásnál a korábbi gyakorlatot nem tudtam követni, a PC nem fogadja a képeket. A fényképezőgép Varázslóját ujra indítottam, de az eremény nem változott
Van valami más mód a képek bemásolására, erre szeretnék választ kapni.
Honnan tápol? Ha külső, akkor a táp is az nem? Akkor meg miért indul a géppel? Ha meg nem hálózatról tápol, akkor meg normális hogy a géppel indul. Akkor meg minek rajta a nyomógomb? Kissé ködös. Nekem is usb keretben van a backup, pontosan azért, hogy ha a tápegység haldoklik, ne küldje el azt is, ezért eszik hálózatról adapterrel. Ez a külső hdd lényege szerintem, különben mi értelme benyelni a lassú mentést és olvasást usb-ről.
Üdvözletem minden kedves topiklakónak. Régebben kérdeztem, de valahogy elsiklottunk felette, hogy aszongya: a gépnél, minden egyes bekapcsolást követően, az ssd-t látja, nyilván mivel bootol is, de a merevlemezzel csak akkor áll szóba, ha megnyitom a vezérlőpultot, és a lemezkezelőben minden egyes alkalommal hozzárendelem a két partícióhoz a betűjelet. Ha alszik, és leütök egy billentyűt hogy ébredjen akkor látja, de egyébként minden egyes rendszerindítást követően ezzel kell kezdeni. Mi lehet a gond? A hdd szinte új, csak adatot mentek rá, semmilyen program nincs rátelepítve. A fent említett műveletet követően tökéletesen működik.
Van egy Dell 3537-es notim, amibe került egy 120Gb-os ssd. Az ssd a vinyó helyére lett betéve, a vinyó kikerült a dvd helyére, egy keretbe. Win 7 HP64bit van a gépen. Elvileg minden okés, de rendszeresen produkál egy olyan hibát a gép az ssd bekerülése után, hogy bekapcsolás után kb. másfél percig nem történik semmi, fekete képernyő, majd csak ezután jelenik meg a Dell logó, és utána töltődik be a rendszer. A legtöbb esetben normálisan indul, de kb. 10-ből 1-2 indulás ilyen. Azt vettem még észre, hogy ha kiveszem a merevlemezt, akkor nem csinál ilyet (jó párszor újraindítottam, de nem jött elő a hiba, persze ez lehet véletlen is).
Sziasztok! Van egy WD elements külső USB-s merevlemezem, adatmentésre használom. A hátoldalán egy kapcsoló, de nem kétállású, hanem... olyan... benyomkodós. S ahányszor bekapcsolom a számítógépet, a WD is bekapcsolódik, pedig nem szeretném! Azt szeretném, ha akkor kapcsolódna be, amikor megnyomom azt a gombot. Van erre valami varázslat?
sziasztok, mi lehet a hiba? Gépem bekapcsolás után nem csippan, se kép se hang, reset gombar megáll és 5 másodperc után újra indul, régebben egyből újra indult, monitor kábel nem szakadt.
Kösz, valami ilyesmire gondoltam a józan paraszti eszemmel. Akkor ígyjárás van. Egyébként is hideg lelt, amikor színeset akartak kékre nyomatni velem :) Feketében meg majd fénymásolunk rá.
Sziasztok! Adott egy HP 3550-es színes lézer nyomi. Azt fedeztem fel, hogy kék színű papírnál leáll a nyomtatás és azt írja: "Nem várt méret a 2-es tálcában." pedig természetesen ugyanúgy A/4-es mint a többi. Pl egy üres dokumentumból nyomtattam 5 példányt, 4 fehér lap volt az 5-ik kék, ott elakadt. Ha a tovább gombbal megnoszogatom ronda foltokat nyomtat utána.
Na ez vajon mi lehet? Ja, sárga papírral nem csinálja.
Vagy futtasd rendszergazdaként, vagy adj írásjogot a mappára. De ha jól emlékszem, lehet más nyomtatvány mappát megadni, olyat ami az egyszeri usernek is írható.
Hát, ha nem akarod még leselejtezni a gépet, akkor javaslom, hogy telepíts rá egy Lubuntut. Kis szerencsével az még sikerülhet, és alapfunkciókra - levelezés, böngészés - használhatod még egy darabig a kisöreget.
Valóban 30 GB-os a benne lévő vinyó, az eredeti régebben le lett cserélve. Teszteltem egyesével a memóriamodulokat, de külön-külön is jelentkezik mindegyikkel a hibajelenség. Az ASUS honlapjáról csak ugyanezt a BIOS verziót lehet letölteni, mint ami már telepítve van. Kiírtam a belinkelt Windows 7 live DVD-t, de ez is ugyanúgy és ugyanott fagy le bootolásnál, mint a normál win7 telepítő. A Gparted live rendszer viszont betölt és fut a gépen normálisan, le tudom vele formázni és particionálni a vinyót.
Itt valami gubanc van, mert ennek a 7-8 éves laptopnak gyárilag 80 GB-os merevlemeze van, és nem 30 GB-os, amit Te írtál.
Azt is írtad, hogy a telepítés előtt formáztad a HDD-t -- amit semmi szín alatt nem kell --, kérdés, hogy mivel és milyen fájlrendszerben. Mert ha mondjuk FAT-ben lett formattálva, akkor az max 32 GB-ra állítja be a merevlemezedet, bármekkora is lett légyen a terjedelme eredetileg.
Egyszer régen előfordult velem egy telepítésnél ez a restart-loop dolog és teljesen az őrületbe kergetett.
Végül minden korábban felsorolt ötlet után kivettem a RAM modulokat és csak egyet hagytam benne.
Így végigment a telepítés rendben. Aztán betettem a másodikat és visszakaptam a loop-ot.
Hogy végül a memória vagy maga a foglalt volt e rossz, nem derült ki, nem az enyém volt a masina.
De a memtest simán végigment rajta.
Gondolom vagy nagyobb feszültséget adott az alaplap, vagy csak simán rossz volt a foglalat.
Akár a táp is okozhatta. Bár notebook esetében problémás a csere.
De egy próbát megérne a telepítőt elindítani 1 RAM lappal, ha beakad, akkor a másik foglalatban újra, hátha ott jó lesz.
Végül is, elindul a telepítő, tudod formázni és particionálni a lemezeket, tudsz rá másolni és a végén elszáll... remélem a korábban javasolt BIOS frissítéssel és ezzel az ötlettel sikerülni fog.
Nem, de a 4 közül egyik sem működik, mindegyik tipikusan ugyanott, a driverek betöltése után fagy le vagy indul újra. RAM teszteléshez a Memtest-et próbáltam és Goldmemory-t, HDD teszthez is a Hiren's boot cd-n található progikat.
Win7-nél végigfut az első statusbar a driverekkel majd lefagy, Win8-nál elindul a telepítő a win logoval, majd kiírja, hogy újra fog indulni, majd rögtön rebootol.
Fura, de csak akkor hajlandó bootolni DVD-ről, ha másodlagos opciónak állítom be a biosban. Egyik telepítő sem jut el még a formázási lehetőségekig sem.
A WinSXS nem rendszerfájl, hanem mappa. Magyar neve a semmitmondó összetevő-tároló, és nem, nem a telepített programok katalógusait, verzióit tárolja (ezt a feladatkört részben, csak az MSI/MSP alapú telepítőknél az installer mappa végzi, ami méretben szintén elkurvulhat), hanem a rendszer magját, és a WU által hozott frissítések verziókövetéseit fogja össze. Amit viszont sokan rosszul tudnak, hogy a mérete nem valós foglalásra épül. A benne lévő fájlok egy része hardlink, vagyis bár úgy tűnik, foglal helyet, valójában csak egy hivatkozás. A neten fellelhető sok marhaságra buzdítás helyett én azt javaslom, hogy hozzá nem annyira értő felhasználó bízza a WinSXS kordában tartását a lemezkarbantartóra: Elindítva, balra lent lesz egy "Rendszerfájlok törlése" opció, azt választva a telepített frissítések biztonsági másolatait is lehet törölni, így biztosak lehetünk benne, hogy nem kerül ki belőle fontos összetevő.
Alapértelmezett BIOS beállítások szerintem pont nem annyira jó ötlet annak, aki nincs tisztában vele, hogy mi micsoda. Meg mert sokszor nem is korszerű, de legalább akkor lassúbb valami, meg nem optimális.
Tudom, hogy mire gondolsz, mert a Google is kidob pár képernyőmentést erre a hibaüzenetre, de nekem nem jelenik meg a szöveg alatt apró betűvel semmi. Ahogy kérted, default-ra állítottam a bios-t és átállítottam elsődleges boot drive-nak a DVD meghajtót, de így arról sem akart már semmit bebootolni. Visszaállítottam másodiknak, így már tudott bootolni lemezről, csak a Windows telepítések fagytak le továbbra is mindig ugyanott. Sőt, azóta már Win XP telepítőt is próbálgatok, de a file-ok felmásolása után az is megáll, egy fekete képernyőn fehéren villogó kurzor formájában.
Én is gondoltam volna rá, de ha "néhány napja" ilyen, akkor elég keveset kell használni, hogy lekonyuljon és kimúljon. Mindegy, ha töltő akkor van occsó, de nem írom hol, mert nem szabad a csoportban 100millió Eurókat keresnem az ártalan júzereken :-)
Lehet nem érdemes, de 10-20ezer egy utángyártott akku is, vagy felújított, vagy hasonlók. Meg kell lesni. Ha teljesen megdöglik akkor is használhatod, sőt, akku nélkül is.
Bár nem idevaló a kérdésem, remélem, válaszoltok egy veteránnak :-)
A laptopom néhány napja az akkumulátor ikonjánál azt jelzi, hogy "x % áll rendelkezésre (csatlakoztatva, nem töltődik)" Az x folyamatosan csökken. Ez azt jelenti, hogy ideje új akkumulátort vennem? Érdemes egyáltalán egy 4 éves laptopra költeni?
Végül egy abszolút laikus (netán ostoba) kérdés: hálózatról használható akkor is, ha az akksi teljesen lemerül?
A winsxs rendszer fájl tud ilyet okozni. A 8.1 alatt már nem, de az előtti verziókban oda gyűjti a telepített alkalmazások, programok korábbi verzióinak biztonsági fájljait, és az automatikus tisztítást - ahogy olvastam szakoldalakon - csak a 8.1 -be építették bele. Manuálisan nem lehet tisztogatni, könnyen beomolhat a rendszer.
Írd be a keresőbe, hogy winsxs folder cleanup, sok találatot fogsz kapni, azokban lesznek megoldások.
Sziasztok segítsetek kérlek, mert nem jövök rá mi az a nyíl ami gogle kereséskor elfut a folyamatban levő letöltés nyílhoz. Kettő napja vettem észre azt írja sikertelen facebook. Köszi
Windows 8/8.1 esetében a "Your PC ran into a problem and needs to restart. We're just collecting some error info, then we'll restart for you". üzenet alatt kellene lennie egy sokkal kisebb betűméretű sornak a képernyőn egy pillanatra.
Valami ilyesminek: "If you'd like to know more, you can search online later for this error: ACPI BIOS ERROR"
Mindenek előtt javasolnám, hogy lépj be a telepítés előtt a BIOS-ba, és válaszd a "Set Optimized Defaults" vagy ennek megfelelő értéket.
A dirve-ot mindenképp a Windows telepítővel formázd - az egészet - semmi Diskpart, meg a többi huncutság.
A HDD legyen az elsődleges Boot meghajtó, ha nincs rajta semmi, úgyis a DVD/CD meghajtót veszi elő.
Esetleg próbálhatod az USB drive-ról telepítést, de az nem hiszem hogy segítene.
Próbáld a hibaüzenetet elkapni - abból esetleg több kiderül - és a BIOS Optimized Defaults értékkel telepíteni.
Rendben lefutott a Memtest meg a HDD teszt is, viszont a Win 7 telepítő továbbra is kifagy a filemásolás után a "Microsoft Windows" feliratnál, a Win 8 telepítő pedig szintén az elején a logo után kiírja egy pillanatra, hogy "Your PC ran into a problem and needs to restart. We're just collecting some error info, then we'll restart for you". Aztán mindíg újraindul :( Bármi más ötlet esetleg?
MInden program/kellékek /rendszereszközök/lemezkarbantartó, ott megbököd a rendszerfájlok törlése gombot, utána molyol egy ideig, meg az újraindításnál is lehet még, de rendesen kiganéz maga alól.
Az mitől lehet, hogy egy Asus A6F-AP015 laptopra bármilyen Windows-t próbálok feltelepíteni, mindegyik kifagy az elején a file-ok másolása után? Formázni engedte a vinyót. Milyen Live CD-s hw tesztet érdemes a gépre futtatni?
Egyszer megnyomtam a resetet, semmi nem változott. Viszont kaptam egy tippet, hgy mivel ez nemcsak Power, anem Státusz is, az addig sárga, amig fel nem kapcsolódott. Az én kétszarvúmon arra van egy külón ADSL és Internet LED is.
Kolleganőm Lynksys xxxx wifi routerjén (kicsi, egyszarvú) a Power led áram alá helyezés után fél percig zöld, utána átmegy narancssárgába, a többi néma csend, semmi sem változik. Leírásom nincs, így nem tudom, mit jelent. Mit jelent? Tippelni tudok, a bekapcsolási szekvencia vaahol leáll. De mitől? Találkozott már valaki ezzel? Mit lehet tenni?
Windows 8.1-el ellátott lumia 520- asom tegnap jött vissza a szervízből. Boot szektor hibás volt. Megcsinálták, teljesen jól működött, a zenéket meg tudtam nyitni. Ma reggel zenét szerettem volna hallgatni, [A frissítés végrehajtása] ezt írta ki és kidobott. a zenetárat máskor is frissítette, de miért nem férek hozzá a zenéimhez? Segítség!!!!!!!
Naja, csak ha a saját hülyeségemnél maradunk, hogy pld. karaoke szoftver? Itt is elküöldtem egyszer énektanárnak. Next next, igen, okés, file, open, működik. Onnan elég egyértelmű a felület. Persze finomítani lehet, de egy hangszerkészlet telepítése sem űrtechnika. Ezzel meg eljátszottam vagy 1 hetet, aztán több fórumos is segített, majd szerteágazó véleményük miatt inkább nem mondtam csúnya szavakat...
Főleg mert arra készültem, hogy rátolom penre az egész OS-t, az kevésbé kényes a hardverre, néha rakhatom másik laptopba is és max. külső vinyóról olvassa az adatokat. Aztán ahogy ezt Móricka elkélpzelte :-D
Vice nevezetű proggit azért megtaláltam, bár a sok device, service közt elég nehéz volt kitallózni, ami viszont nincs bent a központi ellátásban, az tömény szopás. És ez szopó, mert azt jelenti, hogy írok Linuxra valamit bizbaszprogramot, akkor ugyanígy nem tudom terjeszteni és nem fut le a júzereknél?
Mindegyiknek, minden oprendszernek megvan a maga baja, én speciel használom mindkettőt plusz a tabon Androidot és egyikkel sincs különösebb gondom, igaz az elején mindegyiket tanulni kellett, bezony még a Windowst is, semmit nem adnak ingyen :-)
Értem én, de mezei user nem mindig úgy működik, ahogy azt az álomvilágot egy üzemeltető elképzelte. Lát egy programot, esetleg kell, megtalálja weben, aztán nem lehet telepíteni?
Tényleg, Mageia csomagkezelőjét (és egy másikét is, csak az most nem jut eszembe) simán összedöntöttem, mert az olyan. Többinél már előfodrult, hogy én voltam a hülye júzer, mert oylan triviális bajaim voltak, hogy alkalmazást nem lehetett teljes képernyőre kirakni...
Többit már el sem merem mondani voltaképpen mit szerettem volna a Linuxos vassal, nyilván mindegyiknél ezer+1 percet töltöttem azzal, hogy eleve egy vezérlőpultfélét megtaláljak. Van aminél logikus (bár nekem felét inkább ne magyarosították volna), van aminél csak kavartam összevissza.
És akkor még .Net a mumus? Itt is feltesz egy csomó más szükségeset, amikhez még kettőt és még hármat, ha nem megy fel a szoftverközpontból, akkor megy a fejvakarás és a doksiolvasás.
Irodai gépekre toltam fel Kubuntukat az XP-k helyére. Néha elmegyek ránézni, de különösebb gond nélkül használják őket, egyszerűen jobb erre a célra, nép elégedett. A cég meg spórolt vagy 150 ezrest.
Rohadt "platformfüggetlen" Abev miatt kellett hagyni egy windowsos/iexploreres gépet. Volt egy W7 licenszük, én meg úgy voltam vele, hogy akkor nem küzdök az abevvel Linuxon.
Mezei usernek még a csomagkezelőben lévő cucc isis bőven sok
Játék is egyre több lesz rajta, plusz van hozzá natív Steam kliens, Office helyett ott a Libre, PS helyett ott a GIMP, böngészők, lejátszók is vannak dögivel.
5 évente beszopjuk, hogy "ez már a desktop Linux éve". Hjahh, hóóógyne. Mondjuk zseniálisak a vérbeli arcok is, igaz tényleg segíteni szerettek volna a maguk módján, de mikor ott kötünk ki, hogy az a program nekem nem is kell, vagy pár éves program ócska és nem fog menni? Először védik, mert nincs függőség, aztán mindenki úgy kezdi, hogy mik a függőségek és miért kellene lecserélnem a disztrót másra, mert "az jobb".
Igazából amit a saját központjából teszel fel csomagkezelővel, az okés, csak én vagyok az a bonyolult lélek, aki ott nem taláta meg, amit szeretett volna.
Nézegettem ilyen 100 megabyte alatti kioskos CDket, mert egy időben játszottam vele, aztán éveken keresztül nem sok disztróba futottam, most valahogy újra felvirágoztak. Hozzátoldom ezt is, max. valami lesz, vagy sem.
Na, ezt a Mintet meglesem. Van egy kisebb gépem, aztán mondom tolok rá valami alapot, ha 2 gigás benn a tárhely. Live CD-k nagy része nem indul, ami igen, az a VGAval szopózik, így most megyek sorban. Kb. annyira kellene, hogy elinduljon egy böngésző, meg minimális youtube, mp3, ilyenek.
Valószínűleg több esetben előfordul hogy nagyobb mennyiségű fájlt mozgatsz/telepítesz/egyéb. Ilyenkor a win próbálja a hozzáférést optimalizálni ezerrel, és ez egy darabig eltart.
A másik kérdésedre.
Az említett formátumokat simán tudod kezelni pl. egy Mint alól, mint ahogy a wines szerkesztő programok is telepíthetők. "Mindössze" egy átgondolt Wine telepítése szükséges.
A mostani Linuxok kezelése egyszerű és bonyolult is lehet, akár a windowsoké. Én Mintet használok, a megbízhatóságával (legalábbis a KDE/GNOME asztalkezelőkkel) nem igazán volt/van gond. (Cinnamon illetve MATE felületen akadtak furcsaságok azért)
Ja, amúgy valami tesztvason próbálgass ki párat. Ubuntufélék elvileg jók, magyarul is beszélnek. Aztán majd jól elmegy tőle a kedved, mert rájössz, hogy kb. böngészni jó és mindent újra kell tanulni. Nekem elmúlt hetekben voltak megfejtéseim, letöltötetm programot, leírás alapján elkezdtem felrakni, majd a komplett közösség lehülyézett, hogy azt nem úgy kell. Bammeg, program mellé adták a leírást. Legalább a többi 5 nagyjából 8 félét beszélt és arra jutottak, hogy hülye vagyok, ha az a program kell nekem és különben is már ócska, sok éves, felejtsem el :-D Ááááá, fejem verem a falba.
Állítólag. Én mondjuk fordítva jártam vele, de az mindegy, lehet csak némi X akta volt. wines szervereimmel sincs baj, van ami sokat kiszolgál, meg látok én pár gépet, elég kevés az a szopószorzó vagy stabilitási dolog, amit a Win számlájára lehet írni. Én aztán csináltam cifra dolgokat is, mondjuk 2 képernyős munkaállomás, fele kivetítő, felén rendezvényen táblázatokat otlogattak, mentettek, többi gép digizett, DVD-t írt, netezett, váltott műszakban netes termiálkodott, ésatöbbi. Ha ilyeneket kibírnak 24 órásban váltott személyzettel, akkor ne legyen gond odahaza sem a stabilitással. Mondjuk RAMot kaptak dögivel és nem nyitottunk 40 fület televerve Javaval a böngészőben...
Lehet a Linuxot is ki bírod nyírni, amúgy kedvenc programjaid és játékaid biztos nem mennek alatta, doc/xls/pdf kezelés még okés. És böngészni is lehet. Karaoke szoftverek már csak weben vannak hozzá, külön mágusi tanfolyam kell a feltelepítésükhöz. Én pár dologgal megszenvedtem, következő 5 évre kuka.
sziasztok! Win7-em van, de már elegem kezd lenni belőle, mert több esetben előfordul hogy 10-20 percig semmit nem csinálok a gépen de a winyó fullon megy, és akadozik az egész. Mi lehet a gond?
Ha áttérek a Linuxra mennyire kompatibilis a win-es programokkal? (Doc, Excel, PDF, stb)
Hogyne esett volna le, de ő nem írta, hogy fejleszt, hanem csak annyit hogy 2 progi között szeretne szimulálni... Azt mezei júzernél meg minek... Mindegy, ugordgyunk. :)
Éppen ez a lényege, hogy ha olyan szoftver csinál, akkor meg kell nézni, hogy mire képes és meddig lehet optimalizálni, ha 300 kilobites kicsit szakadozós, vagy egyéb kapcsolata van. Milyen mobilneten, milyen egyében. Mert az ISP belepofázik, viszont ha előre tudjuk mi változik tőle, akkor nem ér meglepetés. Ha nem esett volna le.
A limitre még nem próbáltam, de ping-re jó lehet a cFosSpeed esetleg... Ezer éve vettem meg, de a mai napig jó szolgálatot tesz a traffic shaping-je (különösen, ha nem 120/20-as kábelnet van).
Sebességre a netlimiter gondolom meg van, amúgy erre régen volt egy jó megoldásom, de ott rohadjon meg nem jut eszembe a neve. És már lehet nem is tudom ki használta tesztelésre cégnél, hogy megkérdezzem.
Két program között szeretném szimulálni a különböző sebességeket (gyorsabb-lassabb hálózati kapcsolat) lan-on belül, nyilván valós helyzetben ez két wan között történik. a ping time is egy gyenge-szakadozó kapcsolat szimulálására szolgálna.
Fuss neki még1x szerintem... Mit szeretnél és miért is...?
Mi neked egy lan-on a 'változó sávszélesség' amit 'szimulálni' szeretnél...? Mi értelme a ping-et egy lan-on belül progival befolyásolni/növelni(?)/csökkenteni(?)...? ...?
Ezeket még meglehet szokni, ellenben a metrós alkalmazásoknál borzoltam össze a szemöldököm, mivelhogy azok ablakait nem lehet szabadon akárhova rakni és átméretezni.
Elindul a telepítés rendben, aztán nem hagyja particionálni a merevlemezt. A W8 öszzes (jesszasz 5!) patícióját sikerült törölni, de a "next"-re hibaüzenetet ad: "No signed device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK."
Eddig a pontig káromkodtam a Win8-ra, de ez már nem nyócasfüggő, mert olyan már nincs azon a nyomorult notebookon, hanem inkább valami Toshiba basz lehet, vagy akármi.
Van egy "Secure Boot" menüpont, azt kellett kikapcsolni, így már vásztható egy nem UEFI mód (CSM mode). Indul is a Hetes telepítő (végre), de most meg nem látja a merevlemezt, drivert kér hozzá, és a pendrájvot jelölné ki C: meghajtónak... Faszkivanmár.
Ez a bajom éppen, hogy a UEFI/Legacy választást nem adja ki. Az F2-re voltaképpen nem a megszokott BIOS setup jön elő, hanem egy Toshiba Setup nevű menü, ahol szinte semmit nem lehet beállítani, de a boot sorrendet azért igen: és ott USB lett legfelülre beállítva.
Hogy még érdekesebb legyen a dolog: mindenz tőlem 1800 klickre történik, Skype-on mondom a teendőket a lányomnak... :)
Legacy és UEFI menüpont, nem jól csináltad, ha bootolós a pen, akkor annak mennie kell, de tán F12 vagy F9nél bejön egy bootmenü, akkor ideiglenesen kiválaszthatod a PENt.
Van-e valamelyikőtöknek megoldási javaslata, hogy egy Toshiba notit hogy lehet rávenni, hogy flash drive-ról bootoljon? Beállítottuk a Setupban, hogy az USB flash drive-ról bootoljon, ennek ellenére mindig a merevlemezről a W8-ast indítja.
Azért fontos, mert az oprendszert cserélnénk W8-ról W7-re.
Én C-64-el kezdtem, majd lett egy 286-os, utána 386-os gépem DOS-al és Win 3.1-el. Ekkor egy nagyobbat léptem előre és vettem egy P4-est. Az XP-t nagyon hamar megszerettem és sajnálom, hogy nem azt fejlesztették tovább. A jelenlegi gépemen Win7 van. Nem rossz ez se, de még nem szerettem meg úgy mint az XP-t. Win8.1-el a nővérem gépén találkoztam, de valahogy nem vagyok vele elragadtatva. Lehet, ha egy kicsit tudnák vele jobban megismerkedni, akkor megváltozna a véleményem.
De szerintem eddig az MS. az XP-t találta el legjobban. Ez volt az az operációs rendszer, amihez oda ült valaki és könnyedén megtudta tanulni az alapokat, amit egy átlag felhasználónak elég volt. Még az XP-s időmbe mondtam és igyekszem is magam tartani hozzá, hogy Ha nem tudok XP-t rakni a gépemre, mert nem találok hozzá drivereket, akkor csak Win7 kell.
2. Lassan használhatatlanná válik az őskövület Medion gépünk, és kéne venni egy egyszerűbb irodai vasat, de Win7-tel már nem adnak, Win8-cal meg nem veszek :-)
Udv urak, egy gyors kerdest tennek fel - es lehetoleg egy gyors valaszt - kellene tovabbitanom, egy oran belul.;)
Kisfonok ugy dontott, hogy windows 7 64 bites verziot telepiti, eredeti dvd-rol, de a dvd-t elinditva hibauzenetet kapott, hogy hianyzik a telepitobol egy q12300.sys fajl a driver mappabol.
Nem hiszi el, hogy hibas lenne az eredeti dvd, igy a kerdes, hogy van-e valakinek tapasztalata, hogy mi lehet a valodi problema?
Nekem se, na de könyörgöm. Feladatkezelő, msconfig dolgainak összemosása, ráadásul bonyolultabb kezeléssel, az mi? Vezérlőpult? winR+control. Neemár. Hálégnek van hozzá klasszikus start menü, de akkor meg pont olyan, mint a w7, minek akkor a 8. Hálózatkezelés? Egy kurva nagy kék sáv, értelmetlenül, hozzáférni bármihez, ami a kapcsolódásnál bonyásabb, az nem szempont. Átgondolatlan, kiforratlan, felesleges. Ezek jutnak eszembe. Telefonra ugyanakkor kurva jó, és elég.
Nekem egyre inkább kézre áll és kezdek függő lenni az első borzongások után. Jó, mondjuk nekem nem esik nehezemre billentyű kombinációkat is használni és/vagy begépelni, hogy pl. calc :-)
Abból a "nem is ISO"-ból tökéletes cd-t készített a Nero. Egy másik asztali pc-n pedig elindult a Rufus-al készített boot-olható pendrive. Persze, a teljesen más konfigurációval nem tudott semmit kezdeni a program. Hogyan lehet elérni, hogy az ezen a pendrive-on lévő program elinduljon, hogy lássa a bios? Vagy hogyan tudok a meglévő win xp mellé másik, a betöltéskor választható rendszert (android) feltenni?
Engem sajnos a kinézet is izgat (sőt), mivel a Win 7 úgy jó, ahogy van (hangsúlyozom: nekem, mint végfelhasználónak), már előre féj, hogy rá fognak kényszeríteni erre a metró-förtelemre.
Igen, megoldódott ma délután :-) Előkerült a 2-es számú CD és azon volt.
Ám új gond ütötte fel a fejét: tenném fel a word excel powerpoint kompatibilitási csomagot, hogy kezelje a docx, xlsx, pptx fileokat, de a telepyítő indulás után 1mp-el közli, hogy a telepítés sikeres, persze dehogy sikeres.
Erre tudtok valami gyógyírt? Az office xp sp3 fent van.
Megoldódott a router problémám (talán emlékeztek: napi többszöri internetkiesés, ugyanakkor a Skype ment...). Küldtek magentáék egy másik routert, és az nem csinálja.
Viszont van kérdésem.
Felhasználói szemmel mi a véleményetek a Windows 10-ről a Win 7-hez képest? Azon kívül, hogy irgalmatlanul ocsmány a kinézete (ebben a Win 8-hoz hasonlít).
Lehet a found.000-ban van minden. Akkor az is lehet, hogy a fene megette. Aztán előtte mikor partícióféleséget lehet választani az előző képernyőn, ott nézd emg a többi opciót is.
Ne a BIOSt nézd, amikor csinálod, akkor kell az OS-nek felismerni. Aztán ha BIOS nem látja, akkor más ne legyen bedugva. Enél bootnál még driver sincs, mennie kellene, bár ha nem ismeri fel az ISO-t, akkor már érdekes. Lehet nem is ISO :-) CDre írva bootol?
Win xp alatt szeretnék boot-olható usb-t készíteni egy iso file-ból. Egy Rufus nevezetű programmal elvileg el is készítettem, de (bár a bios-ban beállítottam az elsődleges helyre az usb-t) nem hajlandó onnan indulni a másik rendszer (andriod).
Mi lehet a gond?
Ha a Lemezkezelővel megnézem az adott meghajtót, aktív a partíció, nem rendszer.
"én lehetraiddel sem szopóznék, vagy kitudja. Így kevés az infó"
hat ennyi van
lehet akkor maradok egy kozonseges ssd-nel amire adnak 3 ev garit, mogotte valami ocso de nagy hdd amire estenkent automatan csinal egy komplett mentest
Haladó tároló mondjuk egy métes szekrény tele SSDvel, amibe megy pár optikai kábel. Felét nem értem, se nem baj, én lehetraiddel sem szopóznék, vagy kitudja. Így kevés az infó, de rakd össze és jó lesz.
Az sem baj ha nincs, haladó tárolók is vannak SSDvel, ha bazi gyors kell. Ellenben raid még nem mindig biztonság, azt remélem tudod, hogy erről is kell mentés.
letezik olyan hogy ket ssd-t windows alatt raid1-be teszek? latott mar valaki ilyet? kellene egy gep ami gyors is meg az adatok is biztonsagban vannak rajta...
viszont ahogy guglizok a temaban, mindenhol azt irjak hogy raid 1-ben nincs trim...
Dehogy sallang. Nem elég, hogy hibát is javít, ami néha a júzernek kell, vagy éppen biztonsági következménye van. Ellenben a tűzfallal, aminek a frissítését nem is nagyon értem. Ha nem tudja mi micsoda, pont akkor kell mindent automatán és kész.
Minek frissítgetni? A windefendert tartsd naprakészen, a többi sallang. Egy hasznos dolog mellé felpakol hatszáz semmit sem érő szemetet. Ha nem vagy otthon benne és nem tudod mi micsoda, csak a beépített tűzfalat frissítsd időnként.
Sziasztok! A gépem (windows7-tel) hónapok óta nem tud frissíteni, most már a termékkulcsot kérné a rendszer - és nem fogadja el a helyeset -, "WindowsUpdate_800706F7" hibakódot ír ki, de nem találtam ezzel kapcs. használható információt, tudnátok esetleg segíteni? Köszönöm!
Getdataback, de nincs ingyen. No meg attól függ mi baja van, bár ahogy kérdezed szerintem Te sem vagy a helyzet magaslatán. Amíg valamennyire felismeri és csak partíció/egyéb sérült, addig ez oksé. Viszont pénzt kérnek érte.
Nálam landolt egy barátom merevlemeze, ami sérült, de ha lehet, le kellene szedni egy-két file-t. Tud valaki egy jó használható (lehetőleg ingyenes) programot ajánlani?
Miért van az, hogy ha meg akarom nézni a még nem látott postokat, akkor pár képernyőnyi lefelé scrollozás után az egész annyira belassul, hogy gyakorlatilag lehetetlen használni? Van ez ellen valami varázslat?
Lenne egy kérdésem: Mi lehet ez? (Kép alul) Oké, kék halál, de mégis van benne valami olyan infó, ami fontos, pontosabban a hiba oka? Mert a napokban többször nem indul a Win 7, igaz kék halál csak ez az egy volt. Ha bejön a Win, hamarosan úgy lefagy, hogy csak a főkapcsoló hosszas nyomva tartása kapcsolja ki a gépet. Vírusirtás megvolt, teljes rendszerellenőrzés, de a probléma továbbra is fennáll. Leginkább bekapcsolás után, illetve alvó állapotból visszakapcsoláskor fordul elő. Ha mégis működik, akkor használat közben már nincs ilyen probléma. Új hardver, új program nincs telepítve.
8.3-ban kellene írni: progra~1, micros~1 (itt az 1-es nem biztos, függ attl, hogy mi van még a program filesban). Mert a szóközöket nem szereti. Vagy, időzőjellel hivatkozni rá, ha elfogadja.
Én mondjuk nem értem, helyet alig foglal, ha társítva nincs hozzá semmi, akkor elindulni sem akar, ha valami elindítja, akkor meg érdemes utánajárni, hogy mi és miért szerintem.
Az nem eltűnt, hanem home verziósban alapban nincs group policy editor, szóval ott mást is herélhettél, vagy másképp. Hülye kérdés, biztos ez a gép volt?
Van egy otthoni gépem (Vista Home Pro), amin rendszergazdai joggal lépek be. Egyszer régen idegesített a Windows Mail (amit sosem használtam, de valami miatt mindig előjött) és talán pont ezen a fórumon kaptam segítséget, hogy hogy kell egy házirenddel letiltani (nem tudom visszakeresni, vmi miatt csak a 2013-01-01 utáni hsz-aimat látom, ez meg kb. 2010-ben volt).
Most egy hivatalos ügy miatt kaptam egy csomó .eml file-t, amiket szövegszerkesztőben (np++) meg tudok nézni, de úgy atomjaikra vannak bomolva, nehéz olvasni. Visszakapcsolnám (egy időre) a Win Mailt, de nem találok a gépen gpedit.msc-t. Se keresve, se a run-ba beírva, se az mmc.exe nem találja.
Ha nincs a gépen a group policy editor, vissza lehet valahogy kapcsolni a Win Mailt? És ez a gpedit el tud csak úgy tűnni, vagy kellett neki ehhez valami segítség?
Igen próbáltam a pause-t de csak a cmd ablakot hagyja nyitva. Tudom h futtatható parancssorból , az lenne a lényeg ha ne onnan kelljen kézzel mert 30 gépen kellene végigmenni, egyszerűbb lenne 1 kattintással.
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de leírom mi a gondom.
Van egy Epson AL MX14-es nyomtatóm, ami évek óta működött a laptopommal.
Egyszer csak azt írogatta ki bizonyos nyomtatandóknál, hogy nem érzékeli a gépem. Úgy tűnt, hogyha a doc.-ot például átalakítom pl. pdf fájllá, akkor megy.( Ne kérdezzétek, hogy csináltam, de akkor bejött.
Most ismét próbálkozom, de nem megy.
Kitöröltem az eredeti illesztő programot,( valahol olvastam) és fel akartam tölteni az újat.
És ez nem megy. Először is a kiterjesztett listában sem találtam ezt a típust, másrészt az sem működött, hogy majd a gép felismeri és automatikusan feltölti.
Szóval valamit biztosan rosszul csinálok.
Válaszotokban vegyétek figyelembe, hogy közel 70 éves itthoni/magánfelhasználó vagyok.
próbálkozom egy script írásával ami lefuttat egy vbs fájt. a gond csak azt hogy amint lefutott a vbs fájl az ablak azonnal bezárul.
amit szeretnék hogy nyisson meg egy cmd ablakot, menjen ide: C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice15 aztán futtassa az alábbi fájlt: cscript ospp.vbs /dstatus
minden stimmel leszámítva hogy a vbs ablak bezáródik. az egész cucc egy bat fájllal indítva fut le. Ötlet esetleg? Köszönöm.
Ezek szerint webs leveleződ van. Ha fölé viszed az egeret, akkor bal alul kírja a címét, innentől mindegy a levelező kérdése, kimásolod/felírod/megjegyzed és erre a címre írsz levelt.
Abban kérném a segítségeteket,hogy szeretnék Email-t küldeni itt a fórumon belül ,kiírja .az adatlapján ,hogy nyilvános az emeil ,de mikor rákattintok a küldésre,akkor ezt írja ki hogy telepítsek egy levelező programot vagy társítsam a vezérlőpult alapértelmezett segédprogramjaival
Merre tovább ????????????
Milyen programot töltsek le ,hogy működjön rendesen ?????????
Router bajom van... A Telekom egyelőre "vizsgálja az esetet"...
Tehát, A router típusa Speedport W 724V, két gép van rákötve. A routeren van 4 lámpácska egymás alatt, amikor minden rendben van, olyankor mind a négy világít.
AZONBAN! Naponta több alkalommal a "Telefon" feliratú lámpa kialszik, és olyankor az internet a böngészőn keresztül nem elérhető. Viszont ami nagyon fura, hogy a Skype működik! Ilyenkor a routert újra kell indítani, akkor ismét mind a négy lámpa világít rajta, és ismét lehet netezni. Magától nem jön rendbe a probléma, csak a reset segít.
Helló! Mi lehet az oka annak, hogy az asztali PC (XP) nem akar elindulni, a bootolás után sokszor nem ér el a Windowsig, kikapcsol, újraindul? A monitor is kikapcsol, megjelenik az Energiatakarékos üzemmód felirat. Ha egyszer végigmegy, általában minden oké, de alkalmanként olyankor is egyszer csak újraindul, vagy a monitoron feltűnik az Energiatakarékos üzemmód üzenet. Köszi a segítséget.
Szerintem teljesen jó az az MSI, tök normálisan lehet állogatni, paraméterezni. Az eltávolítását is, de azt nagyon sokszor egyszerűen tosznak megcsinálni értelemszerűen. Az installshield is valaha, mikor abban rakosgattam össze telepítőket, teljesen egyértelműen kérdezte, hogy a telepítetten felül még mit távolítson el, mire kérdezzen. Nem olyan földöntúli dolgok ezek, de lassan már annak örülni lehet, ha egy telepítő a CLSID-ket maradéktalanul elintézi, mintha a szoftverek nem eltávolításra írnák meg, meg amúgy is divat szarni bele, elfér az, kit érdekel, ha meg ütközik, majd megoldja, aki akarja.
Nem kérdez az semmit, de ez nem is kizárólag MBAM téma. Általános rossz tapasztalat, hogy miután a windows-nak nincs csomagkezelője, telefossák a programok mindenféle szeméttel a rendszert, aztán találd meg, ha már nincs rájuk szükség. :(
Ja, én arra gondolok, hogy magyarok vagyunk, remélem, nem nagyon nemszetszocialista, ha szeretem a magyar szót magam körül. :-) Én is sokat dumálok angolul, szakmán belül is, de mégsem angolosodok el, szeretem a nyelvemet és szeretek magyarul beszélni.
MBAM: Eltávolításkor nem kérdez rá arra, hogy a működése során keletkezett szemetet is eltávolítsa? Mert ez kivételesen nem a windows hibája, hanem a programot megíró emberé. A beállításjegyzékből meg annyira azért nem veszélyes manőver kiszedni egy HKLM//software//gyártó//akármi útvonalon tárolt halmazt, de még mindig úgy gondolom, hogy ezt a fejlesztőnek volna dolga megtenni és nem a windowsnak, honnan kéne tudnia, mi felesleges és mi nem az.
Illetve egy dolog miatt reménykedek, hogy mégis segít: a fizetősnek van rezidens változata, az ingyenesnek nincs, így boot után talán nem indul el semmiféle alkatrésze...
Angol minden szoftverem. Angolul tanultam az IT szakkifejezéseket. Az update gépelése is gyorsabb, mint a frissítésé. :)
Egyébként azt csináltam, amit írtál, egyelőre várok, hogy mi lesz... de megőrizte a korábbi logokat (ezt még le szabad írni napló helyett? ;) ), beállításokat, szóval nem bízom benne, hogy segít.
Ezt rühellem a windows-ban, de nagyon: ha eltávolítok valamit, sok szemetet otthagy maga után és csak "életveszélyes" manőverekkel szabadulhatok meg a hátrahagyott szeméttől, mert ki tudja, mit vágok agyon, ha a registry-ből törölgetni kezdek...
MBAM - legfrissebb verzió. Csinál másnak is olyat, hogy újabban előtérbe tolakszik óránként, amikor update-eli az adatbázisát?
Évek óta használom a free verzióját, pár hete egy update során valamiért elindult a teljes, 30 napos változat. Tegnap jelezte, hogy négy nap múlva lejár a 30 nap, azóta minden update előtérben fut és otthagyja az ablakát. :(
Neten nem találtam hasonló panaszt, szóval gyanús, hogy helyi gond, de hátha...
Miért eszi a memóriát az audiodg. Exe? Most ráadásul hangot le sem játszottam csak böngészőben pár lap meg van nyitva de az audiodg.exe 236megát eszik,1 hete kezdte vírust is kerestem már több keresővel,sehol semmi.
Nekem egy olyan problémám van,hogy egy MSI P67A GD55 alaplapon van egy integrált ALC892 chip mostanában a gépem el kezdett szórakozni az audiodg.exe vel felpörgette a memóriát 900megáig is ilyet sosem csinált pedig mindig az msi gyári oldalról szedtem le az ottani legfrissebb drivert.Ugyan be volt kapcsolva a loudness de az már régen is be volt és semmi gondom sem volt ezt mostanában kezdte,legutolsó friss ez volt
Type On-Board Audio Drivers Title Realtek High Definition Audio Driver OS Win8 64, Win8 32, Win7 64, Win7 32, Vista 64, Vista 32 Language English Release Date 2014-08-14 Version 6.0.1.7293 File Size 223.16 MB File
Na most azt mondták,hogy tegyem fel a legújabbat a realtek oldaláról, mert az ilyen msi vagy más gyártó honlapján található ,szar.Nos most fel raktam egy állítólag újabbat Ez volt a telepítője: 64bit_Win7_Win8_Win81_R275 de a száma szerint meg ez nem a legújabb
A legújabbak meg állítólag ezek
Tehát most meg régebbi került fel rá pedig ezt a drivert a realtek oldaláról töltöttem le.A képen lévő frisseket meg sehol nem találom,csak az msi oldalán lévő van,viszont az audiodg nem tudom miért zabál ennyi memóriát.
Lehet, bár a használata közben annak is "lehetnek ötletei" . De lehet, hogy uTorrent volt.
Mindegy, már fut az Antimalvare, eddig egy gyanús programot talált. Viszont az AnyWare programot hogy fogja kiszúrni? Az egy rendes hatályos program, csak éppen én nem akarok fizetni a használatáért. Uninstallálni viszont nem hagyja magát. A feladatkezelővel minden nap meg tudom szakítani.
88%? Nem vagy tapasztalt talán a témában, és ezért, de elmondom, hogy az ilyen HDD a rég kuka kategória. Ez a százalékos értékbecslés egy hülyeség az összes ilyen programtól, ez nem azt jelenti, hogy hát jó-jó, szódával elmegy, de nem százas már, hanem konkrétan szar. És okozhat ilyen dolgot is akár. Van bolt ami ennél vacakabb állapotú lemezeket elad sokért, meg vannak érdekes, ritka kivételek is, de alapvetően ennél kevesebb hibánál is a lemezt adattárolásra alkalmatlannak mondjuk, mert vagy már hülyéskedik, vagy fog jó eséllyel ennél kevesebb hibánál is, és semennyire nem jó kényes adat tárolására, de még átmeneti nagy tárolónak is csak fenntartásokkal.
Valalhol valamilyen telepítés (talán az nCore) behozta a gépemre az AnyProtect nevű programot. Rögtön munkához is látott, talált a gépemen 129 db veszélyes fájlt és elkezdte ajánlgatni a backup tárolóját. Azóta nem tudok tőle megszabadulni. A programok uninstallálásánál elindu elindul az eltávolítás, de után megnyitna egy az unisnstallal kapcsolatos weboldalt, ami nem töltődik be, mindig várakozást kér. Eneélkül viszont nem működik az eltávolítás.
Sziasztok!Egyik pillanatról a másikra hirtelen megnőtt a szabad terület a merevlemezemen. Ez hogyan lehetséges?
És nem is kicsit!30 giga szabad hely volta rajta előtte,utána meg 140 giga!Egy 2 éves másfél terás Western Digital 1,5 Tb IntelliDrive 64mb S-ATA2 Green Power lemezről van szó,az oprendszer Windows 7 64 bit Professional.
Természetesen első körben vinyóhibára gondoltam,de a HD Sentinel szerint már jó ideje 88%-os 8 hibás szektorral,szerinte más baja nincs.De nem is szoktam hallani semmilyen szokatlan zajokat felőle,és amikor történt ez a dolog akkor sem hallottam semmi különöset.
Amúgy közben épp egy másolást végeztem rá egy másik meghajtóról kb. 10 gigányi adattal.Na abban azért volt annyi különösség hogy elég lassan ment,egy-egy fájl másolásának megkezdéséhez elég sokat gondolkodott a total commander.De végül átkerültek és azok a fájlok meg is vannak.
Illetve lehet hogy a többi is,nem tudom.Igazából mivel rengeteg adat van rajta csak abból hogy belelapozgatok a meghajtóba (az egész vinyó egy meghajtó) fogalmam sincs hogy egyáltalán tűnt-e el róla valami.
Szóval mi történhetett?Egyre gondolok még,hogy minden hónap végén erre a meghajtóra készülnek a windows biztonsági mentései.Lehetséges hogy annak a mérete csökkent volna valamiért vagy úgy mond annak eleve rugalmas mérete van amely bizonyos időközönként hajlamos csökkenni is?Találtam is egy erre vonatkozó részt a windows súgójában:
"Alapértelmezés szerint a Windows automatikusan annyi rendszerképet készít, amely nem foglalja el a biztonsági másolatok lemezterületének több mint 30 százalékát. Ha a lemezen elkezd fogyni a szabad lemezterület, a Windows törli a régebbi rendszerképeket."
Remélem erről van szó.Esetleg ezért történt olyan lassan a másolás is,mert közben párhuzamosan rendszerképeket is törölt?Végül is a következő másolás már normális módon lezajlott.Ha esetleg segít valamit,ilyen mappák vannak a vinyón:
Vagy vírus? :-S Vagy mi?Szóval mit gondoltok,tűnt el adatom vagy nem?Természetesen nem biztos tippet kérek vagy egy véleményt azok alapján amiket leírtam.
Egyébként nincs valami módszer arra hogy kideríthessem hogy milyen fájlokat tartalmazott a vinyó mondjuk délután 2-kor és milyeneket most?Tehát amivel biztosan lecsekkolhatnám hogy meg van-e minden.Vagy ami kilistázná az utóbbi x órában a lemezről törlődött fájlokat.A lemez tulajdonságainál a "A fájltulajdonságok mellett tartalomindexelés engedélyezése a meghajtón lévő fájlokhoz." ki van pipálva,ha ez számít valamit.
Aztán ez mire lesz jó? Tönkre lehet vele tenni a gépet?
Androiddal is megjátszottam a vitát, haversrác is mondja, hogy jajj de király. Fél év múlva engedtem, hogy na, lássuk... Had ne mondjam, de legalább az akkut is lemerítette, csomó olyan "szemetet" letörölt volna, a memkártyáról is, amit amúgy használok. És minden indítás után egyre többet tudott felszabadítani a RAMból is, szóval vagy elsőre nem működött jól, vagy elindítom még 7szer és több memória lesz szabadon, mint amennyivel vettem a vasat.
A 134001-es hsz-szel kapcsolatban nincs valakinek valami jó tanácsa?
A lényeg hogy szeretném eltüntetni ez a feliratot mert zavar, egyébként más baj nincs vele. Mit tegyek? Ha lehet szájbarágósan kérem a tanácsot. Köszi.
Naja, csak ehhez ismeri kellene, hogy amikor működik, akor pontosan mit állt be, mert ha van mondjuk várólista és alapértelmezettben nem RAW, hanem az util megcsinlája az lpr-t, berja az alapértelmezet várólista nevét is, mi viszont nem, akkor aztán tényleg nem étrjük miért nem megy, vagy mikor megy.
Eszközkezelőnél a nyomtatók közt bármelyik nyomtatón job gomb, tulajdonságok és ott a portok fülecske. Azokat kell kiirtani, főleg ha egyiknél a routered IPjét látod, mert mondjuk az util ezt megcisnálná, csak már létezik, gy rögtön magába is fordul.
Szomszéd csoportba nem véletlenül írtam a routerekre dugott USB nyomtatókról, amit. Eddig telepítés által létrehozott portokat kitörölted, amit írtam, hogy nyomtatók alatt meg lehet nézni?
Valamit össze vissza nyomkodhattam mert egy ideje a pc indításakor felugrik ez a felirat pár másodpercre. Hogy lehetne ezt eltüntetni. Egyébként minden működik jól. Olvasni tudok de nem tudom hol van az eseménynapló meg mit kezdjek vele ha meg is találom. Mivel be tudok jelentkezni akkor én most rendszergazda vagyok? A lényeg hogy szeretném eltüntetni ez a feliratot mert zavar, egyébként más baj nincs vele. Mit tegyek? Ha lehet szájbarágósan kérem a tanácsot. Köszi.
USB-s az a nyomtató? Nyomtatókat kézzel töröld ki, ha van bármilyen nyomtató a gépen, akkor tulajdonságok alatt a portoknál lehet van ezer+1 USB/akármi, azokat is gyakd ki. Ezek sokszor mindenképpen létrehoznak egyet és belekavarodnak.
A NOD víruskereső, nem fájlhiba-javító, amihez meg nem tud hozzáférni, azok rendben vannak. Vírusod nincs már legalábbis szerinte, de azért nem ártana a lemez egészségét megnézni HDTune-nal például és egy lemezvizsgálatot ütemezni (chkdsk /f).
Azért annyi hozzátartozik a történethez, hogy nem szokásom innen-onnan összeszedett szoftvereket telepíteni.
Az utolsó, amit tudatosan telepítettem, az egy steam kliens volt, amit egy frissen vásárolt játék miatt kellett felraknom, de az több nappal korábban került a gépre.
Annyit találtam, hogy esetleg valaminek az eltávolítása után a HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindowsLoadAppInit_DLLs értéke 1 maradt.
Csak az a baj, hogy ez olyan rég történt (három hete), hogy nem emlékszem, akkortájt próbáltam-e telepíteni, majd eltávolítani valamit. Az egyetlen nyom, hogy egy nappal az üzenet megjelenése előtt upgrade-eltem néhány adobe szoftvert.
Custom dynamic link libraries are being loaded for every application. The system administrator should review the list of libraries to ensure they are related to trusted applications.
Az üzenet mellett nincs ott, hogy pontosan mi is az a "custom DLL", ami betöltődik.
Van valami tippetek, hol tudnék utánanézni, mire panaszkodik?
Dehogy van riasztás, nem akarod érteni, hogy mi a baj vele. Gyártástechnológiai hiba miatt a lapkakészlet érzékeny a hőmérséklet gyors, illetve nagyfokú változására. Ezt a változást (annak sebességét) a procihűtő által keltett minimális huzat is nagymértékben csökkenti. Ettől az eseménytől a lap nem tudja megvédeni a hidat, és teljesen mindegy, hogy mikor riaszt, el sem éri a riasztási szintet a lapka. Az elmúlt kb. 10 év erről a jelenségről szólt AMD és NV fronton is, a mai napig dögölnek meg a néhány éves lapkáik emiatt, és sehol sincs szó riasztási szintet megütő hőmérsékletekről, de még kiugró fogyasztásról, hőtermelésről sem.
Nem a proci miatt aggódunk elsősorban, hanem az nV lapkakészlet miatt. Annak nincs hővédelme, gyárilag is elég melegen fut és a sorozathibáját a hirtelenebb hőmérsékletváltozás, melegebb üzem előszeretettel hozza elő. CNQ mellett egészen sokáig is eltart, mire a CPU megfut, addigra az északi híd rég forrong. Pár ilyen alkalom elég hozzá, hogy a baja előjöjjön, szüksége van a procihűtő által keltett minimális huzatra is.
Frissítés nélkül és könyvel, netre megy? Bátrak vagytok. Ha egyszer hagyjátok összekapni magát, akkor a kétheti esedékes frissítések néhány-néhánytíz MB lehet maximum. Nem érdemes kockáztatni, pláne, hogy a könyvelés nem játék. Az, hogy az MBAM mit nem talál egy már fertőzésgyanús rendszeren indítva, az nem kézpénz. Ezen kívül lehet még HDD hibája is, HDTune megmondja. A többi, amit írtál, nem lehet oka. Ezen kívül ha a CPU hűtése nagyon gyatra kosz, vagy elpukkant hőcső miatt, az is okoz ilyet.
Szerintetek mitől lassulhat be, egy Win 7 egyik napról a másikra? Egy Acer TravelMate 6493 (T6570, 2x2,1Ghz, 4GB RAM) lapotpra van feltelepítve egy Win7 HPSP1 64bit. Az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva, mert mobilneten van. Telepítése után hetekig működőtt szépen, interneteztünk vele, számlázó program ment, excel, és word. Nem lett rá új program telepítve, MBAM nem talál rajta vírust. Ennek ellenére, egyik napról a másikra belassult. Főleg az excel. Egyik nap még teljesen jó volt, másnap már vagy 10 percbe telt az elindulása, és több percen keresztül nyitott meg egy EXCEL file-t. Ez mitől lehet? Mert nem fixen van a virtuális memória? Vagy megtelt valami átmeneti tároló? Felgyülemlettek a maradék fileok valahol?
Asus lapok sajátja ez, hogy a ventik csendes kezelése okán annyira alacsony a fordulatszám, hogy a jelzést kiváltja. Ez esetleg kissé macskásabb csapágynál is megesik, de elsőre nem hiba. A BIOS-ban lehet a riasztás szintjét talán állítani. A LAN kártyát igen, ott le tudod tiltani, de első körben nem csinál bajt, ha nincs tiltva, illetve elég Win alatt is tiltani.
Nagyon szépen köszönöm a választ s bocsánat ha előzőleg nem voltam valami érthető. Akkor ezek szerint célszerűbb lenne tennem bele egy hálókártyát s az integráltat letiltani. Gondolom azt a Bioszba lehet meg tenni, de pontosabban hol?
S remélem meg szűnnek akkor ezek az internet gondok Windows 8 alatt is. Mert most Windows 7 alatt remekül működik az internet idáig. Nem kapcsol szét meg semmi. Minden jó.
Még egyszer köszönöm szépen. S még valami lenne itt egy olyan gond amit megfigyeltem amikor bekapcsolom a gépet akkor a procihűtő késve indul el s ezért is van hogy induláskor ki írja hogy ,,CPU FAN ERROR'' nem tudom ez a hűtő végét jelenti vagy pedig ennyire hideg a proci hogy nincs szükség hogy elinduljon de szerintem ez hülyeség. Vagy éppen nem kéne egy ellenőrzést csinálnia induláskor. Mert a régi gépem az olyan volt hogy induláskor felpörgette az összes hűtő ventilátort s utána vissza vette a fordulatukból. Na de mindegy nem értem ezt a dolgot hülye vagyok hozzá s kész. Az a lényeg, hogy nem melegszik a gép még néha jéghideg is és ennyi.
Na látod. Ha megfogalmazod amit kérdezni akarsz, akkor lehet rá válaszolni.
Tehát.
Egy adott számítógép nem támogat semmit. A gép elemeihez fellelhető driverektől függ a támogatás.
Amennyiben a gép minden hardvereleméhez elérhető driver az adott operációs rendszerhez, akkor a gép alkalmas az adott operációs rendszer futtatására.
Amennyiben bármilyen a gépbe épített hardverelemhez nincs driver, akkor nem alkalmas.
A betett képen egyértelműen látszik, hogy az alaplapi hálózati kártya drivere nem megfelelő. Ezen általában a részletes beállítások segítenek, de nem okvetlenül. Egy normál elterjedt típusú hálózati kártya behelyezése, és az alaplapi letiltása majdnem mindig segít.
Na mindegy. Csak arra akartam választ találni hogy egy adott számítógépnek mennyire szükséges támogatni egy adott operációs rendszert.
Mert régebben Windows 8 volt a gépemen s valamiért néha rá jött a hoppáré s feszt 651-es hiba kóddal ledobott vagy épp nem csatlakozott az internethez. S akár hány oldalon jártam hogy felkutassam a hiba okát mindég abba a válaszba botlottam hogy Driver hiba, vírus, vagy épp oprendszer hiba. Most Vissza tettem a Win 7-et a gépre hogy teszteljem s majd kiderül mi a szitu.
S ezért kérdeztem hogy mennyire kell támogatnia a gépnek az oprendszert. Nekem nem volt bajom a Win 8-al sem csak nagyon nehezen vagy nem is találtam hozzá megfelelő driver az alaplapomhoz (amúgy ha érdekel valakit egy Asus M4N68T LE V2 tipusú alaplapról vanszó ami hivatalosan Win7-et támogat).
Na szóval erről lenne szó remélem érthető volt a mondandóm s bocsi ha előzőleg értelmetlenséget írtam.
Ja és még valami mikor Windows 8 alatt elkezdett rosszalkodni a net akkor egy mobil pendrive-os nettel tudtam csak csatlakozni a nethez bár lehet hogy ez nem fontos csak mellékesnek mondom.
Közben azt hiszem, megtaláltam: Cookie Controller a neve. Bár nekem a Cookie Monster szimpatikusabb a működését, szolgáltatásait tekintve, de lehet, hogy csak szokás kérdése.
Kissé offtopic: firefoxhoz keresek olyan cookie managert, ami rendelkezik a Cookie Monster képességeivel (eleve tiltani a cookie-kat, ideiglenesen engedélyezni, csak az aktív munkamenet idejére stb.) és a firefox nem pampog miatta, hogy nem hitelesített a fejlesztője.
Ott van az, csak az összes felhasználó folyamatai között. Ha terhel, akkor lehet, hogy belemászott valami, ahogy kolléga is írja. Jobbegér és ugrás szolgáltatásokra, akkor látni fogod, mik futtatják. Azokat kell előásni, de elsőre ha a nevüket leírod nekünk, az is jó.
Ez biztos? Mármint hogy a szélétől a közepéig? Mert én akárhány CD-t írtam, ami nem volt tele, mindig a közepétől kifelé volt mattabb felületű és ott az új felírás.
Úgy jártam egy CD kiírásával kapcsolatban, hogy a kiírni kívánt dolgot kiegészítettem pár állománnyal, hogy tele legyen a CD-m, gazdaságosabb legyen a tárolás, de hogy-hogynem pont azok az állományok lettek hibásak, melyeket gondosan az első helyre raktam az ImgBurn íróban a kiíráshoz.
Ezek után felmerült bennem a gyanú, hogy nem is abban az összeállított sorrendben írja ki az adatokat, hiába lehet az összeállításnál meghatározni a sorrendet.
Meggyőződni viszont nem tudom, hogy lehetne róla (XP-ben). Ismer valaki módszert rá, hogyan lehet megnézni, milyen sorrendben vannak tárolva az állományok a CD-n?
Hogyan lehet elérni, hogy az általam meghatározott sorrendben történjen meg az állományoknak a CD-re írása? (Gondolom, itt is igaz, hogy az először fölvettek sikerülnek leginkább. - Vagy nem?)
A frissítési segédet lefuttattam az imént, mindent rendben talált nincs nem kompatibilis cucc. Majd megkérdezte mit szeretnék megtartani, és volt lehetőségem kiválasztani hogy minden beállítás maradjon, tovább gomb után kedvesen elköszönt és kilépett. Magyarul nem telepít...
Na és most? Nem akarok minden programot a 0 -ról újra telepíteni, ha nem lehet frissíteni akkor inkább marad a W7. :-(
Ha csak a fájljait (dokumentumok, fényképek, zenék, filmek és más fájlok) szeretné megtartani, válassza a Csak a személyes fájlokat lehetőséget.
Ha nem szeretné menteni semmilyen típusú fájlját, akkor válassza a Semmit lehetőséget. Ajánlott külső meghajtón másolatot készíteni a fájlokról, mielőtt ezt a lehetőséget választja."
Most egy W7 -esem van a gépemen. Egy Win 8.1 -et szeretnék feltenni rá, a telepítő elején megkérdezte mit szeretnék megtartani. Két lehetőség van Személyes fájlokat vagy Semmit.
A kérdés: ha a Személyes fájlokat választok, akkor megmarad minden telepített program, minden beállítás, minden felhasználói fiók... magyarul minden megmarad csak épp az operációs rendszer frissül?
Hali mindenkinek és boldog új évet kívánok nektek.
Az lenne a kérdésem, hogy egy adott számítógépes alkatrésznek (pl: alaplap, videókártya, vagy épp hangkártya) menyire érdemes viszonyúlni egy adott Oprendszerhez. (példáúl agy adott alaplap nem támogat csak Win7 s fel kerűl rá mondjuk Win 8 akkor mennyire lesz hatással ez a működésére nézve vagy inkább a driverekre nézve még akkor is ha remekül fel lehet tenni rá s fut is.)
Didyman válasza nem volt kevésbé értelmes. Miért nem természetes, hogy a Windows amúgy nem túl sok értelmes hibaüzeneteinek egyike előfordulásakor azt teszed, amit ír? Mindenképp nagyobb eséllyel jársz jobban, ha előbb mented az adataidat, és csak azután csinálsz bármi egyebet.
Chkdsk-t pont nem kéne erőltetni ilyen állapotában már, hanem ahogy érthetően el is mondja a hibaüzenet, menteni kellene róla, ami fontos. Aztán jöhet a többi, de nyilván kukaközeli már.
Akkor is kellene valami kódomnak lennie, nem? Hiszen továbbra is előre telepítve vásároltam, a géppel együtt. Volt hozzá minden, HP tájékoztató, meg ezer másik papír. Csak a szokásos kódsor hiányzik.
Én nem értem, ennyire nehéz értelmezni, amit írt? Kiírja a gép, hogy hiba van a lemezen és ments róla, te meg a BIOS-ban akarod beállítani? Ne haragudj a személyesebb hangért, de egyszerűen nem tudom megérteni, hogy egy érthetően leírt hibaüzenetből, mely meghibásodást ír, miként jön megoldásként a BIOS.
Ezt nem is tudtam, hogy ott van. Igaz, hogy még nem volt szükségem olyan karakterre, amit a billentyűzetről nem tudtam megcsinálni. Ezért nem is kutakodtam utána. A kellékek is olyan terület nekem, ahol nem szoktam bóklászni. De ez amit írtál, nagyon jó és egyszerű és működik.
Vásároltunk egy HP notebookot a Telekomtól, előre telepített W8-cal. Telepítőlemez nincs hozzá, én viszont szeretnék valami megoldást, mert a korábbi HP gépnek is sérült volt a visszaállító partíciója. A problémám az, hogy nincs a gépen matrica, ami tartalmazná a serial-t, sem hozzá nem kaptam semmilyen papírt.
Van valami mód arra, hogy a gépből kinyerjem a kódot, vagy mi ilyenkor a teendő?
Minden Windowsban van egy beépített alkalmazás a speciális karaktarek beillesztésére.
Karaktertábla a neve.
Megtalálható a Start Menü//Minden Program//Kellékek//Rendszereszközök útvonalon. (XP W7)
W8
1. Nyomd meg a Windows+R gombot 2. Írd be, hogy charmap és nyomj egy Enter-t 3. A felugró ablakban választhatsz speciális karaktereket a megfelelő betűtípussal együtt
Nem tudom, hogy milyen évjáratú world-öt használsz? Nekem 2003-as van. Ott a Beszúrás->Szimbólum menüpontban megtalálod a Ω is és más magyarban nem használt karaktereket. Arra vigyázz, mert nálam, ha előtte nem írok be valamit, akkor ha szimbólumot szúrok be, akkor leáll a World. Ha van valami elébe írva, akkor megy simán. Innét már oda másolod, ahova akarod. Azt írod, hogy nem értesz a számítógéphez. Remélem azért a kijelölést és a Ctrl+C és a Ctrl+V tudod használni.
Speciális karakterek mint például az Ω alt+ számkombinációt tartalmazó helyes listát tud valaki? Amiket a neten találtam, azoknak a fele mást csinál, mint amit kellene.
Jól van na, nem feltételezhetted, hogy egy vacak jobb gombot nem találok meg. :) Az avaston belül valahogy még sosem merült fel eddig a használata. Köszi, hogy segíteni próbáltál!
Hát remélem azt, hogy eltávolítja teljesen a gépről. De egy karanténnál elméletileg jelenthetné azt is, hogy mégsem tartom károsnak, szeretném róla feloldani a tiltást, azaz csak a karanténból törlöm. :)
Semmi köze a pendrive formázásának a vírushoz. Az Avast észrevette és elrakta karanténba, az pedig W7 esetén a C:\Program Data\Awil Software\Avast 5\Chest mappában lesz, függetlenül attól, hogy hol találta és mit-hogy formázol le. Nem kell aggódni miatta, jó helyen van ott, de ha zavar, jobbegér és törölheted is. Mit jelent, hogy nem tudod törölni, hogyan próbáltad?
Magyarul muszáj újra betennem a gépbe azt a pendrive-ot (mondom, nem az enyém, elvileg többet nem is kerülne a gépembe), és formázni, ha azt akarom, hogy ez a vacak ne legyen egyáltalán a gépemen? De hogyan formázzam másnak a pendrive-ját?
Magán a gépen a vírusirtó szerint nincs, végigfuttattam, viszont az avast karanténjában mutatja, hogy ott van. Az avast meg a gépen van. Tehát a vírus a gépen van.
Vírusos pendrive-ról (nem az enyém) az avast karanténba tette a vírust. Onnan törölni nem tudom. Akkor most a gépemen van a vírus? A pendrive-ról akkor most eltűnt? Vagy ha megint beteszik a gépembe, ugyanúgy megvan a fertőzés veszélye?
Kábelen jön a net 20 Mbps sebességgel. ugyanez ugyanott Wifi-n csak 2,5-3 Mbps. A jelerősség 100 % A router a T-hometól kapott Speedport W724V Type Ci a Wifi vevő Netgear WPN111 usb stick vagy SMC usb stick mindkettővel ilyen lassú a WiFi. Router és stick gyakorlatilag egymás mellett van egy méteren belüli a távolság.Mi lehet az oka? Hogyan lehetne gyorsítani? Köszi.
XXI. század, XPt hagyni kell a fenébe. Nem lehet, hogy 64 bitest telepítettél? Eszközkezelőből meg van a típusa, ugyanúgy felteszed gyártótól, mint a többi drivert.
Én abban kérnék segítséget, hogy újra lett telepítve az xp a számítógépre.Az óta nem fogadja el a bluettoth programot.Azt a hibaüzenetet írja ki hogy a processzor típusa nem támogatja a programot.
Nem fogadja el sem a telepítő cd-ről, sem usb-ről.
A haverom szerint ha tudnám a típusát a netről letölthetném, de már eldobtam a csomagolást.
Ha valaki tud segíteni az andras1986@citromail.hu e-mail címre várom az ötleteket.
Tudom, ismerem a rendszert, töltöttem már onnan le könyveket. Általában cserébe neked is fel kell töltened valamit a gépedről. De ez nem teljes könyv, csak ismertető.
A teljes verzió eredetiben nincs rajta. Viszont rákerestem a szerzőre, és megtaláltam ugyanezt magyar fordításban. Kíváncsi vagyok. :)
Már én is arrafelé tendálok, hogy veszek egyet. Egyre több olyan könyvbe botlom, ami vagy egyáltalán nem beszerezhető papír verzióban, vagy lényegesen drágább (pláne szállítási költséggel külföldről). Az Amazon meg ragaszkodik ehhez a kindle formátumhoz. Sok helyen e-book vásárlása esetén is lehet választani legalább háromféle formátumból (közte mindig van pdf), csak hát a legnagyobb választék még mindig az Amazonnál van.
Nem programozók csinálják, mellé még kapkodnak is, lelkes amatőrök és nem foglalkoznak külön a tördeléssel, vagy a kivitellel... Ez ilyen. No, megleshetem, de rétegcucc lesz. Gépen olvasni szopó, azt hittem van Kindléd, vagy valami. Manapság néha 20ezer alatt hozzá lehet jutni, életem egyik legjobb beruházása volt.
Kindle verzióval az a bajom, hogy olvasóm nincs, és bár a pc-s verziója telepítve van, gép előtt ülni egy 200 oldalas könyvhöz elég fárasztó, jobban szeretek az ágyamon fekve olvasni. A pdf a nyomtatáshoz jó lenne, csak amit kindle verzióból konvertálnak, abban valamiért nem marad meg az oldalak felépítése, hanem ömlesztve lesz a szöveg. Számomra rejtély, hogy miért nem tudják ezeket a konvertálásokat úgy megoldani, hogy a szövegnek minden tulajdonsága megmaradjon. Ennél jóval bonyolultabb feladatokat is megoldanak manapság a programozók. Akkor mi ez a bénázás?
pdf az nem könyv, konvertálgasd, amíg bírod és keress értelmesebb formátumot. Engem ezzel mindig elküldtek a picsába, mert jajj a pdf és jó az. Csak főleg Kindlére nem értem minek. Esetleg ha konkrétum van, akkor akad egy gyűjteményem, megnézhetem.
PDF-re egy időben a scribd.com-ot használtam, feltöltöttem, az konvertálta és le lehetett szedni rtf-ben. Az már király, Kindle is tördeli.
Főleg könyvek érdekelnek pdf vagy kindle verzióban.
Jut eszembe, épp letöltöttem egy könyvet pdf-ben, de kindle verzióból lehet konvertálva, mert egyáltalán nincsen margó. Olvasni is kényelmetlen így, és nyomtatni sem tudom. Próbáltam kijelölni mindent, és átmásolni wordbe, de ott meg minden egyes mondatot új sorban kezd. Miért csinálja ezt?
A "verified" az a torrent, amit a felhasználók "megbízhatónak" tekintenek, + a letöltésről látod az alapinformációkat (fájlok, tartalom, kódolás, ellenőrző összeg, ilyesmi).
Amúgy minden Linuxomat torrenten töltöm, meg az aktuális Libreket is.
Aztán mi a verified, vagy honnan tudjuk, hogy valóban gyári? Eddig nem nagyon torrenteztem, de napokban ráugrottam és nagyon nincs szerencsém. Ennyi sok 100 gigányi szemetet még nem láttam, mint ami lejött.
Ha úgynevezett "verified" torrenteket, illetve gyári programokat töltesz le, akkor nem valószínű hogy maga a letöltés nemkívánt vendéggel szerencséltet.
Más kérdés a letöltött alkalmazás film egyéb minősége, és alkalmazásoknál az esetleges nem kívánt szoftverek települése.
Tehát pont úgy oda kell figyelni mint más netes telepítéseknél.
ha csak net meg irodai munka annyira sikerült összerakni a rendszert, de jaték meg a furcsa ablakkezelés funkiok szarok .....huu minek az 1G videokari a netezeshez?? jol megszivtam a 2004 es jatek sem müködik!masik particiora lehet visszapakolom az xp-t nem tudom van e jövője az xp nek sokaig de ha csak 2 ev akkor is megeri.
egy napomba került az xp röl win 7 re allás és az eredmeny sok bosszusag stb.... Egy jaték sem indul el a müködese leállt azt irja ki valahol a kép nem szines valahol nem látszik a kép csak egy resze..... Megerte ez nekem? inkabb maradtam volna az xp nel. ott minden működött....minden driver napra kész meg a frissitesek
Sziasztok, van valami trükk arra, hogy a képernyővédő aktiválódási idejét megnöveljem Win7 alatt, ha ez a beállítási opció az én login user-emnek le van tiltva? (ki van szürkítve minden a screensaver beállításainál)
Kaptam egy asztali gépet, a rendszere Win 7. Csatlakoztatva lett hozzá két vinyó ( 1 Terrás és 3 Terrás), amit nem akar kezelni, illetve a 3 Terrásból csak 2 Terrát lát. Mi lehet a gond?
Odalépsz arra az oldalra, aztán rányomsz a Beállítások>Általános fülön az Aktuális oldal használata gombra. A Firefox indításakor: legördülő menüben a Kezdőlap megjelenítése legyen bekattintva.
Köszi neked is. Anno asztali géppel ezt csináltuk, porszívóval, de sajnos notebookom van jelenleg, azt pedig nem merem szétszedni, még ha le is járt a garanciája. Pedig a ventilátor időnkénti erősebb hangja, és melegedés arra utal, hogy elkelne a tisztítás.
Vidd ki az udvarra a gépet és sűrítette levegővel (kompresszor), vagy ha van régebbi típusú porszívód, akkor a csövet rakd át a kifúvó nyílásra és jól takarítsd ki az egészet. Utána, minden csatlakozót egyenként húzzál le és nyomd vissza. Ha szerencséd van, akkor megoldódik a problémád.