A "fénysorompónak" nevezett izének nincs esze(felőle lehet akár mozdányvezető, akár Mándoki. Annak kellene eszének lenni, aki évek hosszú sora óta nem veszi észre, hogy ez az izé nem való a közlekedés szabályozására.
Az ukrán vezető üzemanyagot akart csempészni a fékrendzerben. Ha csapórudas(hívhatnák Schlagbaum-nak) sorompót nem a szegény pára, hanem az amúgyis rendelkezésre álló automata engedi le, akkor már nyertünk néhány életet!
Ha nem engedi le az automata, akkor még mindig mehet a jelzés akár a mozdonyvezetőnek is, hogy ne nepődjön meg, ha ....
A Keleti alatti alagút látogatására tavaly tavasszal volt lehetőség. Csak vissza kell keresni az akkori hozzászólásokat. Sajnálhatja, aki nem járt ott...
>És ennek örömére a Keleti alól előszednek 10 NoHAB-ot ... Hülyéskedtek ezzel az alagúttal, pedig halálosan komoly dolog! A jövő héten megjelenő In ... (reklám nem lehet, negatív kell, és kiegyensúlyozott, szóval) abban az új magazinban olyan hülyeségekkel töltöm a helyet, hogy újabb, vasút alatti alagútról rántom le a leplet, míg ilyet más magazin nem csinál!!
Az erömüvi faszállítás állandó üzlet a MÁV-nak. Ez jó. Korábban aggódtam, hogy a szenes erömüvek gázossá építésével a vasút piacot veszit. Az erömüvek egy részébe Finn technologiájú fluid tüzelésü blokkot is építettek. Elöször "energiefü"-röl
volt szó, majd hamar kiderült hogy valójában fát tüzelnek a kazán homokágyán.
A bibi az, hogy Finnországban fele annyian élnek mint hazánkban, miközben
területe, azon belül is az erdök területe sokszorosa Magyarországénak.
Vagyis aránytalanul sok fa lesz a fürészgép, és a kazán martaléka. Ezt nevezik itt
És ennek örömére a Keleti alól előszednek 10 NoHAB-ot (az 50-ből), és bemutatják őket a nagyközönségnek, ezzel is készülve az idei balatoni szezonnyitásra.
>Országos demonstrációt és sztrájkot tervez a vasutas szakszervezet. Ez jótékony hatással lenne a költségvetésre (sokkal kevesebb villanyt fogyasztana a MÁV). Félek, hogy az olajfogyasztás nem csökkenne számottevően.
A DB és az ÖBB a mai napon próbamenetet végez az ICE dízelmotorvonatával. A szerelvény már benn van az országban. 13 óra körül fog érkezni a Keleti pályaudvarra.
Tállyán egy "fénysorompónak nevezett izé megint nem tudta betölteni azt a szerepet, amit naiv lelkek neki szánnának. Hány sérült és hány holttest kell még ahhoz, hogy megállapíthassuk, hogy vasúti átjáróba sorompót kell építeni?
Óvást nyújtok be mind a Stadler, mind a Siemens, mind az Alstom ellen, ugyanis én már bő egy éve megterveztem, sőt létre is hoztam az emeletes elővárosi kocsit!!!