Keresés

Részletes keresés

Shalina Creative Commons License 2002.03.22 0 0 1472
Van, de nem a Pacsirtamező utcában. Ricsi bácsi mediterrán étterme, Bokor utca -Galagonya utca sarok.

Shal

Előzmény: Südve (1468)
Hoborc Creative Commons License 2002.03.22 0 0 1471
A Fény utcai piac első emeletén nagyon jó a választék, érdemes megnézni. (ugyanez a célg üzemelteti a Budagyöngyében lévő üzleet is, de eltérő a választék
totyakos medwe Creative Commons License 2002.03.21 0 0 1470
hali GE, a Gerlóczy u. a TNagyTamás ;o)) és ott van a javából, bár inkább már nagyker, mint kisker, kicsi pult, benne feleakkora választék mint a cora pultjában, viszont hatalmas iroda és nyüzsgő adminisztráció.
Előzmény: GoldenEye (1469)
GoldenEye Creative Commons License 2002.03.21 0 0 1469
V. kerület, Gerlóczy u., a Városháza utcai vége felé inkább.
Ez egy-két éve még ott volt, kimondottan sajtbolt, nem tudom, hogy most is ott van-e, de azt érdemes megnézni.
Előzmény: Tripletheader (1466)
Südve Creative Commons License 2002.03.21 0 0 1468
Nem tudja véletlenül valaki, hogy van-e Óbudán a Pacsirtamező utcában valamiféle Mediterrán étterem? Már végigböngésztem az Eszemiszomot és a Travelportot, meg a Matáv tudakozót is, de sehol semmi (aztán lehet, hogy nem ez a neve)... Nagy segítség lenne, ha tudná valaki a nevét a műintézménynek... Előre is köszi!
H_G Creative Commons License 2002.03.21 0 0 1467
A Budagyöngye pincéjében is van 1, ott jártál már?

Előzmény: Tripletheader (1466)
Tripletheader Creative Commons License 2002.03.21 0 0 1466
Elore elnezest kerek, mivel picit offtopic leszek, de a kapcsolodo topicok halottak. Szoval, sajtboltokat keresnek Budapesten. T. Nagy Tamas boltjat illetoleg az Auchan/Cora/Tesco reszlegeit ismerem, tehat ezeken kivul erdeklodnek.
Szinten erdekelne, h van-e olyan nyomtatott medium esetleg tv-musor, ami ezzel foglalkozik.

Koszi!

- th

ps. na, picit ontopic: Padlas vendeglo IX. ker. Imre utca, nekem nem tetszett, az asszonkamnak igen. Az arak rendben vannak, nekem foleg a hangulat nem tetszett.

ronibebi Creative Commons License 2002.03.20 0 0 1465
Szivembol szoltal, csak kihagytad a lugas nevu muintezmenyt, ami szinten gazos. Igaz, hogy "all you can eat" csak tegyuk hozza, hogy abbol amit kitesznek neha nem lehet mit enni. Igaz volt halaszle meg x fele leves, de utana hus krumpli, nesze bmeg... s egyfele suti. Azert ettol nem kene hasra esni!
A Jupat pedig uttorotabor, egy asztalnal ulhetsz fel Budapesttel!
Előzmény: H_G (1458)
Foti Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1464
Zöld Kapu, Óbudán van a Selmeci és a Szőlő u. sarkához közel.

Felkeltetted az érdeklődésem, két hete elnavigáltam a családot, hogy akkor most lesz hami.
Az étterem tele volt. Esélyünk nem volt. Mielőtt más is indulna, foglaltasson magának asztalt.

A bejárat amúgy a Szőlő utcáról nyílik. A Flórián tértől 5 perc séta.

Előzmény: kiseszter (1439)
Shalina Creative Commons License 2002.03.17 0 0 1463
Ó, köszi. :)

Shal

Előzmény: Törölt nick (1462)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.17 0 0 1462
Az nem, de azért jelenségnek jelenség;)
Előzmény: Shalina (1461)
Shalina Creative Commons License 2002.03.14 0 0 1461
Akkor egyetértünk. Ha nem szerepel az étlapon, hogy van felszolgálási díj, akkor nem fizetem ki. (Megtörtént. Pedig nem vagyok egy őrző-védő jelenség.) Viszont ha szerepel, nem megyek oda.

Shal

Előzmény: ktibor (1460)
ktibor Creative Commons License 2002.03.14 0 0 1460
Felszolgálási díj ügyben újólag is csak medwe "hőbörgését" citálhatnám... Aki még nem olvasta, annak tessék, itt a link, lásd a topikindító hozzászólást!
Előzmény: Shalina (1459)
Shalina Creative Commons License 2002.03.14 0 0 1459
Lehet, hogy ez csak engem irritál ennyire, de én nagy ívben elkerülöm az olyan helyeket, ahol felszámolnak felszolgálási díjat. Valahol alapvetően átverésnek érzem a dolgot, tessék odaírni, hogy a hasábburgonya ennyibe kerül, nem pedig valahol elrejteni, hogy amit látsz árat, az csak a nyers krumpli, ahhoz jön még a sütési díj, a tányérhasználat, az asztal amortizációja és a szalvéta ára. Plusz a só. Ja és az áfa. Nevetséges.
Az éttermi árakhoz hozzátartozik a felszolgálás is. Vagy bemehetek a konyhába és felszolgálhatom magamnak költségspórolás céljából?
Legközelebb majd a butikban is azt mondja az eladó, hogy 6000.- a gönc, plusz 600.- Ft, hogy elhúztam a függönyt a próbafülkén és beletettem az árut a zacskóba. De jó lesz...

Bocs a hőbörgésért. :)

Shal

Előzmény: Hoborc (1457)
H_G Creative Commons License 2002.03.14 0 0 1458
A Mamma Rosa pocsék hely, sonkás néven párizsis pizzát kaptam ott. A saláta tipikus Kádár-kori mirelitrémség, hangulat 0.

A Jupát is nagyon gyengus, ott olyan kőkemény sült libához volt balszerencsém, mintha fából esztergálták volna; általában tömött is, idegenek könyöke lóg az oldaladba. (Ami persze bizonyítja, h. sokan kedvelik, de azok szerintem igénytelenek! Persze nagy az adag, elég olcsón.)

A Marxim pedig -- bár ott a pizza maga nem volt rossz -- kizárólag dohányzóknak ajánlható, füstös az egész légtér.

Előzmény: etna (1456)
Hoborc Creative Commons License 2002.03.14 0 0 1457
Kipróbáltam a nemrég nyitott Earl's étermet a Mammut II-ben. Elsődlegesen amerikai jellegű
ételek vannak, (steak szendvics saláta) a kiszolgálás és a környezet kellemes, és a ételek is korrektek. Egyetlen bejom, hogy a számlához automatikusan hozzászámították a 10 % kiszolgálási díjat. (Adtam volna magamtól is ennyit, de hadd legyen ez a vendég joga.)
Előzmény: Törölt nick (1451)
etna Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1456
Én ajánlom a felújított Gösser Korsót, valamikor decemberben számoltam be róla, (az élmény dec 2-i).
Kellemes, meghitt hangulat, elfogad6ó árak, sőt inkább azt mondanám, hogy olcsó árak, korrekt választék, kedves kiszolgálás.

Ja s persze a Jupát.

Meg ha belefér egy állomás busszal, akor a LUGAS amiről épp az imént beszéltem.
De nincs messze a Marxim sem, amit kifejezetten szeretek, finom lepényeket lehet ott enni.

A Mama Rosa sem rossz az Ostrom utcában s az sem túl drága. Hasonló a helyzet az Orient Expressel a Vérmezőn.

Bau Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1455
tuti hogy valamelyik negatív véleményt kapott vendéglő elkeseredett alkalmazottja lehet :)
Előzmény: totyakos medwe (1454)
totyakos medwe Creative Commons License 2002.03.13 0 0 1454
Mosolyognom kell :))))
1-2 hete a www.medwe.hu oldalon indult egy fórum, már csak azért is, mert az internettó medwés-receptes topikjában valaki hiányolta.
Tudtam hogy heti 1-2 hozzászólásnál úgysem lesz több, de ami most bejött, az meghaladja az összes fantáziámat.

Egy kedves olvasóm ANETTKÁHOZ hasonlította a szereplésemet :)))))))

Ha akartok bazsalyogni egy jót, nézzetek be a fórumra, a topik címe is ez: rosszabb vagy mint Anettka!

loggol Creative Commons License 2002.03.12 0 0 1453
A kaja tényleg nem túl jó, és az is igaz, hogy fagyasztott. A vastag étlap láttán azonban elsőre úgy tűnik, fantázia azért van. Később kiderül, hogy azért olyan vastag, mert mindenhez kérhetsz mindent. A két fő ételnek számító valamivel töltött palacsintát, meg a valamilyen fasírtot kérheted akárhány mártással, meg akárhány nemistudommivel. Így nem meglepő, hogy a felkínált párosítások néha kissé furcsák. Majdnem olyan, mint ha kinyitnám a csaknem üres hűtőmet, és azt mondanám: hatalmas a választék, kérsz esetleg tejet? Adhatok hozzá mustárt, tormát, szalonnát vagy akár paradicsomlevet is.
A sok lehetőséget mind felsorolják, ettől vastag az étlap, de valójában egy jól szerkesztett mátrixxal egy A/4-es oldalon elférne vagy száz oldal.

Ennek ellenére kiválasztható ehető fagyasztott étel, és nem is drága.

Előzmény: Csokis (1452)
Csokis Creative Commons License 2002.03.12 0 0 1452
Mofarguruaz Attila uton? A kaja nem tul jo (mirelit alapanyag, keves fantaziaval), de maga hely jopofa, es meglepoen jo borvalassztekuk van. Csak arra figyelj, hogy ok maguk sem ertenek hozza. :-(
www.mofarguru.hu
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.12 0 0 1451
Sziasztok!
Egy kedves ismerőssel szeretnénk beülni valahol a Vár/Moszkva környékén olyan helyre, ahol nyugodtan el lehet kicsit beszélgetni, van kaja is és nem kell túl sokat várni, hogy meg is kapjuk azt;) Olyan kb. 1-1,5 óránk van rá - megy a repülője - további szempont, hogy ha lehet ne menjen rá a gatyánk is;) Mit ajánlotok?
etna Creative Commons License 2002.03.10 0 0 1450
Tanne: elég jól ismert hely Budakeszin, a Moszkváról a 22es kivisz oda. Sokan átjárnak Budáról, sőt Pestről is. A topicban többször is volt róla szó. "All you can eat" zsánerű hely, tudtommal az első volt a műfajban.
(Az Esze Tamás utcában van)

A Lugas a János kórháznál van, oda szintén a 22-el a legkönnyebb eljutni.

A UPC a Kinizsi u 30-36 alatt található.
üdv
etna

kivi Creative Commons License 2002.03.10 0 0 1449
Naponta elmegyek a Lugas előtt, és látom az öles betűkkel kiírt 'TANNE' feliratot. De mit jelent (a fenyőn kívül)?
Előzmény: etna (1447)
alejandro_magno Creative Commons License 2002.03.07 0 0 1448
Szia Etna1

Legyszi ird mar meg, hogy az altalad alant emlitett muintezmenyek merre vannak!
:-)

Koszi,

Alejandro

Előzmény: etna (1447)
etna Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1447
Tegnap a UPC étkezdéjében ettem, nem volt rossz, persze jobb sem, mint általában az ilyen étkezdék. De azért civilzált légkör, elfogadható árak, elmegy, ha épp nincs már. A menű igen csábító volt, zöldségleves, rozsdás marha + krokett 500 ft.
Ma a Lugasban vacsoráztunk a haveri kör egy részével. A LUgas újabban a TANNE felhozatalt kínálja.
Hihetetlenül kevesen voltak abban a hatalmas vendéglőben. Kedélyes bárzene, a minőségről volt már szó. Vannak a TANNEnak nagy rajongói mások meg nagy ellenfelei. Én egyik csoportba sem tartozom: úgy vélem, hogy kiemelkedő minőség nélkül, de korrekt ár érték arányt nyújt ez a hely, 1950 ft kaja, + ital. Gold sör 300 ft ami OK.
A halászlé kifejezetten jó volt, a desszertek is.
alejandro_magno Creative Commons License 2002.03.05 0 0 1446
Mi jokat ettetek?

/Csak azert kerdezem, mert en is tervezem eme munkahelyemhez kozeli hely felkereseset es elsore biztosra szeretnek menni, mivel az iden mar 5-6 etteremben kellett csalodnom.../

alejandro

Előzmény: Carcharodon (1445)
Carcharodon Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1445
Szépjónapot!

Hát ami azt illeti a 290-es kori vasárnapi áron - tegnap - már 350 volt... :-)

Viszont eme kis "szépséghibát" feledtette az egész ebéd és a kiszolgálás! Two thumbs up!

Üdv,

Carc.

Előzmény: popMARTin (1441)
Südve Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1444
Tortuga étterem (bár biztos volt már...) A minőség kifogástalan, mennyiségben rengeteg (másnap ebédkor is jóllaktunk a hazavitt cuccból), az ára elfogadható (4 főre levessel, főétellel, itallal, borravalóval 10.000,-) CSAK: könyörgöm, a szombat esti csúcsforgalomra miért nem lehet kisegítő pincéreket felvenni??? Majdnem egy órát vártunk a főételünkre, az üdítőket harmadszori szólásra hozták ki. Szabadkozott ugyan a pincér, hogy el van úszva, de ... Összességében azért pozitív.
pennant Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1443

sziasztok!

engedjétek meg, hogy életem egyik legtragikusabb éttermi élményét röviden megosszam veletek.

persze, persze én is ludas (kása) vagyok benne, hogy miért engedtem különlegességre éhes hölgyismerőseimnek, amikor a King Artúr divat-design-műpucc-műhangulat éttermet jelölték meg vacsoraszínhelyül...

csak röviden: ötőnkre rátrukmáltak egy 4-személyes lakomatálat. zsilettpengével sem tudtam volna összevakarni egynél több pozitív jelzőt. az értékelhető momentum egyedül az volt, hogy gyertya égett (csonkig) és így nem láttam, hogy mi az a szar, amit eszek. A Battonyáról felköltözött Mari szomszédasszony különb (finomabb) csirkesültet készít: itt se íz, se fantázia, se fűszer, még csak normálisan átsütve sem volt. a pipi bőre "borotválatlan", a hajlatban cuppogós kövérje, ugyanez a kacsára is elmondható. a baconnal göngyölt nem'tommilyenhús is gyengus volt, a bacon meg valami poliészterszármazékra emlékeztetett. én ökör, elraboltam egy darab kolbászt a rablóhúsról. kolbászt írtam? főzőkolbászt, virslit kellett volna...
a hal, az nem volt rossz, igaz elrontani nehéz. meg valami Merlin csíkok is voltak egy kis tálkában: azt mindezek után finomnak tituláltam.

én hülye, a tál nem szerepelt az étlapon és annyi eszem nem volt, hogy kérdezek, mielőtt eszem. könnyedén rábeszéltek: ezzel jól járunk. (biztos felébredt bennünk valami ősi "kisjános": öten egy négyszemélyest eszünk, hú, de jól járunk, becsapjuk őket). ha ez a beugratás, a csali, akkor a világ legpofátlanabbja, mert körülöttünk mindenki ilyen tálat rendelt. hiszen most jön a legfontosabb része a történetnek: az ár. egy főétel kb. 2 ezer forintot kóstált, na, egy 4 személyes tál vajon mennyi lehet, ha pakkban minden ócsóbb: 8, vagy 9? nem. ezért a 4 személyes katyvaszért, ezért a gasztronómiai duplanulláért 14.000 forintot fizettünk. "szentjupát" színvonalért ennyi pénzt?? viva mennyiség! abcug minőség! úgy kell nekem (mint púp a hátamra)!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!