A Fény utcai piac első emeletén nagyon jó a választék, érdemes megnézni. (ugyanez a célg üzemelteti a Budagyöngyében lévő üzleet is, de eltérő a választék
hali GE, a Gerlóczy u. a TNagyTamás ;o)) és ott van a javából, bár inkább már nagyker, mint kisker, kicsi pult, benne feleakkora választék mint a cora pultjában, viszont hatalmas iroda és nyüzsgő adminisztráció.
V. kerület, Gerlóczy u., a Városháza utcai vége felé inkább.
Ez egy-két éve még ott volt, kimondottan sajtbolt, nem tudom, hogy most is ott van-e, de azt érdemes megnézni.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy van-e Óbudán a Pacsirtamező utcában valamiféle Mediterrán étterem? Már végigböngésztem az Eszemiszomot és a Travelportot, meg a Matáv tudakozót is, de sehol semmi (aztán lehet, hogy nem ez a neve)... Nagy segítség lenne, ha tudná valaki a nevét a műintézménynek... Előre is köszi!
Elore elnezest kerek, mivel picit offtopic leszek, de a kapcsolodo topicok halottak. Szoval, sajtboltokat keresnek Budapesten. T. Nagy Tamas boltjat illetoleg az Auchan/Cora/Tesco reszlegeit ismerem, tehat ezeken kivul erdeklodnek.
Szinten erdekelne, h van-e olyan nyomtatott medium esetleg tv-musor, ami ezzel foglalkozik.
Koszi!
- th
ps. na, picit ontopic: Padlas vendeglo IX. ker. Imre utca, nekem nem tetszett, az asszonkamnak igen. Az arak rendben vannak, nekem foleg a hangulat nem tetszett.
Szivembol szoltal, csak kihagytad a lugas nevu muintezmenyt, ami szinten gazos. Igaz, hogy "all you can eat" csak tegyuk hozza, hogy abbol amit kitesznek neha nem lehet mit enni. Igaz volt halaszle meg x fele leves, de utana hus krumpli, nesze bmeg... s egyfele suti. Azert ettol nem kene hasra esni!
A Jupat pedig uttorotabor, egy asztalnal ulhetsz fel Budapesttel!
Zöld Kapu, Óbudán van a Selmeci és a Szőlő u. sarkához közel.
Felkeltetted az érdeklődésem, két hete elnavigáltam a családot, hogy akkor most lesz hami.
Az étterem tele volt. Esélyünk nem volt. Mielőtt más is indulna, foglaltasson magának asztalt.
A bejárat amúgy a Szőlő utcáról nyílik. A Flórián tértől 5 perc séta.
Akkor egyetértünk. Ha nem szerepel az étlapon, hogy van felszolgálási díj, akkor nem fizetem ki. (Megtörtént. Pedig nem vagyok egy őrző-védő jelenség.) Viszont ha szerepel, nem megyek oda.
Lehet, hogy ez csak engem irritál ennyire, de én nagy ívben elkerülöm az olyan helyeket, ahol felszámolnak felszolgálási díjat. Valahol alapvetően átverésnek érzem a dolgot, tessék odaírni, hogy a hasábburgonya ennyibe kerül, nem pedig valahol elrejteni, hogy amit látsz árat, az csak a nyers krumpli, ahhoz jön még a sütési díj, a tányérhasználat, az asztal amortizációja és a szalvéta ára. Plusz a só. Ja és az áfa. Nevetséges.
Az éttermi árakhoz hozzátartozik a felszolgálás is. Vagy bemehetek a konyhába és felszolgálhatom magamnak költségspórolás céljából?
Legközelebb majd a butikban is azt mondja az eladó, hogy 6000.- a gönc, plusz 600.- Ft, hogy elhúztam a függönyt a próbafülkén és beletettem az árut a zacskóba. De jó lesz...
A Mamma Rosa pocsék hely, sonkás néven párizsis pizzát kaptam ott. A saláta tipikus Kádár-kori mirelitrémség, hangulat 0.
A Jupát is nagyon gyengus, ott olyan kőkemény sült libához volt balszerencsém, mintha fából esztergálták volna; általában tömött is, idegenek könyöke lóg az oldaladba. (Ami persze bizonyítja, h. sokan kedvelik, de azok szerintem igénytelenek! Persze nagy az adag, elég olcsón.)
A Marxim pedig -- bár ott a pizza maga nem volt rossz -- kizárólag dohányzóknak ajánlható, füstös az egész légtér.
Kipróbáltam a nemrég nyitott Earl's étermet a Mammut II-ben. Elsődlegesen amerikai jellegű
ételek vannak, (steak szendvics saláta) a kiszolgálás és a környezet kellemes, és a ételek is korrektek. Egyetlen bejom, hogy a számlához automatikusan hozzászámították a 10 % kiszolgálási díjat. (Adtam volna magamtól is ennyit, de hadd legyen ez a vendég joga.)
Én ajánlom a felújított Gösser Korsót, valamikor decemberben számoltam be róla, (az élmény dec 2-i).
Kellemes, meghitt hangulat, elfogad6ó árak, sőt inkább azt mondanám, hogy olcsó árak, korrekt választék, kedves kiszolgálás.
Ja s persze a Jupát.
Meg ha belefér egy állomás busszal, akor a LUGAS amiről épp az imént beszéltem.
De nincs messze a Marxim sem, amit kifejezetten szeretek, finom lepényeket lehet ott enni.
A Mama Rosa sem rossz az Ostrom utcában s az sem túl drága. Hasonló a helyzet az Orient Expressel a Vérmezőn.
Mosolyognom kell :))))
1-2 hete a www.medwe.hu oldalon indult egy fórum, már csak azért is, mert az internettó medwés-receptes topikjában valaki hiányolta.
Tudtam hogy heti 1-2 hozzászólásnál úgysem lesz több, de ami most bejött, az meghaladja az összes fantáziámat.
Egy kedves olvasóm ANETTKÁHOZ hasonlította a szereplésemet :)))))))
A kaja tényleg nem túl jó, és az is igaz, hogy fagyasztott. A vastag étlap láttán azonban elsőre úgy tűnik, fantázia azért van. Később kiderül, hogy azért olyan vastag, mert mindenhez kérhetsz mindent. A két fő ételnek számító valamivel töltött palacsintát, meg a valamilyen fasírtot kérheted akárhány mártással, meg akárhány nemistudommivel. Így nem meglepő, hogy a felkínált párosítások néha kissé furcsák. Majdnem olyan, mint ha kinyitnám a csaknem üres hűtőmet, és azt mondanám: hatalmas a választék, kérsz esetleg tejet? Adhatok hozzá mustárt, tormát, szalonnát vagy akár paradicsomlevet is.
A sok lehetőséget mind felsorolják, ettől vastag az étlap, de valójában egy jól szerkesztett mátrixxal egy A/4-es oldalon elférne vagy száz oldal.
Ennek ellenére kiválasztható ehető fagyasztott étel, és nem is drága.
Mofarguruaz Attila uton? A kaja nem tul jo (mirelit alapanyag, keves fantaziaval), de maga hely jopofa, es meglepoen jo borvalassztekuk van. Csak arra figyelj, hogy ok maguk sem ertenek hozza. :-(
www.mofarguru.hu
Sziasztok!
Egy kedves ismerőssel szeretnénk beülni valahol a Vár/Moszkva környékén olyan helyre, ahol nyugodtan el lehet kicsit beszélgetni, van kaja is és nem kell túl sokat várni, hogy meg is kapjuk azt;) Olyan kb. 1-1,5 óránk van rá - megy a repülője - további szempont, hogy ha lehet ne menjen rá a gatyánk is;) Mit ajánlotok?
Tanne: elég jól ismert hely Budakeszin, a Moszkváról a 22es kivisz oda. Sokan átjárnak Budáról, sőt Pestről is. A topicban többször is volt róla szó. "All you can eat" zsánerű hely, tudtommal az első volt a műfajban.
(Az Esze Tamás utcában van)
A Lugas a János kórháznál van, oda szintén a 22-el a legkönnyebb eljutni.
Tegnap a UPC étkezdéjében ettem, nem volt rossz, persze jobb sem, mint általában az ilyen étkezdék. De azért civilzált légkör, elfogadható árak, elmegy, ha épp nincs már. A menű igen csábító volt, zöldségleves, rozsdás marha + krokett 500 ft.
Ma a Lugasban vacsoráztunk a haveri kör egy részével. A LUgas újabban a TANNE felhozatalt kínálja.
Hihetetlenül kevesen voltak abban a hatalmas vendéglőben. Kedélyes bárzene, a minőségről volt már szó. Vannak a TANNEnak nagy rajongói mások meg nagy ellenfelei. Én egyik csoportba sem tartozom: úgy vélem, hogy kiemelkedő minőség nélkül, de korrekt ár érték arányt nyújt ez a hely, 1950 ft kaja, + ital. Gold sör 300 ft ami OK.
A halászlé kifejezetten jó volt, a desszertek is.
/Csak azert kerdezem, mert en is tervezem eme munkahelyemhez kozeli hely felkereseset es elsore biztosra szeretnek menni, mivel az iden mar 5-6 etteremben kellett csalodnom.../
Tortuga étterem (bár biztos volt már...) A minőség kifogástalan, mennyiségben rengeteg (másnap ebédkor is jóllaktunk a hazavitt cuccból), az ára elfogadható (4 főre levessel, főétellel, itallal, borravalóval 10.000,-) CSAK: könyörgöm, a szombat esti csúcsforgalomra miért nem lehet kisegítő pincéreket felvenni??? Majdnem egy órát vártunk a főételünkre, az üdítőket harmadszori szólásra hozták ki. Szabadkozott ugyan a pincér, hogy el van úszva, de ... Összességében azért pozitív.
engedjétek meg, hogy életem egyik legtragikusabb éttermi élményét röviden megosszam veletek.
persze, persze én is ludas (kása) vagyok benne, hogy miért engedtem különlegességre éhes hölgyismerőseimnek, amikor a King Artúr divat-design-műpucc-műhangulat éttermet jelölték meg vacsoraszínhelyül...
csak röviden: ötőnkre rátrukmáltak egy 4-személyes lakomatálat. zsilettpengével sem tudtam volna összevakarni egynél több pozitív jelzőt. az értékelhető momentum egyedül az volt, hogy gyertya égett (csonkig) és így nem láttam, hogy mi az a szar, amit eszek. A Battonyáról felköltözött Mari szomszédasszony különb (finomabb) csirkesültet készít: itt se íz, se fantázia, se fűszer, még csak normálisan átsütve sem volt. a pipi bőre "borotválatlan", a hajlatban cuppogós kövérje, ugyanez a kacsára is elmondható. a baconnal göngyölt nem'tommilyenhús is gyengus volt, a bacon meg valami poliészterszármazékra emlékeztetett. én ökör, elraboltam egy darab kolbászt a rablóhúsról. kolbászt írtam? főzőkolbászt, virslit kellett volna...
a hal, az nem volt rossz, igaz elrontani nehéz. meg valami Merlin csíkok is voltak egy kis tálkában: azt mindezek után finomnak tituláltam.
én hülye, a tál nem szerepelt az étlapon és annyi eszem nem volt, hogy kérdezek, mielőtt eszem. könnyedén rábeszéltek: ezzel jól járunk. (biztos felébredt bennünk valami ősi "kisjános": öten egy négyszemélyest eszünk, hú, de jól járunk, becsapjuk őket). ha ez a beugratás, a csali, akkor a világ legpofátlanabbja, mert körülöttünk mindenki ilyen tálat rendelt. hiszen most jön a legfontosabb része a történetnek: az ár. egy főétel kb. 2 ezer forintot kóstált, na, egy 4 személyes tál vajon mennyi lehet, ha pakkban minden ócsóbb: 8, vagy 9? nem. ezért a 4 személyes katyvaszért, ezért a gasztronómiai duplanulláért 14.000 forintot fizettünk. "szentjupát" színvonalért ennyi pénzt?? viva mennyiség! abcug minőség! úgy kell nekem (mint púp a hátamra)!