Ha pl. Alsobelatelep es Balatonfenyves kozott megszuntetned a toltes melletti nyaraloutat, akkor meglehetne a 2. vagany, de ezzel tobb szaz ingatlant megkozelithetetlenne tennel.
Rém mese a MÁV legszínvonalasabbnak gondolt jegykiadó helyéről, az Andrássy úti Menetjegyiroda és Ügyfélszolgálat háza tájáról
2005. április 1-én 11 órakor érkeztem a fent nevezett helyszínre. A belföldi sorszámom szinte azonnal sorra is került, így már indultam is szavazni. A nemzetközi díjszabásokat a 4-es számú ablakban ülő néni árulja. Pontosabban árulná, ha volna mit árulni!!!
A mai naptól hatályos EuroDominó díjszabás nem érkezett meg, ahogyan a szintén mától hatályos InterRail pótlék is várat magára. A TCV RailPlus Különleges Melléklet 2. számú pótléka, mely 2004. december 12-től érvényes nem is létezik! Annak ellenére nem létezik, hogy a Közlekedési Értesítőben megjelent, de nem hallottak még róla
A felháborodásomat persze jeleztem a pénztárosnak, aki a Kerepesi úton lévő Tarifa Osztály felkeresését javasolta. Fel lett hívva a figyelme, hogy Kiss úr csapata nem kompetens, itt csak és kizárólag ő van felhatalmazva árusításra és a betekintés biztosítására.
A vita az Ügyfélszolgálaton folytatódott. Itt a Call-Center vezetésébe távozott szakértő helyett új fiatalember töltötte be a posztot. Készségesen segíteni igyekezett, felhívta Bella Árpádnét is, aki semmi jóval nem tudta bíztatni: belátható időn belül nem lesz egyikből sem! A pénztárosok részére azonban érkezett példány, de eladás céljára nem. Amikor jogi aggályaimat kifejtettem emiatt leszerelt, hogy ő a joghoz nem ért, ő csak ügyfélszolgálatos.
A panaszkönyv kitöltése azért vált szükségessé, mert igazolást a hiányzó díjszabásokról nem adtak ki. A panaszlap kitöltése nem volt egyszerű, egy épp nem szolgáló pénztárablak előtt töltögettem ki.
Mikor végeztem, betekintésre kértem a megvenni szándékozott díjszabásokat. A ficó elzavart sorszámért. Mondtam neki, hogy ha ő így, akkor én meg hazaviszem a panaszkönyvet! Egy tevékenységhez nem fogok 100-szor sorszámot húzni. Na előszedett egy IR díjszabást, csak épp nem volt javítva. Szerzett ED-t is, csak épp nem volt hatályos
Az ügyfélszolgálatos szomorúan széttárta a kezét: nincs mit tenni
A pénztárosok főnöke nagy nehezen előszedte azt a három oldalt, amit kaptak a változásról. Ezeket le is másolta. Ebből csak kettőt kaptam meg, mert a harmadikat Balla néni szigorúan titkosanak minősített. Az a fél oldal szöveg csak azt tartalmazta, hogy díjszabás nincs, nem is lesz egy ideig, de új árak vannak és az állampolgárság helyett a lakóhely alapján (is) kiadható az olcsóbb Keleti áron az ED
A betekintés lehetetlenségét szintén panaszlapon jegyeztem, mely 40 percig volt nálam, így unalmamban kétszer kiolvastam
Az utaspanaszok 90%-a a legnívósabb MÁV jegyiroda szinvonaltalanságát elemezte, a bunkó, beleszaró, hanyag munkavégzést ostorozta!
Egy-kettő igen vicces volt. A sok Gizi azt hiszi, az Andrássy úton mindent tudnak, és oda küldik az utast. Hiába. Ott sem tudnak többet, mint a Keletiben.
Azért érdekesen működik egy-két droid. Az egyik utast pl. elzavarták a Keletiből amikor 600 ezer forintért 200 km-es évesbérletet akart venni. Az illetékes Gizi ugyanis eltűnt a kasszából és kollégái azt mondták itt kéne lennie, nem tudjuk hol van, és fogalmunk sincs mikor jön vissza, menjen az Andrássy útra. Az ügyfél át is fáradt, de ott nem épp evidens módon nem árulnak ilyen jegyet
Volt amikor mondvacsinált okokból hatvan biciklista együttes utazásához nem akart jegyet adni a Gizi, máskor a 14.09-kor érkezett utast hajtották el, mikor 14.25-kor sorrakerült, hogy elmúlt 14.20, jöjjön vissza máskor.
Persze az örökzöld téma is előkerült: miért kell minden egyes nemzetközi utasnak elzarándokolni a kasszába útlevelet bemutatni Tényleg, miért is? Ez melyik díjszabásból is következik???
A történetek vég nélkül folytathatók, de volt egy különösen kedvenc. A ferencvárosi GF állományába tartozó mozdonyvezető (ezt ő írta a panaszkönyvbe!) kifogásolta, hogy a Gizi elhajtotta a picsába, amikor alternatív vonatokra és árakra kérdezett rá (a FIP jegyéhez), mondván: jöjjön vissza akkor, amikor már tudja mit akar. A kolléga, tévesen, ebből azt a következtetést vonta le, hogy a vasutasokat másodlagosnak tekintik a pénztárban. Hát nem! MINDENKIT annak tekintenek!
Persze a szokásos párbeszédek is lejátszódtak: minek az magának, na, szép, vasutas tanuló és képes lenne feljelenteni a MÁV-ot!!! Hát képes
A TCV Europa-Sparpreise pótlékok beszerzése is gondokat okozott. A népi emlékezet ugyanis csak a 4-est és 6-ost birtokolja, a dijszabas.uw.hu-ra azonban a teljesen javított példányt szeretném feltenni. No az 1-3 és 5-ös pótlékok már nem lelhetőek fel. Igaz, már az alap díjszabás sem! Ez utóbbi abból derült ki, hogy Helybiztosítás füzetet is vettem volna, de mivel az már 3 éves, abból mindössze egyetlen hivatali példány volt
A hatályos TCV Különleges Mellékletek feléről nem is hallottak, a TCV I 27. oldalán szereplő listát őszinte csodálkozással nézegette a 4 vasutas
A hatósági vizsgálatok indítás elkerülhetetlen, a rendőrségi feljelentésen még gondolkodom! A mai díjszabási háttérrel minden egyes jegy kiadása aggályosnak tekinthető, mert a Gizi-nek az áron és a jegykiadás módján kívül halvány lila fingja sincs arról, mit is adott el
Pont ilyen foliazas volt lathato Zalacseb-Salomvar allomastol ca. 10 meterre BELJEBB! tehat oda is valami fog kerulni... Valszeg nem uj allomasepulet, mert annak nem igy kene alaalapozni...
Mas: Minek kell alafoliazni a sineknek? Mi a technika lenyege?
Foggalmam nincs, hogy mi a jo szo arra, mint pl. hogy Sopron - Szombathely a GYESEV-hez kerult a MAV-tol. Lehet, hogy nem eladas, hanem akarmi. Ugyanezt az AKARMI-t szeretnem latni mar vegre Rajka-tol egeszen Nagykanizsa-ig, ha egyszer MAV nem tduja meglepni mar vegre.
"Elvinned a 7-est a fold ala (ami keptelenseg), meg akkor is rizikos a vacak csuszogati fonyodi hegy miatt ott talajt bojgatni. Nem is beszelve arrol, hogy a hegy utan Belatelepi peronnal mar camping meg epuletek vannak. Arra a szuk 1km-re felesleges a dupla vagany!"
A Balaton-parton sok helyen lehetetlen (szinte) megépíteni a 2. vágányt. Minden ki van mérve. Egyik helyen 7-es, nyaraló, út, vasút, út, nyaraló, út, nyaraló, nyaraló, út, nyaraló és a part. Oda nehéz lenne betenni még egy vágányt úgy, hogy biztonságos legyen. Aki ide betudna tenni egy vágányt, az legalább Nobel-béke-díjat érdemel.
Elvinned a 7-est a fold ala (ami keptelenseg), meg akkor is rizikos a vacak csuszogati fonyodi hegy miatt ott talajt bojgatni. Nem is beszelve arrol, hogy a hegy utan Belatelepi peronnal mar camping meg epuletek vannak. Arra a szuk 1km-re felesleges a dupla vagany!
Igy mar ismerem, de azt hidtem ezen fellul is van meg vmi extra.
Anno meg olyat is hallottam, hogy Osztak Sogor beintett nekunk, hogy ha mi azt megepitjuk (Hodost) akkor ok megvetozzak magyaro. EU csatlakozasat mert Hodos-i atkelest ellenfelnek lattak az o Semmering atkelesukkel, es attol feltek, hogy csehek inkabb ZSR es MAV segitseggel Hodost vallasztjak az o kis Breclav - OEBB - Spielfeld Strass - Slovenia utiranyukon at. Ergo veszelyben ereztek az eszak deli korridorjukat. (Szerintem joggal, mert nem hiszem hogy alpokon at olcsobb szallitani mint Breclav - Kuty - Rajka - Hodos fele, de hat valszeg az van, hogy Austrai 1 orszag, mig Szlovakia + Magyaro. meg ketto. Es EU itt eppen nem szamit.)
nem tudom, hogy ez utobbi velemeny es felelem OEBB reszerol Hodossal szemben valos es jogos volt-e, de tobb felol hallottam mar ezt.
Igen, akkor meg boven ment az aru! Sot, Gyekenyes fele meg 10 eve komplett Skoda szerelvenyek mentek az Adriara, eszakrol. 42 vasuti kocsinyi Skoda favorit. Az 420 auto egy szerelvenyen! Az volt az igazi latvany!!!
Ma mar semmi, csak egy rozsdas vagon szen neha ...
Amin viszont dobbenek, hogy Cseh aru neha Austrat vallasztja atmenetnek a Semmering-en, ami azert eleg brutal. Pragersko-ban tobbszor lattam CD-s teherszerelvenyeket Maribor felol atrobogni.
Rehen az mind lejott Breclav - Kuty - Rajka - Muraker./Gyekenyes iranyban. Ma meg megcsak Hodos fele sem megy, hanem Spielfeld Strass utan lep be Sloveniaba, Graz felol.
Na most OEBB olcsobban vontat at a hegyen, mint ZSR es MAV tenne Rajka-i atmenettel??? Vagy hogy is van ez most?
Tegnap habar mar irtam, akkor meg annyit hozza: Az igazi kereskedelmi kikoto nem is a tortenelmi belvarosnal kell legyen, nemde? JObb ha ott valoban setany lesz, turizmus! Kavezok, stb.!
Kicsit kijjebb kell felyleszteni es felylesztenek is, csak nem olyan jol es rohamos tempoban, mint slovenek tettek a kivallasuk utan. De mivel ezt Horvato. is tudja, ezert vegre megindult a szeker, belefogtak, es ez mar csak jobb lehet.
"Nem azt mondtam, hogy a 30-asra MOST kellene duplavaganyusitani, bar nyaron a szemelyszallitas miatt eppenseggel johetne. En csak azt mondtam, hogy anno MAJDNEM ugy epult meg, a tervek es a penz megvolt ra (kesz tervek, nem csak Jancsi es Jozisba beszelte meg sorozes kozben).
Aliganal is lehetne duplavaganyusitani, ha kellene: Ki lehetne marni a hegyoldalbol a meglevo vagany mellett meg egy vagannyi helyet, a Balatontol elfele, es kesz. Penz es technika kerdese csak minden..."
Az anno majdnem úgy épült meg alatt azt érted, hogy 1870-es években építették volna így? Duplavágányúsítani mindenhol lehetne. Pl: Fonyód - Bélatelep. Egymás "kezében" a hegyoldal (ami nagyon rossz geológiailag), főút, kerékpárút, vasút és a Tó. Ide is lehetne duplavágányt tenni. 7-est földalá, kerékpárút mai 7-es hegy felőli oldalára, és a 2 vágány. A Balaton felé a talaj miatt nem tudom, hogy lehet-e építeni. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Ja, és a pénz. De Fonyód és Fonyódliget között még rosszabb/nehezebb lenne egy vágányt betenni.
"De ha viszont valaha Europa ugy dont, hogy tisztesseges nagysebessegu vonalat akartok Bp - Zagreb - Ljubljana utvonalon, es nem (csak) Hodos fele, akkor viszont el kell gondolkozni a kerdesen...
Csak azert mondom, mert Olaszo. es Slovenia pl. uj nagysebessegu vonalon gondolkodik Trieste es Ljubljana kozt, valahogy ugy mint a nemet ICE vonalak: Ha hegy, megfurjuk, ha volgy, akkor viaductot ra, ..."
Én valahol azt olvastam (nem tudom, hogy hol, lehet hogy itt), hogy Magyarországon nem éri meg külön nagysebességű pályat építeni a kis távolságok miatt. Hanem a pályát kétvágányúvá, és emelt sebességűvé (200-250 km/h) kellene átépíteni. Plusz minden állomásra nagysebességre alkalmas váltókkal egy pár megkerülő vágány (talán olyasmi, mint ma Almásfüzítőn).
Ennek ugy kellene mukodnie, hogy ha Rijekaban 500-an ohalytanak felszallni Bp fele a vonatra, akkor ambator legyen. Gyekenyesen belepeskor mar ott kellene alljon az 5 db kisegito IC kocsi kanizsarol, es azt hozzacsatolni. Persze ennek feltetele, hoyg a ket vasut online kommunikalni tudjon egymassal, minden egyes szabad es elkelt jegyrol tudjanak, stb.. Hisz ha egy horvat Rijeka - Koprivnica kozt utazik, akkor Kanizsatol magyar arral meg Bp-re siman mehetne.
De van online kommunikacio jegyeladas es reservatio ugyeben a ket vasut kozt? Kotve hiszem!
Ha meg Rijea - Bp helyjegye van vkinek es odajon a magyar utas, hogy o meg Soomogyszob - Bp deli kot ugyanezt kapta, akkor nyilvan maradjon a horvat a helyen, es a MAV oldja meg a probelmat! Aki elobb veszi meg a helyjegyet, aze a hely! Aki kapja, marja, nemde???
Mezzogazdasai termekek: cukorrepa, stb., OK, de csak idenyjelleguek. (Lepseny es kornyeke.)
Siofoki ipartelep: Hat az nem sok, amit az felad vagy levesz vasutrol. Ha mondjuk egy Ruhr Videk allna ott, akkor azt ki is kell szolgalni, de nem az all ott.
Na szoval: Igazad van abban, hogy tan minden nap a 30-as menten feladnak max egy szerelvenynyi arut, de akkro ebben benne van Jozsi bacsi haluzemetol elkezdve a kanizsai butorgyarig minden.
De ez meg sajnos igy mindig edes keves, ha teherforgalomra akaja alapozni az ember a vasut felyleszteset...
Oda egy kis nemzetkozi IC forgalom kene (pl. 3 orankent IC Zagreb es Bp kozt) ill. napi nehany teher (RoLa, container vonatok, iranyteher, etc.). Igy mar lenne ertelme.
Persze felreertes ne essek: En orulnek a legjobban, ha menne ott belfoldi aru is! Meg a Kanizsai butorgyarnak ma is megvan az iparvaganya, csak hat azon nem ment mostanaban egy vagon sem at ... sajnos...
Avas: MAV es Magyaro. hibajabol kesett, minden nap gyakorlatilag. Nyaron az egy oras keses hetkoznapi dolog volt Bp felol Gyekenyesre. Ez igy nem szolgaltatas!
IC Kvarner: A Horvat Vasut elore bejelentette, hogy ekkor es ekkor palyat epit es ez fel oras kesessel jar, ahogy a Maestral eseteben is volt. Ezt tartotta is nagyjabol.
IC Kvarner amugy maskor pontos szokott lenni (persze biztosan volt baleset miatti keses, vagy fa dolt a sinre a dinari hegysegben, stb. miatt, de ez elenyeszo). A HZ alltalaban pontosan kozlekedteti a jaratait es minden Bp - Zagreb vonat kiemelt vonat volt szamara!
Venezia: Az is pontos volt meg anno Gyekenyesen, csak hat amikor a magyar vamosok 1.5 oran at vizsgaltak a kiiert 25 perc helyett es reggel 9-kor indult csak Gyekenyesrol, akkor joggal lehetett ideges az utas!
Az a nagy helyzet, hogy amikor meg Avas, Kvarner, Drava, Maestral, Adriatica es Venezia es Zagreb - Pecs gyors volt Gyekenyesen es Muraker.-on akkor MAR REG BE KELLETT VOLNA VEZETNI A VONATON VALO UTLEVEL ELLENORZEST arrafele is!!! Csak hat ugye az nem nyugat ... Meg is lett a bojtje, kesesek agyba fobe!
A HZ-t csak azert hibaztatom, hogy a Venezia mellett nem allt ki, es ha mar elvettek (Osztak Sogorkenka jobban kellett), akkor legelabb MAV es HZ csinalt volna valami gyorsot helyebe a ket fovaros kozt. De nem!
Szerintem ebben nagyban belejatszott, hogy a HZ nem alapozhatott a Gyekenyes felol belepo vonatok pontossagara, igy nem is tartott ra igenyt. Pont!
Nos regem vannak regi rajzaim ahol Lelle-felso mint forgalmi kitero szerepel. Tehat ezt oda keresztek elengedesere epitettek elosorban, sokaig nem is volt peron es epulet sem. Mivel Balatonboglar es Balatonszemes kozott nagy tav van. Amugy felson csak szezonban van utasforgalom, amugy szinte senki nem szal fel, csak inkabb le.
Nem azt mondtam, hogy a 30-asra MOST kellene duplavaganyusitani, bar nyaron a szemelyszallitas miatt eppenseggel johetne. En csak azt mondtam, hogy anno MAJDNEM ugy epult meg, a tervek es a penz megvolt ra (kesz tervek, nem csak Jancsi es Jozisba beszelte meg sorozes kozben).
Aliganal is lehetne duplavaganyusitani, ha kellene: Ki lehetne marni a hegyoldalbol a meglevo vagany mellett meg egy vagannyi helyet, a Balatontol elfele, es kesz. Penz es technika kerdese csak minden...
De valoban, mostanaban nem tulzottan indokolt a duplavaganyusitas.
De ha viszont valaha Europa ugy dont, hogy tisztesseges nagysebessegu vonalat akartok Bp - Zagreb - Ljubljana utvonalon, es nem (csak) Hodos fele, akkor viszont el kell gondolkozni a kerdesen...
Csak azert mondom, mert Olaszo. es Slovenia pl. uj nagysebessegu vonalon gondolkodik Trieste es Ljubljana kozt, valahogy ugy mint a nemet ICE vonalak: Ha hegy, megfurjuk, ha volgy, akkor viaductot ra, ...
Persze nem hiszem, hogy mostanaban ez megvalosul, de ki tudja ...
"Nezd meg, hogy sloveniaban Ljutomer allomasnal hogy all meg az IC: Van Ljutomer allomas (4 vaganyos, de kinn van a varosbol elegge), a teherek kerulik csak egymast, es szemelyek, az IC itt NEM all meg. Van viszont egy Ljutomer Mesto nevu egyvaganyos allomas (megallo), ami a varoshoz kozelebb van, tehat ott all meg az IC. Helyes! Nem kell ehhez kulon kastelyt emelni oda, a slovenek sem tettek,, maradt a regi kis bode, kisse kipofozva. Tudtommal meg tan jegyeladas sincs ott, hisz nem lenne helye a jegyeladonak abban a kis viskoban. (De ez utobbira nem eskuszom most itt meg.)"
Erre tudok magyar példát is mondani. Balatonlelle - Balatonlelle felső. Felsőnél 2 vágány van keresztezések céljára. Lent Lellénél 1 vágány van. Felsőn csak személy- és egy-két gyors áll meg (függ a menetrendtől (nyári-téli)). Lellén viszont minden vonat (IC, EC, gyors, Ex, személy) megáll. És ott is: egy egyszerű, relatíve kisebb állomásépület (jegypénztár van, de az nyáron ki is van használva), közel a központhoz. Felső pedig kint van a város vége után.
"Arról szól a történet, hogy egy KÖZismert de mindennapi életben nem használt tényből hogyan lehet NEM a döntéshozó, hanem a döntésELŐKÉSZÍTŐ számára adatokat használni."
A történet arról szól. Az enyém arról próbált szólni - ezek szerint rosszul -, hogy a "közismert" cimke nem bináris, hanem (számunkra) jobb esetben sokfokozatú, rosszabb esetben analóg.
Ha tehát a releváns paraméterek közül nem ismerjük fel mindet és/vagy a felismert paraméterek értékét nem jól saccoljuk (olvassuk ki), akkor nagyot tévedhetünk. Te azt feltételezed, hogy márpedig az adott történetben mindenkinek tudnia kellett volna a paramétereket és az értékeiket. Szerintem pedig nem, mert olyan, hogy "közismert", általános fogalomként nem értelmezhető. A történetednél maradva, ha én lénni áráb diák, most jönni tánul, akkor nem tudok válaszolni a kérdésre, mert néhány releváns paramétert vagy értéket (pl. hány lakosa van Chicago-nak, vagy kell-e minden közép/felső rétegű család birtokában zongorának lennie) nem ismerek.
A történeted persze jó: aki ismerheti a releváns paramétereket és értékeiket, az tudjon is velül kalkulálni. Aki nem ismeri, az viszont törekedjen a fel- és megismerésükre.
Az eredeti versi uj IC terminalrol szolt (6-8 IC naponta + 10-12 RoLa naponta). Mindez persze egy egy iranyban....
Ma Boba - Zalalovo kozt CSAK egy vonat megy vegig, az IC Citadella. Mas direct nonat NINCS. Tavaly ketto volt, mert meg megvolt az IC Drava is arrafele.
Ma is van ZEG Ola, csak a vasut kicsit kiljebb/kijjebb/killyebb fog kerulni ezert ezek szerint athelyezik Ola megallot, csak igy tudom elkepzelni.
Ugyanugy ma is tudna menni ugy az IC Citadella, hogy ZEG nagyallomas kihagyva es csak ZEG Ola-n allna meg. Csak mivel az periferialisabb mint a nagyallomas, ezert bemegy, gondolom en, megis.
Az uj Ola viszont meg periferialisabb lesz, marpedig aki IC-zig ZEG-re Bp-en, az nem a preribol akar bejonni gyalog. Akkor hogy is lesz ez most, hogy en is ertsem???
A csak ZEG-ig meno IC (csak egy van, a Gocsej IC), az nagyallomasra megy tovabbra is, mig a masik egy db IC, ami nemzetkozi is (Citadella) az meg Ola-nal all majd csak meg (marmint az uj OLA-nal)?
Korabban (mondjuk 10 eve) volt egy rakat vonat Kelebia felol: Puskin, Avala, Istanbul-Skopje Exp., Attika, Beograd Exp., Ivo ANdic, Wien - Thesaloniki, Balkan Exp., etc... Ma mar csak ketto, sajnos.
De amit sem akkor sem most nem ertek: HOgy a fenebe lehet, hogy onnan 3 oras keses alatt vonat be nem er Bp-re? Anno meg 6-7 orasra is emlekszem.
OK, regen volt 20 hatar amin atjott, szivatas hegyek mindenhol, ertem. Na de a mostani ket szem vonat az csak szerb-magyar hataron jon at, egyszer. Akkor hogy szedhet ossze 3 orat kesesben az amugy is silany menetidejere meg???
Ekkor ugyebar nem szabadna a MAV es JZ illetekeseinek meglepodnie, hogy NINCS utas es aki van, meg az is inkabb szekeren, repcsin vagy buszon megy, mert az biztosan NEM kesik 3 orakat csak ugy jatszasibol meg...
Soha sem felejtem el, amikor egy svajci bacsival utaztam Sofia fele, es Nis-t mar epp elhagytuk, de meg Dimitrovgrad elott voltunk, Serbiaban. A vonat megallt, senkit nem gazolt el, csak megallt. Eltelt 3 ora, senki nem tduta mi van, csak annyit, hogy nemmukodnek a jelzok... Kijott valamijen JZ szakbizottsag, registralta a tenyt, hogy ej ha, tenyleg nem mukdonek a jelzok, kitoltottek egy halom papirt, alairattak kalauzzal es mozdonyvezetovel is, majd avonat szep lassan elindult, lepesben. Igy ment ez egesz Dimitrovgrad-ig. Ott meg ugye jott a szerb majd bulgar hataror es vamos, nem igazan sietven el a dolgot, ugyhogy plusz egy ora meg ott is bejatszott a kesesbe ...
Szegeny svajzi bacsit nemgyoztuk nyugtatni, hogy errefele nem svajzi oramujaras pontossaggal jarnak a vonatok, ez mar a ko kemeny Balkan!
A bacsi szofiaban csak annyit mondott bucsuzokeppen: SOHA TOBBET NEM FOGOK VONATTAL JONNI EGY BALKANI ORSZAGBA SEM!
Na, hat vhogy igy kell csinalni az utaselrettentest!
Na meg ugy, hogy 2004 nyaran a MAV is csinalta a belepo Maestral-lal 2 honapon at: Valami ocska szemelyhez kapcsolta Kanizsan, mert horvat palyaepites miatt constans 30 perc kesessel erkezett mindig Muraker.-ra, amit HZ elore kozolt MAV-val, csak MAV onkenyesen ledegradalta szemelyvonatta a Maestral-t, igy a fel ora kesesre meg rajott 2.5 ora, azaz szumma 3 oras kesesel ert RENDSZERESEN a vonat a Keletibe (a szemely ugyanis a Delibe ment, mindenhol megallt a balatonparton, igy Kelenfoldon meg ment a kocsitologatas is...). A tursitak mind egyontetuen azt mondtak: KOSZONJUK, ENNYI EPP ELEG VOLT A VONATTAL HORVATO.-BOL VISSZA c. dologra!
Ja es utastajekoztatas Murakeresturtol Bp-ig SEHOL SEM volt! Csomo ember szemelyvonatra szalltam es Delibe megyek tudattal szallt fel a vonatra, a Deli osszekoton meg dobbent,hogy mi a fene van, miert megyunk at a Dunan, stb...
Na, igy kell ezt csinalni MAV! (Kozben meg a MAV homepage-en hirdette a MAV nagy buszken, hogy csupan 17-ezer HUF-ert retour gyorsvonati jegy Split-ba, mijen jo es szenzacios ajanlat... Arrol egy szot sem mondott/irt,hogy visszafele Magyaro.-on mindenki szemelyvonatozasra szamitson, mert ez a ceg, vagyis a MAV ajandeka az utasok fele!)
Torvenyes volt ez igy egyeltalan??? tehet ilyet elozetes bejelentes nelkul a MAV? Reklamozhat olyat a homepage-en, amit nem is teljesit??? Stb., stb. jogi kerdesek ezrei az ugy kapcsan, ami meg felmerulnek!!!
"Déli autópálya: remélem hogy lesz csak ha ilyen tempóban épül, még ebben a században nem várható az átadása."
2015-re kész lesz. Állitólag. De én úgy veszem észre, hogy mondanak egy dátumot. Ahhoz hozzáadok kábé 3-5 évet, és kijön a helyes eredmény. Talán 2020-ra kész lesz.
"Úgy tudom, Kőszegnél lépne ki és rácsatlakozna az osztrák S31-re. másiko ldalon meg Nagylaknál lépne ki Romániába."
Én pedig úgy tudom, hogy Nagylak és Szeged között M43-as autópálya/autóút lesz. Szeged és Sopron között lesz az M9-es, tehát Sopronnál lép ki, és Klingenbachnál menne rá az A3-asra. De ez csak egy terv. Ez lesz az M43-as.
Persze a logikus az lenne, hogy ha az M43-as folytatódna M9-esként. De majd meglátjuk.
"Nagykainzsa nagyon jó helyen van, annak a térségnek előbb utóbb komoly logisztikai és ellátópontja lesz."
Nagyon jó helyen van: 7-es, M7-es (E65, E71), 61-es, 74-es (E65) számú közutak. 30-as, 17-es és 60-as számú vasútvonalak. Letenye, Murakeresztúr és Gyékényes mint határállomás. Kell ennél több? (Már csak befektető kellene.)
Annyira tájjellegű a Piroska, hogy amikor még a Hámánban/Északiban dúlt a Csörgő-láz, a Csörgőket is Piroskázták errefelé. De pl. Debrecenben a Csörgőket Pielsticknek hívják. (a remotokat nem tudom, hogy... :-)))