Keresés

Részletes keresés

Bicska Macheath Creative Commons License 2004.07.01 0 0 601
A képeket majd föl fogom tölteni, de előbb még meg is kell csinálni őket :-)

Az őrzött, fizetős parkolók megvannak, arányleg egész jól ki is vannak használva, de lehetne még parkolni az eleven center parkolóházában is (az szerintem egyáltalán nincs kihasználva e célból, csak a bevásárlók parkolnak ott, ha egyáltalán). Meg a Beregszászi úti laktanyaroncs területén is mintha lenne valami fizetőparkolás.

Viszont a "Magyar" polgár lelkülete általában -- tisztelet a kivételnek -- nem olyan, hogy akár csak öt méterre is eltávolodjék kedvenc fétisétől :-(

Előzmény: Amorf (598)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 600
Alice, ez nem felelet szerintem. Meg lehet nézni, hogy a kerületi honlap kérdésfeltevős részében milyen intenzitással és mennyire komolyanvehetően válaszolnak a felvetett problémákra. Ellmondhatják róla, hogy kipipáltuk, ez is megvan, de semmi gyakorlati jelentősége nincsen.
Előzmény: AliceCsodaországban (597)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 599

Az Előpatakon amiatt van annyi, mert az az átmenő forgalom által sűrűn használt útvonal - a Rétköztől a Sasadiig nyílegyenes átjárást biztosít.

Sasadon legalább négy típusú fekvőrendőr van - ezek közül a legkorszerűbbek a Beregszász 2002-es felújításánál a jobbkezes utcák torkolatához telepítettek. Ha lehet, akkor mindegyiket ilyennek kellene kiváltani.

Előzmény: Bicska Macheath (596)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 598

A képfeltöltésnek örülnék, ezzel is talán életet tudnánk lehelni a topicba. Ha pedig kicsit dinamizálni tudnánk, akkor nagyobb valószínűséggel figyelnének fel rá, és oldódnának meg talán a mi kis hétköznapi gondjaink.

Gazdagrétre a videokölcsönző miatt szoktam átjárni, és mindig tapasztalom, hogy a parkolással ott állati nagy zűrök vannak. Nem fogja tudni megúszni az önkormányzat, hogy előbb-utóbb mélygarázst építsen az egyik nagyobb térség alá. Biztos akadnának olyanok, akikpénzért normális körülmények között szeretnének parkolni. Ha jól tudom, akkor most is működik legalább 3 elkerített, fizetős parkoló a lakótelep körül.

Előzmény: Bicska Macheath (596)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.07.01 0 0 597
Jól el is üldözték az alpári feleletekkel, nézz utána...
Előzmény: Amorf (595)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.07.01 0 0 596
Ezeket a fekvőrendőröket imággyák :-(

De nem is következetesek: pl. a Sasadi-Előpatak u. sarkon van, a Sasadi-Háromszék u. sarkon nincsen. Viszont Gazdagréten -- gondolom nem kevés pénzért -- szépen megcsinálták a járdáknál majdnem mindenhol a levezetést, hogy a babakocsit könnyen lehessen tologatni; azóta az autóstársak (legalááis az alsóbb végeken) előszeretettel állnak oda.

Esetleg majd töltök fel képeket is.

Még valami: a vihar szépen kigyomlálta az óriásplakátokat :-) azokat bezzeg rögvest helyreállították :-(

Előzmény: Amorf (593)
Amorf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 595

Van is nekem arra időm ... Tudod, hogy mostanában meddig tart általában a hivatalos és meddig a nemhivatalos munkaidő?

Ellenben Molnár Gyula állítólag informatikai szakpolitikus is. Talán joggal várható el, hogy egy kerületi topicba néha vki benézzen - korábban az egyik alpolgármester néha megjelent.

Előzmény: AliceCsodaországban (594)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.30 0 0 594
De mindezt miért ide sírod, nem tudod ki a helyi képviselő??? Az ő fogadóórájára kell elmenni és verni az asztalt...
Előzmény: Amorf (593)
Amorf Creative Commons License 2004.06.30 0 0 593

Még egy nagyon zavaró dolog jutott eszembe: fekvőrendőrök. Gondolom jó sok pénzért telepítettek fekvőrendőröket nemrégiben a Háromszék utca Beregszász és Sasadi közötti részére. Az út eddig is olyan rossz volt, hogy szlalomozni kellett rajta a sok besüllyedé miatt. Na most már nemcsak lefelé, hanem felfelé is változik az útszint, kisebbfajta tankcsapdákat sikerült ugyanis megépíteni. Gratulálunk a tisztelt önkormányzatnak!

 

Előzmény: Amorf (592)
Amorf Creative Commons License 2004.06.30 0 0 592

Nézzük miről beszélgettünk eddig az informatívnak szánt disputa során:

 

- tyúkszar

- verebek

- esküvői fotó

 

Nem csoda, ha semmi értelmes nem kerekedik ki a topikból.

 

Szeretném kérni, hogy ilyenek helyett leltározzunk egy kicsit. Akár egészen konkrét, bosszantó dolgokat is felsorolva, amin egy kis akarattal lehetne változtatni.

 

Kezdem a sort, azaz maradnak a korábbiak:

 

- lyuk a Beregszász út és a Háromszék utca sarkán - sztem kb. egy óra alatt be lehetne tömetni önkormányzatilag, pedig már 3-4 hónapja ott van

 

- kedvezményes zöldkonténerek elhelyezése csak egy szűk időszakra korlátozódik, melynek hiányában Sasad különböző részein csak gyűlik és gyűlik a levágott fű, elszáradt faágak és egyebek egyvelege (mi lesz ősszel?) - jó lenne, ha állandó zöldkonténerek állnának rendelkezésre

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.30 0 0 591

Mitől van az az érzésem, hogy az ide beírkálók nagyrésze (nem alfredoo), olyan ember, akit nem választottak be a képviselőtestületbe????

:-DDD

Bicska Macheath Creative Commons License 2004.06.30 0 0 590
Na akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba! [képzavar]

Én úgy ismerem a népi mondást, hogy: amíg lószar van, veréb is van; ennek az az egyébként igen pontos népi természeti megfigyelés az alapja, hogy a verebek előszeretettel sertepertélnek a lócitromok környékén, kicsipkedve az általuk még fogyaszthatónak ítélt alkotóelemeket.

Olían verebet én még nem láttam amelyik tyúkhullatékra specializálódott volna, inkább a tyúkok elől ették el a magot.

Előzmény: alfredoo (589)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.30 0 0 589

bm

 

szvsz forditva ülsz a lovon.

 

1., tyukszar, loszar nagyjâbol mindegy..

 

2., nem a verebek megmaradâsânak a kritériuma a loszar, tyukszar, hanem csak azt az egyszerü népi igazsâgot mondja ki, hogy a lo/tyukszar megjelenésekor megjelenik szinte kotelező jelleggel a veréb.

 

 

Előzmény: Bicska Macheath (588)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.06.30 0 0 588
off
Lószar, alfredoo, lószar!
Különben lássuk be, ez nem így van: lószar már nyomokban sincs, a verebek meg vígan megvannak...
Előzmény: alfredoo (586)
szivar bá Creative Commons License 2004.06.30 0 0 587

valoban mindegyik mondat értelmesnek volt mondható, azonban a mondatok egymásutániságát nem tudtam igazán követni.

lehet, hogy ebben nekem kell még fejlődnöm? :))

 

"... es ez nem tetszik. nem az lenne a celja. es ezert orulok hogy molnar eseteben egy picit (nem mondom hogy 0-ra, de egy picit) csokkent ez a tendencia. ..."

 

Csökkent? Ebben biztos vagy? Én nemigen vettem észre semmiféle tnedenciát.

De azt nehezen tudom elképzelni, hogy Molnár - őt valamennyire ismerve - odamegy a szerkesztőségbe és aztat mondja, hogy fiúk, ne írjatok rólam mán annyit, engedjünk teret másnak is!

 

A friggyel kapcsolatban megpróbálok utoljára írni, szerintem erre már így is túl sok időt áldoztunk rá, jó lenne a támát lezárni.

Ömlengés az esküvőről nem volt, csak egy nyúlfarknyi cikkecske (kb 2,5 x 5 cm-es keretben, ha most "caniméterrel" leméred és kiderül, hogy valamicskével több ezer bocsánat) hogy ekkor és ekkor ez és ez. Szerintem tárgyilagos volt és nem lehetet "gyorgy kiralyfi" esküvőjének részletes két oldalas leírásához hasonlítani.

Jogos kérdés, hogy mennyire tartozik ez egy kerületi lapba. Valóban kevésbé, mint mondjuk Molnár hivatalba lépését követő napon történő azonnali iroda felujítása (pár 100 [?] milláért), elbocsátásai, "céges" autóigénylése sofőrrel természetesen, stb. De hát ezek valahogy nem kerülnek leközlésre.

Végül és tényleg lezárva a témát. Nagyon megérinthetett téged ez a több, mint négy évvel ezelőtt történt esemény, hogy most évek elteltével többször is felhozod, és amellett tulajdonléppen semmi közöd nincs hozzá. Nem? 

 

Mi az, hogy "nálunk"? Ha jól tudom a cimkézés, előítélet stb nem a "ti" asztalatok. :)))

Megyó utazása? Ő dolga, én nem is mondok semmit hozzá. Ez, a beintése meg a b*szátokmegezése a legkevesebb, nem is csodálkozom rajta, ő ilyen. Nincs tekintettel semmireés senkire, nem veszi figyelembe azt, hogy egy miniszter elnök mit tehet meg és mit nem, mi izléses, mi nem. Vannak ennél súlyosabb dolgok, de ez már egy másik topik, úgyhogy erről ennyit.

 

Énis örülök annak, hogy levelezünk. Álláspontokat szívesen meghallgatok és kifejtem a sajátomat. A személyeskedésektől, a demagóg dumáktól azonban irtózom.

Előzmény: alfredoo (586)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.30 0 0 586

szivarba

 

koszi a bokot. az ekezetekkel kapcsolatosan meg bar egy tudatos es felvallalt dolog volt, azt hiszem el kell jutni az ekezetes irasmodhoz. ha lehet meeg egy kis idot keerek. de ez az eddigi kommunikaciomban lenyeges problemat nem okozott.

 

nem valaszoltam az elozo felvetesedre. azt akartam irni hogy ujra olvastam magam es ertelmesnek talaltam, az utolso mondat, igazad van, elhagyhato lett volna.

 

most is van nehany felreertes. tudom hogy egy ilyen keruleti ujsagot propaganda celra hasznal a regnalo polgarmester. es ez nem tetszik. nem az lenne a celja. es ezert orulok hogy molnar eseteben egy picit (nem mondom hogy 0-ra, de egy picit) csokkent ez a tendencia. azzal sem ertek egyet hogy szovegben viszont erosodott mert szerintem elotte is eros volt szovegben.

 

semmi kozom hogy juhos es riedel polgarurak frigyre lepnek vagy sem. ujbudaban torteno, errol szolo, omlengest viszont nem tartok helyenvalonak.

 

'naalatok' sokkal kisebb dolgokon ki szok borulni a bili. peldaul medgyessy nyaralasa. ilyen korulmenyek kozott engedtessek meg nem tetszeesem kifejezese.

 

de nem tetszet gyorgy kiralyfi eskuvojenek reszletes, seggnyalos bemutasa a bulvarsajtoban sem. sajnos ahol tyukszar ott vereeb...

 

orulok ha levelezunk mert nyilvan maskeppen latjuk a dolgokat es egymas allaspontjainak megismerese nem haszontalan. talaan te is igy latod.//

Előzmény: szivar bá (585)
szivar bá Creative Commons License 2004.06.30 0 0 585

kedves alfredoo pajtás!

 

látom sikerült a korábbi formádat hozni, egy különbséggel, hogy - úgy látszik a dekk hatása csökkenőben van - értelmesen kezdesz írni. Bár ahogy látom még mindig nehézséget jelent az "á" és "é" betűk megtalálása a klaviatúrán.  :))))

 

Általában teszem fel a kérdést - és ezt nem feltétlenül tőled kérdezem -, hogy miért baj, ha egy kerületi lapban valamivel többet szerepel az éppen aktuális polgármester? Szerintem ez teljesen normális dolog, és függetleníteni kell a dolgot attól, hogy bírjuk e a pofáját, vagy nem. Nem veszem meg a Magyar Sírlapot, mert nem akarom minden oldalon a ... pofáját látni, vagy kidobom az újbudát mert nem akarom polgármester (akit valljuk be a többség választott) jól fésült kaccsingatós pofikáját látni. Ennyi az egész és nem kell mérgelődni.

 

"... termeszetesen odavalo. ez a lenyeg. renee elveszi katinkat. katinkat aki 4 ev alatt picit testesebb lett. korosodunk. tudom hogy nem helyenvalo de nyilvanvaloan latszik..."

 

Jajj!!! Öregem kezdesz nagyon fájdalmas és unalmas lenni a témával, de tényleg.

Tényleg nem helyénvaló, de szerintem nem idevaló. Mármint a téma.

Korábbi beszólásodat ügyesen megerősítetted, és most a gyengébbek kedvéért leírod, hogy kiről beszéltél.

Tulajdonképped mennyi közöd van hozzá, hogy ki kit vesz el? A nagy liberális toleranciádat most kellene elővenned és nem akkor amikor (olvastam valamelyik másik beszólásodban) a kiskorúak megrontásáról irogattál.

Előzmény: alfredoo (582)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.29 0 0 584

amorf

 

muncheni tipusu sorsator buli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

skot tipusu nem tudom milyen buli sok skot whiskeyvel.....

Előzmény: alfredoo (583)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.29 0 0 583

amorf

 

o.k. legyen mozgalom. legyen komolyzenei koncert. egy alkalommal voltam az uj templomban a muegyetemnel. de legyen szabadteri. vagy legyen a gazdagreti templomnal.

 

a ix. keruletben milyen felhajtas van a bakats teeren. szegedet nem is hoznam ide...

 

tehat legyen koncert. ott leszek. nem hiszem hogy barkinek egy koncert, egy komolyzenei koncert faajna...

 

milyen siker volt a szentivaneji muzeumi nap.

 

velemeny?

 

spanyol es francia folklor est is lehetne. es termeszetesen authentikus CIGANY este!

 

talan svab is lehetne, azt hiszem a keruletnek nagyon gazdag svab(???) hagyomanyai vannak.

Előzmény: Amorf (580)
alfredoo Creative Commons License 2004.06.29 0 0 582

ecse

 

tokre folosleges ilyen partszovegeket idehozni. mondom mast se neztem ebben az ujbudaban mint a kepeket. amik ugye  fogmosos reklami idonkben hatassal vannak.

 

allitom, ha akarod cafoljad, hgoy cca 3 atlagos keppel ami inkabb 3+ molnarnak 1.5 atlagos keepi megjelenese van. a hatteret is beleszamolom.

 

namarmost ha  a kepek kozott ott a polgarmester akkor a szovegben is ott van. szerinted honnan tudnek egy ennyire maganesemenyrol mint renee elveszi katalint mashonnan mint az ujbudabol? termeszetesen odavalo. ez a lenyeg. renee elveszi katinkat. katinkat aki 4 ev alatt picit testesebb lett. korosodunk. tudom hogy nem helyenvalo de nyilvanvaloan latszik.

 

tehat partkatona hozzaszolast sikerult eloadnod.

Előzmény: aaaahhh (572)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.06.29 0 0 581
Egy hétvége, az éppen eggyel több a kelleténél.
Ki a p...a az a Fábián Éva?
Úgy látszik, az esti, háromnegyed tizenegyes elemi hangerejű tombolasorsolást sikerült megúsznom (múzeumok éjszakája :-)), csak utána szlalomozhattam a Rétköz utcán a részeg polgárok között.
Előzmény: Amorf (580)
Amorf Creative Commons License 2004.06.29 0 0 580

Ne mondd már, hogy nem pörögtél be Fábián Éva gyerekdalaitól vagy az esti, háromnegyed tizenegyes elemi hangerejű tombolasorsolástól! :P

Egy hétvégét szerintem azért ki lehet bírni.

Előzmény: Bicska Macheath (578)
Amorf Creative Commons License 2004.06.29 0 0 579
Tévedsz. Akkor készültek el azok a kevésbé látványos, ámde szükséges szabályozási tervek  és egyebek, amik alapján most le lehetett bonyolítani az ügyletet. Volt ott egy roncshajó is, azt az előző önkormányzat emeltette ki példul.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (577)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.06.29 0 0 578
A hangerő most jó.
Előzmény: Amorf (576)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2004.06.29 0 0 577

Juhoséknak volt 4 jó éve a változtatásra a Kopaszin.

Eszükbe sem jutott.

Most már kár akárkinek is vernie a nyálát, tetszettek volna inkább megnyerni a választást.

Előzmény: Törölt nick (553)
Amorf Creative Commons License 2004.06.29 0 0 576

Tévedés. Tavaly a Feneketlen-tó mellett volt ugyanez, csak most ugye Gazdagrét lett a kerület kulcsa. :P

Egyébként szombat után alaposan visszafogták magukat hangerőben.

Előzmény: Bicska Macheath (575)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.06.29 0 0 575
> pezsgőbb kulturális élet, pl. gazdagréti koncertek a hétvégén
mennyé má' 'iszen egész hétvégén ott dajdajoztak.
Szerencsére, úgy látszik, már csak ötévente van pénz efféle "kultúrprogramokra".
Inkább szeretett Vezérünk ereszkednék le hozzánk minél gyakrabban! :-)
Előzmény: Amorf (574)
Amorf Creative Commons License 2004.06.29 0 0 574

Jó, ne legyen a szokásos adok-kapok, de legalább legyen egy kis disputa, hátha idetéved néhány bürökrata.

 

Mondom mi a jó:

- Pannonhalmi út felújítása

- Farkasréti játszótér felújítása

- pezsgőbb kulturális élet, pl. gazdagréti koncertek a hétvégén

 

Rossz:

- a korábbi időszakhoz képest kevésbé ápolt közterületek pl. Beregszász tér vagy a 8-as végállomásához közeli park kriminális állapota

- rossz utak, pl. hónapok óta van egy nagy lyuk a Beregszász és a Háromszék sarkán, pontosan ott, ahol minden autó kanyarodik

Előzmény: alfredoo (571)
Amorf Creative Commons License 2004.06.29 0 0 573
Szoftverhiba vagy beakadt a lemez? :P
Előzmény: alfredoo (571)
aaaahhh Creative Commons License 2004.06.29 0 0 572
az újbudából molnár folyik mindenhol. egy ideje, ha még bedobják a lapot a ládába, akkor megy közvetlenül a kukába a többi szemétpostával, reklámújsággal. de legjobb lenne az egész kupacot a konténerbe hajítani, az egész nem más, mint tömény molnár és mszp fényezés. persze megértem hogy kell, mert semmi nem épül viszont minden rohad szét. példátlan, hogy a hajléktalanok pl. a feneketlen tónál a mai napig ott lakhatnak a színház előterében és senki nem rak rendet, hogy ezek eltakarodjanak onnan. lehet, hogy a juhos alatt sem ment minden tökéletesen, de azért a juhosék idejében ilyen nem volt. de hát 2002-ben vörösbe fordították ezt a kerületet is. mindez néhány méterre a szállodától - mszp pr...
Előzmény: Amorf (570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!