Keresés

Részletes keresés

islamorada Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2744

En is ki fogom probalni a pulykadat, nagyon jol hangzik a recept.

Előzmény: -balu28- (2741)
islamorada Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2743

Legkozelebb lefotozom neked ezt a szalonnas-majas kajat! Van hazi birsalmad? Te szerencses! Egyik kedvenc gyumolcsom, csak ugy nyersen, beleharapni, mennyei a savanyu iz kedvelo szemelyemnek. Igen, biztosan jol megy a majhoz!

Előzmény: neduddgi(én) (2737)
islamorada Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2742

Miert ne lehetne osszeturmixolni a szalonnadarabokat amikor sulve, illetve inkabb fove, parolva vannak. Nem latod a darabokat de az izuk ott lapul a szoszban.

Mint egy fuszer! Egyebkent az a tejszines turmixolt szalonnaszosz a steaken nem volt olyan sok hogy elboritotta volna, nehany kanalnyi amit ralocsoltak a tetejere es nem nyomta el a marhahus izet hanem kiemelte. Fuszerezte!

Előzmény: neduddgi(én) (2736)
-balu28- Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2741

De, szalonnástul-hagymástul!

 

Előítéletek nélkül álljatok hozzá!

 

A szalonna igenis finom, bármilyen formában!

 

(Sógorom az a fajta, aki csak némely kajákat eszik meg - nem is értem, hogy lehet így élni - pl. szenesre sütött csirkemell, fasírt, spenót, sült hurka-kolbász, a kiválasztás okát még nem sikerült megfejtenem, de biztosan nem a zsíros-nem zsíros alapján. Neki pl. el kellett csomagolnom a szalonnaszósz maradékát, és képes volt magában enni! Akkor el tudjátok képzelni, mennyire jóóóóóóó! Most is csurog a nyálam a billentyűzetbe.... :DDD)

Előzmény: Mariska néni (2740)
Mariska néni Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2740

Magának a szalonnának a turmixolása fel sem merült bennem -  szerintem islamorada sem írt turmixolásról, balu pedig nyilván úgy értette, hogy a szalonnaágyon keletkezett hagyma-pulykalé-tejszín stb. kerül turmixolásra.

Előzmény: neduddgi(én) (2736)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2739

Értem én, hogy csak a húst/köretet locsolod meg vele, vagy "mártogatós" szósznak használod, de nekem akkor is sok egy kicsit a jóból! De szerintem nincs ezzel semmi baj, Te így csinálod, én máshogy.

Nincs bajom a zsíros kajákkal, sőt! :o) Csak nekem kisütve, "ehető dekorként" jobban bejön a húsosszalonna, mint a szószba beleturmixolva. De ez csak előítélet mert még nem ettem ilyet. (Lehet, hogy ha nem én csinálnám, akkor észre sem venném...)

Előzmény: -balu28- (2738)
-balu28- Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2738

Ezt a szószt nem úgy kell enni, mint a paradicsom-, vagy meggyszószt. :)

(A meggyszószt én speciel 2 pofára....)

Előzmény: neduddgi(én) (2736)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2737

Ez a májas dolog jó ötlet! Tök egyszerű, de mégis másabb, igényesebb kaja, mint a sima hagymás máj.

Van a fagyasztóban egy kis báránymáj, azon agyaltam, hogyan készítsem el "méltó módon". Asszem, ez a recept teljesen megfelel!

 

Hogy ne legyek teljesen off: némi birsalma szósz is kerül majd mellé, természetesen a saját kertünkből. :o))

Előzmény: islamorada (2733)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.12.16 0 0 2736

Jól teszed! :o)

Szalonna ágyon finom dolgokat lehet ám készíteni! Még az ízetlen, bolti csirkemellből is csodákat lehet kihozni! (Főleg, ha a kertből is kerül kerül mellé a sütőbe egy s más...) 

Igaz, mi a szószokhoz csak a zsíros-fűszeres-zöldséges pecsenyelevet használjuk, a kisült húsosszalonnát tálaláskor csak rátesszük a kajára.

Ez a "beleturmixolom a szalonnát is" dolog nekem még mindíg meredek. :o))

Dehát ízlésekről hülyeség lenne vitatkozni!

 

 

 

Előzmény: Mariska néni (2735)
Mariska néni Creative Commons License 2014.12.15 0 0 2735

Hát  én bizony ezt a balu félét kipróbálom:)

Előzmény: islamorada (2733)
islamorada Creative Commons License 2014.12.15 0 0 2734

Meg elfelentettem azt hogy itt csak fustolt szalonnat hasznalnak az etelekheez, masfajtat nem lattam. Kaphato neha sozott feherszalonna is de talan csak a kulfoldiek veszik.

Előzmény: islamorada (2733)
islamorada Creative Commons License 2014.12.15 0 0 2733

Az itteni szalonnak nagyon husosak, masfajtat meg sem esznek, zsir csak nagyjabol az egymarmad reszen van, de ugy van ahogy irod, tul sok a zsir meg igy is az izlesemhez. Van amikor borjumajat eszek a kozeli restaurantban, / hogy annak milyen ize van, elmondani sem lehet/, sutolapon van hirtelenul megsutve de ugy hogy elotte vagy 5 szelet husos szalonnat kisutottek, szep szarazra es annak a kisult zsirjaba, illetve arra a reszre dobjak ra a majat ahol az sult, mindket oldalat, a kisult szalonna fele zsirjaban meg nagyobb karikakra vagott hagymat sutnek,vagyis inkabb parolnak,  / egyszerre csinaljak azon a nagy sutolapon, a haymanak is zsalonna es maj ize van/. Utana sozzak, borsossak talra rakjak a rizs melle, tetejere a ropogos szalonnsaszeleketet, meg az osszekotort szaftfeleseet is raontik. Uszik a szaft a zsirban. De leirhatatlanul jo!

Es az a szalonnaszosz is nagyon jo volt, / a szalonnadarabkakat nem is lattam benne mert szet volt turmixolva/, de rohadtul egeszsegtelen szerintem. A szalonnat Parizsban ettem a reggelihez parolva, vagyis fove, nagyon finom volt. Szoval vannak etelek amihez megy a szalonna fove is,  csak mondom, egeszsegtelen, eszunk igy is egy csomo egeszsegtelen dolgot, kar lenne fokozni.

Előzmény: neduddgi(én) (2731)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.12.15 0 0 2732

Vannak gondjaim, mint mindenki másnak, de mivel sem a kerthez, sem a konyhához nincs köze, nem részletezem. :o))

Előzmény: -balu28- (2715)
neduddgi(én) Creative Commons License 2014.12.15 0 0 2731

Ahogy olvastam a receptedet, megjelent előttem a zsírban úszó, félsült-félnyers szalonnadarabkák képe, és nem igazán indult be tőle a nyálelválasztásom. Csak közismert tapintatom akadályozott meg benne, hogy ezt leírjam. :o))

De ezek szerint szerinted is kissé durva az eredeti verzió.

A Balu-féle változat nekem szimpatikusabb.

 

Mi többféle dologra használunk pirított szalonnát, saját zírjában, de nem szósznak vagy öntetnek. Tésztás egytálételkre, sült/párolt húsokra, krumplipürére, párolt rizsre. Apró kockákra vágva, de teljesen kisütve, a kisülés után a zsírjából azonnal kiszedve. (Különben megszívja magát, és csicsogni fog a zsírtól. Tálaláskor ezt az aprótepertőt bőségesen mérve rászórjuk a kaja tetejére, és a felforrósított zsírjával a szükséges mértékben meglocsoljuk.

Ja, és ilyesmire csak füstölt szalonnaféléket használunk, azokból is lehetőleg a pácolt változatokat.

 

Előzmény: islamorada (2728)
TINTUS Creative Commons License 2014.12.15 0 0 2730

Igényfelmérés :

 

örlendő fűszerpaprikának egyik legjobb típus a "BOLERO "

A baj ott van, hogy 1000 darab a kiszerelés és az 5 ezer forint.   Tehát kellenénk 8-10-en biztosan, hogy megérje megvenni ez a mag 3 évig csíraképes lenne szerintem. 

 

Van-e jelentkező ? az írjon nekem emailben. Felteszem a másik topikban is.

TINTUS Creative Commons License 2014.12.15 0 0 2729

A zasszony kívánságára bepróbálkoztam a.....rozsos-magvas formakenyér sütésével .Íme az eredmény.  

 

(már nagyon menő vagyok   )

islamorada Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2728

Utazas alatt Kentuckyban ettem ilyet, azelott en sem hallottam rola. A steak tetejere volt racsorgatva, tejszines, marha jo ize volt de annyi szalonnaval es zsirral amennyit ott adtak szerintem csak a "nehez fiuknak' valo, nagyon egeszsegtelen, hehehe..., de nagyon finom. Jo hogy szoba kerult mert en is kiprobalom itthon de csak rettento keves szalonnaval es a zsir nagyreszet le fogom rola onteni, / nehogy mar jo legyen az ize/...

Előzmény: ZsuR (2723)
Mariska néni Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2727

Világos rántást készítek, felengedem húslevessel, mikor összeforrt, bele a reszelt tormát, kis cukrot, kis tejfölt, ecetet vagy citromlevet. Ha nincs húsleves, feles tejjel is fel lehet engedni. Ha magad reszeled a tormát, kicsit tedd be a sütőbe, vagy a tállal vízgőz fölé, hogy elpárologjon a csípőssége.

Előzmény: ZsuR (2725)
Mariska néni Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2726

Ez így tökéletes, köszönöm:)

Előzmény: -balu28- (2724)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2725

Nem lehet rossz...

 

Kerdes - csinaltatok fott tormaszoszt mar?

Előzmény: -balu28- (2724)
-balu28- Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2724


Tegnap próbáltam fényképezni a receptet az újságból és úgy betenni, de a fényes újságpapírról nagyon visszaverődött a fény, úgyhogy nem látszódott semmi.

 

De a lényeg, hogy az alábbiak szerint készül a szalonnaszósz, annyi különbséggel, hogy a füstölt szalonnával-hagymával a pulykának van "megágyazva", tehát a hús leve is gazdagítja a szószt. Utána tejszínnel kell az egészet összeturmixolni és a pulyka mellé tálalni.

Előzmény: Mariska néni (2721)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2723

Meg nem is hallottam rola - de ma kiprobalom!  Mikbol maradok ki!!! :)

Előzmény: islamorada (2720)
islamorada Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2722

Egy jo szelet steak tetejere a tejszines valtozatot racsorgatni, az  nagyon finom tud lenni...

Előzmény: Mariska néni (2721)
Mariska néni Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2721

Nahát, erről még csak nem is hallottam! Kipróbálom, köszi:)))

Előzmény: islamorada (2720)
islamorada Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2720

A szalonna szosz itt amerikaban azt jelenti hogy 7-8 szelet husos szalonnat felaprogatsz, kisutod de nem ropogosra, utana 1 nagy fej aprora vagott hagymat megparolsz benne/ a zsirt nem szurod le, a szalonnat is benne hagyod, utoljara egy geredsz szetnyomott fokhagymat is parolsz benne egy percig. So-bors, ez az alap! Ebbe aztan tesznek paradicsomot, vagy tejszint vagy barmit amit az illeto izesnek talal maganak es fuszert is aszerint. Szalonnaszoszt arulnak uvegekben is amivel aztan lehet izesiteni amit akarsz.

Előzmény: Mariska néni (2716)
Mariska néni Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2719

Nagyon jól néz ki:) Ezt már sajnos nem tudom kipróbálni, mert megettük párolva. Hagytam ugyan kint néhányat, de szerintem azok ma elfagytak.

Előzmény: trigi0722 (2717)
trigi0722 Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2718

Felénk ma reggelre megjött a köd, a lányomat kivittem 6 után a vonatra, ment Bécsbe, alig láttam, 50-nel mentem végig.Sajnos vége a napsütésnek, még most is köd lep mindent,nagyon nem "szeressem.:-(

 

Előzmény: neduddgi(én) (2714)
trigi0722 Creative Commons License 2014.12.14 0 0 2717

2 napja leszüretelt édes köményem. Életemben most ettem először,most vetettem első évben, bevált.Joghurtos-almás  salátának készítettem el. Nekem ízlett, a lányomnak kevésbé.

Mariska néni Creative Commons License 2014.12.13 0 0 2716

Engem érdekelne a bébipulyka, de különösen a szalonnaszósz - ha nem nagyon messziről kell előkaparni:)

Előzmény: -balu28- (2713)
-balu28- Creative Commons License 2014.12.13 0 0 2715

Hát így könnyűűűű :DDDDD

Nálunk mindig én vállalom. :D

 

Egyébként meg rosszkedvű vagy mostanában. :(

Előzmény: neduddgi(én) (2714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!