Keresés

Részletes keresés

Szunya Creative Commons License 2007.01.06 0 0 295
Szerintem:
Yaan 3 gyermeke mind az ő külső vonásait örökölte, ázsiai jelleg.
Giin Malinra hasonlít, nem az apjára.
Judy a családi vonások közül a világosabbakat örökölte, (Malin tipusú) ettől még lehetne Yaan lánya, de ha így lenne, akkor a családfő választásnál Yaan előhozakodott volna vele, hogy az ő gyereke, ergo Giin nem lehet családfő, mert nincs örököse az elsőszülőtti vonalon, neki viszont van.
Előzmény: Borsts (283)
Enahma Creative Commons License 2007.01.06 0 0 294
Nem, ez nem egészen így van: a "crossing over" nevű jelenség jócskán megkavarja ezt az egyszerűnek látszó dolgot - ami egyébként sem ennyire egyszerű. *kuncog*
Miközben az első könyvet írtam, mailben megkerestem egy olyan céget, amelyik a szülőség (apaság) megállapításával foglalkozik, és felvázoltam nekik a helyzetet. Először félreértettek ugyan, és kaptam egy árlistát, hogy az általam felvázolt helyzet bizonyítása mennyibe kerülne, de aztán megmondtam, hogy ez csak egy elképzelt helyzet, és akkor válaszoltak a kérdésemre, mégpedig jó részletesen. (Igaz, még ezután sem hitték el teljesen, hogy egy könyvről van szó, és közölték, hogy ha mindenki bemegy, akkor van csoportos kedvezmény, vagy mi :-DDDDD De a Raasok nem akartak fizetni, pedig 350 ezer helyett 250-ért megcsinálták volna a vizsgálatot...)
Előzmény: NAR (291)
+csacsi+ Creative Commons License 2007.01.05 0 0 293
Jól, jól, csak olyan hosszú volt, lerövidült az évek során :-))).
Előzmény: Borsts (292)
Borsts Creative Commons License 2007.01.05 0 0 292
Igen :-)) Lelepleztél... És Te Fülescsacsi, ha jól gyanakszom :-)
Előzmény: +csacsi+ (290)
NAR Creative Commons License 2007.01.05 0 0 291
Igazából azt nem értem, miért ekkora probléma az apaság eldöntése? Ha nem csalnak a biológiai ismereteim, Judy egyik X kromoszómájának meg kellene egyeznie Giian X kromoszómájával - néhány ezer év múlva csak el tudják ezt dönteni...

Bye,NAR

Előzmény: hugeildi (286)
+csacsi+ Creative Commons License 2007.01.05 0 0 290

OFF

 

Te a babanetes extavaszos Borsts vagy? Ha igen, tök jó :-)))) Meg amúgy is üdv. itt :-).

 

ON

 

Szuper jó olvasni a teóriákat, már várom, mikor jelennek meg az első Csodaidők fanfiction-ök :-). (Nekem már van pár ötletem, de még nem jutottam el a megvalósításig).

 

És inkább nem írok semmit, mert rájöttem, hogy az elszólás nagymestere vagyok, szegény férjem szívta ezt meg, amikor úgy kezeltem, mintha olvasta volna, amikor még éppenhogy az elején járt... De vessen magára, ha lusta volt :-).

Előzmény: Borsts (283)
NAR Creative Commons License 2007.01.05 0 0 289
hiszen végülis Shee Martyn és Rundi is kaveniek voltak...

Kiszakadtak (az előbbi mindenképpen) - mintha a bosszú (is) motiválná őket a kavenellenességükben.

Bye,NAR

Előzmény: hugeildi (287)
NAR Creative Commons License 2007.01.05 0 0 288
Maga a bolygó lehet, hogy nem pusztult el fizikailag, de nem is ez a lényeg, hanem az "Őshaza", mint fogalom tűnt el, onnan szóródtak szét. Persze ha kiderül, hogy a Shremaya tulajdonképpen a Nies, akkor pontosabb lesz az analógia, hiszen lesz egy világ, ahova visszatérhetnek az üldözések (progromok) elől.

Bye,NAR

Előzmény: karbalán (280)
hugeildi Creative Commons License 2007.01.05 0 0 287
Ez nagyon jó kérdés.
Hiszen a támogatás miatt még Giint is eltették az útból.
Talán van valami összeköttetés Rundival hiszen ő is valamikor safir volt, nem? Talán mélyebb az összefonódás, mint tűnik... hiszen végülis Shee Martyn és Rundi is kaveniek voltak...
Előzmény: NAR (284)
hugeildi Creative Commons License 2007.01.05 0 0 286
Végre még valaki aki azt gondolja, hogy Judy apja lehet Yaan is!
:)
A Syndy-Shonda nekem túl magátólértetődő.
És Yaan éppen eléggé nagyképű ahhoz, hogy jól pofáraessen!
:)
Előzmény: Borsts (283)
gyalogbagoly Creative Commons License 2007.01.05 0 0 285

Szerintem Judy vagy Giin görbe éjszakájának a nem várt következménye, vagy Syndy = Shonda, és az, hogy Giin nyakába varrta a gyereket, az utolsó szemétsége volt. Búcsúzóul egy életre elásta a bátyót, és a családnak is jól betett a külsős kölyökkel (vagy az is lehet, hogy a végére csak vissza akarta juttatni a gyereket a családjához, de nehezen elképzelhető). Ez megmagyarázná, hogy miért intézte úgy, hogy véletlenül se derülhessen ki a kiléte, meg azt is, hogy Malin miért volt ismerős a kislánynak. Tudom, vannak hülye ötleteim...:)

 

Az engem is érdekelne, hogy mit szól Yaan, mikor megtudja, hogy nem az apja halt meg, hanem az öccse.

NAR Creative Commons License 2007.01.04 0 0 284
Hello!

Végigolvastam a topikot is, egy kérdésem lenne, ami nem merült még fel itt - a Kaven miért támogatta Shee Martynt? Még a beszédeiben is a Kaven értékei ellen szólt, kevésnek tűnik az az ígéret, hogy leszámol az EI-vel...

Bye,NAR

Borsts Creative Commons License 2007.01.04 0 0 283

Sziasztok!

Szeretnék jelentkezni mint elvarázsolt Csodaidők olvasó :))) És mint derék polgár, hoztam magammal még egy embert :) mert miután egy lendületből elolvastam 2x, kölcsön adtam lánykámnak is :D

 

Judy vérvonaláról remekjó elméleteket lehet alkotni :))) Kedvencem szerint Yaan a papa - egy ilyen nagyképű fontoskodó etc. alakról mindent el tudok képzelni, még egy enyhén alkoholista külsős kolleginával folytatott viszonyt is - és éppenséggel Sydny dolgozhatott az Alfán vmelyik Raas cégnél. És S. annyit mesélt a lányának, hogy az apja vmi főnök volt és igen beképzelt :) Ez stimmel nem? Olyan nagyon nem vagyok még kronológiailag képben, de nyilván a nagyobb Yaan is a családi cégnél gyakornokoskodott,  egyetemkedett, aztán kisfőnök lett.

Mondjuk ez nem magyarázza meg, hogy Judy mért emlékszik a mamája éneklésére, szőke hajára, és miért találja Malint egyből ismerősnek - ezek mind arra utalnak, Shonda a biol. anya, apa Mr. X. - és vhogy ráveszi Sydnyt, hogy nevelje ő, amikor a kölök útjában van a házassági v. akármilyen terveinek.

És persze, ha vki hóttrészegen ébred egy motelszobában, és nem tud beszámolni az elmúlt 10 óra történéseiről, akkor bizony rákészülhet lélekben, hogy utóbb rávarrják az apaságot. És nagyon-nagyon emberi, hogy ezt soha nem is feltételezi. :-)

 

Na, az már látszik, hogy beleszerettem a sztoriba.

A fő kedvencem Giin és Malin. És megsirattam Ronent. (Szegény Paul-Yaan, rá még vár az a maflás az élettől, hogy nem az apja halt meg, hanem az öccse.)

 

Amin meglepődtem: a lányomnak se szimpi az ifjú Yaan - pedig épp kamaszodik, és lázadozó hajlam is van benne bőven.

DuDoR Creative Commons License 2007.01.04 0 0 282
Azért van előkészületben, mert a honlapon nincs olyan kategória, ahová be lehetne tenni.

Ha nagyon akarják, akkor bele lehet(ne) némi kompromisszummal a meglévő keretbe is illeszteni.

Tehát át kéne alakítani az egész honlapot, ami pénzbe kerül.

Itt jön elő az a kérdés, hogy mennyire veszik 'komolyan' a netes megjelenést. Mert ha komolyan veszik, akkor - ha ez tényleg szükséges - rá kell(ene) szánniuk a pénzt az átalakításra.
Előzmény: karbalán (281)
karbalán Creative Commons License 2007.01.04 0 0 281
Azért van előkészületben, mert a honlapon nincs olyan kategória, ahová be lehetne tenni. Mondhatjuk, hogy Eta új műfajt teremtett (legalábbis az Animusnál :). Tehát át kéne alakítani az egész honlapot, ami pénzbe kerül.
Előzmény: DuDoR (279)
karbalán Creative Commons License 2007.01.04 0 0 280
a kaveniek szülőbolygója elpusztult és szétszóródtak a világban

Úgy emlékszem, erről annyi van, hogy a kaveniek maguk sem biztosak abban, hogy mi a helyzet a Niesszel kapcsolatban, ami a bolygójuk volt, de a legtöbben úgy gondolják, hogy a Shremeya az a világ, ezt bizonyítja, hogy itt egyedi a növénykultúra, pl. az ogfák is itt tenyésznek.
Előzmény: NAR (278)
DuDoR Creative Commons License 2007.01.04 0 0 279
Ha elfogyna az eddig nyomtatott 3000 pld., nem automatikusan 2. kiadás lesz, csak újranyomás. Hogy 2. kiadás mikor lesz, nem tudom. Egyelőre még 1. újranyomás sincs...

Ha azt nézzük, hogy az Animus honlapján az Ogfák vöröse még most is "Előkészületben" státuszú, akkor ez nem túl biztatónak tünik.

Bár nem tudom, hogy az Animus mennyire veszi 'komolyan' a netes honlapját...
Előzmény: Enahma (277)
NAR Creative Commons License 2007.01.04 0 0 278
A hasonlóság a zárt vallásos közösségek és a Kaven között van - és EZÉRT hasonlít az ortodox zsidósághoz is, de akár az amisok kultúrájához is (amiről l. egy cikket ITT).

Szerintem van más párhuzam is, bár ezek szerint nem szándékos - nekem úgy tűnt, hogy a Kavennek (számarányához képest) nagy gazdasági súlya van és nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra, ezeket szokták a zsidókra is mondani. Ezeknek a mi világunkban részben történeti okai vannak, kiváncsi vagyok, a Kaven esetében is van-e ilyen. Még egy párhuzam: ha jól értettem, a kaveniek szülőbolygója elpusztult és szétszóródtak a világban, ez is hasonlít ahhoz, hogy a rómaiak i.sz. 70-ben leverték a zsidó felkelést és a túlélők szétszóródtak az (akkor ismert) világban.

Bye,NAR

Előzmény: Enahma (241)
Enahma Creative Commons License 2007.01.03 0 0 277
Semmit nem tudok a példányszámokról, csak azt, hogy megfelelő mennyiségű eladott 1. kötet esetén fog csak megjelenni a 2. kötet. De az én kezemben nincsenek statisztikák, bár, gondolom, január közepére-végére már okosabbak leszünk.
Ha elfogyna az eddig nyomtatott 3000 pld., nem automatikusan 2. kiadás lesz, csak újranyomás. Hogy 2. kiadás mikor lesz, nem tudom. Egyelőre még 1. újranyomás sincs...

A kötetek megjelenése nem rajtam múlik. Decemberben elkészültem a negyedikkel (azaz az utolsóval) is. Szóval tőlem aztán mehet bármikor.
bookworm Creative Commons License 2007.01.02 0 0 276
ennek örülök, mert ezekre már én is rá akartam kérdezni :)

de a többiekhez hasonlóan jobban érdekel a második kötet, mint az elsőnek a második kiadása.. egyébként is, az első kiadás sokkal többet fog érni majd, amikor a toplisták élére tört a Csodaidők :)

egyébként meg, mindenki örömére, szereztem egy újabb rajongót :)
Előzmény: Enahma (273)
Szunya Creative Commons License 2007.01.02 0 0 275
Eta, LESZ MÁSODIK KIADÁS?
(És mikor lesz második rész?)
Előzmény: Enahma (273)
gyalogbagoly Creative Commons License 2007.01.02 0 0 274

Boldog új évet mindenkinek!

 

A nitan engem is nagyon érdekelne. (Meg az oldal is. :))

Enahma Creative Commons License 2007.01.02 0 0 273
1. *kuncog* semmit
(csak most vettem észre, hogy alá vannak húzva egyesek - majd ezt is javítjuk a 2. kiadásban, meg azt is, hogy vannak olyan családtagok, akik a kötet elején, sőt a végén sem születtek még meg... NEHÉZ dolog hibátlan könyvet csinálni, nekünk sem sikerült :-DDD)
Előzmény: DuDoR (271)
Szunya Creative Commons License 2007.01.02 0 0 272
2. a történet elején igaz állapotot mutatja
Előzmény: DuDoR (271)
DuDoR Creative Commons License 2007.01.02 0 0 271
A könyv elején levő családfa kapcsán:

1. mit jelent az, ha alá van húzva a név?

2. miért nincs benne Judy?
Szunya Creative Commons License 2007.01.02 0 0 270
Továbbra is fenntartom, hgy a vérvizsgálat bármikor megismételhető, azt nem volt értelme manipulálni, szvsz Judy Raas.
Előzmény: hugeildi (262)
+csacsi+ Creative Commons License 2007.01.02 0 0 269
De Judy neve eredetileg Judy, és a Judint Giin ajánlja neki, amikor elmegy érte az árvaházba, tehát a család éppenhogy a Judy-t ismeri... Szerintem...
Előzmény: DuDoR (268)
DuDoR Creative Commons License 2007.01.01 0 0 268
Olvasom:

"Meglepetésére talált néhány ruhát a saját méretében. Mindegyikbe bele volt varrva a neve. Judy Raas."

Miért Judy Rass, miért nem Judin Raas van benne? Mert ez lenne a természetes, hiszen az blatkinban előre ezt a 'hivatalos' nevét ismerik, nem?

Mondjuk lehet egy olyan magyarázat, hogy Giin hazaszólt az utazás előtt, hogy ne Judin-t, anem Judy-t varrjanak bele a ruhákba. De ez nem igazán tünik életszerűnek nekem...
bookworm Creative Commons License 2007.01.01 0 0 267
érdekelne hát :)
Előzmény: Enahma (263)
Aragorn83 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 266
Én is szeretnék tag lenni! :)


Engem is érdekelne a nitan!
Előzmény: Enahma (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!