Elfoglaltságom miatt már régen írtam a fórumba de sajna nálam jelennek meg a problémák az autóval. Anno volt ez a lengéscsillapító probléma de az én autómat a visszahívás nem érintette. 2hete elkezdtem halani és érezni a kormányon valami zörejt a futómQtQl. Most hogy már elkezdtem normálisan használni az autót gondoltam nézzünk egy 0-100-rát. Ekkor jott a bazzeg. FElpörgettem leugrottam a kuplungról és nem kipörgött és visított a kerék hanem elkezdett pattogni és rázni de mint az állat még a fordulatszámot se tudtam leolvasni!. Se gumicsikorgás se guminyom nem volt csak ütés és pattogás. Valaki tapasztalt hasonlókat?
Az autót az importőrtöl vetted? A kereskedő dolga, hogy téged kiszolgáljon. Ennek része az is, hogy meg mer venni előre 5-10 navit. Ha autót veszel akkor ugyanígy van. A kesrekedő azonnal tud autót adni ha van készlete, ha nincs akkor abból ad ami a központnak van és arra többet is kell várni. Itt a fórumon is volt arról szó, hogy "elfelejtik" a navit. Sok kereskedés meg sem említi,hogy jár, ha rákérdeznek akkor elismeri, hogy jár. Ez is az importőr hibája? Vagy csak lusták és tehetetlenek vagy le akarják nyúlni.
A napokban elkezdték nyomatni az új (off)1,4-es turbós G.Puntó reklámját! Asszongya: 8,9 sec/100 km/h 120 Le. Gondoltam ez az új trend benzines turbós moci, hogy valahogy lépést lehessen tartani a modern dieselekkel! Erre mikor jobban megnéztem a reklámot látom hogy ez nem ám benzines, hanem az új 1,4-es multijet diselmotor.
Annak idején 2005. szeptemberében az új disel Rió debütálásakor írták (ez 1.5 CRDI VGT turbó, intercooler, 110 Le volt), hogy a kategória legerősebb diesele. Most ha mással nem is, de objektív autóspartnerként annyit el kell ismernünk, hogy most már az új 1,4-es Multijet Puntóban van a kategória legerősebb diesele.
Kiváncsi lennék, hogy érték el ezt a teljesítményt egy 1400 ccm alatti motortól, de valszeg a legegyszerűbb megoldást választották: egyszerűen nagyobb turbót tettek rá!
Ja és itt megint van egy érdekesség azoknak, akik jószándékkal ugyan, de mindig óvnak a teljesítménynöveléstől és fáznak a boxoktól is!
Még egy adalék: az új 118d BMW (diesel!!!)1800 ccm és 140 Le gyárilag.
Tehát nyugalom bőséggel van tartalék ebben az 1,6 CRDi motorban is, persze ez nem jelenti azt hogy az egekig húznám ha tudnám, nekem bőven elég így boxal ez a kb 130 körüli jelenlegi lőerő!
"Te úgy gondolkodsz mint a kia kereskedök tőbbsége"
Nem , én úgy gondolkodok, mint egy vásárló.
Ha valamit központi ajándékként hirdetnek egy autóhoz, szervezzék, szabályozzák le úgy ,hogy legyen egységes , ne legyen félreértés, vagy huzavona, ill. egymásra mutogatás.
Mert én még egyébként mindíg nem kaptam meg, a júliusban átvett autómhoz a központilag(!) járó gps-t, amit nem a kereskedő , hanem az importőr hirdet ajándékként a honlapján!
Attól, hogy központi akció, te a kereskedőtöl kapod, hiszen a nem a KIA-val szerződsz hanem a kereskedövel. Te úgy gondolkodsz mint a kia kereskedök tőbbsége. A KIA tartson készletet, mondja meg elöre, hogy ki mennyi autót ad el, mondja meg, hogy milyen összetételben. Aztán már csak azt mondja meg, hogy kinek. Akkor minek kell a kereskedő? Majd a KIA interneten eladja az autókat.... A kereskedönek kellne tudni, hogy mikor kinek és mennyit tervez eladni. Akarjon eladni, keresse meg a vevöt derítse ki mire van a vevönek szüksége (jobb hitel, árkedvezmény, beszámítás...) és szolgálja ki.
Igen,de mielőtt tankoltam akkor is 5L-t mutatott az átlag fogyi mérő ,és utána is... Tehát ha tankoltam 45L-t akkor minimum 900km-t kellene kiirnia,ráadásul akkor még a tank sem volt üres...ezért nem értem a dolgot!
"Elmondom mert megkérdeztem. Az importőr májusban jelezte a kereskedéseknek, hogy ilyen akció lesz. Kérte, hogy vegyenek a kereskedések előre navit mert így rögtön tudnak adni az ügyfélnek. Az a kereskedés aki előre rendelt (beletette a pénzét) az azonnal tud adni navit, majd a kia utólag visszafizeti neki a navi árát"
Így érthető, csak nem egészen logikus, hogyha ez egy központi ajándék az importörtől, miért kell a kereskedésnek "megelőlegezni"...
"A megtehető út jelző is tréfás Bp-en tankoltam,a megtehető út 711km volt,most 300km után hazajöttem és most 645km...tankolásnál mindent nulláztam,és mégis így viselkedik..."
Ezen már én is gondókoztam, aztán rájöttem, hogy nyilván az előző valamennyi kilométerfutás utáni adatot alapul véve határozza meg a megtehető kilométerszámot.. Mert nyilván előre nem tudja megjósolni a használat "milyenségét", vagyis hogy tatásan, vagy sportosan fog haladni az emberfia.
Praktikusan, ha előtte nyomulósan megy az ember, és tankolás után meg nyugiban, akkor nyilván sokkal többet lehet autózni, mint amit a kompjuter mutatott induláskor
Én is itt vagyok... Igen megkaptam az autóval a navit rögtön... Most hazafele ki is akartuk probálni,csak valamiért még 100as a kezelése nekem,ugyhogy maradtunk a régi bevállt IGO nál.
Az AUTORÓL...nagyon állat,sajnos a "szokott" dolgok nálam is előjöttek:kormányburkolat recsegés kanyarokban,MP3 cd egy idő után kikapcsol(disk error) és csak akkor kapcsol vissza,ha kiveszem a cd-t. A megtehető út jelző is tréfás Bp-en tankoltam,a megtehető út 711km volt,most 300km után hazajöttem és most 645km...tankolásnál mindent nulláztam,és mégis így viselkedik... A fogysztás lefele 811 es 100-140km/h között városon kívül, városban: 60. Végik klima!Lefele 4,8L,visszafele 5L pedig max 100-al jöttem...szerintem ez jó,majd ha bejáródik jobb lesz . Eddig akinek megmutattam mindenki el volt ájulva,hogy ez milyen halk,milyen jól megy,milyen szép,és mekkora... A balatonparton minden 2. ember megállt előtte és megnézte :)))
Elmondom mert megkérdeztem. Az importőr májusban jelezte a kereskedéseknek, hogy ilyen akció lesz. Kérte, hogy vegyenek a kereskedések előre navit mert így rögtön tudnak adni az ügyfélnek. Az a kereskedés aki előre rendelt (beletette a pénzét) az azonnal tud adni navit, majd a kia utólag visszafizeti neki a navi árát. Az a kereskedés aki nem vett előre, az utólag rendel meg annyi navit amennyi autót eladott, nem akarja, hogy a pénze naviba álljon vagy netán a nyakán maradjon egy darab is. Ezért az ő ügyfel vár és vár.....és vár. Úgyanilyen okból van az is, hogy van olyan kereskedés aki saját rakrárról azonnal tud autót adni meg tudja mutani az autót több szinben míg más kereskedés a központi készletből árul így az ügyfele megint csak vár vagy vakon vásáról. Szóval van olyan kereskedő aki KERESKEDIK és neki legfontosabb az elégedett ügyfél van olyan kereskedés akinek csak a neve kereskedő.
Én az egészben csak azt nem érem, ha ez egy országos akció,és nem a kereskedés ajándéka a gps, hanem az importőré, ahogy a honlapon is szerepel, miért vanak ezek a különbségek, hogy egyik kereskedésnek előre van "kartonszámra" , a másiknak meg jelentgetni kell az eladott autóit, hogy kapjon?
Tatabánya - B.füred 6,3l/100km 78km/h átlaggal végig klíma, 3nap városi autózás majd B.füred - Tatabánya, a végeredmény 6,6l/100km, 59km/h. hazafele egyszer meghúzva 200km/h-ig.
Fehérvár előtt előztem egy beige CEE'D-et a sofőr integetett.