"Itt a fórumon is volt arról szó, hogy "elfelejtik" a navit. Sok kereskedés meg sem említi,hogy jár, ha rákérdeznek akkor elismeri, hogy jár. Ez is az importőr hibája? Vagy csak lusták és tehetetlenek vagy le akarják nyúlni"
Hát épp erről beszélek, ezért mondom, hogy bizonyos mértékig az importőr felelőssége is, hogy amit ő ajándéknak szán, az jusson el a vevőkhöz a
Kösz a kioktatást, de már megbocsáss hülye azért nem vagyok, a reklám hazudott!!!
Szó szerint így hangzott el a TV reklámban, hogy ÚJ MULTIJET DIESELMOTOR! Tudtommal a Fiatnál hívják multijet-nek a dieselt! A reklám volt szar nem én vagyok a hülye, nagyon összekeverték a dolgokat, mert ahogy írtam én is meglepődtem mikor meghallottam hogy DIESEL! Utána néztem a motor pontosan: 1.4 Turbo T-jet 16v (benzin) 120 LE
A másik, hogy a szintén új BMW 118d tesztjét a Hír TV Garázs című műsorában láttam OTT 1800 ccm-nek írták!Most is vettem a fáradtságot utána néztem IGAZAD VAN!
Forrás:http://totalcar.hu/tesztek/bmw118ed!2
"Ez a 118d egyébként a buta verzió: ugyanúgy kétliteres, mint a 120d, csak ebben nem piezós, ha nem elektromágneses szelepes a befecskendező-rendszer, és kisebb nyomáson is működik. A motor ezért nem 177, csak 143 lóerős. Higgyék el, ekkora autóban ez a teljesítmény is korrekt. A családi Focus felől közelítve a 118d jól megy, egy 650Ci felől nézve csak olyan fürgécske. Nem mikrohullámú internetvonal, de azért minimum egy jó ADSL csomag. Turbólyukról még lehet beszélni, de felesleges, a motor hangja pedig annyira puha, hogy már most borítékolom: biztosan sok 118d-be tankolnak még tévedésből benzint."
Egyébként nem tudom miért adta fel a BMW az eddigi megszokott típusjelölést, mert eddig legalább egyértelmű volt: 320i (3-as kasztni 2000 ccm benzin) 320d (ua diesel), 525i (5-ös kasztni 2500 ccm benzin) 530d (5-ös kasztni 3000 ccm diesel) 118d (2000 ccm?) ja annyi bár szerintem kár volt feladni a hagyományos és szerintem logikus jelölést! Tanulság: magad uram...... és még mindig ne higgy a reklámoknak!
Az ITAR-Tasz jelenti: Moszkvában Ladákat osztogatnak...
Egy nappal kesőbb a helyesbités:
A hir igaz, de egy kis kiegészitésre szorul: Nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Ladákat, hanem Volgákat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak...
Szoval a hireid kb. igy állják meg a helyüket.
Az 1.4 Turbo Fiat az benzines, tehat meg mindig a Rio diesel a legerosebb a kategoriaban (1.5 alatt), valamint a BMW 118d az 2 literes motort takar. 1.7Cdti 125 loerovel az egyetlen valamirevalo kihivoja az 1.6Crdi-nek szerintem...
Mesélj kérlek nekem erről a BOX-os témáról egy kicsit, mert ugy tudom Te használsz egy ilyesmi okosságot! Nekem is 1,6 crdi van és gondolkoztam a BOX-on! A tied honnan van? Mennyibe került? Meg vagy-e vele elégedve? Voltál már vele szervízben, vagy ez nyomtalan a szervíz előtt? Lehet hogy én is tetetek bele, csak félek hogy tönkre vágja a motort, utánna meg elhajtanak a szervízből!!! :((((
A 180.000 km futott céges Astránál tapasztaltam hasonlót ez egyértelműen valamilyen futómű probléma - a kerék nem tud kiforogni elpattog rázza az elejét - de mivel nálad új autóról van szó ezt kevésbé tartom valószínűnek, inkább - már megbocsáss - vezetéstechnikai hiba.
Egyébként természetesen a Ceed is "csak" technika legyen bármilyen jó és kiforrott technológián alapuló, lehetnek hibák sőt horribile dictu én már motorcseréről is hallottam Ceed esetében gariban, igaz csak a szomszédomtól másodkézből akinek az egyik kereskedésben árulta el a szervízvezető egy gyenge pillanatában.
Elfoglaltságom miatt már régen írtam a fórumba de sajna nálam jelennek meg a problémák az autóval. Anno volt ez a lengéscsillapító probléma de az én autómat a visszahívás nem érintette. 2hete elkezdtem halani és érezni a kormányon valami zörejt a futómQtQl. Most hogy már elkezdtem normálisan használni az autót gondoltam nézzünk egy 0-100-rát. Ekkor jott a bazzeg. FElpörgettem leugrottam a kuplungról és nem kipörgött és visított a kerék hanem elkezdett pattogni és rázni de mint az állat még a fordulatszámot se tudtam leolvasni!. Se gumicsikorgás se guminyom nem volt csak ütés és pattogás. Valaki tapasztalt hasonlókat?
Az autót az importőrtöl vetted? A kereskedő dolga, hogy téged kiszolgáljon. Ennek része az is, hogy meg mer venni előre 5-10 navit. Ha autót veszel akkor ugyanígy van. A kesrekedő azonnal tud autót adni ha van készlete, ha nincs akkor abból ad ami a központnak van és arra többet is kell várni. Itt a fórumon is volt arról szó, hogy "elfelejtik" a navit. Sok kereskedés meg sem említi,hogy jár, ha rákérdeznek akkor elismeri, hogy jár. Ez is az importőr hibája? Vagy csak lusták és tehetetlenek vagy le akarják nyúlni.
A napokban elkezdték nyomatni az új (off)1,4-es turbós G.Puntó reklámját! Asszongya: 8,9 sec/100 km/h 120 Le. Gondoltam ez az új trend benzines turbós moci, hogy valahogy lépést lehessen tartani a modern dieselekkel! Erre mikor jobban megnéztem a reklámot látom hogy ez nem ám benzines, hanem az új 1,4-es multijet diselmotor.
Annak idején 2005. szeptemberében az új disel Rió debütálásakor írták (ez 1.5 CRDI VGT turbó, intercooler, 110 Le volt), hogy a kategória legerősebb diesele. Most ha mással nem is, de objektív autóspartnerként annyit el kell ismernünk, hogy most már az új 1,4-es Multijet Puntóban van a kategória legerősebb diesele.
Kiváncsi lennék, hogy érték el ezt a teljesítményt egy 1400 ccm alatti motortól, de valszeg a legegyszerűbb megoldást választották: egyszerűen nagyobb turbót tettek rá!
Ja és itt megint van egy érdekesség azoknak, akik jószándékkal ugyan, de mindig óvnak a teljesítménynöveléstől és fáznak a boxoktól is!
Még egy adalék: az új 118d BMW (diesel!!!)1800 ccm és 140 Le gyárilag.
Tehát nyugalom bőséggel van tartalék ebben az 1,6 CRDi motorban is, persze ez nem jelenti azt hogy az egekig húznám ha tudnám, nekem bőven elég így boxal ez a kb 130 körüli jelenlegi lőerő!
"Te úgy gondolkodsz mint a kia kereskedök tőbbsége"
Nem , én úgy gondolkodok, mint egy vásárló.
Ha valamit központi ajándékként hirdetnek egy autóhoz, szervezzék, szabályozzák le úgy ,hogy legyen egységes , ne legyen félreértés, vagy huzavona, ill. egymásra mutogatás.
Mert én még egyébként mindíg nem kaptam meg, a júliusban átvett autómhoz a központilag(!) járó gps-t, amit nem a kereskedő , hanem az importőr hirdet ajándékként a honlapján!
Attól, hogy központi akció, te a kereskedőtöl kapod, hiszen a nem a KIA-val szerződsz hanem a kereskedövel. Te úgy gondolkodsz mint a kia kereskedök tőbbsége. A KIA tartson készletet, mondja meg elöre, hogy ki mennyi autót ad el, mondja meg, hogy milyen összetételben. Aztán már csak azt mondja meg, hogy kinek. Akkor minek kell a kereskedő? Majd a KIA interneten eladja az autókat.... A kereskedönek kellne tudni, hogy mikor kinek és mennyit tervez eladni. Akarjon eladni, keresse meg a vevöt derítse ki mire van a vevönek szüksége (jobb hitel, árkedvezmény, beszámítás...) és szolgálja ki.
Igen,de mielőtt tankoltam akkor is 5L-t mutatott az átlag fogyi mérő ,és utána is... Tehát ha tankoltam 45L-t akkor minimum 900km-t kellene kiirnia,ráadásul akkor még a tank sem volt üres...ezért nem értem a dolgot!
"Elmondom mert megkérdeztem. Az importőr májusban jelezte a kereskedéseknek, hogy ilyen akció lesz. Kérte, hogy vegyenek a kereskedések előre navit mert így rögtön tudnak adni az ügyfélnek. Az a kereskedés aki előre rendelt (beletette a pénzét) az azonnal tud adni navit, majd a kia utólag visszafizeti neki a navi árát"
Így érthető, csak nem egészen logikus, hogyha ez egy központi ajándék az importörtől, miért kell a kereskedésnek "megelőlegezni"...
"A megtehető út jelző is tréfás Bp-en tankoltam,a megtehető út 711km volt,most 300km után hazajöttem és most 645km...tankolásnál mindent nulláztam,és mégis így viselkedik..."
Ezen már én is gondókoztam, aztán rájöttem, hogy nyilván az előző valamennyi kilométerfutás utáni adatot alapul véve határozza meg a megtehető kilométerszámot.. Mert nyilván előre nem tudja megjósolni a használat "milyenségét", vagyis hogy tatásan, vagy sportosan fog haladni az emberfia.
Praktikusan, ha előtte nyomulósan megy az ember, és tankolás után meg nyugiban, akkor nyilván sokkal többet lehet autózni, mint amit a kompjuter mutatott induláskor
Én is itt vagyok... Igen megkaptam az autóval a navit rögtön... Most hazafele ki is akartuk probálni,csak valamiért még 100as a kezelése nekem,ugyhogy maradtunk a régi bevállt IGO nál.
Az AUTORÓL...nagyon állat,sajnos a "szokott" dolgok nálam is előjöttek:kormányburkolat recsegés kanyarokban,MP3 cd egy idő után kikapcsol(disk error) és csak akkor kapcsol vissza,ha kiveszem a cd-t. A megtehető út jelző is tréfás Bp-en tankoltam,a megtehető út 711km volt,most 300km után hazajöttem és most 645km...tankolásnál mindent nulláztam,és mégis így viselkedik... A fogysztás lefele 811 es 100-140km/h között városon kívül, városban: 60. Végik klima!Lefele 4,8L,visszafele 5L pedig max 100-al jöttem...szerintem ez jó,majd ha bejáródik jobb lesz . Eddig akinek megmutattam mindenki el volt ájulva,hogy ez milyen halk,milyen jól megy,milyen szép,és mekkora... A balatonparton minden 2. ember megállt előtte és megnézte :)))
Elmondom mert megkérdeztem. Az importőr májusban jelezte a kereskedéseknek, hogy ilyen akció lesz. Kérte, hogy vegyenek a kereskedések előre navit mert így rögtön tudnak adni az ügyfélnek. Az a kereskedés aki előre rendelt (beletette a pénzét) az azonnal tud adni navit, majd a kia utólag visszafizeti neki a navi árát. Az a kereskedés aki nem vett előre, az utólag rendel meg annyi navit amennyi autót eladott, nem akarja, hogy a pénze naviba álljon vagy netán a nyakán maradjon egy darab is. Ezért az ő ügyfel vár és vár.....és vár. Úgyanilyen okból van az is, hogy van olyan kereskedés aki saját rakrárról azonnal tud autót adni meg tudja mutani az autót több szinben míg más kereskedés a központi készletből árul így az ügyfele megint csak vár vagy vakon vásáról. Szóval van olyan kereskedő aki KERESKEDIK és neki legfontosabb az elégedett ügyfél van olyan kereskedés akinek csak a neve kereskedő.
Én az egészben csak azt nem érem, ha ez egy országos akció,és nem a kereskedés ajándéka a gps, hanem az importőré, ahogy a honlapon is szerepel, miért vanak ezek a különbségek, hogy egyik kereskedésnek előre van "kartonszámra" , a másiknak meg jelentgetni kell az eladott autóit, hogy kapjon?
Tatabánya - B.füred 6,3l/100km 78km/h átlaggal végig klíma, 3nap városi autózás majd B.füred - Tatabánya, a végeredmény 6,6l/100km, 59km/h. hazafele egyszer meghúzva 200km/h-ig.
Fehérvár előtt előztem egy beige CEE'D-et a sofőr integetett.
Kezdek kissé ideges lenni!!!Az autó még nem érkezett meg a kereskedésbe.Hogy kapom meg egy hét múlva szombaton......./ezüstautó/!Egyébkén tatabányán hány nap az üzembe helyezés?Tudja valaki?
Ugyan nem láttam hogy a Ceed-nél mennyi hely van a cserére, de akinek volt szerencséje Megane II-ben cserélni izzót, az tudja milyen (díler talán megerősít). Az első kerékjáratból kell felnyúlni, és semmit nem látva könyékig kotorászni a motortérben érzésre az izzót, majd leszedni a rögzítőket (2 db) és miután kiszedted az izzót, ugyan ezt eljátszva (semmit nem látva) visszarakni az egészet. Iszonyat...
Panaszkodott is rá díler eleget :) másnak akinek még régebbi autója volt, meg csodálkozik, hogy milyen jól látni este az előző autójához képest. Ki mit szokott meg :)
Javasolt, ill. ajánlott az 1000km-es átvizsgálás.Legalábbis nekem ezt mondta a szervízvezető.
a Törésteszt elé pedig:
" A balesetek miatt felmerülő javítási költségek és a biztosítási felárak csökkentése érdekében a két első hosszirányú nyúlványt deformációra képes "ütköződobozzal" látták el, melyet közvetlenül a lökhárító merevítőrúdja mögé szereltek. A cee'd 4,2 méter hosszú és 1,79 méter széles karosszériáját az Euro NCAP-el megegyező belső tesztek segítségével úgy tervezték meg, hogy az Euro NCAP tesztelési módszereivel mérve ötcsillagos védelmet nyújtson ..."
:))))) Itt van ,most száltam ki belőle 300km után...és be tudok állni a kertbe vele,nem is olyan alacsony...:))) Akkor tapasztalatok: Karácsonyi-Nagy KIA szalon értékelése: 5/5. A forgalmimat reggel cserélni kellett mert az okmányiroda elírta.DE még így is időben átvehettem az automat.Mit időben ,1 nappal az ígéretül előtt!!! Véletlenül... Díler KARTÁRSSAL(már mondtatom ezt is!!!) összefutottunk,csináltunk pár képet... Akkor az autoról: NEm csalódtam,ez igen csak így tovább KIA!!!! Olyat tol még így járatósan,h az hihetetlen,pedig nem huzattam 3000 fölé,és nem adtam félgáznál nagyobbat... Fogyasztás(átlag):Tatabánya - Bp klima 100 as utazó 5,0L/100km sajnos a megtehető út teletankkal csak 620km volt,de aztán rájöttem a hibára csak 42L-t tankoltam az volt az első kattanás,pedig majdnem üres volt a tank! majd legközelebb 2 kattig tankolok. Klima nélkül 0,7L -el visszább ugrik a pill. fogyi mérő. Hibák: -a műszarfal tetjén a kis dudor,ami klima hőmérője,vagy a riasztó valamilye? kiesett a helyéről:( és nem tudom visszrakni,de igazából nem zavar,majd 1000km átvizsgáláson megemlítem. -Klíma kicsit gyenge,de lehet csak én érzem annak,mindenesetre ezt is megnézetem,délutánra már jobb lett kicsit! Lehet bejáródik? Ezek csak aproságok,semmi komoly!!! Az autó nagyon jó,alig lehett kiszállítani belőle akiket vittem. Holnap megyek kis hétvégi kirándulásra ,ugyhogy jövőhéten lehet menni 1000 átvizsglásra. Ja a fényszoró nem is olyan rossz,csak túl lefele világít..erősebb égő és feljebb állítással jó lesz nekem ! egyenlőre ennyi :)))
Amaz kicsit nekem is sánta, a CRDI-s viszont reális, és volt is itt valaki, akinek szintén lecsúszott az a kis csövecske... :)
Amúgy ma láttam egy beige benzines EX-et a Szilágyi E-n olyan 11 felé, aztán délután 5 előtt 10 perccel a Podmaniczky-n egy pirosat (olyan bordós, tudjatökömmilyenszín), annak nem volt időm lelesni a felszereltségét, mert sodrósan kanyarodtam kifelé... :))))) Mindenesetre ez az első nap, hogy kettőt is láttam... :)
Sajnos a kép nem mutatja igazán a tetőívet - bár látszik hogy lejt - a hátulját meg egyáltalán nem :(
Azt látni, hogy a ködlámpa körüli bevésés agresszívabb és markánsabban jön le, dől előre a front rész. Kicsit az Xr-re hajaz. Ahol 5 ajtós lent már visszahajlik ez még dől elől lefelé.
Érdekes dologra bukkantam a Ceed árlistáját nézegetve!
Sokszor sokan beszéltünk már a disel vs benzines "problematikáról", az élményautózásrtól, árkülönbözetről, megtérülésről.
Most - nem otthon vagyok ezért a klubboldalról a VerdaAutóház honlapját néztem csak és meglepődve láttam (titokban a távoli jövőben majd egy 2.0 CRDi Ceed-et szeretnék ha a mostanit végre kifizettem), hogy a két 1,6-os motor esetében(benzines-disel) egyező felszereltség mellett kb 400 ezerrel drágább a diesel, míg a 2,0-es motorok esetében azonos felszsereltség esetén a különbség "csak" 150 ezer Ft!!!!!!
Igaz a 2 literes motoroknál már úgy bebetonozzák a "választható" felszereltséget, hogy mindkét esetben bőven 5 milla fölött vagyunk.
A 2.0 CRDI 5.750.000 Ft, a 2,0-ás benzines 5.600.000 Ft, na és persze az "apró" (üzembehelyezés, metáll, stb.)!!!!!!
Ne izgulj, nálam ugyanez volt, amikor 2003-ban a Megane-be akartam a Shumát beszámíttatni. Olyan árat mondtak rá, mert hogy "márkaidegen", hogy megkértem az értékesítőt inkább buzizzon le, az kevésbé lenne megalázó. És eladtam pár hét múlva jó áron készpénzért Nagykanizsára. Csak korrektebb lett volna, ha azt mondja: "elnézést uram, de nem számítom be az autóját, mert nem tudnék olyan árat mondani, ami megfelelne önnek".
Ma hajnalban érkezett az sajtóközlemény Szöulból, most fordítjuk és teszem fel: Frankfurt szeptember 11. a pro cee'd bemutatása. Az egyetlen hivatalos kép - és hamarosan részletek - a kluboldalon: www.kiaceed.info
Várhatóan még augusztusban érkeznek az első sw-k Magyarországra. Sajnos a jövő év elejéig nem kapunk 1,4-est. :( Előzetes elképzelések szerint úgy 170-200 ezer lesz a különbözet.
Megerősítem a véleményed. Most vagyok abban a fázisban, hogy gyűjtöm az ajánlatokat és látogatom a kereskedéseket. Az amit a Lurdynál csinálnak az valami hihetetlen. Tökre hülyére vesznek és folyamatosan át akarnak verni. Van még néhány hasonló kereskedés, bár vannak jó tapasztalataim is. Türelem vbandit "coming soon".
Hát... a jelenlegi fizetésem mellett soha. :(( Talán majd használtan veszünk egyet egyszer vmikor. Elmentünk egy KIA szalonba, megkérdeztük, hogy egy lépcsős Rióba mennyiért számolnák be. Mondtak egy árat a bocira, azt hittem viccelnek, de kiderült, hogy nem. :(( Aztán számolgattunk. Úgy tűnik, eladjuk és spórolunk a köv. autóra. Az hogy mit veszünk majd a közeljövőben, még kérdőjel. Több tipus is felmerült, majd az idő megoldja.
ELméletileg ha nem vonatkozna azt külön kellene jelezni, vagy nem! Mondjuk én a Peugeotnál szembesültem azzal a ténnyel hogy futóműre nincs gari! Ez hogy lehet?
No para,mert nem KIA ról volt szó,csak a commmon rail azon befecskendezőiről,amelyeket azthiszem ?KÍnában? gyártottak,mert azok belülről koszosak!!! Nem tisztítják ki őket,ezt magyarázta,elég nehezen hiszem el,de majd ha személyesen látja az én automat majd okosabbak leszünk! Azért nem kell félni,mert a Rioban is elvileg ez a motor van,és azokkal sincs baj!!! A gari meg erre nem tudom hogy vonatkozik-e!!!
Nem konkrétan erre gondoltam de felénk vannak olyan sz@r szervízek (nem pont a KIA) -mondjuk az se valami fényes- hogy csak na! Nem az az első hogy mi a gond, hanem hogy mi a f...szt csináltál vele hohy bex@rt! VÉgülis nekem sincs még vele gondom és remélem így is marad:)))))
Ezt nem nagyon szeretném végig játszani! Nekem ez előtt egy elméletileg "hulladék" Peugeotom volt, de az nem szarakodott sose! 80000 km adtam el, lehet hogy időben! DE könyörgöm 10000 rángat! NEMÁNNNNNNNN:((((((((((((
Ma találkoztam egy ismerősömmel,aki a raiffaisen bankba dolgozik,újságoltam,h vettem új autót...mondtam milyet...erre Ő: Miért nem szóltam neki,mert van egy KIA-Raiffaisen együttműködéses ajánlat 3,9% os THM mel....ugyhogy ÉN pl most 540 000FT ot buktam ezzel:((( Ez jól megalapozta a kedvem,így előre.... Pedig azt hittem eléggé beleástam magam a témába,de ezek szerint nem sikerült...
1,6CRDI TULAJOK FIGYELMÉBE!!!! A másik ismerős a bosch- nál dolgozik,ill. műhely vezető. Azt az infot,adta,h a kis diesel jó választás volt,csak majd ne felejtsem meglátogatni 10 000 KM környékén ,amikor elkezd rángatni....mert nem győzik annyit csinálnak bosch common rail rendszert (igaz nem cee'd-ed de ebbe is az van).Az a szerencse,hogy csak tisztítani kell és akkor még jó sokat elmegy!!! Azt nem tudom,hogy a befecskendező fúvókákra is van gari???
Péntekre ígérték és holnapra már kész lesz!! :))) Ezért érdemes Tatabányára menni...meg:segítőkészség,rugalmasság,korrektség. már csak az üzembehelyezés költségei vannak hátra...
No előhalásztam azt a mérést, ami az ébresztéskor készült a fékpadon, s kicsivel több adatot tartalmaz, mint amivel a gyártó villog a prosikban. Ebből azt olvasom, ki, hogy a keréken jelentkező legnagyobb nyomaték kb. annál a tempónál van, ahol általában főúton közlkedem. Ez így sokmindent megmagyaráz nekem, hisz bármennyire is változatos a vidék, szinte folyamatosan a keréken jelentkező maximális nyomatéktartományban autózom. Egyébként nem értem, miért ne lehetne nyom.max-ra visszaváltani, az előttem lévő grafikon értelmében 4397-nél Nm max, s 6567 az rpm max.
Bocs, hogy offadatokat nyomok nektek, de egy csomó érdekes dolgot leltem a papíron. Tiszta hülyék a gyártók, hogy nem adnak több infót a motorjaikról! Szerintem hasznos lenne!
Amellett, hogy nem pörgetem természetesen rendszeresen motorfékezek, és ritkán taposom a fékpedált. pölö ha messziről látom, hogy piros lámpa jön,illletve országúton se szoktam a tötymörgők seggébe belemenni, hogy utána egyfolytában taposhassam a féket, amig nincs lehetőség előzésre, inkább kicsit nagyobb távot tartok. Bár ezt az előző kocsim miatt is meg kellett szokni, mert ott lendületet kellett venni az előzéshez. Mintha valahol olvastam volna, hogy a legoptimálisabb akkor a fogyasztás, amikor a váltás után nyomatékmaximumra esik vissza a fordulat. Hogy ez igaz-e azt nem tudom. mindenestre ez ugye 16 szelepes benzineseknél eléggé nehezen lenne kivitelezhető.
Tudom, bár egy kicsit OFF, de én soha nem mértem itthon, az előző motorommal olyan alacsony fogyasztást, folyamatos országúti használat mellett se mint a sógoroknál, mikor egész nap szerpentinen motoroztunk az ottani benzinnel. Ami nálunk 5,0 l/100km, az ott kijött 3,9 l/100km-re...no comment.
Amint leírtad, 0,7 l/100 km-el kedvezőbb a fogyasztás. Kb ezt írtam én is előbb, hogy valamivel kevesebb, de nem vészes (0-1 L), s azt is írtam, hogy a vasárnapi zingetés során, főúton, tempósan haladva 120-140-ig, girbe-gurba pilisi utakon 30-40-re lassulva, majd gyorsítva, az elém táruló egyenes méretétől függően, még biztonságosnak vélt tempóig, rövidebben megfogalmazva, erős fékezés, dinamikus gyorsítás felváltva, s a fedkomp. lement 8,6-ra, ami nálam elég ritkán fordul elő. S ez csak kb. 300 km-es etap volt, már-már állat módon közlekedve? S mégis keveset nyel a gép, s nem ám csúcsbenzin, full adalékkal, 240-es oktánszámmal, meg selyemfényű színezékkel! F@szt, madarasteszkó, 95. 1500 kg-ot (+ a drága nejem, aki annyira nem számottevő teher volt, mint én) mozgat kb 180 Le. DINAMIKUSAN!
De férfiasan bevallom, nem értem, hogy miért alakul így a fogyasztás? Magyarázza el valaki végre!
S ha továbbvezetem a gondolatot, naponta játszak orosz rulettet, csak azért, mert kevesebbet eszik? Nem, inkább pálya, egygázon tempomattal, állandó terhelés mellett, s többett kajol, bár a tempó is másról szól, de akkor sem értem! Ebben valahogy nincs logika!
Van nagy forgalom, s a nagy számok törvénye alapján biztos lesznek olyan peches emberek, akiknek kénytelen-kellettlen, be kell térniük, hacsak nem éreznek magukban kellő kitartást és elszántságot, hogy sk. mozgassák a kocsit, meg vannak majrésak is, akik ugyan még nem porzó tankkal haladnak, de nem tudja, hogy hol talál legközelebb kutat, így tölt, amennyiért adják, hisz mást úgysem tehet.
A nagy cégek megfognak a marketinggel, a kicsik meg az occsósággal, lehet választani. A vevő meg jól érzi magát, mert nagyobb erő, mégis kisebb fogyasztás, miközben egy sokkal tisztább, biztonságosabb, szárazabb érzéssel tankolta meg magát, s autóját, s a pontgyűjtőkártyán jóvá is írnak x pontot, hogy azzal majd visszamennyek mosatni, vagy vegyek belőle bármi okos, hasznos, vagy gagyi, semmire nem használható dolgot a gyereknek, vagy magamnak, igaz a bolti ár 1014-szereséért, vagy vigyorog, mert de jól jártam, 3,90-el olcsóbban tankoltam a lepukk. kúton, ami nálam a 70 l-es tankomban majdnem 280 Ft, vazze 1 l nafta, akár 12 km-t is elgurulok belőle, de csak a tankolás miatt kerültem mégegyszer ennyit!
Még egy tapasztalat.A párom Erdélyből származik.Elő alkalommal mikor mentünk,azt mondták mindenhol el fogadják az eurót.Igen csak 16hig volt váltó a kúton!!Nagy nehezen váltottunk pénzt és tankoltunk.Másodszor Éjjel mentünk,no forgalom,tele tankoltam a határ előtt+ benzines kanna.Fogyi 7,3ra jött ki.Visszafelé román benzi nappal,csomó teherautó ,előzés stb.6,6 .960km oda és ua. vissza!Mikor meg jön az autó most is oda megyünk.
Olyan érdekelne hogy mindenki dicséri ezt az 1.6 os common rail turbo dieselt valaki mért már rugalmasságot 4, ben 60-100 ig és 5 .ben 80-120 ig mert erre vonatkozóan nem találok sehol semmilyen adatot! Ha valaki tudja akkor érdekelne! Köszi!
Jó, ez így teljesen más, csak saccoltam egyet az osztrák határ mellé. Ha a km kevés, akkor meg érthető is, s egyértelmű, hogy az olcsóbbat (és vagy jobbatt???) választod.
Amikor épp a müncheni útra mentünk, mindenki tolta az infót, hogy hú, csak annyi legyen a tankba, hogy átérj az első kútig, aztán majd meglátod. Aha, akkor tényleg megláttam, s meg is fogadtam, hogy akkor és ott tankolok, amikor és ahol szükség van rá. Ha csak itt a környéken zingetek, akkor inkább a lentebb már egyszer megfogalmazott kritériumok szerint bejáratott kutakon itatok, de ha máshova esek be, azon sem agonizálok sokáig, ismeretlen tájon pedig a szükségelt alakulása szerint töltünk.
Én Sopronban lakom.Itt a városban ,296-298Ft a 95-ös.Kint átszámolva nekem 280,az 5km kitérő.A dizel kerülne 243 Ft-ba.Talán aTGkut-nál lenne hasonló ár, a 10Ft-os kedvezménnyel!!!
A 95-ös akkor 95-ös, ha 95<= oktánszám < 98,0. A 98 a prémiumkategória óta szerintem 99-ig van csak, mert ha 99+os lenne, akkor prémiumként nyomnák. Egyébként nem véletlenül nincs pár nagy cég kínálatában a 98-as, hisz szinte felesleg két magas oktánszámút forgalmazni.
De azt se felejtsük el, hogy az oktámszám csak egy viszonyszám, ami azt mutatja meg, hogy pl. a 97,9-es benzin kompressziótűrése pontosan akkora, mint annak az elegynek, ami 2,1 % normál heptánt ( O a kompressziótűrése) és 97,9 % izooktánt (100-as) tartalmaz, de ez csak egy jellemző, a több tucat közül.
Ja meg az előbb nem írtam, kipróbáltam minden kút prémiumanyagát, minden autómban, de minél erősebb volt, annál kevésbé vettem észre.
A nagyoknál is van eltérés. Nem mindig ugyanabból az anyagból dolgoznak. Ezt az üzemanyag szállítóktól tudom. Ők nagyjából tudják, hogy a feltöltőhelyen milyen anyag van. 1-2 kúthálózat van aki saját anyagból dolgozik és ők sem mindegyik üzemanyagjukat hozatja külföldről. oktánszám: megesett egy kútnál, hogy kb 2000L 95-öst belenyomták a lent lévő kb 5000L 98-asba. Észrevették és bevizsgáltatták. Az eredmény valami ilyesmi volt: 97,9 - így már nem adhatták el 98-asba, csak 95-ösnek. De akkor ebből az a kérdés merül fel, hogy eredetileg mekkora volt az oktánszáma a 98-asnak??? (99-101)
Én is voltam kutas. Igaz két tételben össz hét hónapot, de voltam. Azóta voltam más is, most meg..., ha kíváncsi vagy, nézz utánam.
A minőségről is lehetne beszélni, tudom és látom is, de azért nincs túl nagy pofám, mert, néha már unom az egészet. Egyébként pont a nagyok, akiknél a legkevésbé fordulhat elő a változó minőség. De ez a kicsikre is igaz szerintem, mert a beszerzésről Te is tudhatod, hogy honnan van, nem? De már megint kezdek túl mélyre menni a témába, pedig nem akarom, csak mindig felvetődik egy újabb dolog, amire annyira, de annyira reagálnék, csak akkor itt rohadnék a gép előtt, bizonygatva, hogy másként megy.
Olyan érdekelne hogy mindenki dicséri ezt az 1.6 os common rail turbo dieselt valaki mért már rugalmasságot 4, ben 60-100 ig és 5 .ben 80-120 ig mert erre vonatkozóan nem találok sehol semmilyen adatot! Ha valaki tudja akkor érdekelne! Köszi!
Nos az üzemanyagok. Legjobb tudásom szerint (pár év kutazás) ami fixre elmondható, hogy nem állandó a minőség. Ez minden társaságra igaz. Azok a társaságok akik mondják, hogy más országból van az üzemanyag és mennyivel jobb, nos az is jópárszor magyar benyából dolgozik, picit adalákolva. (adalék: 5L adalék megy 10000L üzemanyaghoz) Nekem van ilyen adalékom, picit többet rakva bele az 1:2000 aránynál érezhető. Az már a másik oldala, hogy a 20 éves fordomba szemrebbenés nélkül raktam, de az új Cee'd-be eszembe sem jutott. Szóval a lényeg: figyelni kell, ismerősöktől érdeklődni, hogy éppen melyik kútnál van jó benya. 1 évig egy kék/zöld kúthoz jártam, de most minőségi okokból áttértem a kagylósra. Ja és ha csak nincs 300 lóerő feletti autód, akkor felejtsd el a 20-30 forinttal drágább, de majdnem ugyanazt az üzemanyagot. Nem akarok vitát indítani. Tuti lesz aki másképp látja, gondolja. Ez az én szerény véleményem pár év tapasztalata alapján.
Bocs, de ezt tényleg nem bírom megállni. Szűkszavúan fogalamztál, ami egyébként nem baj, hisz ez csak egy fórum, de a következőt megnéztem, az előbbi hsz-em elküldése után, s még érdekesebb. Katt ide egy kicsit. Mivel csak tippem volt, az oldalon Vas megyében kerestem a dízel árára, ami 250-272 Ft között ingadozik, ez nagy szórás, de lehet, hogy a 250 Ft-os kút mellett mész el osztrákokhoz tankolni, 1,013-ért?
A leírt fogyasztás/hatótáv adatok alapján 60 l körül lehet a tankod, aminél nagyvonalúan feltételezve egy üres állpot esetén tudjál 59 l-t rátölteni. Ne a legolcsóbb kút legyen a szomszédod, de ne is a legdrágább, választok egyet 263 Ft-ért, de ha a belinkelt oldalt megnézed, jobb kuton is lehet olcsóbbért tankolni. Az eurót, mint valuta nem tudom mennyi, lehet 250? Legyen annyi, s az osztrák 1,013-át csak 1-nek veszem, ezzel is felfelé srófolva a végeredményt, s ezzel egyébként külföldön is annyiért tankolsz, mint a legolcsóbb ócska hazain. Szóval a fentebb megfogalmazott peremfeltételek teljesülése esetén minden l-en 13 Ft-ot zakózol, ha itthon tankolsz. 59 l-nél ez 767 Ft, ha az itthoni árral számolok, ez kb 2,5 l ára, a kinti üzemanyaggal elérhető átlaggal ez kb. 35-40 km megtétele elegendő mennyiség. Ebből az egész, sarkított példából csak annyit akartam kihozni, hogy néhány száz Ft-ért, autózol esetleg több km-t?
A kinti üzemanyaggal elérhető alacsonyabb fogyasztás eredményeként realizálódó +100 km, azaz +6,6 l Go nem foglalkoztat, mert kételkedem benne, s egyébként az osztrák határ menti kutak közül néhányon elég nagy a sanszod az osztrák származású üzemanyag vételére.
Szerintem tankolj továbbra is ott, ahol szimpatikus, ahol nem kúrnak át, vagy ahol a shop-ban a legnagyobbak a ( o Y o ), vagy ausztriában, ha éppen arra van dolgod, de én biztos nem bóklásznék össze-vissza, talán jelentéktelen különbségek miatt.
Hasonlót tapasztalatok? Érdekes volt, a jelenlegi autómmal egyszer volt az eddigi minimum fogyasztásom, egy ausztriai út során, ami 7,7 lett. Kapaszkodjatok meg, valahol, Fészkesfehérváron lett telelökve, onnan haza, majd egyenesen a labancokhoz, a Balaton alatt végig az elkészült M7-en, onnan bundes-on, majd Szentgotthárdtól torony iránt Salzburg alá. Nem tudom hol tankoltam, a pálya mellett egy kis BP-n, majd visszafelé egyszer egy valami kagylós emblémás kúton. Az előbbire 8,3-8,4, pontosan nem jegyeztem meg, a kagylóssal meg ugyanúgy, mint itthon is, bár visszfelé kemény volt a haladás, talán 8,8-9 körül? Az maradt meg bennem, hogy jelentéktelen a különbség. Azt még nem mellékesen hozzáteszem, hogy az odaút egész nyugodtan ment, szinte minden szabályt betartva, a későbbi szakaszokon viszont volt sok hegy, tavakat meglátva megállni fotózni, visszafordulni, de ennek talán nem volt túl nagy hatása. Az előző off-om tényleg spórolósabb volt München oda-visszára, éppúgy, mint Zadar, vissza viszonylatban, de egyik esetben sem extrém csökkenés, ami alatt értsd kb. 0,6-max. 1 l talán, de ezt sem raktároztam túl mélyre a fejemben. Bár, ha most visszanézek, s azt írtam, hogy 7,7 volt a minimum, ami tuti annyi volt, itthon eldöcögök 8,2-8,8 átlaggal, akkor a hosszú távra vetített csökkenésem most is kb 1 l-en belül van, avagy 0. Ez érdekes, ha azt nézem, hogy külföldre utazás esetén egy nagyobb adagban párszáz km-t elautózik az ember, nem úgy mint a dolgos hétköznapok során, akkor ez a mértékű csökkenés teljesen reálisnak hat. Ha el nem felejtem, rövidesen megnézem, hogy mennyire látszik meg rajta a hosszú távú utazás, de szerintem nem fogok nagy csodát látni.
Nemrég megfogattam, hogy meddő vitákba (benzin-dízel összevetések; kis autó-nagy autó; új vagy használt; s az egyik legpoénosabb, a benzinkutas választások, előnyök, hátrányok, külföldön vásárolt üzemanyag) nem folyok bele, mert nincs értelme, s gyakran, igazán össze sem hasonlítható jellemzők mutogatásával bizonygatjuk a saját igazunkat, jó ez konkrétan a benzin-dízel, vagy kicsi-nagy autós vitákra érvényes. Azt mégis leírom, hogy szerény véleményem szerint, a nálunk kapható üzemanyagok minőségben elérik, a nyugati határunk túloldalán nyomorgó szomszédunknál kaphatókét, s egész biztosan nem rosszabbak, mint a keleten fekvő, fél, volt hazánkban árult anyagok! Erről mondjuk dönthetne egy laboratórium, de a szkeptikusoknak talán ez sem számítana semmit.
Sziasztok! Én a osztrák határ mellet lakom.Fél éve át járok a szomszédba tankolni.Annyiba kerül a benzin mint a TG. kútnál.Nem is beszéve a dízelről ,1,013.Többek között ezért is rendeltem CRDI-t.A magyar benzinnel/carrera/ugyan azon úton,7,4 ill.6,6 sógorok benzinjével.De a román benzin is jobb mint a mienk.Legalább is ezt tapasztaltam.De másnak is ez a tapasztalata!Egy tankolásnál kb 100km nyer.
Fogyitémához ugatnék. Nem tudom ki hogy van vele, de személyes tapasztalataim alapján a legjobban, azaz pontosítva, a legkevesebbet mindig főuton tudom megetetni a vassal. Éppen vasárnap jártunk a Pilisben, Fészkesfehérvárig zaklatva az autópálya forgalmát, onnantól valami 2-3 számjegyű utakon, meg sikátorokon haladva, via Bicske. Mondjuk a teljes korrektség kedvéért Bicskéig söle-böle ismerem az utat, habár a fák még nem köszönnek vissza, de a kátyúk már fejben rögzültek, s épp ezért odáig nem is kíméltem a jobb lábam. Bicske után meg szerencsém volt, mert az előttem haladó valszeg jól ismerte a pályát, mivel padlózta Ő is. Ha nem ismerte, akkor is szerencsém volt, mert nyomta, s mégsem másztunk le az útról, de ez igazából mellékes. Szóval a lényeg, hogy a vasáranpi nemtudommennyide szerintem300km alatt, amiből úgy 40-50 volt a zemmhét elég haladósan, 8,6 lett az átlag(ő kalkulálta, majd tankolás után meglátjuk még), a mellékutakon pedig, ahogy a forgalmi helyzet engedte. Szóval ami lényeges, hogy nálam a pálya, éppolyan eredményeket produkál, mint a gyártók adatainál, több mint a "főút", (általában) kevesebb mint a "város". Ja és kb 5 percnél hosszabb út esetén ilyen melegben szigorú klíma.
A 2000-nél elváltasz felfelé szerintem nem a legjobb ötlet. Turbódízelről volt szó, ha jól emlékszem, de most nem lépek vissza megkeresni. Ha td, korai szerintem bökni egyet felfelé. Van erre valami szabály, hogy melyik fajta motornál hol célszerű elváltani, ami összefügg a nyomatékgörbével. Valahogy eképpen volt: a modern turbódízelek kb közepes fordulatig, dinamikusan gyorsítva, majd elváltva adja a legkedvezőbb fogyasztást. Vagy ez a modern injektoros benzineseknek kell? Tényleg nem emlékszem, de valaki csak jön majd, akinek nem ilyen gyenge az agya.
S akkor tegyük még hozzá a többi fogyasztástakarékos trükköt is! Amennyire a forgalom engedi gázról lelépni, motorfék, lassulás, egyet-kettőt visszarakni, megint motorfék, dízeleseknél ez még jelentősebb. Előzés, muszálymegindulós szitu, amikor erőre van szükség és dönteni, hogy beférek-e még a busz elé a KAMA3 elől, ugye nem 5-ben tapossuk a trepnibe a pedált, hanem vissza 5-x-be (ahol X >= +1), mert ott meg menni kell, s a nagyobb sebességfokozatban csak próbálja égetni az üzemanygot a motor, fordulat hiányában kevés a Nm. S arról nem is beszéltünk, hogy ilyen meleg időben, gyengébbek a motorok, meg a guminyomás jó-e, nyomvájúba dobáltatod a kocsit? De ez már annyi minden, hogy ha folyton ezeket néznénk, vagy a nyelésre, vagy a levegővételre nem tudnánk figyelni, akkor meg vagy bekékülnék, vagy csupa nyál lenne az ingünk, az meg nem egy gusztusos látvány (kivétel a csecsemők, mert azoknak kifejezetten jól áll, csak nehogy azt mondjátok, hogy kötekszek minden kis szarságon).
Tehát a jó fogyasztás lehet, hogy az időben felváltással kezdődik, de sokkal-sokkal több tényező optimális alakítása is kell hozzá.
üdv mindenkienk, kellemes kedd-et kívánok, de legfőképpen hűvösebb időt!
"Az alacsony fogyi titka, hogy 2000-nél fel kell váltani."
Majd ha bejáródik kíváncsi leszek hogy elváltod-e 2000-nél :))))))))
Egyszerűen nem lehet kibírni ugy húz mint az ál..............! (és bekapja a 6-ot)
Hétvégén megyünk a haverokkal Bibione-ba, ez kb 2000Km és végig pálya ugyhogy fogok tudni autópályás adatokat, de félek hogy 4 személy+csomitartó+klíma=6,5-7 lityó! Na mindegy! Megfontolandó a BOX! Többen is ugy vélekednek hogy csökkent a fogyasztáson! De a motor élettartam? Garancia?
Többen is irták már, hogy az 1.6 CRDI nem éppen takarékos a többi dizelhez képest, dehát ez van a teljesítményért cserébe. Nekem jelenleg 4,8 a vegyes még bejáratósan, összesen 380km van benne, főleg országút 90-100 között, klímával. Az alacsony fogyi titka, hogy 2000-nél fel kell váltani. Egyenlőre a bejáratás miatt se nagyon akarok hajtani.
szia pinyo1 ha, érdekel olcsó alufelni akkor nézz rá a www.karewheels.com-ra és ha van kedved létszi rakd nekem is fel a cee'dre a 745 felnit mert ilyet szeretnék és még nem tudtam megnézni ,hogy állna a verdának. A fáradozásodat előre is köszi.
Nem BOX-os motorra gondoltam mert szerintem az még nem annyira elterjedt hogy objektív vélemények legyenek! Nekem 5,4-5,9 körül van és nincs "kitaposva a bele", ezt egy kicsit sokallom, és még nem voltam vele hosszabb autópálya szakaszon! Ez elött egy 1,4 Hdi-m volt, annak elég volt 4,5 és teljesen mindegy hogy hol(város 50 vagy pálya 140) Persze ez 1,6 meg 115 Le de lehet lesz ez kevesebb is hisz még csak 2800 Km van benne!
Hm, azért valaki elárulhatná, hogy mitől sportos... Ez kb. olyan, mint a Cee'd katalógusában, az "érzékeket megragadó külső" kezdetű mondat, ami azért valljuk be, erős túlzás...
Az alufelni tényleg nem létfontosságú, de amennyiben összejön 1-2 munkám, akkor annak az árába belefér a téligumi is. Így az acélfelnire menne egy téli, ami meg most van nyári az fel az alura. A téligumi alap, mivel a Mátra alján lakom. Hólánc meg sose kellett. Nekem a világítás megfelelő, mert ettől sokkal rosszabbal közlekedtem eddig.
Ehhez még annyi, hogy az előző autómon hamarabb volt megvéve a téli gumi, mint ahogyan az autót átvettem volna. Igaz, hogy azt november végén vettem át :)
Aztán az is igaz, hogy a mostani kocsin alufelni van, de ez a felszereltség része volt, magamtól nem vettem volna meg. A felni kívül van, a user meg az autóban. De így sem úszom meg a "felesleges" pénzkidobást, mert lemezfelnit kell vennem a téligumihoz (a gumikat eladás után megtartottam). És mellette még rettegek minden padkától, ha parkolni kell :(
Engem elsősorban az ésszerűség, és a logika vezérel.
Ezért is vettem Ceed-et.
Amint láttad, xenont tettem bele. pld.
Nem villogni vele, hanem hogy jobban lássak, nekem mennem kell évszaktól, napszaktól függetlenül is. Direkt 5000K-s égőt kapott, hogy ne legyen divatos kék.
Sok a kivilágítatlan közlekedő ojjektum, kátyú, van esélyen kikerülni.
Nekem idáig 4,8 az átlag de csak 380km van benne, ebből kb. 40km csak a város (Fehérvár) a többi országút és autóút a Bakonyban, főleg 90-100km/h között, néha megküldve 110-120-ig.
az korrekt! Nagyobb teljesítmény kevesebb üzemanyag... Hihetetlen, lehet hogy be kell ruházni egy box-ra! Egyébként akinek crdi-e van annak hogy alakul a fogyasztás?
Én egyet értek veled,sok tekintetben.Sőt nekem első utam ha meg érkezik az autó,2000 km lesz.Már most azon gondolkozom hogy, cseréljek rajta olajat,hogy ne lehessen észrevenni.Olajat /agip/ tudok szerezni,nagyker+10%áron.Majd biztos meg veszem a szalonban!!!!A mostanin és én cseréltem.Olaj szürőt még nem tudok.Természetesen a kötelezőre el viszem majd.
Hozzászólásaitokat köszönöm, de azért azt szeretném leszögezni, hogy nem vagyok ám megkavarodva!
Egyszerűen arról volt szó, hogy le akartam cseréltetni az első gyári töltésű olajat csak most (10700 km-nél) jött össze a zseton! Ezen túl, ha visszaolvastok volt egy apró problémám, nevezetesen 10.000 km futás után a MINIMUM NÍVÓSZINTEN volt az olajam. Mivel rátölteni nem akartam és a világon nincs ember aki megmondaná, hogy gyárilag milyen olaj megy bele - úgy látszik ez hétpecsétes titok a KIA-nál, több márkaszervízzel is beszéltem, csak annyit tudtak mondani hogy teljesen szintetikus - ezért döntöttem a teljes csere mellet az általam - a gépkönyvben szereplő paramétereknek megfelelő, sőt azokat túl is teljesítő - választott "0W-40 Mobil 1 Fully Syntetic, Protection Formula" mellett. Egyébként ahol a kocsit vettem - Autó Óbuda - és az Autó Don is - ahol végül is cserélték - ugyan azt az olajat használják Castrol TXT Softech Plus 5W-30. Csakhogy az Autó Óbuda - akikről szintén korábban már leírtam, hogy nagyon kedvesek, udvariasak és precízek, csak aranyárban dolgoznak - mereven elzárkózott a hozott olaj beletételétől - na persze vegyem meg náluk hordóból 4600 Ft-ért literét annak az olajnak, ami a motoroljabolt.hu keresztúri úti telepén 2200 Ft/liter áron kapható - ezért gondoltam rajtam ne hízzon a zsírjuk, mentem az Autó Donhoz. Itt nem problémáztak a számlával igazolt vásárlású bontatlan Mobil 1 olajon! (Még szép!!)
Előbbieken túl tehát kissé aggódtam, a minimumszinten lévő olaj miatt és mivel jött ez a nyári - ingyenátvizsgáljuk akció gondoltam miért ne? Egyébként az Autó Donnál valamennyire megnyugtattak, hogy volt már Ceed-es 1,6-os benzines kolléga, akinek szintén "eltűnt" az olaj a kocsiból, mikor lecserélte és új olajat kapott után 8000 km futás után sem csökkent a szint. Hiszitek vagy sem az Autó Don-os szerelő véleménye szerint az importőr Lágermax, akinek feladata lenne az autók "0" reviziója tapasztalatuk szerint nem mindig áll a helyzet magaslatán, bár az ezért járó pénzt azért lehívja a Kia Motors Hungarytól. Sőt azt is bevallom - bár egyáltalán nem tartom magam műszaki analfabétának, sőt - de nekem a vadonat új kocsi átvételekor eszembe se jutott olajpálcát nézegetni, ma már tudom kellett volna. Így nem tudom mennyi volt az annyi. A levegőszűrővel max igazatok van és nagy volt a dilemma, csak a nyaralás előtt monden credit számított így nem került bele 4600 Ft-ért bocs! Persze hogy jó lett volna, de ezt 20 ezernél mindenképpen cseréltetem! Az első lengőket pedig gyári kampányban cserélték a korábban itt a fórumon is beszélt "lehet hogy kattoghat" hiba miatt. Nekem nem kattogott, de gyártási időpont szerint beleestem a szórásba.
Az olajat viszont tuti nem 20 ezernél sem, nem gondoljátok, hogy hagyom kifolyatni az autóból 8000 km múlva? Az első cserét pont azért csináltattam meg mert "szűz" motor "ismeretlen" olaj stb., de most már tartom magam a gyár által javasolt 20 ezernél rövidebb saját elhatározásomból megállapított 15 ezerhez. Egyébként a diesel Riónál is ennyi volt a periódus. Ártani biztos nem árt. Szóval elviszem 20 ezresre, de ésszel ám!Az egyikőtök által a fékkel kapcsolatban hivatkozott "lehet hogy cserélni kell a betétet" ajánlattal pedig óvatosan kell ám bánni. Majd én is szépen meg fogom nézni, hogy a kopásjelzőhöz képest hol tart a betét, aztán ha kell akkor cserélem, és bár kövezzetek meg érte, mivel a kopó alkatrészekre amúgy sincs garancia addigra mire betétcserére kerül sor lehet hogy utángyártott fog belekerülni féláron.Meglátjuk mennyi lesz a gyári betét ára. A volt diesel Riómba 9000 Ft(!!) volt egy pollenszűrő, mikor a görögországi út után - a 15 ezeres szervíznél - ki kellet cserélni a rengeteg vörös homok miatt, maga a szakszervízes vezető sajnálkozott, hogy sajna nincs még utángyártott!!!
Egyébként az első 20 ezeres szervíz nem lehet egy nagy történet gondoljatok bele! Mit csinálhatnak? 1.Olaj, olajszűrő,levegőszűrő csere.Ez fix. 2.Ellenőrzik az ékszíjak feszességét, az izzókat meg a biztosítékokat+a folyadékszinteket. 3.Ellenőrzik a futómű általános állapotát, megnézik a fékbetéteket, hogy van e extrém kopás. 4. Ha van nekik, rádugják a diagnosztikai komputert, hogy dob e valami hibát ki. 5. Ha nagyon gondosak megnézik a klímagázt hogy elég e, ellenőrzik a pollenszűrőt és ha kell állítanak a kézifék bowdenjén. Mi a túrót lehet még szerintetek csinálni egy 20 ezres szervízen?
Ja és ennek a legelején megkérdezik, hogy van e valami probléma az autóval.
Nekem az 5000 km-es "első" olajcsrét javasolta az Autó Óbuda 45.000 Ft-ért. Mondtam, még jó hogy lehet "kapni"!! :)))
Szóval csínnyán ezzel, óvatosba, a 7 év gari hosszú idő sok pénzt le lehet ám húzni rólunk ha hagyjuk!!!!
Valóban nem jó ez az összevissza cserélgetés. A végén meg már ki se lehet bogózni mi mikor lett cserélve. Az első olajcserével viszont egyetértek, szerintem az hasznos, bár megoszlanak a vélemények, azonban egyben mindenki egyet ért, hogy ártani nem árt. Én a magam részéről azt megcsináltatnam 4-5.000 km körül, aztán meg ha gond nincs, legközelebb 20.000 km-nél / 1 év után vinném el.
Én egy új autó 11 ezres szervizelésével nem értek egyet, ha a gyár 20-nél kéri. Még, ha nyaralni megy, akkor sem. Ez egy új autó. Ráadásul a légszűrő csere spórolást nem is értem. Az olajszűrő koszos lesz 10 ezer alatt a levegőszűrő meg nem?! Spórolt 2500 forintot.
Ártani nyilván nem ártott az autónak, de a bélyegzés meg a levegőszűrő ki nem cserélése meg is kavarta, hiszen azt sem tudja mit tegyen.
Szóval én is elvinném 20 ezernél pont az általad leírtak miatt. Máskor vini meg kidobott pénz, szerintem.
És szerinted a 20.000 km-es szerviz csak olajcsere, meg légszűrő? Szerintem ennél kicsit bővebb... Azért érné meg elvinnie 20.000 km-nél, mert azokat amiket akkor kéne megnézni most hiába nézik 11.000 km-nél, nem biztos hogy elkoptak/elhasználódtak, elállítódtak, stb... Bár nem kéne, de mi van akkor ha 20.000 km-nél úgy ítélik meg hogy a fék nem bír ki még mondjuk 5000 km-t se, nemhogy megint 20.000 km-t. Akkor ha most elmegy 31.000 km-nél, lehet hogy már a tárcsát fogja enni a fék, mert a pofa úgy elkopik. Ez pusztán feltételezés, de megeshet, ha valaki mondjuk úgy közlekedik vele. De ez csak 1 a sok lehetőség közül. Persze mindenki azt csinál amit szeretne, de én nem játszanék ilyen +20.000 km-kel!
Levegőszűrőt cserélni sohasem "ráér mert szerintem nem koszos". Azért mert nem fekete, hanem "csak" szürke? Igaz, hogy én főleg Pesten használom, de 10-15 ezer km. egy légszűrő szerintem maximum. És látványos a fogyasztás csökkenés!
Ezért nincs értelme variálni a gyári értékekkel. 20 ezernél mire viszed el, légszűrőcserére? Ugyan már.
Az autók 90 %-nál úgy van leírva, hogy x ezer kilóméter, vagy 1,2 év, amelyiket hamarabb eléri. Na ez nálad most + 20 ezer lesz, vagy 1 év. Légszűrőt meg cserélj fél év múlva, ha jólesik.
Azért írták be a füzetbe így, mert kisszervízt csináltak, nem szimpla olajcserét.
Elmondom nálunk (más márkánál) ez hogy működött, de szerintem ez lenne a normális.
Mikor vettük az autót akkor mi nekünk 30.000 km vagy 2 év volt a szervizperiódus. Mi is elvittük pár ezer km után az olajcserére, de ettől függetlenül ugyan úgy el kellett vinni 30.000 km-nél, ergo nem tolódott ki annyival. Elmagyarázva, ha 5000 km-nél vittük el, akkor a következő nem 35.000 km-nél volt, hanem úgyan úgy 30.000 km-nél vagy a megvételtől(!) számított 2 év.
Nálad meg simán rászámoltak 20.000 km-t az óra állásra, mintha az első 20.000 km-es szervizt, 10.700 km-nél csináltattad volna meg. Csak hogy van 1 bibi és az a légszűrő, ami ugye nem fogja bírni 31.000 km-ig. A másik meg nem tudom az első 20.000 km-es szervizbe mi van benne ami átnézendő, de gondolom ezeket most nem nézték meg. És ha valamit 20.000 km-es periódusban kell vizsgálni, teszem azt a fék, akkor az nem biztos hogy jó ha csak 30.000 km-nél nézik meg... Én elvinném ugyan úgy 20.000 km-nél, mintha most nem is vitted volna el. Persze ez csak az én véleményem...
Megjártuk Dalmáciát a géppel odafelé több dugóban 10 óra menetidő klímával, 4,2-es átlagfogyi, visszafelé sietősen M7-en 160-nal klímával 4,9.
Még az út előtt akartam írni, de akkor fagyott a topik, hogy megcsináltatattam az olajcserét azzal a bizonyos 0W-40-es Mobil 1 olajjal pont 5 lityi ment bele+kicserélték a két első lengőt gariba, bár nekem még nem kattogott de beleesett a szórásba. SACH lengőket kapott a kocsi ez az AUTÓ-DON-os szerelő szerint német presztízs, vagy prémium márka egyébként saját zsebből elég húzós lett volna darabja olyan 30 credit! Ja a lényeg az olajcsere óta kb 2000 km-en az olajfogyi nulla!!!!
Viszont a szervízbejegyzéstől kicsit zavarba jöttem segítsetek ki!
A karbantarási-szervíz, illetve olajcsereperiódus a diesel CEED-nél 20 ezer km. Megcsináltattam ezt a nyári átvizsgálást is, egyedül levegőszűrőt nem cseréltettem, mert 10700 km-nél azért kissé korainak találtam még. Szóval 20 ezer km-nél levegőszűrőt biztos cseréltetni fogok, de olajat max 25 ezernél. A szervízkönybe bejegyezték, hogy a következő átvizsgálás 31 ezer km-nél, vagy 2008. július 05., amelyik előbb bekövetkezik.
Most akkor hogy is van ez? Külön 20 ezres szerízre akkor nem kell vinnem?
" Amúgy elég nagy ökörségnek tartom, hogy nem jobbra hátul van a hátramenet, az eddigi kocsijaimban is ott volt, sokkal logikusabb és nem is lehet félreváltani. Amúgy mi értelme van, hogy bal elöl van a rükverc? Ez nekem nem tiszta. "
Amikor vezetni tanultam az oktatóm autóján jobbra hátra volt a rüki. Lelkünkre kötötte, hogy
vigyázzunk nagyon, nehogy menet közben odakapcsoljunk, mint az egyik tanitvány, a kollégája autóján.
60-70 körül 4-ből akart váltani 5-be és hátramenetbe tette, hogy hogyan nem tudni :)
Szóval amikor jogsit megszereztem citron BX-ünk volt, balra előre volt a hátramenet, kart felhuzva.
Szerettem, mert nem lehetett volt hátramenetbe tenni, mert reteszelve volt.
Aztán lett egy swift, a régi... Na ott féltem, hogy vajon nem fogok-e félreváltani 4 helyett hátramenetbe. :)
Persze nem, csak eszembevésődött ez a történet. Viszont néha alig vette a hátramenetet...
Aztán lett egy F asztra, azt megint szerettem, mert balra előre volt a hátramenet mint a BX-nél.
Aztán lett egy Pólónk (saját) ott meg le kellett nyomni a váltót, akkor se féltem, hogy melléváltok.
Mostani retyóban szintén balra előre van a sebváltón a hátramenet.
Szóval szokás kérdése, hogy kinek melyik hátramenet a szimpi. Nekem a normál jobbra hátra szokatlan.
Ami a gumizajt illeti... apósék Riójában is csak a gumit hallani, de mást nem. Motort is csak alig-alig!
Nem mindegy, hogy a gumikat hallod, és 100-120-ig tök csönd van, vagy mindig hallani a gumitól
az útburkolaton átzakkanó kerekeken át mindent, a légörvényről már ne is beszéljünk...
zotty1 lehet,hogy kifogta azt a bizonyos 1 autót a több 10000-ből! Van ilyen sajna! Kétségtelen vannak hiányosságok, de elhanyagolhatóak, tökéletes autót még nem gyártottak! Szinte mindenre reagáltak a többiek, én csak a csomagtér zárásra mondanék annyit, hogy az enyém 20 cm-ről simán becsukódik! Az IGAZI tapasztalatokról meg csak annyit, hogy mint minden ez is relatív, látsd a reagálásokat!
Na végre IGAZI tapasztalatok,ezért jöttem ide..iagaz már kicsit késő,mert már megrendeltem,de aki ugyan ilyen szándékkal keresi fel a forumot,annak nagyon hasznosak,csak így tovább....köszi mindenkinek
A gumizaj relatív, mivel semmi mást nem hallasz... a 20-5ös szerintem nem hangosabb, mint az általam szintén próbált 195-ös... majd a télire kíváncsi leszek...
A tuner nekem érzékeny, csak a rádióról leszedett hang extrabéna, alig van magas, míg CD-ről pen-ről jól szól...
a jobb első futóművet nézesd meg, ez a zaj semmi esetre sem normális, nálam semmi ilyesmi...
A váltót szokni kell, főleg a hátul jobbos R-ből ültél át, mint ahogy én is... az első 1000km után nekem már akadásmentes, és pontos, mondjuk lötyögni sosem lötyögött, esetleg kicsit szorult inkább, de összeérett...
A rendszámtábla xarul van rögzítve, ha más nem, kétoldalas 3M körbe, és kussol...
Az első lökös alja valóban koppanós, de ott van a koptató...
én 184cm vagyok, a kézikar kézre esik...
A motor az első időszakban alul nagyon döglött volt, úgy 4000km-től jelentősen javult, és 1750-től már éled, de alatta sem nagyon hulla... felül meg no comment, tol...
Én meg vagyok elégedve a váltóval,pedig az az előző autómban nekem se így volt a hátramenet.Tegnap volt 3 hónapja,hogy vezetem,de egyszer sem váltottam egyesbe hátra menet helyett.Imádom,és elégedett vagyok a választásommal.
Én már 1400 km-t mentem vele 2 hét alatt és abszolút meg vagyok elégedve, soha nem gondoltam hogy 1.4-es koreai ekkora csúcs szuper lehet!! Dehát ez végülis európai tervezés!
És még mindig önkéntelen vigyorgok amikor behuppanok az ülésre, és nem ütöm be magam sehova a 180 centimmel, viszont az ajtót is alig érem el behúzni!!(ennyit a méretekről:-D )
"Amúgy elég nagy ökörségnek tartom, hogy nem jobbra hátul van a hátramenet, az eddigi kocsijaimban is ott volt, sokkal logikusabb és nem is lehet félreváltani" Nekem viszont renóm volt eddig, és már a tesztvezetéskor feltűnt, hogy minden pontosan ugyanott van a Ceedben (világítás, rükverc!), mint a mostani megane-ban. Azok a bazinagy tükrök viszont tényleg jók. Mivel még nincs meg az autóm, a negatívumokról nem tudok írni. Bár amennyit én használom, arra elég sokat kell majd várni.
"gumik gördülési zaja szerintem nagyon zavaróan behallaltszik, ez idáig nem tűnt fel senkinek? "
Hallatszik a 185-ös gumikkal is, szerintem azért is mert minden más zajtól abszolut mentes, ezért tűnhet zavarónak. /nekem kifejezetten tetszik, mert én eddig más zajokat voltam kénytelen elviselni../
"rádió tunerjének érzékenysége katasztrófa: a bartókon, petőfin, slágerrádión és a danubius-on kívül szinte semmit nem talál meg magától"
tényleg bosszantó
"a váltó pontossága lehetne jobb is."
Nálam extrapontos feszes betalál nulla lötyögés
"Amúgy elég nagy ökörségnek tartom, hogy nem jobbra hátul van a hátramenet, az eddigi kocsijaimban is ott volt, sokkal logikusabb és nem is lehet félreváltani"
az tényleg érdekes, hogy a karmantyút felhúzva is simán mellé lehet tenni az egyesbe ha valaki nem figyel
"csak ahogy rezeg a lecsukódás után a rendszámtábla"
Ez rögzítés kérdése, az enyém meg se nyikkan
"kocsi első lökhárítójának az alján van a lökhárító ívét követő függőleges műanyag lap, aminek az alja elég alacsonyan van"
Idáig 374km-t tekertem a Cee'dbe, ebből kb. 50-60 km Székesfehérváron belüli, a többi Bakonyi út. Országúton a tempó nagypapás főleg 90-100 között, néha 3-4 km-es szakaszon 110-120. Az átlagfogyi jelenleg beállt 4,8-ra, 24-25 fokra beállított automata klímával. Ennyi idő alatt azért sajna kiderült, hogy nem olyan szép a menyasszony, van pár dolog ami zavar: - a gumik gördülési zaja szerintem nagyon zavaróan behallaltszik, ez idáig nem tűnt fel senkinek? A gumijaim 195/65-ösek, érdekes módon a tesztautó 185/65-ös gumijaival a zaj nem tűnt zavarónak, milyen lehet akkor a 205/55-ös? - a rádió tunerjének érzékenysége katasztrófa: a bartókon, petőfin, slágerrádión és a danubius-on kívül szinte semmit nem talál meg magától, még jó hogy van kézi hangolás. Ha meg meg is talál valamit, az szörnyen tompán szól. Tudom, ez nagyban függ a rádiósugárzás minőségétől és a jelerősségtől is, de ilyen rossz minőségű hangzást rég nem hallottam. (A hangszínt beállítottam nem az a gond, ugyanis pendrive-ről és CD-ról jól szól) - a jobb első kerék felől valami csattanásszerűség hallatszik, amikor átmegyek egy csatornafedőn. - a váltó pontossága lehetne jobb is. Úgy látszik, a váltók minőségében szórás van, mert az 1.4-es teszautó váltója sokkal pontosabb volt. (csak halkan jegyzem meg, a Punto II-m váltója még 5 éves korában is pontosabb volt mint az új CRDI-mé) Ez a pontatlanság különösen rükvercbe rakáskor bosszantó, néha nem érzem, hogy 1-esbe v. rükibe megy-e. Amúgy elég nagy ökörségnek tartom, hogy nem jobbra hátul van a hátramenet, az eddigi kocsijaimban is ott volt, sokkal logikusabb és nem is lehet félreváltani. Amúgy mi értelme van, hogy bal elöl van a rükverc? Ez nekem nem tiszta. - a felnyitott csomagtartónak elég nagy lendületet kell adni, hogy lezáródjon. Ez önmagában nem is gond, csak ahogy rezeg a lecsukódás után a rendszámtábla, hát nem tudom hány hónap után fog leesni... - az első világítás erőssége mint ahogy díler is irta tényleg katasztrófa - a kocsi első lökhárítójának az alján van a lökhárító ívét követő függőleges műanyag lap, aminek az alja elég alacsonyan van. Orral járdaszegély mellé beállni elég veszélyes mutatványnak tűnik e miatt, még jó hogy időben feltűnt a dolog. - nekem túl rövid a kézifékkar igy nem esik jól kézre. -a motor 2000 alatt alig húz, 2000-től viszont mint egy gőzmozdony úgy megindul.
A jó pontok (az előző Punto II-mhöz viszonyítva) - előre-hátra átlósan nagyon jó a kilátás, könnyebben tudok vele tolatni, vagy hátra kofordulni, mint a Puntómmal, ott nagyon vastag volt a C oszlop és elég magasan volt a hátsó ablak alsó pereme - A külső tükrökkel a méretük miatt is jóval könnyebb tájékozódni - kanyarordáskor alig billen a kasztni - jobban fog a fék - a motor jóval csendesebb,100-ig szinte abszolút nem is hallani. - az első bepakolás után derült ki, hogy kb. 1,5x annyi cuccot lehet berakni a csomagtartóba. (méretek: Cee'd: 345l Punto II: 297l) Ennek SZVSZ az az oka, hogy míg a Punto csomagtartoja inkább a magasságból építkezett, addig a Cee'd-é inkább mélyebb, ezáltal az alapterület jelentősen nagyobb. - besz*rás, de akkora lábtér van a magamra beállított vezetőülés mögött (178 cm vagyok),hogy magam mögé hogy simán befért a 25l-es hűtóláda!
Ami még nagyon tetszik az az automata klíma, hőfok beállít oszt' ennyi, tartja jól a hőmérsékletet. (A PII manuális klímájához képest egy álom, ott állandóan kapcsolgathattam ki-be, igaz ez nem a PII bűne)
Igaz,van a motorknál is nyomott levegős légszűrőrendszer egy 150-160Le-s motornál 200km/h felett dob 5-6 Le-t plusszba,alatta semmit se ér(a turbo -nak is azért kell 100. 000 forulaton forogni,hogy többet nyomjon,mint amit a motor magától is beszívna)....ennek ellenére én is odavezettem az ignésemnél a direkszűrőre a levegőt...:) ilyenek vagyunk:)))
> Na és ugye sportlégszűrőt sportkipufogó nélkül tilos szintén használni.
> Miért? Megnövekedett levegő --> több elégetett üzemanyag --> nagyobb hőtermelés --
> > katalizátor halála
Azért ez nem így. (Más kérdés, hogy igazán úgy ér valamit.) Van benne rendesen tartalék. Gondolj bele a szétchipelt turbós autókba, baromi sokáig marad meg rajta a gyári katalizátor, ha ésszel írják meg. AHHOZ KÉPEST egy sportszűrő minimális eredményt hoz, nem sokat variál a kipuffogógáz-hőmérsékletekkel.
Nekem volt bent egy direktszűrőm, külön rávezetett hideg levegővel. Van műszerem, néhány lóerő plusz tudtam vele mérni, de csak egészen magas fordulaton, ahol szériában már nem volt elég luft, és konyult volna, itt húzott egyet rajta az utolsó 500-on még.
Picit jobban is ment tőle, bár tegyük hozzá, változó vezérléses motor volt, máshogy reagált erre.
De az egész nem érte meg: állandóan tisztítani kellett (nem volt rá fél-egy napom negyedévente), autópályán meg üvöltött. A dízelem szinte néma 200-nál is ahhoz képest, amit az művelt. De a feeling azért jó volt. :)
így van a sport hátsódob az az IGAZI parsztvakítás...na ANNAK SEMMI ÉRTELME!!! ill. ha jó hangos autót akarsz akkor van..a kipuffogoszelepek össz keresztmetszeténél nagyobb hátsó csövet nem érdemes fölrakni,mert csak csökken a nyomás és nem akar kifele jönni a gáz...az igazi komoly redszerek azok kúpos csövekből állnak,így szinte "kihúzzák "a gázt a kipuff rendszerből,és nincs lambda szonda,meg katalizátor. (legalábbis az okosok ezt mondják,tanítják)
Korzikára mentek? De jó Nektek! Hát annyit mondhatok, hogy minden évben megyünk külföldre nyaralni, de ilyen szép helyen még sosem jártam. Képeket majd tolok fel, de addig, hogy a témánál is maradjunk, itt van pár, amin a kocsi is rajta van:D illetve a Korzika index fórumra írtam pár árat, infót, meg kérdezhetsz is
Jó, tudom, hogy nem volt komoly vita, meg smiley-k is vannak, de akkor is unalmas egy idő után azt látni, hogy a tuningolás miatt mindig (álló)vita van.
Nekünk még több, mint egy hónapot kell várnunk, hogy indulhassunk! Tisztára be vagyok sózva, a netről már vagy másfél hónapja letöltöttem 2000-2006 közötti wrc futamok útvonalait. Biztos jól éreztétek magatokat. Képek?
Egy ismerősöm taxizik, 1.5dci meganeval. Már második alkalommal volt gondja a turbóval. Szerintem ezek a dízelek nem városba valók. Városba egy 70 lovas szívódízel, oszt csókolom.
Direktszűről,aki még nem járatos a témában:jó-jó én is használtam ,de 2500KM enként szigorúan mostam és olajoztam!!! Mivel sokkal nagyobbak a lyukak (mikronkról beszélünk)mint a papír szűrőnél(ezért enged át több levegőt,viszont az koszosabb is),így csak olajozva van megfelelő szűrő hatása,de egy bizonyos idő után kiszárad!!!! Ezért célszerű sűrűn tisztítani... Modern turbo diesel autonál én nem használnám! Díler által vázolt okok miatt. Ez csak annak szólt,aki még nem annyita jártas a témában.
Sziasztok! Jól le vagyok maradva, majd elkezdek visszaolvasgatni, mindenesetre megjártam egy nagyobb túrát a kocsival fele-fele érzelmekkel:
3800km: korzikai nyaralás. Útvonal: Bp-ről 8as főúton Rábafüzesig, majd Graz-Klagenfurt-Villach-Udine-Velence-Bologna-Firenze-Livorno-Corse.
1,4 benzines fogyasztás: Magyarországon 8ason éjjel, 2 személy, plusz csomagtartó tele, légkondi nélkül 90es tempóban 5,4!! (computer 5,6-ot mutatott). Autópályán 120-130al 7-7,2. Korzikán rengeteg szerpentín, hegyvidék magasabb, de annyira változó, hogy azt nem tudtam követni, mindenesetre hazaérve a teljes szakasz után 6,7l ! Ezt nagyon jónak mondanám! Ez volt a pozitív.
Na lássuk a negatívabbakat: futóműve Fiestámnak sokkal jobb volt, itt a Toszkánai vidéken az autópályán elég sok kanyar van, 130nál igaz, hogy bevettem a kanyart, de tapadást nem éreztem, bizonytalanságot annál inkább, mintha nem lettem volna már az úton, hát nem volt jó érzés, le is lassítottam 100ig. Kis Fiestám úgy tapadt a földhöz, hogy 150el is bevettem volna. Mindenesetre a hegyekben nem lehetett gyorsan menni, és ott tökéletes volt, jól ment a kis benzines, szépen vette a kanyarokat, be is értem mindenkit... így ahogy látom nagyobb sebességnél bozonytalanabb csak. Kibírható.
Már a szigeten találkoztam azzal a jelenséggel, amit már valaki írt itt is: a kormányoszlop recseg ropog. Nem tudom miért kellett azt valami gagyi műanyagból csinálni, hozzáérek a kormányhoz és úgy recseg, mintha valami bóvli autóban ülnék. A zene se nyomta el, és mivel kanyar kanyart követett folyamatos volt. Ha csinál valaki utángyártottban jó anyagból, akkor én biztos beinvesztálok, mert ez apró ám annál gagyibb probléma.
Összességében azonban semmi gond nem volt, szeretem a kocsit, és láttam is 2 Cee'd-et Korzikán. Egy német ezüst benzines ex szerűt, meg egy fullos francia ezüst dízelt bőrülésekkel, stb...
Neked hogy alakul a fogyasztásod? Nekem 3000 km van az autóban és folyamatosan 5,4-en áll az átl. fogyasztás mérő, és rátankplva is ennyit számoltam! Viszont nem mentem még hosszabb autópályás távot! Van esetleg tapasztaltod hogy pályán hogy eszik?
Még a papír szűrőn keresztül is berántja a port a turbó, ha nincs időben cserélve.
Épp 2 hete írtam, hogy láttam egy ilyen hiba miatti turbót. (270.000Ft a csere)
A lapátokat mint a homokfúvó lecsiszolta, elkoptatta a por.
A csapágy is lógott rajta, az pedig a hajsza utáni hirtelen motorleállítás miatt van.
Olajozatlanul forog az izzó turbó percekig, míg a tulaj issza a kávét a büfében tankolás után. Attól meg a másik oldali, a hajtó lapátokat is ledarálta.
Még nincs meg,de crdi lesz.Eddig csak benzines autóm volt.Ott számított a betétszürő cseréje,Könnyebben veszi a fordulatot fel.Raktam rá később direktszürőt,minimális változás,erőteljes szívóhang.Érdemes cserélni a Crdi-be?Elviekben 60%kal több levegőt ereszt át,és örök darab,ha mosod és olajozod!
Én is gondolkoztam már rajta csak hallok mindenféle pletykát Hogy jó, nem jó, tönkreteszi a foncsort meg stb...! meg igazából nem tomm hogy hogy működik ennek a beszerelése! Gyári foncsorba xenon izzó+trafó ozt kész?
Ez egészen jól hangzik ugyan nekem nem ennyibe kerülne a beszerelés de az a 25000 tök jó ár! Szoval az 5000k-val egészen jól látni ahogy a képen is jól látszik, ez szemből valszeg full fehér! jelentős különbség van a gyári meg ez között? (megéri???)
Hali! Ez a dolog érdekelne engem is! Hogy mennyibe van ill. hogy milyen xenon(teljesítményre) és hogy ki teszi bele? Igaz az hogy minél kékebb annál kevesebb a fényereje? Bocs ha hülyeséget kérdezek de tök hülye vagyok ehhez!
Lcd kijelző 2 van, egy a fed com.-é (tök jó, és ráadásul pontos is, átl. fogy. stb...) a másik a digit klímáé amit megint csak dicsérni tudok! Éppen ma du. 5-kor beültem az autóba kint 39 fok bent kb. 50, 1km és teljesen lehűti az utasteret! Szóval 2 lcd kijelző van, a 3. azt hiszem a gyári navi lenne! A kulcsok: mind a két kulcs teljesen egyforma, teljes értékű 2 gombos távirányítós! Ha valami még érdekelne és tudok válaszolni segítek szivesen! Üdv.
az EX limitedbe hűtött a kesztyűtartó? mind a két kulcs távirányítós? 3 LCD kijelző van vagy 2? van sok prospektusom,leírásom,de ezek nem derülnek ki semmiből... Akinek van meg tuná írni... Nagyon messze van még a jövő péntek......:(((
Ahogy olvasom azért vannak bőven különbségek az országok és a felszereltség között. Nem tudom forintosítva ott mennyi az EX, de gondolom olcsóbb lehet, tekintve a felszereltségbeli különbségeket... Közben rájöttem hogy innen nem valószínű hogy valaki is lenne szlovákiából. ;)
Húúú! Ez elég hosszú lenne, szeminárium sorozatot lehetne a témában indítani, hogy vásároljunk új autót.
A kedvezményed mértéke jelentősen függ attól, hogy pl: - van-e autóbeszámítás - hiteles vagy KP-s - típus (az LX Plus árrése kevesebb, mint fele a többinek)
Hogy ki hogy manipulál, matekol, hol keres (árrésen, hitelen..), változó.
Aztán ha egy kereskedőn ott rohad egy kocsi, megy rá a készletfinanszírozás kamata, meg akar szabadulni tőle, nyilván jobb pozícióba kerülhetsz. Most tudok pl egy 1,6 EX benzint, az 1,4-es ára alatt.
Ami ésszerű: Mivel az EX, EX lim. modelleken jelentősen nagyobb az árrés, a nagyobb kedvezmény miatt a valós árkülönbözet máris 150-200 ezer forinttal szűkebb, mint a listaárban lévő különbség! Plusz 200-250 ezerért meg már megéri LX plus helyett EX lim.-et venni!
Márpedig a BOX egyik tulajdonsága hogy növeli a befecsekendezési nyomást. A semmiből nem lesz plusz paci, ahhoz több kaja kell. Ami elérhető azonos nyomás mellett hosszabb befecskendezési idővel, azonos becskendezési idő mellett magasabb nyomással, vagy kettő kombinációjával. Az első és az utolsó csak a ECU szoftverének átírásával cseréjével oldható meg, boxxal aligha.
GPS: Az eszközöket az importőrnél szerzik be (vásárolják) a kereskedések. Vannak bibik, így egy készülő kőrlevél értelmében a jövőben a szalonok beszerzései állítólag közvetlenül történnek majd, a számlázás azonban továbbra is a Kia Motorson keresztül megy.
A Box nem emel nyomást, akkor mitől lenne nagyobb terhelés a motoron?
"Lehet, hogy jövő héten már más a beszállítója egy apró alkatrésznek"
Pont a távol-keleti gyártókra jellemző a ritka beszállítói váltás, más is a minőségbiztosítási rendszerük.
"utána mindenki ugyanazt a szoftvert kapja szintén felelőtlenség"
A BOX önmagában is hatékony, de a maximális hatást az egyedi hangolás lehetősége miatt adhatja. Ezt is írtuk már itt. Ott voltunk a kocsikkal, hangoltuk be. Sőt! Javasolt idővel, az autó kopásával ezt állítani. Hallott már valaki arról, hogy gyári vezérlést utána hangolnak a szervizben a kopáshoz? :) Vagyis maradhatunk abban, hogy egyedibb a gyárinál.
Ha egy motor - ugyanolyan kultúráltan forog, - nem füstül jobban, - az autó rugalmasabb, emellett - kevesebbet fogyaszt, - a gyári védelem határértékit nem súrolja, a védelem nme lép életbe akkor ennek ésszerű oka van.
Teljesen érthető mindenki aggodalma, akik megfogalmazzák az élettartamra vonatkozó aggodalmakat, de ezek valóságtartalmát azon megoldások képezik amelyek a turbónyomás emelésén, vagy az érzékelőszenzorok paramétereinek átírásán (manipulásán) alapulnak. Akit valóban érdekel a box működés lényege, forduljon a szakirodalomhoz, ezzel foglalkozó szakemberekhez, vagy azon fórumozókhoz, akiknek van tapasztalata. A többünket is kiszolgáló szerviz oldalán kimerítő információ van a témában, azok számára aki ennek befogadására nyitotottak. Aki többet szeretne, az forduljon hozzájuk. Kevés olyan témakör van, amiben nem megosztottak az állásfoglalások.
170 eFt ot szinte minden kereskedő elenged a jobban felszerelt modelleknél,egyedül a lurdy házban lévő kiá-t kerüld el messzire!!!! A legkorrektebb kiszolgálást és a legjobb vételt a Nagy- Karácsonyi kia szalonban tapasztaltam. HA Bp környékén laksz keresed föl Őket Tatabányán. nekem 120KM kerülő,de megéri!
Én 70eFT-100eFT ig kaptam ajánlatot... Majd ha átveszem az autót,kiderül mennyi lesz. Remélem 100e alatt,elvégre mindenhol ugyan annyiba kell hogy kerüljön: a vizsga,a forgalmi,az átírás és a törzskönyv...a null revizióval tudnak még kicsit játszani... De mivel mi is gépjárművek(KTM) értékesítésével foglalkozunk,tudom mit jelent..kb 15 perc ha nagyon elhúzza az ember.
Én csak 50000 fizettem be náluk,többit ha itt az autó.....Nincs autó nincs pénz.Ami biztos a régi autóért/ el ment családon belül/Minimál árat adtak volna.Uj blistein gátlók,azev felni /db 40000/teljes kipufogó és szívó oldali tunnin. Apropó mennyi az üzembehelyezés?Sopronba 66-ot mondtak.Itt 80-at.
A mai nap rászántam egy kis időt és szivtam le egy pár csepp olajat a kiváncsiság kedvért és eléggé megdöbentem hogy koromfekete volt az olaj. 1000km-ert futott az autó és 1.6 dizel nem volt még csak benzines kocsim nem tudom hogy ezeknél ez
természetes, hogy ennyire fekete legyen .A másik dolog amit furcsálok hogy lemostam az autot kivülről és azota kb 7fokkal kevesebbet mutat a hőmérője a valóstól szerintetek lehet ezt valahogy resetelni vagy szerviz.
Sziasztok. Pár hete már olvasgatom a fórumot. Nagyon úgynéz ki, hogy egy Ceed lehet a következő autóm. Voltam már jópár kereskedésben Bp és környéke. Nagyon vegyesek a tapasztalataim. Legalább akkora szakadék van a KIA hálózatban mint a márka jelene és tíz évvel ezelőtti helyzete között. Miután a vásárlásnál döntő lehet a kerskedői és szervizhálózat ézért nagyon fontosnak tartom tisztán látni. Másrészt azért is érdemes végignézni mert az sem mindegy, hogy hol és mennyiért kapom meg ugyanazt az autót, milyen a hitel, beszámítás stb.. Qrva sok idő végignyalni 6200 hozzászólást, bár igyekszem, de ha jól látom akkor közületek már páran szondázták a kereskedőket ezért kérem ha valakinek van ilyen tapasztalata akkor írja meg nekem. ( a mail cimem látható).
Tatabányán két KIA van az egyiknek jó híre ( Karácsonyi-Nagy) és sokunknak van tőlük az autónk (diler. zotty1, kiajobb, ceedlesz, fabris123, sanya28, vbandit.....) A másik az ezüstös akiknek a trükjeiről és átveréseiről komoly irodalom van a KIA fórumokon. Ők most a felmondási idejüket töltik így semmi sem drága, nincs vesztenivalójuk. Ha lila Ceed-et kérsz jacuzzival azt bevállalják csak hagy ott a pénzed...aztán majd lesz valami vagy nem.
A központi akció szerint a GPS csak a június júliusban átvett autókhoz jár. A KIA központi oldalán is megtalálhatod az infót. Ha augusztus lesz belőle valószínűleg nem kapsz (hacsak nem tudod valahogy kibulizni a kereskedőtől :) ). Én június végén vettem át az autót, de még nem kaptam meg a GPSt, és nem is tudják megmondani mikor lesz meg... Üdv
Megnéztem egy H és T fokzatú gumi oldalafalán a szerkezeti felépítésre utaló feliratot. Mindkettő futófelülete 2réteg acél 1 réteg poliészter, oldalafal 1 réteg poliészter. Attől függetlenül a réteg lehetnek dupla vastagok a H fokozatúban.
Pedig én mennék erdélybe augusztus elején.Érdekes, tele van a kereskedés kia-val.Eddig én békés ember vagyok,Tud én más is lenni.Ne aggódjatok!! Egyébként ismerősöm aveót vett,előbb jött a csekk neki is, mint az autó!
Örülj ha egyáltalán megkapod. Hónapos késések, P rendszámmal átadott kocsik, már fizeted a törlesztést és még sehol a kocsi.... Ennek komoly irodalma van a KIA fórumokon. ( KIA fórum KIA Rio fórum) Mit gondolsz miért mondta fel a KIA a szerződésüket?
Nekem egyelőre semmi bajom velük.Az elején félre értettük egymást,de orvosolták a problémát.A másik szalonról nem is tudtam!Halasztott hitellel kellet meg oldani az autót,különben csak két év múlva tudtam tudtam volna le cserélni.Sopronban is próbálkoztam.Nem igazán voltam egyszerű eset.Ki próbáltam sikerül -e meg oldani. Úgy tünik nekik sikerült.Ha panaszom lesz le íróm.Mire vigyázzak?
Hétvégén megyek hosszabb útra az 1,4 EX Cee'd-el. Majd előtte nullázom a műszereket és leírom ide az adatokat. Én is kíváncsi vagyok, főleg a fogyasztásra.
Sziasztok,most léptem be ide.Sok érdekeset találtam.Eddigi érdeklődésem daewoo lanos 1.5.Viszont meg küzdöttünk a bankkal,tatabányai segítséggel!Jön hamarosan a ceed 1,6 crdi LX+so red!
165/70-es gumi oldalfala 115,5 mm. Ezzel szemben a Ceed 195/65-ös gumijának oldalfala 126,75 mm magasságú. Akkor miért a Ceed gumija vékonyabb oldalfalú?
Egyik gumis azt mondta, hogy a "H" indexű kerék dupla fémszövetborítással bír, mint a "T". Ez igaz?
A Ceed dízel azért melegszik gyorsan mert amig a motor hideg addíg elektromos fűtőszállal melegíti a vizet. Ezért melegszik hamarabb a motor és ezért kezd el hamarabb fűteni.
Nem akarom szidni a Fiatot, mert a motorral tényleg semmi bajom nem volt, de azért az tényleg furi volt, hogy a Suzuki Swifth 1.0 is fele annyi idő alatt bemelegedett, tehát úgy vélem emiatt ez nem a Cee'd érdeme. Télen hónapokon keresztül kocsival jártam dolgozni, a Suzukiból ugyanazon az útvonalon sokkal hamarabb jött a meleg. A kasztni dőléshez hozzátartozik, hogy a Puntón 165/70-es R14-es gumik voltak, igaz a Cee'dé se sokkal vékonyabb falú, 195/65-ös. Hazai utakra nem is szeretnék vékonyabb oldalfalú gumit. A Puntó futóműve viszont tényleg nagyon kemény volt, (minden úthibát éreztem benne) ennek ellenére nagyon dőlt a kasztni kanyarodáskor. A GP futóműve körökkel jobb, ég és föld a kettő. A Cee'd futóműve is kemény, de az úthibákból többet elnyel és kanyarodásnál alig billen a Puntóhoz képest.
"Ha ezt nézzük, az a tutibb, amelyik még a visszaúton is hideget fúj! :-D" Vagy amelyiken meg tudják oldani, hogy kevés hűtőfolyadék keringjen a hengerek körül, viszont ha szükség van rá, gyorsan cserélődjön. A 100-as Skodriban, volt egy olyan módszer, hogy nyárra kivettük a termosztátot :)
> Apropó, amúgy a Fiat motortervezőinek a jó édes anyukáját: a dízel Cee'dem motorja
> feleannyi idő alatt eléri az üzemi hőmérsékletet mint a benzines 1.2 8V-s PII-é!
Ne légy buta, ez nem a Fiat szégyene, hanem a Ceed büszkesége. Nekem is dízelem van (bár OFF), és lényegesen lassabban melegszik, mint a régi Punto2-m vagy a Stilóm. Azokkal a legnagyobb téli hidegben is 4-5 perc után már meleget tudtam fújatni a kezemre, míg a dízel majdnem hazáig hideg...
> Monduk már az is gyanús előjel volt februárban, hogy a volt barátnőm 1.0-s
> Suzukija is sokkal hamarabb bemelegedett, grr...
Természetesen ha egy szétgyilkolt autót veszel elő példának, az neked ciki, nem a gyárnak. ;)
Azt meg se említem, hogy a múltkor szidtad a P2 kanyardőlését: hát nemtom, szerintem teljesen gokartos kisautó, mintha nem is ugyanarról beszélnénk. :| Én utáltam is, hogy milyen kemény és rázós a futómű. Elég sprőd lehet a Ceed futóműve, ha még annál is durvább... fura.
Én csak olvasgatom a fórumotokat, még csak ne is dízel autóm van, de ezzel a BOX-al kapcsolatban felmerült bennem egy-két kérdés. Megnéztem egy-két forgalmazó/szerelő honlapját. Persze mindenki a saját áruját dícséri, de sehol sem találtam olyan leírást, ahol hivatalos, hosszú távú teszteket közöltek volna. Még csak utalás sincs a honlapokon, hogy mondjuk egy gyári és egy tuningolt motort azonos körülmények között használva 150 ezer kilóméter után szétszedtek volna. Ráadásul a használók hozzászólásai is több motorelektronika általi hibakódról beszélnek, mert a gyári rendszer túl lett terhelve bizonyos beállítások mellett. Nem gondolom, hogy rossz a rendszer, biztosan érezhető a hatása, de szerintem úgy tuningolni egy mechanikai szerkezetet, hogy közben nem erősítik meg felelőtlenség.
A KIA nagyvonalú 7 év, vagy 150 ezer kilóméteres garanciája pedig szerintem külön értékelendő egy motor esetében. Kíváncsi leszek, hogy ha valaki 5 év múlva eladja a dízel Cee'd-jét, és kiszereli nyom nélkül a BOX-ot, akkor az új tulaj 120 ezer kilóméternél hogyan fogja majd az esetleges hiba miatti garanciáját érvényesíteni.
Sajnos félő, hogy ez a KIA márkanév felé fordítva is elsülhet. Ha pár év múlva a tuning miatt esetleg sorozatos meghibásodások jönnek elő, akkor mindenki azt fogja mondani, hogy rosszak a KIA dízelmotorjai, pedig valószínűleg nem így van.
A másik, hogy Ti is tudjátok, hogy két egyforma motor nincs. Ráadásul a gyártók is mindíg változtatnak a technikán. Lehet, hogy jövő héten már más a beszállítója egy apró alkatrésznek, de ez hivatalosan nem fogod látni a prospektusban. Ezért úgy árulni egy rendszert, hogy egyszer valakinek már az autóján belőtték, és utána mindenki ugyanazt a szoftvert kapja szintén felelőtlenség. Hiszen pont a tuningcégek mondják, hogy a gyártók egyforma motorirányító programokat raknak a computerekbe, erre ők is egyformát raknak? Hol van itt az egyediség?
Elnézést, ha zavartam volna, csak hangosan gondolkodtam. Korábban nekem is KIA-ám volt, egy Shuma, ezért érdekel, ami mostanában a márka körül megy.
Nem megfutamodok, csak tele a tököm azzal hogy ha a tuning témában valakinek azt merem mondani hogy a tuning egy baromság, ne adj isten a P-Box a legnagyobb átverés akkor rögtön lehülyéznek, de jobb esetben lesajnálnak.
Igaz még csak szerelő vizsgám sincs, nem is tagadom. Az hogy nem értek hozzá? Hmm. Lehet ,bár lehet hogy többet forgolodtam ,sőtt szereltem motorokat szét ,és ami fontosabb össze mint sok igazi szerelő, és mérnök vagy techikus. Nem szégyelem hogy csak ellestem a dolgokat, és a józan paraszti eszemre hagyatkozva tanultam. Az is igaz hogy nem nagyon szeretem mostmár (nem vagyok már mai gyerek) össze olajozni a kezem. Ha szerelek leginkább saját szorakozásomra veterán motorokat, de ez nem tartozik ide.
Volt itt olyan kijelentés hogy a Kia főmérnökének sem hinném el. Nem ,sőt eggyetlen komolyabb autó fejlesztő mérnöknek sem ,míg nem értem hogy mért és hogyan. Én már csak ilyen fa fejű vagyok. Hinni a templomban kel, ez "csak" fizika.
Mért is kezdtem írni? Mindegy a lényeg hogy mindenki tuningoljon ahogy jónak látja, huzza a motort amíg szerinte nem káros, de ne vetítsünk, és főleg ne dumáljunk rá olyanokat akik nem is tudják hogy mire adják ki a pénzüket, és hogy ez esetleg hosszútávon mitjelent.
Én nem szégyelem a véleményem és meg lehet győzni, DE csak érvekkel, nem pedig marketing dumával. Azt hiszem itt ezen a fórumon is elismertem ha tévedtem, beláttam és kész. Viszont ez a tuning ez nem az amit eddig bárkinek sikerült volna ésszerűen megértetni velem. Ez lehet hogy azért van mert sőtét vagyok a motorokhoz , de lehet azért is mert kicsit átlátom a dolgokat és csak a tényeknek hiszek. Lényegtelen, én csak azt tanácsolom mindenkinek aki ilyen terveket forgat az fejébe, az kérje ki egy olyan ember véleményét aki ért a dologhoz és akiben feltétel nélkül megbízik.
Igen, sokáig a GP is esélyes volt. Elsősorban azért, mert gyönyörű egy kocsi és ugyan a belseje eléggé műanyagkatroc annak is, de legalább szép színekkel és formákkal operáltak benne. Egészen az idei évi modellfrissítésig, amikor sikeresen tönkrevágták a külső és belsőszin palettát. A Puntó mellett szól még, hogy nagyon kedvező rá a Filease hitel (kb. 4% körüli THM-mel megvehettem volna), illetve most nagyon jó árban kínálják a 120LE-s T-Jet benzinest. (Olcsóbban mint idáig az 1.4 95LE-st) Tavaly majdnem megvettem az 1.4 95LE-st most biztos t*kön szúrtam volna magam, mert az akciós T-Jet miatt egyik napról a másikra vesztett volna a kocsim az értékéből az újautók értékvesztése mellett kb. 300e Ft-ot.
Hátrányai: - a casco nekem többe került volna rá mint a Cee'd-re. (igaz, van 1 év ingyen casco, ez némileg ellensúlyozza ezt) - tesztvezetés alapján (is) az 1.3Mjet dízel 2000-es fordulat alatt halott, emiatt városban nem túl kellemes, és ahogy az eddigi tapasztalatok alapján olvastam papás vezetésnél is megeszi országúton a 4,3l-t 90-100-as tempónál. (A Cee'd nekem jelenleg 4,8l-t mutat főleg országútra hasonló tempóra és még csak 100km van benne, igaz majd tankolásnál derül ki az igazság) - A GP csomagtartója kisebb (275l) mint az előző 5 ajtós Punto II-mé volt (297l) - szintén a fórumokon olvasottak alapján sok bosszantó apróság van a GP-vel (hátsó zár problémák, elektromos ablakemelő problémák, rosszul záródó kesztyűtartó, kormánymű cserék, csikorgó fékbetétek stb., minőségileg kifogásolható összerakás) ezek főleg csak apróságok, de ilyen bosszantó apróságok miatt adtam el a PII-met is, mert egyre jobban kezdett felidegesíteni. (pl: a kocsi bezárása után az előtte nem is használt rádió bekapcsol és lemeríti az aksit, véletlenszerűen felvillanó hibajelző műszerek, szintén hátsó ajtónyitási problémák stb.) Indulni mindig pöccre indult a PII is csak ez a sok apró probléma ne lett volna vele. Idáig 2 olasz autóm volt, és mivel a hazai és külföldi fórumokból azt szűrtem le, hogy a GP-vel is még sok macera van, ezért inkább lemondtam róla. - a GP-ben kevesebb és rosszabbul használható rakodórekesz mint a PII-ben vagy a Cee'dben. - 6 év hitelt a GP-re is fel kellett volna vennem igy úgy voltam vele akkor bevállalok 8 évet, de akkor legalább alsó-közepes méretű kocsim lesz.
A Cee'd hátrányai, hogy nem olyan szép mint a GP az tény, és a belseje ráadásul rondább, ellenben hasonló felszereltséggel a GP 1.3Mjet 90LE és a Ceed 1.6 CRDI között kb. 500e Ft különbség van.Ülj bele a Cee'd-be is és meglátod a belső méretbeli különbséget. A másik gond a Cee'ddel a kötött felszereltségi szintek és hogy nincs rá akciós hitel, igy ha hitelre veszed az azért jobban megdobja a havi fenntartás árát mint a GP esetében. Cserébe viszont kapsz 5+2 év garit is ami azért nem egy utolsó szempont. Persze ez lutri, mert kérdés még hogy mennyire lesznek lehúzósak a szervízek. A Cee'd ugyan új modell, de bizok benne hogy nem lesz vele gond, hiszen a KIA-nak bizonyítania kell és emiatt remélhetőleg jó alaposan megtervezték és rakják össze. Ha meg mégis problémák lesznek, legalább hosszú ideig lehet szervízbe cipelni, az is jobb mint saját zsebre.
Ja, és ami még a Cee'd mellett szól: menj el tesztvezetni az 1.6 CRDI-t, brutálisan meg tud indulni, élmény vele odalépni.
Ha nem feltétlenül van szükséged alsó-közép méretű autóra, akkor a GP T-Jet a jelenlegi bevezető árával igen jó vétel lehet, kérdéses persze, hogy mennyi lesz kedvező az átlagfogyija, illetve lesznek-e konstrukciós problémák, ezt rizikófaktornak nem árt bekalkulálni. Ja, és ha mégis a GP mellett döntesz jó alaposan nézd meg az extralistát, mert egy csomó dolgot csak együtt lehet rendelni és egy jól felszerelt változat ezért lesz belőle drága, persze attól függ hogy mit kérsz bele. (pl. a kartámasz 25e de kell hozzá rendelni 40e-ért elektromos deréktámaszt. Kiegészítő fűtés nélkül (15e) biztos nem vennék belőle dízelt, mert télen a totalcar tesztje szerint belefagysz a kocsiba, viszont akkor rendelni kell hozzáa 40e-ért ülésfűtést is stb.)
Apropó, amúgy a Fiat motortervezőinek a jó édes anyukáját: a dízel Cee'dem motorja feleannyi idő alatt eléri az üzemi hőmérsékletet mint a benzines 1.2 8V-s PII-é! Monduk már az is gyanús előjel volt februárban, hogy a volt barátnőm 1.0-s Suzukija is sokkal hamarabb bemelegedett, grr...
Ha a készüléket a cég saját maga gyártja akkor, elég nagy hanta az a szöveg, hogy nagytételben vásárol és összevárja. Ezt a naviogációt a Hyundai gyártja a saját kereskedőinek. Vannak olyan kereskedők akik rendeltek előre és vannak akik nem. (Hadd várjon az ügyfél). És vannak akik lenyelik!
Az alábbi hozzászólás biztos elkerülte a figyelmedet ha jól olvastam Ő meg kapta, és ezekszerint mégis vannak kereskedések akinél oda adják a navigációt,
Ez mellébeszélés a részedről, és szó sincs semmilyen teszt készülékről és vezérről tudom mit beszélek, nem kell a Kia Motorsra fogni. A gyártmánya Hyundai és egy IGO tól származó szoftver fut rajta
"Csendben elmondom neked", hogy lehet, kapott valamekkora készletet - akár tesztre is - a vezér, amiből ki tudott szállítani. Ettől még több kereskedéssel is van kapcsolatm, akik leadtak, van aki egy hónapja is már rendelést.
Valaki nem tudja a szervizeknél mit kell cserélni a szokott dolgokon kívül?(pl. vezérműlánc, szelephézag ellenőrzés).A szervízkönyvben ez nincs leírva...köszi
Nem kell a Kia Motorsnál érdeklődnöd, csendben elmondom neked, hogy amelyik kereskedés kért az kapott is a navigációból, nyílván vannak többen is akik meg is kapták itt a fórumon, csak egy kicsit kéne vissza olvasni.
Könnyel el tudom képzelni, hogy bevárják az akció lejáratát, és egyben adja le az importőr a rendelést, majd osztja ki a kereskedéseknek. Nem fog folyamatosan, akár több részletben beszerzést eszközölni. Ez logikus, mert így nagy tételben olcsóbban vásárolhat, az azonban már nem, hogy nem tud konkrét információval szolgálni a kereskedések felé. Holnap rákérdezek azért a Kia Motorsnál!
MEGRENDELTEM Tatabányán,nagyon korrekt,rugalmas ügyintézés mellett,eddig mindennel nagyon elégedett vagyok. Aki KIA-t akar venni és nem az ország tulsó végében lakik mindenképp érdemes ott is ajánlatot kérnie! Most van a legnehezebb időszak várni...talán jövőhét végéig,talán az azutáni hét elejéig.. Most egy renault 5 el járok...borzalmas ez a meleg...(meg az az autó)
Kb mikor lehet számitani arra hogy megérkeznek a gps-ek a kereskedésekbe? Az autót jun. 13-án rendeltem és jul. 03-án vettem át! Azt mondták hogy szólnak ha átvehetem a gps-t! Csak el ne felejtsenek szólni :(
Nem a kereskedés vásárolgat magánakcióban innen onnan, ilyen-olyan GPS-t. A Kia Motors Hungary szerzi be (nagy tételben így diszkontált áron) és szállítja le az igénylések alapján a kereskedéseknek! Sajnos ezt nem kapkodják el, még a júniusi kereskedői rendeléseket sem igazolták vissza.
Ha jól néztem akkor szeptember 4 egy keddi nap. Hol lesz a sajtótájékoztató és miről leszel ismeretes, gondolom nem egy felirattal a homlokodon hogy Pancelos72... :D
Te egyfejű! :) Minek jösz ide, ha nem azért, hogy tanulj, gazdagodj mások információiból, gyakorlati tapasztalataiból? :) (Vagy megosszad, ha van ilyened) Andrew tartósan 8 decit spórol, én egy litert csökkentettem adott távon box szerelés után. Nem tudom melyik osztály volt már a százalékszámítás, de én még akkor nem csajoztam. :) Ha nem hiteles számodra a fórum, és az itt egymással tapasztalatot cserélők, akkor tényleg töröld :) A többieknek - akik nem törölnek - írom:
2007. szeptember 4, 10.00 : cee'd kombi sajtótájékoztató - ott leszek! 2007. szeptember 15-16: cee'd kombi nyílt hétvége!
Én is utánakérdeztem a navigációnak. A KIA valóban utólag írja jóvá a kereskedésnek, de a kereskedéseknek előre jelezték és kérték őket, hogy vegyenek navit és ha odaadták a vevőnek a KIA utólag jóváírja. Egy magára valamit adó normális kereskedés előre megvett 10-20-50 db-ot aztán a kocsival együtt odaadja a vevőnek és a KIA utólag jóváírja neki. Ha a kereskedés sajnálta a pénzt megvenni előre a navit akkor mindíg utólag kéri és adja oda az ügyfélnek... HA adja. Mert ha előre szólnak, hogy fogsz majd kapni az ugye más mint ha utólag amikor reklamálsz kényszeredve ad egyet. Ekkor jogos a feltételezés, hogy le akarták nyúlni. Van itt közöttünk akinek a kocsival együtt adtak?
Szia Nem sértésnek szánom, de Grandepuntó vs Ceed vs Auris/Corolla ? Szép külsejűbelsejű autót akarsz venni, vagy olyat ami megbízható? Először ezt döntsd el :)
Háj! Néhány napja olvasgatom ezt meg a Gp-s topikot, kilogikáztam, hogy Te is ez a két tipus között vacilláltál, nálam is ez a két autó kezd a befutó lenni, bár még a corollára is kacsingatok, de az már a cash felsőhatárán van. Bár még ezután fogok tesztvezetni, szeretném ha megírnád /akár privátban is ha nem publikus/ hogy mi billentette a mérleget a ceed javára? A Gp mostani feszereltségi listája miatt már egy piros pontot kiradíroztam. a japánnál meg gyengébbnek tűnik a diesel paci ereje a tömeghez képest. Hát ha van még valami aduász a tarsolyodban. Köszönöm:Hb
Én is megkérdeztem a kereskedést, elképzelhető, mert nekem is ezt mondták, hogy összesíteni kell, és jóváhagyatni a KIA-val, ezután kapják ők is meg.
A hebegés habogás talán amiatt lehet, hogy figyelmetlen ill. tájékozatlan vásárlóknál esetleg "elfelejtenék" átadni az ajándékot! De ez már merő rosszindulat részemről..:-D
Bent voltam a kereskedésben és rákérdeztem a navigációra! Hát volt hebegés-habogás! :) És végül azt mondták hogy persze ez jár és hónap végén kapják meg őket egyben! Nem semmi :(
Látom nem érted a fórum lényegét. Itt mennek néha viták, de ezek nem vérremenők, pusztán megoszjuk egymással a véleményünket, tapasztalatainkat. Nem kell egyetérteni mindenben. Ha neked más a véleményed, hát más. Ettől még nem kell elmenekülni, mert másoknak más a véleménye! És tévedsz, ha azt hiszed, hogy ha Páncélos mond valamit, akkor itt mindenki bólogat, mint abban a bizonyos bankos reklámban...
Rendben nem zavarom többet a kedélyeket. Törlöm a kedvencek közül a fórumot. Azért még annyit egy "médiás, mellesleg jármű üzemmérnök" olyat állit hogy "Teljesen reális a 10%-os fogyasztás csökkenés." tempomattal kapcsolatban. Hmmm , biztos neki van igaza , fogadjátok el fentartások nélkül minden szavát.
Valószínű téged még akkor se lehetne meggyőzni, ha ezt maga a KIA főmérnöke állítaná. Azonban számomra az a furcsa, hogy miközben állítod nem értesz hozzá, mégis a látszat az hogy Te mindenkinél jobban tudod, mindegy hogy szakember az illető vagy sem. Engem speciel inkább ez szomorít el... :(
Nézd ,lenne válaszom a témában, DE meguntam hogy csatázzak tuning ügyben. Inkább azt mondom igazad van. Az mondjuk nem jelent semmit hogy jármű üzemmérnök vagy. Benne is vagy a dolgokban vagy csak elvégezted, megszerezted, és ennyi? Az viszont elszomorit hogy ezzel a tudással így látod a dolgokat.:-( De mondom hagyjuk, igazad van mindenben, én nem értek hozzá (és tényleg így van) bár azért talán van közöm a motorok müködéséhez, igaz nem a tuninghoz.
Erre nem hiszem, hogy készült update! :( A pendrive-ról kiolvassa a fájlokat könyvtárakból is, de hogy lássa is a könyvtárakat, nem hiszem, hogy átírják.
A tempomat kezelőszerve lehet a műszerfalon, váltógombon, a kormány mögé szerelt bajuszkapcsolóval, a kormányról nem tom, hiszen ott gyári kezelőgombok már vannak.
A fűtőszálak gyárilag benne vannak - ha TX-et vagy elektromos csomagos autót rendelsz. :)
Hosszabb idő telt el utolsó hozzászólásom óta, ha azóta valaki tudna szervízdíjjal szolgálni, (benzines érdekelne), valamint az alap árábólból lehet-e már alkudni, megköszönném.
akkor nekem is lenne egy ilyen tipusú kérdésem! A tempomat beszerelését illetően és az ülésfűtését! Előzőt ugye kormányról vezérelhetjük (kormányborítást cserélnek?) ill. az ülésfűtésnél a fűtőszálak az ülésben gyárilag benne van vagy ...?
Igen, KIA akció, nem kereskedői ajándék. A kereskedőnek nyilván említenie kell az ügyfélnek, lejelentik a rendszámot, és majd amikor megküldi az importőr a GPS-t akkor szállítják ki a kereskedésekhez. A júniusi megrendeléseket sem igazolta még vissza a KIA Motors Hungary. Gondolom gyűjtőznek, ohgy még jobb árat érvényesítsen az eszközre.
Kaptam egy 135.000Ft al kedvezőbb ajánlatot,de az autot már félrerakattam tatabányán...Holnap reggel mennék intézni a papírokat...Igazából nem tudom mit csináljak...a másik kereskedés itt van Budán 6 km re tőlünk...Tatabányán meg rendesek...
Az elektromos csomag gyártáskor kerül bele. Nem utólagosan szerelhető bővítmény. Tehát nem is rendelhetsz elektromos csomagot, csak ezzel szerelt autót.
Páncálos,talán te tudsz segíteni egy kérdés megválaszolásában: HA rendelek egy cee'd- be (ami már a kereskedő udvarán áll) elektomos csomagot,akkor a szervizben nekiállnak és kiveszik az ülést,kiveszik a szélvédőt,lecserélik a tükröket...? Vagy ez hogy működik a KIA nál....? Ravasz kérdés.... Remélem Te tudsz segíteni! Köszi előre is!
Köszi megtaláltam! Már csak azt nem értem hogy ha egyszer adják központilag akkor miért nem képesek ideadni! Ez azért elég gáz szerintem! Megvesz az ember egy cirka 4,5 millás autót és még akkor egy ilyen 60-70 ezres dologgal aljasan lerántják! pffff...
Érzésem szerint műszaki ismeretek és személyes tapasztalaok hiányával kűzdesz. Jármű üzemmérnökként és gyakorlott tesztelőként mélyen benne vagyok a dologban. Magam is túl vagyok pár konzultáción a témával kapcsolatban és szereltettem is már boxot KIÁba. Jóval rugalmasabb menetteljesítmény, a kevesebb váltási kényszer miatt kímélt váltó és kuplung, alacsonyabb fogyasztás. Mindez anélkül, hogy a gyári határértékek megközelítése miatt belépne az autó saját védelmi rendszere!
KIA Carenc 2.0 CRDi Debrecen - Veszprém (autópálya és fővárosi dugó) 5,3 liter. Pedig olyan CW értéke van, mint egy ejtőernyőnek, érezni lehetett, hogy jobban küzd a levegővel.
"Na meg azért szerintem valami igazság van abban hogy nagy teljesítményt (főleg tartósan) csak sok köpcentiből lehet kihozni."
Természetes, hogy részben hengerűrtartalom függő a teljesítmény, ám bárki láthatja, hogy a nagy benzineseket (2 litertől) felváltják a kis turbós benzinesek. Lásd: VW, Fiat, stb. (Kevesebbet fogyasztanak, kisebb károsanyag...) A tartósságról: A Fiatnál pl nőtt ezzel együtt a szervizintervallum!
Az adott blokk "butítása" adózási okokra vezethető vissza.
"Engem az zavar legjobban a BOX-ban hogy sorozatban készül, míg egy szoftveres lehet egyedi."
Akkor mégsem tudod, hogyan működik. A box, mint hardver sorozatban készül ugyan, de a szoftver, amit feltöltesz hangolható. Pont ez a hangolás, az egyediség lényege, hogy megteheted egy box segítségével anélkül, hogy felülírnád az autó saját programját! Ráadásul házilag eltávolíthatod ha akarod, vagy átteheted a következő autódba!
"a gyári értékeken benül dolgozik," "Akkor mitől erősebb? "
Attól, hogy a határérték, azaz a gyári védelem és a motorvezésrés beállítása odébb van egymástól. A motorvezérlés javítható anélkül, hogy a határértékeket, azaz a védelmet érintenéd. A aztó szoftvere és a rádigott külső eszközök nem látják a boxot!
"Erre mondta egy barátom. Vidd el a családot egy étterembe, vagyél a gyerkeknek egy fagyit vagy valami értelmeset és sokkal többet érsz , mint ha erre költöd.:-) Nemtudom lehet hogy igaza van."
Ez hülyeség, hogy lehet a kettőt mérlegre tenni? :D
A jó box, azért is ideális tuning módszer, mert nem módosítja a turbónyomást. Magasabb turbónyomással azonnal nagyobb terhelést kap a vas. Na ez a későbbi hibák és garanciavesztés egyik biztos oka!
Ja, ha valaki már megkapta tudna feltenni róla képet, vagy esetleg egy pár szót írni róla (típus, térképszoftver stb...) Épp most akarok venni egyet, és tök jó lenne adnának az autóhoz! Előre is köszönöm üdv
GPS: Egyelőre rendszám alapján leadják a kereskedések a KMH (Kia Motors Hungary) felé a rendelést, gondolom, amikor összeáll július bégén a darabszám, akkor rendelik le a navikat. Persze, mindenki kérdezzen rá a kereskedésbe! (Június és júliusi átadás)
Szia! Csak hogy kielégítsem a kíváncsiságodat! :-) A szóban forgó 3M ragasztót semmi nem oldja, így a nitro előbb kezdené meg a lakkot. mint hogy lehozza a ragacsot!
nem hó'tam meg, csak költözés vala... :) Ennek megfelelően a hátsó üléssor 3 napja síkban van, és még egy darabig így is marad... remekül használható a csomagtér így, nyilván a kombiba majd még több fér, de ez sem rossz... :)
Full Bp. full klíma, 6,1l nem túl papásan, de nem is sportosan tolva neki... (1.6 CRDI EX)
Jah igen, OFF: Ha valakit érdekel egy 160x200 ágyneműtartós franciaágy, 2006 decemberi gyártású (még garis), faxa kárpit, faxa rugók, gyakorlatilag újszerű állapotban, az keressen meg, mert megszívtuk, nem fér fel a lépcsőfordulón, az új helyen... :( Extraként a fejrész háta is kárpitos... 65e-ről alkuképes, mi 78e-ért vettük...
Verd ki belőlük utólag. Biztosan le akarják nyúlni. Érdekes, hogy az egyik kereskedés mindent megtesz a vevőért mások meg a központilag adott ajándékot is lenyelik.
Gratula a géphez zotty1! Ami az ajtóvédő csíkot illeti! Jobb helyeken 3M ragasztót használnak. Ha jól tudsz bánni a hőlégfúvóval alkalmazhatod, de ebben a melegben felesleges! Hagyd a gépet a napon 15-20 percre, utána finoman le kell jönnie a lécnek, csak ne feszítsd nagyon, óvatosan húzd! Ha minden ok nem szabad, hogy maradjon rajta ragacs! A nitro hígítót felejtsd el, ha csak nincs kidobni való pénzed! Ha mégis marad rajta ragasztó vidd el egy komolyabb kasznishoz, náluk van egy speciális "radír" ami lehozza! A rider-autós csík pedig 9000 Ft. Remélem tudtam segíteni! Jó agyalást! :-)
Én amikor kb másfél két hónapja bejártam a közeli márkakereskedéseket, egyiknél sem mondták hogy navigáció is járna hozzá... pedig mondtam, hogy még máshol körülnézek, a jó kereskedő meg ilyenkor ajánlaná fel hogy jár hozzá, hogy ott vegyem meg a kocsit... de nem tette.
Igen jár! Központi Kia akció, hogy minden június-július folymán átvett autóhoz adnak navigációs rendszert, úgyhogy szerintem csak zargasd vele a kereskedőt! Úgy látszik néhányan mázlisták, hogy egyből megkapják az autóval:)
Nekem 1,4 beniznesem van, eddig 2200 kmt mentem, és az átlagfogyasztás 6,5. Remélem lesz még kevesebb is. :)
Tud valaki mondani valamit arról, hogy mennyi idő után adják oda a navigációs rendszert? Lassan már 1 hónapja megvan az autó, de a navi még mindig nem jött meg.
Nincs ebből semmi gond! Szerintem az emberek nem csak azért fórumoznak, hogy egyazon tipust, márkát preferálók hozzászólásait olvasgatva együtt örüljenek a sikeres válastáshoz, és dicshimnuszokat zengve, viháncolva tapsikoljanak egymást látván mint a plázában a csajok!
Amennyiben egyszer tudunk majd találkozni, ezt kibeszéljük személyesen, Urak módjára egy jó palack bor mellett, avagy egy gyöngyöző falú söröskorsó társaságában, netán mint az állatok, vizet iszogatva, de ez már teljesen mindegy. Az az érzésem hogy kicsit elbeszéltünk egymás mellett, de fátylat rá, további minden szépet és jót kívánok!
20L benzin,meg egy rosszul sikerült verseny miatt ki az a hülye aki feljeletget...? Gonbdolom Te biztosan megtetted volna. Cinikus megjegyzésed a versenytapasztalatról,részemről csak a jármű jellegére akart utalni,hogy most nem egy alulvezérlt régi renault megánról ről beszélünk, ami elmegy bármilyen éghető trugyival,hanem 15,5 ös kompresszió viszonyú versenymotorról,ami megérzi,ha kicsit is roszabb a benzin oktánszáma... Gondolom Te nem vagy benzinkutas...ha az lennél nem irogatnál ilyeneket..vagy pont véded a kollégákat...nem tudom. Nekem nem kell bemutatni az ott folyó dolgokat,sajnos közelről volt szerencsém megtapsztalni... Részemről téma lezárva. BOCSÁNAT HOGY OFF- oltuk itt a forumot!
Én ezzel soha nem szórakozok. Pisztolyt bele, első kattanásig. Soha többszöri próbálkozás, így szerintem elég pontos, és nem eshet meg, hogy az anyagtágulás miatt kellemetlenség érjen. A tank térfogatára ne sokat adj, csupán hozávetőleges pontosságot adnak, szerintem a +10% eltérés még bőven reális.
Az egyébként jó, ha az elmenő és visszatérő ágak különbségével számolja a fogyasztást, az pontos eredményt ad elvileg.
Nem rátankolással mértem, csak nulláztam mindent amit lehetett...
A kocsihoz kapott leírásban ez szerepel:
"Átlagos üzemanyag fogyasztás
Ez az üzemmód az átlagos üzemanyag fogyasztást számolja és az utolsó üzemanyag fogyasztási átlag lenullázásától felhasznált összes üzemanyag mennyiségéből és a megtett távolságból. Pontos számoláshoz 500 méternél nagyobb távolságot kell megtennie."
(Néha kicsit érdekesen fogalmaznak a fordítók) :)
Előző kocsimnál lehetett úgy tankolni, hogy láttam teletanknál a benzinszintet, így jól ki lehetett mérni a fogyasztást teletanktól-teletankig.
A Cee'd-nek 53 literes a benzintankja a leírás szerint. Múltkor már 55 liternér jártam és még mindig nem láttam a benzinszintet. Nem mertem többet nyomni bele mert azt olvastam hogy a második töltőpisztoly kikapcsoláskor a benzin a tágulótérbe kerül, nekem meg már vagy tízszer kapcsolt ki a töltőpisztoly pedig mindig egy kicsit kijjebb húztam...
Majd megmérem rátankolással is, vagyis előtankolással is a fogyasztást. :)
Elhiszem, hogy a 4 éves versnytapasztalatod alapján ránézésre megmondod az oktánszámon kívül az összes fontosabb paramétert a dessztillálási maradéktól, a kéntartalmon át a gőznyomásig, amikből az első és az utolsó szintén kihat az égésre. Ha ez igaz, akkor meg te kúrtad el, már ne is haragudj! Kártérítést követeltél? Miért nem? Bizonyítható, lett volna, ha tényleg igazad volt! Így már késő.
Nem áll szándékomban senkit védeni, vagy okosítani, legfőképp kiosztani. Ne legyetek ennyire maflák. Tudom, vannak bizonyos kutak, ahol akármi előfordulhat, de markáns különbségre ne számítson senki. S ugye az összes olyan bizonyos kút évek óta működik, mégsem tett senki az ellen, hogy ez megszűnjön? Vagy azt mondjátok, hogy az utolsó csöves vállalkozó, aki épphogy fenntart egy kis kutat, vagy éppen a kút tartja el őt, a zsebében, markában tartja az összes egyébként nagyon keménykezű szakhatóságot, amiből ráadásul sok is van, hisz jövedéki termékkel kereskedik? Ez finoman szólva is röhejes!
Azért ezt a bármit bálhol... Én 4 évig versenyeztem,volt olyan,h tankoltam és utána már nem indult el a motor...lehet egyedi eset,de nekem akkor nagyon rosszul jött ki,szétszedtük a motort,semmi baja nem volt...benzin csere után működött rendesen..a 98 as benzin volt vagy 91 es oktánszámú...:(
Lacee, rátankolással mérted? Ha nem, akkor becsaphat, bár nem tudom, hogy nektek miként méri a fogyasztást. Az OFF-om csak az utolsó 20 km-t veszi figyelembe ON, s ebből számol, így néha tapasztalható eltérés az általa számított és a valóságos között.
Ja, lényeges, hogy mit tankolsz, OTTO motorost benzinnel, DIESEL-t pedig gázolajjal, a többin meg veszekedjetek egy nagyot, ha azt gondoljátok, hogy bármit is számít.
Pont a hétvégén teszteltem a fogyasztást: városból indulva két piros lámpával, majd két kisebb városon és egy falun keresztül akadály nélkül 5,6l/100km lett az átlagfogyasztás. A táv 70km, átlagsebesség 72km/óra a vezetési stílus kíméletes, városban 50-60 ötödikben, városon kívül 90-110.
Ugyanez a táv visszafelé már nem kímélve a gázpedált, piros lámpa nélkül: 6,4l/100km. Az átlagsebesség 83km/óra, városban ahol lehetett 70-80, országúton 110-130. Tényleg nagyon függ attól a fogyasztás, hogy mennyire nyomom neki...
Én még csak mp3-as CD-ről és USB-n keresztül hallgattam zenét, mindkettőn könytárakba vannak rendezve a zenék. ABC sorrenben játssza le, először a könyvtárak sorrendjét nézi, majd a könyvtárban levő mp3-ak sorrendjét.
A kulcs nekem sem bicska, de mind a négy ablakemelő automata. A becsípődésgátlót még csak a bal első ablaknál próbáltam, ott működik. Egy ablakfelhúzó modul nem ártana bele... de ez a jövő zenéje.
Az autó ikonja és a hőmérséklet nekem is mindig látható a kijelzőn.
Jaa és működik az alacsony ablakmosó folyadékszintre figyelmeztető kis lámpa. :)
Múltkor becsapott, kettőt törölt anélkül hogy spriccelt volna, és meg utántöltöttem mielőtt a kis világító ikon figyelmezetett volna, mert azt hittem hogy kifogyott az ablakmosó folyadék...
Nekem 1,4 EX van. A fogyasztásom a gyári adatokhoz képest magasabb, de tudom mitől és nem érdekel. Javarészt városi és kanyargós hegyi utakon használom. Folyamatos klímával, kövér gázzal :) Így átlagban 8,5l/100km A fogyasztás még változni fog! Nekem 1000 majd 2500km megtétele után drasztikusan megváltozott az autó dinamikája. Egyre jobban megy, a fogyasztás meg szépen csökken!
Hideg vagy meleg állapotban nézted? A gumik és a benne lévő levegő melegedése miatt kb 2-3 tizedet nő a nyomás ha mész a kocsival úgy 10km-t. Én is mindíg csodálkoztam, hogy miért több a nyomás ha a benzinkúton mérem, aztán rájöttem ,hogy oda mindíg kocsival megyek.
A guminyomást megnéztem, 2.5-re volta felfújva a gyári 2.2 helyett. Amúgy kissé érdekesnek találom a kézikönyv guminyomás értékeit, mert az első-hátsó kerekekre is 2.2-t ir. A Puntómnál a 2 elsőre 0.2barral több volt megadva, ami logikus is lenne, hisz az orra a nehezebb a kocsinak, a Cee'd esetében meg a dizelnél ez gondolom pláne igaz. Ez igy egy kicsit furcsa. Mindenesetre leengedtem 2.2-re.
Egy apróság: a középkonzol felső kijelzője folyamatosan mutatja a hőmérsékletet meg a kocsi felülnézeti sziluettjét, ha használom a kocsit ha nem? Feltűnt hogy miután bezárom a kocsit, akkor is mindig mutatja ezt a kettőt a kijelző.
Szóval, nekem 2 hetes az 1,6crdi ex limited! Van usb csati és korrektül viszi is a cuccot a pendrive-ról! Mind a 4 el. ablak automata + becsípődés gátló! Bicskakulcsra nekem azt mondták hogy szeptemberi gyártástól rendelhető (+ba kell rendelni), ugyhogy csak sima 2 gombos kulcs :(! Biztos vagyok benne hogy jól be fog válni!
Sziasztok...hát nagy hírek vannak... kiprobáltam az 1,6 CRDi-t... és kedden megyek aláírni a papírokat...:))) Egy kérdés:Az ex limitedbe van usb csatlakozó??? Ez sajna semmilyen felszereltség listában nem szerepel,valamint a 4 elekromos ablakemelő közül melyik automata? És az utolsó: bicsás kulcs van hozzá,vagy sima 2 gobbbal??? köszi
1. 1,6 benzin EX-em van. kb. 1600 km-t tettem eddig meg, a fogyasztás csak városi fogyasztással 10 l, csak autopálya és autóúton 8-8,4 l. (130-140 max általában) mi a tapasztalat? fog ez csökkenni teljes bejáratódás után? 1000-es olajcsere után?
2. van aki iPod-ot használt már a hifihez? egyelőre rejtély, h milyen sorrendben játsza le a rajta lévő számokat. vmi ötlet, tapasztalat?
egyébként frankó a verda, jól húz, jó volna ha a fogyasztás kicsit csökkenne.
újra nem lehetne felrakni, mert a hátsó fele nem sima, ezért csak a bemélyedéshez lehet illeszteni. Helyette vennék a riderautótól, igaz az vékonyabb,de ha középen van az is jobban véd, mint a gyári. Persze mielőtt leszedném előtte megérdeklődöm, hogy ott mennyibe kerül.
Amit viszont előre borítékoltam volna az bejött: mekkora ökörség volt az ajtóvédő gumicsikot úgy tervezni, hogy csak az ajtók alsó bemélyedéséhez lehesse felrakni! Én direkt középre szerettem volna kérni, de a csik hátsó felülete miatt - mivel befelé hajlik - fel se lehetett volna rakni, igy én is megkaptam alulra. Mondanom se kell, hogy lenn nem ér semmit, gondolkozom is rajta, hogy le kéne szedni, és rendelni egy riderautósat,ami igaz hogy vékonyabb, de középre felrakható. Milyen ragasztóval vannak ezek felrakva, le lehet vajon szedni nyomtalanul?
Köszi mindenkinek, a gumikat majd megnézem, nem gondoltam rá, azt hittem a nullrevizión ezt is ellenőrzik, szerintem alap dolognak kellene lennie... :(
Az enyémben már van 2000 km és egyre jobban erősödik a motor ahogy járódik! Lecseráltettem a gyári olajat (eléggé megoszlanak a vélemények hogy kell- vagy sem) mindegy ártani nem árt! 15000 Huf-ot kértek érte! nekem vegyes használatban beállt 5,3-ra a fogyasztás, pedig nem nagyon van kímélve! És persze sok szerencsét az új autódhoz, sok örömöd lesz benne!
Végre átvettem a Cee'det, 1.6RCRDI EX Limited, Mars Red metál. A Karácsonyi-Nagy szalont továbbra is csak ajánlani tudom mindenkinek, az előzetesen igért időpontra megkaptam a kocsit, semmi csúszás meg ilyesmi. Kértem még bele szőnyeget, mert a 4 db együtt 6700Ft, ennyit bőven megér. (Anno a Punto II-mbe ha jól emlékszem 8-9e-et kértek el a szőnyegért.)
Amin meglepődtem (vagy lehet hogy csak nem vagyok az alsó-középkategória felszereltségéhez szokva) hogy széria a 4 db sárvédő, és a 4 db küszöbvédő is. Indulás előtt végigpróbálgattam mindent, a gyári rádió kellemes darab, a Kingston Datatraveller 1GB-s pendrive-omról és az MP3-as CD-ről korrektul lejátszott mindent, pedig kicsit tartottam tőle, hogy esetleg a 320kbites mp3 számok nem fognak neki tetszeni. Rádiót még nem próbáltam, igaz mint ahogy páran írtátok attól túl sokat nem várok a gyenge tuner miatt. Az automata klima szintén nagyon jó, gyorsan és csendesen hűt. A manuális klíma állandó kapcsolgatása után felüdülés, hogy csak a hőfokot beállítom és kész! Tetszett az is, hogy kevésbé melegszik át az utastér mint a Puntóba itt a színezett üvegek jobbban elnyelik a hőt. (a Puntóm világosabb színű volt) Az ajándék PNA Pontus PND-3510k típusú, op. rendszer Windows CE 5.0, 2GB SD kártyán adják hozzá az európai országok térképét, ezek 2006. októberi frissítésűek, a navigációs szoftver I-Go alapú. Sirfstar III GPS vevő van benne, ami szintén jó pont. Lejátszik mp3-at és képeket is megjelenít a szoftver, de ezeket még nem próbáltam. Van rajta 3,5" stereo jack fejhallgató kimenet, igy hordozható mp3 lejátszónak is prima. Adnak hozzá egy szivargyújtós töltőt meg egy ablakra cuppantható kart.
Vezetési tapasztalatok (egyenlőre még csak 60km-t mentem vele) - a szervokormány kellemes, számomra pont jó az áttetel, se nem kevés, se nem sok a rásegítés, a kormánypozició jól belőhető. - a futómű tényleg kemény egy kicsit, de cserébe nem billeg a karosszéria (A Puntóban néhány szűkebb kanyarnál volt olyan érzésem hogy borulás lesz, pedig nem száguldoztam, egyszerűen sokkal jobban billent a kasztni) Mostmár értem, Díler, hogy miért cserélted le a gumijaidat! - a motorhang alig hallatszik be az utastérbe - a gumik gördülési zaja az viszont elég rendesen bejön, ez nálam rossz pont - a váltó pontos, és az az érdekes, hogy váltásnál szinte semmit nem bólint a kocsi, ellenben a volt Puntómmal, pedig a váltási stíilusom nem változott. - a kapcsolók, gombok mind kézre állnak, a könyöktámasz is pont jó magasságban van (ezt az tudja igazán értékelni, aki ült az Aurisban, mert ott használhatatlan. Igaz lehet,hogy a japánok magasságához lőtték be a könyöktámasz magasságát...) - a bejáratás miatt 100-nál többet még nem mentem vele, az átlagfogyi Tatabánya-Mór-Székesfehérvár eléggé dimbes-dombos útvonalon főleg 70-90 közötti tempóban az út végére 4.6 átlagfogyit mutatott klímával. - az ülések oldaltartása, keménysége és formázása szintén jó - a pedálrend szintén - a külső tükrök jó nagyok, jól belátható a kocsi mögötti tér - a gázt még csak finoman adagolom, de nagyon meg tud indulni, Moha Bá mindig visítozott a PNA-ból a sebességhatár túllépés miatt.
Igazából a gumik gördülési zaján kívül egyenlőre semmi mást nem tudnék felhozni, ami ne tetszett volna, a jellegtelen belteret meg tudtam előre hogy ilyen. Persze jobban el tudnám képzelni egy Mazda3 szerű beltérrel (a középkonzolt leszámítva a formák onnan valók) de a Mazda 3 ugyanilyen felszereltséggel dizelből legalább 500-600e-el többe lett volna. Kivülről viszont a Mars Red metállal elég dögös napsütésben. Az orbitális hátsó lábtéren viszont újból meglepődtem, magam mögé beállítva a vezető ülést a térdem előtt több mint 2 tenyér szélességnyi hely van (178 cm magas vagyok)
- A csomagtérben még jó pont, hogy a kerékdobok előtti rész kis rakodórekesznek le van választva, igy oda pár kisebb dolog (kézi porraloltó és egyebek) berakhatók. Az EX csomagtér alatti tárolórekesze viszont hiányzik, apróság, de annál nagyobb hiány.
Azért csak zárójelben jegyzem meg, hogy az Autópiac újság forrásai szerint (Datahouse Kft a Központi Adatfeldolgozó Hivatal adatai alapján) a Kia január 1-től július 1-ig idén, 2006-hoz képest 62,54%-ot erősödött. Miközben összeségében 10,4%-ot csökkent az eladások száma ugyanezen időszakban 2006-hoz képest. Ezért szép ez a szám...
Ha jól értem a kisebb márkák közé sorolt KIA 45,1%-al több autót adott el idén az első félévben, mint múlt évben... no akkor ez itt kérem a Cee'd... :)
Hm. Nincs a soRedből metál?? Ez érdekes. Már csak azért is, mert a kia oldalán az összes szín metálfényben pompázik. Mondjuk gyanús is volt, hogy eddig ahányat láttam, mind olyan fakó volt.
Mindegy, akkor már nem kell dilemmáznom, hogy milyen színű legyen :)
Marad a dakarYellow. Tetetek rá gyári szárnyat hátulra, lehet kap egy kis füstöt az üveg, meg valami jó felni...és kész :)))
Az meg, hogy nem tudom majd eladni most nem nagyon érdekel. Ráérek ezzel 5-6 év múlva foglalkozni.
A Soredből nincs metál változat, legalábbis Tatabányán ezt mondták. Náluk is csak sima volt, tényleg nem túl szép a metál hiánya miatt, nagyon matt. A Dakar Yellow tetszett nekem is a legjobban, csak nem volt olyan felszereltségű az országban, 2.5-3 hónapot meg a szin miatt nem akartam várni. Igaz, igy utólag jobb is hogy nem azt vettem, mert tényleg egyedi a színe és nagyon jó kosztűrő, viszont eladni nem lesz egyszerű egy sárga autót.