A Penzugyorben mostansag tobbszor is voltam. Ar-ertek aranyban nehezen verheto (foleg, ha vkinek van APEH igazolvanya), de szerintem a foeteleket elrontjak. A levesek kivaloak.
Kis segitsegre lenne szuksegem. Allitolag vhol a Batthyany-ter kozeleben van 1 hajo, amin etterem uzemel es sokfele salatajuk van. Netan jart mar vki arra? Ha igen, milyen volt a hely?
El is megyek. A szlovákok egyébként nagy királyok, bármilyen is volt/van a himnuszuk. Tegnap úgy a seggére csaptak az orosz válogatottnak, ahogy azt már az olimpia óta nagyon vártam... :o)
Bár elsőre valószínűleg grillezett zőccség lesz a menü, nem vagyok ugyanis túl bátor...
"valami barnás-feketés, kiszáradt trutyi, ami épphogy csak nem repedezett meg, mint az a nótabeli szomorú sertésalkatrész"
Aha. Nos hát. Akkor lehet, hogy kihagyom???? :o)
(csak nem a Szlovák himnuszt idézte a kolléga?)
Lehet, hogy bunkóság, hogy nem olvasom végig először, mielőtt beírok, de volt már valaki mostanában a Hemingway-ben? Ajánlaná valaki? Nekem nagyon bejött szombaton a hangulata. Ott napoztunk alatta és legközelebb biztos mennék.
Persze nem szeretnék lila fejjell, széket forgatva esni a pincérnek.
biztos volt már szól a Marcelloról. a Bartókon a villamos Bertalan Lajos utcai megállójánál a Humanic mellett ...
amikor arrafelé voltam kollégista, sűrűbben jártam, de a minap visszatértünk.
a pincérlányok minig kedvesek és csinosak és megérzik, ha akarok tőlük valamit. sosem kellett vadászni rájuk (mi van a pincér sírjára írva? "az úr végre elkapta a pillantását")
a pizzák jók és sokfélék
a hely hangulatos (mint jópár éve mindig)
ha leülsz, körbenézel, kiszolgálnak, olyan benyomásod alakul ki, hogy itt a margarita pizzát is kb 1500-ért adják ... merthogy igényes a hely. ezzel szemben a pizzák a 800 forintos árkategóriában mozognak ... minőségben magasabban.
toszkán paradicsomleves elsőrangú (én rühellem a gyümölcslevest, de állítólag a hideg málnakrémlevest is érdemes kiprószálni)
a pepperónis pizza nagyon pepperónis.
egy hibájuk van: az üdítőt mindig szívószállal hozzák ... de ha külön kérem, akkor nem : )
hat nem tudom, joparszor (4-5) voltam mar az arcade-ban es eddig meg mindig 120%-os tapasztalatom volt, tenyleg nem olcso de eddig meg nem tudtam hibat talalni a penzemert, pedig meg nemi szakmai ralatasom is van egy etterem mukodesere.
szoval nekem nagyon bejott, kulonosen a lazac eloetel, ordoghal grillen stbstb. eleg jo az etlap es bar nem eskuszom meg ra de volt borlapunk is.
hat nem tudom, joparszor (4-5) voltam mar az arcade-ban es eddig meg mindig 120%-os tapasztalatom volt, tenyleg nem olcso de eddig meg nem tudtam hibat talalni a penzemert, pedig meg nemi szakmai ralatasom is van egy etterem mukodesere.
szoval nekem nagyon bejott, kulonosen a lazactartar eloetel, ordoghal grillen stbstb. eleg jo az etlap es bar nem eskuszom meg ra de volt borlapunk is.
A Tanítóképzővel szemben egy viszonylag modern sarokház földszinti üzlethelyiségében működik az Arcade Bistro. Belépve először a névválasztáson kell elgondolkodnunk, hiszen a "leugrani a bisztróba" olyasmit jelent, hogy egy késdobálás nélküli melegkonyhás talponállóban gyorsan bekapunk valamit az éhenhalás ellen, miközben számítunk semmi különösre. Az Arcade annyiban stimmel, hogy a bejárat egy árkád alatt van, de a bisztró (oroszul azt jelenti:gyorsan, nemzetközi viszonylatban gyorsétkezdét, Franciaországban kiskocsmát takar) valahogy nagyon nem stimmel. Az első benyomás egy slendriánul kivitelezett osztályon felüli helyet sejtet.
Hat ha az embernek van 3800Ft-ja ra, akkor a Mongol etterembe. Mongolokhoz ugyan sok koze nincs, de isteni, a szakacsok meg jo fejek. 4 fofogas + leves + deszert + furjtojas rulez. :)
Csak tudnam miert vagy 60kg meg mindig. :)
A masik nem vacsora, hanem ha a Moriczon jar valaki es ehes, akkor jo kicsit tulmenni a McDonaldson, egyreszt ott egy jo kajalda, masreszt meg a Full-Burger ami barmelyik amcsi gyorskajaldat lenyomja egesz versenykepes arakon.
Ezzel nagyjából 1etértek, viszont ha arról van szó, hogy valahol "all you can drink" zsánerben Sárosdit mérnek ki, ráadásul kajástul 2000 ftért, akkor arra azt mondom, hogy korrekt, mert lehetne mondjuk a Gacsó családé is, hogy rosszabbat hirtelen említsek.
Budapesttől csak néhány kilométer, így mind itt
mind a vidéki étermekkel foglalkozó topicban ajánlom Telkiben a Radio Ga-ga éttermet, családias hangulat, finom ételek, jó ár érték arány.
Sárosdi sajna a minőségről kezd áttérni a mennyiségi termelésre, egyre több a felvásárolt szőlője, ezzel arányosan romlik a minősége:( bár még mindíg ihatót csinál, csak nem azt hozza amit az ár alapján várhatna az ember.
Mi ma voltunk ott egy barátommal.
Délben 2000 ft, itallal együtt. A bor jó volt, a fehér főleg, a Feind borháztól kapják, a vörös kékfrankos volt, Sárosdié szexárdról.
A grillhúsok rendben voltak, meg úgy az egész.
Sziasztok!
Rögtön nyitás után mi is megpróbáltuk ezt a Horvát Éttermet, gondolván, hogy majd jó sok finom tengeri kaja lesz ott. Sajnos nem volt, kérdésünkre a valóban nagyon kedves fiatalember elmondta, hogy sajnos még ügyködnek az import-ügyeken. Ez valamikor nyáron, kora ősszel volt, azt hiszem. Mi akkor nem maradtunk ott, mivel különlegességre vágytunk :) Egyrészt szomorú, hogy semmi ilyesmi nincs egy horvát étteremben, így semmivel sem különlegesebb (legalábbis a menüje), mint a mongolé vagy akár a Trófeáé, de azt is elhiszem, hogy ha mértéktelenül lehetne rákot és tengeri halakat enni, akkor nem nagyonérné meg nekik :)
Egyébként akkor 3000 Ft volt egy főnek.
Elolvasva a Wittman fiuk marcius elejei latogatasanak beszamolojat, kisse felve mentem el tegnap a VI. Mozsar-u. elejen fekvo Horvat Etterembe, ami egyebkent pince. A hely egy meglehetosen igenyesen atalakitott pincelabirintus, jo sok ferohellyel. A rendszer brunch jellegu, ebben az italok is benne foglaltatnak. Van eloetelespult, huspult, koretpult, edesseg-huto, es italhuto. Az italokat a pincerek keresre az asztalhoz hozzak. A huseteleket a pulton pacleben taroljak, tanyerodra teszed, a pulttal szemkozt szolgalatot teljesito szakacsok megsutik. Eloetel volt vagy nyolc-tiz fele, az angolos belszin, es a korozottel toltott paprika kivalo, en nem szeretem, de masok szerint a toltott hagyma is finom. Rengeteg zoldfele, salata, karikara vagott broccoli, mittudomen, szinten megsutik, ha kered. Kb. 18 fele husetel van, fele-fele aranyban szarnyas, ill. sertes-marha. Kivalo a borsos hatszin, a fuszeres tarja, koretkent a tanyerra szedhetsz parolt kaposztat, teszines burgonyat, petrezselymes burgonyat, sot, tarhonyat is! Desszert-ugyben elegge szegenyes a valasztek, hutoben tiramisu, talan oroszkremtorta? de az est folyaman felbukkant friss somloi galuska is. 6-7 fele roviditalbol, voros-, iletve feher folyoborbol, csapolt sorbol, uditobol, asvanyvizbol korlatlanul lehet fogyasztani, az uveges italokert, valamint a tengeri herkentyukert viszont fizetni kell. Az est fenypontjat a faszenparazson sutott barany jelentette, ez termeszetesen exclusive. A toalettek nagyon tisztak. Az uzletvezeto, valamint a tulajdonos felvaltva, kb. 15 percenkent jarnak korul. Dalmat legenyke-zenekar szolgaltat, nagy szorgalommal, valamivel kevesebb tehetseggel:) Osszessegeben nalam ajanlott kategoria.
Pénteken benéztünk az Andrásin a nemrég nyílt Abszint nevű - ételeiben, hangulatában és a zenében is Franciás hangulatú - helyre.
Az étlap nem annyira bőséges talán, viszont ami rajta van az mind kellemesnek tűnik. Levesként kis húsosfazekat ettünk -valszeg. többféle hús van a levesben, ízletes volt - a lányok is ettek valami levest, de az így éjjel 3 körül nem ugrik be.
A jól hangzó - és nem annyira hízlaló - gomolyasteak mellett döntöttem, ami nem volt rossz ötlet, sőt!:) Bár éhesebb egyedeknek valami húsos kaja javallott.
A lányok szerint a (csokornyakkendő?)tészta szósszal nem volt nagy szám.
A pincérek előzékenyek, nem tolakodóak, a borkínálatuk igen jó - Dúzsi, Heimann, Gere, stb. - és viszonylag korrekt áraik vannak, főleg az alacsonyabb árfekvésű borok terén, pl. Dúzsi Zweigelt-Rosé-t 1800 Ftért ittunk.
8 után élőzene - tangóharmóbikás arc különböző francia slágereket és filmzenék dallamait játszotta - ezt nem árt figyelembe venni.
Összességében kellemes hely, közepes árfekvéssel, érdemes kipróbálni.