Keresés

Részletes keresés

bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.29 0 0 12
KösziEndru,
voltam nála tavaj , de nincs semmije, ami van az meg magrólkelt, ki tudja mi lesz belőle.

Olyan nagyon egyébként nem drága.Én 5000.-ért vettem a féléves oltványokat Hamburg-ból el is kellett hozni.

Üdv : Bferi

Előzmény: endru (10)
dendron Creative Commons License 2004.03.29 0 0 11
Actinidia = kiwi. Fügém, gránátalmám nekem is wan, utóbbi nem termô. Más gyümölcsöm nincs. Esetleg a Yucca baccata termése lesz,ha lesz... Ja meg banánt akarok,de ha teremne is,nem érne be,és amúgy is ehetetlen.
Előzmény: bferietvfreemail.hu (8)
endru Creative Commons License 2004.03.28 0 0 10
Különlegesség gyűjtőknek ajánlom nézétek meg a Rappai honlapját (ha nem találjátok a cimét majd megkeresem) Öneki van idehaza a legnagyobb választéka, csak az a baj, hogy méreg drágán árusit. Ha valamit máshol megkapsz akkor ott a felébe kerül. A Kertészeti Egyetem kiállitásán (ápr 23-25) megtalálhatod, a főépület földszintjén a bejáttal szemben balra mindig megtalálni. Sajnos nem ad nekem jutalékot :-((
Ha a honlapján kiválasztasz valamit, és megirod vagy megtelefonálod neki akkor a kiállitásra elhozza.
Előzmény: gucsa (9)
gucsa Creative Commons License 2004.03.28 0 0 9
Szia Bferi!

Nekem is van egy pár növényem Kaki a Benétől, Gránátalma, Füge. Nagyon szeretném a gyüjteményemet növelni, de nem tudom hol lehet beszerezni a Te általad említett növényeket. Ha tudsz ilyen helyet légyszi írd meg.

gucsa

bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.28 0 0 8
Szia

Az "Actinidiám wan" nem ismerem, poncirusom és valamilyen hazai keresztezés is van nálam.

A ponciriust azért váltom fel hibridekkel, mert azok ehető gyümölcsöt teremnek, poncirusból van egy pár magoncom is kisírletezéshez, mert sajna kicsi a kertem és nem férek el sok érdekes növénnyel.

Az USA 119 a Thomasvil és a Curafora ehető gyümölcsöt terem, édes lédús , nincs poncirius ízhatás.

A paw-paw jól tűri a hazai klímát-27 fokig fagytűrő, csak sajna a wells gyökérhibásan került hozzám és nem éli túl a telet úgylátom.Ahonnan szereztem ,nincs már az összes oltvány és az anyanövény is elpusztult.
Amit tudok az az , hogy olaszból lehetne beszerezni ( wells-t nem biztos )de sajna most nem járok arra.

Üdv: Bferi

Előzmény: dendron (7)
dendron Creative Commons License 2004.03.28 0 0 7
Üdv! Paw-paw = Asimina triloba, elwileg terméséért ültetik, nálunk is télálló. Citrusnak inkább a Poncirust ajánlanám, nemesített típusai egész jók,de az alapfaj is szép és ritka nálunk.Nekem csak Poncirusom és Actinidiám wan,bár az utóbbi egyre gyakoribb.
bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.27 0 0 6
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Usa 119 saját

Előzmény: bferietvfreemail.hu (5)
bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.27 0 0 5

szóvaldyospiros kaki termő

pawpaw fa 2

Előzmény: bferietvfreemail.hu (4)
bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.27 0 0 4
Pár kép:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] diospyros kaki saját

diospyros kaki

http://www.tar.hu/bferietv/PAW%20fa%2001.jpg
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] pawpaw fa

ziziphus1

ziziphus2
/remélem sikerül/

Előzmény: bferietvfreemail.hu (3)
bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.27 0 0 3
Bocs a japán naspolya lemaradt, ez magonc az egyik oldalát (ágát) ha sikerül idén akarom szemezni , vagy oltani ha sikerül szereznem termőről ágat.

Előzmény: bferietvfreemail.hu (2)
bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.27 0 0 2
Szia!

Úgy kezdődött , hogy útáltam a kertimunkát.
A nejem kapott egy cikket(2002 évvégén ) a Füvészkertből fordítani , és a kezembe nyomta hátha érdekel.
Hát érdekelt, a cikk fagytűrő citrusokról szólt.Nem telt el 3 hónap és az első garnítúra itt volt nálam, Hamburgból majd tavaszra ki is pusztult.
Majd a második és a harmadik, ami talán meg is marad.

Ezzel kezdődött. Azóta mindenhol a fagytűrő növényeket kajtatom kicsiny hazánkban, csak kicsi a kertem.

Kaki ( datolyaszilva:) négy fám van, két vagy három fejta.2 Bene Lacitól, 2 egy haveromtól Kurilla Feritől.Az egyik már termett, de karózásnál sikerült elengednem és eltörött a törzse, most nem fog teremni.Van amelyik a -15-20 fokot is bírja, de van ami 2x fagyott vissza,ez -5 10 fokot bír és gyerek még.

paw-paw ( indianai banán ) sose láttam csak képen a gyümölcsét kétféle magnemesem van, a wells kipusztult.-20-25 fokot bír ki.

Ziziphus jujuba ( kinai dat.)-20 fokot bír ki 2 db-ot termett az egyik 2 bokor van belőle.

Gránátalma : törpe és nagy (termő?) van belőlük a törpe már próbált teremni nem éredt be.

Fügefa: Tényleg fának nevelhető, kb.2-3 méter magas még nincs koronája 2 van belőle termett de nem éredt be még soha.

Nasi körte: nem tudom a becsületes nevét délről ( olaszból) származik bírja a fogyot, hogy hány fokot nem tudom.

USA 119 hybrid: fagytűrő narancs -10-12 fokot bír (Hamburgban ) takarással az 1 éves növény -19 fokot kibírt, takarás nélkül tövig visszafagyott de újrahajtott.

Thomasvil: mandarinpótló fagytűrő -8-10 fokot bír ki.

Curafora: mandarin-kumqut pótló ez is -8-10 fokot bír ki.

A citrusok a Füvészkertben teleltek át(most is ott vannak még)a többi növény kiültetve télen takarva ( széna és karton lap).
Most 1-2 évesek a növényeim, ami ki van ültetve az nől mint a bolondgomba, a citrusok is szabadföldben voltak csak télire szedtem fel őket.2-4 év előtt nem javasolják a kint teleltetést.

Azt hiszem ez most egy szuszra nagyon sok.

Előzmény: MiSeRaBLe (1)
MiSeRaBLe Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1
mesélj róluk bővebben
Előzmény: bferietvfreemail.hu (0)
bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.25 0 0 0
Egy pár kép:

narancs

mandarin

kumquat

datolyaszilva

Bferi

Előzmény: bferietvfreemail.hu (-)
bferietvfreemail.hu Creative Commons License 2004.03.25 0 0 topiknyitó
Beleszerettem a fagytűrő déligyümölcsökbe,igaz nem rgyszerű a nevelésük, de bízom benne hosszú távon sikerülhet megtartani őket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!