Keresés

Részletes keresés

Pikó Lajos Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83825

csak heteket nyernek pár szerencsétlen lelökésével a szánról a farkasok elé

 

Aki időt nyer, életet nyer...

Előzmény: Arma Gedeonka (83824)
Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83824
Korai ezt így értékelni, az is lehet, hogy a dolog teljesen kicsúszik a kontroll alól (szerintem biztos), vagy az is lehet, hogy maguk a kampány irányjtói is tudják, hogy csak heteket nyernek pár szerencsétlen lelökésével a szánról a farkasok elé, tovább kell menekülniük, mert őket is felfalhatják.

Mellesleg nehogy valaki azt higgye, hogy én helyeslem a lincseléseket, vagy hogy szerintem az "áratalanok" lincselik a "bűnösöket". Emlékszünk, kik végezték ki Csauseszkut? Többnyire így szokott lenni. Néha besikerül egy-egy igazságos lincselés is, de ez eléggé kiszámíthatatlan. Nem várom és nem igyekszek közelmenni, ha lesz, de nem látom, hogy kerülhetnénk el.
Előzmény: eumenesz (83822)
Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83823
Érdekes, ahhoz képest, hogy Celente milyen szokatlanul nyjltan, egyenesen beszél, mennyi vita szokott lenni szavainak értelmezésén. A LATOC-on is erősködnek egyesek, hogy csak 2012-13-ra várja az összeomlást, míg mások szerint szó szerint idénre, 2009-re, év végére vár ilyet. Én is így értettem...
Mások abba kötnek bele, pl. Matt Savinar, hogy nem gondolta volna, hogy egy ilyen tájékozott és látó ember hisz a szabad energiában, vagy miben.
Miközben én szavait úgy értelmezem, hogy szerinte ebből a katasztrófából csak egy olyan erejű új felfedezés húzhatna ki minket, amilyen a tűz, vagy a kerék volt, tehát szerinte erre semmi esély, ilyet évezredek óta nem találtunk fel.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (83798)
eumenesz Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83822
Ez arra utal, hogy a kampány tökéletesen elérte célját, néhány embert odavetnek a tömegnek áldozati bárányként. Időlegesen lehet is ezzel leplezni azt, hogy maga a rendszer az, mely szükségszerűen csak ilyen típusú embereket hagy érvényesülni. Ha sikerül huzamosabb ideig eltusolni az újabb botrányokat, akkor rövid távon esetleg néhány lincseléssel meguszhatják a dolgot, ám hosszabb távon ez még így is esélytelen.
Előzmény: Arma Gedeonka (83820)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83821

Köztartozással is indulhatnának vállalatok a közbeszerzési eljárásokban

 

http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=0&submenu=onearticle&news_id=391201&red=latest

 

itt is van, ni. nonszensz. viccország.

 

fel is bosszantottam magam, meg ez különben is off. Megyek reggelizni, amíg van mit :)

Előzmény: Pikó Lajos (83819)
Arma Gedeonka Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83820
"Mint a Financial Times Deutschland rámutat, a válság és a terjedő bizonytalanság miatti harag már egy ideje világszerte utcára viszi az embereket. A mostani napokban az az új, hogy személyekre szólóan célzott formában törnek felszínre az indulatok, mégpedig halálos fenyegetések, nyílt támadások, vagyon elleni cselekmények, és itt-ott túszejtések formájában. Ez arra utal, hogy a felgyűlt haragot most már nem lehet – például a „mohó bankárok” ellen – a tömegtájékoztatásban folytatott kampány révén levezetni."

Még pár hét, vagy hónap és a népharag vérnél kevesebbel nem éri be...
Előzmény: Törölt nick (83769)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83819

Egy lassúbb, unalmasabb világ lesz

 

úgy érted, még lassúbb, még unalmasabb? Magyarország állva elalszik, egyvalami stabil (egyelőre), a (jórészt semmittevő) állami és önkormányzati hivatali struktúrák figurái számára a fizetés, prémium, jutalom és egyéb anyagi előnyök folyamatos áramlása az adófizetők vérén, könnyén és verítékén.

 

Mióta van szó a zsámbéki elkerülő útról? Harminc éve? Lesz belőle valami "mostanában"? Mióta van szó az M0 nyugati szakaszáról? Lesz belőle valami "mostanában"?

 

Tegnap jártam megint az egyetem (BME) felé. Mintha a 25 év nyom nélkül telt volna el. Igaz, van a büfé mellett két internet terminál, meg egy-két lapostévé, reklámcélból kipakolva. Ugyanakkor időközben az álmennyezet darabjai elkoszolódtak, egyik-másik lóg, a neonok plexije meg besárgult, egyik-másikban ott lötyög az öreg fázisjavító kondikból kifolyt sárga lé. Ebben az országban megállt az idő, csak közben öregebbek lettünk. Ideje, hogy történjen végre valami (jó)

Előzmény: Törölt nick (83804)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83818

közben látom, hogy néhányan már megpróbáltátok az "arcot" helyre tenni, de úgy tűnik, nem sok sikerrel. Vagy hivatásos (fizetett) rettegő, vagy szélsőségesen paranoid, orvosi eset.

off vége, most már tényleg

Előzmény: JAMIE21 (83796)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83817

off

 

Csendőrtollak, bíborosok. Ezt akarjátok?

 

ezzel menjél innnen vissza a polidilibe. Egyébként igen, ezt akarjuk. Enyingen, Olaszliszkán és sok más településen örülnének a csendőrtollaknak. Bíboros meg eddig is volt, a katolikus egyház mindenféle hatalommal ki tudott egyezni. Katolikus restaurációtól meg ne rettegj, paphiány van.

 

és igen, örültünk a hazug kúrcsány "lemondásának". Állításoddal ellentétben - ami téged minősít, nem "minket" - van helyette sok jobb, még az mszp-ben is. Csak senki nem akar (érthető módon) felülni a kúrcsány és bandája által összehordott szarkupac tetejére.

 

off vége

Előzmény: magosl (83787)
Levendula68 Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83816

 

De volt már ilyen, Japán az Edo korszakban, Végh lászló itt irja le röviden, milyen is volt:

 

http://www.atomki.hu/kornyezet/f08.pdf   18-23.o.

 

Csakhogy ez a multikultin szocializálódott tömegeknek nem tetszene - de nem ám!!!

Még mindig nem értik, vagy élnek normálisan, vagy nincs más választás, mint elpusztulni.

 

Ez a nagy lecke az emberiség számára, amely viszont ezt nem akarja megérteni; helyette mindenki azt reméli, ő majd benne lesz a túlélők kis csoportjában, és inkább majd a szomszédai fogják alulról szagolni az ibolyát.

 

A teóriában csak az a kellemetlen, hogy mindenki valakinek a szomszédja. :-DD

 

 

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (83807)
-hanga- Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83815
Kilenctizenegy, és ha mindenben igaza van? Annyira tényként mond mindent. Elmehetünk a helyekre, amiről beszél és megnézhetjük személyesen is. Sokan nem hallgatják meg, ahogy látom ti sem. Majd tudatlanul halunk meg.
Előzmény: kilenctizenegy (83803)
-hanga- Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83814
Nem BSM, nem szoktam kurucinfót olvasni. Dehogy. Máshol volt egy utalás Posta Imrére. De talán mégis olvasni kellene. Semmit sem tudok a hazámról, erre jöttem rá Posta Imrét hallgatva. Vagy nagyon keveset.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (83801)
midnight coder Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83813
Amíg itt tart a dolog, addig aligha jutunk egyről a kettőre. A cikk tanulsága igazán a második oldalon van: lehetne ott jóval kevesebbet zabáló autókat csinálni, csak akkor az autógyárak profitja is alacsonyabb lenne, az meg már milyen dolog... Arról nem is szólva hogy szegény júzernek még vizet is kellene töltenie az autóba nem csak benzint... Erre már én is azt mondom hogy nem olyan nagy baj ha egy-két autógyár csődbe megy...
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (83805)
midnight coder Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83812
Ez pontosan így van.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (83807)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83810
Okosakat mondtál, öblíthetsz.
Előzmény: Gavriel (83808)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83807

Szerintem az elmúlt 10 ezer év szólt erről, csak egyre hatékonyabbak lettünk közben. Fenntartható társadalmat az ember eleddig nem produkált. Az ókoriak meg a középkoriak semmivel sem voltak fenntarthatóbbak... egyszerűen csak kevesebben voltunk, kevésbé hatékony módszerekkel élve tudtuk felélni azt, amit a bolygó elénk rakott.

 

Az elmúlt inkább 200-250 semmint 100 évben ehhez remek ideológiai táptalajt is alkottunk, a 20. században pedig egy ezt tökéletesen kiszolgáló pénzügyi rendszert is sikerült tökéletesíteni (hiszen megpróbálni kialakítani előbb is ment, csak nem volt ilyen profi).

 

Ahogy én látom, az ember nem csinál mást, mint tetszőleges másik faj. Sokasodik ameddig tud, aztán egy ponton túl persze nem tud. Eddig sikerült egérutat találni, volt tere a további expanziónak. Most, minthogy előbb a földterület, majd a gazdasági terület végessége is nyilvánvalóvá vált... hát most mr nem zéró, hanem negatív végösszegű játékot játszunk. (Zéró akkor lenne, ha a Föld eltartóképessége konstans volna, de hála a masszív környezeti rombolásnak, az is csökken.)

 

Úgyhogy most azt játsszuk, hogy egy egyre csökkenő tortából próbálunk egyre több és nagyobb szeletet szétosztani. Virtuálisan megy is a dolog, ezt mutatja a GDP. A fizikai erőforrások szintjén már nem megy, kénytelenek vagyunk/leszünk egymás elől elvenni, egyre inkább.

 

Ha engem kérdezel, nagyjából 0% esély van arra, hogy ez a folyamat:

 

a) leáll

b) békés lesz

Előzmény: krezidiesel (83806)
krezidiesel Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83806

Én csak azt nem értem, hogy az elmúlt 100 évben arról szólt a világ, hogy a  mesterségesen keltett fogyasztást kiszolgáljuk.

Csomó embernek ez adott munkát, megélhetést, és közben tékozoltuk a bolygónk eröforrásait.

Most lassan elérünk oda, hogy az energia forrásaink apadni kezdenek, de gazdaságunkat még mindig nem tudjuk másképp elképzelni, csak egy felfokozott pazarló piaccal.

Kezdünk más energiaforrások után nézni és közben nem is foglalkozunk azzal, hogy nem más energiaforrás kéne hanem más gazdasági szemlélet.

Mert hamarosan nemcsak a pikolaj lesz a gond, hanem a pik termöföld, pik ivóviz, stb. Söt... már gond most is de mintha homokba dugtuk volna a fejünket...

És arról senki se beszél, hogy milyen lesz a jövö racionális eröforrás hasznositó gazdaságának a felépitése, és miböl tudnának egy olyan társadalomban megélni az emberek.

Obama is 4 mil új munkahelyröl beszél.

Igen, értem én...

De hol?

És mit fognak csinálni, ami valós szükséglet, és eröforrás kimélö?

 

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (83805)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83805

Lehet fejlődni a zöld energiákkal is

 

 

 

Lehet. 500 millió embernek akár ma is lehetne. Annyinak, amennyi ma él... hát főként visszafelé. Atomenergiával... ha félreteszem az uránnal, a bezrndó atomerőművekkel, az atomerőművek építési idejével és az energetikai megtérülésükkel (EROEI) kapcsolatos aggályaimat... talán. De az meg a jelenleginél is centralizáltabb energetikai elosztórendszert feltételez, amelyben nem megoldott a közlekedés/szállítás. Együtt kellene járnia masszív elektrifikációval is.

 

A végén ugyanoda jutunk: túl sok az ember ehhez, és túl kevés az erőforrás. Európában végképp. (Indiában is, de az valamiért egy fokkal kevésbé aggaszt.)

Előzmény: Törölt nick (83804)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83803
Kiakasztó egy fasz, az biztos...
Előzmény: -hanga- (83800)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83802

Na, ez végül is lehetséges... de valami azt súgja, hogy ettől sem olcsóbbak nem lesznek, sem több nem lesz belőlük. Amit mondasz, az nagyjából olyan, hogy mondjuk (mondani mindent lehet) impotens vagyok, de ha holnap mindenkinek levágjuk a farkát, akkor tulajdonképpen mégis versenyképes leszek.

 

Nem feltétlenül ilyen versenyképességről álmodtam, de azért megnyugtató a tudat. :-)

Előzmény: Törölt nick (83799)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.03.27 0 0 83801

Aki kurucinfót olvas, ne csodálkozzon, ha kikészül. :-)

Arra való.

Előzmény: -hanga- (83800)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83798

Ez nagyjából azzal egyezik meg, amit két éve mondok itt: a mostani válság csak előszoba, az igazi baj majd 2012 környékén lesz, amikor -- egy rövid feltémadás után -- nekiszaladunk az erőforráskorlátoknak teljes erőből.

 

Az vajon jót jelent, ha az ember olyasmit gondol, mint Gerald Celente?

Előzmény: V.4_BlackVoid (83790)
RónaLD Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83797
Erre majd térjünk vissza amikor a Rózsadombon és az Új-Lipótvárosban is megkezdődött a fosztogatás. Szerintem a te erkélyeden is lesz uborka amit vérben forgó szemekkel és 220 volttal fogsz őrizni.
Előzmény: magosl (83795)
JAMIE21 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83796
Volt már Fidesz kormány,nem volt se csendőrtoll,se bíboros áradat.Most már 7éve szocikúrmány van,minden elmutyiznak tönkretesznek.Isszák a levét még a gyerekeim is majd.Mi a túrót kell ezen magyarázni?Neked kúrcsány az isten,nekem csak egy elmebeteg bűnöző.Ehhh,hagyjuk nem idevaló.
Előzmény: magosl (83794)
magosl Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83795

Persze, majd felfegyverezni egy politikai alapon szerveződő
civil tömörülést, mint a magyar gárda. Ugye?

 

És aztán kiderül, hogy Orbán nem is annyira magyar.

Előzmény: RónaLD (83791)
magosl Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83794
Na ne viccelődjünk. A miép minősíthetetlen, meg is szabadultunk
tőle.
Előzmény: JAMIE21 (83793)
JAMIE21 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83793
Csendőrtollak,bíborosok....
Ez így most olyan,mint mikor ezelőtt 8 évvel a a(tanár)sógornőmről megtudta egyik kolleganője,hogy MIÉP szavazó.Magából kikelve rikácsolta neki az iskola folyosóján,hogy majd ha hatalomra kerül a szélsőjobb,akkor majd megint pogrom lesz meg Dunába lövés,ezt akarja?
Finoman szólva is ostobaság....
Előzmény: magosl (83787)
JAMIE21 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83792
Nemrég volt egy cikkecske a Süddeutsche Zeitungban,Jön az újabb olajkrízis címmel.
A Nemzetközi Energia Ügynökség egyik fejese(Tanaka) ecsetelte az elmaradt olajipari beruházások miatti drasztikus olajáremelkedést veszélyeit.Konkrétan jövőre 200dolcsis kőolajárat vár,ami 2013-ra súlyos problémákat fog okozni.
RónaLD Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83791
Bíborosokat még nem hiányolt senki de a csendőrtollakat a hozzátartozó csendőrökkel az ország vidéki kétharmada már most lelkesen fogadná.
Előzmény: magosl (83787)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.03.26 0 0 83790
Gerard Celente - ABC News
http://www.youtube.com/watch?v=OvqFcv9CiK8

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!