Ez itt ugyan részben OFF, bár a szereplő "ismerős lehet". Nem tudom honnan származik az idézet, Orángután másolta be a Városi és Elővárosi Közlekedés topikra.
Nekem valamiért a MÁV Rt meghirdette a díjszabásokat, az kérésre betekinthető című aktuális téma jutott eszembe... Jó tudom, nekem mindenről ez jut eszembe! :)))
Így a MÁV Rt-s szakemberek okulása céljából az alábbi levelet írtam nekik:
Tisztelt címzettek! Elnézésüket kérem, hogy eme irodalmi idézettem feltartom Önöket fontos hivatali ténykedésükben! Az alábbi párbeszéd jól mutatja be mindazt, ahogy Önök a díjszabásokat kihirdetik, nyílvánosságra hozzák és árusítják. "- Magának is joga volt hozzá, hogy javaslatokat tegyen, vagy tiltakozást jelentsen be a kellõ idõben - jegyezte meg. - A kellõ idõben, mi?! - süvöltötte Arthur. - A kellõ idõben? Akkor hallottam elõször az egészrõl, amikor beállított ide egy munkás tegnap. Megkérdeztem, azért jött-e, hogy megpucolja az ablakot, mire õ azt felelte, hogy nem, hanem hogy szétrombolja a házat. Persze nem ezzel kezdte. Dehogy. Elõbb letörölt pár ablakot, s megvágott öt fontra. Csak aztán mondta meg. - De Mr. Dent, a tervek az elmúlt kilenc hónapban rendelkezésére álltak a helyi tervezõirodában! - Ó, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem õket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk aztán nem erõlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Úgy értem, hogy például szóltak volna valakinek, vagy ilyesmi. - De hiszen a tervek ki voltak állítva. - Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam õket. - Ott van a kiállítási részleg. - Zseblámpával. - Talán leszakadt a villanyvezeték. - Meg a lépcsõ. - Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem? - Ó, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következõ felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!"
MÁS!
Khamos!
Érdekes az a logika, hogy sittre vágnád a fél MÁV vezetést, ám ha én engedek meg erre utaló megjegyzést, máris leugatsz! Ez engem nem zavar, csak gondoltam megemlítem...
amicus, gyurmosz!
Milyen tapasztalatok voltak az átadott CD-vel? Megtudtátok nyitni az állományokat rajta?
A fent nevezett két úr volt az első, aki a 70 jelentkező közül hozzájutott a felkínált térképekhez és CD-khez. Megdöbbentett a nagy arányú érdeklődés, nem hittem, hogy több száz olvasója van a fórumunknak...
En most inaskodom, de fel vagyok keszulve valamennyire,
Mici baratom ezt irta nekem:
A nagykanizsai V63 forduóba be volt tervezve a vonat mivel a KÖFI miatt csak 460 Mhz-rádióval felszerelt mozdony közlekedhetett elviekben a vonalon. Tehát nem adtuk kölcsön, hanem így volt tervezve.
Oldmumus megjegyzese: Ha nincs ilyen mozdonyradio akkor mobiltelefon kell es a KOFI iranyitokkal a vonalra lepeskor le kell adni ennek a pontos telefonszamat (meg a tobbi kotelezo adatot) F.2. utasitas 5.14. pont.
Nem is az osszeveszes, hanem KOFI berobbanasakor meg mukodtek a Westel 450 MHz-es mobilok. Hasonloan csatornavaltos modon mentek a "sessionok". Regebben siman FM radiosmagnoval hallgattam le a beszelgeteseket:P
En ertem, hogy az exvm mire gondolt. Nem arra, hogy akkor csillogott az ablak kesobb meg retkessel jart alig lehetett kilatni, hanem:
Az egyeb takaritasi es aprobb feladatok, amig az ember tudta BEO gep, hozza tartozik, jobban a szivehez nott es megbecsulte mint amikor ki tudja hany emberen egy keresztul azok mit csinalnak vele, stb. stb.
De a V43-asoknak nem csak a 40%-a jár be a KÖ-FI vonalra. Egyébként a 450 MHz-es rádió, ami Neked KöFi rádió, a 60-as csatornán működik a déli parton. A 62-esen a 30a-n, sőt Szombathely felé is használatban van, azon kívül állomási tolatócsatornák is elérhetőek vele. Tehát az a rádió nem csak KöFi rádió.
En azt gondoltam, hogy Sm gepeknel total nincs, Sv gepeknel pedig alig 40% rendelkezik megfelelo mozdonyradioval, mert ha a tobbi Sv-tol elagazo vonalat nezzuk tudtommal nincs KOFI.
Tovabba tudtommal biztber csere az epuletben levo eszkozok felfuzeset egy modern "gateway"-re, valamint par esetben a vonovezetekes cuccok csereje modernebbre.
Tehat en ugy ertettem a nagy tetelt, hogy mivel a 30a eleg sokfele agazik, ezert en a fentiekben leirt aranyt gondoltam. Mert az oke, hogy Sv gepek jonnek 30-as KOFI teruletre, de 20-as, 29-es vonalak es a tobbi fele...
ezen kívül a szürke hétköznapokon e szakszervezetek vezetői drága pénzért csinálják a semmit, akkor ez miért jó a munkavállalóknak?
Már pár éve lekerült szagszervezeti témában a hályog a szememről, de ennek ellenére botorság azt hinni, hogy a "hétköznapokon" ülnek a szagszervezetek a babérjaikon. Ilyenkor is ki szokták borogatni a fürdővízzel a gyereket, de ez nem a nyilvánosság előtt zajlik.
A sztrájk a végső fegyver, így ezért van ennek nagyobb hírértéke is.
Menet közben is tesznek "jó" dolgokat a tagságért, megkockáztatom a vasutért, de sajnos mióta kilóra meg lettek vásárolva eléggé látszat tevékenységet folytatnak. Az igazi disznóságokba nem kötnek bele, vagy csak annyira, hogy demonstrálják a tagság felé, hogy résen vagyunk. De érdemi befolyást nem tudnak/akarnak elérni, hiszen zsebben vannak...
Ezt a mostani fenyegetőzést én csak a soros vicsorgásnak fogom fel. A most előkészítés alatt álló baromságok remélhetőleg magasabb szinten fognak megbukni. Ehhez nem kellenek ők...
Persze azt nem tudom ezt megerne-e mert akkor eleg sok gepet kellene uj mozdonyradioval ellatni a KOFI miatt.
Milyen superVIP maga, hogy azt írja, hogy a KÖFI rádió lenne tétel a KÖFIsítésben?
Ez a legkevesebb, pláne, hogy a 30a-n kóricáló gépek cca. 70%-a már rendelkezik ilyennel.
A KÖFI-sítés legnagyobb költségtényezőjét (99,999%) a Nagytétény, Tárnok, Kápolnásnyék állomások biztosítóberendezésének cseréje és a meglévő Domino-s állomások távkezeltté történő átalakítása vinné el.
Hajdan, amíg úgy éreztem, hogy meg vagyok fizetve a munkámért, ablakot pucoltam, Szergejen gépteret is sikáltam, és tetszett.
Valamivel később, amikor a munka nem lett több ugyan, viszont a fizetésem nem emelkedett az árak után (és megszűnt a beosztott gépes rendszer is), letettem a nagytakarításról. Állásidőben inkább hátradőltem és olvastam.
Teljesen felesleges a sztrájk. Ha a MÁV nem tud elbocsátani 11 000 embert, akkor
megoldja más indokkal, ami az utasok szemszögéből is rossz. Például vasutvonal
bezárással, vonatritkitással. Vagyis így többen járnak rosszul. Persze egy sztrájk esetén a szakszervezeti vezetők állandóan benne lesznek a tévében, és megkapják
a válveregetést a vasutasoktól. Nem kell feleslegesnek érezniük magukat.
Nem feltétlenül. A munkavállaló nagy pénz - kis foci párost szeretne (mert meg akar élni, kevés rizikóval), a munkaadó fordítva, kis pénz - nagy focit (mert ő is meg akar élni, kevés rizikóval). Piacgazdaság körülményei között az átlagjúzer kis pénzért játszik nagy focit, mert nincs lehetősége másra. Innen kezdődnek az 1., 2., 3. variációk.
(Egyébként az is egy érdekes megközelítés, hogy mi a "kicsi" meg a "nagy".)
Bp környékén az elővárosi forgalomban azért ennél jóval több volt 2000-ben. Állítólag a vonatok harmada közlekedett.
Személyes tapasztalat:
Autóval mentem, az első napokban a 4-esen Pestre, jó sokat is szívtam, majd átmentem az akkor még fizető kapus M5-ösre (volt helyi lakos kedv. kártyám), és ott simán gond nélkül a munkahelyen voltam minden nap.
Majd a sztájk vége felé (annak elhúzódása miatt kicsit drága azért az autóval+pályán), mentem Volánnal is, reggel Monorról még volt helyem, utána heringes volt, visszafelé ugyan ez, a dugó is megvolt, de nem került azért nekem annyiba. Na ennyi volt a nagy sztrájk az elővárosban. Minden csoda két napig tart, és ez igaz itt is, utána az emberek kiokosodnak, hogy mit merre is kéne, aztán 1 hét után már hozzá is szoknak.
Sikeres sztrájkot a vonatforgalom lebonyolításában közvetlenül részt vevők - mv, fszt, stb. - tudnak szervezni. Az említett piripócsi nénike, ha fél a főnökétől, de szimpatizál a sztrájkkal, két dolgot tehet: betegállományba, vagy szabadságra megy, vagy: tájékoztatja a t. utasokat, hogy 'Nem érdemes jegyet venni drága uram/hölgyem, mert sztrájk van és nem mennek a vonatok'.
Persze ez utóbbit csak akkor, ha tényleg sztrájk van.
Köszönettel elfogadom (bár az időbeliségéről nem tudok nyilatkozni - esetleg egyeztessünk magánban...). Persze sejtem, mit is akarsz mutatni.
És éppen ez az: mondjuk "A" ember szerint x fizetés nem áll arányban y munkával és z munkakörülményekkel. Ezek után vagy (1) elmegy máshová, vagy (2) átértékeli magában az x, y, z tényezőket, vagy (3) felköti magát.
Ez így elég véresen hangzik, de én nem tudok 4. variációról. (Mielőtt még beleköttök: az 1. alatt értem azt is, ha bármilyen módon pozíciót változtat a dolgozó, pl. elfoglalja a céget és kinevezi magát az egyszemélyi tulajdonosává.)
Voltaképpen a 2. a leggyakoribb, és ennek során történnek pampogások, szakszervezetesdik és más hasonló dolgok. Azaz az ember megpróbálja magában elkenni, hogy átértékelősdit játszik, pedig azt játssza.
A MÁV honlap szerint hétfőn, május 2-án elkezdődik Szeged Nagyállomás felújítása.
Idézem:
"Átépítés alatt a szegedi állomás A Szegedi Nagyállomás felújításának ideje alatt a belföldi menetjegypénztárak az állomás épülete előtti konténerekben működnek.
A nemzetközi pénztár új helyen, a belvárosi menetjegyirodában (Szeged, Tisza Lajos krt. 28-30 szám alatt), a MÁV Igazgatóság épületében naponta 9-17 óráig üzemel. Telefonszáma változatlan: 62/548-075.
A felújítás ideje alatt a kézipoggyász megőrzését és a ruhatárat szüneteltetjük.
A vágányok megközelítése is változik, melyre útbaigazító táblák utalnak."
Elégséges szolgáltatásnál, illetve sztrájk esetén a MÁV szokás szerint majd a bírósághoz megy, egyrészt állapítsák meg:
1- jogellenesen sztrájkolnak
2- ha már mégis sztrájkolnak mondja meg a bíróság, hogy mennyi az elégséges
A bíróság meghatározza, hogy a vonatforgalom jó magas százaléka kell legyen az elégséges szolgáltatás. Amíg erről vitáznak megy a maga útján a sztárjk, illetve az arra való felkészülés.
Ez ezelőtt is így volt, valószínű így is lesz, addig amíg pontosan le nem lesz szabályozva, törvényileg.
A legútóbbi sztrájk nem lehetett egységes mert a szakszervezeten belül sem értettek vele egyett /többek között én sem/, a Vezig halálával meg végképp megdölni látszott az egész látszólagos egység.
Hasonlított rá /ha valaki emlékszik még rá/, mikor a szakszervezeti aktivisták leültek az induló Tokaj Ex elé a keletibe a IX vágányon, így próbálva meg kifejezni nemtetszésüket MÁV-nál zajló dolgok miatt.
Rafkós vasutasok meg közveteleül mellette a VIII-ról meg elindították a vonatot időben csak egy másik szerelvénnyel.
Mindkét esetben kinevetették magukat!
Bár az is igaz, hogy a mostaninál nagyobb létbizonytalanságban még nem voltak a vasutasok! Ez a borzasztó és ez nem is izgat senkit sem fölfelé!