Újabb jó hír! Nagyon jól haladnak a Csepeles fiúk, Rabat előtt vannak - ha jól mértem, ez kb. 300 km-re van Tangertől. Sajnos, a Casablancai városnézést elnapolták, biztosan nagyon szeretnének már itthon lenni. A jelek szerint letettek arról, hogy komppal feljöjjenek Genováig (ebben nagy mértékben közrejátszik a vékonyodó pénztárca és a böhöm nagy, de szeretnivaló Csepzon)! Ha a legrövidebb útvonalat választják, holnap már EURÓPÁBAN:))) lehetnek! Aztán még sacc/kb. 3?! nap? Viszont mi lesz a potyautasokkal, átülnek az Ezüst Teknő(s)-be? Ugyanis a Csepelben három ülés van!?
Barna jelentkezett, Casablancában vannak, elindultak újra, mennek amíg bírnak. Tangerben kiderül, milyen kompra szállnak, mivel elég húzósnak tűnik a Genovai út, még nem tudják, meddig jönnek komppal... Egyébként minden ok.
Nahát akkor jó küzdős a hazafelé jövet. Húzósabb mint gondoltam. Egyébként ugyanezeket az infókat kaptam most telefonon Robitól. Hát fiúk csak azt kívánom legyen elég erőtök és kedvetek szétnézni a városokban is amit terveztetek. Európában kicsit bajos lehet a hét személy ahányan most jöttök az autóban. de majd meglátjuk mi lesz.
Marakesbol a bazarbol irok. Nemsokara tovabb megyunk Casablancaba onnan pedig Tangerbe. Nem tudjuk a kompot meg tul sok infot kaptunk eddig. Halotunk olyat is hogy nincs hely a keddi kompra. Meg olyat is hogy 1500- 2000 eu lenne. Barmelyik is al fent labon megyunk haza. Majd Tangerben kiderul Koszi mindent Sziasztok
Össze kék hajtani rendesen azt az térképet, oszt a zsebAtlaszként betenni a kesztyűtartóba, vagy maguk alá gyűrni. A kompolás közben meg lehet egyet pihenni és rákészülni az uccsó párszáz kilcsire...
Tegnap késő esti sms a Barnától: sajnos, nem értek el Marrakesh-ig, nagyon lassan tudtak csak haladni, mert az Atlasz állandóan útban volt. A hegyen éjszakáztak, egyébként minden ok!
Azért a Földközi nem egy Balaton.... Remélem elérik, és kicsit megpihenhetnek majd. Nem semmi, amit véghezvittek, de majd akkor ünnepeljünk, ha hazaértek.
Az út tényleg 52 órának tűnik.. Legalább kicsit kipihenik magukat..:O) Genova meg már szinte a szomszédban van:) Ha minden jól megy, jövő pétekre már haza is érhetnek.
Komp információ - Marokkó Ezen az oldalon a Marokkóba közlekedő hajótársaságok adatai vannak. A Tanger-Genova komp ez szerint csak feb. 28. tól jár.. (Comanav) - nem nyert
A Tanger-Algeciras üzemeltetője: Euro Ferrys, menetrend az előző hozzászólásban
FRS: Tanger - Tarifa : a legröviebb tengeri út, naponta többször megy, kb 2 óránként Pl, 2006. 2. 9-re érvényes menetrend: From To Tangier Tarifa 8:00 9:45 10:00 11:45 12:00 13:45 14:00 15:45 16:00 17:45 18:00 19:45 22:00 23:45
Ma délelőtt hívott a Barna, Tan-tan előtt jártak, ma még szeretnének eljutni Marrakesh-ig. Jól vannak, a Csepel is, az Ezüst Teknő(s) viszont továbbra is gyengélkedik - folyik belőle az olaj, így jobbnak látják, ha elválaszthatatlanok maradnak. Kérik, hogy nézzük meg nekik a komp pontos indulását, (Tangerből), ha valakinek van pontos információja, szívesen vennénk, természetesen igyekszünk mi is tájékozódni.
Megkerestük a magyarokat. A Dácia már nincs, nevetséges áron elment, mert nem tudta folytatni a hazautat. Az Ezüst Teknős szervizben volt. Teljes gyűrűcsere, tömítések. Reméljük rendben lesz. A Teréz Anya díjat a Csepelesek is megkaphatták volna. Több, mint 350 kilométert mentek vissza, hogy behúzzák a Teknőst. Az oda-vissza 700 felett van. Mindenki számolja hozzá, hogy nem tudnak menni, csak 70-et. Ha vontatnak akkor szerintem annyit sem. És a Dáciás csapatot is felvették, bár Őket ugye kocsi nélkül. A legemberségesebb csapat mindenképpen.
A tekno oninditoja megreparalva viszont nagyon gyenge es nincs olajnyomas ugyhogy most varunk megint. A daciasok itt varnak velunk, mar meggyogyultak mind a ketten. A gond hogy minden mennenk.
Remelem hamar atviszi hozank a kepeket a Balazs azt lehet beloluk feltenni a honlapra.
Sziszatok! Nagy Robival értkezünk éppen itt telefonon, és jól szórakozunk meg nagyon izgulunk a beszámolók olvasása közben. Peti tényleg ne foglalkozz a cikizésekkel majd ha a cikizők is a Szahara homokján égetik a seggüket és úgy irnak nem pedig otthon a langyos szobában akkor majd dumálhatnak. írjál még állati jó egyeből tőletek tudni a híreket már csak azért is mert így biztosat tudunk felőletek. Nagyon várunk benneteket haza, vigyázzatok magatokra! Akit tudunk mindig értesítünk a fejleményekről. Balázs haza ért ma beszéltem vele bár képeket még nem láttam, de őszintén szólva a ti képeteket nézném már szívesebben frissen csapolt sörös kriglik mögött élőben vigyorogva itthon!!!
A tekno motorja ugynezki jo lett csak kozben az oninditoja doglott be most azzal kilodnak azt nemsokara indulunk. Bar gondolom nem sokat fogunk menni mar ma.
Na irtam egy csomot de elveszett, roviden megegyszer.
Akinek nem tetszik ahogy irok az olvason Lenin oszest ott biztos jol irnak. Bar a kedvem elvetek tole. Bamakoi indulasunk utan mentunk ejjel napal a Kiffai kempingig
(az elso szakaszon 10 ora alatt 300km mentunk, mi vigyaztunk a kocsira a helyi ero viszont nem nagyon latam olyat hogy egy teher auto menetkozben kete tort levideoztuk azt hiszem)
ami hulyeseg volt mivel telesen padlora kerultunk mi is meg a kocsi is. Eltorott a huto also csove, megkellet javitatni Nuaksothban 50EU. Ott voltunk 2 napot majd harart leptunk, azert nagy megkonyebules volt ott hagyni azt az orszagot. Mauritania nagyon gaz hely olyan mintha a Veszpremi szemet telep kozepen epitenenek par viskot egy 5 meter szeles aszfalt utat hatalmas katyukkal beterelnenek 100 szamarat 200 kecsket es 50 fekete embert, na igy nez ki Mauritania. Mali az sokkal szebb, Marako meg teljesen jo kb anyira koszos mint Spanyol orszag bar nekem ez is furcsa kicsit. A Balazs gondolom haza ert mar. A teknott itt probaljak megjavitani
elvan olvadva az egyik dugo a masikon pedig elvan torve a gyuru. Azolle huzta egy ideig amit koszonunk neki, de siettek nagyon ezert csak boldurig tudtak huzni. Nagy szegitseg volt a nagy elen szelben. Nekem kellet szel arnyekot adni a Csepellel hogy egyaltalan 60 tudja huzni mi a Csepelel 40 max. Olyan 2,5- 3 tonna korul van most a tekno. Az Asztrowebes kocsit kertuk meg meg a hataron hogy segitsen de o nem valalta mivel nem sajat kocsija, vele talalkoztunk itt valto problemai voltak. A tekno alitolag 2 orara kesz lesz majd kiderul ha nem akor meg jelentkezem itt.
A JPeti telefonált,hogy Laayoune-ben vannak. Szép kis város a Marokkói határhoz nem messze.Ott javítják az Ezüst-teknőt. Jól érzik magukat, a csütörtöki kompot bíztos hogy nem érik el.Kajájuk még van, a vízük elfogyott, de azt már mindenhol lehet kapni.
Azt telefonálta még,hogy az a kocsi ,ami az Ezüst-teknőt vontatta szintén lerobbant
de azon már nem tudtak segítni, mert már teltház van náluk .