Szerintem ahhoz is kell valami értelem, logika, hogy ötletnek lehessen valamit tekinteni.
Odaveted pl. hogy a "fermion elsüllyed". Lehet hogy ez neked mond valamit, de másnak aligha. Hogy Tevétől idézzek, a gondolataidat egy fórumon úgy kellene megfogalmazni mintha nem létezne telepátia és csak a leírt szavak hordoznák a közlendő elképzelést.
Szó sincs róla, nagyon is tudok lelkesedni új gondolatokért. Az emberi butaság az ami irritál.
Teljesen mást értek modell és elmélet alatt mint te. Ha egy népmesében kicserélik a mesehősöket fermionokra, bozonokra stb az nekem nem elmélet hanem elcseszett népmese.
Tudom hogy te az áltudomány ellen harcolsz. Egyszerűen téged irritál minden új gondolat. Ezért próbálom kerülni az összetűzéseket veled. Nem azért írok ide, hogy bárkit is bosszantsak. Nem ez a célom.
A QM egy nagyon összerakott és szép leíró elmélet. A bajok ott kezdődnek, hogy meg sem próbál magyarázatokat keresni a jelenségekre. A másik probléma az, hogy ha nem lesz új elmélet, ami legalább annyira jó eredményt ad mint a QM az embereket nem fogja érdekelni a fizika. Márpedig ennek pénzbeli megnyilvánulásai is lesznek.
A fizika életbenmaradása szempontjából az a jó, ha új és érdekes (működő) elméletek keletkeznek.
Tudom erre egyre kisebb az esély. A húrelméletnek sem nagyon megy.
Nekem ezt nem kell elmondanod, lehet hogy jobban rálátok erre a tudományágra, mivel én megszállott vagyok.
A feltételezés szerint van tömege, ezért a sebessége kisebb mint c. Azonban olyan kevéssel tér el, hogy még a szupernova távolsága sem elég a kiméréséhez.
"The same observation was made, on a somewhat larger scale, with supernova 1987A (SN 1987A). 10-MeV antineutrinos from the supernova were detected within a time window that was consistent with the speed of light for the neutrinos. So far, the question of neutrino masses cannot be decided based on measurements of the neutrino speed."
A házi fogalomtáramban a nulladik dimenzió a kiterjedés nélküli pont mondhatni potencialitás pneuma szellem amit nyilván némelyek semminek neveznének. Első dimenzió a vonal,második a felület avagy sik,harmadikat egyszerüen térnek nevezem.A negyedik szintén szingularitás mint a nulladik ,ez is végtelenszerü,az összes teremtési létező egyhelyüttlevősége,itt, kvázi mint pontban.
"hanem a kvark is és a gluon is két "valamiből" áll"
quantamagazine.org/20140827-quark-quartet-fuels-quantum-feud “The thing you call the ‘quark’ might have quark-antiquark pairs and glue and all the rest built into it,”
Nekem kicsit gyanus a húrelmélet. Túl sok a dimenzió... De lehet hogy csak én vagyok konzervatív. 3 tér és egy idő dimenzióban persze nehezebb modellezni, de az hogy minden esetben amikor valami túl bonyi egy extra dimenzióval oldjuk meg a feladatot nekem nem tűnik frappánsnak. Elméletnek szerintem egész jó, de lehet hogy zsákutca.
"A másik probléma ezzel a modellel ugyan az, mint az egész részecskefizikával.
A részecskék egyben hullámok is."
Közben nem álltam le, csak nem egyszerű kellően nagy baromságot kitalálni, hogy előre lehessen lépni,
Ami nem tetszik, az a buborékok szimmetrikus elhelyezkedése. A világ nem ennyire szabályos.
Nos, van egy másik megoldás is arra, hogyan hozhat létre két szubkvark egy részecskét. Helyesebben annak világvonalát a téridőben.
Úgy, hogy a két szubkvark két végtelen brane, amelyek metszetei a részecskék világvonalai.
Ekkor a világunkat két brane ütközése, összekavarodása hozta létre. Fontos észrevenni, hogy pl a fotont két ugyanolyan szubkvark építi fel. A bránok önmagukkal is képesek metszeni. Természetesen hullámzanak, így a téridőben a metszetek interferálni tudnak(térbe és időben is). A két bráne képes két eltérő irányba is haladni, sőt visszafordulni az időben.
Mivel a részecske világvonala 1 dimenziós 4d téridőben, emiatt a két brane feltehetőleg 2 dimenziós, de nem 3d-ben helyezkedik el, hanem 4d-ben.
Ez a modell jól illeszthető a húrelmélethez.
Például a kompakt dimenzió felületén mozgó húr megfelel két brane metszetének.