Keresés

Részletes keresés

Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84348

"Ez a fizetési morál szörnyű egyébként" De kinek a hibája az, hogy ez igy van??? A kormányé, az ő felelőssége az, hogy olyan törvények legyenek, amelyek a korrekt vállalkozót védik.

Franciaországban vagy 20 éve ugyanez ment, körbetartozás, "csődök", stb. Aztán megelégelték a csődbe jutott vállalkozók, és vagy 400-an összefogtak, és beperelték az államot azért, hogy mindezt a szar törvényekkel lehetővé teszi, és nem védi meg őket.

És megnyerték a pert. Lettek normális törvények, és megszűnt a probléma.

Nálunk valami marhára nem működik.  

Előzmény: Cibet (84347)
Cibet Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84347
Elolvastam most már a teljes cikket, hátha megtudom kik azok a vétlen családok, akiket ki akarnak lakoltatni. Ez mondjuk nem derül ki, csak annyit ír, hogy azok, akik nem tudják tovább fizetni a törlesztést. Eddig a VÉSZ szimpatikus volt, de most mintha célt tévesztettek volna. Eddig a hitelezők oldalán álltak, tehát azokat az alvállalkozókat védték, akik hitelbe elvégezték a munkát, és nem fizették ki őket, ami teljesen jogos. Most meg átállnak a másik oldalra, és a hitelezőktől védik az adósokat, amikor azok a jogos követelésükkel jönnek. Igazi erőszakszervezetté válnak, akik védik a tagjaikat mindennel szemben.
Ez a fizetési morál szörnyű egyébként. A fővállalkozó reméli, hogy lesz pénze és ki tudja fizetni az alvállalkozót, az alvállalkozó reméli, hogy ki tudja fizetni a dolgozót, a dolgozó reméli, hogy akkor ki tudja fizetni a hiteltörlesztést, a bank reméli, hogy az adós rendesen törleszti adósságát. Ez az egész hitelpénzrendszer egy csodálatosan optimista életforma, ahogy Douglas Adams mondja. Mindenki vár és remél.
Előzmény: Levendula68 (84336)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84346

Tessék, kezdődik. Akkor mi lesz nálunk?

Az MI5 egy nyilvánosságra került készenléti terv alapján nyárra zavargásokra számít a bankok miatt pórul járt emberek reakciói miatt. http://astro.elte.hu/~hetesizs/FFEK.html

Előzmény: Levendula68 (84343)
Heesh Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84345
Hát nem kellett volna habzsi-dőzsit játszani és ezért hitelt felvenni. Ezt már visszacsinálni is csak úgy lehet, hogy visszaveszünk az életszínvonalból, kevesebb nyugdíj, segély, szarabb eü, szarabb fizuk stb. ÉS akkor nem kell hitelt felvenni külföldről. Közben meg adót is csökkentünk.
Előzmény: Levendula68 (84343)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84344
Értem, csak ez egy ördögi kör. Már csak a végkifejlet dátuma a kérdéses, ahogy azt Bogár is pedzegeti. Az emberek magukba roskadnak, vagy csinálnak egy '56 v2-t és resetelik a rendszert. Sok variáció nincs.
Előzmény: Levendula68 (84343)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84343

Én ezt értem, de Bogár pont azt mondja, hogy a megtermelt értéket szivattyúzzák ki innen, ezért csúszunk egyre  lejjebb, aminek a vége előbb-utóbb úgyis a fizetésképtelenség. (Ez lenne ma is, ha nem kaptuk volna meg az IMF hitelt.)

Ennek a jövedelemlenyúlásnak kell szerinte véget vetni, és emiatt kell újratárgyalni a feltételeket. Én ezt nem igy értem, hogy egyáltalán ne fizessünk, hanem úgy, hogy ne ilyenek legyenek a keretfeltételek, ezek megváltoztatása létfontosságú.

 

"Erről van szó jelen esetben is: a magyar államnak és a lakosságnak azért kevés a bevétele, mert csak 2007-ben 20 milliárd euró felett volt a kamat és a profit összege, ami eltávozott a magyar gazdaságból. Az összes GDP 20-25 százalékát profit és kamat formájában kiviszik az országból. Ez egyszerűen birodalmi sarc,  "

Előzmény: Zottjoghurt (84341)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84342
Én is osztom théta elméletét, hogy ez szándékosan történik. Mindenki azt hiszi, hogy nem értenek hozzá. Lófaxt, dehogy nem, csak nem akarják jól csinálni. Még azt is el tudom képzelni, hogy az öszödi beszéd szándékosan íródott és szivárgott ki.
Előzmény: Levendula68 (84339)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84341
Adósságfizetés leállítása=Argentína. Ez van.
Előzmény: Levendula68 (84335)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84340
Miből gondolod, hogy Bogár nem átállást akar? Minden nyilatkozata arra utal, hogy tisztában van azzal, hogy a mostani rendszer fenntarthatatlan. Itt is ezt mondja, hogy egy rendszer teljes korrekciója szükséges.
Előzmény: Törölt nick (84338)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84339

"Az persze nem mindegy, hogy kitől vonunk el,  " Látod, ez itt a lényeg. A túlfogyasztás visszafogásával én is egyetértek, de azzal, ahogyan az történik, nem. Egyértelműen a bankok érdekeit nézik kizárólagosan.

 

SEMMILYEN kormány nem engedheti meg azt, hogy családok százezrei veszitsék el az otthonaikat és legyenek  földönfutók. Aki egyszer az lesz, pláne munkanélküliség miatt, annak a legritkább esetben van visszaút. Ezt minden eszközzel meg kell akadályozni. Szeretnék valamilyen erre irányuló próbálkozást látni végre.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (84303)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84337

Nekem nem azzal van bajom, hogy Bogár visszavágyik saját marxista ifjú éveibe, ezzel legfeljebb vitám van.

 

Bajom azzal van, hogy egy 1%-os párt ügynökeit látja mindenhol, ahol gazdasági és politikai nézeteivel nem értenek egyet.

Előzmény: Levendula68 (84335)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84336

Én amikor ezt a jelzőt irtam, nem a kisemberre gondoltam, aki igyekszik minnél olcsóbban lakást venni - ez érthető.  Azokra gondoltam, akik nem rászorultságból teszik ezt, hanem tevőlegesen asszisztálnak családok tönkretételéhez a zsiros profit, "százmilliók" reményében. Undoritónak tartom azt, aki más nyomorából akar meggazdagodni. Ez a Provident-kategória, elvileg "legális", hisz szerződés keretében jön létre az uzsorakölcsön nyújtása, mégis felfordul az ember gyomra az ilyen "üzlettől". Ha ezt annak lehet nevezni egyáltalán.

 

Előzmény: Cibet (84300)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84335

Kár, hogy nem érted, mit mond Bogár. Egyre több közgazdász szólal meg ui, aki ugyanúgy látja ,mint ő: a neoliberális út zsákutca, járhatatlan, és aki ezt nem fogja fel és tovább erőlteti, még jobban tönkretesz mindent.

 

Itt van pl. Róna Péter:

 

 

http://index.hu/gazdasag/hitelvalsag/2009/03/17/mit_hoztak_a_multik_magyarorszagnak_/

 

"Róna Péter befektetési bankár úgy véli, hogy a válság miatt összeomlott a harminc éve uralkodó neoliberális paradigma, a piac önszabályozó mechanizmusai nem válthatják ki az állami szabályozást. A válság következtében visszafordulhat a globalizáció és újjáépülhetnek a nemzetállamok. Az ELTE tiszteletbeli tanára szerint az euró bevezetése több kárt okozhat mint hasznot, a külföldi befektetők helyett pedig a hazai mezőgazdaságra kéne koncentrálnia az országnak."

 

"Mit hoztak a multik Magyarországnak? Bérmunkát. A bérmunka pedig addig van itt, amíg nem talál olcsóbb bérmunkát hasonló teljesítőképességgel, aztán megy tovább. Én nem látom annak a lehetőségét, hogy a nemzetgazdaságot fenntartsuk abból, amit a multik által biztosított bérmunka hoz. Magyarország elmúlt húsz éve klasszikus példa a Kuznets-Williamson-hipotézisre: amikor egy ország a felzárkózás pályájára lép, a fejlett régiók és társadalmi rétegek hamarabb zárkóznak fel mint a fejletlenek, akik leszakadnak.

 

A felzárkózó ország társadalma előteremti azt a vagyont, amiből a képzett munkaerőt elő lehet állítani, de a képzett munkaerő bére nem elégséges sem a képzett munkaerő utánpótlásának biztosítására, sem a leszakadó rétegek ellátásának fedezetére. Tehát ez nem működik, ez egy kifulladt modell. Kezdetben óriási hatékonyságnövekedést idéz elő, látszólag óriási gazdasági növekedést eredményez, de ez csak néhány évig tartható. "

 

EZT KÉNE MOST SÜRGŐSEN MEGÉRTENI. Bogár is ezt mondja arra a kérdésre, mi lesz egy következő kormány feladata:

 

"Vagyis véget ér az az egész rendszerváltás időszakára jellemző neoliberális kurzus, amely a washingtoni konszenzusra épült, s ami a világban is véget érni látszik...  Azt remélem, hogy lényegesen többet kap a magyar társadalom egyszerű kormányváltásnál, ami bekövetkezik, lényegében egy új rendszerváltással, a rendszer teljes korrekciójával lesz egyenlő. Azt a paradigmát, amire 1989 óta épültek a kelet-európai átmenetek, majd radikálisan felülvizsgálja, és egy új rendszer kiépítésének az alapjait veti meg...  Ezért az új kormány első lépése nem lehet más, mint hogy azonnal felfüggeszt minden adósságszolgálati és profittranszfert, és egyúttal azonnal tárgyalásokat kezd a globális hatalmi rendszer képviselőivel az új rendszer feltételeiről.  "

 

És Bogárt még azzal sem lehet vádolni, hogy ne lenne tisztában az erőforrásválsággal. Számomra ezért is hiteles, amit ő mond.

 

 

Előzmény: kilenctizenegy (84334)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84334

"Ha én megtűrtőztetem magam attól, hogy le "hülyezsidózzalak" akkor ezt elvárom tőletek is".

 

1. Bogárról meg az összeesküvés-elméletes faszságairól volt szó, nem arról, hogy te ki és mi vagy.

 

2. A származásomhoz a közeli ismerőseimnek sincs sok köze (akinek van, azzal beszélek róla), nem hogy az energetikai topikokon időnként előforduló kisnyilasoknak. Gondolom, az az univerzumodon kívül eső körülmény, hogy valaki származásától függetlenül helyezkedhet gyökeresen más politikai álláspontra, mint azt te elvárod tőle.

 

3. Egyedül írok a nickemen, úgyhogy az áthallásos többesszámaidat szíveskedjél elfelejteni!

 

4. Azt viszont semmiképpen se akarom, hogy a szükségesnél tovább türtőztesd magadat, mert megfigyelésem, az ebből eredő frusztráció csak még komolyabb pszichológiai elváltozásokat okoz az erre hajlamosokban. Meg aztán az őszinte kitárulkozásid esetén a moderáció hamarabb hozzásegít majd, hogy egy új nicken új életet kezdj és elhatásrolódhass mindentől, amiről időközben valamilyen csoda folytán belátod, hogy szégyenletes.

Előzmény: RónaLD (84333)
RónaLD Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84333
Ha én megtűrtőztetem magam attól, hogy le "hülyezsidózzalak" akkor ezt elvárom tőletek is.
Előzmény: kilenctizenegy (84323)
-hanga- Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84331
Jó BSM, köszi. De biztos, hogy olyan sok időnk van? Inkább arról írtok, hogy nincs időnk már szinte semmire sem.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (84271)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84329

"Nincs eleg rohamrendor es nincs ideologiai hatter sem. Ezek nelkul nem lehet diktaturazni."

 

És szerinted melyik akadály áthidalhatatlan?

 

Egyébként a dolog paradoxonja pont az lesz, hogy az utcai erőszakot, az előrehozott választások eröltetését pont a saját szavazótáboruk fogja saját, bevett módszerének érezni, az ideológia meg pont ezeket az indulatokat akarja majd a másik politikai oldal ellen csatornázni, mielőtt az elégedetlenség tetőzik. Előállhat olyan helyzet, hogy a demokrácia hívei a - bármilyen antidemokratikus eszközökkel is operáló - kormányt fogják támogatni, mert az utcai erőszak-propagátoroktól látszólag a kormány védi meg őket.

Előzmény: V.4_BlackVoid (84321)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84328

"Szinte biztos ugyanakkor, hogy aztán a Fidesz is megbukik. Ha nem választáson, akkor forradalom. Nem hiszem, hogy időben sikerül kiépíteni a megfelelő diktatúrát ennek elkerülésére."

 

Az a lényeg, hogy ők mit hisznek.

Előzmény: V.4_BlackVoid (84315)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84327

"Talán mert ez lesz az utolsó szabad választás? És aki nyer, marad a "rendkívüli helyzetre való tekintettel""

 

És azt se feledjük, hogy az erről szóló törvények "csak" kétharmadosak! vagyis jó eséllyel egy-két személy önkorlátozására lesz utalva az ország a tekintetben, mennyire ítélik rendkívülinek a helyzetet.

Előzmény: galland (84312)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84326

"van valakinek elképzelése róla, hogy miért akarja AKÁRKI megnyerni a következő választásokat? Mégis, mi az elképzelése? Hogy sikersztoriként fog bevonulni a történelemkönyvek lapjaira?"

 

Attól tartok, túl naiv paradigmában leledzel, ha ilyeneket kérdezel. :-))

 

A kandidánsok mindegyike úgy hiszi, hogy a hatalom puszta birtoklása és az ebből eredő pozíció-osztogatás elég lesz a boldogsághoz, a történelmet meg úgyis a krónikásaok írják, akiket viszonylag olcsón meg lehet fizetni.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (84311)
ayantaqe Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84325
Először olvass el egy alap pdf-et a vver-ekről, a containmentről, ilyesmik, utána pedig értékeld át a sületlenséget, amit a kommented végén elkövettél.
Előzmény: RónaLD (84313)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84324

"A gázártámogatást a jelenlegi formájában valóban meg kell szüntetni"

 

Erről van szó. Mi indokolja, hogy a benzin esetében elfogadjuk a jövedéki adóztatást, a földgáznál meg az árát se kell megfizetni? Az, hogy a szegények (is) gázzal fűtenek?

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (84309)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84323

"Ha csendben maradnál, kevésbé járatnád le magad."

 

Ezt szokták mondogatni, amikor kinyitod a szád? Kár, hogy nem fogadod meg...

Előzmény: RónaLD (84290)
Nola.. Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84322
Ma volt a Zárórában Hetesi Zsolt. Ha valakit érdekel, mtv videotárban biztos fönn lesz.
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84321
"Az már ki van építve. Demokratikus eszközökkel, de ki van építve."
Nincs eleg rohamrendor es nincs ideologiai hatter sem. Ezek nelkul nem lehet diktaturazni.
Előzmény: Törölt nick (84320)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84319

Salvor!

 

 

Ezt itt neked lőttem. Nézz bele, szerintem tetszeni fog és ottragadsz. A krapek kiváló koponyának tűnik, egészen döbbenetes megvilágításba tudja helyezni Marx meglátásait. Kiadós nézni- és olvasnivaló, de nagyon úgy tűnik, hogy minden perce megéri.

 

http://davidharvey.org/

 

 

Pár napja betettem ide egy linket, azt is érdemes megnézned, az csak egy óra. Az egy másik krapek. Talán nem annyira elmélyült, de kiváló előadó, és érdekes dolgokról beszél.

 

Capitalism Hits the Fan

http://www.mediaed.org/cgi-bin/commerce.cgi?preadd=action&key=139&template=PDGCommTemplates/HTN/Item_Preview.html

RónaLD Creative Commons License 2009.03.31 0 0 84318
Egy folyónak nem ez a kanális szerűség a természetes állapota ami gyorsan átnyargal az országon és mindent magával visz. Ha nem töltések és betonfalak között folyik, hanem szabadon kanyarog és elönti az ártereket ott lerakódik a szennyeződés és beszivárog a talajvízbe és a karsztvizekbe.
Előzmény: V.4_BlackVoid (84316)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.31 0 0 84317
A vegyiüzemekben lévő anyagoknak nincsen felezési ideje:-)
Előzmény: RónaLD (84313)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.03.31 0 0 84316
A nagy folyóvizek melléke emiatt kicsit kockázatos visszavonulási terület. De ha a Duna elmossa az alapot, akkor magával viszi a sugárzó anyagot is.
Előzmény: RónaLD (84313)
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2009.03.31 0 0 84315
Ezt én se értem. Főleg az előrehozott választások erőltetését nem. Minél később lesz a választás, annál nagyobbat bukik az MSZP.
Szinte biztos ugyanakkor, hogy aztán a Fidesz is megbukik. Ha nem választáson, akkor forradalom. Nem hiszem, hogy időben sikerül kiépíteni a megfelelő diktatúrát ennek elkerülésére.
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (84311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!