Keresés

Részletes keresés

Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84367
Inkább hagyjuk, a magam részéről megmaradnék az energia varázslatos világában. Tudnék vitázni azzal amit mondtál, de nincs kedvem. Nem fontos.
Előzmény: Levendula68 (84360)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84366

off

mindegy már, legyen valami mozgás, ez az ország állva elalszik. Nem állapot, hogy pl. a "demokratikus újságírást" olyanok határozzák meg, akik már rákosi seggét is nyalták.

 

Nekem pl. tetszene, ha minden héten új elnöke lenne a maszopnak :)

Előzmény: GPS (84365)
GPS Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84365

Egy másik elitre?
Előzmény: Pikó Lajos (84363)
keresohotmail.com Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84364
A forradalmaknak startégiai céljai vannak, ilyen kérdéseket nem ér a forradalmároknak feltenni, hogy mi lesz a "levelibékák párzását biztosító határmenti egyezménnyel", hogy túlozzak. Valamilyen ideológiát meg magáévá tesz a társadalmi elégedetlenség: majdnem mindegy milyet, kivéve persze az áldozatoknak, bűnösnek felelősnek stb.. kiszemelt egyedeket, csoportokat, de a forradalmak ilyenek: valakin leverik a frusztrációt ugyanazok az egyedek, akik az előző ellentétes ideológiájú forradalom alatt is leverték valaki máson a frusztrációt.
Előzmény: kilenctizenegy (84359)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84363

anarchia már most van, lásd közigazgatás, "bűnüldözés", politikát nem is említem :)))

 

Akkor már elfér egy elitcsere is.

Előzmény: kilenctizenegy (84359)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84362

Nem fizetjük többlé az adósságot

 

Kianálizálta már ezt valaki, hogy mi történne ebben az esetben, illetve utána mit lehetne tenni? Argentinában is arra ment ki a játék, hogy újra imf hitelt kaphassanak. Szóval semmi nem változott.

Előzmény: kilenctizenegy (84359)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84361

Kérdezném tisztelettel - mi a tökömtől fog megnőni az ország műszaki színvonala attól - hogy 1500 magyar ember valami ismeretlen, német célgépeken nyomogatja majd a zöld és a piros gombokat...felváltva? stb.

 

pontosan

egy mérnök


Hát egy ilyen helyen még a minőségellenőrzés is "kétlámpás", mert vagy a "JA", vagy a "NEIN" lámpa gyullad ki - amikor átmegy a darab.

 

nálunk (Medicor) anno nem volt elég a MEO lapra ráírni, hogy "szar", hanem hibaleírást, megoldási javaslatot is kellett mellékelnünk. Ha meg a műszerészek nem tudták megcsinálni, bizony oda kellett melléjük ülni hibát keresni-javítani. Ha meg típushiba volt, mehettünk a fejlesztésre átvezetni.

 

Egyébként kár izgulni, nem lesz a kecskeméti Daimler gyárból mostanában semmi.

 

A kereskedelmi multik egy része meg már szorul vissza, főleg a csökkenő kereslet miatt. Írtam már többször, "monitorozom" a kiskert folyamatosan, különös tekintettel a hiperekre. Három hete megnéztem az új dorogi tecsót, hát, a fapad ahhoz képest bőrfotel. A pékárú választék pl. kifli-zsemle szortimentre szorítkozott, penimarkec alulról. Ezzel biztos nem fognak újabb vásárlóközönséget megfogni, az emberek egyre jobban megnézik, hogy mire költik a kevés pénzüket. (a helyiek szerint nem is megy a bolt). Ja, és nemrég jelentették be, hogy "felülvizsgálják" az épülő, ill. tervezett magyarországi beruházásaikat.


Előzmény: GPS (84355)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84360

Én picit máshogy értelmezem Bogár szavait (és lehet, hogy ebben tévedek), de szerintem nem azt mondja, hogy ne fizessük a hiteleket és slussz, menjen mindenki a sunyiba, hanem hogy függesszük fel a fizetést, és tárgyaljunk egy új feltételrendszerről, tehát kvázi "eszközként" , nyomatékként használná ezt a felfüggesztést, abban a reményben, hogy azért az idetett pénz elég fontos ahhoz mindenkinek, hogy leüljön érte tárgyalni.  Az egyáltalán-nem-fizetünk-vissza-semmit dologgal én sem értek egyet, de azzal sem, hogy az akasztott ott ember meg se próbáljon valami utolsó kisérletet tenni a menekülésre, és csak lógjon ott, int egy bábu.  Majd ha meghalt, akkor is ráér erre. :-))

 

És igen, a bank is fontos, meg a pénz is, de jó lenne végre nem alárendeltként, farkunkat behúzva és sunnyogva viszonyulni hozzájuk, hanem egyenlő félként, üzletfélként, mert elvileg a hitelnyújtás nekik is üzlet, és ha üzlet, elvárható tőlük, hogy a) korrekt módon viselkedjenek velünk, b) partnerként kezeljenek minket, c)és igenis vállaljanak kockázatot ők is, a hülyeségeikért pedig vállaljanak felelősséget.

 

Ma a bank egy szent tehén, nulla kontrollal, egyoldalúan módosithatja a szerződéses feltételeket, és magán kivül van a Bankszövetség már attól is, ha a kormány egy olyan kötelezettséget akar rájuk róni, hogy meg kelljen indokolniuk az egyoldalú kamatemelést (ami intézkedés amúgy is egy röhej, nem védelem).

 

Na neee. Hol élünk már.

 

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (84358)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84359

És mi lép a mai rendszer helyébe? " Mint minden forradalom esetén: anarchia.

 

Nem egészen. Anarchia a lázadás után van, a forradalomnak céljai vannak, amiket a forrdadalmi rezsim végrehajt. 1848-ban világos volt, hogy mi jött (volna) és 1956-ban is. 8A kommunisták csúsztatása, hogy demokratikus szocializmus, meg mifene).

 

Most mi jön? Nem fizetjük többlé az adósságot, kilépünk az EU-ból, hazahozzuk a csapatokat Afganisztánból. És aztán? Miből fedezzük a deficitet? Leöljük a nyugdíjasokat? Vagy államosítjuk az elit vagyonát? Mi a forradalmi program? 

Előzmény: keresohotmail.com (84357)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84358

Melyik kormányé? :-) Mindig azé, amelyik hatalmon van, nem?

 

Ennek semmi értelme.

 

A fizetési morál kulturális kérdés, illetve lehetőség kérdése. A legjobb szándék mellett sem fogsz fizetni, ha nincs miből. Nem létező pénzt nem tudsz odaadni. (Hacsak nem te vagy a FED és az USGov egyszerre.)

 

Ami a kulturális részét illeti: ha azt támogatod, amit Bogár mond (rémületes egy faszság egyébként), hogy ugyanis ne fizessük vissza a hiteleinket, akkor miért vagy azon meglepődve, hogy mások is pont ugyanazt támogatják más hitelekkel kapcsolatban: ne fizessük vissza őket. Sok ember van így ezzel: felvenni fontos volt, visszafizetni nem fontos. De ez nem a kormány hibája. (A kormánynak sok hibája volt, van és feltehetőleg lesz is. De egy ilyen fizetési morállal kapcsolatos kérdés sosem lehet egy kormány hibája. Akkor már inkább a 'világ' hibája, csak ennyire általános felelőst megnevezni nem valami értelmes.)

 

Ha túlfogyasztunk, el kell vonni. Ha nem tudjuk fizetni a számlát, akkor az államnak kiadást kell csökkentenie. Mindeközben le kell szállni arról az ostobaságról, hogy 'a bankok érdekét nézi mindenki'. Ez egyetlen okból van ugyanis így: a bankok kezelik a pénzt. A pénzt nézi mindenki -- így hát a bankok érdekét is. Ez van. A bankrendszert nem tegnap találta ki a világszintű eszdéeszhálózat. Nem lehet érte gusztospétereket felelőssé tenni.

Előzmény: Levendula68 (84348)
keresohotmail.com Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84357
"És mi lép a mai rendszer helyébe? " Mint minden forradalom esetén: anarchia. A többi spekuláció. A forradalom attól forradalom. Revolúció: ami egy jelentés szerint ugrásszerű fejlődés, ami akkor következik, be, ha a jelenlegi rendszer keretein belül már nincs potenciál a fejlődésre. Van ennek szép irodalma (pl. Marx): adott a társadalmi igény a rendszer adta kereteken túlra mutató változásokra. A rendszer nem tud alkalmazkodni, hanem "reakciót" mutat, spirál... stb.. Ennek a társadalmi igénynek nem feltétlen kell világosan artikulálódnia a forradalom előtt (hisz akkor nem kellene forradalom csak írástudók). ***** Az, hogy mi itt most pofázhatunk kedvünkre az pl. korábbi forradalmak "eredménye". Nem kell a forradalomtól annyira félni, szerves része az emberi történelemnek.
Előzmény: kilenctizenegy (84350)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84356

"Sztem csak annyit kellene, hogy a hazai ipart jobban támogatni, jobb helyzetbe hozni, és ne a multik seggét nyalni."

 

Tehát a te programod az, hogy ki kellene lépni az EU-ból és felmondani a WTO-t?

Előzmény: Heesh (84353)
GPS Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84355

"CSak olyan multi jöjjön, ami új technológiát hoz. Ilyen pl. most a MErcedes. "

Kérdezném tisztelettel - mi a tökömtől fog megnőni az ország műszaki színvonala attól - hogy 1500 magyar ember valami ismeretlen, német célgépeken nyomogatja majd a zöld és a piros gombokat...felváltva?

Hol kell oda mérnöki tudás, inováció, kreativitás...vagy netán a műszaki közép-értelmiség bevonása?
Hát egy ilyen helyen még a minőségellenőrzés is "kétlámpás", mert vagy a "JA", vagy a "NEIN" lámpa gyullad ki - amikor átmegy a darab.

Hát le lehet élni egy életet úgy egy ilyen autógyárban - hogy nincs ott egyetlen ember, aki legalább tolómérővel tudna mérni...nemhogy mikrométerrel.

És erre mondják azt, hogy növeli az ipari kultúrát?

Ugyan már. Ilyen helyen azt tanulják meg, hogy a folysón, megfelelő színű csik mellett a jobboldalon kell haladni a WC felé....a kijelölt időpontban (a pisilési-idő üzemi-kódja 013-622 W) - mert ipari-kultúra van, ugyebár.
.
Előzmény: Heesh (84353)
Heesh Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84354
Ha nincs eladósódva az állam, kisebb a kamat, akkor nem is lett volna ekkora nagy devizahitelezés.
Előzmény: Levendula68 (84352)
Heesh Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84353
Sztem csak annyit kellene, hogy a hazai ipart jobban támogatni, jobb helyzetbe hozni, és ne a multik seggét nyalni. Azt kell elérni, hogy a multi azért jöjjön ide, mert jók a feltételek, nem mert évekre előre kifizetjük nekik a saját bérünket. És inkább termelő multi jöjjön új beruházásokkal, ne hazai céget adjunk el neki. A kereskedelmi multikat meg el kellene kezdeni háttérbe szorítani. CSak olyan multi jöjjön, ami új technológiát hoz. Ilyen pl. most a MErcedes.
Előzmény: kilenctizenegy (84350)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84352
Akkor egyetértünk. :-)))
Előzmény: Heesh (84351)
Heesh Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84351
A hitelfelvételt a költségvetésre értettem.
Előzmény: Levendula68 (84349)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84350

"Az emberek magukba roskadnak, vagy csinálnak egy '56 v2-t és resetelik a rendszert. Sok variáció nincs."

 

És mi lép a mai rendszer helyébe?

 

Külföldi befektetések tilalma? Az IMF-hitel nélkül miből is finanszírozzuk saját működésünket? Mert hogy az a közhihedelemmel ellentétben az adósságszolgálat terhei nélkül is minuszos. A forradalmi rendszer adókat fog emelni? Vagy elveszi a kisemberek megtakarításait?

 

Állmosított nagyipar és bankrendszer? Kiássuk Kádárt? (A feje már nincs meg.)

Előzmény: Zottjoghurt (84344)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84349
Te a saját lakásodban laksz?
Előzmény: Heesh (84345)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84348

"Ez a fizetési morál szörnyű egyébként" De kinek a hibája az, hogy ez igy van??? A kormányé, az ő felelőssége az, hogy olyan törvények legyenek, amelyek a korrekt vállalkozót védik.

Franciaországban vagy 20 éve ugyanez ment, körbetartozás, "csődök", stb. Aztán megelégelték a csődbe jutott vállalkozók, és vagy 400-an összefogtak, és beperelték az államot azért, hogy mindezt a szar törvényekkel lehetővé teszi, és nem védi meg őket.

És megnyerték a pert. Lettek normális törvények, és megszűnt a probléma.

Nálunk valami marhára nem működik.  

Előzmény: Cibet (84347)
Cibet Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84347
Elolvastam most már a teljes cikket, hátha megtudom kik azok a vétlen családok, akiket ki akarnak lakoltatni. Ez mondjuk nem derül ki, csak annyit ír, hogy azok, akik nem tudják tovább fizetni a törlesztést. Eddig a VÉSZ szimpatikus volt, de most mintha célt tévesztettek volna. Eddig a hitelezők oldalán álltak, tehát azokat az alvállalkozókat védték, akik hitelbe elvégezték a munkát, és nem fizették ki őket, ami teljesen jogos. Most meg átállnak a másik oldalra, és a hitelezőktől védik az adósokat, amikor azok a jogos követelésükkel jönnek. Igazi erőszakszervezetté válnak, akik védik a tagjaikat mindennel szemben.
Ez a fizetési morál szörnyű egyébként. A fővállalkozó reméli, hogy lesz pénze és ki tudja fizetni az alvállalkozót, az alvállalkozó reméli, hogy ki tudja fizetni a dolgozót, a dolgozó reméli, hogy akkor ki tudja fizetni a hiteltörlesztést, a bank reméli, hogy az adós rendesen törleszti adósságát. Ez az egész hitelpénzrendszer egy csodálatosan optimista életforma, ahogy Douglas Adams mondja. Mindenki vár és remél.
Előzmény: Levendula68 (84336)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84346

Tessék, kezdődik. Akkor mi lesz nálunk?

Az MI5 egy nyilvánosságra került készenléti terv alapján nyárra zavargásokra számít a bankok miatt pórul járt emberek reakciói miatt. http://astro.elte.hu/~hetesizs/FFEK.html

Előzmény: Levendula68 (84343)
Heesh Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84345
Hát nem kellett volna habzsi-dőzsit játszani és ezért hitelt felvenni. Ezt már visszacsinálni is csak úgy lehet, hogy visszaveszünk az életszínvonalból, kevesebb nyugdíj, segély, szarabb eü, szarabb fizuk stb. ÉS akkor nem kell hitelt felvenni külföldről. Közben meg adót is csökkentünk.
Előzmény: Levendula68 (84343)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84344
Értem, csak ez egy ördögi kör. Már csak a végkifejlet dátuma a kérdéses, ahogy azt Bogár is pedzegeti. Az emberek magukba roskadnak, vagy csinálnak egy '56 v2-t és resetelik a rendszert. Sok variáció nincs.
Előzmény: Levendula68 (84343)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84343

Én ezt értem, de Bogár pont azt mondja, hogy a megtermelt értéket szivattyúzzák ki innen, ezért csúszunk egyre  lejjebb, aminek a vége előbb-utóbb úgyis a fizetésképtelenség. (Ez lenne ma is, ha nem kaptuk volna meg az IMF hitelt.)

Ennek a jövedelemlenyúlásnak kell szerinte véget vetni, és emiatt kell újratárgyalni a feltételeket. Én ezt nem igy értem, hogy egyáltalán ne fizessünk, hanem úgy, hogy ne ilyenek legyenek a keretfeltételek, ezek megváltoztatása létfontosságú.

 

"Erről van szó jelen esetben is: a magyar államnak és a lakosságnak azért kevés a bevétele, mert csak 2007-ben 20 milliárd euró felett volt a kamat és a profit összege, ami eltávozott a magyar gazdaságból. Az összes GDP 20-25 százalékát profit és kamat formájában kiviszik az országból. Ez egyszerűen birodalmi sarc,  "

Előzmény: Zottjoghurt (84341)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84342
Én is osztom théta elméletét, hogy ez szándékosan történik. Mindenki azt hiszi, hogy nem értenek hozzá. Lófaxt, dehogy nem, csak nem akarják jól csinálni. Még azt is el tudom képzelni, hogy az öszödi beszéd szándékosan íródott és szivárgott ki.
Előzmény: Levendula68 (84339)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84341
Adósságfizetés leállítása=Argentína. Ez van.
Előzmény: Levendula68 (84335)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84340
Miből gondolod, hogy Bogár nem átállást akar? Minden nyilatkozata arra utal, hogy tisztában van azzal, hogy a mostani rendszer fenntarthatatlan. Itt is ezt mondja, hogy egy rendszer teljes korrekciója szükséges.
Előzmény: Törölt nick (84338)
Levendula68 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84339

"Az persze nem mindegy, hogy kitől vonunk el,  " Látod, ez itt a lényeg. A túlfogyasztás visszafogásával én is egyetértek, de azzal, ahogyan az történik, nem. Egyértelműen a bankok érdekeit nézik kizárólagosan.

 

SEMMILYEN kormány nem engedheti meg azt, hogy családok százezrei veszitsék el az otthonaikat és legyenek  földönfutók. Aki egyszer az lesz, pláne munkanélküliség miatt, annak a legritkább esetben van visszaút. Ezt minden eszközzel meg kell akadályozni. Szeretnék valamilyen erre irányuló próbálkozást látni végre.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (84303)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.04.01 0 0 84337

Nekem nem azzal van bajom, hogy Bogár visszavágyik saját marxista ifjú éveibe, ezzel legfeljebb vitám van.

 

Bajom azzal van, hogy egy 1%-os párt ügynökeit látja mindenhol, ahol gazdasági és politikai nézeteivel nem értenek egyet.

Előzmény: Levendula68 (84335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!